Darius Hero

Soave, ține-ți banii, ia-ți ceva frumos

S

SOV, dacă te cauți de mărunți și, totuși, îți dai seama că hopa!, atunci banii vor fi investiți, prin sponsorizare, ca premiu în categoria “Cel mai bun articol de jurnalism civic”, ce-o voi propune la RoBlogFest 2008. Fii pe pace, că n-o să particip la ea…

Nu vi se pare că “ai făcut tot ce-ai putut” e cam… așa, pentru retardați? Adică, e un fel de eufemism pentru “maximul tău posibil este cam de căcat”.

TurcesceCacaBanu[Voi scrie următoarele rânduri cu scopul convins de a da puternic de pământ cu publicația mincinoasă online intitulată Cotidianul[punct].ro. Înainte să scormoniți pentru tot felul de picanterii, da, sunt un grămădău de fațete ale problemei: redactorul-șef Măruță este cumnatul unuia dintre adminii tehnici ai Jeg, Tudor; pe Turcescu nu-l cunosc, dar nu și-a luat blogul de la mine ș.a.; mă mai știu cu trei redactori de la ei; toți menționați mai sus (exceptând Bobby the Turkey) sunt oameni capabili și pe care-i îndrăgesc și respect, în special pe Ioana, care are fundul cel mai fain dintre enumerați.]

Totuși: cotidianul virtual cu același nume este o nesimțită și o curvă, adică o din aceea care te fute și fuge cu banii. Uneori nici nu te fute.

Aflați, stimabile mase ale media, căci reprezentanții acestui ziar dau țepe cu seninătate, în concurență acerbă cu Băsescu, de parc-ar fi a doua lor natură. Țepele, nu Băsele. Pentru că, în timp ce el promitea în mai, călare pe Piața Universității, vrute și nevrute, Cotidianul anunța cu mare fast, la secțiunea Cititori a site-ului propriu, un concurs de jurnalism civic, care avea ca scop colectarea de materiale de presă (preferabil audio-video, preferabil multe și, desigur, preferabil pe de-a gratisu’), dintre care unul îl vor premia (o anume categorie specială, dedicată referendumului, retribuită prin fabuloasa sumă de 1500 de euro, care, pentru un “jurnalist civic”, este destul de bine, constând într-un salar pe trei luni de reporter cu un pic de experiență).

Ei bine, la asta din urmă am trimis și eu, civicul și jurnalistul fără de experiență de mine. Tema fiind “referendumul”, am dat, desigur, interviul Jeg cu Preșu’, de-a făcut tura Internetului, pe la toți bolnavii.

Și șed. Și șed. Și șed. Am șezut atât de mult, încât merită un intertitlu…

Trecut-au lunile, vorba eminesciană adaptată, iar acum, când se sărbătorește deja a doua ocazie de țeapă dată de Băsescu poporului care-l vroia din 3 în 3 luni la sfat, venit-a și ziua sfântă când Cotidianul urează un nou și călduros “Sex oral!”, ca să nu fiu huligan.

De atunci, s-a-ndeletnicit și cu escrocheria cu cărțile de colecție, de n-au mai ajuns în chioșcuri și le respect aceste micuțe înșelătorii, care se derulează conform unui program riguros, nu haotic.

Am tot încercat eu să aflu – “pe surse” – ce și cum cu concursul, că doar la vremea aia nu mergea nici amărâtu’ de uploader al Catydianul – motiv pentru care am trimis pe mail (rețineți acest detaliu!), dar, prin multiplele mele pile și relații, totul parcă-n jur se făcea că plouă.

Ei bine, răspunsul a venit fulgerător: concursul “Care concurs?!” s-a ținut în sensul că nu, din lipsă de participanți. Și banii s-au dus nicăieri, din motive întemeiate, cum ar fi că probabil nici nu existau. Oricât aș fi vrut eu să-l câștig pe bună dreptate, se pare că nici pe criterii de unic participant nu am șanse. Un’ să alerg eu suta de metri țepe, dacă n-avem pistă? Exista, parcă, cândva, INTENȚIA unui concurs. Intenția să nu dea premiul, mai exact.

Competiția, stimabili și stimabile, n-a mai avut loc, din “lipsă de cvorum”, recte nu s-a înscris nimeni. Dar, stați! S-a înscris eu. “Nu-nu, nu s-a încărcat filmul”. Pă’, bă, porcilor?! Noroc că mai am mail-ul ăsta. Și noroc că dragul Cotidianul nu s-a jenat de film de l-a și PRELUAT, la vremea aia, chit că acuma se face că nu știe cine e el. Oare se validează?

… Dar am înțeles că Vântu stă plângând după banii furați de la casierul lui Romantica TV, deci tre’ strânsă cureaua, de unde alte cheltuieli?…

Economie până la os. Uită, ca să-mpăcăm capra cu varza: eu nu iau premiu, iar lu’ directorul editorial i-l scădeți din salar, că ni! la el ce face-n cealaltă vilă, dă cu mucii-n fasolea tocmai sădită…

***

 

SOV, dacă te cauți de mărunți și, totuși, îți dai seama că hopa!, atunci banii vor fi investiți, prin sponsorizare, ca premiu în categoria “Cel mai bun articol de jurnalism civic”, ce-o voi propune la RoBlogFest 2008. Fii pe pace, că n-o să particip la ea…

22 comentarii

 • Concursul: no comment.
  Turcescu: ma uitam in direct aseara la emisiune, si mi-am zis ca sigur o sa apara pe Jeg. Sau daca nu, ar trebui…bine ca nu l-a intrebat ce inseamna BBC ca poate mai aveam o surpriza. Penibil. Mai Jeg, daca o sa ajungi vreodata asa “mare” sa nu uiti sa fii…destept.

 • chiar asa a saracit vantu? sau poate ca premiul il ia unul care nu’l pupa in fund pe base si atunci de ce sa arunce banii pe fereastra?? sau, mai stii, s-a facut zgarcit!

 • Hehe. Aservită ce eşti. 🙂 Fii puternic, deci. Preia şi fă tămbălăul, scoate banu’ pentru concurs, de unde trebuia să-i dea. Iar mâine mergi la Realitatea cu capu’ sus. Hai, să vedem. Dovedeşte-te.

 • Pot sa comentez si io? Nu?…ok
  Deci Dear JEG: Life sucks and then you die, asta imi tot repeta bunicul Vasile atunci cand il vizitam la casa lui taraneasca, deasemeanea imi mai spunea ca nu este important sa castigi un concurs online ci este important sa participi la el . In schimb atunci cand il intrebam “ce rost are sa participi daca nu aspiri la castig” nu stia ce sa-mi raspunda…

 • da si eu am avut o contradictie cu personajul, dupa o emisiune cu Liiceanu in care discutau pe un ton intelectualo scirbit iar Turcescu il in treaba “d-voastra at fi publicat Codul lui Da Vinci” iar Liiceanu “eu? nu niciodata”, asa ca eu i-am scris lui Turcescu ca Liiceanu este in acest caz un manager cretin, Turcescu mi-a raspuns ca sint o proasta iar eu i-am retransmis ca e un bou! In rest, imi “scrie”de Pasti si de Craciun mesaje pe care i le face Liiceanu:)
  Darius, m-am uitat aseara din lipsa de ocupatie pe alte bloguri esti deasupra lui Zoso si piticu care nu mai pot de sictireala. Continua tot asa.

 • […] domnul jeg, suparat ca nu a castigat nu stiu ce concurs (nu pot sa citesc blogul omului asta prea des. ma cam pierd intre cuvinte) cere ajutorul blogosferei. de urmarit comentariile de la postului lui zoso pe aceasta tema. aprindem tortele? 😛 […]

 • […] JEG, din nou August 30th, 2007 De: Bobby In: Opinii Am sa fac o categorie numita “Din nou”. Dupa ce zilele trecute spuneam de FunGift si modalitatile lor de promovare, astazi va spun iar ceva de JEG (Darius, cum ii spune lumea): a vrut sa participe la un concurs unde s-a dovedit pana la urma ca a fost singurul inscris. El spune ca ar fi trebuit sa i se acorde premiul I oricum. Premiul era 1500E, oferit de Cotidianul. Bun, Darius vrea acum sa castige premiul si, spune el, sa il doneze RoBlogFest. Cititi mai mult aici. […]

 • deci micutsa loaza aci de fata m-a spamuit pe mess ca sa intru sa vaz ce-a mai fatat mintea lui creata. Ficior, nu te lasa! E ca si cum SOV&Turcescu ti-ar fi furat 1500 de euro din buzunar! Da-i in judecata, tiraste-i prin tribunale, cere-le daune si despagubiri, pentru ca din banii aia urma sa-ti iei aspirator si aer conditionat, sa-ti usurezi viata de ziarist, baga din top, nu sta pe cur pasiv. De fapt, poate pt faptul ca ai participat tu s-a anulat concursul. Eu zic ca e discriminare, poti face un memo si la CNCD. Deci baga.

 • nici una, da’ ma gandeam ca poate vrei sa stii…si-apoi mie imi place sa dau din astea…off-topic..:D how about that?

De Darius Groza

Sociale