Sunt ocupat cu a-mi fi lene…

sari la comentarii

Sub spectrul acestei filozofii mi-am petrecut în smerenie naşterea sfântului prunc Iisus Hristos sau ce sfânt prunc s-a născut într-o religie care v-o fi mai comodă.

Într-o anumită măsură, printre refuzurile de invitaţie la diversele din perioada asta, m-am ghidat cu pioşenie şi după “de ce pulea mea să fac ceva în plus, când pot, de pildă, să fac ceva în minus?“…

FelicitareJegFamilie

Toată lumea se încăpăţânează să mă catalogheze pripit ca fiind ultimul nesimţit, când eu chiar cu o seară înainte de Ajun (deci ajunul Ajunului, cum s-ar zice), aflat într-un birt, m-am deplasat din proprie iniţiativă la budă, doar ca să mă beşesc! Aşa, de politeţe. Care am remarcat că a fost total inutilă, fiindcă, până m-am întors, a trebuit să mă strecor suplu printre destule mese şi scaune cât să îmi mai treacă încă o dată hrana prin maţ şi să fiu în aceeaşi situaţie digestivă ca înainte, numai că avansată, mai aproape de apocalipticul final.

***

Tinerii petrec din ce în ce mai multă vreme în faţa computerului, consumându-şi timpul virtual cu o nouă şi inovatoare formă de divertisment: corespondenţa electronică.

Răspândirea aproape explozivă din ultimul timp a Internetului îi face pe adolescenţi să fie, practic, în aceeaşi “cameră”, doar că imaginară, fiind totuşi fizic poate la sute de kilometri distanţă.

Ei participă la discuţii despre orice subiecte, chiar şi cele intime, cum ar fi sexul, prin intermediul chat-ului, un fel de tacla online. Luându-şi fel de fel de nick-uri (porecle) ingenioase sau amuzante, aceştia comunică printr-un limbaj care l-ar zăpăci pe un neinţiat. Dar acesta s-ar obişnui destul de repede, fiindcă mediul virtual este unul extrem de permisiv, oricine putând să participe liber la orice activitate a acestei adevărate noi comunităţi.

BRB (Be Right Back = Revin imediat), LOL (Laughing Out Load = râzând în hohote), WTF (What The Fuck = Ce pizda mă-sii?) sunt doar câteva exemple din prescurtările eficiente pe care generaţia viitorului le-a inventat şi le-a integrat în limbajul curent, pe alocuri aproape înlocuindu-l, pentru rapiditate.

Totul se petrece foarte repede pe “Net” şi, uneori, unii dintre cei care îl frecventează ajung să se întâlnească şi în viaţa reală (IRL – In Real Life, cum este numită de către ei).

***

Ce mi se pare mie romantic? Să dansezi la 1 dimineaţa cu oricine e mai aproape. Şi să fie opusul persoanei cu care ai orice la 1 după-masă. Nu, categoric nu mi s-a întâmplat mie, dat fiind că e 1 dimineaţa, iar eu scriu despre asta, de se gată pasta-n pix. Şi n-am prins recent un 1 după-masă în care să mă treacă să fac ceva. Totuşi, cel mai antrenant chef mi se pare acesta, la care nu-mi ajung şerveţelele să-mi încapă tot Jegu’ ce mă podideşte.

***

Am realizat – ştiu că o să pice ca o năprasnică lovitură – că “nu în ultimul rând” ar trebui să se regăsească undeva pe la începutul unui discurs.

***

De curând, am găsit o adresă poştală care era alcătuită în totalitate din nume de localităţi. Şi am observat că şi la noi, în Cluj-Napoca, sunt foarte multe străzi intitulate după alte oraşe. Ceea ce înseamnă că diferenţa între localizări de detaliu nu se mai face prin titulatură, cum era iniţial gândit, ci prin ce reprezintă acestea. Astfel, ai o înşiruire de denumiri urbane pentru toate şi trebuie doar să-ţi dai seama care ce este.

3 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 29, 2021 la 17:39
  link permanent
  more details zice ca:

  In the meantime, we are not getting new dance pants and are wearing the same mario williams jerseys black dance pants worn before.

 2. Iulie 30, 2021 la 10:00
  link permanent

  This really answered the downside, thank you!

 3. August 3, 2021 la 13:33
  link permanent
  like this zice ca:

  Thanks for the blog post.Thanks Again. Really Cool.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)