Sunt ocupat cu a-mi fi lene…

sari la comentarii

Sub spectrul acestei filozofii mi-am petrecut în smerenie naşterea sfântului prunc Iisus Hristos sau ce sfânt prunc s-a născut într-o religie care v-o fi mai comodă.

Într-o anumită măsură, printre refuzurile de invitaţie la diversele din perioada asta, m-am ghidat cu pioşenie şi după “de ce pulea mea să fac ceva în plus, când pot, de pildă, să fac ceva în minus?“…

FelicitareJegFamilie

Toată lumea se încăpăţânează să mă catalogheze pripit ca fiind ultimul nesimţit, când eu chiar cu o seară înainte de Ajun (deci ajunul Ajunului, cum s-ar zice), aflat într-un birt, m-am deplasat din proprie iniţiativă la budă, doar ca să mă beşesc! Aşa, de politeţe. Care am remarcat că a fost total inutilă, fiindcă, până m-am întors, a trebuit să mă strecor suplu printre destule mese şi scaune cât să îmi mai treacă încă o dată hrana prin maţ şi să fiu în aceeaşi situaţie digestivă ca înainte, numai că avansată, mai aproape de apocalipticul final.

***

Tinerii petrec din ce în ce mai multă vreme în faţa computerului, consumându-şi timpul virtual cu o nouă şi inovatoare formă de divertisment: corespondenţa electronică.

Răspândirea aproape explozivă din ultimul timp a Internetului îi face pe adolescenţi să fie, practic, în aceeaşi “cameră”, doar că imaginară, fiind totuşi fizic poate la sute de kilometri distanţă.

Ei participă la discuţii despre orice subiecte, chiar şi cele intime, cum ar fi sexul, prin intermediul chat-ului, un fel de tacla online. Luându-şi fel de fel de nick-uri (porecle) ingenioase sau amuzante, aceştia comunică printr-un limbaj care l-ar zăpăci pe un neinţiat. Dar acesta s-ar obişnui destul de repede, fiindcă mediul virtual este unul extrem de permisiv, oricine putând să participe liber la orice activitate a acestei adevărate noi comunităţi.

BRB (Be Right Back = Revin imediat), LOL (Laughing Out Load = râzând în hohote), WTF (What The Fuck = Ce pizda mă-sii?) sunt doar câteva exemple din prescurtările eficiente pe care generaţia viitorului le-a inventat şi le-a integrat în limbajul curent, pe alocuri aproape înlocuindu-l, pentru rapiditate.

Totul se petrece foarte repede pe “Net” şi, uneori, unii dintre cei care îl frecventează ajung să se întâlnească şi în viaţa reală (IRL – In Real Life, cum este numită de către ei).

***

Ce mi se pare mie romantic? Să dansezi la 1 dimineaţa cu oricine e mai aproape. Şi să fie opusul persoanei cu care ai orice la 1 după-masă. Nu, categoric nu mi s-a întâmplat mie, dat fiind că e 1 dimineaţa, iar eu scriu despre asta, de se gată pasta-n pix. Şi n-am prins recent un 1 după-masă în care să mă treacă să fac ceva. Totuşi, cel mai antrenant chef mi se pare acesta, la care nu-mi ajung şerveţelele să-mi încapă tot Jegu’ ce mă podideşte.

***

Am realizat – ştiu că o să pice ca o năprasnică lovitură – că “nu în ultimul rând” ar trebui să se regăsească undeva pe la începutul unui discurs.

***

De curând, am găsit o adresă poştală care era alcătuită în totalitate din nume de localităţi. Şi am observat că şi la noi, în Cluj-Napoca, sunt foarte multe străzi intitulate după alte oraşe. Ceea ce înseamnă că diferenţa între localizări de detaliu nu se mai face prin titulatură, cum era iniţial gândit, ci prin ce reprezintă acestea. Astfel, ai o înşiruire de denumiri urbane pentru toate şi trebuie doar să-ţi dai seama care ce este.

16 comentarii

zi si tu ceva
 1. Decembrie 25, 2007 la 02:30
  link permanent
  antidarius zice ca:

  proasta ce esti. nu e “Laughing Out Load” ci “Laughing Out Loud”

  si DTPMTD este “Du-te in Pizda ma-tii, Darius”

  Apropos, sa ii urezi Craciun Fericit ( ii de decizia ta careia din ele )

 2. Decembrie 25, 2007 la 02:32
  link permanent
  antidarius zice ca:

  ah, da ….. frac-tu e cel mai frumos dintre voi toti

 3. Decembrie 25, 2007 la 08:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Să mori tu de Crăciun, când lumea normală se naşte, că e “laughing out loud“? Cum te-ai prins tu numa’ de juma’ de glumă… Da’ eşti super-perspicace, îţi petreci sărbătorile singur, recunoşti?

 4. Decembrie 26, 2007 la 21:40
  link permanent
  kellone zice ca:

  dragul meu dariusica, sa o saluti pe mama ta care e o draguta si mi-ar placea sa ii apreciez odata mancarea, pe tatal tau cu multumiri repetate pentru magnificul sos pamfil, pe fratele tau care fara nici o indoiala e muult mai frumos ca tine si sa incerci sa fi (cu un “i”) mai bun la anu’. Mai ales cu ai tai. Te imbratisez de sarbatori.

 5. Decembrie 26, 2007 la 22:16
  link permanent
  Sepukku zice ca:

  Traiasca Carcea si palinca lui…

  Mi casa e su casa scumpe Darius…

  😀

 6. Decembrie 26, 2007 la 22:43
  link permanent
  Darius zice ca:

  Mai este de unde-or venit alea. Sosu’ şi pălinca. Şi mai sunt şi alte trebi, desigur, că robotesc sărăcuţii părinţii ca să am eu prieteni peste tot. Printre duşmani. Ce-mi poart pică, dar la valoarea mea…

 7. Decembrie 27, 2007 la 00:15
  link permanent
  licurici zice ca:

  eu zic că eşti mai frumos ca frate-to

 8. Decembrie 27, 2007 la 13:43
  link permanent
  Oana zice ca:

  Eu sper ca ai avut un Craciun frumos. Nu stiu daca e prea devreme, dar iti urez un an nou minunat!
  P.S: Acum se colinda pe net, cica asa e la moda.

 9. Decembrie 27, 2007 la 14:44
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  fiecare cu spiritul lui, iar cu treaba cu netu, ai dreptate, nu-s daca chia as crezi sau daca iti pasa dar sa sti ca e o situatie destul de ingrijoratoare si ceva ar trebui facut, dar nu prin metoda ta de mai su aia cu de ce sa fac ceva in plus cand etc etc… da, e o chestie daca nu romantica, cel putin dragutza, insa mi-e greu sa pun aceste 2 cuvinte unul langa celalalt: darius – romantic…pur si simplu se resping. 🙂
  sarbatori fericite si alea alea…

 10. Decembrie 27, 2007 la 14:52
  link permanent
  Darius zice ca:

  Cu partea cu netu’ glumeam, oameni buni. Nu se prinde nime’ că-i parodiere de articol de revista şcolii, acum 8 ani.

 11. Decembrie 27, 2007 la 20:04
  link permanent
  Rin Tin Tin zice ca:

  La moltz ani, coae! Simpatic clanul, mai ales tacto e belea. Sigur semeni cu el:)

 12. Decembrie 28, 2007 la 03:21
  link permanent
  marius ala zice ca:

  criminal de brazi ce esti… fitz-ar traditia

 13. Decembrie 29, 2007 la 17:24
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  How the Grinch Stole Christmas?
  Eu am înţeles gestul obscen al celui din spatele bradului, nu am înţeles de ce stătea cu gura deschisă. Când se aruncă un om obişnuit de la etajul 50 face buf!, ce se aude când sare un mim?

 14. Decembrie 29, 2007 la 19:02
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mă, io te bănui că tu aştepţi mereu să se stingă p-acilea la comentarii, ca să fii ultimu’ ce stinge lumina? 🙂 Sau vrei să reîmprospătezi?…

 15. Ianuarie 29, 2008 la 10:14
  link permanent
  mos craciun zice ca:

  filozofie – filosofie bre (sau ai pus intentionat limbaju’ gastei? ;;) )

 16. Ianuarie 29, 2008 la 20:30
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ambele sunt acceptate, dragul mieu. 🙂

un trackback

 1. de la Ariel Constantinof Blog [we3d.net] » O zi cu viermi pe Decembrie 28, 2007 la 23:15

  […] ce m-am trezit, fiind ocupat cu a-mi fi lene, am dat drumu la TV pentru a ma lectura oleaca… si culmea, pe Discovery s-a deschis. Era o […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)