Sunt blogger, Doamnă, netu’ mă ştie pe de rost…

sari la comentarii

Pentru început, daţi-mi voie să mă dezic public de FOSTUL meu iubit, Victor Ciutacu (punct ro), dar şi de sor-sa lui geamănă prin alianţă, Dan Andronic (punct blogspot punct com, că-i pârlea, săracu’), de care, în apărarea mea, nici măcar nu m-am zis vreodată, ca să mă pot dezice acum.

Aceştia doi, stârpiturile, au intrat în dizgraţia Freedom House România – şi pe bună dreptate – fiindcă sunt noii inchizitori machiavelici ai dreptăţii şi bunului simţ. Spre deosebire de… hmmm, nu ştiu… Băsescu, să zicem, ca exemplu neutru şi obiectiv.

ComunicatFreedomHouseAm primit şi eu un mail de la ONG-ul de m-a desemnat tânărul jurnalist al anului, în care mi se aduceau la cunoştinţă mie, blogărul, îngrijorătoarele piedici puse de numiţii, democraţiei şi adevărului, şi care aruncă cu căcat virtual în fereastra transparentă şi deschisă, deci direct în casa instituţiei civile, ce mă sfătuieşte prietenos, cu ocazia asta, să-i şi ignor pe micii fitilişti ticăloşi, că mă-nvaţă numa’ pă rele. Am căzut adânc pe gânduri. Când m-am trezit, deja terminasem de citit. Organizaţia este acuzată – repetat şi de aproape o lună, încât plânge de sare cămaşa libertăţii pe ea – c-ar fi găzduit, cu pop-corn şi toate necesare, o previzionare a filmului mitei din agricultură, învitând în secret audienţă de vază, din mai multe redacţii.

Asta înaintea transmiterii lui la televiziunea publică.

Se zice – de către duşmanii publici numărul 1 şi 2, care-ncearcă să destabilizeze ţara – că un cârd de beta-testeri au fost racolaţi şi îndesaţi în Ferdinandului/125, ca să vadă micul test de aptitudini în procesare videotehnologică asistaţi de computer, al cameramanilor DNA, pentru ca apoi să decidă, bătându-se-ntre ei, care are pipota mai densă, cât să-l şi dea pe post.

FALS! Eu am fost la sediul Freedom House, când am semnat pentru premiul de tânăr jurnalist ce mă aflu. Iar acolo, vă asigur, nu erau condiţiile pentru premiera cu tot cu director’s cut a unei producţii de asemenea anvergură. Nici măcar din punctul de vedere al numărului necesar de scaune şi nu cred că i-or fi ţinut pe bieţii oameni în picioare. Ba chiar ţin netulburat de negura vremii minte că pe atunci era stabilit ca imnul Jeg să fie cântat la sosirea mea, cu proiecţia videoclipului aferent pe un perete, iar acest scenariu a căzut şi s-a trecut direct la sărutarea bebeluşilor şi şedinţa foto, cu fotomodelele pe trotinetă. Deci, vedeţi voi, pare ireal ca Freedom House să se facă părtaşă la aşa ceva.

Totuşi, Andronic şi Ciutacu susţin că la CinemaPlex Freedom House s-au învârtit lucruri şi, se pare că, în final, Rodica Culcer a fost fericita olimpică, aleasă voluntar de către Preşedinţie, care n-a avut nici un moment vreun rol, nuuu, în toată treaba asta onestă şi limpede precum apa pârâului din care bea căprioara cu ochi umezi. Şi oferă 1000 de euro celor care pot aduce dovezi de necontestat ale acestui fapt (trimiteţi-le la mine, că mă ocup eu, intermediez, aşa cum m-a-nvăţat neica Mureşan).

Mie nu-mi vine să cred nimic, de la nimeni, în năzuinţa mea continuă după a mă durea-n cur, deoarece nu-mi trebuiesc dovezi separate ca să-mi dau seama că “toţi ne fură, dom’le, că de nu ne-ar fura, ne-ar merge lu’ toţi mai bine, ce s-o mai întoarcem; uită-te şi tu la ei cum ne fură şi-şi face cataloage cu care e mai bogat; dă-i în fra-s’, că oamenii simpli nici cataloagele lor nu şi le permite“.

Povestire în ramă, luaţi aminte: Eu, când eram mic şi jucam fotbal la grădiniţă, stăteam pe mijlocul terenului. Iar când o echipă conducea, ţop!, un pas în jumătatea respectivă. Când luam bătaie, hop!, reziliam contractu’ şi mă transferam dincolo înapoi. Precum remarcaţi, politica modernă se inspiră din mine: un învingător, de mic copil.

Aleg, astfel, să nu-i cred încă pe Ciutacu şi Andronic, fiindcă încă nu dau recompensă mai mare decât premiul de la Freedom House, în care am cu 20 de milioane de lei vechi mai multă încredere, adică cu 100 de giga de hard şi 512 de ram în plus pe calculatoru’ meu cel nou, luat pe banii de la organizaţie. Da’ precum s-a cam lichidat şi sponsorizarea de la dânsa pentru că sunt un om corect şi nu vreau să fac parte din această cloacă, până nu văd de unde sare banu’ mai cu spor, iaca mă dezic io şi de Freedom House.

Vând libertatea din casă şi mă duc s-o beau în birtu’ deznădejdei…

VandLibertateaDinCasa

În sfârşit, oricum ar fi socoteala, să mă leşe pe mine şi Andronic cu liberalii lu’ pimp, că ştim noi ce hram poartă. Că lua Remeş cu tri mâini, numa’ de avea de unde, dacă nu se ţepuiau între dumnealor. Iar Alexandra, de la Freedom House, când o mustră conştiinţa, ştie unde să mă sune ca să organizăm o preluare a recompensei pentru nu-spui-ce informaţii. Iar premiul meu mi l-a dat oricum Vodafone, după ce mi l-au desemnat Gheorghe şi cu Avădani şi celălalt nene, aşa că mă simt plin de freedom să dau cu leţu’ pă voi. “HOŢII, HOŢII!” (Ah, şi vreau să-i mulţumesc lui Andrei Crivăţ fiindcă exist şi pentru tot ce mi se-ntâmplă, că de n-ar fi el, Simeria oportunităţilor şi succeselor mele, n-aş fi eu să mă aveţi.)

***

Dacă am început cu începutul, să continuăm cu continuarea. Mă informează Fana, funcţionară aeroportuară, că a venit Beyonce (să-mi ziceţi dacă se scrie altfel, ca să nu-mi pese) în 2 (două!) avioane, la Cluj. Mă-ntreb cum. Juma’ într-unu’ şi juma’ în altu’? Pariez că se cazează iar la mine pe stradă. Io nu mă mai duc să-i fac poze. Să vină încoace, să ia o Monă mică de la Irimie Cafe în drum şi să-mi dea bipuri când îi în faţa blocului.

Şi să încheiem la final.

36 comentarii

zi si tu ceva
 1. Octombrie 21, 2007 la 19:53
  link permanent
  Vera zice ca:

  Eu, eu, eu! Eu m-as duce sa-i fac poze in locul tau. Eu as veni acolo, as lua o Mona mica de la Irimie Cafe in drum si ti-as da bipuri cand sunt in fata blocului! Dar stiu, tu nu mai accepti demn, nici macar chimic.

 2. Octombrie 21, 2007 la 20:13
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Resping.

 3. Octombrie 21, 2007 la 20:20
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …fost-ai mă la abc-u’ ştiut de lîngă ‘otelu’ cu pricina să mai apuci conserve că pînă marţi a fii full de denzeli waşintoni,wili şmiţi,mogăni frimani,unchi tom,başca managerii aka’- tătie neamurile afro-americane ale doamnei…apropo:v-o rechziţionat municipalitatea aştenuturile albe or n-o fo totuş necesar…
  …vera relax…

 4. Octombrie 21, 2007 la 20:31
  link permanent
  Vera zice ca:

  Take it eeeaaasyyy!

 5. Octombrie 21, 2007 la 20:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Fetelor, fetelooor. Vă rog!

 6. Octombrie 21, 2007 la 22:18
  link permanent
  Oana zice ca:

  Daca tot dai gratis diploma aia, o vreau eu 😀

 7. Octombrie 21, 2007 la 22:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  O dau gratis LA PACHET cu leptăcu’. Şi nu, nu le dău niciuna. 😀

 8. Octombrie 21, 2007 la 23:25
  link permanent

  Da’ cat e pretu’ la vesta cu aspect de zeghe moderna?
  In alta ordine de idei, putem sa ne desolidarizam in grup? Unul de celalalt, daca n-o fi cu banat:)

 9. Octombrie 22, 2007 la 00:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Una sută cinşpe mii lei vechi, mulţămim.

  Da’ putem să ne desolidarizăm în grup TOT de tine, adică şi tu, de însuţi, să operăm procedural, meheh.

 10. Octombrie 22, 2007 la 12:33
  link permanent
  WhiteWolf zice ca:

  Cand e dã bine , “ai lav iu fãh”. Cand e dã rãu sau dã scandal, “hai sa-i muitzim, da-i dreacu, cã doar de aia avem oarece materie cenushie”.
  Neh ?
  Mi-au datara un premiu. Adica, tie, Dariuse; ca sa nu avem vorbe dupa orgazme. Ereau si ei – hausãrii – pe acolo asa ca am sheicãnit manurile .C’asa-i romanul, politicos.
  Urmarea, absolut invevitabila si implacabila, ne duce cu gandul la “vreme trece, vreme vine”….
  Si-uite cum, reveniti in prezent, lupulainãnii si fridommnistii devin mai bad ca ala cu MoonWalk-ul.
  Si-uite cum se impiedica Jeg-ul de ganduri si isi loveste aducerea aminte de bordura ca sa ne precizeze cum ca, de fapt si de drept, banishorii fix – da’ fics, nu asa – de la Vodafone veneau.
  De aia vin si zic , nush cum dracu faci da’ esti din ce in ce mai aproape de deontologicul ideal 🙂

 11. Octombrie 22, 2007 la 12:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dom’ne, io m-am dezis, io n-am acuzat pe nime’, urmând să iau partea cui are dreptate, monetar vorbind. 😀

  Sau tu sugereji că ar tre’i să ţin cu ăia ce mi-or dat premiu CE-L MERITAM (hehe)?

  Da’ ce, creji că Vodafon o ieşit în pierdere c-o dat banii acolo? Dezlimitează-te, taică. Oricum, tot pă Orange am rămas, deci nu de la mine o câştigat, oricum. Da’ o câştigat, stai liniştit.

  Da’, linia de jos: Ce zici tu e că dacă io te premiez, tu tre’ să fii de acord cu mine. Eronat, musiu.

 12. Octombrie 22, 2007 la 13:15
  link permanent
  WhiteWolf zice ca:

  Sari dejaba cu sapa la avioane 🙂 Nu-s chiar asa machiavelic
  Era suficient sa intelegi ca iesea mai mujto poza daca citeam despre hausãri “atunci” ceea ce am citit azi. Nu stiu, call me stupid da’ ,parol, ar fi sunat chiar nepartizan.
  Da’, ca de obicei, nu e musai sa fiu in posesia adevarului absolut. Era doar umbra unghiului piezish din care prefer sa privesc, uneori.

 13. Octombrie 22, 2007 la 13:20
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, p-atunci nu ştiam, cum nu ştia nici Ciutano la vremea lui, când îl făcură ce mă făcură pe mine acuma. L-au ocărât şi pe el cu premiul respectiv, demult, când nu exista Internet şi telefonie mobilă. 😀

  Da’, de exemplu, poţi privi restrospectiv în urmă, prin uitat în spate, ca să vezi cum atunci am scris mi se pare căci fix un rând pe Jeg, despre premiul cu pricina. Deci nu prea fluturam bannere cu Freedom House.

 14. Octombrie 22, 2007 la 13:26
  link permanent

  @WhiteWolf: fix Vodafone da banii de premii; dintotdeauna

 15. Octombrie 22, 2007 la 14:02
  link permanent

  P.S. Ca sa fiu si mai exact, atat eu, cat si Darius am castigat niste concursuri publice. Printre organizatori, figura si Freedom House. Asa ca nu ne-a dat nimeni nimic. Ne-am meritat si laurii, si banii.

 16. Octombrie 22, 2007 la 14:09
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aşa este, mă zic înapoi de Ciutacu. 😀

 17. Octombrie 22, 2007 la 14:39
  link permanent
  WhiteWolf zice ca:

  Uite-i, domnule, cum sar 😛
  Bre, da’ zic io ca nu trebuia sa castigati sau ca de ce meritati ori de le-ati si luat banii ?
  Acu e totul clar. Mi-a lamurit Darius ce mi se parea usor cetos.
  Odata cu acel “p-atunci” totul redevine nais end smuuth. Al vostru prea plecat si umil va multumeste ca ii permiteti sa se bronzeze la maretele umbre 😀

 18. Octombrie 22, 2007 la 14:48
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Şi să-ţi aprinzi ţigara de la aura mea divină…

 19. Octombrie 22, 2007 la 15:36
  link permanent
  Darius F zice ca:

  Da o configuratie la leptop nu ne zici? Asa sa stim si noi pe ce dam banii.

 20. Octombrie 22, 2007 la 16:11
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pe leptăc, mă, ce tăăăt… întrebări.

  (Macbook Pro 2.2 Ghz)

 21. Octombrie 22, 2007 la 19:26
  link permanent
  steve jobs zice ca:

  Cât de tolomac poti sa mai devii, Grozo, de-ti vinzi Mecbucu, bai ?
  Au ti s-o facut dor de virusi (altii decât zgaibele pe care le ai deja si altii decât hoveru tau dezis Chutaka) ? ! ?
  Si un sut cinstit in fundu tau ala uskit si pentru ca te tot iei de Rodica Culcer !!! Si inca unu, asa…bonus.

 22. Octombrie 22, 2007 la 21:33
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pân’ nu vii cu Bill, eşti degeaba. Şi Rodica Culcer suge cu două guri şi asta, din păcate, doar metaforic.

 23. Octombrie 22, 2007 la 21:35
  link permanent
  Mana zice ca:

  Eu zic ca n-ai chiar întotdeauna dreptate. Spre exemplu, acum. Încrederea pe care o evaluezi în giga de hard şi ram în plus te-ar fi ţinut zgribulit, de nu trăgeam marginile plăpumii peste toate ungherele lumii, ca să nu-ţi îngheţe (mai ales) degeţelele…(Mulţumim, Andrei!) Tu ce părere ai? 😀

 24. Octombrie 22, 2007 la 22:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Că nu. Şi că am, din nou, întotdeauna dreptate, chiar şi când mă-nşel.

 25. Octombrie 22, 2007 la 23:27
  link permanent
  darius f zice ca:

  Scump dom-le scump… la 4000 nu-l lasi?

 26. Octombrie 22, 2007 la 23:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, da’ cresc la 6000, dacă tot îi cu negociat. Ce zici? 😀

 27. Octombrie 23, 2007 la 22:05
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  S-a perdut neşte comentarii, dragă, bine? Bun.

 28. Octombrie 24, 2007 la 09:02
  link permanent
  sepukku zice ca:

  astept ilicu ramburs.degeaba bineinteles…

 29. Octombrie 24, 2007 la 14:07
  link permanent
  Fana zice ca:

  a venit cu 3 avioane chiar, numai ca unul a aterizat pe otopeni :D:D:D

 30. Octombrie 24, 2007 la 14:27
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …şi-o picat şi strada lu’ dari în dizgraţie…i s-o dus vestea micului bad paparaţ :P…le sparie ‘otelierilor clienţii iluştrii :P…

 31. Octombrie 24, 2007 la 15:12
  link permanent
  Rin Tin Tin zice ca:

  E simplu, fratioare. Iti faci un ONG, incepi sa faci tambalau pentru fonduri, masori ceva, faci niste grafice, seara freci pula la restaurant, vin straini din strainatate pe la tine, iar freci pula la restaurant, faci niste Power Pointuri (apropo, io as interzice scula asta), bagi betzie, freci pula la serviciu ca esti mahmur, te duci in teambuilding, rinse and repeat.
  Va suna cunoscut?

 32. Octombrie 24, 2007 la 15:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hehehe, bun rezumatu’. Nu e toate aşa şi FH au făcut şi eu unele trebi bune, da’ tre’ apţiguiţi, vorba lu’ profa de desen, când e cazu’.

 33. Octombrie 24, 2007 la 15:52
  link permanent
  Fana zice ca:

  era cat pe-aci sa ajunga la opera plaza si sa isi petreaca noaptea in apropierea micului ( marelui pardon) blogger…insa nu a fost de-acord cu conditiile oferite de ‘provincie’ 🙁

 34. Mai 11, 2012 la 01:11
  link permanent

  Thanks for the auspicious writeup. It in fact was once a leisure account this. Look complicated to far added pleasant from anyone! However, how can easily we continue a distance learning?

 35. Iulie 1, 2021 la 01:18
  link permanent
  Juliann zice ca:

  I was curious if you ever thought of changing
  the structure of your website? Its very well written; I
  love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way
  of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only
  having one or two pictures. Maybe you could space it
  out better?

 36. Iulie 27, 2021 la 02:17
  link permanent
  Jerome zice ca:

  Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?

  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Cheers

un trackback

 1. […] facem o schemă (i)logică a acestui caz. El vinde cuvinte de geniu = deranjează. Tot el, omul fără nume, spune adevăruri […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)