Sunt atât de credincios, de m-a pus Dumnezeu pe ignore

sari la comentarii

EDITARE ULTERIOARĂ: Jegul (punct ro) intră în perioadă de suspendare nedeterminată, până când Toader de la comentarii decide să inventarieze toate concursurile la care eu n-am dat premiile fără de valoare, ca să le pot da câştigătorilor fără de valoare.

Nu voi mai scrie un articol, până când mai sus şi mai jos numitul nu îmi prezintă întregul raport competiţional.

Notă: Ba voi mai scrie, după mult timp, iar dacă se va ajunge la asta, din cauza lui Toader de la comentarii nu se vor mai da premiile. Niciodată. Remediaţi situaţia.

[acuma citiţi tot, nu căăă… să vedem rezultatele şi gata]

Ce mă îmbucură pe mine enorm este când caut ceva pe Google, iar el îmi sugerează cu superioritate o altă scriere decât a mea, la ce mă interesează pe mine, fiindcă a mea dă prea puţine rezultate. Iar când accept soluţia lui… mă duce la zero găsiri.

Mă sună ieri Arpi. Îl ştiţi. Şi mă sună să mă anunţe festiv că eu sunt persoana ingrată ce a fost responsabilizată voluntar de către el să mă deplasez la fosta lui prietenă, de unde să-i împachetez şi aduc boarfele, pe care şi le-a uitat acolo în urma cruntei separări. Să i le recuperez, deci, înainte ca domnişoara în cauză să le dea foc într-un îndelung procedeu de vrăjitorii şi blesteme.

Bine. Accept, fiindcă sunt un prieten de bază şi de caracter. Mă expun la a păşi în bârlogul degradării, care cândva era palatul de cleştar. Sunt de acord orbeşte să mă expun oprobiul rudelor, prietenelor isterice cu unghii şi dinţi şi fostei mame soacre. De ce? Fiindcă dihania cealaltă s-a decis subit să zburde spre orizonturi mai luminoase. Zic, deci, căci mă înduplec.

Sun pe fată, mă ploconesc, îi explic situaţia injustă în care mă regăsesc fără voie, îmi exprim amabil regretul neprefăcut pentru cele întâmplate şi-i explic franc cum îmi pare sinceramente rău că trebuieşte să ne vedem în asemenea context nedrept.

Evident că ea mă tratează de parcă află de la mine că fostul ei şi-a lăsat bulendrele la ea, aşa că trebuieşte să-i narez de la început toată istoria cu el, de la începutul problemelor şi până la momentul iminentului declin… şi mult după, mai-mai s-o fac să plângă, după care s-o liniştesc şi să reiau cu interesu’ telefonului…

Fiindcă, între noi 1000 fie vorba, Arpi mi-a promis că, dacă mă duc după catrafuse, pot să-mi aleg ORICE dintre ele, extinzând până la toate, în afară de blugii lui Lee.

Zis şi făcut. Acuma aştept să fiu contactat de Cosa Dânsei, să pot purcede după târfele vestimentare. Fiindcă, normal, a rămas ca ea să “aibă vreme” şi să “le adune”, deşi eu sunt convins că-s de mult în saci de gunoi, stivuite între uşile de la intrarea-n bloc.

***

PanouMareDeci v-am zis căci Sia s-a enervat din ceva de pe panoul ăsta. 186 de comentarii v-aţi tot spetit să aflaţi ce e şi vreme de 181 n-aţi reuşit. Bine.

Ca să mă sune Arpi IARĂ, azi, cu un mic detaliu ce l-a uitat: dacă tot merg după obiectele de uz personal, să iau într-un deget şi încă ceva ce şi-a amintit că a lăsat în urmă fără să se uite cu urmă de remuşcare.

O CÂTAMAI MĂSOAIA DE ARHITECT, din aia cu greutăţi de echilibru, cu manetuţă să o pui cum vrei tu şi cadru din fier forjat.

De ce? Ca să fie grea, evident! “Cam cât îi de mare, că frate-miu are o planşetă de aia, încape-ntr-o maşină..”, întreb eu, estimând costurile şi pagubele. “Cam de două ori cât aia.”, îmi răspunde maghiar mitic-cizat, nonşalant.

Imbecilul! Bun. Nu-i bai. I-am vândut-o deja lu’ Vlad, pe-o piadina prosciuto crudo. Ce aştept eu acum cu nerăbdare e să văz cum merg cu el, “cu băjeţii”, s-o subtilizăm pe masă de subt fardurile fetii, din interiorul imobilului, împotriva voinţei locatarilor, masă ce n-am putea-o duce uşor nici dacă ne-ar ajuta.

Ok, ok, vă spun cu panoul!

Aveţi în vedere că fătuca a făcut isterii la câteva zile după ce-i făcusem cunoştinţă cu panoul, deodată cu întreaga locuinţă, ba desigur că şi vorbiserăm despre tot ce i se părea ei ameninţător pe panou sau în afară, foste prietene, părinţi, alergii sau toate la un loc. Deci total nejustificat, doresc să insinuez.

Ţineţi minte ce am comentat eu cel mai vehement legat la ea? Nu tineţi, că sunteţi imbecili, vă spui eu: pozele de sfârşit de clasa a 12-a. Ca orice oameni normali, aţi dedus că ar fi absolut imposibil ca fata să se fi legat de ceva… la vedere, ceva la prima mână. Din păcate, n-aţi luat în calcul că nu evaluaţi o situaţie normală. Evaluaţi o convulsie emoţională.

Fata s-a luat de-o poză. De sfârşit de clasa a 12-a. Care poză? POZA! Cea mai mare. Fiindcă-n tărtăcuţele voastre feminine, voi credeţi că noi, masculinii, ne aranjăm pozele cu amice sau foste după mărime, direct proporţional cu importanţa. Dacă ne măsurăm penisurile, ne măsurăm şi pojile.

Pe panou apar trase-n chip, de la stânga spre dreapta: Jutka (fostă), Păstaie (fostă), Mahalo Girl (vedere promoţională), Noper şi soţia (invitaţie nuntă), Napoleon Dynamite (merchandise), Mih Piha (mixt), Adela (amică), Lia (fostă), eu (sfânt).

Deci a supărat-o Miha Piha. Era singura în postura de absolventă, deci unicul element ce putea concura direct cu orgoliul rănit de către mine, când am judecat dezastrele fotografice de pe un anume cont de Hi5. Cum a pornit tot?

Eu: Cum îi naşpa poza? O fi de clasa a 12-a ajutătoare, da’ îi mai faină decât pozele tale de-a 12-a…

Ei, dragii şi dragele bunicului, nu ştiam eu în acel punct implicaţiile acestei sincere şi nevinovate remarci şi dezbaterile întregi ce le va genera, atât în privat, cât şi public. Un întreg drum până la alimentară şi înapoi, cu tot cu “te aştept jos”, “mai stăteam trei fumuri şi plecam”, “eu nu mai vin”, a durat efervescentul moment de întunecime a minţii. Şi pe tot locul, ca desfăşurare fizică, până la magazin, în faţă la magazin şi revenind, pe trotuar, pe stradă, în faţă la alt magazin, pe casa scării, mi-a fost explicată care-i diferenţa dintre EAAA! (priceput?), respectiv greţoasa poză cu “poza cu aia”.

În concluzie, Sia s-a enervat deoarece exte fată, iar fetele nu se ştiu a se bucura de ce-i al lor atunci CÂND E AL LOR. Ele se bucură de ce-i al lor, când a fost al altora sau de ce-a fost al lor, când nu mai este. Vă las să vă reveniţi după aceste vorbe de profundă înţelepciune bărbătească, aşa cum rar întâlniţi.

Aşadar, fetelor, băgaţi la tărtăcuţă, iar asta să fie o lecţie dură despre viaţă, sănătate, întemeierea unei familii funcţionale, bun gust, bricolaj, sex etc.

***

Iar acum… tobe! Fericiţii câştigători. Există trei persoane care au ghicit obiectul discordiei de pe panou. Mai mult sau mai puţin explicit, da’ s-au referit direct la el.

Anca: “banuiesc ca daca ai lansat ghicitoarea publicului, raspunsul e mai putin evident decat ‘poza cu tipa care se uita pe sub sprincene’ []”

Bănui eronat. Da, era atâta de evident, cât voi căutaţi cai verzi pe panouri.

Purik: “Poza cu fata, sigur aia e. Ca de ce tii tu poze cu foste []”

Cam vag, dar bine, e cu “fata”…

Thorgis: “a deranjat-o poza tipei din centru-dreapta. […] faptul ca i-ai infip simbolic o piuneza in cap []”

Primul care s-a referit exact la fată, dar totuşi a calculat greşit motivul.

fcb: “o inervato peria ceea ca de ce ai pus-o pe panou sau poza cu tipa aia cu fundal negru cu codite ca de ce n-are ce cauta []”

Ştii tu, Flavie, că la examen nu se pun răspunsuri incomplete sau pe jumătate corecte… Ce vrei, să-mi aleg eu între “sau”-ul ăla. Dar corect ca alternativă şi corect parţial ca argument.

***

Bine. Fiindcă sunt un spirit filotimid dar galantonic în acelaşi timp, munificient şi culanţ şi totuşi magnanim (dar şi alte cuvinte inventate sau folosite greşit), vă dau la toţi, bă. Aţi câştigat dimpreună premiul cel mic şi, într-un gest ce va extazia pişcoţelul inimei mele de miere, adică Sia, uite:

Miha5

[ATENŢIUNE: aceasta este doar o simulare compiuterizată, ruptă în Photoshop de Vlad; da, ştiu, oau!, ce real pare etc.; da’ da, obţineţi cu toţii câte-o cincime de poză, iar ultima va rămâne simbolic pe panou; fiecare parte reprezintă o petală căzută ca o lacrimă din penta-floricica Jeg]

***

Aşaaa. Pam-pa-ra-ram-pam-pa-raaam! Premiul cel mare. Ia ghiciţi voi cine a mirosit atât obiectul (figurat!) şi motivul… Mda: Păstaie.

Păstaie: “A deranjat-o poza cu Miha Piha, poza aia mare, de langa pozele de buletin. Pentru ca: “Cine-i fufa aia mai slaba si mai faina decat mine care are cea mai mare poza la tine pe panou si pe al catelea loc e in topul tau “hot jerk off chicks”? Top 3? Bastard! Take her off! Take her off!”. Da’ toate fetele din poze sunt in top 3. Just go to the gym. []”

Notă de dezminţire sau, mai scurt, dezmincinoasă: Nu e pe pile. Da, eu şi cu Păstaie am întreţinut… raporturi. Într-un trecut îndepărtat. Dar asta ţine de intimităţile mele personale, iar eu nu permit ca acestea să fie obiectul dezbaterii publice! NU PERMIT!

Ea nu a fost favorizată de către organizatori, dar este serios bănuită de înaltă trişare. Aş fi zis “înşelat”, da’ asta nu-i ceva nou la ea. Anunţ căci răspunsul îl mai ştiau două persoane, pentru a evita orice urmă de injusteţe ce putea fi făcută de mine: Moafle şi Licurici. Dată fiind apropierea primului şi depărtarea celei de-a doua de câştigătoare, Dacian este bănuit serios că a încălcat regulile de discreţie şi disciplinele concursului. Aveţi mai jos interogatoriul cu cei implicaţi.

InterogatoriuPastaie

***

InterogatoriuDacian

Observaţi încleştarea feroce.
Jivinele nu se dezic!

***

Dar acum să ne dextindem niţelaş într-un Dancing “Where The Hell Is” Matt Harding reunit cu întâiul becaliu al ţării, într-un ambalaj atractiv de Vitrina

[originalul doar cu Gigel pe tărâmul Ciutac; alternativa YouTube pentru ce-i mai jos, aici]

29 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 12, 2008 la 14:25
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Uuu, am pălit Bibliotecarul în coaiele credinţei.

  Dar teoria ta cu Mariei, Laviniei, Liei, Biei etc nu ţine. Deoarece Sia este specială. Hooop! Nu te aşteptai.

 2. Iulie 12, 2008 la 14:58
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius
  Nici nu am spus altfel, elementele care nu se identifică cu nici unul din şabloanele grupurilor restrânse sunt excepţii care confirmă regula. Din păcate, până nu cunosc excepţia ca să adaug un sertăraş special, încerc să înghesui elementul într-un sertăraş nepotrivit, este un dat uman iar eu reacţionez ca atare. Poate este cazul să facem o intrare specială pentru Sia (ca să ocolesc Siei) în catastiful Academiei, secţiunea gramatică şi vocabular.

 3. Iulie 12, 2008 la 15:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Tu faci degringoladă la mine pe blogul suspendat?! CĂ IO TE BĂNUI CĂ VREI SĂ DESTABILIZEZI ECHILIBRUL CE CU GRIJĂ L-AM CREAT.

 4. Iulie 12, 2008 la 16:02
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Blogul tău a fost suspendat prin decret… poate ar trebui dat la CCR pentru blocarea sistemului de liberă comunicare. 🙂

 5. Iulie 12, 2008 la 22:09
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Mai Dariuse, in primul rind sa ne spui si nouă de unde vine Sia ??? Nu orasul mai, ca asta ne-ai spus. Nelu vine de la Ion, Fane vine de la Stefan, etc. CUM E SCRISA SIA IN BULETIN, MAI ? Ca doar n-o sa-mi spui ca peste ceva timp o sa o cheme Sia Groza, hai ?
  Si daca te enerveaza rau dativul ăsta zi si tu asa:
  Siei îi place inghetata / Siii îi place inghetata / Iubitei mele Sia îi place inghetata.
  Bun, daca vrei tu, conjugam cu bere: Iubitei mele Sia ii place berea. Si mie. Si mie măi, şi ţie.

 6. Iulie 12, 2008 la 22:52
  link permanent
  toader zice ca:

  1. sia de fapt se scrie s’ia si e pronuntia cand esti ebrietat a cuvantului sotia.
  2. a fost misto filmul de incheiere a blogului.
  3. acum pune naiba inchis pe blog. gata. e inchis.

 7. Iulie 12, 2008 la 23:30
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Dariuse, da-ne mey cite un premiu la fiecare si gata.
  Uite, eu de exemplu: o cratita de csolent facut de carcea si / sau un borcan de zacusca facut de mirmen.
  Ambele asortate cu palinca originala de Zalau.
  Gata, eu mi-am expus parerea, sa vina acum fiecare si sa ceara.

 8. Iulie 13, 2008 la 09:34
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Mey, ăsta chiar a închis blogul ??? Sau v-aţi luat vacanţă ?

 9. Iulie 13, 2008 la 10:02
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  …si-a luat si omu o vacanta. s-o fi carat la Sia si el. ca doru e cu drumu lung…ce aveti voi cu ei? iubirea e lucru mare…Siei i-o fi si ei dor de bucatica de jeg. asa ca io zic sa scriem noi in continuare, ca vine el sa ne comenteze…io zic sa va ganditi ce “fierbinte” ie intalnirea lor. va lipseste, hai? mutiti de ciuda ca ei au si voi nu…

 10. Iulie 13, 2008 la 11:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, îs aci, nici nu mă văz cu fata, de grijă că pune Toader ce ni se cuvine… Mariene, măgare imbecil, am scris cum o chemaă cu tăt numele, da’ dacă nu eşti atent… în articolele precedente, prima dată când am scrisără despre dumneaei.

 11. Iulie 13, 2008 la 17:59
  link permanent
  toader zice ca:

  darius, dar poti sa te duci linistit droghe. cand vii ‘napoi tot ase are sa fie. eu ma preumblu pe aici sa vad pagina in care ai sa scrii ca ai inchis blogu’.

 12. Iulie 13, 2008 la 20:11
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  “Mariene, măgare imbecil, am scris cum o chemaă cu tăt numele, da’ dacă nu eşti atent… “
  Nu se pune problema că nu sunt atent ci că nu mă uit dupa femeile altora, măgare tinerel ce esti.
  Ai putea sa apreciezi asta.
  Si vezi că nu sunt măgar imbecil, sunt un imbecil puţin cam măgar, ceea ce e cu totul altceva.
  Hai, zi-ne cum e in buletin ca sa construim corect dativul acela.
  PS: mă provoci să mă cert cu tine ca să nu dai şi tu o ţuică originală de Zalău ? Ce oameni, ce oameni…

 13. Iulie 13, 2008 la 21:32
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Silvia Lungu Augustina. Ţ-oi da şi pălinche, uă!

 14. Iulie 14, 2008 la 09:27
  link permanent
  Mazemania zice ca:

  O tara ca asta in care traiesc eu, Mazemania, mai rar! Avem si noi Becalii nostri – unde mai pui ca sunt si dansatori! Dar ce ma mai mir la asa tara, asa dansatori!

 15. Iulie 14, 2008 la 09:58
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Păi vezi măi, Silvia ! SILVIA ! SILVIA ! Asa să-i zici, e clar ? E nume frumos, ce umbli tu cu SIA ???

  ( Ce-ar fi să-ţi zicem si noi ţie: Daiu ? Rius ? Ari ? Aiu ? -asta vine de la aiurit, cred că ar merge-
  Poate şi “puiuţ“ ar merge , trăiasă naşul tău ! )

  Dar ea e SILVIA, priceput ? Te-ai scos si cu dativul.

 16. Iulie 14, 2008 la 11:27
  link permanent

  Mihai Popescu are 24 de ani, din Timisoara si are nevoie urgenta de 40 000 de euro pt o operatie pe creier in Germania pt a extirpa o tumora. Intra pe site-ul sau http://www.mihaipopescu.com si citeste poveste lui… Haideti sa-l ajutam! http://www.mihaipopescu.com

 17. Iulie 14, 2008 la 15:36
  link permanent
  marie jeanne zice ca:

  Ca sa zic asa, ai ajuns de vorbesti cu frac-tou pe messenger.

 18. Iulie 14, 2008 la 15:44
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  mai Darius, abia acum am observat afirmatia ta din titlu ca Dumnezeu te-a pus pe ignor. cred ca esti nerecunoscator – ai o iubita, iubesti, ai o viata misto si tu crezi ca nea Dumnezeu te-a pus pe ignor? poti sa te explici?

 19. Iulie 14, 2008 la 15:48
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ai dreptate. Nu ne-a pus pe ignore. Dumnezeu nu intră pe messenger. În mare parte fiindcă e inventat. O să ne lungim în discuţia asta sau am fost destul de concis?

 20. Iulie 14, 2008 la 16:26
  link permanent
  BlogMeAway zice ca:

  hi hi: deci asta ( si ma refer la video) e noua metoda de teambuilding 🙂 io parca-i vad pe colegii lui banel la vestiare executand dansu’ “Mmm-ai inteles?” pentru a da coeziune echipei care, nu-i asa trebuie sa-si doreasca mai mult victoria.
  …si-n alta ordine de idei sa te fereasca traficul de vreun angel-spy sau vreun telog fara parohie dar cu blog si sa vaza cum l-ai maniat tu pe cel de sus :)) si ca pacatele sa-ti fie iertate da-ne noua astazi id-ul lui. (god_si mai cum????) :))

 21. Iulie 14, 2008 la 16:38
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  V-am mai zis că pe Dumnezeu îl cheamă de fapt Sergiu Bogdan. Deduceţi de acolo.

 22. Iulie 14, 2008 la 18:57
  link permanent
  BlogMeAway zice ca:

  daca ma cheama bogdan se pune? macar pe jumatate :)) Sa fie lumina! Faza lunga!

 23. Iulie 14, 2008 la 19:03
  link permanent
  BlogMeAway zice ca:

  si scuze de abuz de commenturi ( exista asa ceva?) da am uita sa-ti prezint statusurile de mess valabile pentru oamenii Lui: Dicţionar de statusuri Messenger la sectanţi – [Nu că facem reclamă!] si Dictionar de Messenger Ecumenic – [Nu că facem reclamă iară!]

 24. Iulie 14, 2008 la 20:22
  link permanent
  keshishian zice ca:

  dar subiecte sunt multe in tara asta. la tine la zalau, cluj, teius nu se intampla nimic? hai, pune un blog nou. Dumnezeu a pus pe ignore tara asta, asta e o discutie lunga indiferent daca tu crezi ori ba in vreo divinitate.

 25. Iulie 14, 2008 la 21:54
  link permanent
  toader zice ca:

  http://www.visurat.ro/2008/07/14/viralul-de-duminica-21/#more-2693

 26. Iulie 15, 2008 la 10:17
  link permanent
  toader zice ca:

  auzi ma, cand lansezi viitorul jeg.ro si ce noutati va aduce?

 27. Iulie 15, 2008 la 10:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Când faci rost de cine-a câştigat şi ce.

 28. Iulie 15, 2008 la 10:43
  link permanent
  toader zice ca:

  ei, cui. multe vrei. ce scuze puerile sa iti pastrezi surubelnitele. pfft.

 29. Iulie 15, 2008 la 14:10
  link permanent
  ionutu zice ca:

  Citind azi titlul postării tale, mi-am zis: “Doamne, pe cînd îl pui şi pe silent?”
  Cînd apare postarea nouă sau jeg.ro cel nou?
  Acolo poţi să iniţiezi alte concursuri la fel de pline de premii. 😀

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)