Ştiţi voi cum îi şi cu titlurile astea…

sari la comentarii

Dacian: “Ssst! De la Iulius Mall bat clopotele?

N-am fost “cu cineva” în mod neapărat de curând. Dar, stând la o berică cu una dintre ele (cele cu care n-am fost), am început să strâng o mică dar preţioasă colecţie de replici, pe care orice băiat conştient şi responsabil ar trebui să le înţeleagă din vreme ca pe un foarte timpuriu “mai un pic şi-ţi dau papucii”. Şi să acţioneze în consecinţă. Cele mai dese astfel de replici, pe care le-am cules, desigur, de pe câmpia înflorită a experienţelor mele eşuate – confirmate mai apoi cu ajutorul unui focus grup alcătuit din o persoană – sunt:

 • Mă disperă că mă întreabă toţi de tine, de parcă io-aş şti tot timpul unde eşti.
 • O, lasă-mă, că-mi transpiră mâna.
 • Mi-era pe silent.
 • Acum, seara?!
 • Ah, nimeni, nu-l cunoşti…

***

Tâmpitul de Dacian, care ocupă cu regularitate funcţia de frate al meu, s-a decis spontan că el o să folosească scuze şi pretexte nou dezvoltate, în prezenţa celor cărora le plătim chirie, fără să mi le aducă ulterior la cunoştinţă. De ce este aceasta o problemă?

Trebuie să aflaţi, că în societatea chiriaşilor, nişte minime reguli se impun. La fel, este necesar să conştientizaţi că bătrânii proprietari ai apartamentului nostru nu sunt zdraveni la cap, prin cursul firesc al vieţii. Ea, Raveca, are telefon mobil şi deci ştie că nu îi răspundem intenţionat, precum şi că putem să vedem că ne-a sunat. El, Dobrin, fost ofiţer, este acum pensionar cu aparat auditiv şi care, când mergem la el, ne serveşte minciunele. Adică gogoşi ardeleneşti, cu zahăr pudră. Suspectez că e un fel de răspuns subtil la minciunele ce i le servim noi: gogoşi ardeleneşti, legate de plata la întreţinere.

Ei bine, pe lângă asta, facem cu schimbul la mers să dăm banii de chirie. Nu că n-ar fi ei oameni de comitet şi simpatici, în afară că sunt bătrâni, dar de fiecare dată trebuie să asistăm la deschiderea ceremonială a dosarului cu toate facturile, să le trecem în revistă şi clasăm din nou, începând cu noiembrie 2005. Apoi să discutăm o jumătate de oră dacă nu cumva vrem să renunţăm la abonamentul de telefonie fixă, pe care ei au propus să-l facem, iar noi să-l tăiem, încă de la început. Apoi să mai stăm la o tacla, iar la sfârşit să ducem acasă nişte struguri, că “acolo numa’ se strică”.

Ceea ce ne aduce la invenţiile lui Dacian de faţă cu ei, ca să se scoată, pe care nu le împarte frăţeşte cu mine. De obicei, când trecem pe la ei, o facem “în drum spre ceva”. Ca să învăţaţi şi voi: mereu se merge la plată pe fugă, fiindcă “eşti în zonă” şi niciodată “nu te îndrepţi spre acasă”, precum şi eşti în întârziere ca să ajungi undeva. Mna, poftim, asta nu ştiam eu. Dacian a definit procedeul, pentru el însuşi, fără să mi-l destănuie. De aia eu trebuie mereu să aduc diverse cu mine, când vin de acolo, şi de aia nu-mi place să mă duc.

Ajungându-l din urmă cu raţionamentele, am riscat şi eu să spun la un moment dat că trebuie să fiu în centru în 10 minute – ceea ce, paradoxal, chiar era adevărat – necunoscând faptul că Dacian mereu, în special când se întâlneşte cu ei, “trebuie să fie în centru în 10 minute”, la rândul lui.

Solicit pe această cale ca, începând de acum, să fiu în permanenţă informat din timp cu privire la justificări de uz comun, la ordinea zilei, care s-au folosit repetat, pentru a nu fi pus în situaţia penibilă de a le formula cu exactitate în cele mai improprii circumstanţe, mai ales când acestea sunt deja sub spectrul circumspect al bănuielii!

***

Trăiesc o zdrobitoare deznădejde, de când nu-mi mai monitorizez traficul cu serviciul românesc intitulat la fel, deoarece am încetat să primesc rapoartele cuvintelor cheie şi formulărilor retardate de căutări, prin care se ajungea din Google la Jeg.

Tânjesc după dubioasele fantezii erotice – în afară de plafonatul “Darius Groza” şi rezultatele-i fireşti: tânăr, imposibil de obţinut, luaţi-vă gândul vulgar – prin care scursurile societăţii online ajungeau aici, la noi, cu erecţia gata frecată.

Un’ te-ai dus tu, frustrat de dormitor, ce cătai porneturi deşarte şi, printr-o nefericită alăturare de vorbe, te trezeai nesatisfăcut, să zic aşa, la mine-n blog?

***

Slăbitul sau scăpatul de burtă nu este o opţiune viabilă pentru mine acum, din motive bine întemeiate, vă rog să nu mă mai agasaţi. Mi-am procurat recent (anul ăsta) o pereche de pantaloni cu vreo două numele mai largi. Câteva kilograme în minus ca greutate sau centimetri în circumferinţă ar fi un iremediabil dezastru vestimentar. Şi, dacă mă prinde în oraş fără curea, ar fi unul social şi pentru cei din jur. Aşa că rog răbdare.

***

N-am avut nicicum timp (cu sensurile de “mi-a fost lene să pun”, respectiv “am uitat”) de înregistrarea Bună dimineaţa, este ora 5!. Precum unii dintre voi cunoaşteţi, fiind între neglijabilele victime, în urmă cu câteva zile, îndreptându-mă cu trenul spre Bucureşti, mi-am luat reponsabilitatea de a-mi contacta telefonic prietenii (vreo 20), pentru a-i anunţa că mai sunt aproximativ 2 ore până trebuie să se trezească. Pentru deliciul vostru şi al celor puţini care au avut inspiraţie să-şi pună aparatele de telefonie mobilă pe silenţios, poftiţi…

(în caz de forţă majoră, recte Trilulilu nu merge iar, utilizaţi varianta Evoca, pentru aceeaşi înregistrare, dar reţineţi: nimeni nu este în siguranţă!)

31 comentarii

zi si tu ceva
 1. Noiembrie 12, 2007 la 08:32
  link permanent
  .marius zice ca:

  Rad ca prostu, si ma bucur ca nu ai numarul meu… 😉

  ROFL ROFL ROFL

 2. Noiembrie 12, 2007 la 10:10
  link permanent
  cetateanu antidarius zice ca:

  @.marius
  de ce “ca”?

  @darius
  şi ce dacă am rîs?

 3. Noiembrie 12, 2007 la 10:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  .marius: Rezolvăm, rezolvăm.

  Anti-mine: În curând, te vei reprofila.

 4. Noiembrie 12, 2007 la 11:39
  link permanent
  eu, miruna zice ca:

  “Sa te speli pe fata”
  “de ce?”
  :))

 5. Noiembrie 12, 2007 la 11:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Flaviu, dragul de el, era dispus să mă trezească pe mine în două ore, fără crâcneli, indiferent că-l sunasem cu două ore înainte, când se hodinea şi el, ca tot omu’ normal.

 6. Noiembrie 12, 2007 la 13:59
  link permanent
  Rin Tin Tin zice ca:

  “Cele mai dese astfel de replici, pe care le-am cules, desigur..”

  Mai sunt replicile clasice:
  “De ce eu, *insert _name_here”? De ce eu?”, unde name e in covarsitoare majoritate masculin. De obicei intrebarea vine chiar inainte sa intre plampizda, sau imediat DUPA ce a intrat. Efectele sunt, in genere, total opuse: cand e inainte, nivelul coboara brusc, cand e DUPA, miem vin bîzdîcii instant, si parca ash da mai abitir..
  PS: Niciodata n-am putut a-mi imagina un raspuns la intrebarea asta. Poate ma ajutati voi.

  “Nu e ceea ce crezi”, adresata de cele mai multe ori de catre masculul fost dominant, brusc morphed in baietzasul incurcat, care se trage de pantalonasi. De obicei vine cand e busted de fumee, ba cu un sms, ba cu un telefon. Cazuri extremale, cum am eu a istorisi, sunt cele in care fumeea te gaseste mplagoala, langa cealalta. Se duce in bucatarie, isi pune mainile la ochi, coboara capul, si se scurge pe langa un perete. Tu te duci la ea si-i zici replica-piatra-unghiulara, care-i va schimba viatza:
  “Sa stii ca nu e ceea ce crezi…”

 7. Noiembrie 12, 2007 la 14:59
  link permanent
  Valeriu zice ca:

  Da’ scrie şi numele celor contactaţi telefonic, din înregistrare, în ordine, căci unele voci îmi par foarte cunoscute. Excluzându-l pe cel care sună, că despre el am o bănuială.

 8. Noiembrie 12, 2007 la 15:27
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ nu mai bine-ţi export agenda telefonică? P-acolo găseşti. Nu, pe Năstase nu l-am sunat…

 9. Noiembrie 12, 2007 la 15:35
  link permanent
  Oana zice ca:

  Doamne, cat de bine imi pare ca nu ai numarul meu de telefon. Vorba lui Marius. Ce om nebun esti 😀

 10. Noiembrie 12, 2007 la 16:05
  link permanent
  noji zice ca:

  mah…fit-ar natia ta! bine ca eu dorm ca “diugu” prea mult…pe mine nu m-ai sunat niciodata, desi s-ar putea sa ai surpriza sa nici nu ma fi culcat pan’ la ora aia :)) ca “ominii” normali 😕

 11. Noiembrie 12, 2007 la 16:07
  link permanent

  Mdea, ma sunase si pe mine, insa oameni adevarati dorm ca niste nesimtiti:)

 12. Noiembrie 12, 2007 la 16:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  “Bărbaţii’! Bărbaţii tre’ia să bagi acolo.

 13. Noiembrie 12, 2007 la 16:53
  link permanent
  Razvan zice ca:

  Jackass eu ma trezesc la 8 juma

 14. Noiembrie 12, 2007 la 17:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Te trezeşti când dictez eu, se pare. “Sugi pula! Da, sugi pula!” Ahahahaha. Probleme în pat (dublă interpretare, să te prinzi)?

 15. Noiembrie 12, 2007 la 18:47
  link permanent
  Razvan zice ca:

  Oh well tripla interpretare: de amu cand te mai ceri la mancare dai seama ca numa pa baza de lactate va fi 😀

 16. Noiembrie 12, 2007 la 18:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mai bine decât pe bază de nimic, ca pân’ acum.

 17. Noiembrie 12, 2007 la 20:44
  link permanent
  maria coman zice ca:

  vaaaaaaaiiiiii

 18. Noiembrie 12, 2007 la 23:17
  link permanent
  andreanum zice ca:

  jegolea, esti dus papa cu capu rau de tot, fratioare. Esti enervant rau, esti mai rau ca dimineata fara cafea! Io-s ca Ciubotaru, poti sa suni pina ploua cu biscuiti, pina nu suna soneria de ceas dupa 7 nu aud nici cind picameresc aia de deasupra cu noaptea in cap (sau soneria, ca a sunat o vecina pe la 2 dimineata vreo 15 min ca sa-mi ceara un mop ca avea inundatie).
  Dar, pt orice eventualitate, va rog sa nu-i dati nr. meu de telefon.

 19. Noiembrie 12, 2007 la 23:32
  link permanent
  Vera zice ca:

  Ui, scarba ce esti, trezesti lumea la 5 jumate.

 20. Noiembrie 12, 2007 la 23:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cre’că ăsta o să-l fac serial. 😀

 21. Noiembrie 13, 2007 la 00:14
  link permanent
  Vera zice ca:

  Mi-l pun pe silent de-acum inainte, nu mai gresesc cum am facut prima data. 😀

 22. Noiembrie 13, 2007 la 00:57
  link permanent
  Flaviu zice ca:

  tzeapa iubitule… eu eram chiar treaz la ora aia… ma rog… aveam treaba, da’ testiculentza dreac’ ai nimerit fics noaptea unica din ultimele trei luni in care n-am dormit, c-asa esti tu baftos.

 23. Noiembrie 13, 2007 la 00:58
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aia oricine poate inventa, aşea, retroactiv.

 24. Noiembrie 13, 2007 la 01:57
  link permanent
  Ingorios Bastard zice ca:

  “l-am uitat pe silent”, “nu l-am auzit, era-n poşetă”. Futu-i telefonu’ şi care l-o făcut, ţine-l în mână dacă eşti surdă şi uitucă!

 25. Noiembrie 13, 2007 la 09:33
  link permanent
  elena iliescu zice ca:

  Darius Groza
  Asa cum scrii tu despre ele, asa am si eu parerea despre ei.

 26. Noiembrie 13, 2007 la 10:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cu excepţia că eu am dreptate, iar tu te înşeli.

 27. Noiembrie 14, 2007 la 16:04
  link permanent
  sepukku zice ca:

  Moafle m-a banat la comentarii pe DG. 🙁

 28. Noiembrie 14, 2007 la 16:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Poftiiim?!

 29. Noiembrie 14, 2007 la 16:29
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Zice că nu a banat pe nimeni. Eşti tu incompetent. Incompetente!

 30. Noiembrie 14, 2007 la 17:22
  link permanent
  sepukku zice ca:

  inseamna ca nu-i merge serviciu de comentarii

 31. Martie 1, 2008 la 17:49
  link permanent
  ovidiu666 zice ca:

  cel mai fain ii cand ii trezesti cu noaptea-n cap sa-i intrebi dc nu cumva au un prezervativ in plus! :)) undeva asa, pe la 2-3…

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)