Darius Hero

Dacă vizitați cândva Internetul…

D

Cred că, dacă aș fi în locul unui taximetrist, mi-aș deschide de îndată și un salon de bărbier. Mi se pare cea mai inspirată și comodă combinație dintre toate slujbele posibile. Odată ce ai mașina, singura investiție adițională ar fi niște tetiere în plus, pentru fiecare scaun; rezemătoare de ălea, pe care se sprijină capul.

Am descoperit un procedeu foarte eficient pentru a-mi spori celebritatea iminentă, mijloc venit să îl întregească pe acela ce-mi dictează să port aceeași cămașă la fiecare altă apariție pe un anume post de televiziune, astfel încât să fiu recunoscut din precedentele, de către audiența sa fidelă.

Noua metodă constă în a nega prietenia cu diverse persoane apropiate mie. Adică să mă delimitez public și ofensat de oamenii cu care în aparență m-aș cunoaște. Spre exemplu, când cineva-mi spune că s-a întâlnit cu Nu-știu-cum, prietenul meu, eu voi afișa o față neplăcut surprinsă și mă voi încăpățâna în a nu avea nici cea mai vagă idee despre cine e vorba. În acest fel, lumea și-ar da seama că singurul motiv pentru care o persoană ar suține fals că mă știe atât de intim este deoarece poate ar fi ceva de capul meu. Și așa mi se duce buhu’.

Sau să fac cunoștință cu vechi prieteni, comportându-mă de parcă atunci i-aș vedea prima dată, de față cu martori. Asta va scoate în evidență indiferența și ignoranța de apreciat, caracteristice unei adevărate vedete, așa cum sunt eu.

Desigur, voi, invidioșii sau fanaticii, negați acest statut al meu, considerându-l imposibil de atins în lipsa unor minime instrumente de propagandă.

Veți afla însă cu stupoare că mi-am adunat în lista de messenger un adevărat țarc de jurnaliști, de pe parcursul contactelor mele cu presa. Astfel încât îmi pot, în curând, deschide propriul meu trust mass-media, prin canalul căruia să-mi injectez veninosul mesaj putregăit ce-l doresc inoculat în mințile naive ale publicului larg.

Se cheamă “product-placement”, dragilor, n-aveți cum să știți voi. Că de aia am și zis asta, într-o formulare ce mă depășește chiar și pe mine, conștient că nu mă puteți verifica vreodată.

[dacă n-ați văzut Angry German Kid în prealabil, degeaba vă holbați mai sus]

***

Da’, apropo de messenger, azi a fost apogeul mass-message-urilor. Doi din lista mea, care se au, ca frații, și unul pe celălalt, în listele lor, au reușit performanța de a se sincroniza și a-și trimite unul altuia, cât și mai departe, deci mie, ambii, aceleași serii de mesaje. În timp ce ei se zdrobeau în bancuri și trivia, eu deja țineam scoruri. Știam că-și dau între ei serve cu o detentă de admirat, așa căci cronometram cât de repede ajunge și la mine al doilea care află ceva ce tocmai primisem de la primul.

***

Și, de când s-a risipit misterul cu slujba mea și cu copywritingul, mă podidesc – de la persoanele care au reușit să pătrundă ideea că nu lucrez la xerox – cele mai tentante oferte.

Spre exemplu ieri, când a intrat pe mine o amică – fără să mă cheme la masă, cum se intră în mod formal pe mine – și mi-a spus că ea are o prietenă simpatică, dezghețată, care participă la balul bobocilor (deci falsă introducerea), iar că aceasta din urmă dorește să o ajut cu a-i scrie…

Aici o să las un rând liber, fiindcă veți avea nevoie să vă reveniți cu el, după ce vă spun.

… discursul ei de auto-prezentare, din deschidere. Mai exact, să spun eu, în cuvintele ei, cât e ea de bestială. Vă puteți închipui asta?

Vă mai dau un rând liber?…

Fata vroia să-i scriu eu și să-i trag la imprimantă ceva ca să zică ea natural și spontan, pe gură, peste câteva săptămâni. Despre sine!

***

Avem motive să suspectăm că relația interzisă Dacian-Cristina, atât de disputată pe Jeg, continuă pe de ascuns, sub adăpostul unei scorneli făurite să ne distragă agenția, o înscenare a despărțirii lor. Ca norocul, iscusiții detectivi Jeg, antrenați de mici între pume, ca să fie vigilenți, au dat de capăt acestei dileme ce a pornit din inspirație divină. Dar, până când nu vom mai reveni vreodată cu amănunte, amintim că Adorian Todea și Oana Stoica Mujea trebuiesc să se prezinte la redacție sau să trimită contravaloarea obiectelor procurate prin licitația Jeg.

Apropo de Oana Stoica Mujea, uitați-vă ce-am putut găsi, văleu pulea mea, măre, apără și păzește! Da! Fomeia a scris două cărți, le zice Shaorma (sâc!) și au pe copertă săbii și castel în spate. Și, apropo de cupluri despărțite în general, vreau să se-mpace Adela cu Tudor, ca s-o pot întreba unde este acesta din urmă, fiecând am nevoie de cel mai neînsemnat lucru.

Da’ apropo de cupluri de nedespărțit – tura asta…

CiutanosTheEarlyYears

Dedicată cu ocazia celui de-al 100-lea articol de când ne-am mutat pe temă și structură nouă, ediție aniversară, cu ilustrație subtilizată chiar din căminul în care-am fost primit cu atâta căldură… în chiloți.

30 comentarii

 • 1. Am scris 9 carti 😀 Stiu, coperte naspa, dar nu ma numesc editura, ce sa fac? Hmm, de acum iti e interzisa intrarea la schimb de carti 🙂
  2. Cand iti deschizi trustul poate ma angajezi si pe mine, tocmai m-am specializat in reportaje de prin cimitire.
  3. Daca pe Imparateasa o recunosc, omul de langa… Dumnezeule… 😀
  4. Despre licitatie: tu imi trimiti obiectul cu ramburs. Si iete asa o rezolvam. Sau astepti pana la primavara cand vin eu in Cluj, dar as prefera sa nu ca tu imi iei si banii de depozitare.
  5. La cat mai multe articole.

 • @dari
  😛 i-am zîs lu’ tată-to: hai vezî-l p’arogant amu-s zăce a’i…el(după ce-l studiază îndelung păstă ochelari) zîce:samănă perfect,da’ el ştie?! 😛

 • Copiluţe: Exact! 😀

  Oană – da’ pe tine nu te-o-ntrebat măcar dacă-ţ’ plac culorile, moment în care să leşini?

  Mirmen – din câte ştiu io nu, da’ tre’ să aprecieze spiritul meu de jurnalist. 😀

 • Darius: Nu, conform contractului puteau sa puna si cacat peste, nu era treaba mea. Eu voiam sa fie simple si negre. :((

 • 🙂 Nu. De obicei editurile, atunci cand platesc ele, fac ce vor. Doar nu vrei sa iti spun povestea trista a Saormei, cum ii spui tu. Asta este. Poate o s-o reeditez in alta parte si platesc eu coperta.

 • Awww… da’ cel mai strangea chimesha pe gatu-i de gazeloi 😛
  Oricum, putem marca momentul din care, dushmanii clanului (si mai nou imperiului) au inceput sa realizeze ca feroce – arogant a devenit doar dupa casatorie .DECI.
  Darius poarta vina momentului ! – sa nu existe, mai apoi, vorbe la tribunal 😀

  p(e).si s(e). ;nadajduiesc sa pot achiesa la iertarea Imparatesei …. intr-o buna zi 🙂

 • ioi!
  oare cu ce or drogat-o pa fatuca ceie de n-o vazut ce ashkilopat sclemberist are lânga ea?
  daca au copchii normali..nu-s ai lui ! 😀

 • Bei, da’ de ce nu se vede in poza daca ti-ai pensat spranceana sau nu? Ca asa ai fi impuscat doi iepuri dintr-o poza… hehehe…

 • Lolz
  Deci la tine nu gusta confuziile, Darius ? Si la propritaru’ de imparatie e (de) musai ;da ?
  La ce te tii andãcava’ ? Te recunoaste lumea oricand si oricum te-ai deghiza.
  Hai, ia si-i recunoaste meritele lui S . E primul care s-a prins de realitate si ti-e cititor fidel; nu-l dezamagi 😀

 • Io chiar nu ii cunosc pe cei doi…Nu ma uit la Antena 2 (ce mi-o fi venit cu postul asta tocmai cand eu nu ma uit la TV), nu citesc Jurnalul (clar vorbesc fara sa ma gandesc, eu nu citesc ziare decat Libertatea… dar ala nu e ziar…LOL..aaa…si ma uit la OTV… (acum o sa ziceti ca saracau de mine rau am ajuns)… si nu stiu deloc cine este langa, nu cunosc, nu recunosc…

  Nici macar nu stiu cine este Darius 😛

 • Da. Când i-am vizitat prima dată. Şi Ciutacu mă aştepta galant şi relaxat în chiloţi. Înainte de el, e primul lucru pe care mi-ai picat ochii.

  Da’ n-am luat rama în sine, cu fotografia printată în ea. Am subtilizat-o şi am ieşit pe balcon s-o imortalizez. O să-ţi arăt şi originalul.

 • Amice Darius, am ajuns la aceasta postare urmind un link de la mister Ciutacu. Pen` ca blogul lui mai am voie sa-l vad, comentarii nema. S-a suparat omul pe mine de la citeva mesaje bine tintite cu critici pe masura. Vad ca nu-l deranjeaza deloc doua categorii de mesaje: pupincuriste sau injuraturi. Daca da dracu` si vorbesti in termeni reali te-ai ars. Te trezesti cu IP-ul banat, ca mine. Halal om, ce mai ! In poza aia arata mai normal dar cred ca s-a ticnit pe parcurs, gazetaria asta e periculoasa.
  Uite aici zice omu` ca se lasa pe mina oamenilor, sa-i puna intrebari: http://www.ciutacu.ro/articol-656.html Dar eu n-am voie, asa cum iti zic asa ca incerc o stratagema: sa il atentionez pe la altii. Iata intrebarile mele
  a) Pentru el: 1. Banarea unuia care nu e de parere cu tine e un act de curaj sau de mare lasitate ? 2. Citi mai ai pe lista neagra de IP-uri ?
  b) Pentru Darius: ai singe in… sa lasi aici acest mesaj si eventual sa-l atentionezi pe om ? Sau faci si tu ca el ?

 • Eu n-am nici un banat în listă şi n-am avut niciodată (cu excepţia unui prieten, care a fost în glumă, pentru câtva timp, făcea parte dintr-o chestie de conjunctură).

  Am mii de flegme pe Jeg, neşterse. Nu cred că am şters, de fapt, vreun comentariu, decât poate dacă era repetitiv (adică de două ori acelaşi). Uneori am scos linkuri, pentru că erau spam.

  Îţi răspund şi pentru Ciutacu: are mulţi banaţi şi poate să aibă – comentariile pe un blog sunt un privilegiu, nu un drept; eu nu-s de acord cu politica lui şi n-o practic; nici nu-l judec pe el în nici un fel c-o face la blogul proprietate personală.

 • @Marian S. : te-am banat fiindca ai fost mitocan la nevasta-mea pe blog si, dupa ce nu ai mai avut loc acolo, ai incercat si la mine. ma lasa rece atat parerea ta, cat si milogeala pe mail sau para pe alte bloguri. Fiindca tot nu te de-banez, iti raspund aici:
  1. prima intrebare nu are ce raspuns sa primeasca. ti-am explicat mai sus si de ce.
  2. foarte multi, majoritatea mitocani. pe banii mei, pot sa ma banez si pe mine.

 • Nu e normal sa ma razboiesc cu Ciutacu pe alte terenuri dar sper ca detinatorul va mai permite si acest ultim mesaj; il anunt pe marele Ciutacu (virgula) ca razboiul urmeaza sa se desfasoare pe terenul meu. Scrie acolo, dragule, daca nu vei folosi “vorbe grele“ eu n-am sa te banez sau cenzurez. Ma indoiesc insa ca poti vorbi si civilizat asa ca… mai vedem.
  (Rog pe Darius sa-si precizeze pozitia fata de acest lucru – adica daca mai e sau nu voie aici).
  Stimabile Ciutacu, notiunea de mitocan are intelesuri diferite pentru mine si familia ta. Daca si tu si Mana aveti simtul raspunderii si lasati toate mesajele exact asa cum sunt veti avea surpriza sa constatati (sau sa va spuna altii) ca nu e vorba de nici o mitocanie. In acceptiunea mea e mai urit sa injuri si sa folosesti “vorbe grele“ decit ceea ce am facut eu. In concluzie, minti de ingheata monitorul. La Mana pe blog am vorbit destul de civilizat fata de unul care si-a permis sa ma trimita la mama dracului (ionporco, pentru conformitate). Dar asta este, voi aveti gashka voastra iar eu nu am ce cauta acolo. In emailurile trimise i-am explicat ce s-a facut ca nu intelege. Si cu asta-basta, am incheiat discutia cu ea, am destul de mult bun simt fata de o femeie.
  Au trecut citeva zile si apoi am incercat sa postez un mesaj referitor la subiect, adica la invitatul tau Emil Constantinescu, nicidecum sa fiu mitocan. Desigur, mesajul meu era impotriva politicii oficiale si ti-ai gasit motiv sa nu-l publici. Halal jurnalist, n-am ce zice. De fapt nu esti decit un latrator la comanda. N-am nici un chef sa ma de-banezi, nu ma milogesc la nimeni, ma deranjeaza (si acum imi pare rau) ca te-am bagat in seama. In concluzie eu nu am sa te banez; mult mai bine e sa te ignor, pe blog si la TV.

De Darius Groza

Sociale