Se aud greierii.

sari la comentarii

PRIMUL MEU LIVE BLOGGING (pesemne printre “şi ultimul”):

Pierdut Internetics dramatic. Hoţii, hoţii! Mă duc să-mi dau foc în faţa Căşii Poporului. Nici nu m-or cetit la înscrişi, de mă-ntreba lumea dacă m-am retras… Pesemne ceva încurcatură, sărăcuţii. Am înscris şi eu, totuşi, un articol anti-Băsel, un nene pe care n-au mai ştiut mititeii cum să-l premieze la toate categoriile la care se putea. A câştigat o tanti ce scrie despre ceva bebe, parcă, şi un site cu imagini panoramice (în general au câştigat numa’ site-uri despre mămici, copii, mămici şi copii, Băsescu (şi mămici).

Felicitări trilulilu.ro pentru Divertisment. Băi, Biriş, să plângi tu ca un prunc de ţâţă de emoţie?

BirisZaWinner

Mumă-mea, Mirmen – poate-o ştiţi – de când navighează pre Internet, în lipsă de a avea şi ea, ca mai toată femeia zdravănă la minte (ce se apropie de perioada creaţă a bătrâneţii) o viaţa a ei de mamă, soţie iubitoare şi gospodină, îşi permite să dezvolte diverse opinii personale şi judecăţi de competenţă, raportate la persoanele cu care interacţionează online. Această întreagă existenţă paralelă are consecinţe directe un număr de factori, cum ar fi că mă trezesc în fiecare dimineaţă cu buzz-uri de la ea, trebuie să-i verific zilnic sau de mai multe ori pe zi mail-ul, ca să afle ce-a mai primit de la secretara facultăţii (deoarece întreaga sa activitate nu o pune în pericolul de a se chiar învăţa singură cu mecanismele complexe ale unui inbox) precum şi alte cele, de ordinul a-şi face print-screen-uri şi arhiva comentariile pe care i le şterg blogării, pe care ea atât de distins îi critică etc.

Ei bine, în tot acest vast proces, doamna de care vă zic, care mi-a dat viaţă, mai exact, are o singură jenă. Iar aceasta este nimeni alta decât buna şi paşnica noastră amică Adela. Da, Adela. Care şi-a adus oprobriul bătrânei şi ramolitei regine a Jegoniei fiindcă îndrăzneşte să comenteze entuziast în judeţul fotografic, administrat de către Moafle. În opinia celei ce domneşte peste comentarii, biata fătucă “bagă numa’ dume” şi “balivernează”, de cele mai multe ori “cum pune Dacian o poză nouă, ea ţac!”.

Vă expun tot acest context fiindcă, de curând, un al treilea personaj nobiliar de la noi din împărăţie, Andrei Crivăţ, a încercat să se adauge în lista de messenger a lui Mirmen, cu scopul de a se apropia ei doi. Greşind flagrant în momentul în care n-a anticipat că tanti, draga de dânsa, habar că n-are să accepte request-uri de prietenie, trecându-l pe solicitant, în mod evident, tot “Adela” între prieteni, prin cine ştie ce combinaţie de taste inventată special.

Ca mai apoi să-l trateze cu cea mai profundă scârbă nedisimulată pe rotofeiul şi inocentul Andrei, notat eronat, pe durata a mai bine de două săptămâni, crezând că acesta este însăşi enervanta Adela (nu că ea ar avea vreo vină). Nu s-a lăsat maică-mea convinsă că ar fi ceva e dubios la mijloc nici măcar când noua “Adela” afişa constant la status link către blogul Jurnal de noapte, deţinut de Crivăţ. Vagi bănuieli i-au fost stârnite abia când, după ce o considera pe biata domnişoară ultima vampă care nu ştie cum să se mai bage pe sub pielea tuturor, preacurvindu-le promovări la status, a văzut-o afişând la display picture o poză cu proaspăta… doamnă Crivăţ, Raluca. Pe care, de fapt, Andrei Undercover şi-o afişase din iubire eternă, cum e şi firesc.

Recapitulând, Adela este o trombonistă de la Dacian de pe blog, care-şi permite să-l promoveze pe Andrei Crivăţ la nivel de soţie, ba mai mult – până la a fi el, în ipostaza în care Mirmen ar şti să verifice cărui ID îi asociază un nume, în tumultuoasele momente în care-i apar pe monitor ferestre noi, cu care nu-i obişnuită.

Da’ nici o grijă: e ereditar. Era să dau şi eu într-un dublu infarct miocardic când, de curând, m-am surprins intrând pe mine însumi pe messenger şi întreţinând o întreagă conversaţie coerentă, fiindcă-mi trecusem în listă o amică cu numele meu propriu.

***

Şi atunci, mă chestionez eu pe sine – fiindcă eu sunt un gânditor şi interogându-mă intrinsec cu privire la această viaţă, oh, atât de bizară – cum ar fi ca măcar o zi, dupa fiecare întrebare, să adăugăm un prompt “sau ce pula mea?”…

Spre exemplu, la serviciu, colaborând telefonic cu un client, te regăseşti întrebându-l absolut natural: “Şi, deci, doriţi să schimbăm doar finalul, acolo unde apare ora?… Sau ce pula mea?” Ori, la cursuri, într-o foame a cunoaşterii: “Aşadar, corporatocraţia elimină importanţa neapărată a unor actori statali, aducând conceptul de actor corporatist, economic, comercial? Sau ce pula mea?” Desigur, a doua zi va fi marcată de răspunsuri terminate-n “să-mi fut una dacă nu”.

***

Cât lipsesc, vă puteţi delecta cu minunate arii culese de prin meleagurile româneşti, într-o magică interpretare…

(dedicată, desigur, Mădălinei şi curelei ei)

(ocţiunea youtube)

***

Ceea ce ne aduce la noua delegaţie Jeg la Bucureşti, din care fac parte eu şi Pamfil (din nefericire, s-a-mbătat precum un ursuleţ de pluş umplut cu vată şi am hotărât că nu mai exista loc de concesie, internându-l astfel la o clinică privată de dezalcoolizare; rugăm discreţie), după programul următor:

Joi

06:37 Sosire Bucureşti, întâmpinare cu pionieri, făcut poze cu conductorul şi vânzătoarele de la chioşcurile capetelor de linii.
07:00 Urcat în Matizul roş, condus de Mana Ciutacu (pe care o anunţ pe această cale)
07:00-11:00 Făcut nu-ştiu-ce grafică la ea la lucru.
11:00 Pornit spre Palatul Parlamentului şi întâlnit cu blogării de stat (nu degeaba) Anca Alexandrescu şi Adrian Năstase, precum şi asistentele lor, Manuela & Co.; desigur luat cârca de bani cu care-s plătit gras, ca să fiu ochii şi urechile lor peste tot, să împrăştii manifeste şi să destabilizez orice pe care pun mâna, să-mi termin viloaca mea făcută pe şpagă şi procur maşina cumpărată pe mită.
13:00/14:00 Mers la masă cu Mana, respectiv mâncat.
16:00 Voi dezvălui ulterior.
18:00 Întâlnit prinţul Sepuc, dat cadourile, aranjat igienic, pregătit de…
19:30 Prezentat la gala de premiere Internetics, cu invitaţia şi insigna mea cu “hot-girl” primită de la organizatori, crezând că Bîja e nume domnişoresc aşa. Se ţine în clubu’ ăla, cre’că de-o ars, a’ lu’ Îmbrăcatu’. Deci nu ştiu cum o să fie.
20:00 Înecat amarul în băutură şi în fete (nu amaru’), că voi fi pierdut dramatic în faţa la cine-ştie-cine-care nu merită.
Mai târziu – întâlnit Laura ce comentează pe blogul cu acelaşi nume.

Vineri

12:00 Trezit, băut Nux Vomica, şapte tablete.
13:00 Cotrobăit în frigiderul lui Sepucul, negăsit nimic.
13:30 Întâlnit Sepucul, mâncat. Mâncare, nu Sepucul.
15:00 Întâlnit Ecaterina Emacu, mâncat salată de pui, de acolo.
17:00 Întâlnit Maria Coman. Mers la Jurnalul, întâlnit domnul nea Dan, Ciutacul, împărţit pălincă.
18:00 Întâlnit blogării şi nu numai, Adrian, Costin, Octavian Arnaut, Bobby, AndreeaC, Tuşa (Mujea e la Piteşti), Nane, Sepucul, de nu s-a jena, (lista deschisă limitat, se acceptă telefoane şi oricum am mai uitat pe cineva). Băut beri. Nu pişat în piscine.
19:00/20:00 Întâlnit neamul Ciutanos.
Mai târziu – mers la culcare.

Sâmbătă

11:00 Trezit.
12:00 Întâlnit Vera.

Trezit la 7, marş acasă!

36 comentarii

zi si tu ceva
 1. Noiembrie 1, 2007 la 00:11
  link permanent

  joi seara, “mai tarziu” asa, cand nu te descurci, poti sa ma chemi, nu te jena:)

 2. Noiembrie 1, 2007 la 00:42
  link permanent
  Oana zice ca:

  Darius, nu il chema pe Adrian, e un dezastru, crede-ma pe mine. Si eu l-am chemat 🙂 Si apoi, daca doresti, cand te intorci din Bucuresti poti sa te opresti la Pitesti. Daca ma anuntai veneam sa te vad.
  P.S. Lasa-ti mama in pace. E cea mai dulce mama de pe net.
  P.S la P.S: chiar poti sa treci pe la mine, numarul de telefon in gasesti in agenda lui Adrian. Poate te si gazduim, sau poate te lasam la restaurant dupa ce te imbatam bine. Ne mai gandim 😀

 3. Noiembrie 1, 2007 la 01:23
  link permanent
  Andrei Crivat zice ca:

  Calin ruleaza, ca de obicei. Da’ Arpi ala, pe care nu-l cunosc… pfai, ma, cat e de tare Arpi ala
  Saru’mana, doamna Mirmen, Adela sunt.

 4. Noiembrie 1, 2007 la 01:45
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @agilson!! u-ulicarişule !! 😛
  micu’ moimel vă prosteşte mai ceva ca dan/sandra bro/awn 😛

 5. Noiembrie 1, 2007 la 01:49
  link permanent

  Micule prostanac, sa-nteleg ca te-ai inscris – la registratura orezariei – pe lunga lista a audientelor pe care le acord? Ai primit bon de ordine cu stampila patrata?

 6. Noiembrie 1, 2007 la 10:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Victoare, să-nţelegi că vei fi la ora stabilită acolo unde am dictat. 😀 Asta dacă eşti capabil măcar de atâta lucru: să fii, să exişti.

  Oană: Mirmen e cea mai dulce mamă de pe net în condiţiile în care e singura, accept.

  Agilsoane: Arpi rupe tătul. Sau găureşte, mă rog.

 7. Noiembrie 1, 2007 la 10:34
  link permanent
  sepukku zice ca:

  1 intrebare…

  Trecand prin programul vizitei oficiale am observat niste linkuri catre niste bloguri.Unul dintre ele este al lui adrian ciubotariu care are ca sus la blog (header? layout?) un tip in ceata care sta pe vine intr-un lan de ceva (grau?)

  ei bine…mie imi pare ca omu acela se caca…si vin si te intreb. E adevarat?

 8. Noiembrie 1, 2007 la 10:35
  link permanent
  sepukku zice ca:

  Strecoara-ma si pe mine la intalnirea cu Laura…(sper ca nu te-ai ras/pensat/tuns)

 9. Noiembrie 1, 2007 la 10:55
  link permanent
  mirmen zice ca:

  hai,mă,spukku,tu chiar nu poţi decoda în cheie filozofică mesaju’ 8-| 😀

 10. Noiembrie 1, 2007 la 11:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, e clar – se cacă. Aşa a, zis şi eu prima dată. Dar! Ca să fim mai profunzi, aş zice că are dificultăţi în a se căca.

 11. Noiembrie 1, 2007 la 12:05
  link permanent
  Adela zice ca:

  Orice Andrei Crivat din lume de fapt ar vrea sa fie o Adela Sabou. Chiar si toate Mirmenele din lume! Saru’mana… tanti Mirmen, o sa trebuiasca sa ma acceptati intr-un final pentru ca eu o sa ma casatoresc cu Dacian din simplul motiv ca numele noastre sunt formate fiecare din 5 litere: G-r-o-z-a si S-a-b-o-u. Clar? Saru’mana

 12. Noiembrie 1, 2007 la 12:23
  link permanent

  draga sepuce, ca parca asa te cheama, nu?, iti propun sa facem o echipa de cules coarne prin padure 🙂

 13. Noiembrie 1, 2007 la 13:15
  link permanent
  Nane zice ca:

  Noah, noi astia de nu ne regasiram pe lista de vineri, la 18.00, mai venim ori ba? Adica sa stim, sa nu deranjam, zic

 14. Noiembrie 1, 2007 la 13:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, dacă-mi zici să te-nscriu, să fac o concesie, dându-mi minime detalii a cine căcat eşti… cu dragă inimă! 😀

 15. Noiembrie 1, 2007 la 14:04
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @adela!! 😀 sa-nteleg ca tirgu-i pe jumatate facut /:) tudor stie /:)…lu’ daci-i spune cineva(cu subiect si predicat) :P,nu cre’ ca poti sa te bizui numa’ pe comentariile postate pe blogu’ lui 😛 ca-i obisnuit sa-i faca dari ordine intre pretendente 😀

 16. Noiembrie 1, 2007 la 14:10
  link permanent
  Oana zice ca:

  @Darius: te contrazic, si mama e toata ziua pe net. Dar ea nu comenteaza, sau daca o face nu imi spune mie. Isi ascunde identitatea. Ii e frica ca o dau afara din casa. Si, zici ca ne intalnim la o cafea?

 17. Noiembrie 1, 2007 la 14:11
  link permanent
  sepukku zice ca:

  amice…eu la orele 17.00 sant disponibil…nu la 18.00.

  asa ca modifica, fa ce-oi face…

  @adrian

  facem 🙂

 18. Noiembrie 1, 2007 la 15:53
  link permanent
  Adela zice ca:

  Tanti Mirmen, eu nu sunt orice ciuri-buri de ‘pretendenta’. Eu voi fi sotia lui! Nora dumneavoastra! Tudor stie ca ma casatoresc cu Dacian, si Dacian stie ca tre sa ma ceara. Tocmai ce m-a sunat ca merge la mall, cred ca vrea sa imi ia inel deja! Vai… ce emotionant. Dati-ne binecuvantarea on-line. Saru’mana

 19. Noiembrie 1, 2007 la 16:11
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Vă bag rapid un emoticoncert?

 20. Noiembrie 1, 2007 la 17:28
  link permanent
  TehAuthor zice ca:

  stiu ce ai facut de la 16 😛

 21. Noiembrie 1, 2007 la 17:39
  link permanent
  mirmen zice ca:

  auzi tu,adela,io pot sa recunosc o campanie agresiva de promovare-cind o vad-da’ tu esti mai hotarita si decit predicatorii aia de suna periodic la usa la noi valorificind la maxim avantajul ca-i stiu numele lu’ dacian 😛

 22. Noiembrie 1, 2007 la 18:03
  link permanent
  andreea zice ca:

  super calin 🙂 nu pot decit sa multumesc tinarului jeg pentru trecerea mea in program. dar neintrebat. nu stim daca voi mai fi in capitala la ora respectiva. see u in cj if not

 23. Noiembrie 1, 2007 la 19:36
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  M-am uitat pana la sfârşit aşteptând să se găurească laptopul cu bormaşina. Probabil ca a fost totuşi un clip cu buget redus. Recunosc că am fost dezamăgit (am plâns puţin) când am observat că este unul dintre acele mesaje ecologiste în care tehnica de calcul nu este terorizată nici măcar cu o taxă de timbru verde.

 24. Noiembrie 1, 2007 la 21:18
  link permanent
  Vera zice ca:

  Vineri nu poti sa fugi o ora pana aici?

 25. Noiembrie 2, 2007 la 09:36
  link permanent
  sepukku zice ca:

  @vera nu vine nicaieri…doarme jigodia

 26. Noiembrie 2, 2007 la 10:41
  link permanent
  mirmen zice ca:

  😛 io, cum mă ştiţi: mamă navigatoare rătăcită în largu’ internetului,am putut vizualiza(mulţumesc p’această cale lu’ pretinu-mio… cum care pretin?! ăla de se mai plictiseşte, el şi comunitatea din juru-i /:)… pentru link spre mediafax) lista lu’ “client băsescu” care, în viziunea (orş’cît) sofisticată a juriului, a fost prezentată după formula verificată in timp:mai răspîndit,băieţi,mai răspîndit !!

 27. Noiembrie 2, 2007 la 11:07
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …şi amu-n campanie, e politic corect, s-auzim numa’ şi numa’ de bine…dari n-ai deloc simţu’ momentului ţţţ 😛

 28. Noiembrie 2, 2007 la 11:11
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ia ui’-te tu, in aceeasi ordine de idei, de curiozitate, cum o cheama pe 1001Nopti si cum il cheama pe doftoru’ de l-o operat pe Base… 😀

  Mi-a zis si mie o pasariche.

 29. Noiembrie 2, 2007 la 12:15
  link permanent
  sepukku zice ca:

  Fiul tanar jurnalist aspirant discuta cu mama si mai tanara jurnalista aspiranta prin intermediul unui blog bazat pe tehnologie web 2.0. Toate astea supravegheate atent de Moafle…”duhul sfant” artist, mare amator de femei si fotografie alb negru. Iata stimati cititori noua familie moderna faurita…unde altundeva decat in zona aceea draga tarii….fruncea…..

 30. Noiembrie 2, 2007 la 12:16
  link permanent
  sepukku zice ca:

  EDIT
  *tanar jurnalist premiat*

 31. Noiembrie 2, 2007 la 13:15
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce-s aia femei alb-negru? 😀

 32. Noiembrie 2, 2007 la 16:39
  link permanent
  Sergiu Biriş zice ca:

  Mă, nush sincer cine a plâns de fapt 😛

 33. Noiembrie 2, 2007 la 16:48
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @sepukku!! io,la vîrsta mea, încă sper să ajung un bun comunicator,nu o fătucă 😛

 34. Noiembrie 2, 2007 la 18:14
  link permanent
  andreea zice ca:

  NG cistigat doua premii. deci nu numai siteuri de mamici si copchii au cistigat 😀

 35. Noiembrie 2, 2007 la 21:44
  link permanent
  ania zice ca:

  drum bun! hai ca facem externetics la cluj

 36. Noiembrie 3, 2007 la 10:54
  link permanent
  Vera zice ca:

  Mda. A fost magica-ntalnirea.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)