Să ne drămuim chibzuit bonurile de masă, că vin nopţi albe şi zile negre

sari la comentarii

De ce a ajuns viaţa mea să se reducă la scris mâzgăleli indescifrabile prin discoteca Boiler, doar ca să-mi ocup timpul şi mă prindă dimineaţa, sfârşit de săptămână după sfârşit de săptămână, cu scopul de a mâna pe vita de Teodor – care altfel nici nu-mi aparţine – dintr-un birt într-alt birt şi-ntr-alt fast-food şi înapoi pe uliţă, sperând că ajungem odată şi-odată acasă şi că adoarme, ca să-mi ofere un pic de linişte binemeritată şi de care am atâta nevoie?

Acesta este dibolul prăvălit într-o rână despre care vă voi spune, subiectul studiat îndeaproape deja de câteva luni. Turnaţi-vă-n pahare Jäger, căci o să am nevoie, iar până voi încheia se va fi terminat.

Teodor Negrea, lordul distrugerii de orice fel, în special de sine, se trage de prin părţile Băii Mari şi este cel mai recent concubin al vechii mele amice, Adela Sabou.

Adunat de pă stradă, spălat cu furtunul şi făcut din el om, a fost luat de bărbat (ca norocu’, nu cu acte), de către nefericita fiinţă, într-un dramatic moment de întunecime a minţii.

Urmând această teribilă eroare, anul trecut, dintr-o altă greşeală, de data asta la registrul comerţului, pârâtului i s-a permis să-şi deschidă localul mai sus amintit, la fabrica de pensule. Începând de aici a venit declinul, care a târât după el lumea de râpă, cu tot cu mine şi oricine cunosc, care nu avem nici unul relaţii îndeajuns de serioase ca să concureze cu dezastrul de care este Teo singur capabil.

Dat fiind că ne asigură tuturor viaţa socială, se aşteaptă de la noi, evident, să îi asigurăm lui viaţa personală. De exemplu, dacă nu suntem la el în birt, până la ora exactă la cât îi trece lui mahmureala cam pe jumătate, începe să ne sune pe rând. Dacă nu răspundem (deoarece ştim că vine sfârşitul), desigur că totul se răsfrânge asupra bietei fete, pe care toţi o admirăm, nereuşind să cuprindem cu orizonturile noastre înguste cum se descurcă.

Relaţia lor este una constructivă, echilibrată şi complementară: Adela lucrează de-i sar capacele, ba în publicitate, ba încercând în – mă rog – “timpul liber” să ţină lucrurile deolaltă la discotecă, astfel încât aceasta să nu ia foc până la temelii, vreme în care diţelaşul umblă creanga cu artiştii invitaţi pe la masă şi se-mbuibă cu cârnaţi sau se razămă de păreţi pe toată durata evenimentelor pe care le organizează şi se-ntoarce după-masa târziu – că atunci ajunge în bârlog – murat şi se îmboardă pe-o parte pe covoarele dădacei sale.

Când ne vede pe toţi adunaţi, creşte… ficatul, practic, în el şi comandă de fiecare dată câte un număr diferit de shot-uri faţă de ultima ocazie, indiferent câţi suntem noi, constanţi şi ne distribuie cam câte, aşa, şase adunate la o gură. Pe care toţi trebuie să le bem integral, cu verificare directă prin ochii lui bulbucaţi. Dacă se varsă unul, este înlocuit imediat. DE DOUĂ!

V-aş mai zice, dar ne-am adunat tăţi şi trebuie să mergem încolonaţi şi să ajungem punctuali, că imediat i se năzare că vrea să dea telefon că unde suntem şi şi-l scapă-n pisoar.

***

[A se lua la cunoştinţă şi Registul Diverse!]

***

Există puţine lucruşoare care reuşesc să aducă un zâmbet pe feţişoara plângăcioasă a copilului din mine. Unul este gheaţa din paharul de Jäger, rămasă după ce s-a gătat Jägerul din paharul de Jäger. Altul este când mănânc pâine cu paste.

Şi, desigur, spectacolul de comedie pe care îl ţine Jerry Seinfeld la Londra, în iunie, după ce n-a mai ţinut comedy special-uri din 1998 şi acuma îi dau ăştia 1 milion de lire ca să-l îmbuneze să-şi urce curul nesimţit de bogat pe scenă şi să dea din gură o oră şi juma’.

Imediat după această a doua venire dumnezeiască, cine are minte-n cap şi bani în jeb (deci nu noi), se duc la OFFF Barcelona 2011, numa’ cea mai pizdoasă adunare conferenţiară de cultură post-digitală şi creaţie downloadată direct din viitor. Un eveniment la care io, Cami, Radu Ceucă, Dora Szabo (fostă interniţă la Vitrină, actuală bambină a lui Ceucă) şi Sorel-Mihai pe care îl ştim, oameni pripiţi şi pasionali, ne-am rezervat bilete fără să ştim neapărat dacă ne putem duce şi o să ajungem chiar dacă trebuie să o luăm pe jos, a doua zi după sărbătorile pascale şi să facem 40 de ani prin pustie. Restul amărâţilor nu veniţi, căci s-au epuizat locurile.

Aşa că începând de acum vom împărţi câte-o punguţă pe zi, cu fidea Rolton, toţi, pentru ca să avem fonduri de-o şaormă pe rambla, între work-shop-uri, la vară. O să facem poze de hipsteri şi o să punem pe net, să vă uitaţi cât mereţi la ştrand, pă Zalău.

Deci la Seinfeld merem… Pentru conferinţă ne mai prostituăm.

33 comentarii

zi si tu ceva
 1. Aprilie 18, 2011 la 14:49
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Balada doamnelor din vremea de odinioară
  (trad. Romulus Vulpescu)

  Spuneţi-mi, unde, în ce plai-s
  frumoase Floare din râmlane,
  Archipiada spun, şi Thais,
  ce-au fost mlădiţe cosânzene?
  Echo ce auie-n poiene,
  de chemi la iaz au pe tăpşan,
  ce-avea frumuseţi nepământene?…
  Dar unde-i neaua de mai an?

  Dar prea-nţeleapta Eloisa
  De dragul cui, în cazne-avane,
  scopit fu Avelar, şi i s-a
  dat lui monahiceşti canoane?
  Dar Doamna poruncind cu toane
  vârât în sac, pe Buridan
  să-l zvârle Senei în Bulboane?
  Dar unde-i neaua de mai an?

  Dar Blanca-Doamna, crin în floare,
  ce îngâna cu viers de zână?
  Dar Bertha cu piciorul mare,
  Alisa, Eremburga?Până
  şi a Ioanei d’Arc ţărână
  mucenicită la Ruan
  Unde-s, Fecioară-Atotstăpână?—
  Dar unde-i neaua de mai an?

  Închinare
  măria Ta, să nu-ntrebi unde
  au pus (de-aun leat, de ieri) e-n van.
  Căci viersul meu îţi va răspunde:
  Dar unde-i neaua de mai an?

  @Domnule Profesorele Clona, cu tot respectele cuvenitele, mai sus estem traducerea de la domnul marele carturarul Romulus Vulpescu, care am avut trei pasiune la vieata. Una o trecem sub tacerea. Celelalte doua estem tigara si limba franceza. Pentru posteritate, eu ma declar fanul de traducerea aceasta, cu “d’antan => mai an”. Estem un asa zicand picatura filosoficul cand zicem “mai an”, atemporalul. Intalnim si la colindele romanestile unde zicem flacaile cu rosul la obrazul si cu piciorul la zapada si cu gandul la vinul si la mandra, cum ca “S-a sculat mai an Badica Traian…” Na! Noi nu facem pentru un analiza scolasticul, noi trebuie sa facem un perceperea simbolisticul. Estem un parerea de bozgorul obositul.

 2. Aprilie 18, 2011 la 19:49
  link permanent

  Köszönjük, hogy ez a verzió …

 3. Aprilie 19, 2011 la 10:26
  link permanent
  Marian S zice ca:

  “Jeg“ meghal, de nem adja meg magát.

 4. Aprilie 19, 2011 la 10:52
  link permanent

  egyesült gondolatok és az érzés

 5. Aprilie 19, 2011 la 10:55
  link permanent

  …dar mai ales în dorinţa pentru un film de mare şi largă excepţie cinematografică…

  Trilulilu Rio Negro – Larga muia larga. Vezi detalii Ascunde detalii. spania… cum ar spune pe Google. 😀

 6. Aprilie 22, 2011 la 00:55
  link permanent
  toader zice ca:

  un comentariu la doua zile. asta e o idee ca poate asta e ultimu’ articol pe blog?

 7. Aprilie 23, 2011 la 08:22
  link permanent
  Marian S zice ca:

  N-auzi, toadere (cu t mic) că-şi dră muieşte bonurile de masă şi nu mai are energie ??? Las` că-i bine, că oricum era post şi mai pierde nişte kile.
  Se reface de mâine încolo.
  Dup`aia vine şi ne trînteşte el frumuseţe de articol, frumuseţe de film, poze, chestii, beţiveli.

  Hai, să trăiţi şi să Paşte(ţi) fericiţi.

 8. Aprilie 24, 2011 la 01:51
  link permanent

  Hristos a înviat!

 9. Aprilie 25, 2011 la 00:15
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Filmul este mult mai fin, dacă ne cântă Călin.

 10. Aprilie 26, 2011 la 16:20
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Christos a inviat! Toate cele bune va doresc, dragii mei dragi prieteni. Am primit lumina din Lumina. Batranul nostru Adam a primit trup din tarana, noi primim, prin mijlocirea Celui neinteles, lumina din Lumina! Christos a inviat!

 11. Aprilie 27, 2011 la 22:39
  link permanent
  Una zice ca:

  De băut te-ai lăsat, de mâncat nesănătos la fel, asta înțeleg, dar jegul? Să știi că am visat într-o noapte că ai pus articol nou și lung și cu filmuleț pentru doritori. Hai Darius!

 12. Aprilie 28, 2011 la 11:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cătinel, brotăceilor, cătinel. Să mă mai întorc niţelaş de p-o parte pă cealaltă.

 13. Aprilie 28, 2011 la 13:51
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  xerxesel, nu te da arogant cu noi că tare ştim a înjura… şi ne face şi plăcere.
  hai, jos din pat, copăcel. trage-te de chica lăţoasă precum baronul münchhausen, pune mîna pe pixul de scris şi lasă-l pe-ăla din pantaloni, să nu orbeşti dracu’.
  de film nu mai zic nimic că nu te văd în stare după sfintele sărbători creştine.

  la restul forumiştilor multe saluturi bahice, mareane, ăsta e comment 63, s-ar putea să stau totuşi în cap, miţo, plînge ăştia dupe tine, ügy, mi-a căzut un dinte, salutări doamnei.

 14. Aprilie 28, 2011 la 16:22
  link permanent
  Una zice ca:

  Atunci ne păstrăm speranța intactă și alungăm frica de declin al jegului. Pfui!

 15. Aprilie 28, 2011 la 21:22
  link permanent
  Mitzy-mo zice ca:

  Bănuiesc că vă daţi seama că asta cu kilele atârnânde e doar o aroganţă a Dariusului. Se alintă ca să-i zică lumea că e bine, că nu trebuie, c-o să dea în rahitism.

  Totuşi, eu am auzit că şi secksul ar fi o soluţie.

  @ottffsse: Da’ tu?

 16. Aprilie 29, 2011 la 01:07
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Happy birthday to me.
  Ion isi cumpara de la Cluj un binoclu. Gheorghe il intreaba ce-i ala.

  Ion: – E un instrument cu care poti sa vezi pina hat departe si toate lucrurile le vezi ca si cum ar fi langa tine.

  Gheo: Ma, nu se poate asa ceva!

  Ion: Ba da, ma. Uite, aseara, stateam la mine in curte si te vedeam ce te mai jucai cu nevasta-ta, cum o mai alergai, cum o mai iubeai…

  Gheo: Vezi ca nu-i bun de nimic? Eu aseara nici n-am fost acasa!

 17. Aprilie 29, 2011 la 10:18
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  hai bre ügy.. e cam vechi, ce mama dracu. mişcă-ţi curu-n secolul curent, eşti aşteptat cu la mulţi ani.
  miţo, da, şi eu cred că secksul i-ar fi o soluţie apucatului, dar cum să-l convingi?
  nu vezi căcînd aude de aşa ceva face urît, dă din picioare şi muşcă zăbala?
  mareane, 67, get ready.

 18. Aprilie 29, 2011 la 11:15
  link permanent
  babuinu' zice ca:

  ping

 19. Aprilie 29, 2011 la 11:15
  link permanent
  babuinu' zice ca:

  pong

 20. Aprilie 29, 2011 la 11:16
  link permanent
  babuinu' zice ca:

  s-o dus…la naiba

 21. Aprilie 30, 2011 la 15:30
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Astăzi am tastat cu frică veveve jeg ro.
  Să nu primesc “Eroare 404“ , zic. N-am primit, deci mai avem şanse.

 22. Mai 3, 2011 la 23:21
  link permanent
  Una zice ca:

  Trist

 23. Mai 4, 2011 la 00:58
  link permanent
  toader zice ca:

  🙂 inainte ne rugam de tine sa pui articol nou.
  de acu’ cred ca ar trebui sa te rogi tu sa ai cate un comentariu nou.

  noah, acu’ serios : inchide-l.

  (si, daca poti, poate ar fi bine sa asculti pe mirmen si sa te asezi si tu la casa ta)

 24. Mai 4, 2011 la 08:42
  link permanent
  Familia Îţâşă zice ca:

  Plictiseală mare. Nici măcar nu mă pot enerva pe ugyved.

 25. Mai 4, 2011 la 21:16
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Io v-am zis că jegu` nu mai e la modă. S-a inventat wikileaks.

 26. Mai 6, 2011 la 04:11
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  @Familia care facem itasul si partisul, rugam frumosul la Dumneavoastra pentru facem un enervarea cu bozgorele, cu mult skandalul si cu sangele teoreticul si practikul. Haidep pornim un skandalul ca eu zicem ca un membrul de la famila sus numitul am fostul surprinsul la furatul chiulotilor de la babele domnisoarele care facem nudismul la Techirgiol, in scopul infractionalul primarul (nu Mazare) de a lua un berea iefina pe plaja, si apoiu a-si satisface instincturile primare bestiale in camera de hoteliu cu proba la dosar chiulotele de la 8 baba. Mergem la Procuratura, domnule pezevenkiule asa zisul familistele, care necinsteam babele turistele cu furatul de la chiulotele? Na!

 27. Mai 6, 2011 la 16:18
  link permanent
  Familia Îţâşă zice ca:

  Jaj ! Credeam că nu știe nimeni !

 28. Mai 6, 2011 la 18:08
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  http://youtu.be/2AzpHvLWFUM

 29. Mai 6, 2011 la 18:27
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  @babuinu care o zis odata ping si am facutul un smecheria pentru apaream a doua oara pong. Tu estem un artistul de circul neintelesul? Tu vream circul? Aici estem circul. Sau tu estem un Camus in devenirea, si acum tu dam numai ceea ce-i cere la maimutul? Banana ii cere maimutul-babuinul literarul. Rog la tine pentru scriem un oda la banana solitara, sub clar de luna. Daca nu, tu estem un toparlanul si un pezevenkiul care face lipsa de oxigenul pe planeta.

 30. Mai 6, 2011 la 20:44
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Na mi-a vent un ideea devastatoarelea, fulgelatoarelea si compromitatoarelea! Atentiune! Toata poolimea de la blogul facem skandalul la proprietarele Darius Magnificus, cum ca am inmuiatul (rugam nu hlizimul) pana in cerneala. Eu facem un propunerea, asa zicandul comicaria, dar cu percutatiunea la derbedeile colegile. Fiestecarele sa scriem un editorialul, dupe cum duce capul la el. Na, eu facem temenelele la Osman Dariusan , si rugam din sufletul de iobagul (nu facem hi hi hi), sa facem un permision la tot talentatul care stam pe dinafara si faceam tarantele, pentru puneam un editorialul aicisa! Haidem sa haidem pentru un comicaria seriaosa. Pentru ce estem comicii ascunsii, carcotasii, care se laudam intre ei ca estem Stan si Bran? Hai pentru vedem ce putem pielea la ei. Asteptam confirmare de la Groza bei.

 31. Mai 6, 2011 la 21:32
  link permanent
  Familia Îţâşă zice ca:

  He he. Acum începe să-mi placă. Bulbucați ți-s ochii , ugyved?
  Acum nu mai trebe să grijim noi de unguri, v-o trage orban ca la carte.

 32. Mai 6, 2011 la 22:35
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  @fam, nu ai inteles nimic din textul de deasupra. Esti o jigodie a carei umbra pamantul mult o suporta! Numai un dobitoc putea raspunde in halul asta. Dobitocule, pentru cultura ta generala, sunt migdalati ochii.

 33. Mai 6, 2011 la 22:55
  link permanent
  Familia Îţâşă zice ca:

  Da , da. Mai bea un deț.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)