Să-nchinăm un deţ de marcom, la Cluj!

sari la comentarii

Intru eu pe Internet, aşa, să mă menţin la curent cu ce se întâmplă în micro-universul profesional al marketingului şi comunicării de prin părţile locului. Când, ce găsesc pe jos, ca o revistă de la Kaufland căzută din paru’ gardului? Blogul lui Teodora Sevastru.

De când am descoperit perplex această oază de inspiraţie, nu mai prididesc a relectura pe la oricine apuc fragmente de sclipitoare demonstraţie de prostie lugubră. A se puncta de pe acuma că eu o simpatizez pe autoarea lor, ea fiind în sinea sa o fată plăcută şi prietenoasă, care nu mi-a făcut nimica în viaţa ei, în afară de nişte paste foate bune… doar că poţi deschide oricând arhiva ei, să răsfoieşti la-ntâmplare şi să-ţi surprinzi bunul simţ cu dosuri de palmă.

Teodora se defineşte ca o “interesata de Advertising, Marketing, PR si CSR”, făcând parte din ciurda de veşnici interni Gloria Social Butterfly (aia de-i propria ei asistentă personală), Radu Neag (de scrie editoriale la revistele unde-s listate pizzeriile), Andreea Apetroae (ea face ceva foarte abstract şi mai mult în gând), ăla-cum-îl-cheamă de la TVDece. Cam ăştia. Cine-i ştie-i cunoaşte.

Acest ţarc reprezintă grosul defunctei blogosfere clujene care mai deunăzi miorlăia că nu le dă nu-ştiu-ce brand stick-uri USB gratis, genul ăla de pişcotari digitali, cu “cum să faci bani din blogging”. Mai nou, că au descoperit social media, fiecare s-a asociat ba cu vreo frizerie, ba cu vreo terasă şi acuma-s manageri de ceva (PR, conţinut, ştiţi voi) la respectivul SRL, de cele mai multe ori pe barter. Adică mai o tunsoare gratuită, mai o halbă…

Desigur, vor sări ca arşi şi ulterior vor fâsâi înapoi în sforăitoare incompetenţă. Însă ţin musai să vă dau o mostră reprezentativă de punere în utilizare a unor skill-uri de comunicator de căpătat.

Teodora scrie un articol cu tente advertoriale, despre un eveniment recent, dintre multele destinate degeaba la n-ai-cui de prin părţile locului, în efortul înduioşător de a se valida între ei diverşi slabi de înger. Nici nu intervin, citiţi-l singuri.

***

La care adaug eu un comentariu de-o constructivă batere de pulă, zic.

***

Pe care ea o-nghite ca pe-un medicament, în sensul c-o aprobă, dar nu-i prea place, considerând oportun să modifice un pic (uitând de diacritice şi alte semnalemente), cât să dea bine, în numele meu (care eram adânc prin Senegal la momentul respectiv), nu cumva să se sperie clientu’ şi să n-o mai cheme să se prostitueze gratis pe bar în Jaxx, că alcoolul e scump.

33 comentarii

zi si tu ceva
 1. Aprilie 2, 2013 la 15:04
  link permanent
  Mea zice ca:

  Apropo de Jaxx. A mai observat careva dispretul cu care esti tratat de chelneri? Proprietarul e ori zgarcan ori prost.

 2. Aprilie 2, 2013 la 15:11
  link permanent
  sepukku zice ca:

  Slabut in ultima vreme.

 3. Aprilie 2, 2013 la 15:13
  link permanent
  sepukku zice ca:

  De la pozele cu mancare ti se trage.

 4. Aprilie 2, 2013 la 15:18
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  A, “mersic”! Și încerc să alerg seara.

 5. Aprilie 2, 2013 la 15:30
  link permanent
  sepukku zice ca:

  Pe vremuri era vorba de un Moafle, un Carcea, o Mirmen. De la femei si mancare ti se trage. Inainte te bucurai la niste cartofi prajiti si n-aveai succes la muieri. Vreau vremurile alea inapoi.

  Acu singurul personj interesant e Sorel care este hipster. Pai se compara Moafle cu Sorel?

 6. Aprilie 2, 2013 la 15:33
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dacă se compară Sorel cu Moafle, încerci tu să-ntrebi. Când o să-ți moară mâța, poate am să mă întorc la tine.

 7. Aprilie 2, 2013 la 16:07
  link permanent
  Andi Popescu zice ca:

  “Mi-ar fi placut sa ma invite si pe mine!”
  Pleeeeci ma!
  :))

 8. Aprilie 2, 2013 la 16:36
  link permanent
  Dan zice ca:

  no, ş-aşa, promovând articolul dânsei, fi va plătită de corporaţie. ar face bine să arunce cu nişte shot-uri de digestiv spre tine. nu neapărat în Jaxx.

 9. Aprilie 2, 2013 la 16:49
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ neapărat în mine.

 10. Aprilie 2, 2013 la 17:03
  link permanent
  Sorel zice ca:

  Sunt hipster?

 11. Aprilie 2, 2013 la 17:29
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Da’ e exact cum ai scris si tu, ordinea cuvintelor difera putin in ultima propozitie. 🙂
  Nu inteleg unde bati.

 12. Aprilie 2, 2013 la 17:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cu cine vorbești, drăguță? Cu minie? MI-A PUS CUVINTE FĂRĂ DIACRITICE-N GURĂ!

  Să mă duc io la chestie, cică.

 13. Aprilie 2, 2013 la 20:44
  link permanent
  Maria zice ca:

  Bine ca a mers 🙂 !

 14. Aprilie 2, 2013 la 20:54
  link permanent
  Sofia zice ca:

  A, da…asta e grav, just. Ma retrag si mi le retrag de mai sus. Ai perfecta dreptate!

 15. Aprilie 3, 2013 la 00:03
  link permanent
  nedo zice ca:

  Adevăru-i că și eu mă oftic când mă refuză gagicile, drept pentru care le înjur pe blog. Nu-nțeleg, totuși, cu ce-a greșit Neag …

 16. Aprilie 3, 2013 la 00:12
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Mă! şi mie mi-e dor de biblel, dar asta nu mă face să fiu rău cu ominii.
  Scrie frumos fata, ce mai!

  Roag-o, te rog, din partea mea, să scrie ceva şi despre îndeplinirea planului cincinal în patru ani şi jumătate. N-a trăit ea în vremurile alea, dar să ştii că are potenţial.

 17. Aprilie 3, 2013 la 10:10
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  “Adevăru’-i că” dintre gagici, fix Neag nu m-a refuzat vreodată; ca să fim corecți până la capăt, nici nu l-am curtat vreodată, însă am crezut că e oportun să lămuresc, considerând că l-ai inclus la gagici.

  Altfel, Radu Neag este pentru mine un impostor (părere pe care i-am împărtășit-o direct și public) încă de la momentul concursului Ciseram ca să câștigi un aparat foto în schimbul promovării PE FACEBOOK de – în esență – cărămizi (uau!). Ca awareness. În care ba vroia aparatul foto, ba de fapt el își lua pe banii luni, ba totuși parcă-i trebuia, în funcție de cum se alterna-n topuri cu altă amețită ce scormonea proverbialele like-uri. Ca la sfârșit să anunțe că important e că A CÂȘTIGAAAT… prieteni.

  Și până la festivalul de jazz în aer liber de la Cluj, o idee absolut bestială, pentru care îl felicit tot public… decât că n-are artiștii. Pe același principiu, și eu am o mare surpriză pentru voi. Așteptați-o, bine?

 18. Aprilie 3, 2013 la 11:42
  link permanent
  nedo zice ca:

  ”Voia” un aparat foto. Bine că l-ai demascat, altfel poate că l-aș fi curtat azi un pic.

 19. Aprilie 3, 2013 la 11:52
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Îmi mai zice și fosta mea prietenă și cam atâta o iau în seamă și pe dânsa. Mna, păi, votră pul în votră cur, curtează acolo.

 20. Aprilie 7, 2013 la 10:04
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Deci ai băut sau n-ai băut?

 21. Aprilie 7, 2013 la 17:47
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Mulţumesc pentru tot ce a fost până acum, dar asta e pohta ce am pohtit! 

 22. Aprilie 7, 2013 la 17:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  tl;dr

 23. Aprilie 8, 2013 la 18:01
  link permanent
  Jablonowski zice ca:

  Domnu’ Darius expert in gramatici, vin cu o’ntrebare foarte fontoșă pt. mine, ma rog.. pentru toti. Cand avem fraza “Sa ii dau muie.” si vrem sa reformulam, corect este “Da-i-as muie.”??
  Multumesc maestre!

 24. Aprilie 8, 2013 la 18:24
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da, este corect felul gramatical în care dorești tu să dai muie.

  Din nefericire, puțină lume știe că muie înseamnă față. Deci practic tu ai suge pula. Dacă nu cumva îi dai muie unei doamne, caz în care i-ai linge pizda.

  Însă colocvial înseamnă ce vrei tu, da.

 25. Aprilie 10, 2013 la 09:38
  link permanent
  krakilla zice ca:

  Ma, eu intrasem aici sa citesc articolul cu Sorinel Mihai, sau cum se numeste respectivul. Articolul fiind atat de vechi, il citesc din trei in trei luni si am impresia de fiecare data ca e un articol nou.

  Despre Teodora nu pot comenta pentru ca deocamdata nu i-am vazut muianul (am aflat din surse ca muie inseamna faţă”) si orice persoana stie ca femeile trebuie judecate doar dupa cum arata si trebuie incluse intr-una dintre cele doua categorii care tin de sex. Asa ca, pentru moment, nu stiu daca mi-ar placea sau nu sa fac dragoste cu dansa, ce scrie sau ce crede ca face e total irelevant pentru relatia noastra pe care, momentan, nici macar nu o impartasim. Solicit poze cu dansa, in diferite ipostaze si anotimpuri, adica si iarna si dezbracata, in vederea unei posibile prieteni bazata pe respect si sinceritate.

  Sigur pe mine despre faptul ca v-am convins ca “irelevant” are grade de comparatie, as bea foarte multa bere si as transforma toate zilele in sambata.

 26. Aprilie 10, 2013 la 10:37
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Iată-l.

 27. Aprilie 12, 2013 la 16:44
  link permanent
  jimerino zice ca:

  pai stai, ba, ca pe apetroae aia am vazut-o eu pe facebook, ba chiar cred ca suntem si tovarasi. si merge de-o gherla. uitasem unde vreau sa ajung. am ajuns.

 28. Aprilie 22, 2013 la 19:52
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Blogul ăsta a ajuns un jeg.
  (Tu vorbeşti, mă??? parcă aud din sală)
  Da, aşa este, nu e cazul să vorbesc. Doream doar să citesc.
  Vorba lu` jimi: am uitat unde voiam să ajung. Am ajuns? Parcă nu.

 29. Aprilie 25, 2013 la 23:40
  link permanent
  mea zice ca:

  E prima data cind ma blochez pe o expresie in care apare cuvintul “pula” (observ totodata ca mi-e mai greu sa-l scriu decit sa-l zic). Sint fascinata in cite moduri si expresii e folosit acest cuvint. Si cite feluri de persoane il folosesc (da. inclusiv eu). Si nu ma pot abtine ca, de fiecare data, sa incerc sa gasesc logica legatura dintre cuvint si ce vrea sa exprime pus intre celelalte cuvinte. Si credeam ca e edificator faptul ca e folosit cel mai des de purtatorii de pula. Ca sa-mi dau seama ca habar n-au ce zic, cum cei mai multi habar n-au cum se foloseste (dinsa ea). Si a trebuit sa dau cautare “pe net” sa aflu ce vrea sa zica expresia “a bate de p.ula”(deja e tot mai greu). Si aflu ca e sinonim cu “a lua la p.la”. Ceea ce nu e deloc acelasi lucru. Expresia e lipsita de logica si savoare. Concluzia “mea” e ca nu exista “batere de pula” constructiva( nu.nu sint obsedata de ghilimele. asa s-a intimplat, ce p.la mea?!) Nici pentru purtator nici pentru persoana “batuta”. Te miri ca nu ti-a pus “diacritce-n gura”???

 30. Aprilie 25, 2013 la 23:47
  link permanent
  mea zice ca:

  A! Da! Si ce dracu de articol e asta? Revino-ti! Eu inca te citesc. Lasa pulismele (desi inteleg ca te faci tot mai barbat). Sa revenim la creierul tau.

 31. Aprilie 27, 2013 la 14:04
  link permanent
  Marian S zice ca:

  @ mea:

  Mă, voi sunteţi ardeleni. Probabil asta e cauza, fiindcă pe meleagurile miticiei avem alte înţelesuri pentru expresia asta.

  Nu vă jucaţi cu focul – iar acum vorbesc serios: s-au găsit nişte unii să spună că, dacă tot facem regionalizare, să introducem în constituţie şi noţiunea de limbă regională. E mare grădina lui Dumnezeu, nu?

  Mai bine veniţi mai des în miticie, să facem schimb de experienţă cu limbile. 😆

 32. Aprilie 28, 2013 la 20:19
  link permanent
  Maria zice ca:

  Bravo voua ! Omul sfinteste locul !

 33. Aprilie 29, 2013 la 04:14
  link permanent
  Dragos zice ca:

  25 de ani. FSEGA. Aratoasa. Meteoroloaga. Teodora Sevastru

  “De la inceputul lui Martie astept ca orice om venirea primaverii…doar ca asta nu se mai intampla dupa cate vad.

  Valul de iarna siberian ma uimeste tot o data la 2-3 zile, ca o cefalee enervanta. Cand speram sa fie cald, erau semne de buna purtare a vremii, ma trezesc din NOU cu zapada!

  Ce e clar, este ca pana vineri alb vom vedea… deci nici o sansa de haine vesele de primavara…Abia de la sfarsitul saptamanii ne putem astepta la o imbunatatire a vremii.”

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)