Darius Hero

Să-nchinăm un deț de marcom, la Cluj!

S

Intru eu pe Internet, așa, să mă mențin la curent cu ce se întâmplă în micro-universul profesional al marketingului și comunicării de prin părțile locului. Când, ce găsesc pe jos, ca o revistă de la Kaufland căzută din paru’ gardului? Blogul lui Teodora Sevastru.

De când am descoperit perplex această oază de inspirație, nu mai prididesc a relectura pe la oricine apuc fragmente de sclipitoare demonstrație de prostie lugubră. A se puncta de pe acuma că eu o simpatizez pe autoarea lor, ea fiind în sinea sa o fată plăcută și prietenoasă, care nu mi-a făcut nimica în viața ei, în afară de niște paste foate bune… doar că poți deschide oricând arhiva ei, să răsfoiești la-ntâmplare și să-ți surprinzi bunul simț cu dosuri de palmă.

Teodora se definește ca o “interesata de Advertising, Marketing, PR si CSR”, făcând parte din ciurda de veșnici interni Gloria Social Butterfly (aia de-i propria ei asistentă personală), Radu Neag (de scrie editoriale la revistele unde-s listate pizzeriile), Andreea Apetroae (ea face ceva foarte abstract și mai mult în gând), ăla-cum-îl-cheamă de la TVDece. Cam ăștia. Cine-i știe-i cunoaște.

Acest țarc reprezintă grosul defunctei blogosfere clujene care mai deunăzi miorlăia că nu le dă nu-știu-ce brand stick-uri USB gratis, genul ăla de pișcotari digitali, cu “cum să faci bani din blogging”. Mai nou, că au descoperit social media, fiecare s-a asociat ba cu vreo frizerie, ba cu vreo terasă și acuma-s manageri de ceva (PR, conținut, știți voi) la respectivul SRL, de cele mai multe ori pe barter. Adică mai o tunsoare gratuită, mai o halbă…

Desigur, vor sări ca arși și ulterior vor fâsâi înapoi în sforăitoare incompetență. Însă țin musai să vă dau o mostră reprezentativă de punere în utilizare a unor skill-uri de comunicator de căpătat.

Teodora scrie un articol cu tente advertoriale, despre un eveniment recent, dintre multele destinate degeaba la n-ai-cui de prin părțile locului, în efortul înduioșător de a se valida între ei diverși slabi de înger. Nici nu intervin, citiți-l singuri.

***

La care adaug eu un comentariu de-o constructivă batere de pulă, zic.

***

Pe care ea o-nghite ca pe-un medicament, în sensul c-o aprobă, dar nu-i prea place, considerând oportun să modifice un pic (uitând de diacritice și alte semnalemente), cât să dea bine, în numele meu (care eram adânc prin Senegal la momentul respectiv), nu cumva să se sperie clientu’ și să n-o mai cheme să se prostitueze gratis pe bar în Jaxx, că alcoolul e scump.

33 comentarii

 • Apropo de Jaxx. A mai observat careva dispretul cu care esti tratat de chelneri? Proprietarul e ori zgarcan ori prost.

 • Pe vremuri era vorba de un Moafle, un Carcea, o Mirmen. De la femei si mancare ti se trage. Inainte te bucurai la niste cartofi prajiti si n-aveai succes la muieri. Vreau vremurile alea inapoi.

  Acu singurul personj interesant e Sorel care este hipster. Pai se compara Moafle cu Sorel?

 • no, ş-aşa, promovând articolul dânsei, fi va plătită de corporaţie. ar face bine să arunce cu nişte shot-uri de digestiv spre tine. nu neapărat în Jaxx.

 • Da’ e exact cum ai scris si tu, ordinea cuvintelor difera putin in ultima propozitie. 🙂
  Nu inteleg unde bati.

 • A, da…asta e grav, just. Ma retrag si mi le retrag de mai sus. Ai perfecta dreptate!

 • Adevăru-i că și eu mă oftic când mă refuză gagicile, drept pentru care le înjur pe blog. Nu-nțeleg, totuși, cu ce-a greșit Neag …

 • Mă! şi mie mi-e dor de biblel, dar asta nu mă face să fiu rău cu ominii.
  Scrie frumos fata, ce mai!

  Roag-o, te rog, din partea mea, să scrie ceva şi despre îndeplinirea planului cincinal în patru ani şi jumătate. N-a trăit ea în vremurile alea, dar să ştii că are potenţial.

 • “Adevăru’-i că” dintre gagici, fix Neag nu m-a refuzat vreodată; ca să fim corecți până la capăt, nici nu l-am curtat vreodată, însă am crezut că e oportun să lămuresc, considerând că l-ai inclus la gagici.

  Altfel, Radu Neag este pentru mine un impostor (părere pe care i-am împărtășit-o direct și public) încă de la momentul concursului Ciseram ca să câștigi un aparat foto în schimbul promovării PE FACEBOOK de – în esență – cărămizi (uau!). Ca awareness. În care ba vroia aparatul foto, ba de fapt el își lua pe banii luni, ba totuși parcă-i trebuia, în funcție de cum se alterna-n topuri cu altă amețită ce scormonea proverbialele like-uri. Ca la sfârșit să anunțe că important e că A CÂȘTIGAAAT… prieteni.

  Și până la festivalul de jazz în aer liber de la Cluj, o idee absolut bestială, pentru care îl felicit tot public… decât că n-are artiștii. Pe același principiu, și eu am o mare surpriză pentru voi. Așteptați-o, bine?

 • ”Voia” un aparat foto. Bine că l-ai demascat, altfel poate că l-aș fi curtat azi un pic.

 • Îmi mai zice și fosta mea prietenă și cam atâta o iau în seamă și pe dânsa. Mna, păi, votră pul în votră cur, curtează acolo.

 • Domnu’ Darius expert in gramatici, vin cu o’ntrebare foarte fontoșă pt. mine, ma rog.. pentru toti. Cand avem fraza “Sa ii dau muie.” si vrem sa reformulam, corect este “Da-i-as muie.”??
  Multumesc maestre!

 • Da, este corect felul gramatical în care dorești tu să dai muie.

  Din nefericire, puțină lume știe că muie înseamnă față. Deci practic tu ai suge pula. Dacă nu cumva îi dai muie unei doamne, caz în care i-ai linge pizda.

  Însă colocvial înseamnă ce vrei tu, da.

 • Ma, eu intrasem aici sa citesc articolul cu Sorinel Mihai, sau cum se numeste respectivul. Articolul fiind atat de vechi, il citesc din trei in trei luni si am impresia de fiecare data ca e un articol nou.

  Despre Teodora nu pot comenta pentru ca deocamdata nu i-am vazut muianul (am aflat din surse ca muie inseamna faţă”) si orice persoana stie ca femeile trebuie judecate doar dupa cum arata si trebuie incluse intr-una dintre cele doua categorii care tin de sex. Asa ca, pentru moment, nu stiu daca mi-ar placea sau nu sa fac dragoste cu dansa, ce scrie sau ce crede ca face e total irelevant pentru relatia noastra pe care, momentan, nici macar nu o impartasim. Solicit poze cu dansa, in diferite ipostaze si anotimpuri, adica si iarna si dezbracata, in vederea unei posibile prieteni bazata pe respect si sinceritate.

  Sigur pe mine despre faptul ca v-am convins ca “irelevant” are grade de comparatie, as bea foarte multa bere si as transforma toate zilele in sambata.

 • pai stai, ba, ca pe apetroae aia am vazut-o eu pe facebook, ba chiar cred ca suntem si tovarasi. si merge de-o gherla. uitasem unde vreau sa ajung. am ajuns.

 • Blogul ăsta a ajuns un jeg.
  (Tu vorbeşti, mă??? parcă aud din sală)
  Da, aşa este, nu e cazul să vorbesc. Doream doar să citesc.
  Vorba lu` jimi: am uitat unde voiam să ajung. Am ajuns? Parcă nu.

 • E prima data cind ma blochez pe o expresie in care apare cuvintul “pula” (observ totodata ca mi-e mai greu sa-l scriu decit sa-l zic). Sint fascinata in cite moduri si expresii e folosit acest cuvint. Si cite feluri de persoane il folosesc (da. inclusiv eu). Si nu ma pot abtine ca, de fiecare data, sa incerc sa gasesc logica legatura dintre cuvint si ce vrea sa exprime pus intre celelalte cuvinte. Si credeam ca e edificator faptul ca e folosit cel mai des de purtatorii de pula. Ca sa-mi dau seama ca habar n-au ce zic, cum cei mai multi habar n-au cum se foloseste (dinsa ea). Si a trebuit sa dau cautare “pe net” sa aflu ce vrea sa zica expresia “a bate de p.ula”(deja e tot mai greu). Si aflu ca e sinonim cu “a lua la p.la”. Ceea ce nu e deloc acelasi lucru. Expresia e lipsita de logica si savoare. Concluzia “mea” e ca nu exista “batere de pula” constructiva( nu.nu sint obsedata de ghilimele. asa s-a intimplat, ce p.la mea?!) Nici pentru purtator nici pentru persoana “batuta”. Te miri ca nu ti-a pus “diacritce-n gura”???

 • A! Da! Si ce dracu de articol e asta? Revino-ti! Eu inca te citesc. Lasa pulismele (desi inteleg ca te faci tot mai barbat). Sa revenim la creierul tau.

 • @ mea:

  Mă, voi sunteţi ardeleni. Probabil asta e cauza, fiindcă pe meleagurile miticiei avem alte înţelesuri pentru expresia asta.

  Nu vă jucaţi cu focul – iar acum vorbesc serios: s-au găsit nişte unii să spună că, dacă tot facem regionalizare, să introducem în constituţie şi noţiunea de limbă regională. E mare grădina lui Dumnezeu, nu?

  Mai bine veniţi mai des în miticie, să facem schimb de experienţă cu limbile. 😆

 • 25 de ani. FSEGA. Aratoasa. Meteoroloaga. Teodora Sevastru

  “De la inceputul lui Martie astept ca orice om venirea primaverii…doar ca asta nu se mai intampla dupa cate vad.

  Valul de iarna siberian ma uimeste tot o data la 2-3 zile, ca o cefalee enervanta. Cand speram sa fie cald, erau semne de buna purtare a vremii, ma trezesc din NOU cu zapada!

  Ce e clar, este ca pana vineri alb vom vedea… deci nici o sansa de haine vesele de primavara…Abia de la sfarsitul saptamanii ne putem astepta la o imbunatatire a vremii.”

De Darius Groza

Sociale