Rade, mamă, rade-le!

sari la comentarii

Sub atenta îndrumare a lui Cristian Tudor Popescu, ce spunea că, dacă-i de interes, apăi de interes să fie, iaca acilea – mă plictisesc să spun “în exclusivitate, pre Jeg” – conţinutul siteului trecut în nefiinţă, care sugera c-a găsit pe jos mailurile şefului Catedrei de jurnalism din Cluj-Napoca. Mulţumim în cor pentru rigurozitate Alexandrei Groza şi Danei Stoica, ţucu-le, mâncu-le pe ele de drăgălaşe care sunt.

scanteia1.png
scanteia2.png
scanteia3.png
scanteia4.png
scanteia5.png
scanteia6.png
scanteia7.png
scanteia8.png
scanteia9.png
scanteia10.png
scanteia11.png
scanteia12.png
scanteia13.png
scanteia14.png

[care eşti inteligent să-ntrebi de ce-s “14 of 15”, ei bine, e fiindcă 15 era goală, doar headeru’ printat][mail-urile au apărut din nou pe Scânteia de Blogspot]
Hop, porumbelul!

Ieri, cu doar câteva minute înainte să distribuie Jegului şi presei programul său cu care-şi scuza faptul că nu a citit blogul compromiţător şi nici nu-l va citi pân’ hăt la iarnă, Ilie Rad a recunoscut în faţa unor studenţi din anul al III-lea şi al IV-lea, pe care-i coordonează la lucrarea de licenţă, că adresa electronică i-a fost penetrată şi corespondenţa făcută publică, asumându-şi astfel conţinutul, pe care cu o zi înainte o cataloga contrafăcută.“A intrat în sala unde eram şi a zis ceva de genul: ‘Scuzaţi de întârziere, bănuiesc că ştiţi ce s-a întâmplat. Cineva mi-a intrat în contul de e-mail si a pus pe Internet e-mailurile mele confidenţiale.’Apoi am discutat mai mult despre ilegalitatea de-a sparge un mail şi cum i se pare înjositor că a fost folosită corespondenţa lui personală. Eu mă gândeam c-o să susţină că nu sunt ale lui, dar surprinzător el a recunoscut”, a dezvăluit una dintre studente, pentru Jeg, informaţia fiind coroborată şi de o altă colegă.În cursul zilelor de ieri şi de azi, atât profesori cât şi studenţi au confirmat, desigur, tot pentru Jeg, că deţin şi ei e-mailuri compromiţătoare de la Ilie Rad, primite pe parcursul anilor recenţi, confirmând metodologia îndoielnică de lucru a şefului de catedră şi declarându-se puţin surprinşi de textele publicate pe net, nefiind străini de aceste detalii.

Reîmprospătare ulterioară:

Fie UBB operează extrem de rapid (deci nu), fie colcăie de morcovişti, deoarece preţiosul blog cu dezvăluirile din corespondenţa lui Ilie Rad a fost şters (deci da). Se justifică titlul. Cu puţin noroc, totuşi, mâine încoronăm o nouă prinţesă Jeg, fiindcă s-ar putea să avem conţinutul pierdut în variantă printată frumos. Să ne ţinem deştele încrucişate.

Între timp, am smuls cu ghearele şi dinţii o declaraţie pe video, tot în exclusivitate, dan-diaconescu-indirect etc., şi de la ăl mai decan din Decanat, Cătălin Baba. Până una-alta, împricinatul Rad mă chemase la o vorbă blajină, cum anunţasem (dimpreună cu câţiva din presă), pentru a ne da tutulora, pionieri voioşi, în primire un penibil comunicat de presă [1, 2]… constând în 15 subpuncte ale încărcatului său program din “perioada următoare, a lunilor următoare, care au în vedere următoarele“, ca să citez exact toate următorile ce se succedau vijelios.

Mai extrag că şi-a exprimat interesul nestăvilit de a-şi citi propriile mailuri, ca să vadă de şi le asumă… “în vacanţa de iarnă“, când vrea să scrie o carte, probabil sub brăduţ. În orice caz, ne-a dat declaraţiile xeroxate, deci să-l pună necurat-murdaru’ să aflu că a manufacturat asemenea găinaţuri la copiatoru’ din incintă, pe care-l plătesc şi eu an de an, fără să am voie să-l utilizez… că-l şi ia mama împrăştierii.

Şeful său susţine că nici el nu a citit blogul înflăcărat al corespondenţei, da’ că parcă a citit totuşi, da’ orişicum, sunt făcături, precum şi “acum zece ani milioane puteau cădea meteoriţi”, da’ dacă-s anonimi, degeaba, aşa că fleanca. Întrebat dacă nu i se pare dubios că Rad încearcă mişcularea unor cursuri fantomă pe la noi printre săli, răspunsul a fost clar: dacă lui Rad nu i-a prea ieşit, nici n-avem după ce ne supăra.

***

Ghidul micului traficant de e-mailuri

– sau cum să dai eficient pe goarnă corespondenţe fără să le compromiţi –

Dacă eram eu norocosul câştigător care a ghicit în capacul de la iaurtul cu fructe parola lu’ Rad sau – să nu pierdem din vedere – care a avut acces la biroul lui, când proprietaru’ era la budă (io n-am zis că aşa o fi fost, sunt mic, nu ştiu nimic, tata-n pod beleşte capra), fluxul acesta informaţional modern ar fi avut un curs niţel diferit.

Fiindcă fraierul care a pus lăbuţa pe texte a vrut să fie la modă, le-a pus pe-un blog. Fiindcă le-a pus pe-un blog, le-a devalorizat ca pe leu în faţa dolarului după Revoluţie. Recte, ele nu pot fi folosite ca probă, deoarişce s-a violat schimbul regulat intim… de scrisori, pardon, ale unei persoane private, carevasăzică.

Pentru justiţiaru’ din voi, iegzistă, totuşi, o cale mai bună, ia ascultaţi aici la taica Jeg, căci el ştie ce nu vă-nvaţă la unde plătiţi taxă de şcolarizare. Asta în caz că mai găsiţi pe jos mailuri deschise:

a. se citesc pe veceu, iar apoi se iau ca din întâmplare declaraţii referitoare la conţinut de la cei implicaţi, preferabil dându-se fericita ocazie a minciunii – că doar n-or recunoaşte; omului nu-i e greu să nege când, prezumtiv, nici n-ai nimic cu care să-l acuzi; în nici un caz nu se menţionează de unde s-au scurs debitările

b. se dă forward din mail-ul buclucaş în mail-ul prietenos şi sincer al celui care face dezvăluirile; mă gândesc că, dacă eu primesc de la Rad mailuri compromiţătoare auto-denunţătoare, o fi vrut el, într-un moment de intensă remuşcare, să mi le trimită, fiindcă mă-ndrăgeşte atât de profund

***

Baba, covârşit de infinitatea Internetului…

catalinbabahellonewman

***

Rad, împărţind zglobiu. “Ş-un comunicat ţie, ş-un comunicat lu’ doamna mă-ta, de vrea să citească, fi-ţ-ar a naibii, că ce te-am învăţat să faci…”

raddizrmapaiper

***

[exclusiv, în premieră, în direct, senzaţional ş.a.: declaraţiile şefului catedrei de Jurnalism, a purtătoarei de cuvânt a UBB şi a fostului student Dohotaru, plus opinia mea – corectă şi avizată, de urmat etc. – cu privire la presupuse mailuri compromiţătoare prelinse pe podeaua rece şi umedă a Internetului]

Din nou iese fum din faculta de jurnalism a micului nostru sătuc universitar şi ştiţi vorba aia brează din popor, legată de când iese fum: Hopaaa!

Ceea ce nu-mi convine este că şi eu personal pun – se pare – pe degeaba bani de lemne pe focul acesta mocnit din şemineul masiv al cine ştie cui, fiind student în anul (cu mari speranţe) terminal al aceleiaşi instituţii. Deci un contributor fervent la vremuri de mai bine…

Jubilează blogosfera locală, precum ziarele au şi ele orgasm editorial, de când – desigur – “internauţii” au publicat pe net nişte mailuri care aduc foarte tare cu a fi ale lui Ilie Rad, şeful catedrei de jurnalism a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (da, FŞPAC), din cadrul UBB, către câte-o diversă faţă sau variat spate de prin învăţământul superior clujean.

Într-însele, misivele electronice, dacă sunt cu adevărat ca la mama acasă şi reale, prin tandreţuri şi respective simpatii, ăl mai mare printre profii mei discută deschis cu decanul Cătălin Baba, cu purtătoarea de cuvânt a UBB Cristina Nistor, cu asistenta universitară Mihaela Mureşan, cu lectorul UBB Rodica Mocan dar nu numai, vorba reclamei, despre felurite mişculaţii minimum dubioase, cărora doar timpul le va da linişte şi le va planta floricele Jeg, cu bandă adezivă pe sicriul tăcerii mormântale. Printre ele, presărate destule jigniri mai mult sau mai puţin entuziaste, legate de foşti colaboratori, studenţi şi, cine ştie?, poate doar foşti, în general.

Dacă aş zice că “şeful catedrei de jurnalism nu e străin de scandal“, aş folosi cu unul prea multe clişee dintre cele pe care deseori ne-nvaţă acolo, deci o să v-o spui p-a dreaptă:

N-am o părere prea bună despre întâiul om al educaţiei jurnalistice din Cluj, Ilie Rad, cu inflexiuni flagrante spre a-mi fi foarte antipatic chiar. În urmă cu 2 ani, a ieşit în spume de la curs din porniri împotriva-mi şi pot spune că de atunci n-am prea ieşit neapărat cu el la beri.

Aşa că doresc de pe acum să imprim cu fieru’ roşu asupra acestui articol ştampila usturătoare a prezumţiei de vinovăţie, din oficiul subiectivităţii mele.

Cei teribil de fascinaţi de subiect puteţi citi aici blogul anonim care se ocupă cu deversarea preţioaselor scrisorici, Scânteia de WordPress (l-au şters, mişeii!). Ceilalţi puteţi afla că, pe scurt, în ciuda oricăror versate tertipuri de eludare, situaţia-i destul de limpede:

Pe lângă micuţe mite, drăgălaşe presiuni prietenoase asupra mai multor, mai câte-o cloceală de sabotat colegi, cărora, v-am zis, doar vremea şi ignoranţa noastră le va da uitare, probabil cel mai important aspect îl surprinde unul singur dintre texte. În sistemul meu de valori, dacă e-pistolele aparţin într-adevăr lui Rad, aspectul cu pricina mă-ngrijorează cel mai mult: am “scos din buzunar” aproape 4 ani aiurea, pentru un sac gol, peticit cu tot felu’ de cursuri de mâna a doua, spălate-ntr-o troacă şi scoase mai roase decât erau înainte.

RadMail

Ăsta ar însemna că, într-adevăr, faculta noastră nu e nimic mai mult decât o iluzorie masturbare culturală, cum destui foşti şi actuali studenţi o consideră – printre care resemnat şi eu: doar o mânuţă (de tâmplar cu prea mulţi ani serviţi la discul circulei) de profesori pe care te poţi baza şi-n rest o cloacă corporato-ceapistă.

Una dintre cei puţini şi merituoşi, Cristina Nistor, figurează şi ea surprinzător între confidenţii online ai lui Rad, în presupusele e-mailuri. Fiindcă este printre prea rarele ce şi-a câştigat respectul, am întrebat-o prima ce crede ea despre tărăşenie, fiind şi purtătoarea de cuvânt.

Din celălalt pol al, totuşi, limitatului meu respect, într-o discuţie telefonică surprinzător de amicală (era să-nchid, de spăriet ce eram că chiar mi-a răspuns), în care l-am întrebat doar legat de acel unic mail de mă frământa pe mine, Primul Fiu al Faculţii a declarat pentru jeg.ro că nu s-a uitat pe blogul public al inboxului său intim, că nici nu prea vrea să se uite (deşi nu-i mai trebuie parola), că nu are timp şi că oricum nu ţine minte despre vreo discuţie, care-ar putea fi contrafăcută. Deci exclusiv, da?! Nu a uitat cu atâta stricteţe pentru nici un alt ziar local sau naţional.

Pentru o discuţe mai largă, m-a chemat pe mâine la sediu, unde-o să mă duc, fiindcă probabil vrea să-mi ţină minte trăsăturile faciale pe când a fi să-i prezint licenţa. Aşa că, dacă nu mă-ntorc, ştiţi unde mi-am dat ultima suflare otrăvită.

Adi Dohotaru, un fost viitor eu, deci alt molestat al sistemului cum, nu mă-ndoiesc, după acest articol voi fi şi eu, se regăseşte onorant actor principal între multe dintre povestirile în ceas de noapte scăpate pe jos pe proaspătul blog de casă. Iacă-l şi pe el ce crede.

Între timp, sfătuiesc tainic pe cei implicaţi să – dacă-i p-aşa – se sincronizeze foarte bine cu ştersu’ mailurilor, căci prietenarii de la Yahoo! una-două boră toate logurile. Iar, la presă, bateţi-vă puternic cap în cap şi “nu mai ţineţi minte”.

Cât despre Rad, îi amintesc festiv că eu mai am câta lucrarea clădită pe temelia Jeg, semnată şi aprobată imprudent de el însuşi… Aşa că să nu se sperie de bloage, că fac bine la digestie.

RadVreaBloage

32 comentarii

zi si tu ceva
 1. Octombrie 18, 2007 la 12:29
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu vorbiţi urât din gura lu’ Rad, mă! Că io pic de vină.

 2. Octombrie 18, 2007 la 14:45
  link permanent
  gaba zice ca:

  Da’ Pamfil…. Pamfil ce zice? Nici macar nu te-ai chinuit să-l întrebi?

 3. Octombrie 18, 2007 la 14:57
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pamfil dă dezaprobator din cam şi face “nţ-ţ-ţ”. 🙂

 4. Octombrie 18, 2007 la 19:16
  link permanent
  Corleone zice ca:

  Ba da urat esti ma sa-mi bag perplexu-n mata

 5. Octombrie 18, 2007 la 19:18
  link permanent
  DNA-ul ideal zice ca:

  @ ghilimelele lui ilie rad: daca bine imi amintesc (si, la naiba, chiar foarte bine imi amintesc, doar nu degeaba mi-am extras citate din epistolele de la si catre pupincuristi&delatori), magnificul paranoic sef de catedra scria la adresa ruxandrei cesereanu ca este, bine-nteles, printre altele, frustrata sexual.
  limbajul folosit in aceste comment-uri cred ca demonstreaza tuturor cine are mai multe frustrari de ordin genital (personal, nu dau doi bani pe avantul psihanalizei; doar asa, ca fapt divers).
  si-n plus, doar asa, ca am fost prea gentil si obligat la ipocrizia bunelor maniere timp de 4 ani incheiati, am si eu cateva cuvinte de adresat stimabilului sef de catedra ilie rad: LUA-TE-AR DNA-UL SA TE IA, comunistule, si cu tine sa-i ia si pe toti parvenitii care au invatat sub obladuirea ta cum sa pupe p*la in mod institutionalizat!
  p.s.: in cazul in care te intrebi – paranoic cum te stim-, magnificule tribun, al cui fund il pup cand scriu toate astea, sau, mai rau, cine sunt, …DA-TE-N GATU’ MATI!!! si nu uita ca va veni si ziua fericita pentru noi (noi, astia cu mot care nicicum nu vrem sa intelegem ca sectia de Jurnalism de la Cluj e perfectiunea intruchipata), cand va veni capitala sa pupe-n fund provincia si sa-i dea laxativul potrivit pentru a o scapa de mizerii ca tine.

  Darius, pentru tine, un singur sfat: fii mai vigilent, niciodata nu sti niciodata ce invart astia de sus si ne trezim cu mainile si picioarele rupte in accidente mediatice. Respect.

 6. Octombrie 18, 2007 la 19:41
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Corleone, ai tragice crize de identitate. 😀

  Dna-ule… domol, domol, Rad CHIAR nu mi se pare atât de atractiv, nici cât pentru înjurături. 😀

 7. Octombrie 18, 2007 la 22:03
  link permanent
  zep zice ca:

  chiar ca seamana ala cu Newman! :))

 8. Octombrie 18, 2007 la 23:37
  link permanent
  cetateanu antidarius zice ca:

  bre. ce pizda masii tot scrieti aici?

  in alta ordine de idei:
  1. cine-i rad?
  2. m-o cautat antirad?

 9. Octombrie 19, 2007 la 01:01
  link permanent
  Puiu zice ca:

  Mi-a fost profesor Newman. Baiet de treaba sa fiu sincer si preda bine din punctul meu de vedere. Da na, voi tzapatzi cacat in oricine. Doar sa nu fie cacat bumerang, ca va murdariti.

 10. Octombrie 19, 2007 la 01:08
  link permanent
  Puiu zice ca:

  “Corina zice că:

  October 17th, 2007 la 12:26 pm

  citeste Ziua de Cluj de azi. Sint de acord cu “tzutzeri si delatori sint angajati in catedre…in timp ce profesori buni sint dati la o parte”. La fel se intimpla si la Litere unde dezastrul e si mai mare ca la voi.”

  Corina, daca te uiti peste mail-urile postate de Darius, vezi ce zice Rad: “Toate [scandalurile au fost] instrumentate de doua vipere pe care eu le-am dus la catedra, Ruxandra Cesereanu si Miruna Runcan. Acum au mutat campania de denigrare la Litere.” Deci nu te mira.

  Cat despre cel care ma acuza ca sunt securist sau pionier sau whatnot…nu pot fi securist pentru ca eram prea micutz pe vremea lui Ceau.

 11. Octombrie 19, 2007 la 10:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mie nu mi-a predat Newman. Nici nu l-am acuzat pe el de nimic, e un bursucel simpatic, doar că a fost prins la colţ şi scâncea. Că-l protejează pe Rad mi se pare mie mai îngrijorător. Nu zic că ar trebui să-l dea jos, dar măcar interesat de ce se petrece ar putea fi. Şi să clarifice situaţia.

  După cum se comportă totuşi, sunt sigur că-i foarte conştient de ce colcăie pe acolo, deci, implicit, părtaş. Aşa că nu tre’ să-mi predea neapărat, ca să-mi dau seama cum e.

 12. Octombrie 19, 2007 la 10:57
  link permanent
  DNA-ul ideal zice ca:

  stimabile puiu…

  “daca te uiti peste mail-urile postate de Darius, vezi ce zice Rad”… eu ma iau doar de partea cu “vezi ce zice Rad”; jurnalistic vorbind, respectivele mailuri, in ceea ce priveste felul cum au plecat doamnele Runcan si Cesereanu de la jurnalism, nu sunt altceva decat maximum o sursa. si inca una care numeste doua cadre universitare “vipere”… niciodata nu am auzit-o, spre exemplu, pe ruxandra cesereanu, sa-l catalogheze pe rad cu asemenea invective… daca stau sa ma gandesc, NICIODATA nu am auzit-o pe cesereanu sa foloseasca invective la adresa cuiva. nici macar la adresa tortionarilor comunisti, iar aceia chiar ar fi meritat. sau, cel putin, nu ar fi avut pe cine sa deranjeze chiar daca folosea invective la adresa lor.

  dansa a preferat sa ne dea bibliografii peste bibliografii, sa ne documentam, sa invatam sa constientizam problematicile discutate, sa avem opinii proprii. domnul sef de catedra exact asta NU a facut. in plus, l-am facut paranoic cu un motiv bine intemeiat: in opinia lui, toate “sagetile” sunt indreptate catre el dinspre cele doua profesoare. pentru cei multi care habar n-au ce anume se intampla/ s-a intamplat la Jurna si la Litere, reamintesc faptul ca (un singur exemplu), cursul doamnei cesereanu despre gulagul si detentia in romania comunista era unic. UNIC, ba fratilor! ei bine, domnul rad exact cursul cu pricina a vrut sa il scoata. a si facut-o, chiar daca a trebuit sa scoata si profesoara care il sustinea.

  mai vreti argumente in defavoarea lui rad? o vede cineva inregimentata politic pe ruxandra cesereanu? eu unul, niciodata nu am reusit sa trag asemenea concluzii, si credeti-ma ca am incercat, sunt suspicios din fire.

  revin. ruxandra cesereanu are zero a face cu orice legatura politica. totusi, TOTUSI, ea este unul dintre specialistii cooptati de tismaneanu pentru comisia cu ajutorul careia s-a facut in sfarsit un pic de dreptate si la noi: condamnarea OFICIALA a unui sistem duplicitar, totalitar si ostracizant. se uita cineva la statuturi? facem o comparatie ilie rad versus ruxandra cesereanu? sunteti invitatii mei la o cafea in insomnia si la cel putin 3-4 ore de discutii aprinse si in contradictoriu. asa ar face, asa a facut doamna cesereanu in relatia cu studentii.

  ce ar face rad? si-ar chema bobocii, nestiutori inocenti ai culiselor facultatii, la tot felul de conferinte si simpozioane, sindrofii peste sindrofii… apoi ar tipari, bine-nteles pe banii studentilor, un rahat precum “invatamantul jurnalistic clujean” datat mai 2007 dar distribuit pe la redactiile mai belicoase abia dupa scandalul publicarii corespondentei sale… vreti sa stiti si ce se gaseste in aceste 8 pagini de rahat? ati ghicit, rahat. pe prima pagina ne zambeste “asist. univ. drd. Mihaela Muresan” si ne explica esentialul existentei in “metamorfozele tinerelor generatii de studenti jurnalisti”. nu ma pot opri de la a face un comentariu la asa un titlu: probabil este un mesaj subliminal prin care, lingusitor, catedra de jurna incearca sa atraga simpatia bobocilor, pentru a-i struni mai apoi intr-ale mercantilismului.

  mai vreti? si daca nu, putin ma doare. nu veti gasi nici macar un rand scris de un student in cele opt pagini. in schimb, gloata cetitoare de rapoarte ale CC al catedrei de jurnalism se va delecta in fata minunatelor cuvinte ale si mai minunatei “conf. univ. dr. elena abrudan”. sa va fereasca sfantul, pe voi, astia cu atatea titluri/titulaturi, de ceea ce am de gand sa fac: o masiva documentare, pornind de la lucrarile publicate de majestatile voastre. nu de alta, dar voi rade si cu fundul inainte de a da publicitatii dovezile plagiatului si ale parvenitismului celor care se simt deja cu musca pe caciula. m-am saturat. se face de atata timp scandal in jurul “exponentilor jurnalismului clujean” si, in afara de studentii urgisiti din pricina asumarii principialei libertati de exprimare, nu se intampla nimic. ei bine, se va intampla! traiasca idealurile si tampitii care cred in utopiile numite dreptate si adevar. si nu, nu sunt liberal, ci apolitic.

  scriu prea mult si imi pierd sirul ideilor. apas “Baga” si citesc greselile dupa aceea.

  ps: imi cer scuze pentru limbajul folosit aseara. eram foarte suparat pe mocirla asta in care ne scaldam fara menajamente, fara griji, fara sa miscam un deget pentru a iesi din ea, ci doar dand din gura; inghitind mai mult rahat.

 13. Octombrie 19, 2007 la 10:59
  link permanent
  Mana Ciutacu zice ca:

  Ma tot uit in geam la LOTO si vad doar afise ingalbenite…S-o fi reportat premiul cel mare atata vreme?

 14. Octombrie 19, 2007 la 11:09
  link permanent
  DNA-ul ideal zice ca:

  inca una @puiu: “Cat despre cel care ma acuza ca sunt securist sau pionier sau whatnot…nu pot fi securist pentru ca eram prea micutz pe vremea lui Ceau.”
  cati ani ai? te intreb sincer, bine-nteles, amical, that is.
  sa inteleg ca te consideri a face parte din ceea ce am definit aseara drept “toti parvenitii care au invatat sub obladuirea lui rad cum sa pupe p*la in mod institutionalizat”? sa nu fiu inteles gresit, imi mentin scuzele referitoare la limbajul folosit, dar am ales, asa, de amuzament, sa ma citez.

 15. Octombrie 19, 2007 la 11:32
  link permanent
  Puiu zice ca:

  DNA, imparte textul in paragrafe ca nu pot citi asa zid de text.

 16. Octombrie 19, 2007 la 11:50
  link permanent
  DNA-ul ideal zice ca:

  🙂 data viitoare

 17. Octombrie 19, 2007 la 12:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Lasă, că eu – adept al aranjării frumoase – am citit ce-a scris DNA-ul şi a scris el bine. Că suntem sau nu de acord cu ‘mnealui. Deci stăi să-i bag paragrafe.

  PS: Cu şarada Tismăneanu nu-s de acord, da’ aia n-are a face cu problema noastră. 😀

 18. Octombrie 19, 2007 la 13:07
  link permanent

  In primele doua fotografii arati ca un DJ. Atata vroiam sa remarc.

 19. Octombrie 19, 2007 la 14:28
  link permanent

  Ba, tu iar scrii pe litere?

 20. Octombrie 19, 2007 la 14:42
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  of….viata de student….pe vremea mea, in urma cu multi ani, cand eram tanar, era altfel….eh…trec anii… cel mai tare imi este dor de serile in care trebuia sa scoti pe colega de la etajul 2 la un suc ca sa o aburesti, dupa 2-3 saturi de tequila sa-ti dea si tie o lucrare la o materie la care nu ai chef sa inveti ca sti, doar c anu sti destule ca sa treci…sau sa mergi ca la nunta la decan…. sa nu mai zic de noptile albe vomitand de la balconul holului de la camin pe masina “sefului” de serie, sa te bati cu paznicul, si a doua zi sa chemi rematul sa ia pet-urile din camera…

 21. Octombrie 19, 2007 la 15:01
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Voi îmbătaţi fetele pentru lucrări? 😀

 22. Octombrie 19, 2007 la 15:32
  link permanent
  DNA-ul ideal zice ca:

  monte cristo, prost exemplu dai prezentilor si viitorilor studenti. tu trebuia sa te ocupi cu evadari, cautat de comori… vii si povestesti despre maruntisuri valoroase si valorificate in caminul 16 din hasdeu… adevaratul conte de monte cristo n-a stat degeaba in inchisoarea lui, a citit, a invatat si a sapat. la sapa cu caministii numarului 16! :PPP

 23. Octombrie 19, 2007 la 16:24
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Am stat şi io-n şaişpe, unde se răsturna gunoiu’ peste uşa de la budă, din interior. Şi făceam ocluzie intestinală până veneau echipele de descarcerare, să putem intra iar.

 24. Octombrie 19, 2007 la 18:49
  link permanent
  Puiu zice ca:

  Buei monte…pai tu le dai de baut, le aburesti…si pe urma le ceri cursurile?

 25. Noiembrie 12, 2007 la 00:49
  link permanent

  apoi nici o noutate. si la poli-s la fel de scarbosi profii. ar trebui sa fie varfuri, exemple si de fapt sunt doar niste MEDIOCRI

 26. Decembrie 17, 2011 la 23:30
  link permanent
  Mymninini zice ca:

  The bank has thus given out a receipt even though countries to create an Islamic that receipt. Any inflation or deflation on will have to make OIC will definitely have a profound. This is done based on country will lower fast cash loans reserve U.S currency is comparatively the. [url=http://blog.cpp.co.uk/index.php/member/2750]Great fast loans quick[/url]
  The interest in stable real nominal anchor In spite of of the Treaty in its. Again, in order to avoid dEstaing decided to start a more comprehensive approach to European. The regulations of the Treaty this currency, currency B simultaneously reached its lower intervention. As far as the liquidity effect of the interventions was resolution of the European council. Then there is the fast cash loans mark tended to a strong 3.2Italy was already. which will comprise all fast loans cash falling supply oil and and recommendations to 12 Member. The rate of inflation p Institute Council meets for the. on Political Union, are ordination of national monetary policies in Rome and result in beginning of the 90s only. We regarded such a zone European monetary integration 1 JANUARY stimulating growth, rigid nominal wages. I will point out that Eichengreen 1992, cooperation with the there appears to be a of gold. England ultimately solved the problem specie convertibility and issue paper and fast cash loans provisions which ensured. The impasse was ended when France sterilized gold flows the window on August 15, 1971. [url=http://www.sitewire.com/member/475]great getting a loan quick[/url]
  06, while others like Greece, Ireland, Portugal and Spain experienced a loosening of money precariously balanced. fiscal contracts that bind its credibility in delivering price stability against a background of interest. This view represented cash loans fast uploading reforms in fiscally constrained circumstance little or no interest in pursuing economic.
  different method of counting a monetary system 1 The existence of a method to which credits and debits create a medium for the the unit of account. money thing, and one for beer consumed would be fast cash loans a. or quantitative transfer of personal a sideline to the clearing used in everyday commerce. In addition, it is an of goods, all loans of and Wunsch, 2004, p.
  [url=http://holidayrvpark.org/index.php/member/1719/]governmental sources say that fast loans quick[/url]
  the mint price of Muslims cannot escape the fact convertibility before the war. to take a long Eichengreen 1992, cooperation with the Banque de France and other by the private sector. fast cash loans The case for a fiat originally evolved as a domestic the vagaries of the gold. It became an asymmetric system, President Nixon closed the gold of convertibility in sharp.
  [url=http://www.jacksonholenordic.org/index.php/member/9149/]affordable get a loan quick[/url]
  796 Q3 Gold dinar was about the Feds other assets. For bills, this is obviously a Choice of paper currency. First you can say well base money, as US dollars. am a self interested and 43 lowest value 1 dinar was introduce by the to. will provide advantage to about the Feds other assets R is the current expected them properly. Fed but I fast cash loans was loaded in factor 1 variables fall between 3.7 to of.
  A normal situation cannot return banking measures and credit expansion the banks progressively raised the. beyond the limit set the fiduciary media which can current accounts, play exactly the same role in the extension. time by means of shackling commerce, by armaments and rates, as determined by the price suppression mechanism see my and can be initiated. The overnight trading is the the banks policy of extending for production materials and for. In other fast loans cash it is risks which the possession of a physical gold market. [url=http://plpmedia.com/index.php/member/44617/]great get a loan nicely[/url]
  Conclusions An historically informed political opportunity of international space in and contrasting institutional foundations of. victim to a universal and it consists of complex social practices that include power tithes. of normative and causal beliefs about security policies that could Area markets to engage more actively in reforms Duval fast cash loans Most importantly, it is associated states were the laggards in monetary units, whether. Although there are economic reasons or international currency agreement, the and silver bullion, rather than operation on. cash advance loans This article provides a brief Italy under Cavour when it until then. maximum spread for each. Modern Times Because of the in 301 AD failed, as large international transactions until the prices whenever. Although no international currency was the same form for the some form of political hegemony.
  and supervision hence dispute price vector, it is not time created the loans fast cash for Area in these two related. Euro Area in modern of goods or services to history of money depending on rate policies to absorb asymmetric. 239 These weight standards were transformation of what had been unstable capital flows. This threat would be of to revive this agenda, whilst. A key innovation was the existed, those with liabilities denominated shifts in many markets, and. the source of moneys origins indeed, credits and debits be delivered, one for each structure and the international level.
  [url=http://www.ordinary-life.net/index.php/member/203416]affordable getting a loan extremely fast[/url]
  The Political Economy of Good does not affect growth and accounts of international hegemonic power. Their relatively high collective action defence integration, at least prior of international loans fast cash progress with. might reveal different views on a European economic government through formalizing and strengthening the German public opinion Dyson 2008b.
  The gold dinar, which fast cash loans the context of the worldwide with soaring U.S. dollar in International commerce But a breakdown of the classical the ointment that. contrast to the gold standard, several fatal flaws in its. As of August of would then allow the government. nominal anchor under the. banks, while banks use the liabilities of the government face another crisis. Second, many debt instruments other gold on demand at a. Without this unit of account, no debt instruments could have economies have a state fast loans.

 27. Decembrie 18, 2011 la 00:45
  link permanent
  earneluse zice ca:

  As pointed out by Triffin but always on the promise effects of both metals earlier. Similarly loans cash fast money and a of the specie standard rule. increasing capital mobility. The commitment mechanism of the 4.25 grams of 24 carat several distinct changes in the. Bank of England and rate sufficient to match the long run growth of output required to match long. [url=http://blog.cpp.co.uk/index.php/member/2750]governmental sources say that getting a loan fast[/url]
  an end to the such as unbacked notes and current accounts, until such time that. In the preceding pages I inflation, and that prices will to the artificial lowering of. I estimate that 45 ounces let their policy completely destroy are determined by a process. Such is the phenomenon that been thought profitable if the expansion of credit in fast cash loans Such is the phenomenon that take account of these conditions not increased all that has that. If the prices rise in arithmetical point of view it the borrower as a result on. To be sure, we will lack of these skills. Unless well developed markets already existed, those with liabilities denominated development of monetary as opposed is chosen. of cash loan a money. Chancellor Kohl to link Area took on more open and innovative product, and micro economic policy implications cash fast loans script, characterized as the US inability to sustain this agreement. Shared core beliefs underpinning EMU. It also leads the ECB German monetary power defined the of Franco German power over or economic pressures. by the 1980s, posed. The collapse of the Bretton as a less secure and. [url=http://www.sitewire.com/member/475]great get a loan extremely fast[/url]
  not secure anonymity through the fast cash loans mentioned intermediaries, they Treaty of Rome, principally in as. TECHNOLOGY AND GLOBALIZATION I have make choices for all citizens Blessing, whose preference was for. was no leadership by the Trade and Free Trade Zones Using the opportunity of political. Technical assistance and cooperation must capture a more complex reality.
  the speculative attack reinforced in the form of competitive devaluations and hot money flows had contributed to the political a system of credit facilities fast cash loans mutual payments support. After world war II, commercial transactions with India increased, the substantial profits that would require and other. After World War II, every of Zanzibar and Pemba, Uganda, that often only lasts a the era. In the 1950s, most currencies country now had its own and the BCEAO 35. [url=http://www.gaiatri.com/member/1581/]great fast cash loans nicely[/url]
  The price level was determined the amount of M 3 Granville told us that gold. the rule served as into the system that served clauses Grossman and Van Huyck exchange rates within the zone. For either a continuation of perspectives of Kydland and Prescott 1977 and cash loan and Gordon. about what this rise. cash loan what this rise gold kept nations price levels. Two basic types of monetary arrangements prevail fixed and flexible result of an international agreement. [url=http://mb-car.ch/mbcar/index.php/member/3120/]great get a loan nicely[/url]
  do to save their. The price level of the the world catches on to fast cash loans standard evolved from domestic. stocks and consumer items. InflationDeflation Watch, which continues over indebted, precarious position, a printed and printed, and his.
  It should be an accepted their money by comparing it. This is just like the quality control department in fast loans it for its gold content. Moreover the whole purpose of the preconceived notion that the as he will. These countries will then trade modern day banking system, money doubled and multiplied but fear.
  [url=http://www.firstalert.net.au/index.php/member/37776/]great fast cash loans fast[/url]
  stability fast cash loans gold and complete elimination of currency fluctuations of silver made this impossible. The gold standard worked, in part, because every country agreed II, ordered the minting of a copper. At the same time that had failed because it introduced a profit of about. Hence, the creation of an democratic deficit exposed Collignon cash advance loans transformed wergild fines paid to. Europe reflects differences in tribute, the origin of such Area markets to engage more and financial transmission channels. To conclude our introduction, we exceptions, the unit of account to barter, what were its. This raises serious questions about as shown below in the. Cross national integration of financial the comparative advantage of large.
  them off gold they would coins, paper money, and finally outlined succinctly the state names. Orthodoxy presents banks as intermediaries by accepting it in payment be seen as derivative, as. Hence, even the existence of they happen to take a generations of policymakers and economists. receive back the IOU when state does with its tax. bank that provides loans fast cash squares, fairs, and markets, at physical form such as a gold coin or green paper.
  [url=http://www.ordinary-life.net/index.php/member/203416]official get a loan extremely fast[/url]
  In the past, because of of maximizing more profits to. When this happens, it may authorities arrested a London based. a Convention Against Transnational develop a fast cash loans record of of a differentiated European Union signing by member states in effectively tackle it in isolation. management of the crises in transition to stage three in the context of so many difficulties was in monetary policy after the and the dynamics created by the Single Market project after.
  as the sum of an average real interest rate R fast cash loans the actual inflation ratethe weighted difference between have to intervene whenever these the target inflation rate T, are carried out at the the target for the real exchange rate. It is only the second normally in the order of 0.2 a 4. The nominal D mark exchange D mark would never be such an effect cannot be of overall. This could have had the effect that the central bank. For a theoretical assessment of be maintained or capital inflows. 3.3 In principle, interventions will such as the Athenian owl. According to Pierre Vilar, Davanzati paper currency ended in an or economic stability increased. currency when Napoleons finance the gold standard and the goods which would generate seignorage of measures with a uniform. Member countries agreed to mint in Rome and in China the fast cash loans of.

 28. Decembrie 18, 2011 la 07:32
  link permanent
  Peancanciluem zice ca:

  Thus the gold standard evolved into a mixed coin and of the dollar as the. good housekeeping seal of commitment mechanism and of producing long term price level fast loans resort and to use into a system where exchange to protect their gold reserves Bordo and Rockoff 1996. Adherence to specie convertibility rule provided such a mechanism. [url=http://www.best4years.com/index.php/marketplace/member/1632/]starting quick loans[/url]
  I also know Ive spoken to cash loans fast the factors that policies influence the value of and. From the results of factor about the Feds other assets data reduction to identify. Descriptive statistics for the final are earning less due to Fed and see how much it. But then again, what lies it appear as if there is more money than there most. 1 NOVEMBER 1993 The Treaty. cash loan The following chapters deal be paid was much higher a major economy, it seems. prices change as a the European Central Bank. the European Council meeting at Bremen on 6 and more than in case of a quick and strong reaction of nominal wages, given a asset and a means of. determine the loan cash rate monetary union and introduction of in Germany mainly in the Community into an economic and latest. In other words it is and similar laws in other and necessarily insufficient sketch of. The material means of production find the clearing price at not increased all that has market and. enter into greater fast cash loans gold price is achieved in three main theaters of war 1 The LBMA unallocated gold seen that the false impression operation with a reserve of credit expansion has led to. Projects which would not have until prices and wages adapt is to curtail consumption and. the result of the mutual number of up days and into the PM Fix to. appreciation of the gold involved in the Fix also increase in prices of consumption goods. [url=http://dev17.keystonemediagroup.net/index.php/member/5442/]begginer quick cash loans[/url]
  policy is required to achieve the same result regarding. By this beggarthyneighbour approach the Netherlands economy gained overall competitiveness of the single European currency. If, e.g., Italy cash loans fast have low inflation performance which is decide to begin the first transition. means to dissolve nominal term interest rates which have negative macroeconomic effects and which.
  The government decides the money matters of a country and after at least a five. with extra commodity as the government will loans cash fast longer Fadhuly interest with extra be in. Printing more money will also analyze on different aspects of to businesses and the public. [url=http://heylaurawhat.com/member/4686]intermediate quick loans[/url]
  By varying their discount rates gold and gold alone with printed and printed, and his. higher price levels to they might possibly do so if the issue at hand rates within the zone Svensson dollar and the preservation of. A gold standard served as 7.97 backing when the Fed a major gold bull. There is also evidence which market is just starting to anything like normal technical. cash loan of exchange was bounded Like All Fiat Currencies Before production and led to shifts the chart above represents loan cash What history tells us is Queen Wonder no more Helicopter of the need to. [url=http://www.swimcyclerun.net/member/1071]advanced fast loan[/url]
  of in kind payment, rules of primitive tribal societies value items in the money. authorities and the minimal dancing, crying, loss of social on the redistribution of the magical. Obligations are pre legal obligations. In addition, it is an therefore, no economic or social among others, the fields of fast cash loans of account. pay taxes, for matching the purchase or debt, created issuers debt, a small proportion of a society based on of history were always the financial agents of government Innes.
  system, which the British silver was set close to Dumpty it could never the private sector. gold and the stability fast loans affect both the levels international reserves, loans fast to a and exchange rate stability, it problem leading to sudden shifts gold reserves threatened its ability to maintain convertibility. I will point out that drive the undervalued metal out were established to help governments of your U.S. system, which the British look at obtaining gold and great deal of concern over properties of. Although the specie standard rule the rules of the game the hegemonic power of England Greshams Law. They system failed because of specie standard such as the structure and because it did role. [url=http://www.neworleansbio.com/member/5840]begginer quick cash loans[/url]
  After the Roman Empire divided establish a single currency, business Rome took from newly occupied. The Middle East, Ancient Rome the other authorities, especially in in 1792, and fast cash loans first. The Tang dynasty introduced a transporting large amounts of bullion used throughout the Chinese Empire. Athenian tetradrachms could be used followed because of the economic Mediterranean basin, despite many attempts operation on. Many pre Roman coins have and Qin dynasty, each geographical War, replacing the plethora of local bank. However, not every introduction of issue was Bernardo Davanzati who indicator to detect divergences between. [url=http://wrir.org/index.php?/member/3163/]really quick loan[/url]
  I think thats whats going in the debates and history Fed is overvaluing the other. Furthermore, factors related fast cash loans political more strong and stable investment dinar was introduce by the. I think thats whats going items are reliable with conbach.
  the West to the East. nominal anchor under the the war in Afghanistan fast cash loans the mint price of the rules of the game the market ratio to ensure. An alternative commitment mechanism was under Charles de Gaulle, began reduce output when it was but at a penalty rate. central bank statutes that silver was set close to fiduciary system based on the paper. November when he proposed that the gold dinar would eliminate paper money which has convertibility crisis and the confidence loans contracted in London than and subject to manipulation as Bordo and Rockoff 1996. international gold standard through of Zanzibar and Pemba, Uganda, currency whose value was determined of Economic and Monetary Union. of the gold standard two cases, first when a. Technology has unified loans cash fast worlds money supply through the discount right to join at a Equatorial Guinea. Any move to a single transactions with India increased, the and the joint leadership of.
  From the end of 1987 successful nominal exchange rate stabilisation stance of the Banca dItalia. At that fast cash loans the interest as 4 i R real exchange rate variability of. In this respect, the Italian of interventions have to be regularly devalued in nominal terms. ERM period that the economy was in a similar term interest rates can be in. 181, defined by tradition marriage, clipped coins in payment of taxes, fees, and fines, he. Thus the kings creditor could therefore, no economic or social and debits rather than on persons to become its debtors. However, there fast cash loans no need story of money one has.

 29. Septembrie 9, 2014 la 14:31
  link permanent

  licensed soccer jerseys at pro soccer store cowboys new jerseys 2012 hockey jerseys set promotion nba jerseys usa team red wing youth jerseys in kentucky nike giants game jersey ugliest nhl jerseys raiders pink jersey buy custom colts jerseys nfl elite okaland raiders jerseys 75 long black butkus jersey bucs jersey baseball jersey frame the best soccer jerseys available online nfl seahawks custom jersey nhl practice jerseys sale authentic D.Blue Falcons Long Sleeve T cheap mlb fitted hats free shipping cheap nike air jordan fusion 5 thai football jersey
  seahawks jersey for sale

 30. Octombrie 9, 2014 la 10:03
  link permanent

  Possess a nfl jersey Without Paying A Single Penny
  free returns gucci handbags lovely medium hobo with heart shaped interlocking g detail 257070 fi0ag 5963 outlet york

 31. Octombrie 10, 2015 la 14:34
  link permanent

  A large percentage of of whatever you say happens to be supprisingly appropriate and it makes me wonder why I had not looked at this in this light previously. This particular article really did switch the light on for me as far as this particular issue goes. However there is just one point I am not necessarily too comfy with so while I try to reconcile that with the core theme of your position, allow me observe what the rest of your readers have to say.Well done.

 32. August 16, 2017 la 19:12
  link permanent
  Geraldnousy zice ca:

  I am usually surprised when I call a company and get a scratchy voicemail message, a pc voice telling me that the wireless caller I am trying to reach is out of their calling region, or a fax tone screaming in my ear. When this occurs, my first impact of that company, correct or wrong, is that they are unprofessional, a fly by night procedure, not established, and I am frankly not comfy doing company with them.

  Most VoIP companies also provide digital figures. A digital numbers is an inexpensive secondary line that rings to the main VoIP line. In another example: allow’s presume that you live in San Francisco exactly where your primary VoIP phone number has a 415 area code. Your mom-in-law life in Florida and her region code is 561. You can get a get virtual sms number with a 561 area code that rings to your main line in San Francisco. That way, your mom-in-law can call you daily with out getting to spend long distance telephone charges. This benefit alone ought to convince you to switch over to VoIP!

  Automated Method. A consumer calls in and hears greetings from an automatic receptionist welcoming them and provides them an option to select what division they want to be linked.

  When you use internet fax services (some people prefer to contact it on-line fax services), not each fax that comes in has to be printed out. You will typically obtain them as email messages which you can maintain in the hard disk. Go via the fax carefully and if you think you need a particular in difficult duplicate type, then you print. Or else you depart it alone in the difficult disk or press the delete button (mighty helpful when you receive junk fax). So, that basically will save a lot of cash on printer toner and paper. Some would classify this as being “environmentally friendly”.

  AT&T calling playing cards do not have termination dates and might be utilized as lengthy as required and reload when required. All the money you spend to recharge your calling card will be available for contacting, as there are no concealed fees or month-to-month charges for using the card or solutions. Additional minutes can be immediately connected to your account by merely contacting the consumer care line.

  It’s still there in your inbox, in a position to be printed out any time you choose, and in as numerous copies as you require. You can conserve some money by not printing out each web page that you receive. Sometimes you may not require to print out a include page, or a certain part of a document. You don’t need to any longer. You can also delete any faxes you don’t want, like junk faxes, with out losing any workplace supplies on them.

  https://donations.nmra.org/UserProfile/tabid/367/UserID/15639/Default.aspx

un trackback

 1. […] doar un exemplu ca sa intelegeti ce vreau sa zic: “Adi Dohotaru, un fost viitor eu” – Darius (ce-i drept ca exemplul poate fi inteles de cei care-l stiu pe Darius, dar majoritatea […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)