Presa, servită cu lămâie

sari la comentarii

În cea mai mare măsură, pentru că pute a peşte şi ţi-e greaţă după ea.

[Articolul de mai jos a fost publicat şi pe Foaia Transilvană, a amicilor de la patronatul concurent, că de ce să-i plătească pe-ai lor, când îi pot plăti pe-ai noştri. Hai, linkul e gratis, că vin sfintele sărbători.]

De obicei, când livada de materiale monetizabile dă în pârg câte-o tragedie cu rata mai sporită de necaz, orice gazetar, care şi-a primit porţia lui de stat până-n brâu în viitură şi poate recita microbuzele spulberate de tren după numerele de înmatriculare, ştie din instinct că urmează să culeagă roadele bine coapte ale recoltei de ora 17.00. Analogia mai mult decât sumbră a sezonului sunt nou-născuţii arşi la maternitate.

Când au început fluxurile să verse articole cu lacrimi de jurnalist, pe la mijlocul lunii, se anticipa clar măcar o săptămână zdravănă de breaking-news-uri morbide printre diverse acţiuni populiste „pentru îngeri”, „imagini şocante”, dacă avem noroc „filmări şocante”, să nu uităm de vina lui Boc, deci practic Băsescu şi – că doar suntem profesionişti – promo-uri atent vignetate, sincronizate cu muzica scoasă prea timpuriu de la păstrare pentru anticipatele generice ale vedetelor programate să moară în grila de toamnă.

Însă admit că mass-media m-au luat prin surprindere tura asta: s-au lungit departe peste cât oricum nu le-ar fi permis nesimţirea cu care totuşi ne-au obişnuit.

Sigur, întoarcerea lui Chirilă cu Raicu din vacanţă le-a mai dat timp reporterilor să-şi golească memory cardurile pentru tranşa de bebeluşi care urmau să moară la terapie intensivă. Însă se ştia din timp că nu pot rudele plânge în total, cât pot televiziunile filma fiecare în parte. Un tabloid (alegeţi-l la întâmplare, că-l nimeriţi) a trecut la concesii dramatice, luând decizia editorială dificilă de a micşora ţâţele de la pagina 3, ca să se reverse peste spaţiul dezlocuit prim-planurile cu incubatoarele topite, de pe pagina 2.

De la microfoanele care înecau sughiţurile părinţilor cărora le mureau copiii în declaraţiile autorităţilor dimineaţa, înviau din greşeală după-masa şi mureau de-a binelea noaptea, până la preoţii care socoteau procedura de înmormântare care nu l-ar necăji pe Dumnezeu, începe să fie limpede că ne trebuie ceva de proporţii epocale pentru ca spaţiul limitat dintre calupurile de publicitate să se aerisească. Culmea – nu mai merge nici cu parastasul Mădălinei, nici cu ultimul Slapgate al Preşedintelui, nici cu noile acuzaţii împotriva lui Diaconescu.

Încep să cred că până şi a doua venire a lui Iisus va fi tratată periferic doar pe bloguri şi, tangenţial, pe unele forumuri, acum că presa galbenă a ajuns la maturitate.

***

***

[click pentru mai mare]

20 comentarii

zi si tu ceva
 1. Septembrie 2, 2010 la 21:15
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Eu, fericit ? Am vreun motiv ? Nu, ca n-am fost eu cu tine, a fost altul.
  Nu spun neaparat ca mor de placere cind vad aceste lucruri. Multi ani am incercat sa tratez femeia ALTFEL, pina mi-am dat seama ca e inutil.
  Si n-am fost deloc fericit atunci cind mi-am dat seama ca m-am chinuit degeaba. Doar am pierdut niste oportunitati, atita tot. Ca, de schimbat, tot nu le-am schimbat.

  Stii care e problema ta, draga Andi ? Te-ai fript cu ciorba si sufli in iaurt. Adica te-a “fript“ unul si acum sufera toti cei de dupa el. Am dreptate ?
  Am, ca asa facem toti.

 2. Septembrie 2, 2010 la 23:05
  link permanent
  toader zice ca:

  jime, era o discutie despre lingvistica, nu despre sex oral. nu il imbratisa pe darius. deci.

 3. Septembrie 3, 2010 la 01:02
  link permanent
  zombi andi zice ca:

  macar de-ar fi cine sa sufere dupa. vai, cum i-as fierbe pe foc mic, numai ca nu indraznesc sa se apropie.

  vorbele taie adanc cand sunt sincere si nu multi pot trai fara creier sau cu jugulara sparta. acum sper sa gasesc un vampir cat de curand…

 4. Septembrie 3, 2010 la 01:55
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Pina aici e bine. Acum hai sa ne intoarcem la presa noastra cea de toate zilele, careia trebuie sa ii oferim lamuie cu zahar.

 5. Septembrie 3, 2010 la 01:58
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Jegu` mic, am o reclamatie. N-ai fost patriot sa ingrasi un hoster roman, bine ca te-ai dus la americani. Vezi ca in ultimele doua zile numai belele ai avut, au ros rechinii fibra optica de pe fundul oceanului ? Au luat rusnacii satelitu` la tinta ? N-ai platit la timp ? Ia-te cu ei de beregati, nu te lasa, dar sa stii ca in ultimele zile a mers de-a-m-pulea.

 6. Septembrie 3, 2010 la 10:29
  link permanent
  Marian S zice ca:

  In ritmul acesta avem sanse sa ajungem macar la 69.

 7. Septembrie 3, 2010 la 10:38
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  nu ştiu dacă e relevant pentru topic, dar am avut pe unul în armată căruia i se spunea ‘de-ampulea’.
  (andi, dacă bibli nu femeie, atunci înseamnă că e ciudată rrrău)

 8. Septembrie 3, 2010 la 11:04
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  bă, cine plm a pus virgula aia între ‘femeie’ şi ‘atunci’? că eu sigur nu!
  terminaţi cu prostiile astea…
  mareane, ce te rînjeşti acolo-n spate. nu cumva tu eşti infractoru’?

 9. Septembrie 3, 2010 la 12:03
  link permanent
  Marian S zice ca:

  A, nu, eu nu sunt acasa si nu ma dau pe net, revin diseara.

 10. Septembrie 3, 2010 la 19:20
  link permanent
  Puriku zice ca:

  ui aci ce mișto:
  http://arzurwander.wordpress.com/

  Darius, cînd te bagi și tu la așa ceva?

 11. Septembrie 3, 2010 la 20:01
  link permanent

  @ ottffsse
  Poate vi se pare o noutate, dar există oameni care nu vor să facă sex. Faceţi un experiment. Data viitoare când ieşiţi pe stradă “luaţi la ochi” toate persoanele care trec pe lângă dumneavoastră, de orice sex, orice vârstă, şi imaginaţi-vă de când nu au mai făcut sex şi, acolo unde este cazul, imaginaţi-vă şi de ce…
  Încercaţi şi pe urmă veniţi să ne spuneţi rezultatul, oricare ar fi el.

  De ce uneori scriu bine şi alteori în “halul ăsta”? Inteligenţa este o stare trecătoare, uneori vine, alteori pleacă. Uneori ne însoţim de genialitate, alteori cădem într-un bavardaj banal…

  Dacă ascultaţi cu atenţie cuvintele care nu sunt zigzagazugalagazagazagazugalazzigzagazugalagazigazagaza, probabil că aţi fi înţeles ce spun în spatele cuvintelor pe care credeaţi că le-aş fi spus. Doar nu aşteptaţi de la mine să vă dau mură-n gură. Cine nu e capabil să citească în spatele cuvintelor mele, poate că nu trebuie să ştie ce spun eu în spatele cuvintelor. 😀

 12. Septembrie 3, 2010 la 20:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Puriku: Făcut oarişceva.

 13. Septembrie 3, 2010 la 22:49
  link permanent
  Puriku zice ca:

  da, știu, foarte fain.
  eram curios dacă te mai bate gîndu la o chestie de genu.

 14. Septembrie 3, 2010 la 23:19
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Atunci cand vorbim simultan despre sex si presa ne referim cumva la sexul oral ?

 15. Septembrie 4, 2010 la 16:14
  link permanent

  @ Marian S
  Oral vine din latină “oris”, via franceză (tot “oral”). În latină “oris” înseamnă gură. “Presa” nu poate fi orală. Cuvântul “presă” se referă direct la procesul de tipărire a ziarului, deci presa nu poate fi decât tipărită (observaţi că nu spun scrisă… mai sunt şi poze).

 16. Septembrie 4, 2010 la 18:46
  link permanent
  Marian S zice ca:

  66. Curaj, mai sunt doar trei.

 17. Septembrie 5, 2010 la 00:15
  link permanent
  TSP zice ca:

  nu-i refuzati Marianului una din putinele placeri. inca unul. ca el n-o facut calculul ca al treilea ii al lui de fapt. erau doar inca doua. Si daca tot sunt aici, observ ca preocuparile jegstar-ului s-au schimbat. naravul insa i-a ramas.

 18. Septembrie 5, 2010 la 00:17
  link permanent
  TSP zice ca:

  Mariane, ti-l dau servit. Nu rata ocazia si poate faci de bine sa nu vii iara cu “69, articol nou, bah”. mda?

 19. Septembrie 6, 2010 la 01:35
  link permanent
  Cris zice ca:

  Îl iau eu…șaijnouăle.
  O seară bună în continuare.

 20. Septembrie 7, 2010 la 01:44
  link permanent
  A lui Nicu zice ca:

  Mă, cum am uitat ce-am vrut să zic!

un trackback

 1. de la http://www.copingmechanisms.org pe Octombrie 27, 2011 la 04:31

  Better than TV…

  That post was better than a new episode of Burn Notice….

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)