Darius Hero

Presa, servită cu lămâie

P

În cea mai mare măsură, pentru că pute a pește și ți-e greață după ea.

[Articolul de mai jos a fost publicat și pe Foaia Transilvană, a amicilor de la patronatul concurent, că de ce să-i plătească pe-ai lor, când îi pot plăti pe-ai noștri. Hai, linkul e gratis, că vin sfintele sărbători.]

De obicei, când livada de materiale monetizabile dă în pârg câte-o tragedie cu rata mai sporită de necaz, orice gazetar, care și-a primit porția lui de stat până-n brâu în viitură și poate recita microbuzele spulberate de tren după numerele de înmatriculare, știe din instinct că urmează să culeagă roadele bine coapte ale recoltei de ora 17.00. Analogia mai mult decât sumbră a sezonului sunt nou-născuții arși la maternitate.

Când au început fluxurile să verse articole cu lacrimi de jurnalist, pe la mijlocul lunii, se anticipa clar măcar o săptămână zdravănă de breaking-news-uri morbide printre diverse acțiuni populiste „pentru îngeri”, „imagini șocante”, dacă avem noroc „filmări șocante”, să nu uităm de vina lui Boc, deci practic Băsescu și – că doar suntem profesioniști – promo-uri atent vignetate, sincronizate cu muzica scoasă prea timpuriu de la păstrare pentru anticipatele generice ale vedetelor programate să moară în grila de toamnă.

Însă admit că mass-media m-au luat prin surprindere tura asta: s-au lungit departe peste cât oricum nu le-ar fi permis nesimțirea cu care totuși ne-au obișnuit.

Sigur, întoarcerea lui Chirilă cu Raicu din vacanță le-a mai dat timp reporterilor să-și golească memory cardurile pentru tranșa de bebeluși care urmau să moară la terapie intensivă. Însă se știa din timp că nu pot rudele plânge în total, cât pot televiziunile filma fiecare în parte. Un tabloid (alegeți-l la întâmplare, că-l nimeriți) a trecut la concesii dramatice, luând decizia editorială dificilă de a micșora țâțele de la pagina 3, ca să se reverse peste spațiul dezlocuit prim-planurile cu incubatoarele topite, de pe pagina 2.

De la microfoanele care înecau sughițurile părinților cărora le mureau copiii în declarațiile autorităților dimineața, înviau din greșeală după-masa și mureau de-a binelea noaptea, până la preoții care socoteau procedura de înmormântare care nu l-ar necăji pe Dumnezeu, începe să fie limpede că ne trebuie ceva de proporții epocale pentru ca spațiul limitat dintre calupurile de publicitate să se aerisească. Culmea – nu mai merge nici cu parastasul Mădălinei, nici cu ultimul Slapgate al Președintelui, nici cu noile acuzații împotriva lui Diaconescu.

Încep să cred că până și a doua venire a lui Iisus va fi tratată periferic doar pe bloguri și, tangențial, pe unele forumuri, acum că presa galbenă a ajuns la maturitate.

***

***

[click pentru mai mare]

71 comentarii

 • Eu, fericit ? Am vreun motiv ? Nu, ca n-am fost eu cu tine, a fost altul.
  Nu spun neaparat ca mor de placere cind vad aceste lucruri. Multi ani am incercat sa tratez femeia ALTFEL, pina mi-am dat seama ca e inutil.
  Si n-am fost deloc fericit atunci cind mi-am dat seama ca m-am chinuit degeaba. Doar am pierdut niste oportunitati, atita tot. Ca, de schimbat, tot nu le-am schimbat.

  Stii care e problema ta, draga Andi ? Te-ai fript cu ciorba si sufli in iaurt. Adica te-a “fript“ unul si acum sufera toti cei de dupa el. Am dreptate ?
  Am, ca asa facem toti.

 • jime, era o discutie despre lingvistica, nu despre sex oral. nu il imbratisa pe darius. deci.

 • macar de-ar fi cine sa sufere dupa. vai, cum i-as fierbe pe foc mic, numai ca nu indraznesc sa se apropie.

  vorbele taie adanc cand sunt sincere si nu multi pot trai fara creier sau cu jugulara sparta. acum sper sa gasesc un vampir cat de curand…

 • Jegu` mic, am o reclamatie. N-ai fost patriot sa ingrasi un hoster roman, bine ca te-ai dus la americani. Vezi ca in ultimele doua zile numai belele ai avut, au ros rechinii fibra optica de pe fundul oceanului ? Au luat rusnacii satelitu` la tinta ? N-ai platit la timp ? Ia-te cu ei de beregati, nu te lasa, dar sa stii ca in ultimele zile a mers de-a-m-pulea.

 • nu ştiu dacă e relevant pentru topic, dar am avut pe unul în armată căruia i se spunea ‘de-ampulea’.
  (andi, dacă bibli nu femeie, atunci înseamnă că e ciudată rrrău)

 • bă, cine plm a pus virgula aia între ‘femeie’ şi ‘atunci’? că eu sigur nu!
  terminaţi cu prostiile astea…
  mareane, ce te rînjeşti acolo-n spate. nu cumva tu eşti infractoru’?

 • @ ottffsse
  Poate vi se pare o noutate, dar există oameni care nu vor să facă sex. Faceţi un experiment. Data viitoare când ieşiţi pe stradă “luaţi la ochi” toate persoanele care trec pe lângă dumneavoastră, de orice sex, orice vârstă, şi imaginaţi-vă de când nu au mai făcut sex şi, acolo unde este cazul, imaginaţi-vă şi de ce…
  Încercaţi şi pe urmă veniţi să ne spuneţi rezultatul, oricare ar fi el.

  De ce uneori scriu bine şi alteori în “halul ăsta”? Inteligenţa este o stare trecătoare, uneori vine, alteori pleacă. Uneori ne însoţim de genialitate, alteori cădem într-un bavardaj banal…

  Dacă ascultaţi cu atenţie cuvintele care nu sunt zigzagazugalagazagazagazugalazzigzagazugalagazigazagaza, probabil că aţi fi înţeles ce spun în spatele cuvintelor pe care credeaţi că le-aş fi spus. Doar nu aşteptaţi de la mine să vă dau mură-n gură. Cine nu e capabil să citească în spatele cuvintelor mele, poate că nu trebuie să ştie ce spun eu în spatele cuvintelor. 😀

 • @ Marian S
  Oral vine din latină “oris”, via franceză (tot “oral”). În latină “oris” înseamnă gură. “Presa” nu poate fi orală. Cuvântul “presă” se referă direct la procesul de tipărire a ziarului, deci presa nu poate fi decât tipărită (observaţi că nu spun scrisă… mai sunt şi poze).

 • nu-i refuzati Marianului una din putinele placeri. inca unul. ca el n-o facut calculul ca al treilea ii al lui de fapt. erau doar inca doua. Si daca tot sunt aici, observ ca preocuparile jegstar-ului s-au schimbat. naravul insa i-a ramas.

 • Mariane, ti-l dau servit. Nu rata ocazia si poate faci de bine sa nu vii iara cu “69, articol nou, bah”. mda?

 • 1
 • 2
De Darius Groza

Sociale