Nici o problemă: îmi dau EU demisia

sari la comentarii

[dacă n-ai apucat, vezi campania: “Blogdamnaţi la Internet”]

Aşadar, m-am dus la vot, unde-am ales degeaba demisia. Dup-aia am plecat la un prieten, să urmărim rezultatele, în timpul apariţiei lor. Pe scară am furat de la o vecină de-a lui două borcane de zacuscă cu fasole, dintr-o cămară din aia, de iese cu cheiţa să-nchidă compotu’, da’ uşa este de tipul ăla ce nu ajunge până la tavan, că a făcut-o administratoru’ blocului mai demult, “provizoriu”, dintr-o placă ce-o avea de câţiva ani în beci, “că i-a trebuie cândva”, ceea ce s-a şi întâmplat.

Dar un grup infracţionar iscusit poate penetra cu lejeritate această redută a securităţii gospodăreşti. Probabil că eu o să fac totuşi puşcărie, deoarece eu n-am oficializat acest act prezidenţial, bătând la uşa doamnei respective, să-i pun borcanele în mână, să i le smulg şi s-o numesc ţigancă împuţită.

Despre ce chestie cretină cu care mi-am pierdut vremea inutil vă povesteam? Ah, da, Băsescu. N-o să zăbovesc mult descriind momentul anunţării procentelor estimative şi ce sentimente mă podideau, dar un detaliu relevant ce trebuie să-l ştiţi e că aveam un cuţit ca vai de lama lui, un pic mai prost decât dacă ai tăia cu dosu’ de la unul normal, aşa că nu aveam cum să ne sinucidem cu el, dar riscam „pe muchie de cuţit” să murim de foame, că nu puteam tăia pita să o ungem, or noi eram manieraţi – şi încă suntem, de altfel, că n-om fi murit – nu puteam rupe din ea, ca bovinele.

Aş dori să vă opresc niţel din citit, ca să vă aduc la cunoştină că vă încearcă trăiri intense, când parcurgeţi aceste rânduri de electrizantă încărcătură emoţională.

Dar un alt eveniment cu urmări în derulare ce mi s-a părut mie cu mult mai interesant la momentul respectiv decât gargara taberelor politice despre cum ăla a câştigat ca un jenant, ăialalţi au pierdut ca mai mulţi jenanţi, deci totul a fost, generic vorbind, jenant, este (la fel de jenant) povestea cu reporteriţa căreia i-a ciordit Preşu’ (prescurtare de la Preşedinte, plină de simpatie, ca dirigu’ cumva) telefonu’. Poate nu ştiţi ce-i aia ciordeală: în termeni prezidenţiali, se numeşte „luat public şi mă cauţi mai încolo să ţi-l dau”.

Altceva mă frământă pe mine: dacă tot i-au umblat prin telefon şi-au încercat să şteargă filmele – ceea ce, în enormitatea lor, n-au reuşit – oare ce se întâmpla dacă-i mai şi vorbeau de pe el la servicii cu tarif anormal? Adică mai sunau la câte vreun hotline…

Dar să reţinem, în principiu, că toţi cei care se preumblă prin parcări şi mai subtilizează câte-un ceva, la urma urmei, fac un act prezidenţial. De mult am încetat să mă şochez la diverse ghiduşii din astea, imune judiciar. Dar acum îmi ridic o întrebare pe cât de tembelă, pe atât de „ferească-ne Dumnejeg, Darius, tu s-ar putea să ai dreptate”. Dânsa este:

 • Ce gafă sau grosolănie anume poate să mai facă în acest moment Preşedintele României, astfel încât să-i prejudicieze imaginea sau chiar să fie taxat?

Cre’că nimic. Eu tind să fiu convins că dacă i-ar deschide din greşeală uşa unei domnişoare, ar da peste cap sistemul de valori a milioane (5) de români, care s-ar bate meclă-n meclă, fugind care-ncotro, că n-ar mai putea cuprinde cu minţile ce tocmai s-ar fi petrecut.

În acest sens, mă declar primul român independent şi autonom, predându-mi insigna de membru al poporului aceastei ţări, declarând-o nulă, fără tremurat emoţionat, fără să cer alta sau să mă agit c-aş avea nevoie. Dacă se plictisesc domnii în Parlament, iaca puneţi-o de-un referendum, să alegeţi cine vine să se milogească de mine să mă răzgândesc…

Iată acilea manifestu’:

[youtube]1urNN2FGsDc[/youtube]

(Da’ nu vă împacientaţi, e doar o chestiune formală; că doară, dacă-mi convine, mă voi suci, nu?)

14 comentarii

zi si tu ceva
 1. Mai 22, 2007 la 15:08
  link permanent

  Vezi omule, daca reuseai deunazi sa-l enervezi pe Basescu cum trebuie la mini-interviul respectiv, acum chiar ca erai celebru, bagat in seama cel putin o saptamana, cu sufletul impacat. Nici macar nu mai era nevoie sa-ti dai demisia (vai, aceste cuvinte ne doare!) din functia de cetatea al Romaniei (vai!). Cu puiut de comunist nu ai reusit mai nimic. Fii mai agresiv, ca se merita. Macar un pumn in fata sa primesti daca nu o confiscare de aparat.

 2. Mai 22, 2007 la 15:09
  link permanent
  Darius zice ca:

  Bun, da’ io să-l cred pe vânzătoru’ de la supermarketu’ de unde mere Băse să-şi umple plasele cu logo sau să MĂ UIT PE FILMARE?! Adică aia din telefon.

  Şi ce e mai clar decât că a vrut să i-o şteargă?

  Ştiu, ştiu, nu răspunzi. Mulţumesc pentru comentarii şi apreciez discuţia. Spor. 🙂

 3. Mai 22, 2007 la 15:10
  link permanent
  Bogdan zice ca:

  Darius, bucură-te că mai ai telefon, puiuţ!

 4. Mai 22, 2007 la 15:47
  link permanent
  Darius zice ca:

  @ Bogdan: M-o bătut gându’ că i-oi fi creat lu’ Băsel vreo fobie, da’ eu filmam cu cameră compactă. Deşi cre’că a ajuns la urechile lui să nu se mai apere şi să le fure, dacă tot şed prost cu logistica la Cotroceni. 🙂

 5. Mai 22, 2007 la 16:02
  link permanent
  noji zice ca:

  hahaha, nu-si da nici o “demisie” asa cum si atunci cand se lauda ca se sinucide, nu s-a sinucis! e bluf! 😛

 6. Mai 22, 2007 la 16:49
  link permanent
  Darius zice ca:

  Să vezi ce se agită toţi… Io nu pot vieţui liniştit pe blogu’ meu de căcat. 🙂

 7. Mai 22, 2007 la 17:34
  link permanent
  noji zice ca:

  :)) ca bine zici!

 8. Mai 22, 2007 la 17:53
  link permanent
  Bogdan zice ca:

  tare recomandarea CTP-ului de a depune toţi reporterii telefoanele cu cameră la Cotroceni. Lol, ce de poze îşi mai face Băse cu Nuţi:))

 9. Mai 22, 2007 la 18:57
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da’ io mă gândeam să merg cu plasa de rafie, la cules de Nikonete şi Fujiţe.

 10. Mai 22, 2007 la 20:31
  link permanent
  validotcom zice ca:

  CRP(CTP) e tare

 11. Mai 22, 2007 la 20:54
  link permanent
  Darius zice ca:

  Nu-i momentu’ să zic că chiar m-am gândit ieri la ceva perfect identic? Ştiu.

  Mă rog, da’ să meargă vreo 50 de oameni să-l fileze cu telefoane încontinuu peste tot unde merge tot suţin… 😀

 12. Mai 24, 2007 la 16:19
  link permanent
  Rujica zice ca:

  Ma Darius, cand m-am hotarat, in sfarsit, sa imi fut 2 minute din viata si m-am uitat la manifestu’ tau, n-am regretat decizia luata, chiar si numa’ pt. incarcatura emotionala: mi-o dat lacrimile si mi-o curs mucii ceva de speriat. Io zic ca acuma-i momentu, pana nu-ti trece: ori iti tai venele, ori apelezi la o metoda mai originala, cum ar fi asfixierea voluntara cu beshini. Si musai sa faci si un film, iti dai seama cate honors ai prinde cu un film de asta pe Youtube?

 13. Mai 24, 2007 la 17:12
  link permanent
  Darius zice ca:

  1:55 îi filmu’, deci îmi datorezi 5 secunde de care mă acuzi.

  Da’, dacă tot eşti aşa deprimat atâta, taie-ţi tu venele, jur că te filmez şi promovez ca pe-un erou, post mortem. Şi salvă de beşini la înmormântare.

 14. Mai 28, 2007 la 12:22
  link permanent

  Mi-as da si eu demisia, insa nu sint angajatul Romaniei, in functia de cetatean. Nu am primit absolut nimic de la tara asta pe care o privesc din ce in ce mai scirbit.
  Felicitari Darius pt gestul simbolic, succes in continuare.

3 trackback-uri

 1. de la Fac grevă! « Adrian Enache pe Mai 22, 2007 la 15:45

  […] Pentru că pot! Pentru că vreau! Deoarece cred că am motive! Citeşte mai jos un motiv. JEG a scris mai bine decât mine. […]

 2. […] Eleganta, gandirea de 2 ori si renuntarea la aerele de entitate atotstiutoare si atotputernica vin natural unui inteligent. Nu-i cazul vostru. In schimb eu, Ovidiu, ma pot cobori la nivelul vostru pentru ca te poti apleca mult mai usor decat sa sari. […]

 3. […] Intentionam sa abordez o cu totul alta tema, astazi si chiar imi facusem un mic plan de bataie sustinut de imagini pentru a atinge, cat mai sugestiv (nu-i asa) tema tziganiei, a tziganilor si de ce nu , a ceea ce, mai nou, ne reprezinta in Europa; in cat mai putine cuvinte, Filarmonika Rromanes. Rromii nu au de ce se aduna pentru un nou miting de protest; era de bine. E tot ceea ce , in Mai-ul lui 2007, trend setter-ul Basescu ne transmite ca ar conta. Printr-un proces a carui mecanism nici nu conteaza si nici nu am vreo intentie sa il dezvalui aici, -recunosc doar ca Y.M. poarta intreaga vina- ajung iarasi pe site-ul celui care, in blogroll-ul meu il puteti observa sub forma Jeg – Respect unde, descopar, pentru a cata oara, idei scapate din stransoarea sutienului; eventual a capastrului daca preferati caii de rasa… Inutil, cred, sa mai adaug ca ma simt aruncat direct in capitolul “fara cuvinte. Insa daca voua va mai raman, le puteti adauga sub forma de comentariu fie in blogul lui, fie aici. Mai jos aveti “imaginile”. Daca va mai tresalta naturelul dupa cuvinte suplimentare, ele se afla frumos ordonate, ca de obicei, cu introducere, cuprins si incheiere, pe blogul lui. […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)