Darius Hero

Nici o problemă: îmi dau EU demisia

N
[dacă n-ai apucat, vezi campania: “Blogdamnați la Internet”]

Așadar, m-am dus la vot, unde-am ales degeaba demisia. Dup-aia am plecat la un prieten, să urmărim rezultatele, în timpul apariției lor. Pe scară am furat de la o vecină de-a lui două borcane de zacuscă cu fasole, dintr-o cămară din aia, de iese cu cheița să-nchidă compotu’, da’ ușa este de tipul ăla ce nu ajunge până la tavan, că a făcut-o administratoru’ blocului mai demult, “provizoriu”, dintr-o placă ce-o avea de câțiva ani în beci, “că i-a trebuie cândva”, ceea ce s-a și întâmplat.

Dar un grup infracționar iscusit poate penetra cu lejeritate această redută a securității gospodărești. Probabil că eu o să fac totuși pușcărie, deoarece eu n-am oficializat acest act prezidențial, bătând la ușa doamnei respective, să-i pun borcanele în mână, să i le smulg și s-o numesc țigancă împuțită.

Despre ce chestie cretină cu care mi-am pierdut vremea inutil vă povesteam? Ah, da, Băsescu. N-o să zăbovesc mult descriind momentul anunțării procentelor estimative și ce sentimente mă podideau, dar un detaliu relevant ce trebuie să-l știți e că aveam un cuțit ca vai de lama lui, un pic mai prost decât dacă ai tăia cu dosu’ de la unul normal, așa că nu aveam cum să ne sinucidem cu el, dar riscam „pe muchie de cuțit” să murim de foame, că nu puteam tăia pita să o ungem, or noi eram manierați – și încă suntem, de altfel, că n-om fi murit – nu puteam rupe din ea, ca bovinele.

Aș dori să vă opresc nițel din citit, ca să vă aduc la cunoștină că vă încearcă trăiri intense, când parcurgeți aceste rânduri de electrizantă încărcătură emoțională.

Dar un alt eveniment cu urmări în derulare ce mi s-a părut mie cu mult mai interesant la momentul respectiv decât gargara taberelor politice despre cum ăla a câștigat ca un jenant, ăialalți au pierdut ca mai mulți jenanți, deci totul a fost, generic vorbind, jenant, este (la fel de jenant) povestea cu reporterița căreia i-a ciordit Preșu’ (prescurtare de la Președinte, plină de simpatie, ca dirigu’ cumva) telefonu’. Poate nu știți ce-i aia ciordeală: în termeni prezidențiali, se numește „luat public și mă cauți mai încolo să ți-l dau”.

Altceva mă frământă pe mine: dacă tot i-au umblat prin telefon și-au încercat să șteargă filmele – ceea ce, în enormitatea lor, n-au reușit – oare ce se întâmpla dacă-i mai și vorbeau de pe el la servicii cu tarif anormal? Adică mai sunau la câte vreun hotline…

Dar să reținem, în principiu, că toți cei care se preumblă prin parcări și mai subtilizează câte-un ceva, la urma urmei, fac un act prezidențial. De mult am încetat să mă șochez la diverse ghidușii din astea, imune judiciar. Dar acum îmi ridic o întrebare pe cât de tembelă, pe atât de „ferească-ne Dumnejeg, Darius, tu s-ar putea să ai dreptate”. Dânsa este:

 • Ce gafă sau grosolănie anume poate să mai facă în acest moment Președintele României, astfel încât să-i prejudicieze imaginea sau chiar să fie taxat?

Cre’că nimic. Eu tind să fiu convins că dacă i-ar deschide din greșeală ușa unei domnișoare, ar da peste cap sistemul de valori a milioane (5) de români, care s-ar bate meclă-n meclă, fugind care-ncotro, că n-ar mai putea cuprinde cu mințile ce tocmai s-ar fi petrecut.

În acest sens, mă declar primul român independent și autonom, predându-mi insigna de membru al poporului aceastei țări, declarând-o nulă, fără tremurat emoționat, fără să cer alta sau să mă agit c-aș avea nevoie. Dacă se plictisesc domnii în Parlament, iaca puneți-o de-un referendum, să alegeți cine vine să se milogească de mine să mă răzgândesc…

Iată acilea manifestu’:

[youtube]1urNN2FGsDc[/youtube]

(Da’ nu vă împacientați, e doar o chestiune formală; că doară, dacă-mi convine, mă voi suci, nu?)

67 comentarii

 • @ Caty: Numa’ umede avem, alea nu ajută, da’ miros fain lacrimele amare, vezi să nu pici p-acilea, să faci mizerie. 😀

  @ Adi: Da’ ţie vişinata-ţi place? 🙂

 • sper sa iti mai urmeze multi ideea.. chiar sunt curios cand aceasta apatie va cuprinde destui “cetateni” iar urmatorul mare presedinte al Romaniei va fi Becali sau Vadim.. caci asta se va intampla daca ar fi cum zici tu.. sper sa iti mai regasesti si atunci libertatea de a fi indiferent..

 • […] Jeg isi da demisia. Nu stiu daca pleaca din tara. Dar, mesajul ce il trasmite nu e diferit fata de al meu, fata de al nostru si fata de nimanui atat timp cat afirma ca ii pasa de tara asta. […]

 • Prefer sa fiu unul dintre aceia care se vor lupta pentru tara asta…

  Nu cred ca delasarea e solutia problemelor poporului roman…

 • Netrebnicule, ţi-ai dat demisia din “funcţia” de cetăţean al României, dar JEGu’ încă îl conduci, aşa că mişcă-ţi buricul încoace şi bagă corecturile de rigoare!
  Au ai vreo întâlnire fierbinte cu o cetăţeană? 😀

 • Cum, adica, “ce-i ?”
  Mi-ai luat somnul dar ai reusit sa imi faci mai frumoasa stralucirea stelelor !. Asta-i. In primul rand.
  In al doilea…. pana reusesti sa ramai cum esti, nu cred ca am sa reusesc vreodata sa ma supar pe tine, ghiavole ! Si chiar iti doresc ca, intr-o zi cu soare sa afli si ce esti.
  La cat de frumos te descurci in cautari, o meriti din plin.
  Chit ca ti-am mai spus-o, ma simt mult mai senin, acum, ca ti-am repetat-o .

 • Mo! Io is sigur ca ai fi crepat de plictiseala intr-o tzara perfecta. Meri in Danemarca, fa o comparatie si ai sa vezi ce patrie mandra, frumoasa si sexy avem. Parol.

  Iar intr-o buna zi, aventurile noastre ratuciene, basesciene, taricene, suspendiene, facultatiene, blogorene si jobiene se vor remarita cu inchipuirea noastra, dar intr-o forma prea frumoasa ca sa nu le-o dam si nepotilor. Si cand ei ne vor asculta cu gura ca in fatza Andreei Balan in Playboy, loburile cerebrale isi vor spune unul altuia, ca Butt-Head lui Beavis: “Hey, Beavis! I’ve been like… thinking and stuff! It’s been pretty kewl…”

  Sa v-alegetz numa groparu’ potrivit. Numa asta va rog. Sa nu caza ca tantalau in gruapa, ca ala din filmu de pe trilulilu.

 • Băi, Adrian, tu nu ştii să penetrezi o ironie? 🙂

  @ Groparu: Io-am declarat dinainte că abia aştept haos politic. Acum că m-am pus la siguranţă, fiind independent.

  (da’ ţara-mi place, nu-mi place cine-o face aşa cretină, cetăţeanu’ lor nu mai îs… uă, că nimica nu pricepeţi)

 • ma!da’pe oimr nu se mai intimpla nimic?!numa-n public…ni-l-ai pe noji..tumna potrivit…

 • Hai maaaa, ca pricepem. da’ io-s de acord cu Groparu. intr-o tara cu popor activ, cu oameni civilizati, cu pres. si conducere politica ca la carte, cu adevarate valori democratice, cu dreptate pentru toti, cu hoti marunti, fara becali si vadimi, si etc., ce-ai fi facut tu cu limba asta spurcata (in mod pozitiv) prelungire a mintii tale ale agere, cu cinismul asta izvor de bucurie si de ris? te plictiseai monsher! (uite ce minunatie de demisie ai avut ocazia si motivul sa faci!)
  dar daca te sucesti si se face referendum sa stii ca io votez DA…..sau NU?…cum era?????

 • […] Noi masa ce l-am votat pe Basescu la alegeri, voi masa ce nu l-ati votat pe Basescu la referendum. Jeg isi da demisia. Nu stiu daca pleaca din tara. Dar, mesajul ce il trasmite nu e diferit fata de al meu, fata de al […]

 • Io n-am zis că nu-s de acord. Îs de acord. Haos şi regres! 🙂 Că altcumva văz că nu merem. Mi-i drag de auto-ironia de pe când mergeau toate bine… Ok, rectific, de când nu era atâta circ.

 • pamflet. de cea mai buna calitate.

  sper sa n`ajungi la mana nimanui. insa orice talent in tara asta ca sa fie auzit ajunge sa cante pe culori impuse.

 • Din nefericire, am mai zis că indirect faci oricum munca cuiva. Când cu “puiuţu’ de comunist”, a săltat inima-n unii. Când cu penibila furnicuţei PSD, ce-a venit după, a săltat inima-ntr-alţii.

  Da’ aşe stă treaba. Oricum, ce fac, fac din convingere proprie. N-o să-mi vie nime’ să-mi zică “Fă iaca aşa!”, că-l pun pre Jeg şi-l spurc. 🙂

 • oarecum offtopic: se pare ca acest “incident” va legitimeaza stampila aia pusa pe DA! o dati toti in paranoia amplificand scenarii posibile … sindromul drobului de sare se manifesta din plina. ce-ar fi sa faceti comentarii pe evenimente care s-au intamplat si nu scenarii?
  oarecum ontopic: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29554&idlnk=4&cat=5
  ai acolo detaliile referitoare la actele necesare renuntarii la cetatenie. fa-o pana la capat sau taci din gura. nu de alta dar eu indignari false si ofuri patetice parol ca mi-s satul!

 • Din nefericire, cum ziceam mai sus, nu e destulă propria mea dorinţă, exprimată. Deoarece, cum vei putea observa chiar în documentaţia trimisă de tine, înainte statu’ se asigură că i-am plătit toate dările, deci dac-a stors tot ce putea de pe mine, iar apoi dacă mă ia altcineva, adică altă cetăţenie, ca să nu şed acilea şi să rişte cu mine sau ca să ştie unde să mă caute, în caz că nu i-am dat chiar tot.

  Deci numa’ dacă vor ei pot fi eu liber. Mă-nţelegi?

  Să se noteze că nu renunţ la etnia mea, ci renunţ ce consideră ei important, adică neşte hârtii. Că-n ochii mei unii mă reprezintă tot pe nişte hârtii fără valoare pentru mine.

 • presupun ca atunci cand ti-ai asumant predarea insignei de membru al poporului roman( popor care, by the way, il vrea in proportie de 75% pe Base, si-n democratie se spune ca majoritatea hotaraste) te-ai gandit si la consecinte (dari la stat si etc-uri) si ti le-ai asumat.

 • Presupui greşit. Am zis că mi se oferă dreptul moral de renunţare la responsabilităţi. Un fel de durut la banană, simbolic, ştii?

  Şi îl vrea, estimativ, 75% din 45% din popor, ok?

  Deci trei sferturi din mai puţin de jumătate dintr-o bucată a poporului (cea care poate vota) îl vrea pe Băse. Ok? Bun.

  Şi, rogu-vă, nu mai veniţi cu “victoria” asta. Dacă eu aş vrea să mă susţină cineva, m-aş jena să mă laud cu asemenea succese. Adică, să-i doară în cur pe 55% din cei pe care ar trebui să-i conduc mi s-ar părea puţintel ruşinos.

 • parol ca aia care au lipsit de la vot nu trebuie bagati in seama. si sa nu-mi vorbesti de absenteism datorat sictirului ca nu e cazu’. e alegerea lor, deci n-au dreptul sa comenteze si nici u n-ai dreptul sa-i asociezi cu pusul stampilei pe DA.

  stiai ca pentru prima data prezenta la vot a fost mai mare in mediul urban decat in rural? oare din cauza ca era sambata? inainte de a face afirmatii incearca sa cauti cauzele absenteismului daca tii neaparat.

  fa-ma sa inteleg: “ai afirmat ca din nefericire nu e destul propria ta dorinta” – de unde am tras concluzia ca daca ar fi, tu ai renunta, pentru ca ulterior sa-mi zici ca de fapt tu ai facut-o simbolic.
  hotaraste-te! si dupa aia fii consecvent.

 • @ logaritm: Că absenteismu’ e la alegere sau nu, nu putem nega că nu contează. E jenant. E jenant că mai mult de juma’ de popor îşi anulează singur dreptul la cuvânt.

  Pe de altă parte, eu renunţ la a fi cetăţeanul celor care mă dezamăgesc.

  Iar despre faptu’ că nu-i destul să vreau să dau demisia: cum am zis, mi se dă posibilitatea să nu am nici cea mai mică răspundere morală, astfel, dacă am chef, mă succesc cum vreau, fur şi-u n telefon pe parcurs.

  Şi raportat la consecvenţă, să nu vă faceţi o imagine nobilă despre mine, nu am chef să fiu corect, nici drept, nici just, nici nimica, de ieri îmi permit fix ce am chef.

  De menţionat că unde-i […] ori ne făceam proşti reciproc ori îi ceream tandreţe:

  Alexandra: offf tu…esti culmea.
  Alexandra: cum sa-ti dai demisia?
  Alexandra: exagerezi…
  Darius: Cu mâna.
  Alexandra: daca n-ar fi Romania, n-ar fi nici Jeg.
  Alexandra: deci ai muri…spiritual vorbind.
  Alexandra: so see? you need your fucked up country
  Darius: E un gest simbolic […].
  Darius: Nu renunţ la etnie.
  Alexandra: […] stiu ca n-ai cum. mie imi zici de cetatenie, care’s la drept?
  Alexandra: da’ tot metaforic vorbind…te contrazici.
  Alexandra: asta iti ziceam
  Darius: […]
  Darius: Unde?
  Alexandra: ca renunti tu asa eroic pe funal de Oda Bucuriei la tara asta jegoasa…etc.
  Darius: Nu renunţ nici un eroic.
  Darius: Foarte plictisit renunţ.
  Alexandra: daca n-ai fi in romania, crezi ca ai mai avea ce jeg sa maturi sub presuri?
  Alexandra: fii serios…
  Darius: N-aş mai avea.
  Darius: Da’ eu n-am NEVOIE de Jeg, ca să am nevoie de România.
  Darius: Şi m-aş lega de altceva, că nu m-am legat de România pe Jeg.
  Alexandra: no atunci recunoaste ca-ti place
  Darius: Îmi place, dară că-mi place.
  Alexandra: no…deci daca-ti place sa ai oameni tampiti si politicieni ratati de criticat, atunci iti place si romania.
  Alexandra: in alta tara n-ai avea ce scrie.
  Alexandra: taci si bucura-te ca te-ai nascut in haosu’ asta…
  Darius: Mă bucur şi apreciez!
  Alexandra: bravo…
  Darius: Şi comentez ca din gură de şărpe.
  Darius: Nerecunoscător.
  Alexandra: amu’ ar mai lipsi sa pun partea asta din conversatie pe blog ca si comment
  Alexandra: sa vada lumea ca te desesizezi
  Darius: Pune, că doar n-am zis altceva.
  Alexandra: ca basescu
  Darius: Aia-m zis şi acolo.
  Darius: Stai, că pun chiar io.

 • “Pe de altă parte, eu renunţ la a fi cetăţeanul celor care mă dezamăgesc.” – bravo tie ca renunti! da nu cere referendum sa te facem sa te razgandesti pentru ca ai facut-o tu nu altii …

  absenteismul e normal: uita-te in tarile din EU si o sa vezi acelasi trend (exceptand incidentul din Franta of course:P)

 • Haidi, bei, că cu referendumu’ pentru întoarcerea mea glumea, ce naiba, nu suntem idioţi.

  Şi absenteismu’ nu-i un lucru bun, accepţi sper. Nu ne luăm după EU ca oile. (Şi nu, nu ştiu cum e situaţia cu voturile la ei, nici nu cred că mă interesează.) 😀

 • haidi, bei, ca vroiam doar sa faci o deosebire intre ceva cauzat de actiunile altora si actiunile tale.
  referendumul n-a fost optiunea lui basescu dar te-a privit in mod direct pe tine.
  incidentul cu ziarista lui felix a fost optiunea lui basescu si te priveste indirect pe tine (ramane de dezbatut daca te priveste sau nu, daca in fisa postului scrie ca presedintele tre’ sa fie idolul celor multi).
  da’ tu le pui in aceeasi oala. halal!

  si daca nu te intereseaza situatia in EU n-are sens sa-ti mai expui opiniile pentru ca sunt irelevante. nu se poate pune semnul egal intre o perspectiva la nivel macro si experientele personale.

 • Se poa’ să ai dreptate. Da’ eu, de exemplu, îl apreciez pe Băse ca om, că e simpatic. Da’ n-am nevoie de-un preşedinte simpatic, aia zic io. Deşi, dac-ar face treabă, din partea mea să umble-n puţa goală.

  După mine, el nu face treabă, deci presupun că se comportă aşa şi în situaţii mai primejdioase, care m-ar afecta direct, nu musai la supermarket. De aia zic. Nu că m-am simţit eu jignit, deşi s-a comportat ca un copil prost. Eu nu vreau să se comporte ca un repezit în situaţii importante pentru ţară.

 • Me gusta ! 🙂
  Parca ‘a ridicat capota la Dacia 1300, Darius; o gramada de “mecanici” isi dau cu parerea de pe margini.
  O fi de la carburator,… o fi de la jigler sau numa de la procesoru de ganduri ? 😛

 • noah e impulsiv. a fost constient ca aia o sa fie stirea zilei (o demonstreaza dialogul cu nevasta) dar cred ca pe ideea ca-s “prea popular si-mi permit sa sacrific 10 procente” si-a asumat “furtu'” … ca dupa aia n-au fost in stare sa scrie un card in asa fel incat sa nu mai poate fi recuperate fisierele sterse indiferent ca softul de data recovery folosit e piratat de la CIA cred ca e alta mancare de peste.

  spune-mi, te rog, de ce zici ca nu face treaba? da-mi un ex. pe plan extern unde nu si-a facut jobu’ … ca-n primul rand acolo-i treaba lui dijn cate stiu eu.

 • Bun. Să stabilim că sunt de părere că atitudinea bag-pulistă de genu’ îs popular, mă doare-n cot nu e fix de apreciat. Că n-or fo’ în stare să şteargă – râd cu curu’.

  Nu face treabă pentru că sunt de PĂRERE că lucrurile merg din inerţie. Am intrat în EU în urma unui proces mai lung, nu ne-a dus el, iar în rest nu-l pot aprecia pentru ceva ce-i normal să facă. N-a făcut mare scofală, a făcut ce era minim.

  E LOGIC să “îşi facă jobu'”, vorba ta. Da’ tăt chirăie că uăăă, ce-a făcut.

  Unde i-s corupţii… că-mi zice “ăştia”? Să văz dovezi, condamnări. “Nu putem aşa uşor”…? Sau ce…? Să văz presa neatacată ce-o promitea, pe care n-o înjură ca-n piaţă.

 • Ah, adăugire: în momentu’ când s-a pierdut cu firea nu ştia, că i s-a făcut negru, i-a zis soţia dup-aia.

  Şi nu înţeleg cum l-a agasat, nu-i iau apărarea ziaristei, că nu punea nu-ş’ ce-ntrebări interesante, da’ nici agasante. Mergea şi ea pe acolo, mai erau cre’că vreo 3-4 televiziuni. De ce s-a luat de ea, nu pricep. Erau şi alţii care filmau cu telefonu’ şi înăuntru şi în afară.

 • “Unde i-s corupţii… că-mi zice “ăştia”? Să văz dovezi, condamnări. “Nu putem aşa uşor”…? Sau ce…? Să văz presa neatacată ce-o promitea, pe care n-o înjură ca-n piaţă.”
  Asta e treba Justitiei nu a presedintelui. Exista o separatie a puterilor in stat. Crezi ca o expertiza economico-financiara se face in 2 luni ca sa se poata finaliza un dosar? – si i-a in calcul si faptul ca is super imbarligate toate pe acolo in general. Base a impus-o pe Macovei in fruntea Justitiei si se pare ca a jucat o carte corecta. In concluzie punct pentru el.
  Presa neatacata – pai este! – ca doar nu te referi la atacuri fizice cu parul? sau le ele te refereai? ca din cand in cand mai e cate unul facut gaozar, sau ca i se ia telefonul uneia provizoriu nu insemana ca nu-i presa libera. ziaristii scriu ce vor! sau unii – stim toti care- ce le dicteaza patronul.

  de ce s-a luat de aia? pai cf. angajatului Selgros in Evz – ii baga telefonul in oki, il intreba ce bere e si ii filma banii din buzunar. sau pe asta nu tre sa-l credem? restu’ daca filmau(cum zici tu, da’ sa stii ca eu n-am vazut niciun alt film) macar o faceau de la distanta.

 • Am râs cel mai mult la “presa neatacată”. Din nefericire, acuma chiar a fost atacată fizic.

  Bine, nu dramatic, da’ aşa, ca observaţie.

  Iar Justiţia exista formal şi înainte, Băse promitea c-o rezolvă, să funcţioneze, alea-alea. Nu de aia zicea să-l alegem?

  Şi faptu’ “că-l mai face pe unu’ găozar şi-i ia la unu’ telefonu'” nu-i ceva firesc. Adică e, se pare, da’ n-ar trebui.

  (Şi cum n-ai văzut nici un film, alea cu camere normale, când bagă-n portbagaj etc. cine le făcea? Vezi că Realitatea a dat prima ştire, o observaţie mai obscură – Antena a dat abia DUPĂ încheierea urnelor, ca să nu influenţeze, asta nu cre’că ştiai, ia înregistrările la rând)

 • bun deci in opinia ta e treaba presedintelui sa-ti expuna ca la circ coruptii. mi-am facut o idee despre ceea ce crezi tu ca-s atributii de presedinte. din pacate postarile astea nu-ti mai sustin deloc indignarea. ce zici de un alt post in care sa te razgandesti?

  si acuma revenind la oile noastre, iti recomand sa citesti ce s-a intamplat cand a incercat ministrul justitiei sa-l dea jos fara un control prealabil pe Tulus poate-ti dai seama ca doamna justitie incepe sa devina independenta.

  filme am vazut, dar din ce am inteles eu tu sustineai ca filmau si altii inside nu outside. -“Erau şi alţii care filmau cu telefonu’ şi înăuntru[…]”. ori filmau inauntru si e argument ori crezi tu ca filmau si nu mai e argument e clarviziune.

  bun deci am stabilit ca presa e libera … ca doara asta vroiai sa spui cand scriai ca vrei sa vezi presa neatacata, nu?
  restu-i secundar! … ca si atributiile reale ale presedintelui pentru tine:))
  zi faina!

 • eu nu înţeleg! e un nou trend să pui excerpt-uri din post-uri pe jeg însoţite de trimiteri la bloagele personale (care-s mai mult blege)? da eu nu vreu sa citesc comentarii de tipul “[…] Demisia, demisia! […]” sau mai ştiu eu ce cîcat. hai, să fie curat, da?

  mai bine un moment publicitar

  RECLAMA: http://www.emergencyporn.com

  P.S. va place, a? porcilor

 • Cum adică să-mi expună ca la circ corupţii? Nu el azis că-i bagă la puşcărie, că huooo. Ce face de tri ani? Să-i condamne, ce să mi-i expună?

  Să nu se expună EL ca la circ, aia da, nu mai am chef.

  Raportat la filmări, filmau oameni înăuntru, cu telefonu’ lor, da’ nu văd ce era aşa interesant sau agresiv, că-l întreba ce şi-a luat, ca să nu mai zic că el şi răspundea.

  Într-adevăr, reportajul nu ar fi avut valoare jurnalistică. Era un altu’ despre cum mere Băse la cumpărat de apă, care, crede-mă, că îi convin. Lui nu-i convenea că nu poate să reiasă de la TV ce tare îi el şi familist, în ziua referendumului… Da’ a reuşit s-o facă de oaie.

 • cauta tu aici sa mai vezi si alte opinii in afara celor pe care le stii tu: http://www.evz.ro/article.php?artid=305990
  cauta partea cu “VANZATORUL DIN SELGROS –
  „Fata aia ii baga telefonul in ochi”.
  nu strica in general sa te pui in situatia ambilor participanti ca sa intelegi cum sta treaba.

  cu coruptii in puscarii ti-am mai explicat – ar cam fi de competenta Justitie, da vaz ca nu vrei sa o intelegi.

  gata! parol! … e ultimul meu coment pe tema asta.
  ma bucur ca ai predat insigna! bafta si consecventa!

 • 1
 • 2

Sociale