“Narcisa, cu care cântăreţul are şi un copil, a declarat că l-a iertat pe Guţă, fiindcă nu e prima oară când o înşeală.”

sari la comentarii

Deci se poate.

Periplul meu temerar peste continentul african s-a dovedit a fi o copilărească bagatelă, când am revenit sfârşit în ţară, doar ca să observ că Sorel-Mihai s-a mutat, parcă într-un act natural ataşat întoarcerii mele, în apartamentul în care locuiesc.

Ca să-nţelegeţi mai clar felul sucit în care micul parazit a ales să se insinueze în habitatul meu, aflaţi că el nu a fost găsit acolo, când am ajuns, de parcă ar fi infestat casa în tihnă în lipsa mea, cum ar face orice molimă de bun simţ.

El m-a-ntâmpinat febril, laolată cu părinţii mei gâtuiţi de emoţie, alăturea de prieteni şi colegi dragi mie, printre cei apropiaţi, cum s-ar zice, însoţindu-mă integrat cu precizie în alai şi sărbătorind cu vădită descătuşare supravieţuirea mea. După care, lumea plecând, risipindu-se, lăsându-mă să mă culeg şi reacomodez, el oarecumva a tot rămas, aşa, petrecându-i, strângând deranjul, reintrându-şi oftând în confortul pe care nu-l trăise într-un loc nou lui, ce-i era totuşi atât de familiar.

Sorel-Mihai nu este omul care să regrete ceva, fiindcă Sorel-Mihai nu ia o hotărâre conştient, pentru ca apoi, de exemplu, să şi-o judece retrospectiv şi să tragă nişte concluzii empirice. În urmă cu câţiva ani, Sorel-Mihai a mai încercat cu o ocazie să se mute la mine – când locuiam altundeva, nu că-l interesează – însă, trezindu-se confuz în faţa uşii fără să aibă paradoxal cheia ca s-o deschidă, a decis că ar fi optim să închirieze un apartament vecin, până s-a-ntâlni cu mine pe scări, moment în care a şi început să nu plătească întreţinerea noii chirii şi sunt convins nici chiria în sine. De atunci a venit de câteva ori la mine la cartofi pai, fără să-şi amintească exact ce face la Cluj-Napoca, fiindcă am uitat să spun că Sorel-Mihai figurează la evidenţa populaţiei în Haţeg.

Câtva timp mai târziu, eu şi grupul meu de prieteni şi implicit Sorel-Mihai care se numără singur printre ei, când ne numărăm să vedem câţi suntem, am decis să mergem într-un concediu la Barcelona, închiriind un apartament, plimbându-ne pe Rambla, simţindu-ne bine şi apoi întorcându-ne cu avionul low-cost la serviciile noastre, mai puţin Sorel care a preferat opţiunea de a face autostopul până în Italia şi de a se muta ulterior în Vietnam, ca să conducă o echipă de web developing şi să se drogheze şi să afle că vin din Africa şi să se mute cu mine, ceea ce ne aduce în prezent, deşi sunt convins că el are senzaţia că a ieşit de la vechea chirie după hârtie igienică şi a venit îndărăt, doar că stăteam altundeva, ceea ce am lămurit că pe el nu-l priveşte în mod direct. Fără hârtie igienică.

Fapt demonstrat acum câteva zile, când i-am pus în mână bani ca să cumpere hârtie igienică şi s-a dus după ea “că vine-n 5 minute”, doar ca să îl mai văd din nou când eram deja în pragul de a-l da în consemn la frontieră, “că s-a întâlnit cu fata aia de care-i place lui în Pub (?) şi să vezi ce drăguţă îi, s-a şi dus la baie să-şi spargă punga de puroi de la măsea, că nu se putea să-l vadă aşa, da’ a scuipat-o în chiuvetă, n-a înghiţit”.

Altfel, Sorel-Mihai este un bun gospodar şi face curăţenie, fiindcă zice că-i terapeutic pentru el (aspect asupra căruia nu mă contrazic deloc cu el, la câtă nevoie are de orice formă de alinare), curăţenie lucie aş spune, care ţine preţ de prima ţigară pe care o fumează, relaxându-se, înainte să se întoarcă de pe balcon răvăşind toate şi băgând hrană în el direct cu palmele şi ştergându-se cu farfurii şi gâlgâind sucuri sau alcool vărsate pe unde-i pică din mână şi dezbrăcându-se din mers şi zgâindu-se la calculator până adoarme pe unde pică şi trezindu-se de la erorile de la tastatură pe care băleşte.

Altfel câştigă bine din freelancing, sute şi mii de euro care i-s tranferaţi trunchiat prin tot felul de modalităţi para-fiscale încolăcite, pe care ulterior ba trebuie să-i distribuie alambicat într-o diagramă de datorii încălecându-se, ba îi sparge în drumuri ocolite dinspre de unde dracului i-a extras, pe trei sticle de Jägermeister deodată ca să nu se complice cu a comanda la pahar sau pe porţii duble de sushi la domiciliu sau îi pierde.

Aşa arată Sorel-Mihai acum, în habitatul său nenatural, după ce s-a pensat între sprâncene, dar i-a crescut la loc. Lui Sorel-Mihai îi creşte aşa de repede şi de dens între sprâncene, încât are trei sprâncene, în T.

El se îmbracă festiv la mine în casă, fiindcă e o perpetuă sărbătoare să îmi murdărească toate vasele şi să le lase-mprăştiate de parc-a venit Lady Gaga la Zilele Zalăului.

***

Într-o altă ordine de idei, noi la Conacul Jeg, locuim deasupra unei tanti mai în vârstă şi mai mult orizontală decât verticală, atât ca indice de masă corporală cât şi ca speranţă de viaţă. Dânsa este sora fratelui sociopat din State, despre care aţi mai avut ocazia să citiţi. Tanti Mia a avut doi câini, dintre care unul a murit, iar eu nu-nţeleg care-i marea tragedie, că erau la fel şi mai are unul.

Această pierdere precât şi cea a minţii o fac pe tanti Mia să nu sufere faptul că aparent noi bocănim diabolic de sus prin faptul că umblăm pe jos cu picioarele, în opoziţie cu a levita prin cameră. Tanti Mia îşi exprimă nemulţumirea prin a urca în partea ei de pod de deasupra apartamentului nostru şi a răsturna mobile şi alte lucruri ce sunt depozitate acolo şi a trânti gratiile (da!) de la uşa ei de la intrare şi a se întoarce la parter şi a bate cu ceea ce am presupus că ar fi o sucitoare în pereţii şi uşile din interior, cât de sus ajunge şi cu mătura în tavanul ei, deci podeaua noastră, în reprize de câte o oră şi jumătate cu pauze scurte să-şi tragă sufletul sau să schimbe mâna.

În apărarea sa, într-adevăr apartamentele sunt construite prost, cu plafoane înalte şi largi, ceea ce produc o rezonanţă stranie, dar pe tanti Mia o apucă isteriile de la parter şi până-n pod chiar dacă noi stăm la calculator şi ne uităm cu căştile puse la seriale sau dormim. Câinele, în tot acest răsptimp, nu scoate pâs! Nici la bocănelile noastre, fie ele imaginare, nici la crizele Miei în limbaj Morse care-s convins că sunt curios studiate de nişte submarine de pe cealaltă parte a globului. Totuşi, ea-l acuză şi pe căţel că latră-ntr-una, pe care eu nu l-am auzit plângându-se vreodată, exceptând când îl scoate în curte, de unde nu-l lasă să iasă vreodată, iar el hăuleşte deznădăjduit la alţii, vagabonzi.

Aseară, tanti Mia, într-un puseu de luciditate, a urcat la noi şi a bătut la uşă (ceea ce e mai familiar pentru ea, faţă de a suna la sonerie), iniţiind o discuţie civilizată despre cum să fac eu să nu mai bocăn în capul ei, cu mine încercând să-i explic că nu bocănitul e problema, ci chiar în capul ei. Nu am ajuns la nici o concluzie.

40 comentarii

zi si tu ceva
 1. Februarie 5, 2013 la 11:22
  link permanent
  dush zice ca:

  dom’le..se vede ca nu esti bucatareasa si esti dintr-o zona de ardeal unde la un moment dat a existat o maghiarizare fortata :))
  http://dexonline.ro/definitie/sucitor :))

 2. Februarie 5, 2013 la 11:23
  link permanent
  dush zice ca:

  dar d’alfel bine ai venit acasa si ne bucuram ca vecina ta inca e vie :))

 3. Februarie 5, 2013 la 11:28
  link permanent
  Florinescu zice ca:

  place partea cu vietnamul

 4. Februarie 5, 2013 la 11:32
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mă, io o știu drept sucitoare, de ce trebuie să fii atât de falic?

 5. Februarie 5, 2013 la 11:36
  link permanent
  dush zice ca:

  sucitoare ii femeia tuh :)) cand incepe cu mnu merg cu fusta asta, ca tu nu esti imbracat “asezonat” cu mine, ca nu cu asta cu ailalta, etc :)) ala e sucitor :))

 6. Februarie 5, 2013 la 11:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Și io ce-am zis?… La Erdely e femeie, ca să nu ne amenințe alpha-ul.

 7. Februarie 5, 2013 la 12:04
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Sfat: urcă motocicleta în casă şi fă-i probe la motor.
  O să te roage să laşi motocicleta şi să revii la ceardaş, parol! 🙄

 8. Februarie 5, 2013 la 12:15
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dar motocicleta e în Africa de Sud. Nu că știe ea, pot face probe la motor cu ceva improvizat, de pildă un generator luat din oserul din Cluj. (La scrierea acestor rânduri, încă așteptam de la Carcea varianta corectă de scriere a cuvântului oser, precum și motivația.

 9. Februarie 5, 2013 la 12:20
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Oser? Precum şi înţelesul, că nici DEX-ul nu ştie. Probabil a fost scris de un mitic. 😯

 10. Februarie 5, 2013 la 12:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  E târgu’ de vechituri. S-ar scrie ószer! Care înseamnă vechitură. Sau ócska piac. Care înseamnă piaţă de fără valori, cum s-ar zice, motiv pentru care nu-nţeleg de ce-s de vânzare, hát!

 11. Februarie 5, 2013 la 12:31
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Bon. Dar Narcisa?

 12. Februarie 5, 2013 la 12:36
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aia nu știu.

 13. Februarie 6, 2013 la 15:01
  link permanent
  mea zice ca:

  si-atunci ce te iei asa de ea??? scrie si tu de ala…sorel..ca ni ce fain o crescut! mancu-i pantalonasii aia satinati…

 14. Februarie 7, 2013 la 19:01
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ba, da’ tu de cand te-ai intors ai ajuns la un asa grad de virginitate ca nici nu te mai parasesc femeile. adica nu mai nimic. asta e o abstinenta dusa la extrem.

 15. Februarie 10, 2013 la 02:04
  link permanent
  urme fine din Bibliotecaru zice ca:

  Eu am rămas cu o nedumerire legată de ultima poză… ţeava face cot după zid sau zidul face cot după ţeavă.

  În penultima poză, sau cea dintâi, după cum doriţi… am remarcat cum domnul Mihai-Sorel sau viceversa… acordă respect lui Pamfil dormind cu picioarele pe scaun.

  Oricât am căutat, nu am văzut hârtia igienică.

  Cred că îmi scapă ceva. Poate mi se explică.

 16. Februarie 10, 2013 la 02:12
  link permanent
  urme fine din Bibliotecaru zice ca:

  A mai lansat Adrian Năstase două cărţi de blogging… şi iar spune de făcătorul de bloguri. De unde să ştie că făcătorul şi-a abandona şi propriul blog…

  nastase.wordpress.com/2013/02/09/dragi-prieteni/

 17. Februarie 11, 2013 la 14:31
  link permanent
  Anca zice ca:

  Multi nebuni pe lumea asta !

 18. Februarie 12, 2013 la 12:00
  link permanent
  krakilla zice ca:

  Nu gasesc butonul de download pentru melodia domnului Guta. Ajutor!

 19. Februarie 12, 2013 la 12:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aţi încercat să opriți şi să reporniți calculatorul?

 20. Februarie 12, 2013 la 13:13
  link permanent
  lu'Mihaitza zice ca:

  Esti pur si simplu delicios…. Imi pare rau ca nu te-am descoperit mai demult. Sunt fan. Multumeste-i si lui Adrian N. Papa.

 21. Februarie 14, 2013 la 13:55
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  “răsptimp”, auzi.
  “răsptimp”, cică.
  doamne apără şi păzeşte, sfîntă născătoare de dumnezeu!
  mi-e ruşine de ruşinea ta, cred că şi-n mali se vorbeşte o românească mai corectă.

  sosorel-mimihai e hipster?

 22. Februarie 22, 2013 la 04:51
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  La cât praf s-a pus pe aici, ăsta micu` e iar în Africa.

 23. Februarie 23, 2013 la 03:33
  link permanent
  aura zice ca:

  eu vreau sa ies cu tine daca vii in Bucuresti! Te roooog! SUnt o fana asa de mare, cum n-ai vazut.

 24. Februarie 23, 2013 la 15:49
  link permanent
  Velisar Iancu zice ca:

  Bibliotecaru nu te va mai “deranja”, din pacate. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

 25. Februarie 23, 2013 la 22:04
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Sună-mă, rogu-te, pe 0741028758.

 26. Februarie 24, 2013 la 12:02
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Vestea de mai sus, dată de domnul Velisar Iancu, este pur şi simplu bulversantă.
  Încă mai sper că e o glumă proastă.
  Iar dacă nu este… îmi cer scuze şi îl rugăm pe domnul să vină cu amănunte.

 27. Februarie 24, 2013 la 14:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  M-a sunat Iancu, aparent și el a aflat din comentariile de la alte bloguri ș-a venit să ne anunțe, știind că Biblel era de-al casei și p-aci.

  Nu pare să fie o glumă, dar încă n-am reușit să dau de cineva care să-l fi cunoscut personal pe Biblel, să ne poată confirma. O să-i ducem doru’.

 28. Februarie 24, 2013 la 16:02
  link permanent
  Velisar Iancu zice ca:

  Am aflat de pe nastase.wordpress.com/, dintr-un comment al lui Carcotasu la “Scrisoare pentru un prieten indepartat” (22.02.2013 11.36 pm)

 29. Februarie 26, 2013 la 14:31
  link permanent
  Gall Szilard zice ca:

  Salut, de unde ai achizitionat ochelari de vedere? imi plac!

 30. Februarie 26, 2013 la 14:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  De la Shuron, din State.
  Cere pe mail să te pună în contact cu Tony Rivers, e un salesman țais de la ei. Ramele, cu lentile (dacă le trimiți prescripția) și cu clip-on-ul pentru soare, plus transport, vreo 800 de lei. Să le zici să NU îți pună factura sau chitanță în pachet, ca să nu plătești taxe și eventual să scrie SAMPLE pe pachet.

  http://shuron.com/ronsir_zyl.htm

 31. Februarie 26, 2013 la 17:41
  link permanent
  Gall Szilard zice ca:

  Multumesc pentru raspuns 🙂

 32. Martie 2, 2013 la 13:24
  link permanent
  Oare? zice ca:

  Bibliotecarul a plecat putin la Dumnezeu. Cred ca Sf. Petru i-a pregatit niste rafturi speciale pentru gandurile lui, spiritul lui, ideile lui…. Dumnezeu sa-l aibe in paza…Gheorghe (asta este prenumele lui) a plecat dintre noi. Sa-i daruim un gand bun din partea noastra!

 33. Martie 7, 2013 la 02:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Io cred că Biblel umblă acuma de la un ghișeu la altul, găsind breșe spirituale în Rai și în Iad și strângând semnături pentru petiția pentru WiFi.

 34. Martie 16, 2013 la 16:30
  link permanent
  Mucegai zice ca:

  Dupa ce bea lapte dorel? Ne ascunzi adevariul, vecina a batut la usa ca sa va aduca ceva prajitura de impacare.

 35. Martie 25, 2013 la 14:03
  link permanent
  plesu zice ca:

  Bine te-ai intors acasa maestre. De acum inapoi la blogarit si delectat masele cu umorul tau fin. Multa bafta

 36. Martie 25, 2013 la 14:08
  link permanent
  plesu zice ca:

  P.s: daca ajungi vreodata prin londra, da-mi de stire, dau o bere si iti fac cunostinta cu un prieten, face motosre custom, sigur o sa iti placa mult. De cazare, poti sa dormi pe canapea…in rest, totul tine de imprejurari. Noroace

 37. Martie 25, 2013 la 17:06
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Super, că tocmai ce m-am întors din Londra.

 38. Martie 27, 2013 la 10:00
  link permanent
  Petru zice ca:

  Farfa asta ! E de top !

 39. Aprilie 3, 2013 la 11:11
  link permanent
  pop zice ca:

  Se mai intampla si la case mai mari ce ti s-a intamplat tie cu tanti Mia :)) In rest, ai niste articole ttal neobisnuite si imi place cum scrii.

 40. Aprilie 3, 2013 la 11:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mulțam fain!

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)