Mă, deci când eram io p-autostradă…

sari la comentarii

[mâine, de la 10:00, ne veselim ferice, la Geek Meet, în Zorki, Cluj-Napoca; vor grăi divin Bobby Voicu (Yahoo! Open Strategy), Vladimir Oane, Dragoş Ilinca (uberVU, CaptainGo), Sergiu Biriş (Trilulilu), Alex Deva (Web Freelancing—Cum sa nu-ti ucizi clientul), Adrian Rus (nu ştie nimenea, are o soră, Camelia Cosmina), Filip Cherecheș-Toșa (Geek Meet * Teen)]

Am remarcat că poveţele mele au mult mai multă credibilitate dacă le încep cu “Mă, când eram io p-autostradă…”. Lumea se opreşte din argumentele ei idioate şi ascultă fermecată.

Între alte învăţăminte ultile de-ale mele: cum trec peste obstacolele vieţii cotidiene, ca să mă pot întoarce la obşteasca-mi scârmare neproductivă în buric, în 1 pas simplu.

Când am ceva greu de făcut, de pildă pentru la lucru sau pentru şcoală, un examen, o licenţă, ceva, de cele mai multe ori sub presiunea timpului – deci în general treburi de fuşărit – primii paşi pe care îi fac în soluţionarea crizei sunt să-mi epuizez toate sezoanele şi sequel-urile de la orice serial sau film artistic pe care-l am pe hard-disk. După care mă apuc să citesc tot ce este scris pe Internet, despre orice. Oriunde. Iar mai apoi iau la rând toate clipurile de pe Youtube şi de pe Trilulilu până le termin. Apoi mă-mbăt. Apoi mă culc vreo o oră şi jumătate. După, mă scormonesc vreo douăzeci de minute în diverse orificii. Şi cam cu trei sferturi de ceas înainte de deadline, mă cufund în muncă, fiindcă ferească Dumnejeg câte soluţii urgente îţi vin în minte când eşti epuizat şi cu nimic concret în mână. Găseşti la scurtături superficiale pentru a ajunge la un final cârpit, de n-ai unde le pune.

***

În multiplele mele încercări disperate de a fermeca cu şarmu-mi atent contrafăcut încă o domniţă, care să-mi cadă în mrejele meschine – oh, a câta oară? – după pleiada de naive ce au călcat pragul inimei miele şi au ieşit care cum a apucat, pe geamuri sau uşa din dos (după caz)… am remarcat cu stupefacţie că am omis un segment extrem de relevant.

Pe nesimţite (normal), nu am acordat atenţia cuvenită unui eşantion reprezentativ dintre fetele pe care le puteam aborda. Să numim deci acest areal neglijat din plaja de oportunităţi eşuate – “partea de către epavă, pentru nudişti“, ca un titlu generic. Sugestiv, ştiu.

Până acum mi-am ales nefericitele jertfe fie din rândurile chelneriţelor, fie a juvenilelor nebănuitoare sau ale altor domniţe lipsite de o personalitate bine conturată, care să le ofere un firav scut protector împotriva intenţiilor mele cu dublă valenţă.

De acum, însă, îmi voi canaliza eforturile spre… (tobe!) iubitele altora. Cred că am mai ridicat în trecut ipoteza că o iubită poate fi mai uşor de obţinut după ce a fost muncită (să zic aşa; în sensul de convinsă, compromisă etc.) decât de creat.

Totuşi, niciodată nu am gândit în profunzime o strategie. Ei bine, A VENIT ÎN SFÂRŞIT ACEASTĂ CLIPĂ!

Am găsit băiatul (că aşa-ncepe) în persoana stimabilului Liviu Oros, i-am găsit şi prietena, în persoana viitoarei mele prietene, le-am dat amândurora târcoale, iar acum e momentul să atac precum o cobră de neîmblânzit. Domnişoara să reţină această metaforă, fiindcă se va regăsi în mai multe aspecte din viitoarea noastră relaţie.

PlansaCuNumarul2Negreşit, caracterul meu celest nu mi-a permis să-i desfiinţez individului viaţa aşa, fără milă, fără o fărâmă de speranţă că poate părăsi cu onoare ceea ce doar din curtoazie numim duelul. I-am cerut fetişcana cu vorba bună. După cum lesne se poate observa din planşa cu numărul 2, alăturată. Însă nenorocitul a ignorat cu inconştienţă nocivă propunerea mea aristocrată. (Pe blogul lui încă se mai discută despre această dilemă.)

Nu-mi rămâne, aşadar, decât să-l tăvălesc prin realitate, deposedându-l de jumătatea sa mai bună, pe care n-o merită.

***

In acest scop, am găsit accidental (pe nişte dischete mai vechi pe care-mi salvasem misiunile din Prince of Persia 0.1 şi Nibbles) un scurt filmuleţ de 10 minute despre mine şi calităţile mele extensive în materie de amor, societate, supravieţuire, afaceri etc., din prisma colegilor.

***

Începând de acum ne vom adresa fâţei cu “Carolina”, uneori însoţită de interjecţia “Oh!”, după interpretarea şlagărului cu acelaşi nume a cantautorului Romeo Fantastick, Regele Sexului, în direct la OTV.

De asemenea, pentru protecţia stimabilei, am decis să îi cenzurez înfăţişarea…

OhCarolinaMonalisa

[totuşi, pentru doritori ce nu se pot stăpâni, iată aici o alternativă mai puţin restrictivă]

Ca o notă personală: fă, domnişoara, ai face bine să te dovedeşti a fi exact cum mi te-am imaginat şi când îmi vei aparţine.

33 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iunie 9, 2008 la 16:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Calităţile, zic. 🙂 Defectuoase.

 2. Iunie 9, 2008 la 20:46
  link permanent
  toader zice ca:

  care calitati?

 3. Iunie 9, 2008 la 20:51
  link permanent
  muia matii zice ca:

  ma de ic and imi sugeai tu mie pula, bagamias puala in toti mortii matii si in morti itai fututii gura matii ca daca vreau arunc cu banii in tine si o sa scrii tot blogu pupanduma pe mine in cur, o sami faci blog mie, pisamas pe fata ta de muist jego, te puna dracu sa mai calci prin bucuresti ca te omor ai inteles?

 4. Iunie 9, 2008 la 21:09
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da.

 5. Iunie 9, 2008 la 22:32
  link permanent
  toader zice ca:

  cetateanul muia va avea drept de vot intr-o zi.

 6. Iunie 10, 2008 la 07:14
  link permanent
  Monica zice ca:

  Darius, intreb, nu dau cu parul…cand eram eu pe o autostrada m-am gandit ca asa femeile vor ajunge sa te minta ca sunt deja luate, ca sa devina tentante in ochisorii-ti. No, deci cum?

 7. Iunie 10, 2008 la 09:09
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Femeilor! Nu luaţi această cale greşită. Darius vă iubeşte pe toatele. Pentru că şi voi îl iubiţi pe tot.

 8. Iunie 10, 2008 la 10:43
  link permanent
  evergreen zice ca:

  Jeguleeeee … poate ti-o frige Oros una de n-ai sa mai vezi nici europa, nici vitrina. cauta si tu una single :)) hai ca esti culmea, dar fain! hai bafta!

 9. Iunie 10, 2008 la 10:49
  link permanent
  krakilla zice ca:

  Am si eu o intrebare: baiatul cu muia il injura? Mi-am facut creierii muci incercand sa descifrez ce a scris! Daca se poate o traducere. Daca nu, macar un rezumat. Multumesc anticipat.

 10. Iunie 10, 2008 la 11:04
  link permanent
  toader zice ca:

  traducerea textului domnului muia, domn care, fara indoiala, are o afectiune indefinita fata de darius groza:

  “stimate darius, si cand tu faceai dragoste cu mine as fi dorit sa fac sex cu decedatii din partea materna si aveam ganduri perverse cu ascendenta ta. daca vreau, pot azvarli cu multe bancnote in tine, si chiar si cu monezi. atunci vei scrie in blogul tau si ai sa imi saruti fesele. o sa imi faci blog in timp ce eu voi mictiona pe fruntea ta cea prea putin dalba. daca tizul lui pitzi te va ruga sa treci prin bucuresti voi reusi cu bucurie sa realizez suprema perversiune, sufocarea ta.”

  dupa cum vezi, acest domn muia e marchizul de sade reincarnat.

 11. Iunie 10, 2008 la 11:09
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu cre’că-i rudă cu Muia de la PSD, că, totuşi, se bagă Năstase. 🙂 Cre’că e o Muia “Mătii” anonimă, sărind din blog în blog, fără o orientare sexuală bine definită…

  Deci, vorba lu’ Toader, un fel fe “Ja yo! Ja yo!” porno.

 12. Iunie 10, 2008 la 11:41
  link permanent
  toader zice ca:

  hai, baga articol nou. nu te gandi ca esti mai rapid ca airbusu’. vom incerca sa ne adaptam acestui ritm infernal.

 13. Iunie 10, 2008 la 12:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Prostea. 😛 Mai imediat.

 14. Iunie 10, 2008 la 12:35
  link permanent
  Rox zice ca:

  Hai, măi, Darius, ce naiba… mă întorc şi eu după cinci zile acasă şi văd că nu ai scris nimic. Păi e frumos? Lasă gagicile altora şi începi de distrează blog-readerii. Ehh… sau măcar mai fă o excursie prin China, ceva. Lasă prietenele altora, că sunt deja ale altora şi dacă le convingi să devină ale-tele e clar că nu poţi avea încredere că n-or să devină ale altor dariuşi ca tine, nu?

 15. Iunie 10, 2008 la 12:42
  link permanent
  toader zice ca:

  asa mic si neghiob cum e sigur nu mai gasesti. deci nu e nici un pericol. va ramane cu ele pe cap.

 16. Iunie 10, 2008 la 12:51
  link permanent
  Rox zice ca:

  doar să aibă capul destul de mare, căci nu cred că le-ar răbda, mai multe, decât dacă ar fi mute. (nah că făcui şi rime)

 17. Iunie 10, 2008 la 12:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Platformă. Şi nu există alţi Dariuşi. Dar, prin absurd, dacă e să devină ale mele, odată ce au devenit, nu mai exte relevant dacă devin sau re-devin şi alte altora. Eu ofer înapoi societăţii. DAR ÎNAINTE!…

  Bun.

 18. Iunie 10, 2008 la 12:59
  link permanent
  Rox zice ca:

  pei trebe să existe rulaj, şi când zic dariuşi, căci scrisăi fără literă mare, mă refeream aşa.. la rebeli, originali, trăsniţi (na că am zis io 3 lucruri bune despre tine). Dar însuşi faptul că am adjectivat numele tău ar trebui să te mulţumească, pentru că devii un brand, aşa cum nu mai spunem “faceţi-mi şi mie o copie”, ci “faceţi-mi şi mie un xerox”

 19. Iunie 10, 2008 la 13:03
  link permanent
  krakilla zice ca:

  multumesc din nou! acum, ca am vazut traducerea, am realizat ca nu puteam intelege nici in o suta de ani creatia respectivului. noi, oamenii normali nu vom putea intelege niciodata geniul… da’ macar putem banui talentul si potentialulu viitorului luceafar. intr-o zi, visez sa fiu macar jumatate din ce este el azi… da nu mai am cum, ca mie nu-mi plac manelele. nici macar emo nu mai am sanse sa ajung, ca mi-e frica sa ma hasurez. unii au totul si altii stiu doar sa scrie!

 20. Iunie 10, 2008 la 13:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Rox – fetele ies la dariusat, echivalentu’ feminin sensibil şi nobil a ieşitului la agăţat bărbătesc, care vor numa’ sex. Voi vreţi şi un blog popular, o discuţie interesantă, o activitate comună distractivă.

 21. Iunie 10, 2008 la 13:16
  link permanent
  toader zice ca:

  aha, deci dariusat e un agatat al gagicilor care nu vor sex. stiam eu ca esti neghiob.

 22. Iunie 10, 2008 la 13:34
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Care vor all-inclusive, bă, că nu ştii ce-i ăla turismu’.

 23. Iunie 10, 2008 la 13:35
  link permanent
  toader zice ca:

  si le mai si platesti pe deasupra. ufff.

 24. Iunie 10, 2008 la 14:05
  link permanent
  Gomba zice ca:

  Lenesule. Numa’ gurai de tine.

 25. Iunie 10, 2008 la 14:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Gura îi i. Gura-i.

 26. Iunie 10, 2008 la 14:19
  link permanent
  Rox zice ca:

  păi poate era de la guturai -> gurai. Guturai de la gât, gurai de la gură.

 27. Iunie 10, 2008 la 15:36
  link permanent
  zebra zice ca:

  io te-as invita la o prajitura, sincer

 28. Iunie 10, 2008 la 16:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Sincer sau sinceră?… 🙂 Eu aş accepta, pe ochii lui Pamfil. Mă rog… ochiul.

 29. Iunie 10, 2008 la 16:47
  link permanent
  zebra zice ca:

  jeleu, diplomat?
  amandina, savarina?
  negresa???

  zi sincer

 30. Iunie 10, 2008 la 17:26
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Negresăăă… Mmm!

 31. Iunie 10, 2008 la 17:44
  link permanent
  zebra zice ca:

  mbai, lasa politically correctness-ul, zau

 32. Iunie 10, 2008 la 18:16
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  E prăjitura mea preferată din copilărie.

 33. Iunie 10, 2008 la 19:32
  link permanent
  Andrei zice ca:

  […] riscurile de a lucra in aceeasi agentie cu Darius Groza este ca nu stii cand ajungi in vreun film. Ma gasiti pe la minutul 9.12 (daca aveti rabdare)[…]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)