jeg.ro: turul ţării – Oida!

sari la comentarii

[dacă vă merge în poze, link direct la Tril sau alternativă YouTube, pentru HD]

HA!

Aşa cum v-am promis (mai exact – altfel), la doar prea târziu timp după ce m-aţi tot futut la cap că “da’ cââând pleci?”, iată, m-am prăvălit, în sfârşit, scârbelor, în turul ţării.

Am zis că merg cu un triciclu Pegas. Ştiţi, pentru că mi-aţi şi dat bani pentru el. Însă – necaz! – i-am băut. Da’ nu erau bugăţi oricum (nici de băut, nici de ce-mi trebuia). Fiindcă aveam nevoie de două ţoagle pe atunci, considerând că urma să pedalez şi cu iubitul meu amic Florian “Flo” Reisenbichler, din Austria, care a venit anume pentru asta.

Da’ am zis io multe – nu numa’ triciclul – şi nu le-am făcut. Asta, însă, da. Am plecat. Printre altele ce le-am zis şi nu le-am făcut, însă ba da.

În acest sens, ceilalţi iubiţi ai mei (fiindcă am mai mulţi), de la Low Riders, mi-au livrat fără crâcnire, şi chiar cu plăcere aş zice, două modele Gangsta! Biciclete joase, ca IQ-ul meu. Deci avem tot!

Unde eram? A, nu eram nicăieri. Dar voi fi, pentru că Radu Ceuca s-a jurat pe Precistă că-mi pune widget de “unde îs”, cu hartă. Ca să vedeţi voi.

***

Aşa că iată planul!

PE UNDE!

În afară de punctele/oraşele pe care vreau să le ating eu, traseul este făcut de mumă-mea şi tată-miu, care-s agenţi de turism şi mi-au zis ei că pe unde să merg. Da’ nu înseamnă că mă şi duc io pă unde vor ei, că io nu-s sclavu’ nimănui. Da’-n principiu cam pe acolo o să merg.

Dacă nu cumva deviez şi nu mai merg pe acolo, că pe altundeva. Deci orientativ.

De asemenea, voi trece pe la cei care au donat iniţial pentru excursia asta. Pentru că mi-au rămas datori cu a mă hrăni. Că mie nu-mi daţi bani pă gratis. Auzitu-m-aţi?! Ideea iniţială era să aduc banii înapoi, cei pe care-i băusem iniţial şi n-am mai luat triciclu, fiindcă mi-a intrat salariul fix cu câteva zile înainte să plec. Da’ ştiţi cum câteva zile sunt deja prea multe, i-am spart. Dar i-am spart util: 1 remorcă ţogletă – 500 lei (agregat plus drum, de la un domn din Bacău, care s-a oferit să mă şi găzduiască şi hrănească şi veselească); de restu’, diverse alte cheltuieli de protecţie şi etc.

Mi-am făcut şi măgăoaie de aia mică, ciripeala pentru obsedaţi: http://twitter.com/grozadarius. Mă puteţi urma acolo, ca pe-un postfet.

***

IDEI!

VIZITE. Voi trece pe la oricine vrea, dacă nu-i ocol prea mare de la traseu, care-i haotic, deci vujeşte cu oricine. Numa’ să-mi spuie din timp, pe mail sau la telefon. Aşa că dormim în cort, eu şi cu Flo.

Am păstrat conceptul de a intra la nunţi, căci de aia purtăm costume pe şi după noi, nu de tâmpiţi. (De tâmpiţi facem alte lucruri, printre care că am plecat.) Aşa că, pe lângă ce sperăm să găsim noi de pulele noastre, dacă aveţi prim preajmă nunţi, ale voastre sau ale altora, să ne ziceţi, deoarece am dori să intrăm în ele.

HALEALĂ. Gazdele, ca să dormim la ele, se obligă să ne dea după cum urmează: conserve de ananas; conserve de pateu (DE PORC!); conserve de fasole cu cârnaţi, ciocolate de diverse tipuri pentru energie, biscuiţi, alte lucruri. Plus că ne vor hrăni mâncare gătită, la ei acasă. De asemenea, ne vor duce ca să beau diverse alcoale, pe mine şi pe coechipierul meu nazist. Şi, mai mult, ne vor purta în diverse locuri de interes turistic, unde se vor ocupa de noi. Iar noi îi vom mângia pe creştete şi le vom strânge călduros mâinile şi le vom fi recunoscători. Bine?

Nu uitaţi: să ne hrăniţi paste. Făinoase. Că au carbohidraţi. Şi-mi plac mie pastele orişicum. Da’-n principiu mi-a zis Duţu că alea e indicat, să avem ce arde. Sex nu dorim, în mod special. Da’ fiindcă nu-i politicos să refuzăm, secţia boli venerice şi plăceri carnale la care eu nu mă dedau fiindcă sunt divin se află în subordinea lui Flo, căruia îi cedez şi porţia mea. O să doresc, totuşi, să filmez.

BIŞTĂREI. Scopul îi să nu cheltuim, pe cât posibil, bani sau cel puţin nu ai noştri. În mare măsură pentru că nici nu îi avem.

Dar vom accepta donaţii! ÎNSĂ! Ele vor fi utilizate exclusiv în scopul unei petreceri finale, cu dat de băut, la întoarcere, unde pot veni donatorii şi fiinţe umane, în general; cu animale de companie, dacă au. Eventual, vom accesa banii pentru urgenţe – accidente nesperate, cheltuieli de reparaţii etc. Dacă NU se strâng destui (bani) pe parcus, cât de-un chef monstru şi nu avem cheltuieli pe parcurs, trimitem banii înapoi – câţi or fi rămânând, în caz că ne sucim ceva. Banii vor fi contorizaţi public după extrasul de cont (cu păstrarea confidenţialităţii donatorilor, desigur). Vom alege la final un birt, din obştea Cluj, unde să se ţie prosteala. Poate Le Général, poate Irish Music Pub. Să vedem care ne face o ofertă de a nu plăti mai bună.

IBANUL: RO44 BTRL 0130 1201 H987 93XX, Banca Transilvania Cluj, Darius Groza

În Zalău, unde se va ţine finish-ul mic, înainte de marea sosire cu pompă, vom organiza chef la Tavernă. De către Pişto şi Dorel, care află cu această ocazie de eveniment. Deci să se ocupă, vă iubesc! Să-mi cumpăraţ’ albumul!

***

DIVERSE MULŢAMURI!

COMPUPADOR. Sfântului Tudor Ciortea, de la Noumax, fiindcă iubitul de el mi-a împrumutat laptopul lui (deci al lui, de acasă, ăla cu care face de mâncare pentru el şi familia sa), un Macbook Pro de 17”, care să-l umilească pe-al meu când îmi editez filmele. Ceea ce-a şi făcut, fiindcă fără ramii săi şi bateria mai bună, hardu’ mai mare şi, în general, bunăvoinţă, voi aţi fi văzut filmele mai târziu. Fapt referitor la care vă doare adânc în fund, da’ pe mine mă-ncurcă rău de tot. Dar de acum, însă, nu. Mulţam, Tudor, cel mai dintre logistică de pe Terră. Deci ce-am zis? Noumax. Cu multe recomandări de bravo pe magazin şi pe service. Clic-ce? Noumax.

TRANSPORT. Despre Low Riders şi cele pe care le călărim, am mai spus. Mai doresc să-l amintesc pe Radu Gorgu, care ne-a livrat ţogletele una-două, nu căăă…

Sergiu Biriş, care s-a spetit pentru o cameră video HD, nu pe miniDV. Chiar dacă n-am reuşit s-o ciordim. Da’ măcar de Trilulilu mă poci bucura.

TIMP. De la Vitrina am primit un generos concediu (atât plătit cât şi neplătit) şi în general primesc tot felul de bani, care-mi sunt extrem de utili de cele mai multe ori. Deci şefei, pentru ei, iar colegilor în general, de la care aştept să-mi mulţumescă înapoi că lipsesc. Sau poate doriţi să mă-ntorc mai repede?…

ECHIPAMENT. Lui Bodoki “Laci” Vasile – de la şopul de ţoglete Parmenas din Zalău şi mecanicilor Gabor şi Joska tot de acolo, aş dori să le mulţămiesc pentru echipamentele de călătorile, de la stopuri, la fanion şi la pelerine de ploaie. Mulţumim tantii anonime care nu lucrează la Melimelăi, nici la Naichi, pentru pacheţoiu’ de călătorie, pe care mi l-a trimis înainte să plec.

***

NEAJUNSURI!

Avem două probleme majore cu care ne confruntăm pe drum. Le dau acilişea, poate se găseşte o soluţie pe traseu, deşi mă îndoiesc.

1. Avem o cameră Canon HV20, HD, foarte bună… însă care filmează pe miniDV, ceea ce face importul video destul de greoi (adică în timp real, cu spaţiu pe hard mare, cu putere de editare mai scăzută). O dăm la schimb, garanţie sau luăm în gazdă o cameră la fel de HD, da’ pe HDD sau SD.

2. Bicicleţelele noastre au o singură viteză: cât poţi pedala. Ne-ar folosi viteze atât în sus, pentru când luăm viteză (ş-am putea mai repede), da’ mai ales în jos (pentru urcări). Aruncăm şopurilor de service de ţoaglă de pe întinsul ţării provocarea de a găsi o soluţuie. Experţii de Cluj şi mai puţin experţii au întâmpinat următoarele imposibilităţi: pentru butuc cu roţi dinţate, ne lipsesc câţiva centimetri buni în lăţimea furcii pe spate. Care s-ar putea ajusta, dar e nevoie de precizie, deci cineva care ştie, deci nu noi. Pentru butuc cu viteze interioare, ne lipsesc cam 1,5 cm şi nu se poate fura din despărţitoare. Şi aici ar fi ca soluţie îndoirea cadrului. Dimensiunea butucului actual este nu-ştiu-cât. Da’ o să dau nişte poze. Dacă ştiţi vreun prodigios într-ale acestea pe traseu, să ne anunţaţi.

Cine crede că are o soluţie, cu îndoirea cadrului, fără etc., suntem receptivi la a ne oferi ţoaglele noastre pe gratis, pentru onoarea de a le drege.

***


ALTE SEMNE DE EXCLAMARE!

Pentru că este un tur roşugalbenşialbastru, voi încerca din toate puterile să îl păstrez astfel (chit că vine imbecilu’ de austriac – nu vă faceţi griji, nu înţelege o boabă). În sensul că voi face întregul posibil să ţiu muzichia din cea românească (partea bună a ei), iar de acolo să pornească restul. Mai puţin când suntem în Secuime, când vom tributa acea zonă.

Hudrea, boule, mi-am luat licenţa, mânca-mi-ai minju’, cu 10, tâmpitule!

***

Sâmbătă – duminică – luni

Am plecat sâmbătă, pe la să tot fi fost 15:00. Am urcat Feleacu prin forţa pasului, împingând ţoaglele şi căruţu’ pe deal în sus, prin puterea braţelor noastre vânjoase. Ne-am bătut propriul record de 0 km cu unul nou, cunoscut şi drept primul, de 55 de km, până seara la 21:00.

Am înnoptat în localitatea Unirea, din judeţul Alba, pentru că acolo era noaptea când am ajuns într-însa. În afară că ne freacă roţile prelata de la remorcuţă, iar frânghia de tracţiune cu care ne unim biţele la urcare este colorată într-un inspirat curcubeu gay, am un ursuleţ roz care ne face să părem pedofili, precum şi că Flo doreşte nespus să vadă neapărat cât prindem pe deal în jos, în timp ce eu doresc foarte spus să cronometrăm, cât timp nu prea murim (şi am prins – el 64 virgulă ceva, cu biţa liberă, iar eu 77, tăt aşa), magnifica excursie pare să se contureze aşa cum am încercat să ne-o definim: magnifică. Ah, adăugând şi că după ce-am urcat Feleacu’ de ne-a ieşit sufletul din chept, juma’ din timpul total, ca norocul am avut coborâri destul de abrubpte şi doar câteva alte urcări.

Unirea este o aşezare cu case şi oameni care le-au construit ca să locuiască în interiorul lor. Printre ele se află străzi, iar la sfârşitul acestora se regăseşte capătul satului, pentru că ce căcat altceva să se întâmple?

Localnici sunt prietenoşi, iar locşorul nostru de campare a fost lângă vestiarul oaspeţilor stadionului clubului sportiv S.C. Florida Impex Unirea şi casa domnului Csabi, care ne-a dat o cârcă de castraveţi şi cafea.

Am pornit a doua zi spre Alba-Sebeş, iar pe drum am primit de la tatăl lui Bobi, nenea Ionel, din Gârbova de jos, clisă şi pită. Mâncare ce-mi ajută numa’ bine la a-mi fute bunătate de cură de slăbire deja de trei luni începută. Poate totuşi recuperez hămălind căruţoiu’ de 100 de kile, tot la 30 de metri, pe pantă.

Am ajuns în Alba-Iulia, că aşa am şi vrut, cam pe la după-masă, iar Horvat Cristian ne-a dat 5 lei de ciocolată, pe când Semi ne-a condus în afara oraşului şi s-a extaziat două zile la rând prin sms, că şi el vrea cu noi. Ceea ce nu se poate.

Am “forţat” spre Sebeş, care-i un oraş foarte frumos şi curăţel, plin de alienaţi mintal în piaţeta centrală, dintr-un motiv sau altul. Şi populată de proasta aia cretină, cu pudelul, care mi-a zis că ea nu stă acolo, da’ când am intrat într-o curte să-ntreb dacă ne lasă să le folosim un petec de iarbă de pus sub cort, ghici al cui era? Exact, alt proastei. Care ne-a zis “Ba da, desigur că locuieşte cineva aici, dar nu vrem să vă lăsăm.” Imbecila. Însă grăsunul paznic al Primăriei a aranjat cu poliţia comunitară, de-am dormit în parcul Arwdaseljfsl, sub pavăza îmbietoare a unei splendide furtuni cu fulgere şi torente.

Pe drum ne-am intalnit cu Bungust, care a recunoscut site-ul şi a oprit să ne salute. Iubiiitul de el. Şi iubita lui.

Luni dimineaţa ne-am cărat din Sebeş spre Sibiu, către ceea ce se anunţa de către cunoscători drept o lină coborâre, dovedindu-se o înfiorătoare urcare. Însă, în mod surprinzător, fiind ziua în care am pornit cel mai târziu, cu traseul cel mai cretin, am urcat kilometri per zi la 65 de kilometri (mă rog, în doar 4-5 ore din acea zi, cu o medie de 10 km pe oră), aducând totalul la 201, când intram în frumoasa Cisnădie, obştea lui Flaviu Comănesc, unde-am mâncat precum nişte sparţi. Pe drum l-am pescuit pe germanul Robinson, care face şi el ceva cu mountainbike-ul spre, nu-ştiu-unde.

***

Oida este o interjecţie din Austria, care se foloseşte oricând, fiind un fel de “Pfoai!”

Dilema de la finele articolul trecut era cornuleţe de alea cu aluat şi cu cacao şi fără, rulate, cu ciocolată care se topeşte înăuntru, fie proaspete, fie încălzite la microunde. Şi cu cocos, poate, un pic deasupra. Le făcea muma primei iubite, le făcea şi mami şi bunica şi se şi găseau în comerţ. Mi se pare că astea erau, deşi acum când casc şi-mi vine gust în gură de ceva dulce, conform descrierii, la ele mă gândesc.

24 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 9, 2009 la 10:54
  link permanent
  kalugarul teofil zice ca:

  hello motherfuckers ! did you miss me ? of course you did ! gaaaaataaaaa, bai fraierilor antibasescieni, ati belit kariciu’ impreuna cu patriciu ! acesta este ultimul mesaj online virulent pe care il redactez inainte de plecarea intr-un binemeritat concediu la santa monica. ah, santa monica ! timp de aproximativ doua luni voi sta pe malul oceanului pacific, voi bea nenumarate cocktail-uri de vodka si portocale, voi fuhte in cuhr niste pipite roshkate si voi pregati asiduu strategia electorala a dragului meu traienica pentru alegerile prezidentiale din aceasta toamna. sigur ca intreaga natiune romana este constienta de faptul ca iubitul nostru traian basescu va fi reconfirmat din primul tur in functia de presedinte, iar partidul democrat-liberal va continua sa guverneze cu autoritate si competenta romania inca vreo 20 de ani – cel putin, insa pentru indeplinirea acestui deziderat suprem al poporului roman va trebui sa asiguram eliminarea rapida din toate structurile politice de putere a javrelor pishadiste din partidul spagarilor decacat si a jigodiilor penaliste din partidul penal petroliberal. v-am precizat deja, bai descreieratilor antibasescieni, ca ati belit kariciu’ impreuna cu patriciu si cu toti ceilalti oligarhi mafioti comunisto-securisti din romania (adica vantu-fni si voiculescu-crescent). v-am tolerat cu stoicism obraznicia tupeista pe care ati mizat in atacarea permanenta a superbelor lidere de prestigiu ale gloriosului partid democrat-liberal : doamna ministru al turismului elena udrea, doamna ministru al tineretului si sportului monica iacob-ridzi, domnisoara presedinte a camerei deputatilor roberta anastase si domnisoara europarlamentar elena basescu – eba. v-am tolerat insultele si calomniile mizerabile, fara sa punem in aplicare metodele noastre infernale de razbunare, dintr-un singur motiv : pentru ca noi suntem foarte bogati si influenti, iar voi sunteti niste kakati frustrati care incearca zadarnic sa manipuleze opinia publica din romania impotriva partidului democrat-liberal si a iubitului nostru conducator traienica. hai sictir, bai dementilor pishadisti si penalisti, beli-ne-ati daravelele noduroase si koayele negre de tzighani pedelisti ! am fi continuat probabil sa ignoram total acesti prostovani handikapati antibasescieni, insa o ticalosie fara precedent in istoria moderna a poporului roman ne-a determinat sa luam atitudine si sa declansam apocalipsa finala impotriva derbedeilor pishadisti si bagabontilor penalisti. gata, nenorocitilor, s-a umplut paharul ! cum ati indraznit, bai tembelilor antibasescieni, sa provocati neplaceri frumoasei domnisoare pedeliste adela lupse ? bai kretinilor pishadisti si penalisti, eu kalugarul teofil va blestem cu lumanare neagra sa muriti in chinuri groaznice daca veti mai intreprinde actiuni ostile impotriva domnitei adelita ! de cand faimoasa domnisoara adela lupse a exprimat in mod public profundele sale sentimente de iubire, admiratie si respect pentru simpaticul nostru presedinte jucator si bautor, cheliosul traian basescu, otrepele pishadiste si penaliste i-au cauzat acesteia foarte multe necazuri din punct de vedere social si profesional, ultimul dintre aceste necazuri fiind ratarea incredibila a promovarii examenului de licenta la facultatea de stiinte politice si stiintele comunicarii din oradea. ai dracului kakanari si gaosari pishadisti si penalisti ! eu kalugarul teofil cel viril am solicitat expres organizatiei de tineret a partidului democrat-liberal sa contracareze diversiunile penibile care vizeaza compromiterea domnisoarei adela lupse si a celorlalte distinse prezentatoare de concursuri televizate interactive, si avertizez pe aceasta cale boschetarii pishadisti si penalisti care au denigrat-o constant pe adelita in mediul internautic si chiar in presa oficiala ca putem afla in orice moment adresele lor exacte si putem sa le trimitem via posta romana un colet-surpriza cu materii fecale sau cu anthrax. ei, frati crestini, inainte de a va transmite salutul meu de ramas-bun, doresc sa va informez ca am finalizat versurile pentru imnul-manea din viitoarea noastra campanie electorala pentru alegerile prezidentiale. imnul-manea pentru realegerea presedintelui traian basescu va fi interpretat de fantasticul duet roxy manelista – marian valorosu’ si este intitulat “puhla, pisda, koaye, flotchi, cu basescu nu te joci !”. o vara minunata, frati crestini ! sa traiti bine !

 2. Iulie 9, 2009 la 11:21
  link permanent
  jimerino zice ca:

  bibli, ce draci ai pe tine?

 3. Iulie 9, 2009 la 12:21
  link permanent
  Danutz zice ca:

  darius,

  de ce n-ai zis mai iute ca treci prin sebes ca aveai parte si de masa si de casa si de dus cat de cat. asa, l-ai facut celebru pe nenea sarbu de la primarie, cel mai saritor citadin de pe la noi.

  aaa, si primeai si niste caise! din caisul vecinului, evident, ca ale mele nu sunt coapte. 😀

 4. Iulie 9, 2009 la 12:25
  link permanent
  Basty zice ca:

  taci. nu-l porni iar.

 5. Iulie 9, 2009 la 12:46
  link permanent
  scantei zice ca:

  in tulcea in ce perioada ajungi? pot face pe ghidu’ turistic daca nu cunosti lume p-aci.

 6. Iulie 9, 2009 la 14:21
  link permanent
  jimerino zice ca:

  hai ca ajungi la calimanesti si bagi niste bai, niste namoale, te refaci. austriacu’ o sa creada ca e vreun ritual barbar.

 7. Iulie 9, 2009 la 17:05
  link permanent
  Hellostupid zice ca:

  Prin Focsani pe cand? ;;)

 8. Iulie 9, 2009 la 22:25
  link permanent
  lecsa zice ca:

  te aşteptăm!!… mai ales chriss care tot urlă că îi e dor de pamfil 😀

 9. Iulie 9, 2009 la 23:55
  link permanent
  toader zice ca:

  asa deci, si a luat licenta.

 10. Iulie 10, 2009 la 00:22
  link permanent
  cash zice ca:

  te-am vazut in brasov pe republicii,urcai ….:)) eram la o terasa si am zis in gura mare…UITE-L PE JEG…FACE TURU’ ROMANIEI… au crezut ca sunt nebun :))…dupa …la coborare am vrut sa te opresc dar prietenu tau Mr.Nazi..era mai in spate…te barfea cu altu :)) si nu vroiam sa ii stric pofta de nush- ce- manca- el-acolo ….oricum..RESPECT

 11. Iulie 10, 2009 la 08:27
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Sa mai spui si tu aici pe unde ai ajuns ca twitter ma`nerveaza si nici hands-free n-ai ca sa te sunam mereu, auzi ?

 12. Iulie 10, 2009 la 09:42
  link permanent
  shmeny zice ca:

  numero uno (pe limba lui Shakespeare) – tu mai mult scrii, twitteresti si montezi filme decat te dai cu triciclul. nu stiu daca e bine sau rau. nu am stat sa ma gandesc.
  apoi…. imi place ca-l injuri pe hudrea, acum, ca nu mai esti student.

 13. Iulie 10, 2009 la 09:45
  link permanent
  jimerino zice ca:

  numero uno- il injura si cand era. numero uno bis- triciclu dinspre tinutul pulii, ca banii i-a baut, daca bine citesti mai pe la inceput. are tot toacla si tot moca, ca orice milog care isi respecta conditia.

 14. Iulie 10, 2009 la 09:58
  link permanent
  shmeny zice ca:

  nu ma pasioneaza mijloacele materiale ale lui darius. stiu ca de la mine nu vede nimic. nici bani, nici chiloti. squat!

 15. Iulie 10, 2009 la 11:06
  link permanent
  monica zice ca:

  Numero plus, cica nici nu vine simbata. Sustine astfel Hudrea, care cic-a discutam cu el ieri. Halal.

 16. Iulie 10, 2009 la 15:48
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bine că-ncerc, Şmenă, să-ţi salvez relaţia. Bine. Biiine! Şi vrei să pedalez pe stradă în cerc, să-mi fac norma de kilometri ce-o crezi tu adecvată?

  Monica – e corect, dorim să luăm şi Bacău, că avem chemări. Te rog să te supui! (Flo se va-nţelege de minune cu Gimel; şi vine cu pălinca în jeb. Pălinca mea, e drept, da’ pe Gimel, fiind în aceeaşi relaţie nepasională cu Şmeni, nu-l pasionează provenienţa.)

 17. Iulie 10, 2009 la 16:04
  link permanent
  Skag zice ca:

  Aseara petrecui cu JEG-u, a fost misto, mai ales plimbarea cu Suzuki Samurai, pe coclaurile din Brasov.

 18. Iulie 13, 2009 la 18:01
  link permanent
  cash zice ca:

  zabovitzi cam mult in brasov…v-am vz in racadau azi….ati fost sa vizitatzi ursii? ….sau ei pe voi :)) bafta

 19. Iulie 15, 2009 la 08:57
  link permanent
  scasika zice ca:

  ha ha 🙂 Prin Aiud ati trecut deja. V-am vazut intr-o duminica pe la 13, cand ieseam de la…b…iblioteca…nu, nu de la biserica. si tocmai purtam o discutie plicti cu un bosho din aiud si … v-am vazut si m-am amuzat, asta pentru ca era mare diferenta intre conceptiile moshului si actiunea si reactiunea voastra 🙂

 20. Iulie 15, 2009 la 09:42
  link permanent
  Mladin Adrian zice ca:

  ba jeg, treci pe la medias cand mai merg in directia aia si pe la sighisoara ca e fain, mai ales daca ajungi weekendu asta, festival medieval cu vacaleri la medias si weekendu viitor festival medieval cu vacaleri si vaci la sighisoara, bafta taica

 21. Septembrie 9, 2009 la 05:11
  link permanent
  Cel' al' carui nume-mi scapa zice ca:

  Loc. Unirea in care se afla “stadionul” Florida Impex langa care ai dormit tu in prima noapte ii in judetu’ Alba 😛
  Felicitari insa pt tur 🙂

 22. Februarie 15, 2010 la 15:41
  link permanent
  mirel zice ca:

  Felicitari pentru ce ti-ai propus… Dar daca eu am facut turul Romaniei prin toate orasele, pe jos… Tu ,cu bicicleta , nu-ti surade ideea? Daca da, putem face un chimb de experienta, mai ales sa-ti spun zonele pe care sa le ocolesti si alte sfaturi de la cineva cu experienta in,, obiceiurile romanasilor curiosi”. Crede-ma , daca te hotarasti, nu o sa-ti para rau!

 23. Februarie 6, 2011 la 06:19
  link permanent

  Respect to post author, some wonderful selective information .

 24. Aprilie 30, 2013 la 19:30
  link permanent

  Due to you when organizing on taking your own useful time for you to help with individuals

7 trackback-uri

 1. […] UPDATE: Între timp, a deschis gura […]

 2. de la În vacanţă. - Cronica unei vieţi. Banale. pe Iulie 14, 2009 la 23:53

  […] mare jeg al blogosferei, şi văd că băiatu’ nu-i acasă, îi plecat teleleu-tănase prin turul (pantalonilor) pardon al ţării alături de unu’ Fritz sau nu-ştiu-cum, pe nişte bicle ale dracului de faine de plimbat […]

 3. […] pe o bicla si cu prekenarul Flo dupa el intr-un tur al Romaniei. Totul a inceput cu strigatura OIDAAA si a continuat in purul stil al Jegului cu Bvruuu! + BONUS: Jdufff!, Vjjjt!, Caaah si Pleosc. Acu […]

 4. […] am un lucru, singurul care mă face să ard calorii în ritmul în care îmi place: bicicletă. Am făcut atunci turul ţării, atâta ştiu, pun bicicleta electrică pe program de făcut turul ţării iară, fără viteză […]

 5. […] propriiRobDă-mi o bere!« Cabana BloguluiCuraj adevăratAcum doi ani, Jeg făcea turul României pe bicicletă, iar Sebi şi Ovi făceau turul Ardealului pe bicicletă. În aceeaşi zonă, un an mai târziu, un […]

 6. […] Textele și suita interminabilă de comentarii care, uneori, sunt mai interesante decât textul în sine fac din blogul dânsului o parcare Web 2.0 demnă de tot timpul din lume, mai ales în condițiile unei jonglări de cuvinte maiestuoase, atât de dragi nouă, inclusiv în texte în care viața este scoasă la înaintare fără regrete și ezitare ca în acest caz – Bambinele sau ca în celebra suită de articole cu “turul țării” care încep cu jeg.ro: turul ţării. […]

 7. […] după ce în prealabil am TRAVERSAT ROMÂNIA CU BICICLETĂ ÎN COSTUM DE […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)