În opinia mea, Iisus chiar nu trebuia să moară pentru ce până la urmă se rezumă la ouă de ciocolată

sari la comentarii

… dar sunt destul de credincios să accept fără să cercetez orice motivaţie pentru ele, acum că asta-i finalitatea sacrificiului divin.

Deci Hristos a-nviat, nu-i aşa? Sau cel puţin pentru unii… Da’ altfel Dumnezeu e al tuturor, desigur! Excepţie făcând celălalte religii. Pe care, nu-i vorbă, oricum le iubeşte, doar că nu le mântuieşte, cum a scris chiar El, pe blogul personal, acum mai bine de ceva timp în urmă. Deşi îl bănui că nu şi l-a scris singur şi că se ocupă mai mult de hosting. A avut o echipă de copywriteri, iar el doar zicea “cum ar vrea să fie”. Acelaşi aspect al nepriceperii sale fiind şi cauza problemei cu mântuitul – ar vrea să fie loc de toţi, da’ până la urmă trebuie totuşi nişte conturi premium, dacă-ţi trebuie propriul tău norişor fără limită de transfer, aripi la cât vrei tu pe secundă.

oualelorDar de ce să fim răutăcioşi (oare pentru că nu există antonim pozitiv pentru acest adjectiv)? N-are sens (ca majoritatea lucrurilor în viaţă). Haidem mai bine să ne veselim şi să practicăm tot felul de obiceiuri ce n-au nici în clin nici în mânecă cu nimica logic.

De exemplu, spălat în lighean din piaţă, în apă luată din butoiu’ clerimii, adăugând urzică (?), ou, bani (că trebuie) şi şters cu prosop de la 39.000.

Am uitat ceva? Că cică n-ar fi bine să uiţi ceva din acest aranjament… sau să atingi sare în sfânta zi a Învierii, că-ţi merge rău tot anul. Înţelegeţi?

ASTEA ne sunt criteriile! Iar când ciocneşti tre’ să zici c-a-nviat. CU FĂCUT CRUCE! După care spargi oul, iar cine câştigă e mai egal în ochii lui Dumnezeu.

În caz că nu ne-a ajuns… aţi ghicit: turul bisericii cu babe-n frunte de vineri şi picurat ceară topită în palmă, să mai treacă timpul.

Dar sunt de părere că ar trebui să sărbătorim aşa: Paştele catolic (al ungurilor, pentru noi); apoi Paştele nostru (al ortodocşilor, pentru ei). Toţi. După care să sărbătorim un Paşte comun, de finalizare. Apoi un after-Paşte. Iar apoi paştele mă-sii, respectiv al cailor.

Fiindcă ăstea-s scuipat în sân, nu tre’ să ne schimbăm papucii în faţă la templu şi nici să amestecăm alcool cu pită într-o metaforă, ca să avem motiv să bem. Iar ultima dată când aţi dus 2 litri de vin la popă, câtă pască aţi mâncat la coadă? Şi unde s-a dus restu’? La Dumnezeu, probabil, că preoţimea-i mai pioasă.

***

Altfel, apropo de “fie ca lumina sărbătorilor”, am primit felicitare de la Electrica. Dimpreună cu somaţia de debranşare, normal.

electricafiecaluminasarbatorilor

***

“iete hristosu de tabla” – Flaviu Comănescu/foto – Dacian “DG” Groza

ietehristosudetabla1

***

Întâmpin mai multe probleme încercând să scap de cine nu-mi place, decât să mă apropiu de cine-mi place. Aşa mi-am dat eu seama. Lumea zice că am mulţi prieteni. Mă rog, nu zice lumea pe stradă. Zic unii. Şi este adevărat. Dar mai mult mă-ngrijorează cum eu sunt prietenul mai multora decât aş fi dispus să număr, variind de la cei pe care nici nu-i cunosc, pânâ la cei pe care nu vreau să-i fi cunoscut.

Dacă-mi place de cineva, nu mă confrunt cu absolut nici un obstacol pentru a ajunge unul lângă altul. E simplu. Ah, pardon: sunt obstacole. Futile. Ridicole. Mai bine ar renunţa din prima, împotrivirea doar face înfrângerea mai amară.

În schimb, dacă e cineva cu care nu vreau sub nici o formă nimic… agresiunea mea cea mai înverşunată faţă de această creatură pare “decât” s-o hrănească.

Eu sunt belicos de la început. Nu “la” început. “De la” început. Cu toată lumea. Nu mi se pare că e distractiv să fiu invers sau oricum altfel. N-am venit pe lume ca să strâng mâini şi să zâmbesc trecând prin viaţă, cu ochii mijiţi de amabilitate, ca apoi să mă gândesc “ce cred de fapt”. Şi asta apreciază lumea la mine. Sau urăşte. Cei cărora nu le convine nici nu mă prea pasionează. Iar cu restul interacţionez.

Şi de aici se-mpart în două: cei care sunt la fel îndărăt cu mine şi ne iubim într-acest sens, coexistând într-o atracţie efervescentă şi interesantă; şi dup-aia ceilalţi. Care mă-ntreabă. Care “da’ de ce?”. Care vor să înţeleagă, ca apoi să-mi explice, să înţeleg şi eu. Să m-ajute. Să mă iubească. Să iubesc înapoi, să pot să simt. Să-mi arate ce-i dragostea, ce-i buna convieţuire. Cum e să fie bine. Care sunt culorile. Cum se pictează cerul, ce frumoasă este apa şi cum curge ea, ca un lichid. De la voi nu doresc nici măcar să-mi sugeţi pula. Adelina, de exemplu. Sunteţi mai răi decât ăia care măcar îşi asumă că nu.

***

Binecunoscuţii artişti muzicali de prin părtile Clujului, Darius “The Duke of Uke” Groza şi Mirona “Veniţi Privighetoarea Cântă” Pascu, performând o reinterpretare a şlagărului anilor ‘90 de origine americană “Ce-i sus?” (sau “What’s up?”, cum ar spune regina când vine în Colonie), pentru un public larg, asigurat prin minunea tehnologiei care este “Internetul” sau, mai simplu, “Netul”, cum îl numesc între ei internauţii. [alternativă YouTube]

***

hairday


248 comentarii

zi si tu ceva
 1. Aprilie 13, 2009 la 13:51
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  1. nice haircut dude ;)

 2. Aprilie 13, 2009 la 14:05
  link permanent
  dush zice ca:

  omfg! cin-te-o curentat draga?

 3. Aprilie 13, 2009 la 14:10
  link permanent
  Bogdan Pantoc zice ca:

  E după ce ai citit mesajul de la Electrica?

 4. Aprilie 13, 2009 la 14:25
  link permanent
  knife_prty zice ca:

  Lasa freza…Cine-i Adelina?:D

 5. Aprilie 13, 2009 la 14:32
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hî-hîîî!

 6. Aprilie 13, 2009 la 14:36
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  da da-i mah si la fata asta niste supa! lasa aversiunea pt adelina…

 7. Aprilie 13, 2009 la 14:37
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Bănuiesc, da? Bănuiesc.

 8. Aprilie 13, 2009 la 14:38
  link permanent
  monica zice ca:

  …te spalam, te pieptanam…
  Funda rosie unde-i?!

 9. Aprilie 13, 2009 la 14:40
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  n-o vrut sa stea.

 10. Aprilie 13, 2009 la 14:42
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Stai să-l văd pentru a cincea oară.

 11. Aprilie 13, 2009 la 14:43
  link permanent
  monica zice ca:

  :lol: Bibli are o genialitate fireasca.

 12. Aprilie 13, 2009 la 14:47
  link permanent
  un guru zice ca:

  iubitelule, sunt doua tipuri de oameni:
  primul care mereu zice adevarul, al doilea care are prieteni.

 13. Aprilie 13, 2009 la 14:50
  link permanent
  Claudiu zice ca:

  E freza de vara?

 14. Aprilie 13, 2009 la 14:56
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Floricelele de pe ouăle din felicitare îs făcute tot de tine, aşa-i? :mrgreen:

 15. Aprilie 13, 2009 la 15:17
  link permanent
  geretus zice ca:

  bah… ce plm de freza ti-ai tras… Nu mai ai bani de frizer?
  Zi… sa-ti trimit 10 ron….

 16. Aprilie 13, 2009 la 15:19
  link permanent
  george zice ca:

  Butthead, iz that you?

 17. Aprilie 13, 2009 la 15:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ghere – nu, n-am; trimite.

  Măriensche – s-au nimerit. Gigel – nu, greşeală. Claudiu – pre-vară. Primăvară, cumva. Gurel – să aduci lucruri bune!!!

 18. Aprilie 13, 2009 la 15:28
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Dacă aş fi avut astăzi 20 de ani mai puţin şi mintea de acum…

  Este inutil să mă mai mint că mă voi urni să fac o melodie special pentru Mirona “Veniţi Privighetoarea Cântă” Pascu, este inutil să mai cred că mă voi ţine de capul lui Darius “The Duke of Uke” Groza până va ajunge cu un film la Oscar. De fapt, mă simt ratat pentru că nu pot face toate lucrurile pe care mi le-aş dori să le fac. E trist şi jenibil.

  În altă ordine de idei…
  Mă feresc să vorbesc despre credinţă, mai ales neserios, mai ales în această perioadă a anului.

  Cred că voi mai vedea o dată clipul să fie 10, sumă rotundă.

 19. Aprilie 13, 2009 la 15:37
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Eu nu înţeleg de ce scrie acolo în trilulilu 8 vizionări când numai eu l-am văzut de 10 ori?

 20. Aprilie 13, 2009 la 15:58
  link permanent
  isis zice ca:

  ma

 21. Aprilie 13, 2009 la 15:59
  link permanent
  isis zice ca:

  tu ai slabit

 22. Aprilie 13, 2009 la 15:59
  link permanent
  isis zice ca:

  si ce-i cu freza de kramer wannabe?

 23. Aprilie 13, 2009 la 16:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Biblel – depinde de unde te uiţi – cre’că din embeduială nu numără; apoi pe lângă că nu numără bine nici din el însuşi. Isis – da, respectiv nimica. :P

 24. Aprilie 13, 2009 la 16:11
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Ace Jegtura.

 25. Aprilie 13, 2009 la 16:41
  link permanent

  Se vede ca Darius e fan David Lynch, nu-i asa nenea eraserhead?

 26. Aprilie 13, 2009 la 16:44
  link permanent
  Andi zice ca:

  Chiar n-a văzut nimeni, în afară de mine, Eraserhead, genialitatea de film al lui David Lynch? Adică, no, din unele puncte de vedere.

  Măi, blocul tău seamănă suspect de mult cu… sau nu.

  Ah, şi mi-am dat seama că fac parte din categoria viticolă (adică despre vite) care-şi înpunge tentaculele personalităţii în formare în sfera vieţii tale. Încerc să le retrag, deşi e posibil să mai rămână vreo câteva de care nu-s conştientă, aşa că te rog, dacă prinzi vreun tentacul de-ăsta pişcăcios pe-aici, electrocutează-l zdravăn, poate începe să ţipe ca o fetiţă şi fuge. Doar poate. Adică există posibilitatea să nu. Că am deţinut şi echipament anti-curent-electric la viaţa mea…

 27. Aprilie 13, 2009 la 16:46
  link permanent
  Andi zice ca:

  Pot să afirm că Andrei este iubirea vieţii mele? Da, pot, dar n-o s-o fac, pentru că nu e.

 28. Aprilie 13, 2009 la 16:54
  link permanent
  Taner zice ca:

  Azi l-am vazut pe Jesus. Pe bune chiar l-am vazut. In curtea lui Becali. Banuiesc ca stie tot poporul ca are o cruce cu hesus de vreo 4-5 metri in curte nu? :)

 29. Aprilie 13, 2009 la 17:19
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Adicălea eu sunt singurul care vede valoarea celor doi? Unde n-am făcut eu ASE-ul să-i manageriez şi să mă umplu de banii din cei 10%.

 30. Aprilie 13, 2009 la 17:38
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Andruşcă – n-am văz’t.

 31. Aprilie 13, 2009 la 18:04
  link permanent
  Flo zice ca:

  ai jucat call of duty si ti-a explodat o grenada in cap, e clar

 32. Aprilie 13, 2009 la 18:29
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Presupunerile nu prididesc în a răsări… :P

 33. Aprilie 13, 2009 la 18:35
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Darius, nu-i asculta… sunt geloşi că nu au păr şi ei. :D

 34. Aprilie 13, 2009 la 18:37
  link permanent
  Bau zice ca:

  Eşti nebun!

 35. Aprilie 13, 2009 la 19:55
  link permanent
  Bancheru zice ca:

  cine-i stilistu?

 36. Aprilie 13, 2009 la 19:56
  link permanent
  psaico zice ca:

  recunoaste, te faci pancăr

 37. Aprilie 13, 2009 la 20:01
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da, aşa este. Banchere – se freacă cu prosopu’, e artizanală.

 38. Aprilie 13, 2009 la 20:35
  link permanent
  chira zice ca:

  “-Cei care ne batjocoresc, nu sunt de-ai noştri nici dacă zic români, căini la casa oricărui stăpân, aşa că în faţă avem duşmani!
  -Eu ţi-o spui pe aia dreaptă…: dacă n-ai fi tu, ar fi alţii mai răi”.

 39. Aprilie 13, 2009 la 20:44
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Din cine este citatul, Cristian Ciofu?

 40. Aprilie 13, 2009 la 21:02
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Am găsit, “Veritasaga – Nu meriti”. Cu extras dintr-un film cu Sergiu Nicolaescu, nu-mi dau seama care.

 41. Aprilie 13, 2009 la 22:01
  link permanent
  chira zice ca:

  Confirm. Doamne ajută!

 42. Aprilie 13, 2009 la 22:04
  link permanent
  Sofia zice ca:

  ba este => binevoitori…nu?

 43. Aprilie 13, 2009 la 22:16
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Uite mai… el face nazuri cind biserica ii ofera prilejul sa manince de doua ori cozonac, sa bea de doua ori palinka, sa mearga de doua ori la prieteni, sa-si ciocneasca de doua ori ouale… ups, cred ca aici e problema, gata, nu mai scriu nimic.

 44. Aprilie 13, 2009 la 22:26
  link permanent
  i.f zice ca:

  ce canta mirona la inceput?

 45. Aprilie 13, 2009 la 23:14
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Iată o întrebare pertinentă, ce cântă domnişoara la început. Şi mai am o întrebare pertinentă, de ce nu cântă domnia sa la chitară pe lângă domnul Darius, încet, cât să se facă armonia?

 46. Aprilie 13, 2009 la 23:20
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  @i.f la început e o compoziţie proprie
  @bibli dacă îl acompaniam pe darius cu animalul ăla crezi că se mai auzea ukuleala? am încercat, am reuşit, dar numai într-un stil mai complicat la chitară, care mă încurca la ritmul de la voce

 47. Aprilie 14, 2009 la 00:03
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Mironeasca
  Înţeleg că acea compoziţie proprie e “pe ţeavă”? Atunci abia o aştept…

 48. Aprilie 14, 2009 la 00:09
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  nu e pe ţeavă. :) e copilăroasă şi are nevoie de îmbunătăţiri. poate după finalizare

 49. Aprilie 14, 2009 la 00:12
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Spunea Andrieş…
  Povara răspunderii îmi apasă umerii… :D

 50. Aprilie 14, 2009 la 01:05
  link permanent
  confuzius zice ca:

  Ge-ni-al

 51. Aprilie 14, 2009 la 02:23
  link permanent
  herry zice ca:

  rezonez cu o treaba din ce s-a scris mai sus….aflu ca am prieteni noi de la o zi la alta …si nu am cont de hi5. mi se pare penibil sa il numesti pe altu prieten atata timp cat celalat te-a vazut numai o singura data.

  nice hair do anyway :) ))

  condoleante familiei frizerului tau

 52. Aprilie 14, 2009 la 03:10
  link permanent
  fanu' de peste ocenu' zice ca:

  love.the.hair.

 53. Aprilie 14, 2009 la 07:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Apreciez aprecierile voastre, atât din ţară, cât şi diasporă. Hehehe.

  Herea – pe mine nu mă deranjează am prieteni; miliarde, poate zeeeci de miliarde, dacă-i necesar; da’ nu ăia ce nu-i poftesc; iar ei să se încăpăţâneze; că sunt convins că sunt perfect conştienţi că-i cred de căcat.

  Să insistăm la Mirona să poftească la-nregistrat melodia cu pricina. Că se tot codeşte. Deci, fă, fă-o! Nu se simţi presată. Hîîî!

  Binevoitori este “năvlegi”, vorba lu’ Canalia… Da’ tot nu e antonim, vorba mea. Nu există nici în viaţa reală şi degeaba o fi existând în DEX. E fals.

 54. Aprilie 14, 2009 la 08:15
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  tăci acolo!

 55. Aprilie 14, 2009 la 09:47
  link permanent
  krakilla zice ca:

  Pe FileList nu mai merge “search-ul”… Vreau si io sa-mi iau UT III si nu pot. Ma rog, pot sa iau de pe celelalte 20 de “trakere” pe care sunt inregistrat dar eu vreau de pe FL. Exista anumite complicatii pe care nu vreau sa le impartasesc, asa ca, daca stie cineva unde este UT III pe FL sa-mi dea si mie adresa… Aaaa, vreau doar sa vad unde e, nu vreau sa-l piratez, pentru ca asta ar fi impotriva legii.

  Be, ce aveti cu paru’ grasului? Mai intai as schimba camasa aia ce seamana cu o fata de masa.

 56. Aprilie 14, 2009 la 12:00
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Care-i treaba cu cocoşul de pe perete?

 57. Aprilie 14, 2009 la 12:16
  link permanent
  geretus zice ca:

  Freza ca freza… da privirea e inteligenta rau… ” Privesc in stanga cu manie ” :D

 58. Aprilie 14, 2009 la 12:54
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ok, ti-ai luat ukulele, asta stiam. cand canti ceva la el? daţ daca se termina in -lele e “cand canti la el?” ca e unu sau “cand canti la ele?” ca e in -lele. leleo.

 59. Aprilie 14, 2009 la 12:56
  link permanent
  jimerino zice ca:

  bibli, avem o rugaminte. sau daca vrei, poti sa-i zici curiozitate. poezia cu pelicanul ukulele o gasim pe vreundeva?

 60. Aprilie 14, 2009 la 13:00
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ jimerino
  Nu înţeleg exact la ce vă referiţi, dezvoltaţi un pic. Ce pelican, care ukulele?

 61. Aprilie 14, 2009 la 13:05
  link permanent
  jimerino zice ca:

  asa i zice poeziei. e dintr-o carte pentru copii. mai veche, evident. ma gandeam ca ar fi o dedicatie potrivita. un gest frumos de prietenie. o mana intinsa inspre jeg.

 62. Aprilie 14, 2009 la 13:09
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Poate…

  The pelican

  The captain Jonathan,
  Being eighteen-year-old,
  Capture a pelican one day
  On an island of Far East.

  Jonathan’s pelican,
  In morning, a very white egg lays
  And he takes from it out a pelican
  Resembling him surprisingly.

  And this second pelican
  A very white egg lays, in its turn,
  Where from fate, inevitably,
  Other who makes it so much.
  It can last for a long time
  If omelette before is not made.

  ROBERT DESNOS

 63. Aprilie 14, 2009 la 13:10
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Am şi acordurile, dar pentru melodia tradusă în maghiară:

  A PELIKA’N
  Lyrics by Robert Desnos
  Translated to Hungarian by Tamko’-Sirato’, Ka’roly
  Music by Kala’ka

  C am dm G C am dm C am dm G C G C

  C am dm G C am dm C am dm G C G C

  C _ am _ dm_ _ C – G
  Jonata’n, a kapita’ny hu’sz e’ves sem volt tala’n,
  C am_ _ _ dm-dm = G C
  Messze-messze De’len ja’rt e’s fogott egy Pelika’nt.

  C am dm G C am dm C am dm G C G C

  C _ _ am _ dm C – _ G
  Ma’snap la’tja Jonata’n: tojt egyet a pelika’n.
  C _ _ _am_ dm _ C – em
  Fehe’r toja’sa’bo’l kikelt egy ma’sodik pelika’n.
  F _ G
  - Na’la is szebb volt tala’n.

  C am dm G C am dm C am dm G C G C

  C _ am _ dm_ C – _G
  E ma’sodik pelika’n, ha’t ez is tojt egyet a’m.
  C _ _ _am_ dm _ C – em
  Fehe’r toja’sa’bo’l kikelt egy harmadik pelika’n.
  F _ G
  - Na’la is szebb volt tala’n.

  C am dm G C am dm C am dm G C G C

  C am _ dm_ C – G
  E harmadik pelika’n, ha’t ez is tojt egyet a’m.
  G_ _ _ _ _ G7_
  …E’s ez i’gy ment volna a’m hosszu’ ido”n a’t,
  F _ F7 _ C _ _ A7 _ _ D7
  Ha Jonata’n kapita’ny a toja’sbo’l nem su~t egy jo’ ra’ntotta’t
  G7 C_ C am dm G C G C
  Idejekora’n

 64. Aprilie 14, 2009 la 13:20
  link permanent
  Chira zice ca:

  O s-o cante domnul Un guru la rezervorul de apa.

 65. Aprilie 14, 2009 la 13:26
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  http
  www
  youtube.com/watch?v=l79jFnXfCJE

 66. Aprilie 14, 2009 la 13:31
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Adina Hutanu – un fel de ceva anume

  .. in alta viata am fost un peste de adanc si ma uitam spre tine cu ochii mei de pe ceafa, asa cum se uitau fratii mei – pesti de adanc – in sus, ghicind ca undeva trebuie sa fie soare, mult deasupra lor si mult deasupra oceanului greu pe care-l poarta in spinare.

  .. in alta viata am fost un pelican, ma uitam spre tine in jos, din zbor, asa cum se uitau fratii mei pelicani inspre ape, ghicind ca exista pesti in adancuri, intuind ca aceia sunt cei mai gustosi.

  .. in alta viata am fost un iepure si tu erai un lup flamand, mi-as fi dorit atunci sa fi fost om si sa fiu vanator.

  .. in alta viata eu am fost eu, si te cautam.

  .. in alta viata tu erai tu, si ma cautai.

  .. in viata asta coexistam din nou, suntem pesti de adanc, in mari diverse. suntem pelicani, unul mai sus si unul mai jos de tropic. suntem iepuri, unul de casa si unul de camp. suntem lupi, unul flamand, in padure si unul impaiat, in casa unui vanator. suntem eu – eu, si tu – tu, eu cu mine si tu cu tine.

  .. in viata asta ghicim cumva ca celalalt exista, si ne vedem numai in gand si-n vis.

 67. Aprilie 14, 2009 la 13:32
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Pelicanul – Robert Desnos

  Căpitanul Jonathan
  În vârstă de optşpe ani
  Capturează-un pelican
  Dincolo de Astrakan.

  Pelicanul lui Jonathan,
  Clocea-n zori un ou baban,
  Din el ieşi un pelican
  Semănându-i în chip grosolan.

  Iar acest al doilea pelican
  Cloceşte şi el un ou baban
  Din care iese, la fel de spontan,
  Un alt imitator pelican.

  Şi-o putem lungi din an în an
  De n-am avea o omletă-n plan.

  În româneşte de
  Mihai Rădulescu
  din antologia:
  “Aceşti mari poeţi mici”
  alcătuită de traducător

 68. Aprilie 14, 2009 la 13:33
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  :) Gata că simt cu se formează înjurături pe buzele cititorilor…

 69. Aprilie 14, 2009 la 13:56
  link permanent
  ionutu zice ca:

  Salut,
  e prima dată (într-un an de zile) de cînd am blog, cînd recurg la această metodă de spam. :D
  Cred însă, că pentru această cauză, merită efortul. Alătură-te şi tu campaniei No more shit (căcat de cîine sub tălpile noastre).
  Tu nu eşti sătul de atîta rahat de cîine?

 70. Aprilie 14, 2009 la 14:20
  link permanent
  jimerino zice ca:

  eu m-am saturat de sticle goale aruncate pe strada. ma deprima ca-s goale, nu ca-s aruncate.

 71. Aprilie 14, 2009 la 14:31
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  Dacă te gândeşti bine, şi câinii sunt goi după ce… ştiţi voi.

 72. Aprilie 14, 2009 la 14:32
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Pe mine mă deprimă că se numesc sticle şi sunt de fapt din plastic.

 73. Aprilie 14, 2009 la 14:42
  link permanent
  Andi zice ca:

  Sticlele de care vorbeşte jimi sunt de sticlă, că trebuie să fi fost umplute cu ceva tărie/bere/vin (nu ştiu ce-i place), că doar n-o ofta el după PET-uri de cola sau alte derivate.

  Dariuse, ce ziceai de pseudoprieteni şi prietenii forţate pe gât? Ia uite la ăsta micu’ cum se crede la el acasă. Şi ia uite şi la mine cum încerc să fac ordine altundeva decât la mine…

 74. Aprilie 14, 2009 la 15:09
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Andi
  Stimată domniţă,
  Ia recitiţi ce am spus şi izolaţi acea parte care face legătura între ce spun eu şi ceea ce spune stimatul domn jimerino. :)

 75. Aprilie 14, 2009 la 16:15
  link permanent
  Popescu zice ca:

  Jeg, sa nu ma intelegi gresit, iti ador blogul si scriitura…dar, omule, e PREA evident ca esti un junkie :-) . Orice ai face (sau orice ai baga), las-o mai moale, tati :) ). Bate la ochi !!!

 76. Aprilie 14, 2009 la 16:32
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Şi asta-i, deci, o problemă pentru tine, în opoziţie cu cum mă iubeşti?…

 77. Aprilie 14, 2009 la 17:14
  link permanent
  Flo zice ca:

  Popescu, păi eu ştii ce zic? Hai să luăm coasele, furcile, topoarele şi torţele şi să pornim la vânătoare de animale de-alea.. cumle zici.. junkies.
  Bonus de la zoso: cancerul de gât se ia prin microbi de pe pulă.

 78. Aprilie 14, 2009 la 17:41
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Ai trecut în ZeList înaintea lui Adrian Năstase… :D

 79. Aprilie 14, 2009 la 17:58
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Divin. Ahahaha. Ăsta a fost întregul plan! :) I-am făcut blog… ca să-l umilesc, mă!

 80. Aprilie 14, 2009 la 18:00
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Nu este chiar umilire în cazul domniei sale… umilit sunt eu…

 81. Aprilie 14, 2009 la 18:04
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Dar am un plan. Fac 20.000 de bloguri care-şi dau link-uri unul celuilalt, şi ajung primul. :D

 82. Aprilie 14, 2009 la 21:39
  link permanent
  Mihai zice ca:

  ce ciudate-s blogurile astea cu forum.

 83. Aprilie 14, 2009 la 21:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cu comentarii, adică? :P

  Bă, ciudat eşti tu, făăă, ai priceput?! Îmi asmut ogarii, moaaa! Bibli!

 84. Aprilie 14, 2009 la 22:23
  link permanent
  Sofia zice ca:

  mai sa zica cum ca se simte ca pe marte, el venusianul mamii (uoh, marte doare, mi-am rupt o unghiuta…nu-mi place aici!):D

 85. Aprilie 14, 2009 la 22:33
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Lasăăă-l, săracu’, e de pe aici. :) Da’ se face că dacă nu comentează, atunci nu-i implicat. Bă, dacă filmezi cu telefonu’, tăt participant eşti!

 86. Aprilie 14, 2009 la 22:39
  link permanent
  Mihai zice ca:

  dar iată, adoptaţi imediat pe homeleşi ca mine, cât ai zice “Bagă”

 87. Aprilie 14, 2009 la 22:46
  link permanent
  Sofia zice ca:

  mai greu de scos…sa nu te bloghezi. :)

 88. Aprilie 14, 2009 la 23:08
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Darius – junkie? De’ unde să dea el bani pe aşa ceva? De unde? :lol: Asta a fost chiar tare.

  Mihai, adică (nu că virgulă) cam cum ai striga “fă curcilor”, da’ taman dintre dânsele?

 89. Aprilie 14, 2009 la 23:22
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Mihai
  Vreţi să-mi daţi o definiţie a blogului? Ce înţelegeţi dumneavoastră într-un blog, ce înţelegeţi printr-un forum, şi anume cum este exact un blog-forum şi ce legi ale fizico-chimicii încalcă el? Nu vă supăraţi pe mine, dar sunt mai greu de cap… pe puncte dacă se poate.

 90. Aprilie 14, 2009 la 23:29
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Ieri am discutat cu cineva despre logică. A fost plăcut… în cea mai mare parte a timpului. Eu încercam să-l fac să înţeleagă că o propoziţie nu poate fi simultan şi adevărat şi falsă şi că, deşi sunt aceleaşi cuvinte, înţelesul cuvintelor este altul şi deci sunt două propoziţii diferite. La rândul lui el încerca să-mi demonstreze că eu sunt prost, el este ceva mai deştept ca mine şi deci el are dreptate în tot ce zice în timp ce eu nu. Nu mi-a mai rămas decât să mă scarpin în creştetul capului.

  Hă, hă hăhăhă. E greu cu Becali!, ar fi spus un personaj…

 91. Aprilie 14, 2009 la 23:30
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Iar am venit la spartul târgului. Stau cu orele să văd dacă scrie cineva şi, când chiar scrie cineva, văd prea târziu.

 92. Aprilie 14, 2009 la 23:37
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Şi pentru că m-am enervat acum, că mi-am adus aminte de atâtea lucruri neplăcute…

  Măi nea Mihai, ce e aia homeleşi. Înţeleg homelessi, homeless-i, homleşi, homelessness… dar homeleşi este o struţo-cămilă ce seamănă cu o moluscă-peştoaică. Ce ar fi asta, case de leşi, adică polonezi că la hoituri se spune leşuri.
  Să nu se mai întâmple!
  :)

  Am glumit domnul Mihai, am glumit…

 93. Aprilie 14, 2009 la 23:45
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Maestre Darius, geniul neîncoronat (încă) al blogurilor, am intrat la nea Mihai pe blog să văd cam câte comentarii are şi cred că scrie mai alambicat decât domnia voastră… citiţi şi plângeţi:

  Mi s-a părut o potriveală aproape cosmică faptul că am citit cartea în perioada în care mă aflu şi felul în care s-a sincronizat cu mai multe discuţii revelatoare. Nu vorbesc despre partea cu sinuciderea, deşi asta e premisa cărţii.

  Cred că am citit fraza asta (sau aliniatul acesta) de 25 de ori… Super Tare Frate! Aferim Nene Mihai!

  Dicţionar de termen rar:
  AFERÍM interj. (Turcism înv.) Foarte bine, bravo! – Din tc. aferim.

 94. Aprilie 14, 2009 la 23:53
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  O phi vorba de homalau cu N aglutinat….Mai stii?

 95. Aprilie 14, 2009 la 23:54
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Ntz, e prea tare pentru mine.

 96. Aprilie 15, 2009 la 00:16
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Biblel – nu stai cu orele potrivite (… şi-ncoronat de câteva ori, bă!)

 97. Aprilie 15, 2009 la 01:15
  link permanent
  Mihai zice ca:

  adica, ti-ai raspuns singur la intrebare? mie ce-mi mai ramane? :-?

 98. Aprilie 15, 2009 la 01:16
  link permanent
  Mihai zice ca:

  ala nu e emoticonu potrivit.

 99. Aprilie 15, 2009 la 05:34
  link permanent
  monica zice ca:

  Si nici aia virgula potrivita :lol:

 100. Aprilie 15, 2009 la 07:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ altfel – la ţanc!

 101. Aprilie 15, 2009 la 08:47
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Biblio s-a prins că dacă scrie comentarii lungi nu i le citeşte nimeni şi acu bagă unele mai scurte, da’ mai multe. La rând. Câte 5, aşa.

 102. Aprilie 15, 2009 la 10:31
  link permanent
  jimerino zice ca:

  sloboz, eu tot lungi le vad. rezolutia pizdii!

 103. Aprilie 15, 2009 la 11:42
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius şi Groza

  Am spus încoronat nu încornorat (vezi capul de cerb din chiuvetă) şi, mai ales, am spus geniu. :D

  Coroana este ceva formal, dar documentat. Sigur, simbolic este altceva, multi-recunoscut… dar cum pe alteţa sa regală Principele Radu de România îl cheamă ca atare pentru că formularea asta e mai tare decât alteţa sa regală Principele Radu de Hohenzollern-Veringen, statul de “geniu” este mai tare decât statutul de “cel mai bun”, pentru că genialitatea instigă la atingerea noului, pe când performanţa instigă la depăşirea recordului pentru ceva vechi.

 104. Aprilie 15, 2009 la 11:51
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ jimerino
  Pe tocmai slobozul (adică eliberarea) le face lungi. :)
  Eliberarea duce în mod implicit la efervescenţă sau alegrie, la nivel uman… Nu-i aşa? Modificarea entropiei este principiul de bază a constrângerilor şi eliberărilor.

  Dicţionar de termeni rari:
  ENTROPIE, entropii, s.f. 1. Mărime de stare termică a sistemelor fizice, care creşte în cursul unei transformări ireversibile a lor şi rămâne constantă în cursul unei transformări reversibile.. 2. Mărime fundamentală în teoria informaţiei, care indică cantitatea de informaţie raportată la un element al mesajului transmis. 3. P.gener. Măsură care indică gradul de organizare al unui sistem.

  EFERVESCÉNŢĂ, efervescenţe, s.f. Degajare rapidă şi zgomotoasă a unui gaz într-o masă lichidă, datorită unei reacţii chimice sau fizice. ♦ Fig. Agitaţie, frământare, fierbere

  ALEGRIE Bucurie, jubilaţie… cuvânt provenit din spaniolă/portugheză, neintrodus încă în dicţionare, dar folosit în limba română (semnalat ca atare de profesorul Pruteanu)

 105. Aprilie 15, 2009 la 11:59
  link permanent
  Mihai zice ca:

  pai daca bibliotecaria in zilele noastre inseamna copy paste din ex, atunci ma bag si eu.
  Am glumit domnu Bibli, am glumit…

 106. Aprilie 15, 2009 la 12:08
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Mihai
  Domnule Mihai,
  Cu toţii învăţăm de undeva, nimeni nu este născut cu un bagaj genetic care să conţină ceea ce ar trebui să învăţăm. Nu este important dacă dai copy/paste sau dacă citeşti, înveţi şi apoi scrii de mână totul. Important este să ştii unde este informaţia, nu-i aşa? Am dat copy/paste la definiţii pentru a se înţelege că nu este vorba de părerea mea ci este un fapt acceptat de mai multă lume. :D

  Mai spun o dată, nu sunt bibliotecaru. Nick-ul are alte conotaţii de nimeni ştiute. :)

 107. Aprilie 15, 2009 la 12:12
  link permanent
  Mihai zice ca:

  deci esti un neinteles contemporan? (cu aceasta ocazie intelegi si ce-am vrut sa zic prin forum)

 108. Aprilie 15, 2009 la 12:19
  link permanent
  aeerdna zice ca:

  faina freza. :D semeni cu asta http://www.clickthecity.com/img2/articles/CTC-2911-image4.jpg

 109. Aprilie 15, 2009 la 12:28
  link permanent
  jimerino zice ca:

  serios, hai sa stabilim cumva un nume de alint pentru bibliotecar: e bibli sau biblio?

 110. Aprilie 15, 2009 la 12:28
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Mihai
  Eu încercam să vă fac să înţelegeţi că nu există o definire a blogului în care comentariile nu ar trebui să aibă forma de chat (sau de forum, dacă vreţi).

  Acum câteva zile cineva mi-a spus că sunt un “luzăr trepanat” pentru că scriu o sută de comentarii pe un blog în decurs de o mai mult de o săptămână, poate două… Adică dacă mai toată lumea are un comentariu sau două la fiecare postare, cum am şi eu la blogul meu, de cele mai multe ori nici un comentariu… înseamnă că există o lege nescrisă a blogului care interzice comentariul?

  Din câte înţeleg eu, blogul este un punct de prezentare a informaţiilor personale. Cum posibilitatea comentariilor este explicită, atunci de unde această problemă a limitării lor.

 111. Aprilie 15, 2009 la 12:31
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ jimerino
  Tocmai ce am spus mai sus, că nu este vorba despre bibliotecaru, nick-ul este Bibliotecaru, cu majusculă şi nearticulat, adică un nick şi nu un nume de meserie. Bibliotecaru nu are nimic de-a face cu o bibliotecă ci cu o singură carte care este mereu în schimbare.

 112. Aprilie 15, 2009 la 12:33
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Mihai
  Rugămintea mea este ca atunci când vorbiţi cu mine să puneţi undeva faptul că vă adresaţi persoanei mele… Dacă se poate.

 113. Aprilie 15, 2009 la 12:36
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Am inteles! Asul de Cupe nu se schimba niciodata. Deci e vorba de ceva mai abscons si etilist.

 114. Aprilie 15, 2009 la 12:36
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Pardon, etilist.

 115. Aprilie 15, 2009 la 12:36
  link permanent
  jimerino zice ca:

  scuze. si Bibliotecaru va fi alintat Bibli sau Biblio? ca George, de exemplu, se alinta Georgel sau Gica, dupa cum se pun de acord partile.

 116. Aprilie 15, 2009 la 12:37
  link permanent
  jimerino zice ca:

  etilic.

 117. Aprilie 15, 2009 la 12:38
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Elitist.Na!
  Da’ are nevoie de alintari????

 118. Aprilie 15, 2009 la 12:47
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Asul de Cupe? Avem între noi un specialist în cărţi… puţini ştiu acest amănunt că se spune Cupe şi nu Cupă… :D

 119. Aprilie 15, 2009 la 12:51
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Nearticulat ar fi Bibliotecar. Ce zici matale e articulat da’ îi lipseşte ultima literă, motiv pentru care necesită un apostrof, cam aşe ni: Bibliotecaru’.

  Aş propune să-l alintăm Ghio. :lol:

 120. Aprilie 15, 2009 la 12:55
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Specialist în cărţi sau poate doar bucureştean: după-dupe / cupă-cupe.

 121. Aprilie 15, 2009 la 12:58
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Hudrea
  Nu este nici cu apostrof, pentru că numărul de litere este important. :)
  În plus, cu apostrof este altcineva… De altfel mulţi internauţi mi-au copiat nick-ul, din păcate.

 122. Aprilie 15, 2009 la 12:59
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Recunosc. “Dupe” imi este odios urechilor,chiar si cand nu le spal. Da’ lup-lupe mi-e cunoscut.

 123. Aprilie 15, 2009 la 13:00
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Hudrea
  Este vorba de tarot.

 124. Aprilie 15, 2009 la 13:02
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  De exemplu, Într-o corespondenţă între astrologie şi cartea de Tarot numită “Asul de cupe”, avem că “Neptun/Jupiter, in corespondenta armonioasa cu Soarele, ca expresie a harului implinirii cele mai profunde”.

 125. Aprilie 15, 2009 la 13:02
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Trebea sa-l lesi sa schiarba o tara….:))

 126. Aprilie 15, 2009 la 13:04
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Lupul Alb
  “Din şapte văi şi-o vale-adâncă!”, se spune “lupe”, uneori şi “lupchie”. :D

 127. Aprilie 15, 2009 la 13:07
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  No, apai vezi,dara……

 128. Aprilie 15, 2009 la 13:07
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  B., aia ziceam şi eu, că nu e. Dar ar trebui.

 129. Aprilie 15, 2009 la 13:09
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Lupule, să şiarbă :lol:

 130. Aprilie 15, 2009 la 13:11
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Cum dziceti matale.

 131. Aprilie 15, 2009 la 13:14
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Da’ ierea in langaju’ oltenesc, nu moldoviniesc.

 132. Aprilie 15, 2009 la 13:22
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Ceva bălmăsheet.

 133. Aprilie 15, 2009 la 13:28
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Exact. Ca Bucurestiul. Plin de alte neamuri, care ne fac de ras. Recte Mitici. Bucuresteni sadea mai sunt foarte putini. Restul e adunatura flamanda, de aiurea.

 134. Aprilie 15, 2009 la 13:28
  link permanent
  jimerino zice ca:

  sa va trag pe trestie. asta e pe graiul bucurestian. vine de la faimoasa vorba chestii-trestii.

 135. Aprilie 15, 2009 la 13:31
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Q.E.D.

 136. Aprilie 15, 2009 la 13:32
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ jimerino
  :)
  Chestii/Trestii vine de la poporul lipovean. La ei există o zicere…

  Foaie verde trestia
  Ţi se vede chestia

 137. Aprilie 15, 2009 la 14:02
  link permanent
  monica zice ca:

  Bă, scuzaţi-mă, dar Hudrea iar vrea să mănînce bătaie? O îndesată de-aia de Bucureşti…? Mărunt-mărunt, numai la rinichi şi ficat, fără de vînătăi, temeinic şi aşezat – treabă ardelenească :lol:

  Şi acum mă pun să citesc şi restul comentariilor.

 138. Aprilie 15, 2009 la 14:04
  link permanent
  monica zice ca:

  Gata, le-am citit.

 139. Aprilie 15, 2009 la 14:05
  link permanent
  jimerino zice ca:

  daca preferati un intreg popor lipovean unui singur jimerino…fiecare cu gangbanguiala lui.

 140. Aprilie 15, 2009 la 14:15
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ jimerino
  Nu există şi o variantă cumulativă, sau, mai bine spus, copulativă?

  Numai să fie copulativus captivus…. :D

  Dicţionar de termen rar:
  COPULATÍV, -Ă, -copulativi, -e, adj. 1. (Despre conjuncţii) Care leagă părţi de propoziţie sau propoziţii de acelaşi fel. ♢ Verb copulativ = verb care intră în alcătuirea predicatului nominal, făcând legătura dintre subiect şi numele predicativ. Propoziţie copulativă = propoziţie coordonată, legată de coordonata ei printr-un raport de asociere în interiorul unei fraze. 2. (Log.; despre judecăţi afirmative) Care are mai multe subiecte legate de acelaşi predicat. – Din fr. copulatif, lat. copulativus.

 141. Aprilie 15, 2009 la 14:38
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Monică, dar tu citeşti mai întâi comentariile mele şi-apoi pe-ale celorlalţi? Şi după asta, citeşti şi articolul de deasupra comentariilor? Şi toate astea pe un blog care nu este al meu. Am înţeles bine?

 142. Aprilie 15, 2009 la 14:40
  link permanent
  monica zice ca:

  Nu.

 143. Aprilie 15, 2009 la 14:59
  link permanent
  sepukku zice ca:

  bag sama ca aici se vorbesc numa prostii nu ca pe vremuri

 144. Aprilie 15, 2009 la 15:08
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  私たちは負け組です

 145. Aprilie 15, 2009 la 15:38
  link permanent
  Iulia zice ca:

  Am impresia ca Bibli tocmai v-a catalogat drept o gloată de luzări… :-o

 146. Aprilie 15, 2009 la 15:53
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Iulia
  Pentru mine cuvântul “luzăr” nu are o semnificaţie. Nu aş putea niciodată să-i spun cuiva “eşti un luzăr!”, acest gest de manifestare este o soluţie la îndemână şi facilă, pentru că nu trebuie demonstrată. Eu nu sunt aşa, am nevoie de certitudini.
  Dimpotrivă, scrierea japoneză începe cu “noi” (adică la noi toţi) şi se referă la ceea ce crede sepukku despre noi, adică că suntem rataţii care se scurg în plictiseala cuvintelor inerte. :) (cum musteşte poetul din mine!)

  Diferenţa este foarte mare, pentru că “rataţi” înseamnă că ai capacitate dar nu ai noroc, pe când un luzăr înseamnă că nu ai capacitate… Înţelegeţi diferenţa? Dacă sepukku ar fi spus “bag sama ca aici se vorbesc numa prostii”, atunci era vorba despre luzări, dar adăugând imediat (şi fără virgulă) “nu ca pe vremuri”, deja vorbeşte despre oameni care au fost ceva o dată şi s-au ratat sub presiunea timpurilor. (iar musteşte poetismul în mine) :)

  Există deci o şansă de depăşire a situaţiei… următorul tren.

 147. Aprilie 15, 2009 la 15:53
  link permanent

  Realitatea va fi intordeauna diferita de interpretarea ei.
  O zi minunata si sarbatori pascale fericite iti doresc

 148. Aprilie 15, 2009 la 16:01
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  PS.
  Evident, totul era şi ironic. :D

 149. Aprilie 15, 2009 la 16:06
  link permanent
  mirmen zice ca:

  no, iulia, ş-amu dacă ştii japoneză la ce ţ-o folosî dacă nu discerni nuanţele dintre luzări şi rataţi :P

 150. Aprilie 15, 2009 la 16:11
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Biblio a zis cam cum ar zice: Noi suntem români. Sau pe limba lui Baudelaire: we are all doomed.

 151. Aprilie 15, 2009 la 16:34
  link permanent
  Iulia zice ca:

  că bine zice mirmen… ar trebui să-l rog pe Bibli să mai scrie în japoneză, să-mi mai revizuiesc sfânta limbă maternă… de-asta nu m-o fi invitând dacian la sindrofii… :-?

 152. Aprilie 15, 2009 la 16:54
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  日本語ライブオンライン

 153. Aprilie 15, 2009 la 16:54
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  :)

 154. Aprilie 15, 2009 la 17:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Îi ia lu’ Biblel câte f’o juma’ de oră bună să caute triangulat pe net o traducere, ca să zâmbească Iulia f’o două clipiri.

 155. Aprilie 15, 2009 la 17:04
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius, Groza
  Mergea şi pe net? Eu mă chinuiam cu dicţionarul şi apoi căutam caracterele…

 156. Aprilie 15, 2009 la 17:05
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Măcar îmi dau silinţa să provoc zâmbete… se pune şi asta, nu-i aşa?

 157. Aprilie 15, 2009 la 17:07
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Dar Călin, şeful cel dulce şi talentat… ce mai face. Că nu l-am văzut de mult. Cei de la Vitrina nu intră pe aici, să ne salute?

 158. Aprilie 15, 2009 la 17:10
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Curând. (Şi se mai uită şefa mare. E DUPĂ 18:00!!!)

 159. Aprilie 15, 2009 la 17:26
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Sărut-mâna doamna şefă!

 160. Aprilie 15, 2009 la 17:34
  link permanent
  jimerino zice ca:

  va vad oameni destepti, poate ma mai ajutati cu o nelamurire: daca stai linistit, ca omu’, si-ti faci o laba si fix inainte de a arunca sosul prin coltul camerei suna la usa si deschii si e o otreapa* care tabarles pe tine sa te futa si tu fiind cu iaurtu’ in cap deja il eliberei in 5 secunde, se cheama ca ai stricat o laba marfa pentru un futai cam inexistent sau ca ai ratat un futai din pricina unei labe neterminate?

  *pentru jeg
  otreapa = n-ai tu treaba, sanatos sa fii

 161. Aprilie 15, 2009 la 17:42
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Bă, voi aţi nimerit în meandrele concretului cumva ???

 162. Aprilie 15, 2009 la 17:44
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  @ jimerino: în cazul expus tre` să dai o labă neterminată pe o muie concretă. Părerea mea.

 163. Aprilie 15, 2009 la 17:45
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ jimerino
  :)
  Depinde dacă era sau nu “vremea ei”… Cum se spune, “uneori la vremea ei, face cât 10 femei”… La domnia voastră cum e vremea?

  Vorbind serios, eliberarea înseamnă climax, juisând v-aţi pus în practică opera… punct ochit, punct lovit… ce mai contează cum?

  Dicţionar de cuvinte rare:

  CLÍMAX, climaxuri, s.n. 1. Fază finală într-o succesiune ecologică, în care există o relativă stabilitate a biocenozei şi o corespondenţă a ei cu clima şi cu solul 2. Figură de stil care constă în desfăşurarea ascendentă a ideilor, acţiunii etc. dintr-o operă. – Din fr. climax.
  JUISÁ, juisez, vb. I. Intranz. A se bucura de plăcerile vieţii. ♦ A simţi plăcerea sexuală maximă, a avea orgasm. [Pr.: ju-i-] – Din fr. jouir (după juisor).

 164. Aprilie 15, 2009 la 17:46
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Marian S.
  Îmi aduceţi aminte de domnul acela care nu a mai fost publicat… şi el avea aşa ceva… să caut în arhivă textul respectiv, lung da merită.

 165. Aprilie 15, 2009 la 17:54
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Bag eu seama, sau incepe sa miroasa a cenaclu pe aici?

 166. Aprilie 15, 2009 la 17:55
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Am sărit amănuntele cu adevărat dure…

  Daca Dante nu a primit un supt regal dupa ‘Divina Comedie’
  inseamna ca a fost un simplu papagal si a murit neinteles. Daca dupa
  scremetul metafizic din “Critica ratiunii pure”, ouale lui Kant au
  ramas la fel de vinete, ce folos?
  Sexul oral. Motorul istoriei, combustibilul imperiilor. Napoleon a
  trebuit sa cucereasca jumatate de Europa pentru a castiga aura de a fi
  supt. Elena trebuie sa fi avut nebanuite skiluri in materie de sex oral
  pentru a starni un asemenea razboi. Adolf in tinerete nu a dat nici o
  muie, insa Fuhrer-ul celui de-al treilea Reich, cu siguranta. Pana si
  Ciorbea a avut parte de felatii dupa ce a ajuns prim-ministru.

  (Adrian Ciubotaru – Producătorii de gresie)

 167. Aprilie 15, 2009 la 18:03
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Bey, e post la carne, ce naiba…

 168. Aprilie 15, 2009 la 18:04
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Situată logic între Napoleon şi Adolf, Elena nu poate fi din Troia… cine este deci Elena?

 169. Aprilie 15, 2009 la 18:05
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Marian S.
  De parcă acel “ce naiba” ar ajuta cu ceva postul :D

 170. Aprilie 15, 2009 la 18:11
  link permanent
  jimerino zice ca:

  daca o luam dupa inaltime, intre napoleon si adolf ar fi buf. boc, pardon.

 171. Aprilie 15, 2009 la 18:41
  link permanent
  Andi zice ca:

  Cea la care se referă în citatul pe care l-aţi mai scris o dată, mai demult, dom’ Bibli, este chiar din Troia. Deşi nu îşi aranjează cronologic personajele. Că oricum le-ar pune, tot în timp ce el scrie trăiesc. Dar nu aia vroiam să zic eu.

  Vroiam să întreb de ce aveţi senzaţia că pe-aici se preumblă numai proşti sau inculţi sau oameni cu vocabularul limitat, de simţiţi nevoia ca la fiecare al n-lea (n<10) comentariu să adăugaţi câte un sau mai multe citate din dex, explicând câte un cuvânt sau mai multe cunoscut/e publicului cititor. Dar n-o să întreb. Că iar îmi iau o pară peste cap. “pară” fiind primul cuvânt care mi-a venit în minte când m-am gândit la altceva decât scatoalcă. E mai uşor de pronunţat/scris.

 172. Aprilie 15, 2009 la 18:56
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Va rugam nu incitati/excitati la violenta.

 173. Aprilie 15, 2009 la 19:04
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Andi
  Nu întrebaţi domnia voastră, dar întreb eu… de unde ştiţi atât de sigur că este vorba despre Elena din Troia?

  Sunt un tip dominat de abulie, chiar dacă sunt acribios, aşa că aglutinarea dintre text şi dicţionarul de cuvinte rare nu este un alexandrism, decadent prin definiţie, nici o alteritate, nici o amenitate, doar o metodă de amfibolic urmat, de regulă, de o anagogie. Nu doresc a anamorfoza anomia până la disfuncţie antinomică să ajung astfel la un pseudo text apocrif cu tente de apodictic susţinut de un aparatcik desuet. Dar, pentru a nu apărea o aporie apoftegmă şi pentru a-mi proteja cumva ataraxia dintre atrabilar şi atrabiliar apelez la astuţie. Cuvântul avuabil poate construi o bolgie a bavardajului dacă
  ar exista o bosă pentru calofilie. Deci cuvântul devine categorematic esenţială chiar şi în situaţie de cloroză. Trecând peste circumlocuţiuni, dicţionarul era o glumă cogibundă. O simplă glumă.

 174. Aprilie 15, 2009 la 20:02
  link permanent
  Familia (musai) zice ca:

  ai sami bag pula ma luat ameteli depe la aleritate si nam m-ai putut sa citesc … sami bag pula in ia de limba cate cuvinte are si nu cunosc da tot respectu pentru omu care le stie bahto dello dello… daca m-ai beau o bericioaica la meci dupa testul asta ma ametesc dreacu de tot si ma fac manga asa ca va las ciao ciao

 175. Aprilie 15, 2009 la 20:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Le-am verificat toate. N-au nici un sens. Nu înseamnă nimica, puse cap la cap Iar câteva-s greşite, plus un pleonasm, iar unele chiar nu există. Şi s-a grăbit până la D.

 176. Aprilie 15, 2009 la 20:05
  link permanent
  Andi zice ca:

  O glumă rămâne glumă cât timp nu e repetată. Prea des. Mult prea des.

  Nu ştiu dacă aţi citit vreuna dintre pseudopoeziile mele, probabli că da, dar ce aţi scris mai înainte e cam acelaşi lucru. Doar că în proză. Şi eu nu prea gândeam în timp ce scriam chestiile alea. Şi oricum aţi trânti cuvintele, tot n-o să bateţi geniala sintagmă ce-mi aparţine doar parţial (adică doar într-un cuvânt constă contribuţia mea) şi pe care n-o s-o scriu aici, că poate devin şi eu interesantă, cumva, prin voinţa mea. Ăăă, divină…

 177. Aprilie 15, 2009 la 20:21
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius, Groza
  Spuneţi-le pe cele greşite.

 178. Aprilie 15, 2009 la 20:25
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Astea nici nu îs: Cogibundă. Alexandrism. Acribios nu înseamnă nimic. Înseamnă el însuşi.

  Aparatcik e greşit.

 179. Aprilie 15, 2009 la 20:25
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Revenons au notre moutons, vaz caci am avut dreptate. Se lasa cu cenaclu.

 180. Aprilie 15, 2009 la 20:27
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Darius, si aglutinat. Este fapta care face berea ceea ce este.

 181. Aprilie 15, 2009 la 20:33
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Când eram în clasa a doua, mi s-a sugerat să-mi fac un carneţel de cuvinte. Eu caut destul de des cuvintele în dicţionar, chiar şi pe cele pe care le ştiu, numai pentru a verifica dacă pot construi sensuri duble, ascunse. Uneori, mai ales pe cele pe care nu le găsesc în dicţionar, le notez pentru a le avea la îndemână în caz că le pot găsi cu sensuri derivate sau evoluate. :)

  Pe de altă parte… pomenirea acelor cuvinte citate din DEX avea şi un alt sens.

  De exemplu…
  “Vorbind serios, eliberarea înseamnă climax, juisând v-aţi pus în practică opera… punct ochit, punct lovit… ce mai contează cum?”

  CLÍMAX, climaxuri, s.n. 1. Fază finală într-o succesiune ecologică, în care există o relativă stabilitate a biocenozei şi o corespondenţă a ei cu clima şi cu solul 2. Figură de stil care constă în desfăşurarea ascendentă a ideilor, acţiunii etc. dintr-o operă. – Din fr. climax.
  JUISÁ, juisez, vb. I. Intranz. A se bucura de plăcerile vieţii. ♦ A simţi plăcerea sexuală maximă, a avea orgasm. [Pr.: ju-i-] – Din fr. jouir (după juisor).

  “Eliberarea înseamnă climax” loveşte concomitent în ambele sensuri ale cuvântului. Dacă nu spuneam definiţia, nimeni nu s-ar fi gândit la amândouă când ar fi citit aceste rânduri. Iată deci că juisarea se poate traduce astfel şi ea în ambele valenţe ale cuvântului, şi ca plăcere a vieţi, de data aceasta o plăcere intelectuală, culturală, dar şi ca o banală plăcere sexuală, tocmai prin dualitatea unui al treilea cuvânt, operă, care înseamnă fie lucrare sau acţiune (nu-i aşa, şi betonul se pune în operă), dar şi lucrare muzicală. Reuşita era completă folosirea a trei cuvinte cheie care funcţionau ca un comutator şi puteau da două sensuri total diferite întregului. Nimeni nu ar fi sesizat asta dacă nu aş fi dat definiţiile din dicţionar. După câte văd nici aşa nu-mi pare să fi sesizat cineva. Este cu adevărat trist.

 182. Aprilie 15, 2009 la 20:36
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  cogibund: cu un aer ostentativ gînditor

  alexandrinism (în context): manieră artistică savant-decadentă, mod de a practica arta cu subtilităţi şi întortocheri excesive

  acribios: migălos; cu atenţie deosebită

  aparatcik: om al “aparatului” (de partid comunist), activist de partid cu funcţie

  aglutinare (în context): unire, lipire, contopire

  Vă asigur că nici un cuvânt nu este inventat de mine, ele sunt culese de la alţii.

 183. Aprilie 15, 2009 la 20:40
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Minţi. Să se caute ce-am zis pe dexonline. (altele nu; nici cuvinte, nici dexuri)

 184. Aprilie 15, 2009 la 20:42
  link permanent
  Andi zice ca:

  Numai două? Şi dacă observi ceva, trebuie neapărat să anunţi în şase zări că “vai, ia uite câte sensuri am găsit eu în această frază mică, dar tare”? Nu e mai comod să te bucuri tu pentru tine şi să nu le faci altora în ciudă că nu s-au prins, după care să-şi trimită toate energiile negative, galopând dezlănţuit, spre creierul tău şi-aşa supraîncărcat? Evident, părerile variază…

 185. Aprilie 15, 2009 la 20:45
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  aţi mâncat ouă clocite? sau a luat-o razna toată lumea de stă cu dex-ul în braţe să înţeleagă restul comentariilor? de la bibli a pornit totul! eu zic să-i dăm nişte cuvinte din acelea…inventate să vedem cât îi ia să se prindă că nu există

 186. Aprilie 15, 2009 la 20:49
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius, Groza

  Aş fi minţit dacă aş fi spus că există în DEX. Eu am spus că sunt cuvinte pe care nu le-am inventat, au folosite de alţii înaintea mea.

 187. Aprilie 15, 2009 la 20:51
  link permanent
  Andi zice ca:

  Ce-i mai tare e că nimeni nu s-a legat de persoana care nu s-a semnat şi care face acest… ahem “forum” să decadă în cel mai jalnic mod. Sau era expresia aia “dacă nu văd/aud/miros/pun mâna pe, nu există”…

 188. Aprilie 15, 2009 la 20:53
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Andi
  Numai două înţelesuri, pe care le-am împărtăşit tuturor… numai că nu le-am găsit ci le-am conceput. Nu am făcut nimănui în ciudă “că nu s-a prins”, am tăcut din gură până nu aţi intervenit să faceţi mişto că pun cuvintele din dicţionar, aşa că am explicat. Dacă nu interveneaţi, lucrurile rămâneau cum am căzut… aţi intervenit şi acum tot pe mine mă acuzaţi?

 189. Aprilie 15, 2009 la 20:59
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Apropo de DEX, cuvântul normalitate cu sensul de situaţie sau stare normală (pe lângă normalitatea soluţiilor în chimie pe care o învăţăm la scoală) apare doar în 2000 ca neologism… ceea ce nu înseamnă că nu am folosit cuvântul normalitate până la acel moment. :)

 190. Aprilie 15, 2009 la 21:00
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Reshpecte,ashpecte shi conshpecte.
  Va salutant.
  Ma’c pin’ la Viana.

  Happy estic la voi crestini.

 191. Aprilie 15, 2009 la 21:01
  link permanent
  Andi zice ca:

  Nu acuz, întreb dacă eu sau oricine altcineva s-a mai prins de sensurile multiple ale vorbelor pe care le tot lăsaţi pe-aici cu anumite intenţii, uneori ascunse, n-ar trebui să facă asta. Nu m-am exprimat clar? Nu mă refeream la autor. Ar fi şi stupid (să fac asta). Pe lângă alte trăsături pe care nu le pot numi acum.

  Numai că n-am vrut să folosesc persoana întâi, să nu pară că numai eu m-aş fi prins. Of, dar tot m-aţi făcut s-o zic. Că eu nu vreau energiile negative ale altora. Şi presupun că nici alţii nu vor energiile negative ale altora.

 192. Aprilie 15, 2009 la 21:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bibli să nu mai comenteze comentarii diferite la persoane diferite, unele după altele. Să pună totul într-unul. Zic acuma, în timp ce nu se întâmplă.

 193. Aprilie 15, 2009 la 21:06
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Deşi comentariul va fi cu multe link-uri şi nu cred că va intra… îmi fac datoria de a-l scrie.

  Aici, de exemplu, este folosit cogibund.

  Tînărul, de aspect flegmatic şi cogibund, ar fi fost „consultant de asigurări“ avînd biroul în Cartierul Cotroceni iar graba se explica printr-o „filozofie fiscală“ ce îi poruncise să cumpere, cheltuind bani, pînă la sfîrşitul anului curgător atunci.

  Aici este folosit din nou…
  Intrebarea fundamentala pe care si-ar putea-o formula in mintea sa un om cogibund, sa zicem, ar fi: care este legatura intre timpul MEU si timpul unui LUCRU?

  Cuvântul este un anglicism vechi.
  cogitabund. Deep in thought. Accent on
  the first syllable; it slips to the fourth in
  the alternate form cogitabundous. Used
  in the 17th and 18th centuries; later, to
  give a ponderously humorous effect. Also
  cogitabundation, cogitabundity, cogibund-
  ity, deep meditation. Carey in his POEMS
  (1734) pressed the humor: His cogitative
  faculties immersed In cogibundity of cogi-
  tation. Cog within cogl

 194. Aprilie 15, 2009 la 21:11
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius, Groza

  Îmi este greu, pentru că le citesc pe rând pe cele care sunt, dar nu le pot citi pe cele ce vor fi. Când încep să scriu, scriu pentru ultimul comentariu. Până scriu şi-l public, au mai apărut două… ce să fac? De unde să ştiu eu că au mai apărut şi de unde să ştiu ce conţin acele două comentarii cât timp ele nu au apărut încă în faţa mea. Doar dacă mai deschid o fereastră cu acest site pe care să tot dau refresh, ceea ce este foarte greu, pentru că mai am câteva site-uri/bloguri deschise simultan.

 195. Aprilie 15, 2009 la 21:13
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu-i adevărat. Şi dacă ţi-e greu, să te străduieşti.

 196. Aprilie 15, 2009 la 21:14
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Dar explicaţia este adevărată? :D

 197. Aprilie 15, 2009 la 21:20
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  alexandrinism este chiar în DEX :)

 198. Aprilie 15, 2009 la 21:23
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  acribios este în Dicţionarul ortografic

  Cuvântul este folosit de prietenul nostru cu blog, chinezu, în a lui Picătura Chinezească:
  Au început jurnaliştii să şi-o tragă temeinic, acribios şi tenace…

 199. Aprilie 15, 2009 la 21:26
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ “alexandrism” nu. Oricum, ideea ce mai mare, pe lângă incontestabilele erori, era că tot au fost folosite la grămădău, kil.

  Respectiv justificările – nu mă-ncred în surse rezultate din Google. Că s-a folosit acolo cine-ştie-unde…

 200. Aprilie 15, 2009 la 21:26
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Ziarul Adevărul:

  Un aparatcik ambiţios

  Vizita lui Merkel la Moscova nu a fost nici pe departe o deplasare pentru a-l felicita pe Putin la final de mandat, ci o tentativă de a-l cunoaşte mai bine pe Medvedev, scrie presa germană.
  Cei doi s-au întâlnit o singură dată până acum, la CeBit 2006. Potrivit “Der Spiegel”, Merkel a constatat atunci că are de-a face cu “un aparatcik ambiţios”, care ştie ce vrea. “Am impresia că unii dintre partenerii noştri abia aşteaptă momentul când voi înceta să-mi exercit funcţia, pentru a negocia cu o altă persoană”, a declarat Putin, atenţionând-o pe Merkel că parteneriatul cu Medvedev, “un rus la fel de naţionalist ca mine”, nu va fi mai puţin dificil.

 201. Aprilie 15, 2009 la 21:33
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Ei uite o greşeală de tastare. Aşa este alexandrism nu există… sorry. :D
  Deşi… :) la barza chioară îi face dumnezeu cuib… iată că până şi acest cuvânt, cu exact acelaşi sens, adică referire la particularităţile perioadei alexandrine este folosit în Revista Luceafărul de către domnul Alexandru George, şi încă ca titlu, în serial… revistaluceafarul.ro/index.html?id=841&editie=42 şi, tot în titlu, Chioaru, Dumitru -De la alexandrism la vizionarism, în Apostrof, nr.9, anul VII, 1996;
  Am mai văzut câteva link-uri culturale (că e termen rar), dar am spus să nu încarc totuşi…

 202. Aprilie 15, 2009 la 21:35
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  În sfârşit, aglutinare este în DEX… Sper că m-am achitat de datoria de a demonstra că nu am inventat nimic.

  Asta nu înseamnă că nu am voie să inventez cuvinte… sunt doar poet. :) ))))))))))

 203. Aprilie 15, 2009 la 21:36
  link permanent
  chira zice ca:

  Ce bine că nu se pun timbre pe Yucatan.

 204. Aprilie 15, 2009 la 21:38
  link permanent
  Andi zice ca:

  Doar însemnând numai? Adică fără altă posibilitate.

 205. Aprilie 15, 2009 la 21:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  N-a zis nime’ de aglutinare.

  Repet – ce-mi pastuieşti tu aici din câte UN ziar e tot greşit. Ăla e fără “k”.

 206. Aprilie 15, 2009 la 21:55
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Andi
  Stimată domniţă,
  Nu v-aţi gândit că mă veţi provoca cu următorul text?

  Vroiam să întreb de ce aveţi senzaţia că pe-aici se preumblă numai proşti sau inculţi sau oameni cu vocabularul limitat, de simţiţi nevoia ca la fiecare al n-lea (n<10) comentariu să adăugaţi câte un sau mai multe citate din dex, explicând câte un cuvânt sau mai multe cunoscut/e publicului cititor. Dar n-o să întreb.

  :) Nu mă deranjează astfel de provocări, dar, dacă le faceţi, asumaţi-vă acest lucru, nu o daţi apoi cu “Nu e mai comod să te bucuri tu pentru tine şi să nu le faci altora în ciudă că nu s-au prins, după care să-şi trimită toate energiile negative, galopând dezlănţuit, spre creierul tău şi-aşa supraîncărcat?”

  Dumneavoastră, o domniţă frumoasă, delicată, poetă şi intelectuală vă pretaţi la astfel de forme “creierul tău şi-aşa supraîncărcat”? Nu se face asta. Delicateţea trebuie să aibă o anumită fragilitate, linişte interioară, superioritate atunci când în jur este o discuţie grobiană şi o stabilitate a reacţiei.

  Sunteţi la vârsta în care copilăria şi adolescenţa s-a terminat, acum sunteţi o domnişoară la un pas de maturitate. Dacă doriţi ca cei din jurul dumneavoastră să vă trateze ca pe un matur, trebuie să vă asumaţi maturitatea. Dacă nu, nu.

  Nu vreau să mi-o luaţi în nume de rău, dar personal chiar nu cred că vă stă bine această atitudine. Nu e vorba de mine, că aici suntem “între noi”, nu ne vede nimeni, nu ne bagă nimeni în seamă… dar la un moment dat cercul dumneavoastră se va deschide şi va părăsi atingerea apropiată, prietenii şi alte persoane cu care sunteţi obişnuită. Ei, străinii, nu vă vor permite un astfel de limbaj/comportament şi vă vor sancţiona imediat, vă vor pune la punct dureros, cu atât mai mult cu cât, să-mi fie cu iertare, dar încă nu aţi dovedit absolut nimic lumii.

  Nu vreau să vă supăraţi pe mine, cum aţi mai făcut-o o dată, eu vă spun aceste lucruri pentru că observ că nu vi le-a spus nimeni până acum şi nici nu cred că aveţi pe cineva care să vorbească cu domnia voastră despre asemenea lucruri.

 207. Aprilie 15, 2009 la 21:57
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Ce-i cu cuvintele alea dragute? Sper ca tin bine minte ca mai demult am gasit intr-un dictionar pe net “a pizdii”. Antonimul o fi “a pulii”?

 208. Aprilie 15, 2009 la 21:58
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Dar ce remarca urata la articolul asta “ceresc”…scuze

 209. Aprilie 15, 2009 la 22:01
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  pun direct link-uriule, că nu mai am răbdare să caut în ele… Google zice că aparatcik este undeva pe AICI

 210. Aprilie 15, 2009 la 22:05
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Imediat după lista ta de cuvinte…
  # Lupul Alb zice că:
  Aprilie 15th, 2009 la 20:27
  Darius, si aglutinat. Este fapta care face berea ceea ce este.

  Mă simt pus la colţ… Probabil că am greşit ceva.

 211. Aprilie 15, 2009 la 22:49
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Iar am rămas de vorbesc singur… :(

 212. Aprilie 15, 2009 la 22:50
  link permanent
  Andi zice ca:

  Dom’ Bibli, eu nu ştiu când am dat senzaţia că-s supărată. Pe-aici, zic. De când m-am înfiinţat. Şi chiar şi la mine, după ce mi-a trecut prostia. Ştiţi la care anume mă refer.

  Nu pot să mă bucur că văd încă un om care-şi dă cu părerea despre mine. Cel puţin să mă bucur că mi-e adresată direct şi nu prin diverse mijloace, printre care cele mai multe sub forme umane, ca majoritatea părerilor exterioare ce le-am auzit despre mine. Doar că nimeni nu mă-ntreabă ce cred eu despre ce fac sau zic sau de ce fac sau zic într-un anume fel.

  De obicei tachinez sau creez tot felul de situaţii stupide doar de dragul de a-mi lărgi perspectivele şi, având în vedere faptul că şi pe jeg tot asta se încearcă, încerc să aduc o contribuţie la deschiderea minţilor, fiind cum m-aţi văzut până acum. Asta neînsemnând nicidecum că aşa cum mă vedeţi aici aş fi tot timpul sau şi altundeva decât pe internet. Deşi recunosc că şi atunci când spun ceva într-o companie umană vorbesc tot în fraze interminabile şi cu expresii repetitive, însă ăsta e doar un detaliu.

  Şi sunt conştientă de îmbârligătura din creierul meu şi de faptul că trebuie să scap de tot balastul, ceea ce încerc în momentul prezent, însă nu vorbeam doar de mine. Mi-am închipuit că şi alţii au creierul supraîncărcat. Ca să nu mai spun că termenul “delicat” e total nepotrivit mie. Numai eu ştiu de câţi pereţi am fost trântită şi de câte ori am iubit asfaltul pentru incapacitatea lui de a se desface ca o valvă. Vă imaginaţi ce vreau să spun. Deci nu am fost protejată de nimeni şi nimic, ca să pot spune apoi că-s o fiinţă delicată.

  Şi nici cu “cercul” nu mă am aşa bine. E doar o chestiune de interese. Cât timp pot să fac ceva pentru cineva, sunt cea mai specială, cea mai iubită, cea mai ceva. În rest, nu exist. De-aia mă înţeleg mai bine cu străinii decât cu oricine din oraş. E simplu. Străinii n-au aşteptări şi cei care şi-au dezvoltat materia cenuşie chiar se bucură când cineva gândeşte altfel. Şi o şi spune. Sau tace şi intervine în momentele în care nimeni nu mai ştie ce să spună ca să nu sune stupid, cu o replică ce sună stupid, dar înseamnă ceva. Deşi ştiu că aţi observat că atunci când scriu ceva ce am de zis, scriu mult.

  Chiar m-aş bucura să găsesc pe cineva cu care să pot întreţine o conversaţie “live” care să nu plictisească şi care să nu aterizeze în clişee… Ah, am găsit, doar că nu ne-am întâlnit încă.

 213. Aprilie 15, 2009 la 22:55
  link permanent
  Lupul Alb zice ca:

  Nope, nu e colt, e ceva cum ca, dar placut rotunjor.
  Nu stiu daca din punct de vedere constructiv se poate, dar vizual-imaginativ imi este placut conceptul.
  Cum ca Nokia Aeon.
  Nah, daca n-am somn.

 214. Aprilie 15, 2009 la 23:07
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Andi
  OK

 215. Aprilie 15, 2009 la 23:16
  link permanent
  Andi zice ca:

  Da, înclinam şi eu să dau acelaşi răspuns, dar am lăsat varianta liberă spre utilizare şi am apelat la metoda tradiţională. Care n-a dat roade, dar fie…

 216. Aprilie 15, 2009 la 23:25
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  :)
  Deja sunt obosit…

 217. Aprilie 15, 2009 la 23:56
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  A obosit Biblel. Să fac print-screen repede.

 218. Aprilie 16, 2009 la 07:40
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Bey, cit timp voi tot aglutinati pe aici de toate pentru toti eu mi-am propus sa raspund stiintific la intrebarea maestrului jimerino. Am incercat si cum i-am propus eu si cum a facut el. Ba mai mult de atit am incercat si cu continuarea a ceea ce incepusem ca si cind n-ar fi venit nimeni la usa.
  Jimi, stai linistit, am ajuns la o concluzie clara. Dar ti-o spun de luni incolo, azi e joi si tre` sa ma spovedesc.

 219. Aprilie 16, 2009 la 07:43
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Ce puii mei, azi m-am sculat primul ?

 220. Aprilie 16, 2009 la 07:55
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, da’ te urmăresc în taină.

 221. Aprilie 16, 2009 la 09:19
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  :)
  Iar am pierdut sesiunea de dimineaţa!

 222. Aprilie 16, 2009 la 09:30
  link permanent
  Andi zice ca:

  Dom’ Bibli, aţi putea începe să interpretaţi poetic chestia aia de mai sus de-am compus-o ieri spre azi, cu un scop oarecare, acel text care v-a obosit într-atât. Sau aţi putea să faceţi altceva, evident.

 223. Aprilie 16, 2009 la 09:54
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Andi
  Nu acel text m-a obosit, ci o zi întreagă, o lună întreagă, o viaţă întreagă.

  În primul rând nu mi-am expus părerea relativ la domnia voastră, ci la congruenţa comportamentală, la sistemul incidental, fortuit dar şi, dimpotrivă, raţional, calculat, pe care l-aţi construit pentru a interacţiona cu mediul, în acest caz cel mediul internaut al JEG.ro.

  Eu receptez un stil agresiv de comunicare. Avansul informativ împotriva agresivităţii este foarte complicat, în nici un caz nu permite întrebări de tipul “ce credeţi despre ce faceţi sau ziceţi sau ziceţi într-un anumit fel”.

  “Asta neînsemnând nicidecum că aşa cum mă vedeţi aici aş fi tot timpul sau şi altundeva decât pe internet.”

  Cât timp eu nu vă cunosc şi în afara internetului, nu am cum să mă raportez la restul vieţii dumneavoastră. Pentru mine, domniţă, sunteţi numai ce lăsaţi să vedeţi aici, pe internet, sper că realizaţi acest lucru.

  Faptul că vă afectează violenţa, lovitura de pereţi şi asfaltul, faptul că EL (nu prea am înţeles cine este el şi ce loc ocupă în viaţa dumneavoastră) este agresiv… demonstrează sensibilitatea. Un om mai puţin sensibil ar fi uitat aceste gesturi.

  “Cât timp pot să fac ceva pentru cineva, sunt cea mai specială, cea mai iubită, cea mai ceva. În rest, nu exist.”

  :) Cam aşa ar trebui să se simtă şi Dumnezeu. Mereu ne aducem aminte de existenţa lui la nevoie, mai puţin atunci când ne este bine.

  Poate că ar trebui să priviţi oamenii în acelaşi fel în care aţi dori să fiţi privită, să vorbiţi cu ei în felul cum aţi vrea ei să vă vorbească. Poate că ei vor continua să fie grobieni şi să vă trântească pe asfalt, dar jumătatea dumneavoastră de treabă ar fi făcută…

 224. Aprilie 16, 2009 la 10:08
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Biblio, tu n-ai job? Nici şef?

  Andă, tu n-ai şcoală? Nici BAC?

  [Să vezi amu' ce-mi aud. Ăştia atâta aşteptau. Pe locuri, fiţi gata...]

 225. Aprilie 16, 2009 la 10:13
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Hudrea
  Nu, nu am. Îmi oferi un loc de muncă?

 226. Aprilie 16, 2009 la 10:24
  link permanent
  Andi zice ca:

  El, asfaltul. Sensibilitatea mi-o cultiv. Singură.

  Întotdeauna există o vulnerabilitate ascunsă de agresivitate. Chiar şi la mine. Deşi eu prefer să spun că testez terenul, nu că atac.

  Nu cred că mai vreau să fiu privită sau să mi se vorbească. În orice fel. E alegerea fiecăruia şi nu sunt în măsură să impun nimănui, prin nici un fel de mijloace, mai ales prin manipularea subconştientului, să-mi dea atenţie. Încercările mele stupide de pe-aici sunt nişte exerciţii prin intermediul cărora trebuie să devin conştientă de tot ce fac.

  Cred că aţi observat că, orice aţi spune, o dau pe lângă. Adică nu răspund direct, ca Glad, cu “nu-i aşa, că-i cum spun eu”, ci caut alternative, căi ocolitoare sau care să-mi ofere perspective noi. Chestie care-mi iese doar parţial, dar măcar încerc.

  Domnu’ Hudrea, e vacanţă.

 227. Aprilie 16, 2009 la 10:42
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Andi
  Vorbiţi de Glad…
  Asta face şi el, se apără. Numai că metoda aleasă de el este cea a ciorapului întors pe dos. Expunându-şi interiorul şi temerile cele mai ascunse, mai mult, exacerbându-le, când îngroşând tuşa fină, când contrastul grosolan, aproape ca o înjurătură, el se apără de atacul celor din afară.

  Pe vremea când eram copil şi nu înţelegeam prea bine termenul, exista o vorbă:
  “Sunt două tipuri de oameni, cei care recunosc că sunt onanişti şi cei care nu recunosc!”
  Recunoaşterea angoaselor duce la translatarea lor din spaţiul privat şi zona vocabularului sincretic în spaţiul public şi practic, unde vocabularul este abstract şi individualizat, conştientul fiind astfel eliberat de presiunea secretului şi teama de interacţiune ale celor două spaţii personale. Este adevărat că trebuie să suporţi băşcălia celor din jur, dar caracterul extrovertit te protejează faţă de acumularea stresului construit în jurul angoasei.

  Iată deci că sunt două căi de apărare, una a sincerităţii care te protejează de deconspirare prin auto-deconspirare, cealaltă a măştii care acoperă cu o realitate fictivă şi, nu-i aşa, din ce în ce mai conspirativă.

 228. Aprilie 16, 2009 la 10:48
  link permanent
  Andi zice ca:

  De ce întotdeauna sunt doar două posibilităţi? Eu încerc, şi de multe ori găsesc, mai multe.

 229. Aprilie 16, 2009 la 10:49
  link permanent
  Andi zice ca:

  Am uitat nişte cuvinte. Încerc să caut şi găsesc alte căi.

 230. Aprilie 16, 2009 la 10:50
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Opaaaa! Ce se aude… Cineva acordează o chitară… :) Cin’să fie?

 231. Aprilie 16, 2009 la 10:53
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Andi
  Poate că uneori sunt mai multe căi, poate că alteori acele alte căi sunt simple nuanţări aflate între cele două posibilităţi.

 232. Aprilie 16, 2009 la 11:20
  link permanent
  jimerino zice ca:

  e clar, azi-noapte n-am deschis calculatorul. ca beat eram. deci daca il deschideam, va injuram. asa, va injur acum. neah, glumeam. deci bibli n-are job(surprinzator) iar anda….cu anda chiar nu inteleg. inca studiez.

 233. Aprilie 16, 2009 la 11:58
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ jimerino
  :)
  Nu uitaţi să ne comunicaţi concluziile.

 234. Aprilie 16, 2009 la 17:21
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  E atât de linişte că mi s-a făcut foame de atâta deshidratare.

 235. Aprilie 16, 2009 la 20:26
  link permanent
  Catalina (Pastaie) zice ca:

  Darius

  Timiditatea ta, provenita din felul tau interiorizat de a fi, te tine cand in expectativa si retras, cand intr-o serie de actiuni nervoase, pasionale si demolatoare. Cucerirea femeii nu este niciodata in linie dreapta la tine (ca la Berbec, de exemplu), ci intotdeauna in zig-zag, cu retrageri, adeseori contradictorii. Ai o sensibilitate aparte si esti foarte susceptibil fata de ceilalti. Daca te simti in siguranta,intr-un ambient placut si avand deplina intelegere din partea femeii iubite, devii total dezinhibat si (iti) poti oferi mari impliniri la nivelul dragostei fizice.

  Gasesti foarte atragatoare femeia care e inteligenta, cu o buna armonie spirituala si fair-play.

 236. Aprilie 16, 2009 la 22:00
  link permanent
  caty zice ca:

  ai slabiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit

 237. Aprilie 16, 2009 la 22:32
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Uuu.

  Păstalea – când mai viu la tine să spăl haine, să pregăteşti program artistic, nu că-căutat horoscoape…

 238. Aprilie 16, 2009 la 22:52
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius
  O să faci de Paşte live bloging?

 239. Aprilie 16, 2009 la 23:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da, Înâlţarea pe Twitter.

 240. Aprilie 16, 2009 la 23:52
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Hmmmm

 241. Aprilie 17, 2009 la 07:20
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Neatza bey, nu v-ati trezit inca ?

  Am fost aseara la spovedanie. Zic: parinte, am preacurvit. Cu cite ? intreaba el. Ii spun cifra si zice: mai trebe, ca-mi iese calculul la mătănii cu zecimale. Parinte, am mincat de dulce. Nu se pune, zice el. Parinte, am oferit carne. Au mincat-o ? intreaba el. Nu, doar au gustat. Aaaa, asta e altceva. Ba, de fapt ce pacate ai tu ? Ca daca vine un politician il tin aici trei zile si tot nu termina. Parinte, am pastrat la urma ce era mai rau. Spune !!!

  PARINTE, CITESC ZILNIC JEGUL !

  L-am lasat intr-o confuzie totala. Mi-a dat o binecuvintare provizorie si a zis sa mai vin si la anul, ca intre timp se lamureste si el. La plecare era sa fiu batut de cei de la coada fiindca parintele deschisese laptopul in altar si nu mai spovedea nimic – nimic.

  Dragii mei, am hotarit: nu mai beau nimic pina duminica. De fapt am visat.

 242. Aprilie 17, 2009 la 12:58
  link permanent
  Stefan zice ca:

  Iar… felicitari… Bun duet!

 243. Aprilie 17, 2009 la 14:05
  link permanent
  noji zice ca:

  hai putoare, că scrie ceva nou odată..

 244. Aprilie 17, 2009 la 14:37
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Mai noji, tu vorbeşti? Mai bagă şi tu o poză, ceva… :)

 245. Aprilie 17, 2009 la 14:54
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ba, si eu am visat ca nu mai beau. noroc ca m-am trezit mahmur.

 246. Aprilie 20, 2009 la 21:47
  link permanent
  pászti zice ca:

  fan!

 247. Aprilie 23, 2009 la 15:24
  link permanent
  George zice ca:

  Ai ramas la fel de spirtual ca acum 1 an cand am fost ultima oara la tine pe site. Bravo tie. Nu stiu cine e uscativa dar are o voce frumoasa, prin urmare o felicit.

 248. Februarie 9, 2013 la 12:52
  link permanent
  spittilt zice ca:

  sell [URL=http://burberryoutlet6.exteen.com/ – burberry outlet[/URL – to your friends wUbasdRt [URL=http://burberryoutlet6.exteen.com/ – http://burberryoutlet6.exteen.com/ [/URL -

un trackback

 1. [...] perfecţionistă se vede în conceptul vizual al site-ului, formatarea impecabilă, şi mai ales, o grijă deosebită pentru titluri. Canalul său de Youtube e cunoscut pentru producţii precum „Reportajul vasluian [...]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)