Iar acum, niţică scârbă de sezon…

sari la comentarii

În trecutul recent m-au podidit diverse constatări despre însumi, relativ edificatoare cu privire la persoana mea simplistă. Spun că m-au podidit, deoarece în mare parte eu n-am făcut nimic, în afară să mă scârm cu determinare în buric, în timp ce alţii, de obicei exteriori mie, s-au apropiat şi mi le-au adus la cunoştinţă pe ele, constatările, eu acceptându-le necondiţionat, din lipsă de ambiţie să concep altele mai favorabile.

Astfel, din lista strânsă, marea majoritate a lucrurilor ce mă caracterizează s-au dovedit a fi un picuţ cam de căcat. Dacă sunteţi profund nemulţumiţi sau dezamăgiţi de mine, vă propun să alegeţi din propriile voastre laude, utile ar fi cele mai exagerate, pe care mai apoi să le adaptaţi la mine. Vor fi la fel de închipuite, dar dacă pe voi vă consolează… de ce nu? Am luat constatările şi le-am transpus în nişte concluzii şi decizii potrivite mie.

 • Nu ştiu să dansez, deci nici nu încerc să mă prefac.
 • În pat, cel mai bine mi-a ieşit dormitul, aşadar nu năzuiesc spre a-mi depăşi atribuţiile; la fel şi cu alte locuri; sexul, în principiu, nu-şi are unul propriu lui, în consecinţă eu nu sunt prea bun la el.
 • Nu reuşesc să termin o carte. Aşa că aleg să nu mai încep vreuna; jignesc autorul, e ca şi cum ai lăsa jumătate din masă nemâncată, la cineva în vizită.
 • Am remarcat că, de câte ori ies în oraş, vin înapoi. Nu-mi amintesc vreo ocazie recentă cu care să nu fi revenit, deci mă gândesc serios să nu mai plec.
 • La fel şi cu spălatul: se pare că tot timpul mă murdăresc înapoi… hmm.
 • * Ulterioară: O amică dragă mi-a spus căci arăt rău. Şi că nu tre’ să mă rad, tung sau pensez între sprâncene, căci arăt rău sufleteşte, fiindcă sunt trist. Şi mi-am dat seama căci da, căci singurel şi astfel precum sunt – este drept, dar nesimţita a plecat până m-am dezmeticit şi nu mi-a dat detalii…

Bine că le-am lămurit şi pe astea.

Am tot citit “pe Internet”, despre cum Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării l-a contactat pe bloggerul VisUrât, ca să-l audieze probabil cu privire la remarcile lui prezumtiv xenofobe, într-unul dintre articolele sale. VisUrât care a justificat ulterior, pe site-ul cu acelaşi nume din .ro, că practic el, ca persoană, nu există, de fapt, în viaţa reală, ci doar virtual, declinându-şi identitatea solicitată. Eu zic să fie judecat deocamdată în Second Life. Oricum, nu mi se pare o măreaţă deturnare de situaţie, din perspectiva acelora dintre noi care ştim că-l cheamă Sebastian Bargău. Doar că omul şi-a anulat practic blogul. Rămâne un anonimeni online şi nimic mai mult, fiindcă refuză să-şi asume cele scrise, dizolvându-şi astfel şi dreptul la a-i fi ascultată opinia în alte cazuri, anume doar cele care-i convin. O simplă deducţie logică, din contextul în care el nu-şi ia răspunderea faţă de tot ce exprimă.

Faptul că are păreri ofensive faţă de etniile romă, respectiv maghiară, este şi el o evidenţă care rezultă uşor din mai multe etape ale activităţii sale de blogăr. Prin prisma legală, este pasibil de-o culpabilizare, iar acţiunea CNCD este perfect validă. Pe de altă parte, eu sunt într-atât de libertin încât să nu am nimic cu maghiarii, ungurii sau cineva în special, precum nu am nimic nici cu cei care AU ceva cu aceştia, cum şi dacă aş fi unul dintre ei, m-ar cam durea profund în cur, dacă cineva are ceva sentimente irosite legate de mine, “în general”, pentru că asta se face, o generalizare. Eu, ca român, n-am nimic cu un ne-român. N-am nimic cu un român care are ceva cu alt român sau ne-român. Poate să aibă până cade jos. Dacă aş fi ne-român, nu m-ar prea interesa ce au românii cu mine sau alţii ne-români ca mine, fie diferiţi.

VisUrât nu cunoaşte un maghiar. VisUrât nu cunoşte un ţigan. Dacă a cunoscut vreodată unul, bănuiesc că s-au împrietenit, deci remarc un paradox: să ai ceva cu cineva pe care nu cunoşti sau să cunoşti pe cineva, dar să ai probleme cu alţii străini ţie, doar asemeni celor ce-i ştii, aceştia fiind scuzaţi.

Final

Din câte am priceput din talmeş-balmeşul de pe unele bloguri care au reacţionat – căci ce să păţeşti în faţa monitorului, sub pseudonim, doar n-o te scuipe tastatura înapoi – se pare că i se îngrădeşte dreptul la libera exprimare, într-o ţară liberă, aceeaşi ţară în care respectivul, VisUrât, se pare că a fost jefuit, bătut şi, nu în ultimul rând, violat – parol, aşa scrie la jurnal online – de către un cetăţean de etnie romă, un ţigan-persoană cu apucături rele sau o cioară. Deşi unele surse susţin toate trei ipotezele, ceva, totuşi, e sigur: în speţă violul cu pricina îi cam garantează articolul 30 din Constituţie, acum faultat mârşav de către CNCD. Să mor io, citiţi acolo la Guvidul de Cţa, căci scrie cu subiect şi predicat că VisUrât a fost violat de un ţigan şi că măcar acum are dreptul să grăiască liber.

Personal oscilez nehotărât între (A) a fi violat de către oricine, preferabil de altă etnie, doar pentru a avea asigurat dreptul la libera exprimare sau, pe de altă parte, (B) a nu fi violat, cum a fost VisUrât şi a mă abţine de la remarci tembele, cum nu s-a abţinut VisUrât.

Un lucru e cert: ulterior, mai mulţi au ridicat propunerea unei – da, aţi ghicit – “vânători de ţigani”.

– Băi, eşti prost?!
– “Vânătoare de ţigani”, vă spun, aşa scrie…

Vă dau şi linku’, da’ cre’că sunt puncte de înscriere în toate marile oraşe ale ţării şi n-ar merita popularizat dobitocul.

Grupa1408Ajutatoare

Da’ priviţi la cretinul ăstalalt, luaţi aminte – zice la despre el căci “căsătorit, creştin-ortodox, practicant, laureat al Ordinului Ziariştilor”, bă, da’ om cu famelie, credincios şi pios, cu citate din Beblie pe blog, nu alta, are şi poză din aia, cu el făcând poză, vă daţi seama, talent:

BogdanStanciuOcupatieCretin

Bravooo! Se anunţă o excelentă ocazie pentru o altă întâlnire de succes a blogărilor. Având în vedere tema atractivă, sugerez şi eu invitarea lui Băsescu, fiind poate prima oportunitate să se chiar prezinte entuziasmat.

Replica “momentului”

BlogReview – revista blogosferei (Gramo au zbârcit-o, sărăcuţii, şi ei, într-o similară formulare, da’-s convins că nu neapărat admirativi): “[VisUrât] este primul blogger roman contactat de Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii din cauza unui articol si a unor comentarii aparute pe blogul sau personal“.

Ce pot pentru ca să zic?! Stimă lui! LA MAI MARE! O pedofilie, ceva?

Ce mă fascinează pe mine e că diferenţa nu se face aici pe etnii. Ci pe rase. Unii sunt oameni, fie ei români, unguri sau ţigani, iar alţii sunt animale. Şi nu mă refer la acea clasificare biologică, ci la acele bestii imposibil de imaginat, vizionate mai sus, ce acum pot fi lecturate pe Internet. Iar acestea din urmă fie instigă, cum aţi remarcat, precum liderii pentru o haită firească (deci sper să fie cu toţii bine analizaţi şi încarceraţi), fie sunt parte dintr-o haită, caz în care este de aşteptat ca, odată puşi în faţa unei răspunderi, să-şi explice reacţiile prin diverse sensuri figurate din dicţionar, cu laşitatea caracteristică.

8 comentarii

zi si tu ceva
 1. Noiembrie 25, 2007 la 02:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, bă, n-am nimic cu nici o etnie, religie, rasă sau naţie. Eşti puţin tâmpit? Nu cunosc nici o etnie, religie, rasă sau naţie întru totul, astfel încât toţi membri ei să fie de căcat, iar eu să împart ceva cu fiecare. Chiar mi se pare un scenariu greu realizabil.

  În schimb, Grupă dragă, tu eşti un idiot, personal experimentez probleme cu acest fapt, iar asta nu se reflectă în nici o caracteristică de a ta comună cu încă cineva. Reuşeşti singur să fii bun de avut ceva cu.

  Monte Cristo: Ho, mă, răbdare.

 2. Noiembrie 25, 2007 la 16:05
  link permanent
  Grupa 1408 zice ca:

  Scuza-ma BA, am uitat ca tu esti perfect si noi ceilalti suntem niste prosti, idioti, cretini sau guvizi. Daca de mine care am avut ceva de impartit cu ei zici ca-s dezaxat, idiot si dobitoc ma intreb ce parere ai de cei care au aceeasi parere ca mine (poate chiar mai rau) desi nu au avut niciodata nicio problema cu tiganii. Aia cum mai sunt? In fine inchei discutia aici, mersi pt trafic si te-am pupat!

 3. Noiembrie 25, 2007 la 21:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Au aceeaşi părere cu tine despre ce?…

  Şi nu, eu nu-s perfect, în timp ce voi ceilalţi etc… doar tu.

 4. Noiembrie 26, 2007 la 13:56
  link permanent
  Andrei Mantog zice ca:

  Bre, Dariuse, eu te-nteleg ca nu citesti cartile (integral), dar nici la filme nu te uiti, frate blogger? Pai tu scrii “Hitchcook”?! Ce-ai cu omul? A facut si el cateva filme bune, si nu stiu daca grupistu’ 1408 a auzit de el, da’ el sigur n-a auzit de grupist. Sau te gandeai ca daca-i scrii numele corect (Hitchcock) te vei cobori la nivelul lui 1408 cu acel “cock” aruncat pe nesimtite? 🙂

 5. Noiembrie 26, 2007 la 13:58
  link permanent
  Andrei Mantog zice ca:

  A… si nici bucatar nu era, ca era regizor (asta-i precizare pentru 1408)

  PS – daca a mai remarcat cineva greseala inaintea mea (eventual chiar autorul), imi cer scuze ca am mai amintit-o si eu. N-am avut rabdare sa citesc toate comment-urile…

 6. Noiembrie 26, 2007 la 18:29
  link permanent
  WhiteWolf zice ca:

  Si’s multi in grupa aia 1408 ? – 14 sau doar 08 ?
  Ca, daca vad bine, de luat in serios se iau ! Aproape la maCSim 🙂

 7. Noiembrie 26, 2007 la 19:02
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, acolo chiar am greşit. Capul meu pronunţa bine, da’ degetele nu redactau corect. 😀 Mulţămim.

 8. Februarie 24, 2013 la 00:49
  link permanent

  very good put up, i certainly love this website, keep on it

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)