Ferice doliu

sari la comentarii

In al doilea rând, vă rog insistent să mă iertaţi că nu am scris de atâta vreme, cum şi eu vă iert pe voi, la rândul meu, că n-aţi citit de când eu n-am scris. Şi nu în ultimul rând: trec printr-o teribilă dramă de familie. Mi-a murit cineva. Vă dezvălui imediat, vă rog să nu bociţi în batiste, că faceţi pe jos. 

Înainte de toate detaliile, m-am întors spre divinitate, în aceste clipe de grea încercare: m-am apucat să citesc despre Domnul Iisus Hristos online, fiindcă-n Biblie nu sunt linkuri şi durează, iar eu aveam nevoie de alinare imediată.

Şi scria acolo pe ‘ternet că învăţaţii contemporani nu s-au decis exact când s-a născut… în sensul că unii sunt de părere că s-a născut în anul 4 î. Hr, pe când alţii teoretizează că ar fi fost de fapt în anul 5 d. Hr. Deci nu e foarte limpede dacă înainte sau după el însuşi, totuşi noi numărăm, că ne zic ei la sfârşit.

Mna, cam la asta s-ar rezuma, să revenim aşadar la deces. Eu am astm bronşic (dar nu, nu eu am murit). Am dezvoltat această abilitate de a nu putea respira când vreau eu în decurs de 5 ani, cât am stat în aceeaşi casă cu mâţele la care de altfel sunt alergic şi care aparţin maică-mii, care susţinea că nu, jivinele sunt nevinovate şi că-i de la umblat cu capul ud după duş.

Ei bine, săptămâna asta, odată cu desfiinţarea României prin tratament politic, s-a mai întâmplat un alt moment dramatic: a murit una dintre dânsele. Mâţa mai mică.

Am simţit ca-cum-virgulă pe dinăuntru m-am rupt în două bucăţi de cantităţi aproximativ egale, fiindcă cu un ochi râdeam, c-a murit asta, iar cu altul plângeam că mai îi încă una. Dacă n-o punem pe aialaltă, ce i-am dat-o unei foste Prime Doamne Jeg, în total ele cumulând un număr total de trei (atât mâţele, cât şi doamnele Jeg).

 Vă las acest paragraf să vă reculegeţi. 

***

Criza se desfăşoară mai mult la nivelul solului, decât printre norişori…

Adevaratacriza

 [Hail, Carcea!] 

***

Bun, iată-ne în faţa unei descoperiri care cu siguranţă va schimba mentalităţi, iar copiii voştri vor învăţa de prin manuale, după cum am dictat eu: beţivăneala este un lucru bun. Pe lângă că stimulează real nivelul mulţumirii de sine, beţivăneala diminuează dramatic nivelul depresiei în clipa în care, tot mulţumită beţivănelii, reuşim să evităm periculoasa începere a unei relaţii cu o domnişoară, ale cărei consecinţe grave nu avem spaţiu pe server să le enumerăm. Şi, pentru că beţivăneala este un element complet şi circular, tot datorită ei ajungem să ne – cum notam – mulţumim pe sine, odată rămaşi fără de fată ca să o facă pentru noi. Şi – decisiv – tot beţivăneala ne pune înapoi în cursă (pentru ca, tot ea, recursiv, să ne oprească la timp).

Beţivăneala are grijă de noi! Luaţi exemplu picatul în faţă pe ciment. Când e mai puţin important – beat sau treaz? Vomitatul pe cineva – beat sau treaz, când contează cel mai puţin? Pierdutul lucrurilor? BEAT! De fapt, însuşi realizatul pierdutului lucrurilor se petrece CÂND EŞTI TREAZ şi nu când eşti beat. Ceea ce denotă că, dacă rămâneai beat, erau şanse mari să nu fi aflat vreodată. Dacă persoana pe care vomiţi e beată, cu atât mai mult – nu va fi atât de relevant nici pentru ea!

Alt lucru pe care l-am descoperit eu – fireşte, uitându-mă la oameni beţi în vastele mele ieşiri de documentare – e că le place să doarmă diferit faţă de data trecută. Spre exemplu, eu mi-am luat canapea rabatabilă ca să am şi un pat mare, să le alternez. (Dormitul meu se aseamănă cu viaţa sexuală a multora – e în pat, vreau să experimentez, îmi plac paturile altora.)

Fiindcă nu sunt genul care să-mi doresc un singur tip de pat, ci mai multe. Doresc să dorm în cât mai multe paturi diferite – nu intraţi la bănuieli, am zis să dorm; iar paturile să fie toate ale mele şi să nu se facă în ele sex, acolo unde dorm, că nici eu nu dorm unde fac alţii sex. Sex deci altundeva, că nu-i prioritar.

Mna, şi tot observând cum se-mbată unii ca depravaţii şi îşi cumpără canapele, mi-am dat seama că la un moment dat se satură şi găsesc alte căi să doarmă diferit, cum ar fi să schimbe direcţia, deci să doarmă invers în paturile lor, dublând astfel variantele. Ceea ce, vă spun eu, ca om ce-am observat îndeaproape multe beţii şi cunosc bine oameni cu canapele cumpărate ca să doarmă altfel, face foarte dificil mersul la budă. Deoarece, ridicându-te din pat, beat fiind deja, e destul de greu să găseşti closetul, darămite amestecând camera cu ea însăşi în fiecare noapte.

Deci beţivii sunt cu atât mai responsabili, considerând că trebuie să ţină minte atâtea. Aţi văzut vreun om treaz conducând cu 20 la oră? Nu, doar beţivii! Eu am auzit mai multe “făptaşului i s-a făcut etilotestul şi, surprinzător, nu era băut la volan”. Carnetele ar trebui să se elibereze doar în şi celor în stare de ebrietate.

***

Taraniiriverani

[prin amabilitatea lui Tibique]

***

Şi una tematică…

KentIisus

[mulţam, Nojel]

24 comentarii

zi si tu ceva
 1. Decembrie 19, 2008 la 22:03
  link permanent
  Andi zice ca:

  Ah, şi am uitat să spun ceva mai înainte. Mai devreme în cursul serii am interpretat cu brio scoaterea din cuptor a unei chestii care mie mi se pare cel puţin scârboasă; dar poate unora dintre cititorii jegului le-ar plăcea să aibă pe masa de sărbătoare aşa ceva: cotlet de porc cu glazură de miere, varză de Bruxelles, fasole verde, varză normală şi o ţâră de portocală, pentru mai multă aromă. Scurgere plăcută a balelor pe tastatură!

 2. Decembrie 19, 2008 la 22:06
  link permanent
  anatati zice ca:

  Mirmen, dacă vorbeşti cu mine, refuz să răspund la ana [emoticon ce-şi smulge părul din cap]. În altă ordine de idei, mie-mi pare rău de pisică, dar mă bucur şi că astmul lu’ Darius e pe jumătate vindecat. Iar cu greşelile, am prins subtilitatea 😀

 3. Decembrie 19, 2008 la 22:34
  link permanent
  toader zice ca:

  cu tine macar mai poarta o discutie. pa minie m-o facut animal. parafrazat desigur.

 4. Decembrie 20, 2008 la 01:07
  link permanent
  zborplacut zice ca:

  când ai zis că ai analzat oamenii beti, voiai să zici că te-ai uitat in oglindă după o seară în le general/zorki/janis/ insomnia/gazette(sau alte birturi)? :-”

  da, ştiu. e grea viaţa.

  oricum, condoleanţe ochiului care plânge

 5. Decembrie 20, 2008 la 05:06
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Deci Andi: da, s-a zis în studii că de la MĂTREAŢA (dacă vă puteţi închipui) mâţelor e totul ce-i rău în ele; dar prin convenţie se zice mâţe.

  Mai departe – vorbeam de responsabilitatea stimaţilor beţivi, pentru căci aceştia se numesc aşa odată îmbătaţi, stare care are şi ea anumite grade grade, deci chiar şi ei pot fi cu măsură. Că nu vorbim despre mine (zborplăcut).

  Şi nu în primul rând – când ai zis la cuptor, a fost cu lăsat gura apă; da’ când ai ajuns (prea repede, de altfel) la miere, a fost cu lăsat gura vomă, element participativ la articol, în fond.

  Bine, las’, te redresezi tu, că unii reuşesc să aducă în câh şi mâncare firească, d-apoi specialităţi. Totuşi, odată voi veni, când te vei decide să minimalizezi, să rămâi la umplut de maţ, la aspecte de insight ale mâncăului, nu degustări cretinele şi nesatisfăcătoare.

  Pânâ la urmă, gourmet este un fel de preview cu ţârâita, ca la filme porno mostră, de treizeci de secunde, pe când haple e ca downloadu’ de pe torrente, mă-nţelegi.

 6. Decembrie 20, 2008 la 08:07
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @tatiana, bine 8-| 😛
  @toadiere, animal şi eşti, ca noi toţi şi dacă am subliniat similitudinea comportamentului domnilor cu cel al pisicilor- descris de tine, am făcut-o pornind de la simpatia mea faţă de ele, nu de la antipatia ta 😛

 7. Decembrie 20, 2008 la 09:18
  link permanent
  Robert horvath usa zice ca:

  COLINDATORI JEGOSI SI CRACIUN NEFERICIT LA ICR NEW YORK.
  CENTRUL DIPLOMATIC AMENDAT CU 1000$ PE ZI. 

  [dup-aia aici urma ceva cârnaţ de text]

 8. Decembrie 20, 2008 la 09:22
  link permanent
  keshishian zice ca:

  mirmen nu e mama lui Darius. e femeie normala. asta e derbedeu. pun pariu ca derbedeul nu ar hrani un catel pe strada pentru ca oricum nu il vede, oricum catelul are boli si Darius astm. si apoi Darius e prea “true” la varsta lui ca sa fie aiba “empatii” din astea… restul nu am mai citit cam-am oripilat.

 9. Decembrie 20, 2008 la 09:24
  link permanent
  keshishian zice ca:

  imi place postarea de un rand mai sus. vezi Darius cati te inteleg…?!

 10. Decembrie 20, 2008 la 11:21
  link permanent
  Andi zice ca:

  [care era faza cu reducerea dimensiunilor comentariilor la n rânduri? n fiind un număr natural explicit]

  De fapt, mâncarea aia era total imaginară şi am scos-o dintr-un cuptor imaginar cu nişte mănuşi imaginare, după care am tăiat-o cu un cuţit imaginar şi am pus-o într-o farfurie imaginară, pe o masă imaginară. Ai prins ideea. Era pantomimă. N-aş găti niciodată o asemenea oribilitate de provenienţă americană. Şi nici alte preparate din porci. Şi nu, nu te-am invitat la mine să guşti. Nici nu ştiu de unde ţi-a venit ideea asta năzdrăvană…

  p.s. Cine-i fraierul/fraiera care a scris porcăria aia de mai sus? (sau să-i spun şobolănia?)

 11. Decembrie 20, 2008 la 12:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Robert Horvath e nebun de când cu ICR-ul, dacă veţi căuta “pişat” pe net vreodată şi veţi găsi calea spre ce înseamnă. Altfel, căţeii îmi plac. Cre’că şi la ei îs alergic un pic, da’ decent. Iar ei sunt respectuoşi.

 12. Decembrie 20, 2008 la 20:59
  link permanent
  Bancheru zice ca:

  Si cum ii Darius, fusei la piata sa-ti iei de’ale gurii pt craciun 🙂 legat de ultima poza.. :))

 13. Decembrie 20, 2008 la 22:00
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Eu? Mie mi se aduce, măi, măi, măi!

 14. Decembrie 20, 2008 la 22:05
  link permanent
  toader zice ca:

  desigur, ti se aduce. de catre dacian. ha ha. lacrimai mai deunazi ca tu cumperi si altii manca. ‘ai de curu’ tau.

 15. Decembrie 21, 2008 la 04:15
  link permanent
  zborplacut zice ca:

  mi rău. promit să nu mai beau . nu stiu pâna când

 16. Decembrie 21, 2008 la 22:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Deci nu ţi, că ţi-i. Toader – dau îndărăt societăţii.

 17. Decembrie 21, 2008 la 23:41
  link permanent
  toader zice ca:

  🙂 dai o gramada societatii. stim noi ce da’ ie doamne in zona.

 18. Decembrie 22, 2008 la 12:44
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  […]Legat de cele doua personaje din articolul anterior, aveam de ales între Darius și Darius, respectiv Migen și Eurona. Am decis după îndelungi cotemplări alături de Darius că le voi numi Augustin și Augustina pentru continuarea tradițiilor jegoase […]

 19. Decembrie 22, 2008 la 13:34
  link permanent
  isis zice ca:

  Cata liniste si pace…plecarati toti in concedii?

 20. Decembrie 22, 2008 la 14:57
  link permanent
  krakilla zice ca:

  Asta pentru ca lucrez…

 21. Decembrie 22, 2008 la 15:02
  link permanent
  isis zice ca:

  acuma ti-a venit cheful de munca? :)) cu 2 zile inainte de vacanta?

 22. Decembrie 22, 2008 la 15:45
  link permanent
  krakilla zice ca:

  sefilor, nu mie…

 23. Decembrie 22, 2008 la 15:46
  link permanent
  krakilla zice ca:

  de fapt, nici lor… le-a venit cheful sa muncesc eu. da, asa este corect.

 24. Decembrie 22, 2008 la 16:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Crachilă rulă din nou şi în continuare.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)