Darius Hero

Ferice doliu

F

In al doilea rând, vă rog insistent să mă iertați că nu am scris de atâta vreme, cum și eu vă iert pe voi, la rândul meu, că n-ați citit de când eu n-am scris. Și nu în ultimul rând: trec printr-o teribilă dramă de familie. Mi-a murit cineva. Vă dezvălui imediat, vă rog să nu bociți în batiste, că faceți pe jos. 

Înainte de toate detaliile, m-am întors spre divinitate, în aceste clipe de grea încercare: m-am apucat să citesc despre Domnul Iisus Hristos online, fiindcă-n Biblie nu sunt linkuri și durează, iar eu aveam nevoie de alinare imediată.

Și scria acolo pe ‘ternet că învățații contemporani nu s-au decis exact când s-a născut… în sensul că unii sunt de părere că s-a născut în anul 4 î. Hr, pe când alții teoretizează că ar fi fost de fapt în anul 5 d. Hr. Deci nu e foarte limpede dacă înainte sau după el însuși, totuși noi numărăm, că ne zic ei la sfârșit.

Mna, cam la asta s-ar rezuma, să revenim așadar la deces. Eu am astm bronșic (dar nu, nu eu am murit). Am dezvoltat această abilitate de a nu putea respira când vreau eu în decurs de 5 ani, cât am stat în aceeași casă cu mâțele la care de altfel sunt alergic și care aparțin maică-mii, care susținea că nu, jivinele sunt nevinovate și că-i de la umblat cu capul ud după duș.

Ei bine, săptămâna asta, odată cu desființarea României prin tratament politic, s-a mai întâmplat un alt moment dramatic: a murit una dintre dânsele. Mâța mai mică.

Am simțit ca-cum-virgulă pe dinăuntru m-am rupt în două bucăți de cantități aproximativ egale, fiindcă cu un ochi râdeam, c-a murit asta, iar cu altul plângeam că mai îi încă una. Dacă n-o punem pe aialaltă, ce i-am dat-o unei foste Prime Doamne Jeg, în total ele cumulând un număr total de trei (atât mâțele, cât și doamnele Jeg).

 Vă las acest paragraf să vă reculegeți. 

***

Criza se desfășoară mai mult la nivelul solului, decât printre norișori…

Adevaratacriza

 [Hail, Carcea!] 

***

Bun, iată-ne în fața unei descoperiri care cu siguranță va schimba mentalități, iar copiii voștri vor învăța de prin manuale, după cum am dictat eu: bețivăneala este un lucru bun. Pe lângă că stimulează real nivelul mulțumirii de sine, bețivăneala diminuează dramatic nivelul depresiei în clipa în care, tot mulțumită bețivănelii, reușim să evităm periculoasa începere a unei relații cu o domnișoară, ale cărei consecințe grave nu avem spațiu pe server să le enumerăm. Și, pentru că bețivăneala este un element complet și circular, tot datorită ei ajungem să ne – cum notam – mulțumim pe sine, odată rămași fără de fată ca să o facă pentru noi. Și – decisiv – tot bețivăneala ne pune înapoi în cursă (pentru ca, tot ea, recursiv, să ne oprească la timp).

Bețivăneala are grijă de noi! Luați exemplu picatul în față pe ciment. Când e mai puțin important – beat sau treaz? Vomitatul pe cineva – beat sau treaz, când contează cel mai puțin? Pierdutul lucrurilor? BEAT! De fapt, însuși realizatul pierdutului lucrurilor se petrece CÂND EȘTI TREAZ și nu când ești beat. Ceea ce denotă că, dacă rămâneai beat, erau șanse mari să nu fi aflat vreodată. Dacă persoana pe care vomiți e beată, cu atât mai mult – nu va fi atât de relevant nici pentru ea!

Alt lucru pe care l-am descoperit eu – firește, uitându-mă la oameni beți în vastele mele ieșiri de documentare – e că le place să doarmă diferit față de data trecută. Spre exemplu, eu mi-am luat canapea rabatabilă ca să am și un pat mare, să le alternez. (Dormitul meu se aseamănă cu viața sexuală a multora – e în pat, vreau să experimentez, îmi plac paturile altora.)

Fiindcă nu sunt genul care să-mi doresc un singur tip de pat, ci mai multe. Doresc să dorm în cât mai multe paturi diferite – nu intrați la bănuieli, am zis să dorm; iar paturile să fie toate ale mele și să nu se facă în ele sex, acolo unde dorm, că nici eu nu dorm unde fac alții sex. Sex deci altundeva, că nu-i prioritar.

Mna, și tot observând cum se-mbată unii ca depravații și își cumpără canapele, mi-am dat seama că la un moment dat se satură și găsesc alte căi să doarmă diferit, cum ar fi să schimbe direcția, deci să doarmă invers în paturile lor, dublând astfel variantele. Ceea ce, vă spun eu, ca om ce-am observat îndeaproape multe beții și cunosc bine oameni cu canapele cumpărate ca să doarmă altfel, face foarte dificil mersul la budă. Deoarece, ridicându-te din pat, beat fiind deja, e destul de greu să găsești closetul, darămite amestecând camera cu ea însăși în fiecare noapte.

Deci bețivii sunt cu atât mai responsabili, considerând că trebuie să țină minte atâtea. Ați văzut vreun om treaz conducând cu 20 la oră? Nu, doar bețivii! Eu am auzit mai multe “făptașului i s-a făcut etilotestul și, surprinzător, nu era băut la volan”. Carnetele ar trebui să se elibereze doar în și celor în stare de ebrietate.

***

Taraniiriverani

[prin amabilitatea lui Tibique]

***

Și una tematică…

KentIisus

[mulțam, Nojel]

74 comentarii

 • Mâţă şi eu am şi acum mă rog să-şi deie duhul, după 8 ani de convieţuire cu mine, îi cam de ajuns. Nu-mi doresc într-un sens rău, vreau să se ducă de bunăvoie la doamne-doamne, adică să nu fiu eu nevoit să fac vrreun act de violenţă, că m-am ataşat prea tare… sper că aţi înţeles…

 • În toată povestea de la primul paragraf simpatizez cu Mirmen … (sau se zice sufăr alături de?)
  Parcă-aş simpatiza şi cu doamna aia de serviciu dacă asta de la mine de pe scară mi-ar fi luat hârtia de sub preş pusă intenţionat acum o lună să văd dacă ridică vreodată preşurile.

 • Ăla o-nceput! Am crezut că-i iară ceva decizie luată fără mine, că io ştiam că se numără ele singură.

  Da’ cum descoperi tu conspiraţii igienice pe casa scărilor…

 • PS: şi apropo, că m-am enervat şi am scos DEX-ul, să-mi dai referinţă pentru verbul “a empatiza” (DOOM2 nu se acceptă) 🙂

 • Scrii frumos. Ca tot ce-i frumos, scrii rar. Ca tot ce-i rar, e pretios. Ca tot ce-i pretios, e scump. Cat e halatul?

 • persoana s-a numit TOM, era un bali argintiu tare frumos şi induioşător de afectuos dar provenit dintr-un cuib cu probleme, de aici imunitatea scăzută; dari, nesimţitorule, pune o poză, mă duc să plîng pe bloagele susţinătoare de pisici…

 • Dintr-o data, iubesc pisicile! Nu stiu ce m-a apucat… Am avut si eu doua. Una mi-a otravit-o vecinul, ca-i batea cateaua pe unde o prindea, iar a doua mananca atat de mult incat nu se mai poate misca. Unde o las dimineata, o gasesc seara… Deci este un fel de mobila, nu se pune ca si pisica. Un pres care bese, ragaie si mai scoate niste sunete… un fel de croncanit. Dar cam atat stie sa faca.

  Normal ca bautura este un lucru bun, ma! Totul este sa bei cu masura. In momentul in care nu mai stii unde esti, cu cine sau atunci cand crezi ca vorbesti, dar de fapt scoti doar niste mugete fara inteles, trebuie sa pui piciorul in prag, ca un adult responsabil, si sa spui: “Gata, este timpul sa fumez un cui!”.

 • @ Darius: bucuria asta sadica a ta (de)generata de moartea animalului e un fel de razbunare tardiva pentru tot ce-ai patimit din cauza matzelor in trecut? Pentru ca inteleg ca ti-ai luat zborul din cuibul parintesc de ceva vreme, deci nu mai imparti spatiul vital cu ele=matzele.

 • Si daca esti in doliu tre sa te imbraci intr-o singura culoare. Normele sociale zic ca ea (culoarea) tre sa fie negru, ca cica e mai trista (sau te face sa fii mai trist, oricum nu inteleg cu ce-a gresit culoarea asta incat sa fie asociata cu moartea), insa cum doliul tau e “ferice” sa inteleg ca o sa porti…..roz?! 😀 Ca cica rozul e culoarea optimismului si a bunei-dispozitii

 • mare pacoste pisicile astea. tin tat felu’ de boli intr-insele, lasa par si in ultima fosa nazala, se caca, fac mofturi, tate cucoanele se extaziaza si la sfarsit trag si scuipati.

  * tin sa transmit pe aceasta cale regrete doamnei care a pierdut fiinta pisiceasca.

 • Bravo, Isis, ai spart nuca. 😛

  Augustin, nu pot ca să ştiu despre ce vorbeşti.

  Ca să nu amintesc că tre’ să dau copy-paste-uri la diacritice din text (că voi nu puneţi, că opăresc), fiindcă n-am instalate.

  Ho,mo, c-am dat!

 • @toadier
  mare pacoste şi domnii ăştia, ţin tot felul de boli întrîn-şi, lasă că, sînt o sursă inepuizabilă de păr mai ales cu rezerve strategice în ultima fosă nazală, se cacă, fac mofturi, toate cucoanele se extaziază, şi la sfîrşit trag şi scuipaţi.
  *sumare consideraţii despre numărul nesemnificativ de cromozomi ce diferenţiază speciile 😛

 • Primesc si un premiu pentru spartul nucii? 😛 O strangere prieteneasca de mana, o atentie, o maslina…

 • aualio, ai ucis-o pe monica cu pisica!
  mie-mi placu faza cu capu ud dupa dus, ca asa imi zice si mie mama. da eu n-am astm, deci sunt mai norocoasa. da nici pisici n-am avut. ceea ce confirma teoria ta. mirmen, tz tz.

 • Dacă există empatie, musai că există şi a empatiza, nu? Desigur, e niţel barbaric. Dar uzul bate norma, nu?

  mirmen, dar aduci altă pisică în loc, nu? Sau chiar două. Musai.

 • da’ de ce nu incercati si cu motani? poate face ceva mai serios decat un astm nesemnificativ. care astm parca era de la porumbei (?)
  sau sa il asteptati seara mascati sa il speriati. sa verificati daca sta bine cu inima.

 • Asta cu uzul bate norma nu mi-a plăcut. Dacă stau să mă gândesc la Vanghelie şi Becali, ba chiar îmi repugnă. 😀

 • Nici mie nu-mi place, dar se întâmplă. Am ajuns să ne râdem, să ne riscăm, să ne dispere lucruri, să şocăm, să se merite să faci lucruri ş.a.i.

 • deci io tin si la mirmen si la darius.
  dar trebuie spus lucrurilor pe nume!
  mirmen, pisicile sunt urate de baieti mai ales daca pisicile sunt detinute ale mamelor lor!
  eliberati pisicile!

 • dari, ană, hliziţi-vă voi numa’ pe seama durerii pierderii…şi-am mai empatizat, în plus, şi cu postarea/postura anei, aia în care nu-şi venea a crede greşalelor 😛

 • salut!nu crezi ca Stolo a fost doar momeala din nou doar pt ai pacali pe creduli sa vde a voturile pt pdl .Daca il propunea pe boc de la bun inceput nu cred ca Pdl ar fii intrunit procentajul pt a intra in parlament?!respect Coane

 • Ce trist ca a murit pisica. Am si eu doua, da sunt fata si prin urmare tin la ele. N-am astm dar am sinuzita…si da, e de la capatana uda, scoasa dupa baie si de bunavoie in bataia vantului.
  Deci, domnule Jeg…sa ai parte de…paturi ca sa zic asa, chiar si-n perioada de criza si mai ales drept consolare in perioada de hibernare. 😀

 • Eu mă întreb cum poţi să spui despre o mâţă grasă că e mobilă dacă nu e în stare să se mişte…

  În rest, astm poţi să faci şi de la praf(ul din părul mâţelor).

  Iar beţivanii n-or să-mi placă niciodată. Şi n-o să ajung în situaţia în care să nu-mi placă de mine pentru că eu ştiu să mă opresc atunci când nu mai am nevoie de… zeamă. De oricare ar fi.

 • 1
 • 2
De Darius Groza

Sociale