Eu, unul, până să fiu credincios, aştept prima biserică cu hot-spot, bun?

sari la comentarii

Ferice ţie, robule, care ai întrat în lumea celor online…

ÎNTRERUPEM ACEST PROGRAM!

(stop-rewind-play la min. 03:30; plecăciuni până-n pământ lui M@riansky)

***

 

VOTEZI la roblogfest 2008Recent, am realizat cu spaimă că s-ar putea să fiu un perfecţionist. Nu-i deloc bine, indiferent de cum sună. Mi-am dat seama de asta din faptul că nu-mi iese nimic niciodată. Şi cui nu-i iese nimic niciodată şi nu e mulţumit vreodată şi încearcă tot timpul mai mult? Un perfecţionist. Unui perfecţionist. Vedeţi? Nici nu-mi iese acordul…A trecut puţin timp până să mă prind cum să întorc această situaţie în favoarea mea, printr-un concept pe care eu îl susţin şi promovez drept regula negării: nu există perfecţionişti! Deci nici eu nu pot să fiu unul. Ştiu că folosesc regula amintită la mai toate, dar acum chiar am dreptate: ca să fii perfecţionist, trebuie să-ţi iasă asta – a fi perfecţionist. Ceea ce-i o contradicţie logică. Că nu mai rămâne nimic de perfectat, la a fi perfecţionist. Tre’ să nu-ţi iasă să fii perfecţionist, ca să poţi fi unul, dar dacă nu-ţi iese, nu eşti.

***

Şi apropo de maică-mea… Cum v-am băgat pe ochi de atâtea ori, Mirmen este studentă la ID, în anul 3 terminal, Comunicare/PR. Lăsând la o parte faptul că absolvesc deodată cu frate-miu şi cu ambii mei părinţi (tatăl fiind la geografie) şi totul va ieşi un mare fiasco festiv, de parcă nu îmi ajungeau pupăturile cu ruj printre care trebuia până în prezent să mă strecor, am început să înţeleg abia acum cât de meschini sunt studenţii la distanţă. În marea lor majoritate sunt oameni în întreaga fire, cu familie şi copii acasă şi cursuri la distanţă, deci fără minte, în general. Dar, orişicum, trecuţi de câteva tinereţi consecutive.

Ceea ce rezultă imediat în a avea profesori şi seminarişti la o vârstă medie către partea mai mică a raportului dintre ei înşişi şi propriile progenituri.

O să ziceţi căci ce frumos, că în sfârşit au şi oamenii ăia academici nişte studenţi pătrunşi de respect şi decenţă, distinse doamne şi respectabili domni. Pe mama şi tata dracului (ca să rămânem în zona), dacă îs bestiile astea cvasi-pensionare în cea mai mică măsură dominate de orice urmă de conştiinţă. Să vă povestesc ce fac nemernicii:

Se duc la examene, ca toată asociaţia de locatari unită, deci. Şi, la un moment dat, strategic ales, unul dintre “studenţi”, ca să nu zic vedetă-n necroloage, se apucă să se comporte în mod flagrant precum ar copia cu toată dezinvoltura din lume. Se foieşte, se uită-n găurele, ridică cheşti, flendureşte foi încovoiat, scoate icnete şi zgomote… până când, firesc, una dintre fătucele supraveghetoare – puse şi ele pe acolo, să se simtă oamenii ca la şcoală, că de aia or venit, ca să nu zic încă în viaţă – îşi ia inima-n dinţi şi merge politicos să verifice, dacă n-o fi cu supărare, cotloanele…

Clipită în care ăla căruntu’ se optinteşte din toate auriculele şi ventriculele cu baterii şi fute acolo o criză de isterie, mai să dea în infarct colegii de prin jur, nu alta…

Că cee?! El, om cu casă acasă, cu facturi de plătit, cu pensia furată de ăia mari de la putere, să fie acuzat de-de-de… OBRĂZNICĂTURĂ, nu-ţi crapă obrazu’ de ruşine, ni! la tine, cum eşti îmbrăcată, ptiiiu!, trimisa lu’ Sătană!” şi aşa mai departe, după script.

Aia, domnişoara, săraca, căcată de patru ori pe ea în toate formele de agregare, incluzând plasmă. Domnuţu’, în schimb – circ până la sfârşit, îşi adună proteza de prin pahar, iese teatral din sală, cu paltonu-i peste braţ, hăulind ca apucatu’, gesticulând să-şi dizloce articulaţiile, se pierde pe hol în chirăieli…

Linişte de mormânt; alea, fâţele, se ascund cufurite subt catedră, pe unde apucă, ca potârnichile, nu mai scot un pâs. Iar femeile şi berbanţii în etate?… Hop-hop-hop şi trăi-lăi-lăi, dă fiţuica-ncoa’, şai-lai-lai-lai, la-la-la, ţine-o numa’-şa!

***

Asta bănui că-i produsă în criză de timp, chiar de Revelion, undeva între închiderea tiparniţei şi petrecere…

AnNouaFericit

***

Să găseşti de astea pe masă face Le Generalul atât de special…

AvionSoricar

17 comentarii

zi si tu ceva
 1. Februarie 27, 2008 la 17:14
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Mă gândesc acum că fiecare tragem de câte o extremă şi exagerăm un pic sau mai mult pentru a ne sublinia punctul de vedere. Sincer cred că adevărul despre facultate, perfecţiune şi credinţă e undeva pe la mijloc, las şi eu de la mine, şi toader de la el, si cornel de la el si o fii ceva şi de diplomele alea…
  Cornel? dar ce zici hey? am vorbit prea mult despre aspectele facultate şi perfecţiune ale acestui post şi mai puţin de cel de-al treilea: credinţa. Se supără Cornel pe noi. Unde ne este credinţa?

  Hai cu hot-spot-ul!

  Apropo draga Darius, să ştii ca poţi deveni credincios pe buna dreptate pentru că tocmai ţi-am descoperit biserica cu hot-spot… De nu ma credeţi priviţi aici peste ce tocmai am dat:

  1. Excellent voice effects -> ultra sonic vibe and echo.
  2. Fantastic text.
  3. Instrumentation complexity beyond imagination

  Chiar că amin că încep să mă epuizeze subiectele ăstea… :))

 2. Februarie 27, 2008 la 17:17
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Ce face? Nu baga de la youtube? Pun pariu că de era de la trilulilu… În fine iacătă aici linkul care lipseste de mai sus: http://youtube.com/watch?v=VNH5vQybTjo

 3. Februarie 27, 2008 la 23:17
  link permanent
  toader zice ca:

  1. era mai fain “nistor and soatza”. asta nu isi da seama saracul.

  2. nu m-ar mira sa isi puna hotspot curand muziciano-pastorul respectiv. ar fi misto sa il vad pe darius in videoclip din asta. jucand rolul berbecutului neprihanit. cu laptopul pe genunchi si dand din cap sugestiv in ritmul muzicii “me-me-me. me-he-he”.

 4. Februarie 28, 2008 la 10:45
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  “1. era mai fain «nistor and soatza». asta nu isi da seama saracul.” spuse toaderică gelozică… =))
  Vai toader dar nu te supăra acuma că noi ştim dar că nistor e mai fain şi Darius pe tine te iubeşte şi tu eşti ăl mai cuL, bine? Hai nu mai pânge puiuţ micuţ :-*

 5. Februarie 28, 2008 la 10:55
  link permanent
  toader zice ca:

  1. da mai, cum de nu mi-a venit ideea sa ma fac popa cantaret.:(

  2. de ce sa ma iubeasca darius? i-am facut io ceva sa se razbune in halu’ asta?

  3. si nu vad legatura cu culul.

 6. Februarie 28, 2008 la 10:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mariansky se încurcă un pic, cre’că pe Cornel vroia să-l discrimineze, că el aduce lumina-n casă, direct de la sursă. 🙂

 7. Februarie 28, 2008 la 11:40
  link permanent
  toader zice ca:

  adica de la soare? face naveta?

 8. Februarie 28, 2008 la 11:47
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  De la doamne-doamne, mă! Şi domni.

 9. Februarie 28, 2008 la 12:07
  link permanent
  Dubios Florin zice ca:

  Si mum ii la id, dar la ea nu-i CHIAR atat de spectaculos ca la coana Mirmen. La ea e caraghios oricum cum zeci de invatatoare 50+ se foiesc si se inrosesc si incearca sa scoata fituica sau sa prinda ceva din foaia celei din fata. Ca niste scolaritze ce sunt la peste 55 de ani. Bine, doamnele invatatoare, aveti principii!

 10. Februarie 28, 2008 la 12:36
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Eu nu discriminat la nimenea, Cornel omul lui Allah plăcut la mine.

  @toader

  1. Chiar, cum de? Dacă ai şi tu o listă de bolnavi pe mess la care să mergi şi să faci pe batista… ar fii un început :D.

  2. Cred că Isus a zis: “Zâmbeşte, Darius te iubeşte!”… Nu, nu, cu siguranţă a fost Tupac.

  3. Inspiră adânc, răspunsul va veni din interior… 😉

 11. Februarie 28, 2008 la 12:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Măriansky îi om organizat, mă, el răspunde şi întreabă punctual, nu haotic!

 12. Februarie 28, 2008 la 12:44
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Aşa băieţi, trimiteţi-vă voi mamele la ID şi lăsaţi-le să sburde-n voie pe Internet… Aveţi multe de învăţat de la Stewie Griffin (Family Guy).

  P.S. Dar cine are Blog Dubios!? măi omule, măi…

 13. Februarie 28, 2008 la 13:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Lasă omu’ să se esprime liber!

 14. Februarie 28, 2008 la 14:41
  link permanent
  Dubios Florin zice ca:

  ON TOPIC: http://blog.dubios.ro/preotul-catolic-fumat-loveste-din-nou-2/

  [de la Darius: prosteo, ai pus link greşit, tre’ să intru să strâng după tine: http://blog.dubios.ro/preotul-fumat-loveste-din-nou/]

 15. Februarie 28, 2008 la 15:01
  link permanent
  candid zice ca:

  Vai cat de mult mi-a placut, super popa!

 16. Februarie 28, 2008 la 16:06
  link permanent
  Flo zice ca:

  Am mai editat permalinku dupa ce-am postat commentu asta, de-aia a iesit gresit aici. Multumesc de corectura.

 17. Martie 1, 2008 la 22:15
  link permanent
  biiine, amu... zice ca:

  “fiindcă lacrimi pot să şteeeeerg, mai uşor decât batistaaaa…” întrebarea mea către prea…mult prea sfinţitul ar fi: şi p-alea de râs?

  P.S. hmmmm, interesant. e catolic… ar merita discutate implicaţiile acestui fapt neaşteptat…în viaţa de apoi, bineînţeles.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)