Darius Hero

Eu, unul, până să fiu credincios, aștept prima biserică cu hot-spot, bun?

E

Ferice ție, robule, care ai întrat în lumea celor online…

ÎNTRERUPEM ACEST PROGRAM!

(stop-rewind-play la min. 03:30; plecăciuni până-n pământ lui M@riansky)

***

 

VOTEZI la roblogfest 2008Recent, am realizat cu spaimă că s-ar putea să fiu un perfecționist. Nu-i deloc bine, indiferent de cum sună. Mi-am dat seama de asta din faptul că nu-mi iese nimic niciodată. Și cui nu-i iese nimic niciodată și nu e mulțumit vreodată și încearcă tot timpul mai mult? Un perfecționist. Unui perfecționist. Vedeți? Nici nu-mi iese acordul…A trecut puțin timp până să mă prind cum să întorc această situație în favoarea mea, printr-un concept pe care eu îl susțin și promovez drept regula negării: nu există perfecționiști! Deci nici eu nu pot să fiu unul. Știu că folosesc regula amintită la mai toate, dar acum chiar am dreptate: ca să fii perfecționist, trebuie să-ți iasă asta – a fi perfecționist. Ceea ce-i o contradicție logică. Că nu mai rămâne nimic de perfectat, la a fi perfecționist. Tre’ să nu-ți iasă să fii perfecționist, ca să poți fi unul, dar dacă nu-ți iese, nu ești.

***

Și apropo de maică-mea… Cum v-am băgat pe ochi de atâtea ori, Mirmen este studentă la ID, în anul 3 terminal, Comunicare/PR. Lăsând la o parte faptul că absolvesc deodată cu frate-miu și cu ambii mei părinți (tatăl fiind la geografie) și totul va ieși un mare fiasco festiv, de parcă nu îmi ajungeau pupăturile cu ruj printre care trebuia până în prezent să mă strecor, am început să înțeleg abia acum cât de meschini sunt studenții la distanță. În marea lor majoritate sunt oameni în întreaga fire, cu familie și copii acasă și cursuri la distanță, deci fără minte, în general. Dar, orișicum, trecuți de câteva tinereți consecutive.

Ceea ce rezultă imediat în a avea profesori și seminariști la o vârstă medie către partea mai mică a raportului dintre ei înșiși și propriile progenituri.

O să ziceți căci ce frumos, că în sfârșit au și oamenii ăia academici niște studenți pătrunși de respect și decență, distinse doamne și respectabili domni. Pe mama și tata dracului (ca să rămânem în zona), dacă îs bestiile astea cvasi-pensionare în cea mai mică măsură dominate de orice urmă de conștiință. Să vă povestesc ce fac nemernicii:

Se duc la examene, ca toată asociația de locatari unită, deci. Și, la un moment dat, strategic ales, unul dintre “studenți”, ca să nu zic vedetă-n necroloage, se apucă să se comporte în mod flagrant precum ar copia cu toată dezinvoltura din lume. Se foiește, se uită-n găurele, ridică chești, flendurește foi încovoiat, scoate icnete și zgomote… până când, firesc, una dintre fătucele supraveghetoare – puse și ele pe acolo, să se simtă oamenii ca la școală, că de aia or venit, ca să nu zic încă în viață – își ia inima-n dinți și merge politicos să verifice, dacă n-o fi cu supărare, cotloanele…

Clipită în care ăla căruntu’ se optintește din toate auriculele și ventriculele cu baterii și fute acolo o criză de isterie, mai să dea în infarct colegii de prin jur, nu alta…

Că cee?! El, om cu casă acasă, cu facturi de plătit, cu pensia furată de ăia mari de la putere, să fie acuzat de-de-de… OBRĂZNICĂTURĂ, nu-ți crapă obrazu’ de rușine, ni! la tine, cum ești îmbrăcată, ptiiiu!, trimisa lu’ Sătană!” și așa mai departe, după script.

Aia, domnișoara, săraca, căcată de patru ori pe ea în toate formele de agregare, incluzând plasmă. Domnuțu’, în schimb – circ până la sfârșit, își adună proteza de prin pahar, iese teatral din sală, cu paltonu-i peste braț, hăulind ca apucatu’, gesticulând să-și dizloce articulațiile, se pierde pe hol în chirăieli…

Liniște de mormânt; alea, fâțele, se ascund cufurite subt catedră, pe unde apucă, ca potârnichile, nu mai scot un pâs. Iar femeile și berbanții în etate?… Hop-hop-hop și trăi-lăi-lăi, dă fițuica-ncoa’, șai-lai-lai-lai, la-la-la, ține-o numa’-șa!

***

Asta bănui că-i produsă în criză de timp, chiar de Revelion, undeva între închiderea tiparniței și petrecere…

AnNouaFericit

***

Să găsești de astea pe masă face Le Generalul atât de special…

AvionSoricar

67 comentarii

 • Mă gândesc acum că fiecare tragem de câte o extremă şi exagerăm un pic sau mai mult pentru a ne sublinia punctul de vedere. Sincer cred că adevărul despre facultate, perfecţiune şi credinţă e undeva pe la mijloc, las şi eu de la mine, şi toader de la el, si cornel de la el si o fii ceva şi de diplomele alea…
  Cornel? dar ce zici hey? am vorbit prea mult despre aspectele facultate şi perfecţiune ale acestui post şi mai puţin de cel de-al treilea: credinţa. Se supără Cornel pe noi. Unde ne este credinţa?

  Hai cu hot-spot-ul!

  Apropo draga Darius, să ştii ca poţi deveni credincios pe buna dreptate pentru că tocmai ţi-am descoperit biserica cu hot-spot… De nu ma credeţi priviţi aici peste ce tocmai am dat:

  1. Excellent voice effects -> ultra sonic vibe and echo.
  2. Fantastic text.
  3. Instrumentation complexity beyond imagination

  Chiar că amin că încep să mă epuizeze subiectele ăstea… :))

 • 1. era mai fain “nistor and soatza”. asta nu isi da seama saracul.

  2. nu m-ar mira sa isi puna hotspot curand muziciano-pastorul respectiv. ar fi misto sa il vad pe darius in videoclip din asta. jucand rolul berbecutului neprihanit. cu laptopul pe genunchi si dand din cap sugestiv in ritmul muzicii “me-me-me. me-he-he”.

 • “1. era mai fain «nistor and soatza». asta nu isi da seama saracul.” spuse toaderică gelozică… =))
  Vai toader dar nu te supăra acuma că noi ştim dar că nistor e mai fain şi Darius pe tine te iubeşte şi tu eşti ăl mai cuL, bine? Hai nu mai pânge puiuţ micuţ :-*

 • 1. da mai, cum de nu mi-a venit ideea sa ma fac popa cantaret.:(

  2. de ce sa ma iubeasca darius? i-am facut io ceva sa se razbune in halu’ asta?

  3. si nu vad legatura cu culul.

 • Si mum ii la id, dar la ea nu-i CHIAR atat de spectaculos ca la coana Mirmen. La ea e caraghios oricum cum zeci de invatatoare 50+ se foiesc si se inrosesc si incearca sa scoata fituica sau sa prinda ceva din foaia celei din fata. Ca niste scolaritze ce sunt la peste 55 de ani. Bine, doamnele invatatoare, aveti principii!

 • Eu nu discriminat la nimenea, Cornel omul lui Allah plăcut la mine.

  @toader

  1. Chiar, cum de? Dacă ai şi tu o listă de bolnavi pe mess la care să mergi şi să faci pe batista… ar fii un început :D.

  2. Cred că Isus a zis: “Zâmbeşte, Darius te iubeşte!”… Nu, nu, cu siguranţă a fost Tupac.

  3. Inspiră adânc, răspunsul va veni din interior… 😉

 • Aşa băieţi, trimiteţi-vă voi mamele la ID şi lăsaţi-le să sburde-n voie pe Internet… Aveţi multe de învăţat de la Stewie Griffin (Family Guy).

  P.S. Dar cine are Blog Dubios!? măi omule, măi…

 • Am mai editat permalinku dupa ce-am postat commentu asta, de-aia a iesit gresit aici. Multumesc de corectura.

 • “fiindcă lacrimi pot să şteeeeerg, mai uşor decât batistaaaa…” întrebarea mea către prea…mult prea sfinţitul ar fi: şi p-alea de râs?

  P.S. hmmmm, interesant. e catolic… ar merita discutate implicaţiile acestui fapt neaşteptat…în viaţa de apoi, bineînţeles.

 • 1
 • 2
De Darius Groza

Sociale