Este o marţi ordinară

sari la comentarii

Aproape toate sunt marţi ordinare, inclusiv unele miercuri şi sâmbete. Deci până şi alte zile sunt nişte marţi ordinare.

Să convenim că majoritatea zilelor sunt normale. Nici nu sunt ieşite din comun de favorabile. Nici nu se întâmplă nimica neapărat grav. În ciuda dramatismului dorit, cele mai multe zile sunt în regulă.

Zi de zi…

Nu este nevoie de nici un fel de motivaţional. Calmaţi-vă. Nu trebuie să vă încurajaţi pe sine dimineaţa, în văzul lumii, cu pretextul că-i încurajaţi pe alţii. La fel cum nu este necesar şi nu vă face nici un serviciu pe termen lung să vă miorlăiţi că este luni sau să jubilaţi că vine weekendul, iar dispoziţia să vă fie coordonată de zilele de concediu. Viaţa n-ar trebui să vă placă sau displacă pe criterii calendaristice.

Treziţi-vă, mâncaţi ceva bun şi/sau sănătos. Mergeţi la lucru, ca să vă puteţi lua ceva sănătos şi/sau bun la prânz şi orice vă e poftă la cină, iar la sfârşitul săptămânii să ieşiţi în oraş şi vă îmbătaţi, că oricum nu contează, mâncarea gătită cică e proastă toată. Trăiţi oricum, că este suficient. Chiar nu vă trebuie mai mult, aveţi tot.

Sau staţi acasă, pe banii altora, e şi asta acceptabil, dacă au alţii bani. Şi ieşiţi în oraş în fiecare seară.

Dar măcar daţi mai departe ceva folositor făcut de altcineva. De cele mai multe ori ceva folositor va fi făcut de altcineva, de cei puţini, nu de voi şi noi, cei mulţi. Şi e bine aşa. Nu interesează pe nimeni cum vă simţiţi, pentru că n-aveţi de ce să vă simţiţi prea rău, caz în care nu-i interesează şi nici n-ar trebui să îi intereseze pe toţi. Ci eventual pe unii, care oricum ştiu. Când vă simţiţi chiar excelent, atunci puteţi să ziceţi tuturor. În rest, fiecare să-şi vadă-n pizda mă-sii de treabă.

Pe Internet…

Care şi-a şters vreodată o reţea de socializare pentru că nu se poate concentra de ea (şi implicit şi-a reactivat-o, că nu mai există şters cu adevărat şi nici n-am vrea înăuntrul nostru), acea persoană are o problemă de concentrare în general şi-o va avea şi la următoarea distracţie. Reţeaua de socializare a fost distracţia de la momentul respectiv. Nu vă mai răzgândiţi atât.

O persoană care e copleşită de ce-i îndeasă prietenii pe newsfeed – ori are prieteni prost aleşi, ori e proastă persoana însăşi, fiindcă online-ul are un avantaj decisiv asupra offline-ului: setările. Cu precădere, aceea de-aţi pune prietenii pe mute, dacă tot ţi-s prea proşti. Ceea ce fac şi eu adeseori şi îmi provoacă nespusă satisfacţie. Faceţi la fel cu ei, faceţi la fel cu mine.

Nu vă mai delimitaţi pretenţioşi prietenii între virtuali şi reali şi viaţa între realitate şi pe net. Persoane cu care interacţionaţi plăcut sunt prieteni. Activităţi care vă plac sunt autentice. Nu contează în ce registru se petrec. Nu vă ascundeţi în spatele monitoarelor, dar nici în faţa lor. Nu există un nimeni mai important pe stradă decât un cineva pe Internet şi nici invers.

Şi nu vă mai daţi altcineva decât cine sunteţi, în special care nu puteţi să fiţi. Fiindcă e mai uşor să fiţi voi, chiar şi de căcat. Distraţi-vă mai mult şi plângeţi-vă mai puţin.

Iar acum… nişte bătaie de joc abjectă!

***

Iar domnişoarele de mai jos au fost adăugate la rubrica Eu.

AliceAlice – a doua veşnic pierdută

Alice este persoana pentru care a părăsit-o Darius pe Lavinia (deşi acesteia din urmă i-a trecut ulterior şi, surprinzător, chiar nu s-a sinucis nimeni până acum, în toată istoria) şi a doua persoană de care Darius s-a despărţit singur, fără să îl fi înşelat în prealabil. A fost una dintre bambinele cele mai îndrăgite de comunitatea Jeg, în special de către Dan Toader şi de către Dan Toader şi mai ales fiindcă Darius n-a scris mai nimic în perioada ei. Tudor susţine că Alice este “chiar atrăgătoare”, acesta fiind un eufemism pentru faptul că nu poate să o fută. Şi pe bună dreptate, este atrăgătoare, fiindcă acum nici Darius nu mai poate, Alice fiind tare supărată pe el. Tudor, poţi. Alice a contribuit la Jeg iubindu-l pe Darius şi traducându-i în engleză textele, când acesta era plecat în Africa.

***

TeodoraTeodora – veşnic găsita

Pe Teodora Darius a găsit-o pe Internet şi şi-a însuşit-o în viaţa reală. Asta s-a întâmplat recent, însă a fost adăugată la această rubrică atât de timpuriu deoarece intenţionează să o aibă mereu. Este adevărat că fata, la momentul descoperirii, era cu altu’, însă nu era a cuiva efectiv, motiv pentru care Darius şi-a făcut-o a lui. Celălalt a rămas pe Internet, unde a scris o carte despre asta şi întreţine un Twitter extraordinar de prost.

Teodora pare să îl iubească pe Darius aşa cum îi place acestuia din urmă. Se va avansa cu sporită vigilenţă. Oricum, ar fi păcat pentru cititori ca Teodora să nu-l facă deloc să sufere, iar acesta să nu mai poată scrie nimica-n veci, fiind fericit cu ea pentru tot restul vieţii.

29 comentarii

zi si tu ceva
 1. Octombrie 29, 2013 la 16:48
  link permanent
  geretus zice ca:

  Observ ca ai un nou hobby – polemizezi pe facebook cu o insistenta demna de cauze mai bune…

 2. Octombrie 29, 2013 la 17:14
  link permanent
  Logo1 zice ca:

  Ce ceri aia primesti :))

 3. Octombrie 29, 2013 la 17:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mă, numa’ nu găsesc cauze mai bune. Altfel demnă, da.

 4. Octombrie 29, 2013 la 17:43
  link permanent
  Lavinia zice ca:

  As dori pe calea acestui articol ordinar de predica sa-i urez un bun venit atragatoarei Alice in clubul parasitelor de Darius si sa nu mai fie suparata pe el, ca oricum e si/sau gras si o sa-i treaca, si, de asemenea, Teodorei sa se distreze mai mult acuma ca Darius s-a razgandit si ni se plange mai putin din cauza ca-i plictisit si scarbit de cum a reusit s-o convinga. Lui Darius nu mai trebuie sa-i urez nimic.

 5. Octombrie 29, 2013 la 18:02
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Tot caut poza aia cu tine și Anton la tine în brațe, ca să-ți arăt ce-ai fost și ce-ai ajuns, Lavinia. Ce-ai fost. Și ce-ai ajuns. Dar n-o găsesc. Practic, lumea asta mai are doar ce-ai ajuns, Lavinia. Doar ce-ai ajuns…

 6. Octombrie 30, 2013 la 23:47
  link permanent
  Pruteanu zice ca:

  9.45pm “alege-ţi”

 7. Octombrie 31, 2013 la 00:58
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Încerc să bag cratime în plus, că oricum e secetă.

 8. Octombrie 31, 2013 la 11:40
  link permanent
  sepukku zice ca:

  Ce se intampla cu femeile astea dupa ce se despart de JEG? Mai ajung ele, la maturitate?

 9. Octombrie 31, 2013 la 12:16
  link permanent
  Lavinia zice ca:

  Antoon! Sepuukku! :'(

  Io n-am ajuns, dara probabil era predestinat dinainte de JEG, o fi vreun criteriu de selectie cel mult.

 10. Octombrie 31, 2013 la 12:41
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bă, da’ când eram un cuplu la limita legalității, nu scăpai aici o literă sau pe Facebook o poză.

  Aveai un Nokia la care-i lipseau butoane și nu pentru că avea touchscreen…

 11. Octombrie 31, 2013 la 12:57
  link permanent
  Lavinia zice ca:

  …ci pentru ca eram sarmana si mi-era rusine sa comentez asa fara de taste la telefon.

 12. Octombrie 31, 2013 la 17:34
  link permanent
  sepukku zice ca:

  Apoi tu, Lavi, mi-ai fost de departe cea mai draga…

 13. Noiembrie 1, 2013 la 14:49
  link permanent

  Ce rautacios esti:))

 14. Noiembrie 10, 2013 la 14:37
  link permanent
  plm zice ca:

  coae parca ai 12 ani

 15. Noiembrie 11, 2013 la 15:20
  link permanent
  Relu Cava zice ca:

  Are 12 ani de 12 ani deja.

 16. Noiembrie 13, 2013 la 20:21
  link permanent
  Marian S zice ca:

  De aici, din îndepărtata miticie, nu prea-ţi desluşesc scrisu`.
  Mă, tu ai scris asta sau te-au năpădit snowdenii???
  Scrie parola ca să ştiu că eşti tu.

 17. Noiembrie 13, 2013 la 20:23
  link permanent
  Marian S zice ca:

  … şi pune tu nişte virgule acolo unde lipsesc, ştii că sunt perfecţionist da` nu-mi iese mereu…

 18. Noiembrie 20, 2013 la 20:31
  link permanent
  Suto Stefan zice ca:

  Senzational.la asa ceva nu m-am gandit.

 19. Noiembrie 21, 2013 la 12:36
  link permanent
  Bulineta zice ca:

  Am ras cu lacrimi de tuta asta :))

 20. Noiembrie 27, 2013 la 21:21
  link permanent
  Marian S zice ca:

  E clar. Nu e el.
  Ce-aţi făcut, mă, cu Darius? Îl vrem înapoi aşa cum îl ştiam, nu clona asta.

 21. Decembrie 31, 2013 la 20:11
  link permanent
  Velisar Iancu zice ca:

  La multi ani, dragule! Sa fii sanatos si sa ai parte de toate bucuriile normale.

 22. Ianuarie 14, 2014 la 00:00
  link permanent
  Vlad zice ca:

  din motive apriorice sau empirice nu se aproba comentariul anterior?

 23. Ianuarie 14, 2014 la 00:00
  link permanent
  Vlad zice ca:

  :))

 24. Ianuarie 14, 2014 la 00:04
  link permanent
  Vlad zice ca:

  Darius Groza am dat intamplator peste siteul tau si tot intamplator peste articolu asta. Ce concluzie trag eu de aici: tu esti mai incuiat decat pitioanca. Hai sa iti spun de ce:
  1.) vrei sa pari intelectual si folosesti un limbaj pe care nu il intelegi(da bine sa vb. cu neologisme):”presupun ca ti-a venit empiric aceasta teorie, deducand-o din propriul tau comentariu si fetish.” Acuma la fata nu i-a venit empiric ci aprioric: mergand pe ideea ta ea a “dedus” pe baza de “ratiune” mai exact a facut un silogism…tu i zici ca nu isi poate controla fetishurile cu menstruatia, ea te intreaba daca nici tu pe alea cu fecalele…raspunsul dat de ea nu e “dedus” emipiric nici la pasti nici la craciun nici in africa…
  2.) mai citam din clasici “Vorbitul obscen este o activitate asociata cu sexul. Unul crunt chiar, in care persoana careia i se vorbeste este redusa la nivelul comun acceptat de obiect”…haha m-ai spart…cine-i obiectu si cine-i subiectu in fraza asta?
  3.) cand o faci proasta pa pitipoanca pe ce te bazezi?
  4.) o parere generala despre toata discutia, contrar opiniei generale…din punctul meu de vedere fata discuta ok…incearca sa se apere cat poate de rational…oricum e mai rationala ca tine…poveste trista: se trezeste unu sa dea cu noroi in altii ca sa para el mai curat…interesante preocupari!

 25. Ianuarie 14, 2014 la 00:30
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Era-n spam. Se prinde și Akismet de abureli.

  Revenind:

  1. Intelectul n-are vreo legătură directă cu vocabularul.
  2. Ea. Ambele.
  3. Nu io o fac proastă.
  4. Rațional nu are grade de comparație.

 26. Ianuarie 14, 2014 la 05:19
  link permanent
  Vlad zice ca:

  1. Intelectul are legatura cu ideile, ideile nu exista in absenta limbajului, limbajul are legatura cu cuvintele, cuvintele au legatura cu vocabularu.
  2. Nu poate fi subiect si obiect in acelasi timp. Ea este doar subiect. Din punct de vedere logic obiectele pot fi grupate in patru mari clase: obiecte concrete, abstracte, ideale si fictionate iar trasatura comuna a obiectelor este obiectivitatea, faptul ca nu le putem impune si nici modifica proprietatile dupa propria noastra dorinta si vointa. Un obiect nu se poate raporta la ceva, nu poate accepta.
  3. “Tot mai mult bati spre proasta, doar fac o constatare din mers”
  4. ai dreptate

 27. Ianuarie 14, 2014 la 05:35
  link permanent
  Vlad zice ca:

  in fine din punctul meu de vedere polemica e absurda…la punctu 2 am facut abuz de logica din cauza ca ai facut si tu abuz la punctu 4 :)) inteleg ce vrei sa zici ca ea e subiectul si obiectul la care face referire o terta persoana…oricum mi se pare complet aiurea sa te apuci sa faci misto public de o persoana random care pune o descriere tampita la o poza. Daca ai fost revoltat de ce nu i-ai trimis un mesaj privat si sa va injurati acolo 5 ore?

 28. Ianuarie 14, 2014 la 09:49
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, e o discuție privată ce vezi tu acolo. Doar primul e un comentariu public. Restul e măgăria mea crasă.

 29. Iulie 2, 2014 la 11:57
  link permanent
  familia mea zice ca:

  in caz ca nu ai citit asta [Joey Goebel – Torturati-l pe artist] ar merge

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)