Darius Hero

Este o marți ordinară

E

Aproape toate sunt marți ordinare, inclusiv unele miercuri și sâmbete. Deci până și alte zile sunt niște marți ordinare.

Să convenim că majoritatea zilelor sunt normale. Nici nu sunt ieșite din comun de favorabile. Nici nu se întâmplă nimica neapărat grav. În ciuda dramatismului dorit, cele mai multe zile sunt în regulă.

Zi de zi…

Nu este nevoie de nici un fel de motivațional. Calmați-vă. Nu trebuie să vă încurajați pe sine dimineața, în văzul lumii, cu pretextul că-i încurajați pe alții. La fel cum nu este necesar și nu vă face nici un serviciu pe termen lung să vă miorlăiți că este luni sau să jubilați că vine weekendul, iar dispoziția să vă fie coordonată de zilele de concediu. Viața n-ar trebui să vă placă sau displacă pe criterii calendaristice.

Treziți-vă, mâncați ceva bun și/sau sănătos. Mergeți la lucru, ca să vă puteți lua ceva sănătos și/sau bun la prânz și orice vă e poftă la cină, iar la sfârșitul săptămânii să ieșiți în oraș și vă îmbătați, că oricum nu contează, mâncarea gătită cică e proastă toată. Trăiți oricum, că este suficient. Chiar nu vă trebuie mai mult, aveți tot.

Sau stați acasă, pe banii altora, e și asta acceptabil, dacă au alții bani. Și ieșiți în oraș în fiecare seară.

Dar măcar dați mai departe ceva folositor făcut de altcineva. De cele mai multe ori ceva folositor va fi făcut de altcineva, de cei puțini, nu de voi și noi, cei mulți. Și e bine așa. Nu interesează pe nimeni cum vă simțiți, pentru că n-aveți de ce să vă simțiți prea rău, caz în care nu-i interesează și nici n-ar trebui să îi intereseze pe toți. Ci eventual pe unii, care oricum știu. Când vă simțiți chiar excelent, atunci puteți să ziceți tuturor. În rest, fiecare să-și vadă-n pizda mă-sii de treabă.

Pe Internet…

Care și-a șters vreodată o rețea de socializare pentru că nu se poate concentra de ea (și implicit și-a reactivat-o, că nu mai există șters cu adevărat și nici n-am vrea înăuntrul nostru), acea persoană are o problemă de concentrare în general și-o va avea și la următoarea distracție. Rețeaua de socializare a fost distracția de la momentul respectiv. Nu vă mai răzgândiți atât.

O persoană care e copleșită de ce-i îndeasă prietenii pe newsfeed – ori are prieteni prost aleși, ori e proastă persoana însăși, fiindcă online-ul are un avantaj decisiv asupra offline-ului: setările. Cu precădere, aceea de-ați pune prietenii pe mute, dacă tot ți-s prea proști. Ceea ce fac și eu adeseori și îmi provoacă nespusă satisfacție. Faceți la fel cu ei, faceți la fel cu mine.

Nu vă mai delimitați pretențioși prietenii între virtuali și reali și viața între realitate și pe net. Persoane cu care interacționați plăcut sunt prieteni. Activități care vă plac sunt autentice. Nu contează în ce registru se petrec. Nu vă ascundeți în spatele monitoarelor, dar nici în fața lor. Nu există un nimeni mai important pe stradă decât un cineva pe Internet și nici invers.

Și nu vă mai dați altcineva decât cine sunteți, în special care nu puteți să fiți. Fiindcă e mai ușor să fiți voi, chiar și de căcat. Distrați-vă mai mult și plângeți-vă mai puțin.

Iar acum… niște bătaie de joc abjectă!

***

Iar domnișoarele de mai jos au fost adăugate la rubrica Eu.

AliceAlice – a doua veșnic pierdută

Alice este persoana pentru care a părăsit-o Darius pe Lavinia (deși acesteia din urmă i-a trecut ulterior și, surprinzător, chiar nu s-a sinucis nimeni până acum, în toată istoria) și a doua persoană de care Darius s-a despărțit singur, fără să îl fi înșelat în prealabil. A fost una dintre bambinele cele mai îndrăgite de comunitatea Jeg, în special de către Dan Toader și de către Dan Toader și mai ales fiindcă Darius n-a scris mai nimic în perioada ei. Tudor susține că Alice este “chiar atrăgătoare”, acesta fiind un eufemism pentru faptul că nu poate să o fută. Și pe bună dreptate, este atrăgătoare, fiindcă acum nici Darius nu mai poate, Alice fiind tare supărată pe el. Tudor, poți. Alice a contribuit la Jeg iubindu-l pe Darius și traducându-i în engleză textele, când acesta era plecat în Africa.

***

TeodoraTeodora – veșnic găsita

Pe Teodora Darius a găsit-o pe Internet și și-a însușit-o în viața reală. Asta s-a întâmplat recent, însă a fost adăugată la această rubrică atât de timpuriu deoarece intenționează să o aibă mereu. Este adevărat că fata, la momentul descoperirii, era cu altu’, însă nu era a cuiva efectiv, motiv pentru care Darius și-a făcut-o a lui. Celălalt a rămas pe Internet, unde a scris o carte despre asta și întreține un Twitter extraordinar de prost.

Teodora pare să îl iubească pe Darius așa cum îi place acestuia din urmă. Se va avansa cu sporită vigilență. Oricum, ar fi păcat pentru cititori ca Teodora să nu-l facă deloc să sufere, iar acesta să nu mai poată scrie nimica-n veci, fiind fericit cu ea pentru tot restul vieții.

29 comentarii

 • Observ ca ai un nou hobby – polemizezi pe facebook cu o insistenta demna de cauze mai bune…

 • As dori pe calea acestui articol ordinar de predica sa-i urez un bun venit atragatoarei Alice in clubul parasitelor de Darius si sa nu mai fie suparata pe el, ca oricum e si/sau gras si o sa-i treaca, si, de asemenea, Teodorei sa se distreze mai mult acuma ca Darius s-a razgandit si ni se plange mai putin din cauza ca-i plictisit si scarbit de cum a reusit s-o convinga. Lui Darius nu mai trebuie sa-i urez nimic.

 • Tot caut poza aia cu tine și Anton la tine în brațe, ca să-ți arăt ce-ai fost și ce-ai ajuns, Lavinia. Ce-ai fost. Și ce-ai ajuns. Dar n-o găsesc. Practic, lumea asta mai are doar ce-ai ajuns, Lavinia. Doar ce-ai ajuns…

 • Antoon! Sepuukku! :'(

  Io n-am ajuns, dara probabil era predestinat dinainte de JEG, o fi vreun criteriu de selectie cel mult.

 • Bă, da’ când eram un cuplu la limita legalității, nu scăpai aici o literă sau pe Facebook o poză.

  Aveai un Nokia la care-i lipseau butoane și nu pentru că avea touchscreen…

 • De aici, din îndepărtata miticie, nu prea-ţi desluşesc scrisu`.
  Mă, tu ai scris asta sau te-au năpădit snowdenii???
  Scrie parola ca să ştiu că eşti tu.

 • Darius Groza am dat intamplator peste siteul tau si tot intamplator peste articolu asta. Ce concluzie trag eu de aici: tu esti mai incuiat decat pitioanca. Hai sa iti spun de ce:
  1.) vrei sa pari intelectual si folosesti un limbaj pe care nu il intelegi(da bine sa vb. cu neologisme):”presupun ca ti-a venit empiric aceasta teorie, deducand-o din propriul tau comentariu si fetish.” Acuma la fata nu i-a venit empiric ci aprioric: mergand pe ideea ta ea a “dedus” pe baza de “ratiune” mai exact a facut un silogism…tu i zici ca nu isi poate controla fetishurile cu menstruatia, ea te intreaba daca nici tu pe alea cu fecalele…raspunsul dat de ea nu e “dedus” emipiric nici la pasti nici la craciun nici in africa…
  2.) mai citam din clasici “Vorbitul obscen este o activitate asociata cu sexul. Unul crunt chiar, in care persoana careia i se vorbeste este redusa la nivelul comun acceptat de obiect”…haha m-ai spart…cine-i obiectu si cine-i subiectu in fraza asta?
  3.) cand o faci proasta pa pitipoanca pe ce te bazezi?
  4.) o parere generala despre toata discutia, contrar opiniei generale…din punctul meu de vedere fata discuta ok…incearca sa se apere cat poate de rational…oricum e mai rationala ca tine…poveste trista: se trezeste unu sa dea cu noroi in altii ca sa para el mai curat…interesante preocupari!

 • Era-n spam. Se prinde și Akismet de abureli.

  Revenind:

  1. Intelectul n-are vreo legătură directă cu vocabularul.
  2. Ea. Ambele.
  3. Nu io o fac proastă.
  4. Rațional nu are grade de comparație.

 • 1. Intelectul are legatura cu ideile, ideile nu exista in absenta limbajului, limbajul are legatura cu cuvintele, cuvintele au legatura cu vocabularu.
  2. Nu poate fi subiect si obiect in acelasi timp. Ea este doar subiect. Din punct de vedere logic obiectele pot fi grupate in patru mari clase: obiecte concrete, abstracte, ideale si fictionate iar trasatura comuna a obiectelor este obiectivitatea, faptul ca nu le putem impune si nici modifica proprietatile dupa propria noastra dorinta si vointa. Un obiect nu se poate raporta la ceva, nu poate accepta.
  3. “Tot mai mult bati spre proasta, doar fac o constatare din mers”
  4. ai dreptate

 • in fine din punctul meu de vedere polemica e absurda…la punctu 2 am facut abuz de logica din cauza ca ai facut si tu abuz la punctu 4 :)) inteleg ce vrei sa zici ca ea e subiectul si obiectul la care face referire o terta persoana…oricum mi se pare complet aiurea sa te apuci sa faci misto public de o persoana random care pune o descriere tampita la o poza. Daca ai fost revoltat de ce nu i-ai trimis un mesaj privat si sa va injurati acolo 5 ore?

 • in caz ca nu ai citit asta [Joey Goebel – Torturati-l pe artist] ar merge

De Darius Groza

Sociale