Deci viaţa, în general, este în felul următor, ca să ştiţi…

sari la comentarii

Pe principiul sănătos că dacă ne găteşte ceva care chiar ne place, trebuie să facă altcumva şi să strice totul, tatăl meu, Carcea, a zbârcit-o antologic chiar cu celebrul sos pamfilic din 18 ingrediente, piscul talentului său. Băgând nu-ştiu-ce în loc de alt nu-ştiu-ce şi ruinând bunătate de amestec.

A încercat să mă sune preventiv, întreprindere a sa care a eşuat dramatic. A avut, zic, tentativa patetică să dreagă busuiocu’ – probabil chiar din el  punând aiurea în fiertură – şi să mă pregătească. Inutil. Degeaba vine el să-mi spuie dup-aia, când am gustat deja, că “îţi place cum am făcut sosul pamfilic?”, NU, “da’ l-am făcut mai repede decât de obicei, să ştii!”, NU MĂ INTERESEAZĂ CÂT ÎŢI IA!, “m-am gândit să…”, AUZI, IO NU ÎS FI’-TU CA SĂ GÂNDEŞTI! Tot în van. Fapta a fost făcută, sosul e greţos şi-l mănânc în regim dublu cu orice, etichete, role de hârtie igienică epuizată, capace de peturi, şosete, doar fiindcă nu e deloc vina lui, precum şi că tre’ să-l termin, ca să-l facă pe ăla bun!

Am început, deci, această săptămână abia vineri, fiindcă abia atunci a sosit sosul – că ce altceva să facă un sos, dacă nu să sosească? – şi o încep greşit.

Au ajuns să mă scârbească tot mai mult oamenii cărora le e lene să care lucruri. Cam de când s-au construit piramidele, despre care există o undă de scepticism că le-am fi făcut noi, se poate spune cu îndeajunsă siguranţă că omul uman n-a mai prea cărat cu adevărat nimica, cu o mică pauză cât s-a ridicat Stone Henge-ul, cel mai probabil tot de către altcineva.

Dar eu la altcineva mă refer, dintră ăştia. Eu zic de toţi aceia care nu mai vor (că a fost mult prea mult, iar în acest sens au găsit tot felul de soluţii) să nu mai care, de exemplu… un cablu. Deci numa’ sfaturi despre cum să nu fii nevoit să mai cari un cablu, în doi paşi simpli – cu astea se ocupă lumea ca să afle. Asta când nu se mai plânge că nu vrea să caaare banii. Că banii îs bătuţi în granit, ştiţi, ăia din plastic. Şi abia când au încetat să se mai gândească intens cum să facă să nu caaare laptopul după ei. Să-l CAAARE, pe laptop, mă-nţelegeţi. Sau merg în puţa goală peste tot, să nu caaare după ei geaca aia, geaca aia de şaaapte sute de grame. Despre ăştia zic eu, cărăuşii ăştia, care s-au săturat de condiţia lor, care-i obligă să ducă remorcile astea sisifice, peste-tot-peste-tot, aceste poveri!

***

dariusnuii***

După aceste putori de mai sus, urmează, desigur, alte putori: cele care n-au timp. Am mai scris şi mai demult despre o categorie mai largă, care au timp, da’ preţios nevoie mare, cei cărora li se pare că lasă viaţă să treacă pe lângă ei, dacă trebuie să apese două-trei butoane cât să trimită un mail. Or ei sunt nişte oameni atât de aglomeraţi şi care trăiesc la maximum fiecare clipită, fiindă – nu-i aşa? – s-a şi zis în latină că aşa trebuie, există cocktailuri denumite după acest concept. Nu pot să intre în căsuţa electronică, pe motiv de carpe diem. Ca să nu mai spunem că ei – pe nu puţine siteuri unde, de fapt, se consumă fără să realizeze – l-au şi ales la profil drept mantra, deci cum să se abată şi să aibă timp, când el se scurge atâta de rapid, pe nesimţite?

Aşadar, am găsit aceastâ subcategorie, că pe ei doresc, de fapt, să-i punctez, care nu au timp. Deci nu îl pierd, nici nu pot să-l păstreze, dacă ar vrea, că ei nu-l au. Timpul lor este foarte bine limitat la zero, în cea mai mică subunitate de măsură. Ei nu au timp de “atâtea” câte sunt, ei nu au timp “să termine asta”, ei nu au timp “să se apuce şi de cealaltă”. În esenţă, nu fac nimica, pornind de la această grijă a timpului, fapt care le eliberează majoritatea acelui timp de care nu dispun ei, acesta devenind foarte mult, dar ei nu apucă să-şi dea seama, fiindcă iată cum nu-i!

În esenţă, noi, oamenii, nu ştim cât vom trăi cu exactitate, da’ avem aşa, o speranţă destul de cuprinzătoare. Şi fiindcă suntem fiinţe atât de credincoase (da’ altfel raţionale), noi suntem foarte convinşi că noi înşine, fiecare, suntem etalonul recordului de longevitate şi vom ridica ştacheta. Ei bine, şi dacă ar fi să înjumătăţim previziunea asta optimistă, celor mai mulţi ne-ar rămâne cam câte-un juma’ de secol de trăit. Poate mai puţin, da’ poate mai mult, că doar năzuim din fire. Mna, cam până trece prima jumătate a acestui termen, să zicem că ne-am încălzit aşa, să nu facem vreo întindere. Ce-ar fi să ne sumeţim noi un pic şi să reuşim să facem câteva lucruri în ce ne-a mai rămas?

Fiindcă avem TOT timpul de ABSOLUT TOATE, câtă vreme nu s-a risipit încă. Fiindcă nu cunoaşte precis cât. E clar? În atâta răgaz până când încă totuşi n-am murit, ia măcar toţi cei care citim asta să nu ne mai tăt smiorcăim că n-avem timp. Aşa – niciodată, de pildă. Pentru că, în primul rând, fiecare sintagmă care exprimă asta ne costă câteva secunde inestimabile şi-n al doilea rând, fiindcă o zicem de destule ori cât să adunăm bugăt (destul, pentru bucureşteni) cât să chiar încercăm măcar UN ceva. (Corolar: chiar dacă se-ntâmplă să n-avem pe moment timp, fiindcă, slavă cerului, ne-am apucat de-un lucru, intenţionăm – nu? – să-l terminăm, deci există întotdeauna mai târziu. Priceput?)

***

analeleblogosferei[eu nu comentez, numa' le pun; eventual le complectez cu texte, că io astea le scriu; altfel, concepţia lu' Artpi]

***

Apoi, trecând la următorul grup de netoţi, care de data asta nu au vreo greutate sau nu îi presează ceva, nici nu mă scârbesc, ci doar există, sunt cei care se feresc. Sunt ăia care au crize de intimitate. Ba că să nu-ţi spună vreun detaliu, parcă n-avem exact aceleaşi secrete toţi, da’ toţi!, ba că “n-au încredere”, ba să nu afle cineva cumva că le place ceva sau lucruri atât de personale cum sunt – ferească! – numărul de telefon, sau, vai, adresa, Dumnejegule, Doamne (şi Domni), adresa, vă daţi seama?! De parcă cine mama şi tata naibii caută închistaţii ăştia-n ei, ca să-i deschidă, să-i cunoască mai bine sau să le ia ceva, de parcă halul ăsta de oameni au ceva?

După ei, da’ nu chiar din aceeaşi clasă, că un pic mai ieşiţi din casă, da’ ruşinoşi cumva, sunt oamenii care-şi ascund al treilea nume. “Aolo”, nu! Nu al treilea nume. Orice, da’ nu al treilea nume. Aţi remarcat cum cam toată populaţia Globului şi împrejurimilor imediat limitrofe, pare să fie unanim de acord că există o conspiraţie a botezului, secţiunea al treilea nume, şi că nimeni nu tre’ să ştie vreodată al treilea nume al cuiva, acceptându-se asta de comun acord, iar acest al treilea nume este invariabil oribil?

Penultimii pe lista mea sunt cei care nu-şi arată poza din buletin. Poza din buletin, adică aia după care te identifică-că-cine eşti, da’ de se-ntâmplă norocu’ să mori, aia nu! E de nevăzut! Ui’, îţi arăt că chiar îs din anul din care ţi-am zis că îs, da’ cu degentu’ mare pe poză, măj, că nu îţi arăt poza, nu vreau s-o vezi. Şi uuultimii pe listă sunt ăia care vor, musai, măj, da’ vor ne-a-pă-rat să vadă poza. Cu precădere cei care văd poza, măj, da’ râââd. Râd, măj, de poză, de numa’, măj, că-i cel mai amuzant lucru, după al treilea nume.

(da, aici ar fi o poză cu buletinu’, dacă nu l-aş fi pierdut; altfel, ştiţi cu toţii că mă cheamă Groza-Bîja Glad-Darius)

***

Poftiţi, că v-aţi tot văicărit, filmul cu vorbele de dus rostite solemn la Sibiu, sâmbăta trecută. Vedeţi, dar, nici o săptămână nu s-a făcut, că eu cu promptitudine l-am şi afişat. Are 58 de minute. Că atâta am vorbit, până am terminat şi-am primit întrebări, la care-am răspuns până s-a oprit caseta. Veţi zice că, bă, ce casetă-i aia de 58 de minute? Iar eu nu voi şti ca să explic. Mai jos de dânsul, aveţi foile pe care le-am prezentat, fiindcă nu era să montez în film care unde îs, ca un om firesc. Am fost 30 de indivizi şi individe, a fost simpatic, în ciuda dificultăţilor tehnice, din clasa proiectorul era plasmă, vorbitorul eram eu şi alte inconveniente.

[primele 37 de minute sunt povestea Jeg, restul e partea experimentală plus întrebări cu răspunsuri acre, unde se burzuluiesc visătorii că li se taie karma ca maioneza, din pricină c-aş cobi eu; până binevoieşte Sf. Radu să înveţe să exporte ceva ce nu se întinde, priviţi de pe Vimeo; nu, nu stăteam cu spatele la prostime, că majoritatea lumei era în partea dreaptă, cum priviţi, mai puţin Relu cel organizator, căruia merită să-i arăt curu'; dacă am aspect ratio disproporţionat la film, chiar par slab]

***

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20

Între altele – se zvoneşte-n ziar şi ziar că joi, 12 februarie 2009, sunt licitat la Twestival Cluj-Napoca, ca să strângem bani pentru apă, înainte să rămânem fără (ambele). Este adevărat, în afară că nu. Deoarece, da, sunt licitat, dar nu, nu voi fi în Cluj. Soluţia optimă va apărea la locul faptei (detalii pe site-ul mai sus legat). Unde puteţi merge, că voi fi şi nu voi fi acolo, cu dezvăluiri mai concrete în ziua cea mare.

1in6glasses


113 comentarii

zi si tu ceva
 1. Februarie 7, 2009 la 03:50
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  eu sunt unul din oamenii ceia care nu vor sa care. urasc sa car mai mult decat orice. urasc sa car atat de mult incat prefer sa merg cu autobuzul doua zile decat sa merg cu avionul pana la bucuresti si sa CAR bagajele pana la tren. nu! si laptopu- esti nebun?- ii greu ca dracu. si daca ii mic ii greu. si banii is grei si geaca ii groaznic sa o tii in maini.

  imi place al treilea nume. ar fi trebuit sa fie primul, dar din motive cacafonice nu a fost, asa ca trebuie sa astept sa ma marit ca sa incep o viata noua. stiu, ceva nu suna bine.

  poza de la buletin o arat dupa indelungi sfortari fiindca am capul alungit in sus si is toata arsa pe gat. cred ca aia de la politie pun puscariasii sa se joace cu ele in photoshop. in schimb aia de pe pasaport e criminala: arat fix ca si a junkie iesita de la rehab. iar eu nu am fost la rehab. s-au uitat la ea zece minute in state pana sa ma lase la aeroport, asa de rau e.

  timp am asa de putin in el, ca tot ma odihnesc din doua in doua secunde. si nu fac nimic.
  zice lumea la mine ca ai devenit vedeta si ca ai echipa de filmare. nu mai stiu ce sa cred.

  apropo, prima?

 2. Februarie 7, 2009 la 04:34
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ideea ce vroiam io s-o exprim, da’ tu chiar eşti o putoare, deci nu se aplică, e că nu-i “cărat” ceva ce nu se cară de obicei cu… carul. Şi atunci poţi urî să cari, când n-ai car şi-ţi trebuie, da’ nu-i, deci cari tu, ca boul, să zic aşa, respectiv vaca. Orice altceva se cheamă că îi obiect şi îl poţi lua la tine. Nu tre’ să iei tot ce deţii, da’ un cablu USB nu-l cari. Portmoneul (pe care eu întâmplător nu-l utilizez, e o prostie) nu-l cari. Să vii fără buzunare şi fără accesoriu de umplut (geantă, rucsac/ghiozdan) ş-apoi să-ţi “ţină” toţi ţigările, telefonu’ etc. iară e o prostie. La fel cum e ca gentoiu’ tău să sclipească, să-l ţii pe cot şi să aibă volumul de cufăr. Deci ceva decent, cu lucruri în el.

  Al treilea nume îl poţi folosi independent, fără ăla de familie, iar în grupă să-l zici în ordinea necesară. Restu’ renunţ, că văd că te-ai încadrat cu încăpăţânare la toate.

  Da, prima, că numa’ tu citeşti asemănător nebunei, la aproape 04:00 dimineaţa. Eu măcar public când plec la birt şi verific când vin, da’ am o ocupaţie.

  (surprinzător, te-ai referit la toate, da’ de sos pamfilic n-ai zis nimica, aproape că am crezut că locuim într-o casă, atâta erai de trup şi suflet cu articolu’; da’ s-a făcut notă discordantă, că poate – daltonistă fiind, nu ai văzut roşu pe alb :P )

 3. Februarie 7, 2009 la 05:04
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  ma stai, nu comenta asa de repede, ca pe langa ca ma faci putoare, n-am avut ocupatie si m-am uitat la filmuletul tau de 58 de fucking minute, care asa m-o enervat ca o fost cel mai motivational pe care l-am vazut. deci eram ocupata si nu am putut sa iti raspund la timp ca te culci fiindca probabil esti beat.

  ce-i drept, nu am comentat ce o fost cu rosu, fiindca am vazut asa de mult text inainte si 0 comentarii ca am fost mult prea motivata (doamne ce motivata am fost!) sa citesc si sa comentez prima. ceva, orice! asa aiurea cum mi bunul obicei. asta si faptul ca dupa cum bine ti-au zis si altii, vorbesti intotdeauna de mancare, deci dupa primele randuri am lasat sosul pamfilic si m-am reprofilat pe alte tipuri de empatie.se mai numeste ADD.

  am aflat ca scopul unora in viata e sa ma sufle (ceea ce deja stiam) si mi-am amintit de cineva care recent mi-a zis “ai grija cine te ia in brate sa nu te sufle!”. cum nici asta nu are nici o legatura cu nimic, ma gandesc serios sa ma pun si eu sa beau; m-as gandi daca as avea, adica. si al treilea proverbial parca era fericirea. in rest ai facut o prezentare de ong, felicitari.

  si la mine era trei, sunt pe alt fus orar! numai o ora diferenta ce-i drept, dar merge ca scuza.

 4. Februarie 7, 2009 la 05:18
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Te opui inutil. Ştii bine ce prezentare am făcut, da’ lasă că se repet restu’ să vadă, “chiar?”. Al treilea proverbial NU există, cum bine am şi demonstrat. Am zis cele două cuprinzătoare, ultimul nu există. “Fericirea” nu intră acolo. Ce-i aia?… Oricare dintre alea două zise de mine poate s-o cuprindă cu lejeritate, depinzând de om. Altfel – nu eu te-am făcut putoare; erai aşa când ţi-am zis că eşti, conştientizare pentru care ar trebui să-mi fi veşnic îndatorată.

  Să vezi când vede Bib prezentarea şi-şi dă două palme să-şi revină, ce se naşte p-acilea.

 5. Februarie 7, 2009 la 05:33
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  pai foarte bine sa piarda si altii o ora, nu- 58 de minute din viata (ca suna mai dureros) sa afle ca nu o sa fie bu…da mai bine sa vada si ei. dupa cum am zis o fost foarte motivational, serios, nici nu mai am rabdare sa se faca dimineata sa fac ceva important. dar o sa dorm probabil pana pe la 5.

  fericirea ii mai cuprinzatoare decat alea doua proverbiale fiindca le poate cuprinde, dupa caz. deci e o multime mai mare la care apartin doua submultimi mai mici, da hai ca stii si tu urarile de ocazie.

  la un moment dat am crezut ca aproape am facut din tine un exemplu degeaba, dar ai zis ca ai putea sa te faci bibliotecar si m-am calmat.

  putoare stiu ca sunt, daca ai vedea ce am pe birou ar veni direct sanepidul, dar sustin in continuare ca banii sunt grei, mai ales maruntii. ce-i drept, fara buzunare nu ii bine sa pleci, ca sa incapa tigarile si cheia (asta daca nu sunt in romania, unde sun la 5 dimineata la interfon sa imi deschida cineva, ca doar nu car cheia degeaba prin buzunare). si daca nu sunt chiar grele, sunt deranjante: cum sa mergi peste tot cu un cablu usb, sau cu o geaca?

 6. Februarie 7, 2009 la 05:49
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mai bine te dumireşti în 58 de minute cu privire la tot, decât să pierzi viaţa degeaba ca să afli… da’, de fapt, să se uite. Hehe. Altfel, ce căcat fac cu tine noaptea, pă Jeg? La revedere! Pe azi (ziua).

 7. Februarie 7, 2009 la 10:00
  link permanent
  Basty zice ca:

  Stone Henge. One of the biggest henges in the world.

 8. Februarie 7, 2009 la 10:35
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Să dea DumneJeg să stau 58 de minute la film şi să văd că nu ai pomenit de mine ca piatră de hotar… după cum istoria se scrie de dinainte de naştere şi de după naştere… ar fi bine să spui dinainte şi nu să aflu eu după.

 9. Februarie 7, 2009 la 10:46
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  a pomenit ceva pe la minutul 52. spunea ca ar fi ok sa…dar uita-te si singur. ma, ii 10 dimineata si io tot nu dorm!

 10. Februarie 7, 2009 la 10:54
  link permanent
  John zice ca:

  Ce bine ca ai pus slaidurile alea si pe net! Ca la cine am mai povestit atata dementa de prezentare zicea ca nu se poate exista.

 11. Februarie 7, 2009 la 11:05
  link permanent
  Magus zice ca:

  ***aici era scris altceva dar apoi am sters ca mi-am dat seama ca nu exista raspuns la intrebarea mea si ca asa-s femeile si n-ai ce face***

  si Be)
  e adevarat ca papadia se mai numeste si basina porcului?

 12. Februarie 7, 2009 la 11:16
  link permanent
  monica zice ca:

  Nu. Confunzi cu curu-gainii, care este un fel de ruda galbena a papadiei.
  ————
  Asa, Darius, abia acum m-a lovit ca tu te-ai dus simbata la Sibiu de le-ai explicat la aia ce e viata, dupa care duminica ai venit la Bucuresti ca sa inveti tu ce e viata. Bun, asta a fostprima sedinta de patru ore; am inteles eu bine ca vrei sa te programezi pentru urmatoarea cindva, saptamina viitoare? Am sa anunt si restul catedrei, daca e.
  Sa vii cu tema facuta.

 13. Februarie 7, 2009 la 11:17
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  botanistilor!

 14. Februarie 7, 2009 la 11:27
  link permanent
  monica zice ca:

  :lol: tu, papadie, asta a sunat ca o insulta!

 15. Februarie 7, 2009 la 11:33
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  suna mai bine connaisseurs?

 16. Februarie 7, 2009 la 12:27
  link permanent
  Andi zice ca:

  Ioi, măi, o sugestie am. Controlează-ţi vocea sau nu mai vorbi deloc sau bate-l pe ăla de-o făcut filmul dacă aia nu e vocea ta, dar fă ceva, că sună de parcă imediat te-ar podidi bocitul (la prezentare, zic).
  În ce priveşte categoriile, eu fac parte dintre ăia de nu prea vorbesc despre ei înşişi, ca s-o spun mai delicat; şi nu pentru cine-ştie-ce motive ţi-ar trece ţie prin cuget, ci pentru că aşa am crescut şi e nevoie de un prieten sau mai mulţi pentru a ieşi dintr-o asemenea obişnuinţă băgată pe gât cu forţa. Şi e destul de greu să găseşti prieteni, mai ales în situaţia asta.

 17. Februarie 7, 2009 la 12:43
  link permanent
  Andi zice ca:

  P.S. Care-i a zecea chestie care nu-ţi place?? Că-s numai nouă pe foaie. Şi ai spus numai nouă…

 18. Februarie 7, 2009 la 14:00
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Deci Bib, deci da, deci am zis, deci.

  John are un titlu (la el pe bloagă, “Restul e ca-n Cannes”) cum rar mi-a mai fost dat să văz, poate numa’ pe Jeg.

  Gia a rulat printre primele tăţi, cu ambele ultime comentarii.

  Andi – a zecea, în afară de alea de pă foaie, îi gânditu’ la bine, despre care am grăit extensiv ca deviaţie la partea cu ONG mi se pare, ce-i foarte largă); iar referitor la cealaltă parte, io n-am prieteni, ştii, sunt singur, de aia-mi vine să mă tot prezint, acum pot să dau linkuri şi să lipsesc până ne cunoaştem mai bine; aia e vocea mea într-una, fiindcă-mi vine mereu să plâng; dacă e mai clară, e din cauza casetei, nu a mea, sau fiindcă nu mai am lacrime.

  Toad – m-ai sorbit vocală cu consoană, ‘geaba te-mpotriveşti.

  Anatati – am pus soneria telefonică ca s-o iei de aici, se cheamă “Marş de întâmpinare”, o foloseşte Preşedintele când vine lumea la el.

 19. Februarie 7, 2009 la 13:19
  link permanent
  toader zice ca:

  58 de minute. pfft. am stat si eu belind ochii pe primele 58 de secunde. noroc cu comentariile giei.

 20. Februarie 7, 2009 la 13:28
  link permanent
  anatati zice ca:

  Io aş vrea să ştiu ce melodie ai la telefon că am … nu ştiiu ce am, dar atunci când nu-ţi aminteşti un cuvânt îi zice lapsus. Când nu-ţi aminteşti o melodie cum îi zice?

 21. Februarie 7, 2009 la 14:11
  link permanent
  toader zice ca:

  broscoi mic, ce ai facut cu banii pentru triciclu?

 22. Februarie 7, 2009 la 14:38
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nimic, ţestosule. Cum am mai şi lămurit, de altfel. Da’ te-ai trezit tu să-ntrebi. Ce-ai făcut TU cu banii de triciclu ce tre’ia să mi-i dai? Scârbă!

 23. Februarie 7, 2009 la 17:27
  link permanent
  un guru zice ca:

  Exact, dă banii înapoi ce ai primit pentru triciclu, altfel luni mergi pe jos!

 24. Februarie 7, 2009 la 18:12
  link permanent
  toader zice ca:

  deci ai sa ii returnezi pe banii aia?
  in ala ordine de idei, cum mai merge cu invatatul pentru licenta? presupun ca foarte bine din moment ce te-ai dus benevol, adica gratis, la sibiu.

 25. Februarie 7, 2009 la 18:40
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Faci tu nişte presupuneri. Greşite, da’ presupuneri.

  Dacă-i returnez, bovito, din ce-mi iau triciclul, ca să merg cu el? Hî? Hî. Din?…

  Altfel, am aflat din surse sigure (adică soţia sa) că soţul soţiei sale a făcut sosu cu “anason”, adică chimen mentolat. De ce ai face aşa ceva?… De ce, întreb.

 26. Februarie 7, 2009 la 21:04
  link permanent
  Basty zice ca:

  Faine pozele. Cine le-a făcut ?

 27. Februarie 7, 2009 la 21:30
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Sa faci si tu un rezumat, ceva, eu 58 de minute nu stau nici macar la un film porno.
  N-ai vazut cum fac aia pe monitoring dot ro ? Transcript. Daca te uiti la toata emisiunea pierzi vreo ora din viata. Daca citesti transcriptul scapi cu zece minute per total. Ce ti-e si cu tehnica asta dom`ne …

 28. Februarie 7, 2009 la 21:34
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  În acest caz, câştigi o oră din viaţa ta, care niciodată nu va valora în ani, cât această prezentare. :P

 29. Februarie 7, 2009 la 21:34
  link permanent
  jimerino zice ca:

  eu daca acord zece minute uitatului la jeg simt ca m-am tradat. da’ daca e cu jointu’ ala…

 30. Februarie 7, 2009 la 21:42
  link permanent
  fcb zice ca:

  deci da ceva mai bun ca prezentarea asta n-o sa mai faci niciodata, din convingere.
  2. pacat ca n-o sa se uite nimeni la ea ca-i asa lunga, trebuia sa te filmez de aproape
  oamenii carora le e lene sa monteze filmari (ma rog cand au ce… nu e cazu acu)
  in fine
  ce-ai facut totusi la buc

 31. Februarie 7, 2009 la 21:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Lucruri. :D Puteam tăia, da’ cum să ciutesc măreţia? Am lăsat telefoanele, tot. Cine nu vre’, să nu se uite, să trăiască-n cruntă ignorantă.

  (Fie vorba-ntre noi, crezi că leprele astea nu or văzut tăt, de două ori? Da’-i strategie, cum ai zis tu la rubrica întrebări; nu vor să afle restu’. Acum lucrează să dispară învăţămintele de pe server.)

 32. Februarie 7, 2009 la 21:55
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  ii si asta o strategie, sa raspunda tot altul la telefon sa te faca sa pari important.
  alea 58 de minute ofera o combinatie de descurajare pana la grotesc si entuziasm efervescent.

 33. Februarie 7, 2009 la 22:13
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Acuma, serios vorbind, fa si tu o varianta pentru download si vizionare offline cu vreun player media.
  Patria iti va fi recunoscatoare ! Unde mai pui ca ramii si nemuritor, ca le salvam pe disc.

 34. Februarie 7, 2009 la 23:37
  link permanent
  John zice ca:

  Dariuse, sa inteleg ca ti-o placut sau – Doamne feri – nu mi-o venit numa’ mie in cap?

 35. Februarie 8, 2009 la 00:16
  link permanent
  anatati zice ca:

  Supreme mulţumiri de melodie.
  Acuma, cu filmuleţul: după ce am încercat de vreo 3 ori să-l vizionez, m-am trezit că nu trec mai departe de converşi (de fapt mint, că am ajuns până la melodie la un moment dat, dar converşii au revenit obsesiv de vreo câteva ori) că mă întrerupea câte-o chestie şi eram nevoită să o iau de la capăt. Din câte am auzit eu s-au inventat tot felul de playere sau saituri din astea care oferă şi posibilitatea de PAUSE (sigur, m-am exprimat contras în ultima propoziţie, dar se poate pricepe ideea). Sau cum zice Marian S.: îl salvăm pe disk şi ne uităm la câte 10 minute înainte de culcare.

 36. Februarie 8, 2009 la 00:54
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Am văzut de zece ori filmul… bun, foarte bun. Aş avea nişte comentarii, dar mi-e lene… mai bine renunţ. Nu am văzut când ai spus ceva de mine… ai spus ceva despre un bibliotecar, dar ca meserie, ori nu se pune. Nu-i nimic, data viitoare.

  Salutări celor de la Vitrina, în special salutări pentru… mda, mă duc să dorm.

 37. Februarie 8, 2009 la 01:44
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  “Nu există. Că m-am gândit toată noaptea.” Priceless.

 38. Februarie 8, 2009 la 11:40
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Şi eu cred că se putea pune al treilea lucru… Dar noaptea, fiind totul în întuneric, dacă nu se aprinde luminiţa ideii, nu se vede mare lucru.
  Orice om îşi doreşte, în subconştient, să fie asemeni lui Dumnezeu. O lume vastă de supraoameni (de la Popey Marinarul, cu tanc în biceps, la Superman) şi super eroi şi personaje care se agită să depăşească umanul, o demonstrează, zi de zi. Aţi observat că în filme sunt mulţi poliţişti care-şi fac meseria cu sufletul, le pasă de oamenii cu care intră în contact, fac o pasiune de ani de zile pentru un caz… de ce?
  Este evident că omul este nemulţumit cu starea sa limitată, adevărată, palpabilă, şi visează din totdeauna să facă un vaccin sau ceva care să-l facă supra-om. Atracţia pentru vampiri dovedeşte că ar face şi pactul cu diavolul pentru a putea fi mai presus de oamenii “banali”. În loc de vaccin unii trag de fiare, alţii fac politică, alţii nu mănâncă macaroane (paste) pentru că îngraşă, iar alţii fac bani. Să fi mai presus de ceilalţi este cel de la treilea lucru pentru domnii aceia doi de la vârf, banul. Nu este vorba despre banul care îţi aduce casă, maşină şi gagică, nu este vorba despre banul care-ţi aduce partid şi club de fotbal… este vorba despre banul ajuns scop in sine, după satisfacerea tuturor nevoilor mercantile rămâne ca nevoie iraţională. Ei bine, tocmai această nevoie de a fi mai presus, de a fi asemeni lui Dumnezeu, nevoie care este în toţi oamenii, coboară pe cei doi din vârf în rândul muritorilor de rând.

 39. Februarie 8, 2009 la 12:08
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Niciodată n-am fost mai de acord cu Bibli precum sunt acum.

 40. Februarie 8, 2009 la 12:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Lumea s-a întors cu curu’ nu în sus, ci pe dos, ca să fiu cât se poate de plastic. Mă scuzaţi că am cinat pălincă şi voi reveni mai coerent (în limitele impuse până acuma). Până acum am recarcat următoarele: lu’ Bibli îi e lene să comenteze, cel puţin declarativ, deşi revine cu comentarii. Tot Bibli e mulţumit de-un film fără Mihavas. Hudrea e de acord cu Bibli.

  Mariene, Anatateo, filmul e de download de pe serveru’ Jeg, dar e greu de 200 şi ceva de megi. Dacă te opinteşti: http://www.jeg.ro/video/GeekMeetSibiu2009Darius.mp4

  Gion – deci da, mi-a plăcut.

 41. Februarie 8, 2009 la 13:59
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Bine mai pulica, doar 120 KBps ? Adica 40 minute ca sa vad 60 ??? Unde naiba iti tii saitu` ?

 42. Februarie 8, 2009 la 14:55
  link permanent
  Anduu zice ca:

  Eşti un fel de Dalai Lama! Ai vorbit cu înţelepciune şi subînţeles! Vom vorbi!

 43. Februarie 8, 2009 la 16:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Io zic că Dalai Lama îi un fel de mine.

  Păi, băăă, şmăchere! Tu să-l dai jos, bă, să-l ai la calitate superioară, ca făina Băneasa 000. Normal că cere răbdare, măgare.

 44. Februarie 8, 2009 la 16:28
  link permanent
  Anduu zice ca:

  Si zici ca nu manci sosul ala…. Pai pastreaza-l ca iti voi face o vizita cand ma intorc in Cluj… Momentan am ce manca!

 45. Februarie 8, 2009 la 17:06
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  N-am zis că-l mânc cu de tăte?! Mai bine-l arunc, decât să-l dau! (aşa face Călin de la serviciu)

 46. Februarie 8, 2009 la 17:11
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Darius, nu uita că am zis… “Salutări celor de la Vitrina, în special salutări pentru… ” Ei, pentru cine crezi mătăluţă că erau salutările speciale?

 47. Februarie 8, 2009 la 17:14
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mine.

 48. Februarie 8, 2009 la 17:15
  link permanent
  chira zice ca:

  Stii de ce slabeste Darius? Ca are doua gagici.

 49. Februarie 8, 2009 la 18:34
  link permanent
  toader zice ca:

  da, are doua gagici. stanga si dreapta.

 50. Februarie 8, 2009 la 18:45
  link permanent
  chira zice ca:

  Nu, sunt ambele fete/femei, nu mi-am dat seama. Dar am observat ca e iubit de catre ele. Si tare ma bucur ca a renuntat la rafturile si umerasele din dulap.

 51. Februarie 8, 2009 la 19:21
  link permanent
  un guru zice ca:

  chira, fiecare zi din săptămână, de dimineaţa până seara, îl văd pe Darius, şi pot să te asigur că afirmaţia lui toader e mai aproape de realitate.

 52. Februarie 8, 2009 la 20:18
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cum o-ncercat Duţ să zică el coerent. Da’ câteodată scapă ochiul lui de pe mine… ş-apa’-atuuunci!…

 53. Februarie 8, 2009 la 20:57
  link permanent
  Chira zice ca:

  Ieri nu ai fost cu ochii pe el, probabil la ora aia te uitai la pleoape. Iti garantez ca Darius e barbat. Are femei. Care si trag de el. Si nu-l lasa deloc. Nici eu nu credeam si nu-mi putea imagina, dar e foarte adevarat.

 54. Februarie 8, 2009 la 21:15
  link permanent
  zborplacut zice ca:

  nu-l scoti la licitatie pe sf radu in loc sa te scoti pe tine?

 55. Februarie 8, 2009 la 21:25
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mmm… Nu.

 56. Februarie 8, 2009 la 21:37
  link permanent
  toader zice ca:

  hahaha :) ))) stai sa vezi ca apar si tipele. care il vrea pe dacian, care pe carcea, care pe dutu.:)))))) ce fain a zis-o:))))))))
  hai sanatate si succes.:)))))))))

 57. Februarie 8, 2009 la 21:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Chira e sfârşită, vă rog să n-o chinuiţi. Voi, restu’, ce nu vă vre’ nime’ sau vă vreţi între voi, doar îi faceţi rău, în aceste clipe de cruntă suferinţă.

 58. Februarie 8, 2009 la 21:50
  link permanent
  zborplacut zice ca:

  daca întradevăr ţi-ar păsa, l-ai scoate pe el la vânzare. cu el poţi cumpăra mai multe pahare (cu apă) decât cu tine.

  mulţumesc toader pentru urări. am nevoie de ele. :D

 59. Februarie 8, 2009 la 21:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ paharele cu apă nu-s de vânzare. Ele nu-s, tre’ umplute. Deci n-are sens să dăm inutil Sf. Radu, când el umple paharele cu surogaţi de apă, ca eu apoi să asigur apă atâtor şi atâtor oameni.

 60. Februarie 8, 2009 la 22:15
  link permanent
  zborplacut zice ca:

  of, n-ai băut suficiente pahare(cu lapte de data aceasta). Păi tocmai că nu-s ele tre` cumpărate (paharele cu apă)
  şi dacă te licitezi acu` vei avea o valoare mia mică. să zicem că eşti ca vinul (un motiv în plus să-l dai pe sfânt). Bun, dacă eşti ca sucul de struguri fermentat, atunci valoarea îţi creşte direct proporţional cu burta. dacă te-ai licita acum ar fi o pierdere de asigurator de apă pentru atâţia şi atâţia oameni.

 61. Februarie 8, 2009 la 22:32
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Greşit. Să nu uităm ierarhia. Sf. Radu e o mică particulă din măreţia ce sunt eu. Ş-astfel el oricum o să fie mai ieftin, deci nu e bine pentru pahare. Iar aportul adus ca să fiu eu mai scump valoarează mai mult. Acuma n-o tăt dăm după cireş – tu vrei să-l cumperi pentru tine, nu te interesează cauza.

 62. Februarie 8, 2009 la 22:52
  link permanent
  un guru zice ca:

  @chira, dă-mi dovezi că exişti.

 63. Februarie 8, 2009 la 23:03
  link permanent
  chira zice ca:

  înspre un-guru: În noaptea de 24 iunie, noaptea ielelor, o să te învrăjbesc.

 64. Februarie 8, 2009 la 23:03
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Publicitate: O sa le vedeti citind saitu’…de la nivel retard spre avansat.
  Deci intri bleg si iesi jeg. :D

 65. Februarie 8, 2009 la 23:09
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ehehehehe. Accept aceste vorbe.

  În altă ordine de idei, lu’ Gur tre’ să-i traduc pe messenger tăt ce ziceţi. Duţu: “ala rade de binelea cine rade ultima”

 66. Februarie 8, 2009 la 23:19
  link permanent
  un guru zice ca:

  sună interesant:) trebuie sa verific dacă pe la noi nu se practică mai repede de 24.

 67. Februarie 8, 2009 la 23:21
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Combinari de 24 luate cate 2? :P Sau poate aranjamente…

 68. Februarie 8, 2009 la 23:23
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Chira ori e şantajată de către Darius, ori e însuşi Darius. Altfel nu-mi explic de ce afirmă asemnea enormităţi.

  Bă prostea, te-am sunat să vii la o bere cu mine şi Basty. Mai ţii minte sau erai prea beat? Ai zis că ne suni mai încolo şi vii. Mai ţii minte sau eşti prea beat? Amu văd că ai stat pe blog, să comentezi cu ca chira. Beţive! Care eşti.

 69. Februarie 8, 2009 la 23:24
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Mai ţii minte sau eşti prea beat?

 70. Februarie 8, 2009 la 23:27
  link permanent
  un guru zice ca:

  nu sunt singur. chira e ca şi povestea cu “făcut sex 4 ore”

 71. Februarie 8, 2009 la 23:31
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu e nici pe departe Chirea relevantă într-atât. Şi sincer, nu sunteţi singur nici voi împreună: şi eu aş vrea Chirea să nu fie de-adevărat. Dar ea există.

 72. Februarie 8, 2009 la 23:56
  link permanent
  chira zice ca:

  Darius, nu observi că în babilonul ăsta de oameni, eu vorbesc numai de bine de tine? Şi că teoretic îţi ţin partea? Măcar asta vezi-o că există. Consideră-mă o zână. Te cred şi cu 4 ore, te-am văzut şi cu femei, şi beat, şi hoţ, şi clandestin.

 73. Februarie 9, 2009 la 00:14
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  De fapt, da! Aşa este! Ascultaţi de Chira, personaj reală, nu te inspiraţie patologică, precum ăialalţi. Din patologia română. Cum alţii din mitologii.

 74. Februarie 9, 2009 la 00:28
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  eu tocmai am vorbit cu un/ o chira radu….sunt confuza

 75. Februarie 9, 2009 la 00:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Există Chira. Există Sf. Radu. Şi există Chira Radu – Chiradu. Pe care numa’ tu-l ştii, nu te-mpacienta.

 76. Februarie 9, 2009 la 01:52
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  si tu…cum ar veni.

 77. Februarie 9, 2009 la 02:01
  link permanent
  Anduu zice ca:

  Chira e mai mult decât reală!! E minunată va zic…

 78. Februarie 9, 2009 la 10:18
  link permanent
  toader zice ca:

  (desigur. darius e fictiune. nu chira. )

  mai darius, ca sa nu te faci de rusine ia si pe frate-to’ si pe radu cu tine. altfel mor aia de sete daca asteapta dupa banii obtinuti cu sau de la tine. tu esti paharul ala colorat din reclama.:)

 79. Februarie 9, 2009 la 11:08
  link permanent
  jimerino zice ca:

  as licita si eu pentru jeg, ca sa-l pun sa-mi spele masina, ca am vazut ca se pricepe. da’ n-am masina. aoleo, e cu lipsa apei. pai, pula mea, apoecologistii astia ce zic? e voie sa speli masina sau astepti sa ploua?

 80. Februarie 9, 2009 la 13:21
  link permanent
  Anduu zice ca:

  Daca nu e apa, nici ploaie nu e… Deci lasa jegul pe masina!

 81. Februarie 9, 2009 la 13:37
  link permanent
  furby zice ca:

  Cateva lucruri doar: reusit (dupa cum bine mi-ai spus), imi place expresia”nazuim din Fire” :) ) si Arpi rulz!

 82. Februarie 9, 2009 la 13:56
  link permanent
  toader zice ca:

  da, arpi a sesizat cum de rezista jegul. simplu, nu are nas.

 83. Februarie 9, 2009 la 14:18
  link permanent
  furby zice ca:

  sau “pantofii” ROSII sunt a lui DOROTHY !!!!

 84. Februarie 9, 2009 la 16:31
  link permanent
  un-guru zice ca:

  cum se face luni si Darius are de lucru, asa dispare chira.

 85. Februarie 9, 2009 la 16:38
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Măăăi, măghiărimea! Măăă…

 86. Februarie 9, 2009 la 16:41
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  Trebuia sa fie una bucată sprânceană cât două. Nu două cât una.

 87. Februarie 9, 2009 la 19:03
  link permanent
  chira zice ca:

  Şi Chira munceşte. Că e zână. Le dă oamenilor auzul.

 88. Februarie 9, 2009 la 19:28
  link permanent
  un guru zice ca:

  Da, cum ziceam…Chira apare la ora 7, când Darius termină cu lucrul, cât de evident este.

 89. Februarie 9, 2009 la 19:32
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dacă erai bugăt de inteligent, da’ nu eşti, ai fi remarcat diferenţa-ntre diacritice. Ca să nu mai spun între IP-uri, dacă mă întrebai la serviciu. Imbecile!

 90. Februarie 9, 2009 la 19:51
  link permanent
  un guru zice ca:

  Dacă vrei îţi fac comentariu mereu de pe alt IP, cât despre restul nici nu merită menţionat. Mincinosule!

 91. Februarie 9, 2009 la 19:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  În calitate de ungur, înţeleg frustrarea ta de ungur, că după mine umblă unguroaicele, iar româncele văd asta şi nu mai pot de jale. Şi ungurii la fel.

 92. Februarie 9, 2009 la 20:04
  link permanent
  un guru zice ca:

  Cum ţi am zis azi la servici măghare, să dea domnul să fie adevărat, tot….chira, 4 ore, unguroaicele tale…tot, şi atunci mă bucur, dar din câte te ştiu/ştim….

 93. Februarie 9, 2009 la 21:38
  link permanent
  toader zice ca:

  auzi mai dutzule, m-am uitat pe blogul tau si am vazut cateva din lucrarile tale. aia pentru evoland e sugestiva. fa-i una si lui darius. doar sa fie in jos.

 94. Februarie 9, 2009 la 21:45
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Eu nu cred că Darius şi chira sunt una şi aceiaşi persoană. La zona de website la Darius este trecut JEG-ul, la zona de website a chirei este bla bla două puncte deleted/ .

  De orice îl pot bănui pe Darius, dar, cum îl ştiu eu leneş, în nici un caz nu s-ar obosi să schimbe de fiecare dată ce scrie acolo, la website în permanentă luptă cu cookies.

  În altă ordine de idei…
  Domnule Darius şi Groza, cât mai pregătiţi filmuleţul cu vitrina, cât mai învaţă Călin Şefu’ melodia… Mâine ar fi un moment bun pentru filmare, în cinstea concertul Sting.
  http
  www
  youtube.com/watch?v=3RUS6L5B37E

  Uite, fătuca asta seamănă cu blondina aceea înaltă şi slăbuţă care mi-a plăcut mie din cel mai recent clip, asta pe lângă Miha care este invitat permanent. Seamănă şi un pic cu Bruce Shields când era ea mică, prin anii ‘80.

 95. Februarie 9, 2009 la 22:48
  link permanent
  Anduu zice ca:

  Chira exista! I-am dat o ciocolata, odata, ca sa ii alin tristetea! Dat fiind faptul ca mancat-o, nu exista nici un dubiu ca ea exista.

 96. Februarie 9, 2009 la 22:57
  link permanent
  AndyQ zice ca:

  Mai ştiu pe unu` de povestea numa despre el… Eminem. :)

 97. Februarie 9, 2009 la 23:00
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Era Milka? :D Daca da, se poate sa nu fi fost ea, ci doar o naluca.

 98. Februarie 9, 2009 la 23:07
  link permanent
  AndyQ zice ca:

  Tot cu Mac-ul ala chinuit, Darius?

 99. Februarie 9, 2009 la 23:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Deci da. Da’ alt exemplar. Oricum, tot chinuit.

  Deci Chira există, a zis Andea, care de asemenea există! Că am înotat cu el, care şi aia chiar fac de-adevăratelea.

 100. Februarie 9, 2009 la 23:50
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  cu el! aha…bun, deci pe chira radu numai eu il stiu. desi tot de la tine vine. ok, sunt de acord. iar, bibliotecarul sper ca zice de brook si nu de bruce. atat. atat.

 101. Februarie 10, 2009 la 00:24
  link permanent
  chira zice ca:

  Darius, încă nu am cedat invitaţiilor la film ale viitorului meu iubit. Care e şi el maghiar. Tu cu unguroaice, eu cu el. Suntem în Ardeal, ne iubim unii cu ceilalţi.

 102. Februarie 10, 2009 la 01:24
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Conform discuţiilor, cre’că şi-o fi găsit oricum ulterior. Dacă n-o-mpărţit mai multe invitaţii deodată.

 103. Februarie 10, 2009 la 07:22
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Biblio, de una Bruce Shields n-am auzit in schimb era una Brooke.

 104. Februarie 10, 2009 la 08:53
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  mda, si eu am scris Brook, acuma vad, I meant Brooke

 105. Februarie 10, 2009 la 10:19
  link permanent
  toader zice ca:

  daca pana si chira l-a parasit pe darius nu ii mai ramane decat sa se obicinuiasca cu soarta sa de pustnic.

 106. Februarie 10, 2009 la 13:38
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Marian S.
  Aveţi perfectă dreptate, eram cu minţile aiurea… mi se întâmplă, din păcate, din ce în ce mai des. Bine că s-a înţeles.

 107. Februarie 10, 2009 la 13:40
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Aceiaşi dreptate o are şi giapapadia.

  Mulţumesc lumii că mă corectează. :)

 108. Februarie 10, 2009 la 13:53
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  *aceeasi….nu, ziceam si eu

 109. Februarie 10, 2009 la 14:00
  link permanent
  toader zice ca:

  gia. tu nu ai de invatat? a?

 110. Februarie 10, 2009 la 16:45
  link permanent
  jimerino zice ca:

  bibliotecaru a fost taxat mai ceva ca la curve. i-a dat-o de i-a taiat genunchii. perversache. tahahaha!

 111. Februarie 10, 2009 la 16:47
  link permanent
  monica zice ca:

  [urale si incurajari]

 112. Februarie 10, 2009 la 18:32
  link permanent
  chira zice ca:

  Taxat, şi fără protecţie?

 113. Februarie 10, 2009 la 18:34
  link permanent
  byo zice ca:

  prea tare blogul. trebuie sa te felicit.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)