De exemplu, nu s-a mai întâmplat nimic.

sari la comentarii

picteaza

De când n-am fost aici decât în spirit, nu c-ar fi însemnat ceva. Aşa-i? Voi aţi comentat mai departe, în neştiinţă, lumea se zgâia, eu am călătorit în ţări, după care m-am întors din ele în aceasta, unde n-am mai călătorit, ci am locuit în continuare şi făcut treburi, pentru diverse nişte. Iar lucrurile s-au desfăşurat asemănător cu dacă eram prezent. Sau dacă nu.

Cât timp scriu, lumea se plânge de căcaturile pe care le scriu. Dacă nu scriu, imediat se plâng că unde-s căcaturile.

La firma unde lucrez, îi bine. Da? Că despre asta scriu eu, nu? Asta vă trebuie. Ba da. Înţelegeţi ce vă zic? Maică-mea e tot la facultate, la master, parcă. Şi va fi pe vecie. Taică-miu încă mai operează uneori mouse-ul cu două mâini. Deci de când cu articolul vechi, a fost tot la fel. Cu domnişoara nu mai sunt la fel de puţin cât n-am fost şi înainte, când eram. Şi voi mai fi la fel iară.

Ceea ce înseamnă că lucrurile nu se petrec. Asta încep să aflu. (Vă avertizez că vă băgaţi între nişte rânduri din care greu vă veţi scoate. Nu c-ar fi faine, ci c-ar fi tâmpe.)

Ele, lucrurile, într-adevăr – sunt. Şi vin, unele după altele. Da’ nu poţi zice că s-a întâmplat ceva mijlocit de ele. Că-s tot alea, succedându-se. Curg. Dacian ieri noapte a vorbit în somn. Din nou! Cum deja ştiţi că face, fără să fie vreun deznodământ. Aşa, şi? Să vă zic ce a vorbit? Că vă zic, că cu mine a vorbit, normal. Nu vorbeşte singur în somn, că n-o fi căpiat. Maică-mea vorbeşte singură trează, el se respectă – vorbeşte în somn cu cineva! Doar întâmplător persoana respectivă se mai nimereşte de faţă şi îl aude, însă asta nu înseamnă că el nu i se adresează direct oricum.

Deci ce spunea? Că de ce i-am mutat eu telefonul. El mă întreba răstit de ce am luat aparatul de unde era şi i l-am pus altundeva – asta în timp ce era cu el în mână, eu aflându-mă în altă cameră, fiind martor întâmplător, prin uşă!

Pentru că înainte, când ne-am culcat, el i-a scris iubitei lui un sms, timp de două ore, tastând apăsat şi lent, probabil ca să nu mă deranjeze. Unul dintre motivele pentru care am şi renunţat la orice, pe la jumătate, şi m-am mutat în cealaltă încăpere despre care vă zic, în care îmi urla din cea vecină, în care eu nu mă regăseam.

Şi fiindcă el aştepta deşart răspuns de la Daria, iar acesta nu mai venea, i s-a năzărit lui dormind că toate se petrec pentru că cineva îl sabota şi parcă io eram de vină. De obicei, făptaşul e cel care lipseşte, cum lipseam eu. Însă paradoxul lui Moafle e că e firesc să mi se adreseze in absentia, tocmai pentru că asta mă incriminează.

În timp ce paradoxul meu e că îl auzeam cum răspundea cu atât mai răstit la nişte imaginare justificări ale mele, care veneau aparent tot din camera din care lipseam. La un moment dat, era atât de convingător, încât eram sigur că mă înşel şi că sunt dincolo, fără să realizez şi că particip activ la ceartă. Şi chiar are dreptate. Vroiam să mă ierte, dar fără să-l sochez când intru în cameră peste noi, peste el şi mine însumi.

Deci cine decide ce s-a întâmplat, de fapt, ca să spună celorlalţi? Cum sunteţi voi, cărora clar nu vi se întâmplă nimica, că aşteptaţi să mi se întâmple mie, or mie vedeţi ce mi se-ntâmplă. Asta ce lecturaţi mai sus e mărturia incontestabilă că lucrurile întâmplate trebuie împărţite sau că nici nu există nimic? Uneori vreau doar să mă culc înapoi, măcar prefăcându-mă că nimica n-a fost.

Uite, mie mi-a venit ideea că nu se întâmplă lucrurile când m-am dus să-mi încălzesc supa. Am fost acolo de atâtea ori. Am încălzit-o. Am mâncat-o. Da’ vă spun vouă? Nu. Totuşi, se întâmplă. Însă întâmplările le relatezi. Cum am relatat ce mi se întâmplă cu frate-miu. Tot de atâtea ori, poate mai multe decât supa. Or asta din urmă nu vă relatez. Vă relatez acuma, că demonstrez relatarea şi întâmplarea. Dar altminteri nu relatez şi, pe cale de consecinţă, înseamnă că nu se întâmplă. Iar cealălalte aspecte încerc să mă consolez că poate sunt imaginare. Şi sunt, că şi le imaginează Dacian, dar pentru mine trebuie să fie reale, să mi se întâmple.

Sper că am fost destul de clar. Staţi să iau supa. După care mă culc, Dacian deja doarme, are chef de poveşti şi mi-e solicitată prezenţa, din câte aud. Sau poate deja particip, mai ştii? Daria, hai ia-l înapoi.

***

Nu ştiu, întreb…

AdinaAdamIepurasul

Ulterior am aflat că iepuraşul este unul de lux şi nicidecum ieftin, luat de la bâlci, de serbările zilelor comunei în care locuieşte, de lângă toneta cu vată pe băţ, ci unul procurat dintr-o capitală europeană, aşa mi-a zis, n-o mai ţin minte, da’ suna turistic. Singurul aspect la care am căzut de acord eu şi cu Adina Adam, după îndelungate parlamentări, este că nu mă priveşte pe mine ce-şi pune ea la poza de pe messenger, da?! Foarte adevărat.

Şi ea totuşi îşi pune…

(Bine, cum dup-aia mi-am permis io să-i împărtăşesc ei că nici n-ar avea de ce să-şi pună poze nudă, indiferent de tristeţea momentului, cum s-a burzuluit ea la mine că o găsesc uşor urâtă – poftim?! – că sunt primul, când ei i s-a spus total altfel, cum că trimite ea pe anturajul ei să mă batăhăhăhăhă şi aşa mai departe – astea din reţetarul standard.)


59 comentarii

zi si tu ceva
 1. Septembrie 24, 2009 la 02:55
  link permanent
  Skag zice ca:

  N-ai somn bag de seama:D Fratemio zicea seara tot ce facea ziua…asa il verifica mama ce prostii a facut peste zi!

 2. Septembrie 24, 2009 la 03:02
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bă, deci ăsta tot are ieşiri nocturne în spatele meu: “CAFEAUAUA MEA, NU… sfor… hmm… eh… tsss”. Linişte.

  Ce somn, că n-am unde-l pune întins!

 3. Septembrie 24, 2009 la 03:25
  link permanent
  TSP zice ca:

  Te-ai intors tu DINe ele, bag sama. Cat despre restul – desertaciunea desertaciunilor, totul este desertaciune.

 4. Septembrie 24, 2009 la 03:28
  link permanent
  TSP zice ca:

  Cu zoofila am inteles istoria, da’ explica-te ce-ai avut cu artista? Ii neam cu zoso? Sau num-asa.. tz-o sarit in ochi sevaletul?

 5. Septembrie 24, 2009 la 07:30
  link permanent
  R. zice ca:

  Îi ridicol, asta e.

 6. Septembrie 24, 2009 la 08:10
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Tâsp – păi, statusu’ ăla de fanfaronadă ieftină, de artistă căministă cu poză cu chitara şi alte veleităţi şi activităţi afişate patetic, de studentă rămasă cu mintea-n liceu, când o lăsa mă-sa de la Turda la Cluj, “să se intereseze de facultăţi”, da’ ea mergea şi se mucea-n curte la Casa Tranzit, cinci la un pet de Burger. Dacă-nţelegi stereotipul penibil la care mă refer.

  Au’ la ea, “pictează”, să mă scuzaţi. Bine că n-o scris şi “DND” lângă, că ea, pardon, “pictează”. Mânca-mi-ar minju’.

 7. Septembrie 24, 2009 la 08:31
  link permanent
  Zotzo zice ca:

  Intrebare: de ce ai astfel de caractere in messenger? Oare ca sa razi de ele ulterior?

 8. Septembrie 24, 2009 la 09:58
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, de pildă, ultima mi-a fost colegă la facultă. Cre’că. Cu un an mai mic. Că-n grupul ăla e trecut. Ţin minte că m-a adăugat să-ntrebe nu-ştiu-ce, iar eu am lăsat-o acoloşa.

  Aialantă, pictoriţa fariseuă, m-a adăugat, pare-mi-se, după ceva întâlnire de blogări.

  Deci, vă notaţi acolo, da? De aceste două activităţi să vă feriţi primele. Şi am să mai revin cu completări la listă.

 9. Septembrie 24, 2009 la 10:00
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Aia cu “pictez” ai mai pus-o odată, ţin minte clar. Oare e aceeaşi d-ră sau ai mai multe-n listă care pictează?

 10. Septembrie 24, 2009 la 10:01
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cre’că a mai fost una. Parcă-parcă-mi amintesc. A mai fost? Înseamnă că am un atelier artistic, le pot face lor un grup separat. Imbecilele şi vitele.

 11. Septembrie 24, 2009 la 10:21
  link permanent
  fla zice ca:

  Adina Adam pentru noi e-un fel de Anda Adam doi… sau doua ca e la feminin

 12. Septembrie 24, 2009 la 10:41
  link permanent
  Skag zice ca:

  ma darius, din cate vad ea are un ursulet de plus…nu o fi pentru pamfil ursuletu, si pentru tine domnisoara:))

  Oricum..macar de arata si ea o tata…asa..

 13. Septembrie 24, 2009 la 10:46
  link permanent
  Supermale zice ca:

  Adina Adam – Rimnicu Vilcea!

 14. Septembrie 24, 2009 la 11:06
  link permanent
  Sebastiano zice ca:

  adevarul de seara: pornografie la orfelinat

 15. Septembrie 24, 2009 la 11:13
  link permanent
  Zotzo zice ca:

  Asadar, feriti-va de facultate si intalnire de blogari, acolo se preumbla ţaţele astea.

 16. Septembrie 24, 2009 la 14:47
  link permanent
  isis zice ca:

  şi iată şi răspunsul la întrebarea “ce face o femeie care consideră că nu i se acordă suficientă atenţie?” ilustrat încă, să priceapă tot prostu

 17. Septembrie 24, 2009 la 14:48
  link permanent
  hrusciov zice ca:

  mno da’ ce messenger ii ala?

 18. Septembrie 24, 2009 la 15:21
  link permanent
  TSP zice ca:

  Deci e artiste donsoarele. Intr-un oarecare fel, se explica. Exista o stransa legatura intre “cenaclurile” de care pomenesti si pasiunile pentru flautul fermecat sau trombonul ruginit. (Aici tre’ sa intervina jim cu lamuriri pentru mase.) Acorda si tu circustante atenuante: pitzi cu chitara e net superioara unei pitzi cu evantai de ieuro. Si ceastalalta, asemenea ii nevinovata. I-o fi pus careva la indoiala apartenenta la gen si o vrut “fata” sa demonstreze ca are cu ce. Constienta fiind ca cele doua excrescente minore nu-s edificatoare (putand fi gasite la oricare barbat, in aceeasi marime) o introdus in scena plusul, sa distraga atentia. Esti artista – sa nu dai bani pe cauciuc – o sugi prin .. soseta.

 19. Septembrie 24, 2009 la 15:31
  link permanent
  TSP zice ca:

  Tovarase hrusciov,
  Permiteti sa raportez:

  Departat de nobilul proletariat, porcu’ capitalist are nesanatosul obicei de a musca din marul gata muscat. Si nu se sfieste sa-l expuna ostentativ. (Luati aminte la seria cu beciucleta prin popor, actiune subversiva caflumata in cura de slabire). Pe cale de consecinta, messengerul cu pricina este din categoria celor care fac ca rata.

  Propun sa-l tratati cu putin gulag si o reeducare pe modelul pitesti.

 20. Septembrie 24, 2009 la 17:16
  link permanent
  hrusciov zice ca:

  pretine, doream a sti ce tip de mesanger ii ala. Spri egzemplu ieu am yahoo! messenger 9.0 (zero-ul e total inutil dupa punct, se poate trai si fara)

 21. Septembrie 24, 2009 la 17:18
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Yahoo! Messenger for Mac 3.0 BETA.

 22. Septembrie 24, 2009 la 17:54
  link permanent
  hrusciov zice ca:

  ai mec esti smecher

 23. Septembrie 24, 2009 la 17:55
  link permanent
  TSP zice ca:

  that, my friend, was deep.

 24. Septembrie 24, 2009 la 18:19
  link permanent
  hrusciov zice ca:

  din perspectiva cui

 25. Septembrie 24, 2009 la 19:29
  link permanent
  Giacomo zice ca:

  Ma uitai in jos…Ce sa “bag”?

 26. Septembrie 24, 2009 la 22:36
  link permanent
  Bucidulci zice ca:

  Naznaie Darius, da’ tu matalica she tr’aba ai da te dai cu d-astea pe mes? Da’ de unde le sti? E pritene d’a tale de birfa nocturna?

  No, c-am zis si eu ceva asa de plictis numa’.

  Bravo, bun blog, bafta mare..

 27. Septembrie 24, 2009 la 22:58
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nespus mă îmbucur de toate câte şi ce mi le ziceţi.

 28. Septembrie 24, 2009 la 22:59
  link permanent
  toader zice ca:

  ba, da’ ce te aia pe tine ca cum ca isi ca face ca aia sau ailalta?
  taie din articol si pune o poza mare.
  carnatule.

 29. Septembrie 25, 2009 la 01:50
  link permanent
  bu zice ca:

  Iooooi… o zis ăştia de tine la “Sinteza zilei”. Nu că ar fi ceva relevant, da ziceam şi io numa aşe, că mi-am amintit să te citesc, că doar de aia scrii tu, ca să te citească alţii de nu au viaţă, printre care mă număr şi io, ca să nu mă numere alţii. Şi ca să vezi tu faci gargară că… păi nu căăăăăă… taci acolo şi scrie! ca să trăim şi noi! Şi dacă n-ai ce, inventează (ca să nu te acuze lumea pedegeaba)! Trebuie să ai grijă de supuşii jegului.

 30. Septembrie 25, 2009 la 01:56
  link permanent
  jimerino zice ca:

  serios, rar ai si tu cate ceva interesant pe aici, cum ar fi, de exemplu, nu neaparat, poza cu o tarfa. nu vrei tu sa o faci vizibila? poate ii sufli in ceafa lu’ traficu’ lu’ soso, hali-mi-ati pula amandoi, cu tarfa in frunte! “hali-mi-ati” i-l explici tu lu’ soso daca intreaba, ca eu banuiesc ca ar fi greu si mi-e lene.

 31. Septembrie 25, 2009 la 03:30
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Are dreptate poporu`, subscriu. Pune frate pozele in marime naturala ca sa putem si noi sa facem o analiza corecta.

 32. Septembrie 25, 2009 la 10:45
  link permanent
  TSP zice ca:

  Imbucuratu-te-ai intr-atat incat sa uiti de jeg? Ce-i cu lancezeala asta? Fa de bine si te imbucura public, aici, unde ti-i locu’.

 33. Septembrie 25, 2009 la 13:19
  link permanent

  Si te-ai distrat ? lol Am vazut jeg.ro, am zis ca aici e locul meu…

 34. Septembrie 25, 2009 la 14:21
  link permanent
  Zotzo zice ca:

  Pictez – Idle

 35. Septembrie 25, 2009 la 15:17
  link permanent
  Zen Guru zice ca:

  Zotzo, vrei sa-ti cant ceva la chitara?

 36. Septembrie 25, 2009 la 19:47
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Pune măi poza mare că vreau să-i dau jos iepuraşul ăla din Photoshop şi să văd şi eu o ţîţă de ţîţă.

 37. Septembrie 25, 2009 la 20:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Vă rog să te stăpâneşti.

 38. Septembrie 26, 2009 la 00:25
  link permanent
  TSP zice ca:

  Stai asa, ca nu-i asa! Sa fi fost MAria Sa Jeg-ul cuprins de remuscari ca ce i-a facut la biata fiinta? Sau cum se face ca indeamna la stapanire si decenta? Darius, spune draga, esti bolnav? Nu-mi esplic si gata! Sau tu erai serios cu preocuparile metafizice? Aia cu “in fapta, viata-i visul sufletului nostru”? In cazul acesta, propun aberatii pe tema fixa. Nu exista nici timp, nici spatiu. Ele sunt numai in sufletul nostru. Trecut si viitor e-n sufletul meu ca padurea intr-un sambure de ghinda si infinitul asemene, ca reflectarea cerului instelat intr-un strop de roua. De la poetul national citire. (avea oare si el mec?)

 39. Septembrie 26, 2009 la 00:32
  link permanent
  toader zice ca:

  ba; sunteti misogini.

 40. Septembrie 26, 2009 la 13:39
  link permanent
  toader zice ca:

  ba; dar ai inregistrare cu moafle ca sa dovedesti?

 41. Septembrie 26, 2009 la 14:00
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, da’ să ştii că m-am gândit. Însă eram ocupat, iar el începe sporadic şi spontan, până mă precipit eu la el, în taină, îi trece. Da’ tăt îl prind oareşcândva.

 42. Septembrie 26, 2009 la 20:10
  link permanent
  toader zice ca:

  deci nu ne putem baza decat pe ce zici tu? sau exista cineva care confirma?

 43. Septembrie 26, 2009 la 23:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, Pamfil.

  Da’ o zis, citez, “meri, mă, să-mi sugă pula”. Mna.

 44. Septembrie 27, 2009 la 11:57
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Pulifriciu` tot pulifrici rămîne.
  Am văzut bă poza corectă. I-am dat jos iepuraşu` şi e clar: le are mişto.
  D`aia ai păstrat-o doar pentru tine şi ţi-ai făcut poster mare în baie.

 45. Septembrie 27, 2009 la 22:59
  link permanent
  toader zice ca:

  Panfil al tau? Nu am incredere.

  Originalul ala ce zice? A propos, mai e de vanzare?

 46. Septembrie 28, 2009 la 00:11
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Se negociază asiduu la sursă.

 47. Septembrie 28, 2009 la 15:13
  link permanent
  DD zice ca:

  Asta cu pictatu seamana cu” Daca ar trebui sa vorbesc despre mine si sa ma descriu ar trebui scris un roman” vezi http://jurnalismbv.blogspot.com/2009_07_01_archive.html

 48. Septembrie 28, 2009 la 15:29
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da, un roman spiralat, tipărit pe A4, cu toneru’ la juma’.

 49. Septembrie 29, 2009 la 14:57
  link permanent
  Mihai zice ca:

  Tocmai te-ai luat de o pitipoanca. Sa vezi ce fac unele fete pe webcam daca le dai poze cu barbati fotomodele de pe internet. Cel mai penibil a fost cand a insistat pentru webcam si i-am pus o poza din revista in fata obiectivului. Cred ca saliva toata…

  Btw o faza foarte amuzanta pe care am vazut-o pe okazii. Criza i-a ajuns si pe blogari. Vinde unu cont adsense de 65$ cu 1 leu.
  http://www.okazii.ro/catalog/33397243/Vand-cont-google-AdSense-care-are-65-.html

 50. Septembrie 30, 2009 la 10:22
  link permanent
  Ndrey zice ca:

  Numai persoane interesante la tine in lista.

 51. Septembrie 30, 2009 la 10:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu că da?

 52. Septembrie 30, 2009 la 22:11
  link permanent
  toader zice ca:

  glade, asa ca ii pui nickul lui ndrey acolo unde e partea cu pictatu’ la viitorul articol?

 53. Octombrie 1, 2009 la 18:29
  link permanent
  Costy zice ca:

  Întreb eu aşa, ce dracu s-a întâmplat cu OIMR???? păcat că nu mai bagă nimeni nimic pe acolo, era frumos.

 54. Octombrie 1, 2009 la 18:36
  link permanent
  fla zice ca:

  “De exemplu, nu s-a mai intamplat nimic. ”
  @Costy:
  Da’ ce, pre Jeg vezi tu ca se baga c(in)eva?

 55. Octombrie 1, 2009 la 19:09
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dacian are prietenă. S-a mai discutat. Când are Dacian prietenă, OiMR este închis pentru inventar, deoarece nu mai primeşte marfă, deoarece Dacian nu mai vorbeşte. Deoarece Dacian nu mai există.

 56. Octombrie 1, 2009 la 19:21
  link permanent
  fla zice ca:

  deci “vin in 5 minute” gen

 57. Octombrie 2, 2009 la 08:29
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Scrie dragule ca iar ti-o ia zoso inainte.

 58. Aprilie 24, 2012 la 22:52
  link permanent

  The round of applause for your blog post. Keep writing.

 59. Mai 11, 2012 la 20:29
  link permanent
  my free ipad zice ca:

  Hi, you’ve post here a really beneficial data for every person who seeking to learn more data on this subject. I read it with most enjoyment and believe that every person can apply it for their own use. Thank you for useful post. Looking to read a lot more from you.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)