Darius Hero

De exemplu, nu s-a mai întâmplat nimic.

D

picteaza

De când n-am fost aici decât în spirit, nu c-ar fi însemnat ceva. Așa-i? Voi ați comentat mai departe, în neștiință, lumea se zgâia, eu am călătorit în țări, după care m-am întors din ele în aceasta, unde n-am mai călătorit, ci am locuit în continuare și făcut treburi, pentru diverse niște. Iar lucrurile s-au desfășurat asemănător cu dacă eram prezent. Sau dacă nu.

Cât timp scriu, lumea se plânge de căcaturile pe care le scriu. Dacă nu scriu, imediat se plâng că unde-s căcaturile.

La firma unde lucrez, îi bine. Da? Că despre asta scriu eu, nu? Asta vă trebuie. Ba da. Înțelegeți ce vă zic? Maică-mea e tot la facultate, la master, parcă. Și va fi pe vecie. Taică-miu încă mai operează uneori mouse-ul cu două mâini. Deci de când cu articolul vechi, a fost tot la fel. Cu domnișoara nu mai sunt la fel de puțin cât n-am fost și înainte, când eram. Și voi mai fi la fel iară.

Ceea ce înseamnă că lucrurile nu se petrec. Asta încep să aflu. (Vă avertizez că vă băgați între niște rânduri din care greu vă veți scoate. Nu c-ar fi faine, ci c-ar fi tâmpe.)

Ele, lucrurile, într-adevăr – sunt. Și vin, unele după altele. Da’ nu poți zice că s-a întâmplat ceva mijlocit de ele. Că-s tot alea, succedându-se. Curg. Dacian ieri noapte a vorbit în somn. Din nou! Cum deja știți că face, fără să fie vreun deznodământ. Așa, și? Să vă zic ce a vorbit? Că vă zic, că cu mine a vorbit, normal. Nu vorbește singur în somn, că n-o fi căpiat. Maică-mea vorbește singură trează, el se respectă – vorbește în somn cu cineva! Doar întâmplător persoana respectivă se mai nimerește de față și îl aude, însă asta nu înseamnă că el nu i se adresează direct oricum.

Deci ce spunea? Că de ce i-am mutat eu telefonul. El mă întreba răstit de ce am luat aparatul de unde era și i l-am pus altundeva – asta în timp ce era cu el în mână, eu aflându-mă în altă cameră, fiind martor întâmplător, prin ușă!

Pentru că înainte, când ne-am culcat, el i-a scris iubitei lui un sms, timp de două ore, tastând apăsat și lent, probabil ca să nu mă deranjeze. Unul dintre motivele pentru care am și renunțat la orice, pe la jumătate, și m-am mutat în cealaltă încăpere despre care vă zic, în care îmi urla din cea vecină, în care eu nu mă regăseam.

Și fiindcă el aștepta deșart răspuns de la Daria, iar acesta nu mai venea, i s-a năzărit lui dormind că toate se petrec pentru că cineva îl sabota și parcă io eram de vină. De obicei, făptașul e cel care lipsește, cum lipseam eu. Însă paradoxul lui Moafle e că e firesc să mi se adreseze in absentia, tocmai pentru că asta mă incriminează.

În timp ce paradoxul meu e că îl auzeam cum răspundea cu atât mai răstit la niște imaginare justificări ale mele, care veneau aparent tot din camera din care lipseam. La un moment dat, era atât de convingător, încât eram sigur că mă înșel și că sunt dincolo, fără să realizez și că particip activ la ceartă. Și chiar are dreptate. Vroiam să mă ierte, dar fără să-l sochez când intru în cameră peste noi, peste el și mine însumi.

Deci cine decide ce s-a întâmplat, de fapt, ca să spună celorlalți? Cum sunteți voi, cărora clar nu vi se întâmplă nimica, că așteptați să mi se întâmple mie, or mie vedeți ce mi se-ntâmplă. Asta ce lecturați mai sus e mărturia incontestabilă că lucrurile întâmplate trebuie împărțite sau că nici nu există nimic? Uneori vreau doar să mă culc înapoi, măcar prefăcându-mă că nimica n-a fost.

Uite, mie mi-a venit ideea că nu se întâmplă lucrurile când m-am dus să-mi încălzesc supa. Am fost acolo de atâtea ori. Am încălzit-o. Am mâncat-o. Da’ vă spun vouă? Nu. Totuși, se întâmplă. Însă întâmplările le relatezi. Cum am relatat ce mi se întâmplă cu frate-miu. Tot de atâtea ori, poate mai multe decât supa. Or asta din urmă nu vă relatez. Vă relatez acuma, că demonstrez relatarea și întâmplarea. Dar altminteri nu relatez și, pe cale de consecință, înseamnă că nu se întâmplă. Iar cealălalte aspecte încerc să mă consolez că poate sunt imaginare. Și sunt, că și le imaginează Dacian, dar pentru mine trebuie să fie reale, să mi se întâmple.

Sper că am fost destul de clar. Stați să iau supa. După care mă culc, Dacian deja doarme, are chef de povești și mi-e solicitată prezența, din câte aud. Sau poate deja particip, mai știi? Daria, hai ia-l înapoi.

***

Nu știu, întreb…

AdinaAdamIepurasul

Ulterior am aflat că iepurașul este unul de lux și nicidecum ieftin, luat de la bâlci, de serbările zilelor comunei în care locuiește, de lângă toneta cu vată pe băț, ci unul procurat dintr-o capitală europeană, așa mi-a zis, n-o mai țin minte, da’ suna turistic. Singurul aspect la care am căzut de acord eu și cu Adina Adam, după îndelungate parlamentări, este că nu mă privește pe mine ce-și pune ea la poza de pe messenger, da?! Foarte adevărat.

Și ea totuși își pune…

(Bine, cum dup-aia mi-am permis io să-i împărtășesc ei că nici n-ar avea de ce să-și pună poze nudă, indiferent de tristețea momentului, cum s-a burzuluit ea la mine că o găsesc ușor urâtă – poftim?! – că sunt primul, când ei i s-a spus total altfel, cum că trimite ea pe anturajul ei să mă batăhăhăhăhă și așa mai departe – astea din rețetarul standard.)

57 comentarii

 • Bă, deci ăsta tot are ieşiri nocturne în spatele meu: “CAFEAUAUA MEA, NU… sfor… hmm… eh… tsss”. Linişte.

  Ce somn, că n-am unde-l pune întins!

 • Te-ai intors tu DINe ele, bag sama. Cat despre restul – desertaciunea desertaciunilor, totul este desertaciune.

 • Cu zoofila am inteles istoria, da’ explica-te ce-ai avut cu artista? Ii neam cu zoso? Sau num-asa.. tz-o sarit in ochi sevaletul?

 • Tâsp – păi, statusu’ ăla de fanfaronadă ieftină, de artistă căministă cu poză cu chitara şi alte veleităţi şi activităţi afişate patetic, de studentă rămasă cu mintea-n liceu, când o lăsa mă-sa de la Turda la Cluj, “să se intereseze de facultăţi”, da’ ea mergea şi se mucea-n curte la Casa Tranzit, cinci la un pet de Burger. Dacă-nţelegi stereotipul penibil la care mă refer.

  Au’ la ea, “pictează”, să mă scuzaţi. Bine că n-o scris şi “DND” lângă, că ea, pardon, “pictează”. Mânca-mi-ar minju’.

 • Păi, de pildă, ultima mi-a fost colegă la facultă. Cre’că. Cu un an mai mic. Că-n grupul ăla e trecut. Ţin minte că m-a adăugat să-ntrebe nu-ştiu-ce, iar eu am lăsat-o acoloşa.

  Aialantă, pictoriţa fariseuă, m-a adăugat, pare-mi-se, după ceva întâlnire de blogări.

  Deci, vă notaţi acolo, da? De aceste două activităţi să vă feriţi primele. Şi am să mai revin cu completări la listă.

 • Cre’că a mai fost una. Parcă-parcă-mi amintesc. A mai fost? Înseamnă că am un atelier artistic, le pot face lor un grup separat. Imbecilele şi vitele.

 • ma darius, din cate vad ea are un ursulet de plus…nu o fi pentru pamfil ursuletu, si pentru tine domnisoara:))

  Oricum..macar de arata si ea o tata…asa..

 • şi iată şi răspunsul la întrebarea “ce face o femeie care consideră că nu i se acordă suficientă atenţie?” ilustrat încă, să priceapă tot prostu

 • Deci e artiste donsoarele. Intr-un oarecare fel, se explica. Exista o stransa legatura intre “cenaclurile” de care pomenesti si pasiunile pentru flautul fermecat sau trombonul ruginit. (Aici tre’ sa intervina jim cu lamuriri pentru mase.) Acorda si tu circustante atenuante: pitzi cu chitara e net superioara unei pitzi cu evantai de ieuro. Si ceastalalta, asemenea ii nevinovata. I-o fi pus careva la indoiala apartenenta la gen si o vrut “fata” sa demonstreze ca are cu ce. Constienta fiind ca cele doua excrescente minore nu-s edificatoare (putand fi gasite la oricare barbat, in aceeasi marime) o introdus in scena plusul, sa distraga atentia. Esti artista – sa nu dai bani pe cauciuc – o sugi prin .. soseta.

 • Tovarase hrusciov,
  Permiteti sa raportez:

  Departat de nobilul proletariat, porcu’ capitalist are nesanatosul obicei de a musca din marul gata muscat. Si nu se sfieste sa-l expuna ostentativ. (Luati aminte la seria cu beciucleta prin popor, actiune subversiva caflumata in cura de slabire). Pe cale de consecinta, messengerul cu pricina este din categoria celor care fac ca rata.

  Propun sa-l tratati cu putin gulag si o reeducare pe modelul pitesti.

 • pretine, doream a sti ce tip de mesanger ii ala. Spri egzemplu ieu am yahoo! messenger 9.0 (zero-ul e total inutil dupa punct, se poate trai si fara)

 • Naznaie Darius, da’ tu matalica she tr’aba ai da te dai cu d-astea pe mes? Da’ de unde le sti? E pritene d’a tale de birfa nocturna?

  No, c-am zis si eu ceva asa de plictis numa’.

  Bravo, bun blog, bafta mare..

 • Iooooi… o zis ăştia de tine la “Sinteza zilei”. Nu că ar fi ceva relevant, da ziceam şi io numa aşe, că mi-am amintit să te citesc, că doar de aia scrii tu, ca să te citească alţii de nu au viaţă, printre care mă număr şi io, ca să nu mă numere alţii. Şi ca să vezi tu faci gargară că… păi nu căăăăăă… taci acolo şi scrie! ca să trăim şi noi! Şi dacă n-ai ce, inventează (ca să nu te acuze lumea pedegeaba)! Trebuie să ai grijă de supuşii jegului.

 • serios, rar ai si tu cate ceva interesant pe aici, cum ar fi, de exemplu, nu neaparat, poza cu o tarfa. nu vrei tu sa o faci vizibila? poate ii sufli in ceafa lu’ traficu’ lu’ soso, hali-mi-ati pula amandoi, cu tarfa in frunte! “hali-mi-ati” i-l explici tu lu’ soso daca intreaba, ca eu banuiesc ca ar fi greu si mi-e lene.

 • Imbucuratu-te-ai intr-atat incat sa uiti de jeg? Ce-i cu lancezeala asta? Fa de bine si te imbucura public, aici, unde ti-i locu’.

 • Stai asa, ca nu-i asa! Sa fi fost MAria Sa Jeg-ul cuprins de remuscari ca ce i-a facut la biata fiinta? Sau cum se face ca indeamna la stapanire si decenta? Darius, spune draga, esti bolnav? Nu-mi esplic si gata! Sau tu erai serios cu preocuparile metafizice? Aia cu “in fapta, viata-i visul sufletului nostru”? In cazul acesta, propun aberatii pe tema fixa. Nu exista nici timp, nici spatiu. Ele sunt numai in sufletul nostru. Trecut si viitor e-n sufletul meu ca padurea intr-un sambure de ghinda si infinitul asemene, ca reflectarea cerului instelat intr-un strop de roua. De la poetul national citire. (avea oare si el mec?)

 • Nu, da’ să ştii că m-am gândit. Însă eram ocupat, iar el începe sporadic şi spontan, până mă precipit eu la el, în taină, îi trece. Da’ tăt îl prind oareşcândva.

 • Pulifriciu` tot pulifrici rămîne.
  Am văzut bă poza corectă. I-am dat jos iepuraşu` şi e clar: le are mişto.
  D`aia ai păstrat-o doar pentru tine şi ţi-ai făcut poster mare în baie.

 • Tocmai te-ai luat de o pitipoanca. Sa vezi ce fac unele fete pe webcam daca le dai poze cu barbati fotomodele de pe internet. Cel mai penibil a fost cand a insistat pentru webcam si i-am pus o poza din revista in fata obiectivului. Cred ca saliva toata…

  Btw o faza foarte amuzanta pe care am vazut-o pe okazii. Criza i-a ajuns si pe blogari. Vinde unu cont adsense de 65$ cu 1 leu.
  http://www.okazii.ro/catalog/33397243/Vand-cont-google-AdSense-care-are-65-.html

 • 1
 • 2
De Darius Groza

Sociale