Dacă vizitaţi cândva Internetul…

sari la comentarii

Cred că, dacă aş fi în locul unui taximetrist, mi-aş deschide de îndată şi un salon de bărbier. Mi se pare cea mai inspirată şi comodă combinaţie dintre toate slujbele posibile. Odată ce ai maşina, singura investiţie adiţională ar fi nişte tetiere în plus, pentru fiecare scaun; rezemătoare de ălea, pe care se sprijină capul.

Am descoperit un procedeu foarte eficient pentru a-mi spori celebritatea iminentă, mijloc venit să îl întregească pe acela ce-mi dictează să port aceeaşi cămaşă la fiecare altă apariţie pe un anume post de televiziune, astfel încât să fiu recunoscut din precedentele, de către audienţa sa fidelă.

Noua metodă constă în a nega prietenia cu diverse persoane apropiate mie. Adică să mă delimitez public şi ofensat de oamenii cu care în aparenţă m-aş cunoaşte. Spre exemplu, când cineva-mi spune că s-a întâlnit cu Nu-ştiu-cum, prietenul meu, eu voi afişa o faţă neplăcut surprinsă şi mă voi încăpăţâna în a nu avea nici cea mai vagă idee despre cine e vorba. În acest fel, lumea şi-ar da seama că singurul motiv pentru care o persoană ar suţine fals că mă ştie atât de intim este deoarece poate ar fi ceva de capul meu. Şi aşa mi se duce buhu’.

Sau să fac cunoştinţă cu vechi prieteni, comportându-mă de parcă atunci i-aş vedea prima dată, de faţă cu martori. Asta va scoate în evidenţă indiferenţa şi ignoranţa de apreciat, caracteristice unei adevărate vedete, aşa cum sunt eu.

Desigur, voi, invidioşii sau fanaticii, negaţi acest statut al meu, considerându-l imposibil de atins în lipsa unor minime instrumente de propagandă.

Veţi afla însă cu stupoare că mi-am adunat în lista de messenger un adevărat ţarc de jurnalişti, de pe parcursul contactelor mele cu presa. Astfel încât îmi pot, în curând, deschide propriul meu trust mass-media, prin canalul căruia să-mi injectez veninosul mesaj putregăit ce-l doresc inoculat în minţile naive ale publicului larg.

Se cheamă “product-placement”, dragilor, n-aveţi cum să ştiţi voi. Că de aia am şi zis asta, într-o formulare ce mă depăşeşte chiar şi pe mine, conştient că nu mă puteţi verifica vreodată.

[dacă n-aţi văzut Angry German Kid în prealabil, degeaba vă holbaţi mai sus]

***

Da’, apropo de messenger, azi a fost apogeul mass-message-urilor. Doi din lista mea, care se au, ca fraţii, şi unul pe celălalt, în listele lor, au reuşit performanţa de a se sincroniza şi a-şi trimite unul altuia, cât şi mai departe, deci mie, ambii, aceleaşi serii de mesaje. În timp ce ei se zdrobeau în bancuri şi trivia, eu deja ţineam scoruri. Ştiam că-şi dau între ei serve cu o detentă de admirat, aşa căci cronometram cât de repede ajunge şi la mine al doilea care află ceva ce tocmai primisem de la primul.

***

Şi, de când s-a risipit misterul cu slujba mea şi cu copywritingul, mă podidesc – de la persoanele care au reuşit să pătrundă ideea că nu lucrez la xerox – cele mai tentante oferte.

Spre exemplu ieri, când a intrat pe mine o amică – fără să mă cheme la masă, cum se intră în mod formal pe mine – şi mi-a spus că ea are o prietenă simpatică, dezgheţată, care participă la balul bobocilor (deci falsă introducerea), iar că aceasta din urmă doreşte să o ajut cu a-i scrie…

Aici o să las un rând liber, fiindcă veţi avea nevoie să vă reveniţi cu el, după ce vă spun.

… discursul ei de auto-prezentare, din deschidere. Mai exact, să spun eu, în cuvintele ei, cât e ea de bestială. Vă puteţi închipui asta?

Vă mai dau un rând liber?…

Fata vroia să-i scriu eu şi să-i trag la imprimantă ceva ca să zică ea natural şi spontan, pe gură, peste câteva săptămâni. Despre sine!

***

Avem motive să suspectăm că relaţia interzisă Dacian-Cristina, atât de disputată pe Jeg, continuă pe de ascuns, sub adăpostul unei scorneli făurite să ne distragă agenţia, o înscenare a despărţirii lor. Ca norocul, iscusiţii detectivi Jeg, antrenaţi de mici între pume, ca să fie vigilenţi, au dat de capăt acestei dileme ce a pornit din inspiraţie divină. Dar, până când nu vom mai reveni vreodată cu amănunte, amintim că Adorian Todea şi Oana Stoica Mujea trebuiesc să se prezinte la redacţie sau să trimită contravaloarea obiectelor procurate prin licitaţia Jeg.

Apropo de Oana Stoica Mujea, uitaţi-vă ce-am putut găsi, văleu pulea mea, măre, apără şi păzeşte! Da! Fomeia a scris două cărţi, le zice Shaorma (sâc!) şi au pe copertă săbii şi castel în spate. Şi, apropo de cupluri despărţite în general, vreau să se-mpace Adela cu Tudor, ca s-o pot întreba unde este acesta din urmă, fiecând am nevoie de cel mai neînsemnat lucru.

Da’ apropo de cupluri de nedespărţit – tura asta…

CiutanosTheEarlyYears

Dedicată cu ocazia celui de-al 100-lea articol de când ne-am mutat pe temă şi structură nouă, ediţie aniversară, cu ilustraţie subtilizată chiar din căminul în care-am fost primit cu atâta căldură… în chiloţi.

31 comentarii

zi si tu ceva
 1. Noiembrie 10, 2007 la 09:52
  link permanent
  Flaviu zice ca:

  heh… fain final.

 2. Noiembrie 10, 2007 la 13:14
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Normal că fain, fă! Aproape la fel de fain ca începutul sau, mai bine, conţinutul. 😀

 3. Noiembrie 10, 2007 la 13:44
  link permanent
  Oana zice ca:

  1. Am scris 9 carti 😀 Stiu, coperte naspa, dar nu ma numesc editura, ce sa fac? Hmm, de acum iti e interzisa intrarea la schimb de carti 🙂
  2. Cand iti deschizi trustul poate ma angajezi si pe mine, tocmai m-am specializat in reportaje de prin cimitire.
  3. Daca pe Imparateasa o recunosc, omul de langa… Dumnezeule… 😀
  4. Despre licitatie: tu imi trimiti obiectul cu ramburs. Si iete asa o rezolvam. Sau astepti pana la primavara cand vin eu in Cluj, dar as prefera sa nu ca tu imi iei si banii de depozitare.
  5. La cat mai multe articole.

 4. Noiembrie 10, 2007 la 14:35
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @dari
  😛 i-am zîs lu’ tată-to: hai vezî-l p’arogant amu-s zăce a’i…el(după ce-l studiază îndelung păstă ochelari) zîce:samănă perfect,da’ el ştie?! 😛

 5. Noiembrie 10, 2007 la 14:52
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  Am citit tot, da’ îmi aduc aminte doar sfârşitul. Faină poză! Ai furat-o de pe vreo noptieră?

 6. Noiembrie 10, 2007 la 15:05
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Copiluţe: Exact! 😀

  Oană – da’ pe tine nu te-o-ntrebat măcar dacă-ţ’ plac culorile, moment în care să leşini?

  Mirmen – din câte ştiu io nu, da’ tre’ să aprecieze spiritul meu de jurnalist. 😀

 7. Noiembrie 10, 2007 la 16:55
  link permanent
  Oana zice ca:

  Darius: Nu, conform contractului puteau sa puna si cacat peste, nu era treaba mea. Eu voiam sa fie simple si negre. :((

 8. Noiembrie 10, 2007 la 17:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu puteai să zici că faci tu coperţile? Şi le capsezi?

 9. Noiembrie 10, 2007 la 18:05
  link permanent
  Oana zice ca:

  🙂 Nu. De obicei editurile, atunci cand platesc ele, fac ce vor. Doar nu vrei sa iti spun povestea trista a Saormei, cum ii spui tu. Asta este. Poate o s-o reeditez in alta parte si platesc eu coperta.

 10. Noiembrie 10, 2007 la 19:03
  link permanent
  Aliniuz zice ca:

  Ala din poza e Ciutacu? 🙂

 11. Noiembrie 10, 2007 la 19:18
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  Liceanul rock’n’roll.

 12. Noiembrie 10, 2007 la 19:47
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  El înşivă. 😀

 13. Noiembrie 11, 2007 la 01:32
  link permanent
  WhiteWolf zice ca:

  Awww… da’ cel mai strangea chimesha pe gatu-i de gazeloi 😛
  Oricum, putem marca momentul din care, dushmanii clanului (si mai nou imperiului) au inceput sa realizeze ca feroce – arogant a devenit doar dupa casatorie .DECI.
  Darius poarta vina momentului ! – sa nu existe, mai apoi, vorbe la tribunal 😀

  p(e).si s(e). ;nadajduiesc sa pot achiesa la iertarea Imparatesei …. intr-o buna zi 🙂

 14. Noiembrie 11, 2007 la 20:59
  link permanent
  shlomoastica zice ca:

  ioi!
  oare cu ce or drogat-o pa fatuca ceie de n-o vazut ce ashkilopat sclemberist are lânga ea?
  daca au copchii normali..nu-s ai lui ! 😀

 15. Noiembrie 11, 2007 la 21:38
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ahahahahahaha. O să dau mai departe. 😀

 16. Noiembrie 12, 2007 la 01:26
  link permanent
  S zice ca:

  Bei, da’ de ce nu se vede in poza daca ti-ai pensat spranceana sau nu? Ca asa ai fi impuscat doi iepuri dintr-o poza… hehehe…

 17. Noiembrie 12, 2007 la 01:41
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ nu-s io în poză, prostea.

 18. Noiembrie 12, 2007 la 06:02
  link permanent
  WhiteWolf zice ca:

  Lolz
  Deci la tine nu gusta confuziile, Darius ? Si la propritaru’ de imparatie e (de) musai ;da ?
  La ce te tii andãcava’ ? Te recunoaste lumea oricand si oricum te-ai deghiza.
  Hai, ia si-i recunoaste meritele lui S . E primul care s-a prins de realitate si ti-e cititor fidel; nu-l dezamagi 😀

 19. Noiembrie 12, 2007 la 09:41
  link permanent

  Io chiar nu ii cunosc pe cei doi…Nu ma uit la Antena 2 (ce mi-o fi venit cu postul asta tocmai cand eu nu ma uit la TV), nu citesc Jurnalul (clar vorbesc fara sa ma gandesc, eu nu citesc ziare decat Libertatea… dar ala nu e ziar…LOL..aaa…si ma uit la OTV… (acum o sa ziceti ca saracau de mine rau am ajuns)… si nu stiu deloc cine este langa, nu cunosc, nu recunosc…

  Nici macar nu stiu cine este Darius 😛

 20. Noiembrie 12, 2007 la 10:33
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Fata nu-i Darius. 🙂

 21. Noiembrie 13, 2007 la 01:15
  link permanent

  Poza de la sfarsit e foarte reusita! Hai, zi pe bune, chiar ai sterpelit-o de pe noptiera? Ca esti in stare…

 22. Noiembrie 13, 2007 la 23:18
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da. Când i-am vizitat prima dată. Şi Ciutacu mă aştepta galant şi relaxat în chiloţi. Înainte de el, e primul lucru pe care mi-ai picat ochii.

  Da’ n-am luat rama în sine, cu fotografia printată în ea. Am subtilizat-o şi am ieşit pe balcon s-o imortalizez. O să-ţi arăt şi originalul.

 23. Februarie 28, 2008 la 15:21
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Amice Darius, am ajuns la aceasta postare urmind un link de la mister Ciutacu. Pen` ca blogul lui mai am voie sa-l vad, comentarii nema. S-a suparat omul pe mine de la citeva mesaje bine tintite cu critici pe masura. Vad ca nu-l deranjeaza deloc doua categorii de mesaje: pupincuriste sau injuraturi. Daca da dracu` si vorbesti in termeni reali te-ai ars. Te trezesti cu IP-ul banat, ca mine. Halal om, ce mai ! In poza aia arata mai normal dar cred ca s-a ticnit pe parcurs, gazetaria asta e periculoasa.
  Uite aici zice omu` ca se lasa pe mina oamenilor, sa-i puna intrebari: http://www.ciutacu.ro/articol-656.html Dar eu n-am voie, asa cum iti zic asa ca incerc o stratagema: sa il atentionez pe la altii. Iata intrebarile mele
  a) Pentru el: 1. Banarea unuia care nu e de parere cu tine e un act de curaj sau de mare lasitate ? 2. Citi mai ai pe lista neagra de IP-uri ?
  b) Pentru Darius: ai singe in… sa lasi aici acest mesaj si eventual sa-l atentionezi pe om ? Sau faci si tu ca el ?

 24. Februarie 28, 2008 la 15:55
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Eu n-am nici un banat în listă şi n-am avut niciodată (cu excepţia unui prieten, care a fost în glumă, pentru câtva timp, făcea parte dintr-o chestie de conjunctură).

  Am mii de flegme pe Jeg, neşterse. Nu cred că am şters, de fapt, vreun comentariu, decât poate dacă era repetitiv (adică de două ori acelaşi). Uneori am scos linkuri, pentru că erau spam.

  Îţi răspund şi pentru Ciutacu: are mulţi banaţi şi poate să aibă – comentariile pe un blog sunt un privilegiu, nu un drept; eu nu-s de acord cu politica lui şi n-o practic; nici nu-l judec pe el în nici un fel c-o face la blogul proprietate personală.

 25. Februarie 28, 2008 la 15:58
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  E clar: tu ai singe in… el nu. Sa-i fie blogareala usoara.

 26. Februarie 28, 2008 la 16:05
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu-i vorba de coaie. El n-are chef să le vadă, mie mi-i lene să le şterg.

 27. Februarie 28, 2008 la 16:08
  link permanent

  @Marian S. : te-am banat fiindca ai fost mitocan la nevasta-mea pe blog si, dupa ce nu ai mai avut loc acolo, ai incercat si la mine. ma lasa rece atat parerea ta, cat si milogeala pe mail sau para pe alte bloguri. Fiindca tot nu te de-banez, iti raspund aici:
  1. prima intrebare nu are ce raspuns sa primeasca. ti-am explicat mai sus si de ce.
  2. foarte multi, majoritatea mitocani. pe banii mei, pot sa ma banez si pe mine.

 28. Februarie 29, 2008 la 08:35
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Nu e normal sa ma razboiesc cu Ciutacu pe alte terenuri dar sper ca detinatorul va mai permite si acest ultim mesaj; il anunt pe marele Ciutacu (virgula) ca razboiul urmeaza sa se desfasoare pe terenul meu. Scrie acolo, dragule, daca nu vei folosi “vorbe grele“ eu n-am sa te banez sau cenzurez. Ma indoiesc insa ca poti vorbi si civilizat asa ca… mai vedem.
  (Rog pe Darius sa-si precizeze pozitia fata de acest lucru – adica daca mai e sau nu voie aici).
  Stimabile Ciutacu, notiunea de mitocan are intelesuri diferite pentru mine si familia ta. Daca si tu si Mana aveti simtul raspunderii si lasati toate mesajele exact asa cum sunt veti avea surpriza sa constatati (sau sa va spuna altii) ca nu e vorba de nici o mitocanie. In acceptiunea mea e mai urit sa injuri si sa folosesti “vorbe grele“ decit ceea ce am facut eu. In concluzie, minti de ingheata monitorul. La Mana pe blog am vorbit destul de civilizat fata de unul care si-a permis sa ma trimita la mama dracului (ionporco, pentru conformitate). Dar asta este, voi aveti gashka voastra iar eu nu am ce cauta acolo. In emailurile trimise i-am explicat ce s-a facut ca nu intelege. Si cu asta-basta, am incheiat discutia cu ea, am destul de mult bun simt fata de o femeie.
  Au trecut citeva zile si apoi am incercat sa postez un mesaj referitor la subiect, adica la invitatul tau Emil Constantinescu, nicidecum sa fiu mitocan. Desigur, mesajul meu era impotriva politicii oficiale si ti-ai gasit motiv sa nu-l publici. Halal jurnalist, n-am ce zice. De fapt nu esti decit un latrator la comanda. N-am nici un chef sa ma de-banezi, nu ma milogesc la nimeni, ma deranjeaza (si acum imi pare rau) ca te-am bagat in seama. In concluzie eu nu am sa te banez; mult mai bine e sa te ignor, pe blog si la TV.

 29. Februarie 29, 2008 la 12:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Poziţia mea, acum oficială, este că mă doare-n şpiţ.

 30. Mai 11, 2012 la 01:15
  link permanent

  My brother recommended I might like this website. He was totally right. This post truly made my day. You cann’t imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

 31. Aprilie 26, 2014 la 07:08
  link permanent

  very interesting subject , great post.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)