Dacă aveţi minţi de jucărie, cum să nu mă joc cu ele?

sari la comentarii

Cum lesne s-a putut constata în ultimele zile, în mass-media s-a scurs o serie de implicaţii necuviincioase, emise de un personaj dubios, numit Mirmen, la adresa soţului ei şi publicate pe un website online de calitate îndoielnică, jeg.ro, după cum sugerează şi numele, pe care am ales să nu-l menţionăm, pentru a nu promova asemenea dejecţii nedemne de un public cumsecade.

Îi rugăm, pe această cale, pe telecititorii noştri să judece singuri dacă ar avea vreun minim sens ca domnul Carcea Groza să fie abordat cu forţa într-un interviu, prin care acele acuze defăimătoare să se limpezească prin înmulţire.

{democracy:5}

De curând mi-a venit ideea să mă apuc de învăţatul cântatului la pian. Iar apoi am remarcat că scriu la tastatură cu trei degete.

Aşa că, pentru a compensa această pierdere, am luat decizia (corectă) să lansez în comerţ noua linie de bonuri de masă Jeg (încă nu am găsit explicaţia cum se va rezolva problema astfel).

TichetdeMasaJeg

Ele vor fi ilegale – cum, de altfel, consider că ar trebui să fie toate bonurile de masă, într-o ţară civilizată. Ca valoare, vor fi nelimitate la prima tranzacţie, de ce, pentru că le voi folosi doar eu, la schimb pentru mâncare, de unde şi denumirea de bonuri de masă. În urma acestui proces, ele se vor demonetiza, valorând mai departe nimic. La asta mă refeream prin “lansez în comerţ”.

Şi, apropo de lansări, Dacian şi-a găsit, în sfârşit, iubita ideală. Ea era (notă de atenţie pe timpul trecut şi nu, n-a murit) unguroaică, îmi plăcea mie de ea şi pleca în Ungaria în prea puţin timp cât să apuce să se şi despartă de frate-miu. Mai exact, Moafle nu este cu ea, dar pe vecie.

***

Ce-mi plac mie cel mai mult?

– oamenii care dansează la fel, pe melodii diferite;
– oamenii care nu-şi explică de ce îşi ţin mâinile în buzunar;
– oamenii care nu-şi explică;
– oamenii (unii);
– şapca lui Vlad;

Ce nu-mi plac mie cel mai mult?

– oamenii (alţii);

***

Am realizat că “O zi bună!” este un fel de concesie. Adică, după o discuţie cât de cât mulţumitoare cu cineva, printr-o amabilitate superioară, ţi se acordă generos felicitări şi, în viaţa asta de căcat, o zi bună. Poftiţi talonul.

***

Tatăl meu (“vopseşte case cocoţat pe schele şi cu fruntea lui ajunge până sus la stele”) s-a gândit să ne facă nouă, copiilor, pe care susţine că-i iubeşte… marmeladă de ceapă. Da, ştiu ce este marmelada, în general, pentru oamenii normali, deci nu Carcea, aşa că am asociat bine termenii: marmeladă de ceapă. Este o tentativă aproape la fel de patetică precum când eram mici şi a încercat să ne hrănească piftii (aituri, răcituri), anunţate în prealabil ca fiind îngheţată de carne.

Intenţia de acum, cu marmelada de ceapă, a fost sortită eşecului, prin definiţie, în contextul în care ideea acestui generic numit bun de consum se asorta cu alt aliment pe care deja eu nu vroiam să îl mănânc, mai precis peştele.

Dar efortul a fost apreciat – luând în considerare că marmelada de ceapă încă putrezeşte-n frigider – cam la fel cât provocarea personală dintre mine şi vecinul de geam de budă, vecin cu care îmi dădeam bineţe zilnic, la duş, şi cu care am purtat o adevărată cruciadă psihologică, până mai de curând, în momentul în care a cedat şi s-a camuflat după un prosop prins în fereastră, rezolvându-mi şi mie problema, anume de a mă spăla pe cur cu un zâmbet conciliant pe buze.

***

Ta-daaa!

CoroaneCadori

[plecăciuni, Odi]

***

Desigur, la Iulius Mall, la şezătoarea-fântână,
proiectată de tehnicienii de la Bellagio Hotel, din Las Vegas…

SezatoareIuliusMall

7 comentarii

zi si tu ceva
 1. Ianuarie 11, 2008 la 14:48
  link permanent
  toader zice ca:

  nu mai vine noul articol?

 2. Ianuarie 11, 2008 la 16:38
  link permanent
  Darius zice ca:

  O să vie, da’ sunt trebi.

 3. Ianuarie 11, 2008 la 17:37
  link permanent
  ioana zice ca:

  Asteptam cat e nevoie, da’ cu mare interes 🙂

 4. Ianuarie 11, 2008 la 19:46
  link permanent
  manole zice ca:

  Ioana: asteptarea nu e “ciunga”. Si daca ar fi fost asa, cu ciunga se-ntareste!

 5. Ianuarie 11, 2008 la 22:40
  link permanent
  Rox zice ca:

  ca sa vezi…esti vedeta acum…pe http://www.braintv.ro

 6. Ianuarie 12, 2008 la 00:30
  link permanent
  Darius zice ca:

  Firesc căci sunt şi pe BrainTV. 🙂

 7. Ianuarie 15, 2008 la 17:34
  link permanent
  una zice ca:

  Desi e drept ca eu de jeg m-am lipit recent (cam de cand s-o scumpit tare apa), voi a reusi sa citesc tot jegu’ vechi si nou…deceniul asta…Am citit pe “EU” ca Mirmen e nascuta in 1977 si tu ai urlat intaiasi data in 1985 … s-ai si un frate mai mare….asa incat intrebarea cu “ai facut sex cu tata inainte de nunta?” e de prisos…

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)