Darius Hero

Dacă aveți minți de jucărie, cum să nu mă joc cu ele?

D

Cum lesne s-a putut constata în ultimele zile, în mass-media s-a scurs o serie de implicații necuviincioase, emise de un personaj dubios, numit Mirmen, la adresa soțului ei și publicate pe un website online de calitate îndoielnică, jeg.ro, după cum sugerează și numele, pe care am ales să nu-l menționăm, pentru a nu promova asemenea dejecții nedemne de un public cumsecade.

Îi rugăm, pe această cale, pe telecititorii noștri să judece singuri dacă ar avea vreun minim sens ca domnul Carcea Groza să fie abordat cu forța într-un interviu, prin care acele acuze defăimătoare să se limpezească prin înmulțire.

{democracy:5}

De curând mi-a venit ideea să mă apuc de învățatul cântatului la pian. Iar apoi am remarcat că scriu la tastatură cu trei degete.

Așa că, pentru a compensa această pierdere, am luat decizia (corectă) să lansez în comerț noua linie de bonuri de masă Jeg (încă nu am găsit explicația cum se va rezolva problema astfel).

TichetdeMasaJeg

Ele vor fi ilegale – cum, de altfel, consider că ar trebui să fie toate bonurile de masă, într-o țară civilizată. Ca valoare, vor fi nelimitate la prima tranzacție, de ce, pentru că le voi folosi doar eu, la schimb pentru mâncare, de unde și denumirea de bonuri de masă. În urma acestui proces, ele se vor demonetiza, valorând mai departe nimic. La asta mă refeream prin “lansez în comerț”.

Și, apropo de lansări, Dacian și-a găsit, în sfârșit, iubita ideală. Ea era (notă de atenție pe timpul trecut și nu, n-a murit) unguroaică, îmi plăcea mie de ea și pleca în Ungaria în prea puțin timp cât să apuce să se și despartă de frate-miu. Mai exact, Moafle nu este cu ea, dar pe vecie.

***

Ce-mi plac mie cel mai mult?

– oamenii care dansează la fel, pe melodii diferite;
– oamenii care nu-și explică de ce își țin mâinile în buzunar;
– oamenii care nu-și explică;
– oamenii (unii);
– șapca lui Vlad;

Ce nu-mi plac mie cel mai mult?

– oamenii (alții);

***

Am realizat că “O zi bună!” este un fel de concesie. Adică, după o discuție cât de cât mulțumitoare cu cineva, printr-o amabilitate superioară, ți se acordă generos felicitări și, în viața asta de căcat, o zi bună. Poftiți talonul.

***

Tatăl meu (“vopsește case cocoțat pe schele și cu fruntea lui ajunge până sus la stele”) s-a gândit să ne facă nouă, copiilor, pe care susține că-i iubește… marmeladă de ceapă. Da, știu ce este marmelada, în general, pentru oamenii normali, deci nu Carcea, așa că am asociat bine termenii: marmeladă de ceapă. Este o tentativă aproape la fel de patetică precum când eram mici și a încercat să ne hrănească piftii (aituri, răcituri), anunțate în prealabil ca fiind înghețată de carne.

Intenția de acum, cu marmelada de ceapă, a fost sortită eșecului, prin definiție, în contextul în care ideea acestui generic numit bun de consum se asorta cu alt aliment pe care deja eu nu vroiam să îl mănânc, mai precis peștele.

Dar efortul a fost apreciat – luând în considerare că marmelada de ceapă încă putrezește-n frigider – cam la fel cât provocarea personală dintre mine și vecinul de geam de budă, vecin cu care îmi dădeam binețe zilnic, la duș, și cu care am purtat o adevărată cruciadă psihologică, până mai de curând, în momentul în care a cedat și s-a camuflat după un prosop prins în fereastră, rezolvându-mi și mie problema, anume de a mă spăla pe cur cu un zâmbet conciliant pe buze.

***

Ta-daaa!

CoroaneCadori

[plecăciuni, Odi]

***

Desigur, la Iulius Mall, la șezătoarea-fântână,
proiectată de tehnicienii de la Bellagio Hotel, din Las Vegas…

SezatoareIuliusMall

57 comentarii

 • Primu comentariu, ce primesc ca premiu? Nu vreau un bon de masa, dar un mar (sau apple) nu ar strica… Ca pe vremea asta cu trotineta mai greu…

 • Eu am vazut desene cu dulceata din carne de vita. Si “rest-room”-ul a avutr de suferit doar la gandul dulce-hranitor.

 • Ce să zic, norocosul de mine… Nu priveşti cealaltă faţetă: cine ştie câte lucruri mi se par mie fireşti, fiindcă ei mi le-au inoculat pe baza metodei de “îngheţată de carne” şi “marmeladă de ceapă”.

 • Mă-ntreb pe ce trebuiesc unse toate lucrurile astea, încât să se integreze gastronomic. Că-mi imaginez că nu doar aşa, pe pită simplă de uz-casnic.

 • Lamureste-te de la sursa pe ce anume se ung ciudateniile. Ce vrei, sa risti sa le strici gustu’?
  @Matei Tudor: De ce reactionezi asa cand vezi niste simple (?) concetatence intr-un loc public? 🙂

 • Bine ca aceasta rasa din ultima poza pe cale de inmultire exponentiala atat in Europa occidentala cat si in tara noastra de bastina nu se scalda in aceasta fantana ca nu mare mi-ar fi mirarea sa-mi clatesc ochii si cu un astfel de comportament tipic acestei categorii de omuleti fara patrie.

 • Măi, măi, nu fim răi! Sunt destui la mall mai cu paiete decât aceştia, chenvelieni ce nu merită nici pre Jeg. Asta era de deliciu cultural, nu săriţi. 🙂

 • @Manole: Ii suprima dreptul la libera exprimare si o tine inca prizoniera in speranta ca va mai scoate ceva de la ea, dar brava studenta rezista…

 • Mintile noastre de jucarie nu inteleg de ce cateodata portile Imparatiei se inchid fara nicio vorba. Arunca o privire.

 • Nu, Imparatia! Acum nu mai sunt probleme, dar pt cat timp? Si cum erai singurul cavaler (sau aspirant la statutul aista) prin preajma, am dat alarma -sau macar asta a fost intentia mea :))

 • Nici că te-ai exprimat bine. Împărăţia e doar una, cea sfântă a Dumnejegului. Restu’-s curţi regionale.

 • Ce aspirant? E cavaler de vază… Mda, cred că e vremea să-l avansez …Să mă gândesc, dară! Poate îmi dau o mână de ajutor doamnele de la castel 😀

 • Nu, nu, nu. Cred ca ar fi bun ca Spatar, dar Imparateasa decide 🙂 Pe de alta parte, ar fi interesant sa-l intrebam si pe Cavaler in ce postura s-ar vedea…

 • Curtile improvizate, da. Dar noi vorbeam de o Imparatie cat se poate de serioasa daca nu ti-ai dat seama 😀 Si nu te opreste nimeni sa fii cat de belfer, bastan si saf iti pofteste inimioara avand si responsabilitatea unei dregatorii -si a de sus nu-i tocmai orice, mai Cavalere!

 • Sa fie clar pentru toata lumea, sa strigam tare, sa auda toata imparatia: shapca mea a fost luata pe seara din agentie dupa ce am uitat-o pe birou. Darius care alta treaba nu avea si-a pus-o pe cap si de atunci nu a mai spalat-o. Cand ma intalnesc cu el vine numai cu ciurucuri la mana a doua de frica sa mi-o iau inapoi.

  Nu ma intereseaza ca lumea ii face complimente cand e pe capul tau, Darius. Shapca e a mea si o vreau inapoi.

 • Veve aiesta cre’că trăieşte recursiv, din câte-mi aduc eu aminte, căutând în arhivă. Că doar câteva articole s-au scurs de când s-a născut ultima dată, prin aceeaşi remarcă de puternică încărcătură. 🙂

 • De când am aflat că o fustă din aceia înflorată este între 50 şi 500 de euro, şi că o femeie rromă are 7 sau 10 fuste pe ea, am început să le privesc cu respect. 🙂 Poate că ar merge nişte pantofi la Bogdan Albu. 🙂

 • eu credeam ca trebuie papuci si sosete la fustele astea. nu pantofi. nu? eu asa am vazut pana acum pe strada.

  cine e bogdan albu?

  (acu’ trebuie sa apas pe butonul “baga”. mhm … cred ar fi trebuit sa existe si unul “scoate”)

 • Sti cum e cand dau un film prost la tv? Te apuci sa-i injuri pe aia sau schimbi canalu?
  Daca mi-am pierdut rabdarea sa citesc ce scrii de plictisitor ce-ai devenit… Se cheama ca tre sa schimb canalu…
  M-ai pierdut de client…

 • Nu ţi-e ruşine obrazului, auzi – “client”? Că io primeam ceva! În altă ordine de idei, aşa zis-a şi şeful meu, dar (1) se-nşeală şi (b) el poate mai apare, deci este obligat să supervizeze totul… după.

  Cât despre toate numele vehiculate de Mana şi Bibliotecaru, din nou, sunt depăşit şi n-o să citesc pân’ la sfârşit.

  Deci dă-vă-ţi seama ce mă plictisesc eu, doar la comentarii, darămite voi, la articol.

 • 1
 • 2
De Darius Groza

Sociale