Cuvinte la care după ce inversezi iniţialele sunt mai frumoase: cuie, moaie.

sari la comentarii

Cuvinte la care după ce inversezi iniţialele nu sunt mai frumoase: pulă, pizdă.

Live blogging de la nunta:

 UPDATE 1 – Prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

UPDATE 2 – A-iuiuiuiuiu! Duţ-duţ-duţ-duţ-duţ-duţ-dudu-duţ!

UPDATE 3 – Nu ne mai aduceti, va rugam, o furculita? Am scapat-o pe jos… you come from where did you go/Where did you come from Cotton-Eye Joe.

Duminică mă duc la nunta unui fost coleg de liceu mai apropiat. “Apropiat” este menit să rezoneze pentru ceilalţi colegi care vor fi de faţă, care nu sunt apropiaţi şi care vor avea nunţi la care nu mă voi duce, Ciupe Sergiu. Aşadar, mă duc duminică la Vlad.

Nuntă. De la ora 14:00. 14:00 după-masa. Nu doresc să comentez cu privire la asta, pentru că nu-mi place să umbresc un moment solemn pentru un cuplu atât de frumos, da’ să ştiţi că mi-am dat ochii peste cap şi consider toată chestia un eşec din start.

Bine, e drept că eu şi viitoarea soţie nu ne-am prea avut la suflet încă de când ne-am cunoscut. În mare măsură fiindcă ea nu are unul şi n-a ajutat nici faptul că eu am cât două. Totuşi, din mărinimia menţionată, voi considera oficial că mă duc la ziua lui Vlad, unde Uănuga este o invitată. Iar ca să mă ajute să privesc altfel rochia de mireasă, vom conveni că s-a îmbrăcat aşa doar ca să iasă în evidenţă, cum încearcă mereu. Şi nu-i iese. Deci mă voi duce la ZIUA DE NAŞTERE a lui Vlad. Pe care o voi strica, răsturnând tortul. Pentru că nu e firesc să fie tort etajat la o aniversare. După ce termin cu el, va fi un tort-parter şi va fi bine.

***

Care ar fi verbul “a căca”, dacă ai căca miere? E o dilemă personală. “A miera” ar părea prea la fel cu a îmbuna. Şi cu ce m-ar ajuta asta la digestie? Eventual dacă persoana mierată sau de mierat (că nu poate fi altfel, dacă face ce face) ar ţine ocupată buda. Or după ce-am mierat-o, de ce să mai merg la budă? Şi aţi remarcat faptul că pisicile oferite prin donaţie sunt mereu perfecte prin descriere? Nimeni nu vrea să scape de nişte năpârlite turbate. Toate sunt nişte îngeraşi.

***

Pentru că s-a tot zis că sunt frumoase recenziile mele de filme (laudele au venit dintr-un mediu profesional: o vânzătoare la un magazin de închiriat DVD-uri), m-am gândit să mai fac una. Între timp, am aflat şi că le zice cronici.

The Worlds Fastest Indian. Moare la sfârşit. Este un film despre cum unul trage o motocicletă, timp jumătate de Glob distanţă. Da, pentru că spaţiul se poate măsura în unităţi de timp, dacă îl parcurgi. Ea este cea mai rapidă din lume şi cea mai “Indian”, aşa cum sugerează şi titlul, titlu care este mai mult sau mai puţin tot filmul, de altfel. În maşina second-hand cu care este trasă pe 90% din durata filmului cea mai rapidă motocicletă Indian din lume (fiindcă-n restul timpului, deci vreo 5 minute, minus generic, chiar se dă pe ea), conduce un bătrân pe moarte, jucat de actorul pe moarte Anthony Hopkins.

Totuşi, cum spuneam, pe la începutul filmului şi pe la sfârşit, în aceste momente cheie fără de care filmul nu ar exista, bătrânul chiar apucă printre pastile de inimă să şi piloteze motocicleta, asta dacă nu e ocupat cu câte-un infarct sau cu puţălit câte o bătrână pe traseu – cam tot de atâtea ori cât atacurile de cord, da’ fără legătură între ele. Dăţi în care – când motocicleta este condusă – se răstoarnă fără excepţie. Ba, pardon, o dată se mai răstoarnă şi când era doar agăţată de maşină. Deci motocicleta se-mboardă la fiecare folosire, plus încă o dată. În fine, se poarte spune de ansamblu că motocicleta mai mult cade decât este condusă…

Pe parcursul poveştii, legenda vitezei se confruntă cu absolut toate problemele din lume, care se rezolvă. Şi atât. Nimic mai mult. Nu se rezolvă greu, cu dificultăţi. Ci simplu. Ele trec. Fără nici o emoţie (măcar atâta, pentru boala de inimă). De la oprit de poliţie care-l iartă, încurcături la vamă ce se descurcă, lipsă de bani – “bine, lasă”, avarii la transport care se repară, până la încercările zilnice, cum ar fi prostata, toate se soluţionează pe rând cu succes, că altfel ar fi fost un film despre eşecuri lamentabile particulare consecutive şi cine s-ar fi uitat la aşa ceva?

Între altele, motocicletei îi sunt stricate absolut toate componentele separat, precum şi că nu funcţionează împreună. Asta cel mai probabil pentru că unele piese sunt turnate chiar de către eroul principal, în garaj acasă, în timp ce altele au fost confecţionate din lemn de plută, ca să nu tragă greu pe pistă. Fapt care-i face coada, evident, să oscileze, dar nu contează, pentru că în ziua de dinaintea cursei, pilotul şi-a improvizat o cărămidă din plumb, ca să echilibreze motocicleta – oarecum incapacitată de structura ei majoritar compusă din dopuri pentru sticle. Ca norocul, anvelopele sunt date cu cremă de papuci peste crăpături, ceea ce le face să arate ca noi, că de utilizat ce importanţă are?

Miza este să treacă de 200 de km per oră. Ceea ce face. Din nefericire, îi ia foc piciorul. Şi se răstoarnă. Şi moare.

Hait! Nu moare! Iote-l că respiră. Deşcide ochii. La naiba! Nu moare. Dar parcă aşa ar fi trebuit. Miere! Motocicleta s-a buşit bine măcar? Mnu. E chiar curată…

Amintirea (căci este inspirată dintr-o întâmplare adevărată) ne spune că, de fapt, era aproape să nu participe, fiindcă nu vroiau organizatorii să se sinucidă în încercarea lui. În mod ironic, fix asta l-a salvat – sacrificând finalul, zic eu – fiindcă ar fi crăpat de depresie.

Zice la sfârşit că a mai participat la încă vreo 8 sau 9 ediţii ale concursului. Probabil tot aşa, din bătrână-n bătrână, ba una-i suda osia la trailer, ba alta-l culca la ea, după ce-i arăta sugestiv mormântul soţului decedat, ca să fie sigur. Aşa e-n film, ce, credeţi că pun io de la mine?

Oricum, cât a fost plecat, un băieţel s-a pişat cu consecvenţă pe lămâiul său, aşa cum i se lăsase vorbă, că e cel mai bun îngrăşământ – morala filmului, probabil. Da’ altfel, credeţi-mă… “o magnifică poveste despre vise şi oameni care cred în ele, ambiţie şi determinare”.

***

Între timp, susţinătorii fervenţi ai lui Adrian Năstase se duc cu pluta pe ulei. Cine? Sperăm că nu toţi. Unde? Cu puţin noroc, acolo de curge apa sâmbetei. Ce e de făcut? Nu ştim şi nici că ne interesează. Dar să-ncercăm să exemplificăm.

PacientMihneaGeorgescuFisa1

Desigur, am scos din context, că de aia-i snap-shot. O să ziceţi că-s meschin. Sunt. De aia eu administrez la Năstase, pe gratis… ca să vorbească gura lumei şi să se-nşele. O-ntreagă conspiraţie, vă spui! Da’ hai să băgăm înapoi în context.

PacientMihneaGeorgescuFisa2

Ocheeei…

(Cineva-mi sugera odată să scriu despre lingăii din Nastysferă şi Ilicisferă, mai ales că pe prima eu am iniţiat-o şi pe-a doua instigat, indiferent ce inteţie am avut. Da. Ei sunt. Se există. Lingăii, mă refer. Grămezi. Şi la alţii. Şi la ei. La toţi, deci. Şi la noi. Consider exemplul de mai sus bugăt cât să mă sperie. Mihneo, dacă-ţi vine să fugi la dom’ preşedinte să mă pârăşti, ştii cine moderează, dă-mi bip că rezolvăm.)

Iar acum haidem, deci, să-i dăm lui Hudrea cele 777 comentarii dorite, ca bateria, ca să-l pot suna…

27 comentarii

zi si tu ceva
 1. August 19, 2008 la 10:52
  link permanent
  Basty zice ca:

  Hm. Trădătorul.

 2. August 19, 2008 la 10:54
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Am început să mă cam plictisesc….

 3. August 19, 2008 la 10:54
  link permanent
  puştiu' idealist zice ca:

  “Un fleac, m-au ciuruit !”

 4. August 19, 2008 la 11:06
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dar, ştiţi, puteţi trece la articolul cel proaspăt. Nu vă mai ţine mnica acilea.

  (Biblio: abia ai început…? :))

 5. August 19, 2008 la 11:20
  link permanent
  puştiu' idealist zice ca:

  805 😛

 6. August 19, 2008 la 11:31
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Am citit cu atentie si sunt de acord cu Biblio.
  Da, sa ne faci casa si sa ne-o inchiriezi part-time sau cum dracu` se zice. La Jucu.
  Sa pui in ea palinka de Zalau la discretie in bar. Si bere pentru dregere.
  Sa vezi atunci ce bine muncim si cu mai mult spor astfel incit vei deschide a doua casa, al treilea jeg si tot asa.

 7. August 19, 2008 la 11:55
  link permanent
  Basty zice ca:

  Marian. Da’ de femei ai uitat ? Tot la discreţie, tot în bar. Unde-ţi stă capul ?

 8. August 19, 2008 la 12:14
  link permanent
  andreea zice ca:

  incredibil!

 9. August 20, 2008 la 07:18
  link permanent
  Zappy zice ca:

  Mie tot imi place sa comentez aici. E asa, un sentiment de familiaritate :))

 10. August 20, 2008 la 09:33
  link permanent
  arpadov zice ca:

  comun

 11. August 20, 2008 la 09:34
  link permanent
  arpadov zice ca:

  banal

 12. August 20, 2008 la 09:34
  link permanent
  arpadov zice ca:

  plictisitor

 13. August 20, 2008 la 11:59
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @arpadov
  sudistule
  😛

 14. August 20, 2008 la 13:24
  link permanent
  arpadov zice ca:

  @mirmen
  nordisto :))

 15. August 20, 2008 la 14:28
  link permanent
  mirmen zice ca:

  ungureană, mă

 16. August 21, 2008 la 10:53
  link permanent
  arpadov zice ca:

  incercam sa-i explic si lui darius, acum ceva vreme, acest context de cuvinte:”comun, banal, plictisitor”, pentru mine si alti prieteni de-ai mei intimi, inseamna ceva frumos, tare sau cel putin interesant.Este sloganul celor de la radio guerilla, sau cel putin al emisiunii matinale, care nu este deloc banala, comuna si plictisitoare. deci e o autoironie.
  no, cat despre ungureana, mai degraba panonist-o. pup.
  mi-am amintit de mancarica aia cu paste si carnita… specialitatea casei bija groza… hmm vreau si eu

 17. August 21, 2008 la 11:56
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Canelloni.

  “Panonist-o”, zici? Crati-mă. Prost-ule.

 18. August 21, 2008 la 12:45
  link permanent
  arpadov zice ca:

  zici! … ba! ce te bagi!doi oameni poarta si ei o discutie cinstita! si tu nevleg te bagi sa arunci cu “prostii, comunistii” in stanga! nu vezi lucrurile cu adevarat importante, ma! desteptule!

 19. August 21, 2008 la 17:18
  link permanent
  mirmen zice ca:

  arpadov
  panonică nu-s, cel mult aş putea fi urmaşa acelor daci care i-au întîmpinat pe romani în ţara silvaniei cu ospitalierul: meni haza te huligan 😛

 20. August 22, 2008 la 10:06
  link permanent
  toader zice ca:

  deci e conflict interetnic sau buna intelegere?

 21. August 27, 2008 la 23:48
  link permanent
  vulpette zice ca:

  du’te ma d’aci ….incep sa vad cat esti d popular tot scormonindu-ti prin buda(adik ceva unde te simti bine) asta a ta. incep sa ma gandesc dk nu prea popular pt gusturile mele. kkt. ma vad acu’ ca citesc ca tampa pana la 3 dimineata toate-ti posturile acu ca dadui peste tine

 22. August 27, 2008 la 23:56
  link permanent
  vulpette zice ca:

  si da, stiu ca alea se numesc cacofonii. invatai si eu ca se cheama asa, dupa ce am luat 1 ca copiam de la colega ca cacofonia e cand un cuvant se termina cu un grup de litere si altu dupa el incepe cu ele…adik…ce un are in c*r, unu are in cap. adik si “padure rece” desi te duce cu gandul la aer proaspat e tot cacofonie. adik nu e ceva de rau, doar pt ca incepe cu “cac”. e doar un titlu dat coincidentei divine ca un cuvant sa inceapa cu ce s-a terminat unul dinaintea lui. asa cum nici “piscot” nu e ceva rau, desi incepe cu “pis”. asaaaa copiiii..pt data viitoare sa faceti exercitiile de vocabular de la pagina 134 din cartea mov

 23. Septembrie 10, 2008 la 23:47
  link permanent
  Phosphoros zice ca:

  Iar acum, Mihnea se declara pe sine insusi un fel de Razboinic Iudeu al Luminii pe care noi, nenorocitii de profani goy, nu o putem vedea …

 24. Noiembrie 12, 2010 la 12:55
  link permanent
  kta.arad zice ca:

  :)))Interesante comentarii;)
  Exprimarea voastra,este una interesanta,imi place;)
  >:D<

 25. Noiembrie 12, 2010 la 12:57
  link permanent
  kta.arad zice ca:

  aveti si rime la unele cuvinte;)

 26. Mai 11, 2012 la 00:13
  link permanent
  21 kwietnia zice ca:

  You could definitely see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. Always go after your heart.

 27. Mai 11, 2012 la 01:16
  link permanent

  I genuinely appreciate this specific post. I’ve already been searching all over for this! Thank goodness I came across it on Bing. You’ve created my day! Thank you yet again..

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)