Atât de multe biserici şi, totuşi, nici un Dumnezeu

sari la comentarii

Mi se pare aproape admirabilă ambiţia societăţii noastre de a construi şi închina temple unor divinităţi contestabile sau măcar îndoielnice. Care, în majoritatea varietăţii lor, au promis că vor reveni cu scopul definit de a distruge tot şi a ne judeca. Dacă tot trebuie să le aşteptăm iminenta vizită, nu mai bine facem frumos curat şi stăm cuminţi în linişte?

Recent, am rămas în portofelul gol. Spun recent, când acum este încă departe atunci când voi lua salariul. Am epuizat până şi rezerva de fise picate după pat, scoase în momente de cruntă disperare cu coada de la mop şi investite în tăiţei şi usturoi, care apoi sunt preparate prin fierbere – după gust – şi adăugare de ulei de pe fundul cratiţei în care cândva se făceau cartofi prăjiţi, din sacoşa de rafie donată de Tudor. Plină. Ei, vremuri bune, de mult trecute. Să nu mă-nţelegeţi greşit, ai mei îmi trimit mâncare în găletuşe de smântână, de se strică în frigider, dar firesc că mai toate conţin ciuperci sau alte igrediente la şi de care eu sunt fie alergic, fie traumatizat din copilărie. Evident, bucatele alese trebuiesc să fie pe placul fratelui meu, că doar el stă acasă toată ziua nefăcând nimic şi n-o flămânzi, bietul.

Fiindcă se impune să întreţin singur gospodăria şi să-l menţin în viaţă şi pe Moafle, care trăieşte pe spinarea mea, toate din leafa-mi câştigată cu sudoarea frunţii şi sângele vărsat pe ţărâna patriei, am fost nevoit să dezvolt o metodă ingenioasă de a mă hrăni. Dar numai cât timp sunt la serviciu. Pentru că, odată ce viu acasă, sunt de strâns blidele sleite de pe masă şi închis borcanele cu murături împrăştiate pe toate rafturile şi tejghelele.

Vă destăinui şi vouă eficienta procedură de a vă asigura un trai măcar decent, cu speranţa că lucraţi pe undeva cu mai mulţi colegi nu atât de bine informaţi. Cât sunt la locul muncii, mă servesc dezinteresat, reţinut dar politicos de la fiecare coleg care mă îmbie ba cu câte un biscuite, ba cu câte un pahar de lapte, mai nişte covrigei săraţi, uite şi o brioşă dincoace, două pătrăţele de ciocolată de dincolo, astfel încât, prin pauza de masă, mi-am adunat aproape de-un festin, cu care mă delectez tacticos până sunt sătul. Uneori îmi rămâne şi pe orele plecării, să fiu zdravăn şi rumen, că mai toţi aduc ceva, iar eu am învăţat să fiu, prin rotaţie, mereu la locul şi la timpul potrivit, cu ceva treabă. Dacă chiar am o zi în care simt că vreau să mai schimb meniul, celălalte departamente sunt la doar câteva scări distanţă, pe care le cobor încet şi cu pauze, să nu leşin de efort. Mereu se găseşte câte ceva pe la secretariat sau chiar la contabilitate, unde e mai departe, dar merită, mâncarea fiind de-a dreptul exotică, că doamnele de acolo aduc găteli de acasă, nu prostii de alea din comerţ, ca tineretul.

Beneficiile acestor aranjamente sunt că voi nici nu trebuie vreodată să întoarceţi nimic în această piaţă a micilor serveli. De la voi vă asigur că nu ia nime’, fiind toate deja primite, iar norma şi scorul se pierd, mai ales când este atâta ofertă. Doar să nu faceţi imprudenţa să duceţi ceva, atât. Cândva, demult, aveam şi eu nişte clătite. Da’ asta era cândva. Demult. De atunci am crescut, m-am mai maturizat.

***

Aici o puteţi cunoaşte pe maică-mea, încercând să-i explice lui Dacian să îi intre în mail ca să-i accepte o invitaţie pe un Y!Group, ea nedescurcându-se. Cu invitaţia SAU cu intratul în mail, la alegere. Sau explicaţia. Închideţi toate celălalte ferestre, o să aveţi nevoie de concentrare.

MirmenExplicand

Apoi Dacian a sunat-o să-i recitească ce ea tocmai scrisese, să o facă să conştientizeze ce grosolănie a putut încropi din nişte cuvinte nevinovate… şi ea a zis că nu înţelege, că “Dacian n-are dicţie”. Şi, vă rog, nu încercaţi să o adăugaţi pe messenger. O să-şi formateze calculatorul.

***

Unii poate ţineţi minte poza asta, de prin peripeţiile de la Drighiu

JegShoes

Oricum, iaca ce primim la redacţie, de la aproape cea mai drăgălaşa Olivia, fanatică Jeg.

JegShoesOlivia

28 comentarii

zi si tu ceva
 1. Noiembrie 18, 2007 la 17:56
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  i’m back…..da, va rog nu vreau covor rosu si nici o petrecere…imi este de ajuns dragostea voastra. multumesc. acum, in legatura cu cele de mai sus: imi place ca ai scris decat cateva randuri din ceea ce vroiai poate sa scri in legatura cu cel de sus, dar, probabil, ti-ai adus aminte ca nu ai bani si ca trebuie sa manci, si te-ai decis sa ne povestesti si noua. metoda ta de a face rost de ale gurii, sa sti ca altii o stiau de mult timp. cam atat. cristo out.

 2. Noiembrie 18, 2007 la 18:00
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nici nu-i urmă de îndoială că, acum, după ce am relatat şi oficializat acest infailibil procedeu, tu îl ştiai de dinainte… Nu-ţi crapă, mă, obrazu’ de ruşine?

 3. Noiembrie 18, 2007 la 18:12
  link permanent
  noji zice ca:

  parola = aceas? :))

 4. Noiembrie 18, 2007 la 18:15
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu tocmai: “aceas” = “aceeaşi”…

 5. Noiembrie 18, 2007 la 18:25
  link permanent
  Oana zice ca:

  Acum inteleg eu de ce pofteai la spaghetele mele.

 6. Noiembrie 18, 2007 la 19:53
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  DARIUSE……EU L-AM INVENTAT DECI AR TREBUI SA TE TAXEZ PT CA IL FOLOSESTI SI PT CA L-AI EXPUS LUMII INTREGI FARA ACORDUL MEU!

 7. Noiembrie 18, 2007 la 20:00
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  apropo, ce mai fac cristi, margica, ionut?

 8. Noiembrie 18, 2007 la 20:02
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cine?

  N-ai inventat nimica, bă! DOVADA! Scoateţi-l afară! Ordine!

 9. Noiembrie 18, 2007 la 20:07
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  nu pot, dovada, vezi tu, s-a distrus cand m-au aruncat astia de pe insula d’if in mare si s-a pierdut in mare dar adaca vrei mergem pana in sicilia si luam o barca si o cautam impreuna….. cristi cuibus si restu din “sectie”

 10. Noiembrie 18, 2007 la 20:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  🙂 D-un’ căcat să ştiu? Oricum, minţi printre dinţi. AFARĂ!

 11. Noiembrie 18, 2007 la 20:38
  link permanent
  jojo zice ca:

  dolofanu’ lu’ mamica! te pup bai…

 12. Noiembrie 18, 2007 la 21:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pupaţi, vă rog, desigur. Dumneavoastră cine sunteţi? Din partea mirelui sau miresei?

 13. Noiembrie 18, 2007 la 21:40
  link permanent
  Valeriu zice ca:

  Băi, pune poza fără acoperirea conferită de plic, să vază lumea, fluciurele CCP. Şi asta fără să aplici vreo metodă de ştergere a dovezilor, radiere sau Photoşoape. Hai-hai!

 14. Noiembrie 18, 2007 la 21:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Acuma am făcut legătura cu fluturele. Mie mi se părea o alegerer nefericită de umplere a spaţiului alb. Mi-i lene acuma să pozez iară. Tura viitoare. Pun un fluture pe ceva, la întâmplare.

 15. Noiembrie 18, 2007 la 21:54
  link permanent
  Piticu21 zice ca:

  Aaaa … poza sexy cu jeg.

  Nici nu mai conteaza articolul nici nu conteaza comentariile … poza cu asta

  aaaa aa a

 16. Noiembrie 18, 2007 la 22:04
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dragă, ne stropeşti.

 17. Noiembrie 19, 2007 la 10:24
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @noji
  buei,fotografule,mindru alfabetizat 😛

 18. Noiembrie 19, 2007 la 10:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Se zice: “pozare!”

 19. Noiembrie 19, 2007 la 14:11
  link permanent
  mamatatasicopilul zice ca:

  caut cu disperare o imagine cu samponul de mar (de la Farmec parca, in bidon verde) din perioada 80-90.nu pierdeti timpul cu motoarele de cautare ca nu-i.adresa de email e buna asa ca puteti s-o livrati acolo.multumesc anticipat.

 20. Noiembrie 19, 2007 la 15:22
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ai nimerit unde trebuia, iubita mea. Frumoasa companie la care îmi fac treaba cu mândrie face campaniile Farmec. Voi încerca să te agiut. Da’ de unde-ai ştiut?

 21. Noiembrie 19, 2007 la 23:12
  link permanent
  Vera zice ca:

  Nu ti-o desenat si perisorul dupa picioruse.

 22. Noiembrie 19, 2007 la 23:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ai tu perişoru’ după picioruşe, acolo la tine. Noi, aici, în societate, îl avem hăpt pă.

 23. Noiembrie 20, 2007 la 00:12
  link permanent
  Vera zice ca:

  Mno, atunci pă.

 24. Noiembrie 20, 2007 la 03:17
  link permanent
  originalu' zice ca:

  Ba boule!(boule ce esti!) pai nu ti-am zis ca vin sa-ti fac io de mangiare numa sa-mi dai si mie o farfurie? Ultima oara cand am fost la tine ti-o placut ce am gatit. io vin sa gatesc intelegi?

 25. Noiembrie 20, 2007 la 03:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Poftiţi. Ultima dată, când ţi-am făcut parcă io ţie spaghete, de dânsa vorbeşti?

 26. Mai 11, 2012 la 01:20
  link permanent
  Roy Sneathen zice ca:

  Someone essentially help to make significantly posts I might state. That is the first time I frequented your web page and up to now? I amazed with the analysis you made to create this particular publish extraordinary. Great activity!

 27. Mai 12, 2012 la 02:10
  link permanent
  my free ipad zice ca:

  I am curious to find out what blog system you’re using? I’m experiencing some small security problems with my latest blog and I’d like to locate something a lot more safeguarded. Do you’ve got any recommendations?

 28. Iulie 17, 2012 la 15:01
  link permanent

  professional wedding photographers in md

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)