Am plecat iar.

sari la comentarii

PlecatIaraBors

Mnu, glumesc cum îmi şade-n fire şi simţiri. Sunt la un team-drinking profesional cu amanta Vitrina.

***

Ieri am purtat cu un conlistean de la mine din listă o discuţie foarte complexă, pornită de la cerinţa lui de a-i termina eu lui fraza interogativă “cum ar fi dacă…?”. Deşi el încerca să inducă ideea că i-ar trebui pentru şcoală sau ceva, sunt aproape convins că încerca să ducă totul spre a-mi cere bani. Fapt care eu încă n-am reuşit să-mi dau seama cum îi poate veni cuiva în cap – să-mi ceară mie bani, mă refer. Oricum, am delimitat un număr de trei variante pentru a doua parte din curiozitatea ridicată.

1. Cum ar fi dacă ar ploua invers?

Adică de jos în sus. Nu-mi explic fizic care-ar fi procesul şi nici nu-ncerc, dar, discutând prin firmă, am ajuns la concluzia că s-ar produce printr-un condens sau altceva de genul ăsta, care nu-i obiectul nostru de analiză. Acceptăm de comun acord că este posibil şi – de ce nu? – foarte probabil să se întâmple, aşa că ne îndreptăm atenţia spre urmări. Se pare că dilema nu face altceva decât să nască mai multe întrebări: Ce-am face cu atâta amar de umbrele? Mai relevant, cum ar arăta umbrelele viitorului? Unde s-ar duce apa, ar ploua tradiţional înapoi mai târziu? Ar mai fi o problemă, privită acum din această perspectivă?

2. Cum ar fi dacă ar ploua corect, dar cu cartofi prăjiţi?

Asta e drept că-i o dorinţă a mea mai veche şi am avut timp s-o dezbat în capul meu. Am numit fenomenul meteorologic-gastronomic “a cartofi-prejări”. Atenţie – a nu se confunda cu a cartofi-prăji, care înseamnă a găti cartofi prăjiţi; a cartofi-prejări înseamnă a ploua cu cartofi pai, să nu le încurcăm.

Din nou, doar mai multe curiozităţi corolare: Vara ar cartofi-prejări cu cartofi prăjiţi calzi, iar toamna şi-n iernile mai moi cu cartofi prăjiţi sleiţi? Primăvara ar fi cartofi prăjiţi proaspeţi? Sau toamna, că nu ştiu cum se culeg…

3. Cum ar fi dacă ar exista anti-bani?

Ce ar fi ei şi la ce ar folosi? Am înaintat ipoteza că, dacă cu banii cumperi, cu anti-banii, evident, vinzi. Prin definiţie, cu anti-banii ar trebui să vinzi orice, chiar dacă nu vor oamenii să cumpere, precum şi să vinzi lucruri ce nu se pot cumpăra. De exemplu, dacă cineva are 5 lei, iar eu am 5 anti-lei, eu îi pot vinde cu forţa o porţie de cartofi prăjiţi, fie că vrea, fie că nu. Cartofi prăjiţi pe care eu, apropo, i-am cules de pe jos pe gratis, după o cartofi-prejăreală scurtă de vară.

Tot sub incidenţa anti-banilor intră sentimentele, la categoria celor ce nu se pot cumpăra pe bani normali. Astfel, eu pot plăti o fată cu anti-bani să face sex cu mine cu de-a sila, cu prezumţia că o iubesc. Ea va trebui să folosească mai departe anti-banii în aceeaşi manieră, de exemplu pe minciunile cretine ce încearcă să le vândă zi de zi.

De asemenea, anti-banii nu pot fi falsificaţi. În cel mai bun caz, dacă cineva – prin absurd – ar reuşi aşa ceva, eventual anti-tipărindu-i pe anti-hârtie, tot ce ar putea să facă sunt bani normali, or aşa n-a rezolvat mare scofală, doar cu ăia nu poţi numai cumpăra.

Colegul meu iniţial de discuţie, rămas până la acest punct cu mult în urmă, a încercat să-mi impună “neutro-banii”, adică bani cu care nu poţi face nimica, or această supoziţie mi se pare obscenă şi îl bănui că inventează. Singurii bani despre care s-a auzit şi cu care să nu poţi face nimica sunt banii de Monopoly, or cu ăia poţi face o grămadă de lucruri, în ciuda menirii lor iniţiale.

***

Tot aţi cerut să vă povestesc despre familia mea, că vi-i dor de Moafle, că Mirmen şi că Carcea, ca să mă exprim aşa elegant. În acest răstimp, eu am tot încercat să nu, pentru a vă proteja pe voi de ce sunt eu nevoit să trăiesc. Dar bine. Iată!

Recent am primit pachet. “Ce frumos!”, veţi zice, nu trebuie să mănânc toate ciudăţeniile de prin gunoaie. CĂCAT! În pachet, bine împachetat într-o caserolă ermetică era asta:

SpaghettiAuschwitz

Ce ESTE asta? Nu ştiu ce credeţi voi că este, dar mie-mi aduce foarte tare a păr decolorat de vremuri, din ăla expus la Auschwitz, de la deţinuţi, de-l au ăia în lagărul evreiesc, acum muzeu, afişat, să-l vadă toată lumea, lângă sertarul cu proteze de membre şi rame de ochelari şi rădăcini de dinţi din aur.

Poate părinţilor mei li s-a părut că ar fi tăieţei sau unele culturi consideră această substanţă drept un aliment, dar eu îmi menţin teoria. Şi ştiu sigur că sunt pentru mine, fiindcă am primit şi alte bunătăţi… amestecate cu ciuperci, pentru frate-miu, normal, că mie nu-mi plac ciupercile de când eram mic. Că aşa fac ai mei: cum le iese ceva chiar bun… pac! ciuperci în mijloc. Să nu cumva să trebuiască să-mpărţim, să-i ia lu’ Moafle de la gura lui scumpă.

20 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iunie 5, 2008 la 08:44
  link permanent
  Elena zice ca:

  Cu atata agitatie, nu pot sa nu intervin si eu! Sa fac parte din aceasta miscare revoulutionara!

  P.S.: Dariuse, hai odata cu articolul nou! Te rooooooooooooooogggg!!!!!:((((((((

 2. Iunie 5, 2008 la 08:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Stai, dragă, că sunt lucruri de pregătit pentru dânsul. Nu mere aşa, hop-hop, ca revoluţiile aştea.

 3. Iunie 5, 2008 la 10:21
  link permanent
  toader zice ca:

  nu-l mai impuscati de data asta?

 4. Iunie 5, 2008 la 15:55
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Cred că fierbi prea mult tăieţeii de orez, se vor face ciulama… mai am o reţeta cu scoici, dacă vrei. 😀

 5. Iunie 5, 2008 la 22:00
  link permanent
  toader zice ca:

  uite ce cocalar nenorocit am gasit pe net.

 6. Iunie 5, 2008 la 23:13
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Unghe? (nu vă împacientaţi, acuma exportă filmu’)

 7. Iunie 5, 2008 la 23:19
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  S-a mutat mircu pe jeg si Darius e X-ul.

 8. Iunie 6, 2008 la 00:47
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  /mode +k +b UnCopilutz

 9. Iunie 6, 2008 la 09:20
  link permanent
  toader zice ca:

  asta e linku’.

  http://www.youtube.com/watch?v=JIE_gGMyItc

 10. Iunie 6, 2008 la 13:35
  link permanent
  krakilla zice ca:

  pai daca baiatul a fost inselat…peste chestiile astea nu treci usor! te pot marca toata viata. ar putea ramane singur, nemaiavand incredere in femei. a da, si e veche faza. cred ca are vreo 30 de ani acum…el

 11. Iunie 6, 2008 la 15:03
  link permanent
  ionutu zice ca:

  @everybody in dă casa mare
  nu mai zoriţi uomul (adică pe Dariusul), o să posteze ceva curînd…simţ io.. 😉
  @toader
  faza e într-adevăr un pic vechiuţă, dar foarte actuală..mai trist e că fratele meu de 12 ani o are pe calculator.. 🙁

 12. Iunie 6, 2008 la 15:06
  link permanent
  ionutu zice ca:

  pardon, fratele meu are 18 ani, confuzam cu văruţul meu de 12 ani..dar şi copchii ăia din Motru (care făcuseră un filmuleţ porno) parcă tot vo’ 12 anişori aveau, nu?

 13. Iunie 6, 2008 la 15:11
  link permanent
  toader zice ca:

  probabil ca asa se traieste republica autonoma cocalaria din cadrul republicii romaniei.

 14. Iunie 22, 2008 la 02:10
  link permanent
  anda zice ca:

  Se pare că dilema nu face altceva decât să nască mai multe întrebări: Ce-am face cu atâta amar de umbrele?
  =))
  mesaju` nu e musai, bre?:))
  ca la tipu` ala Liviu pe care vroiai tu sa`l lipsesti de gagica [ciudata pozitia ei in treaba asta] era ceva gen
  Nume [steluta]
  email * [steluta de care ziceam]
  website [fara steluta]
  mesaj [din nou, steluta care vasazica ca trebe sa baga]

 15. Iunie 22, 2008 la 02:21
  link permanent
  anda zice ca:

  mi`e lene sa citesc comentariile, probabil a mai zis asta vreunu` ca e cam previzibil: zi merci ca n`au ciuperci ^_^
  si ah ma gandeam acum, mie mi`e lene sa citesc comentariile astea, care sunt relativ putine.tu probabil nici n`o sa observi ca ti`am lasat asa ceva.oricum ar fi, si oricat ar fi de lingau si toate alea, ma gandeam asa ca imi place cum gandesti.poate au mai zis`o multi si poate nici nu conteaza parerea mea, ca nu te cunosc si mai ales, nu ma cunosti.da` daca mai ai sentimente asa pozitive,e bine sa mai zici cate`un din`asta.

 16. Iunie 22, 2008 la 06:50
  link permanent
  anda zice ca:

  ce exprimare de cacat.no,mi`era somn.acu` mi`e si mai.
  cum e`n europa…asta…bors?

 17. Martie 9, 2011 la 16:58
  link permanent
  grossmann zice ca:

  Chestia aceea este o fidea facuta din mungo(ofasole ce creste in China asemanatoare cu soia) sau poate fi fidea din faina de orez. Fara mistouri.

 18. Mai 21, 2012 la 21:59
  link permanent
  stampila :)) zice ca:

  una ideea cu plouatul invers, mam gandit si eu la faza aia de multe ori.
  dar cum ar fi daca sar inventa calculatoare (pc-uri) pe touch screen, adevarat sar strica mai repede dar sa recunoastem ar fi super distractiv, ai putea pune daca vrei si daca poti o poza cu un”viitor” calculator dinasta 😉 ms 🙂

 19. Mai 21, 2012 la 22:00
  link permanent
  stampila :)) zice ca:

  buna ideea cu plouatul invers, mam gandit si eu la faza aia de multe ori.
  dar cum ar fi daca s-ar inventa calculatoare (pc-uri) pe touch screen, adevarat sar strica mai repede dar sa recunoastem ar fi super distractiv, ai putea pune daca vrei si daca poti o poza cu un”viitor” calculator dinasta 😉 ms 🙂

 20. August 17, 2012 la 15:14
  link permanent
  Timo zice ca:

  Exact in locul asta am stat cand am pornit spre Londra, am avut un bulan imens! Dupa 15 minute m-a luat un tip din cluj cu un Vito si m-a dus direct pana la prima oprire programata: Venetia – 1100 km (my longest lift).
  Pentru cei interesati banala mea poveste:
  https://www.facebook.com/MeHitchhikingAroundEurope
  :p

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)