Adică, dacă există bani gheaţă şi bani lichizi, de ce n-ar exista bani vapori?

sari la comentarii

FIINDCA NE-AM LUNGIT LA LOW RIDERS CU PALINCA, INTALNIREA DE LA 14:00 ESTE DE FAPT DE LA 15:00. SERVUS.

Adică banii altcuiva, în contact cu mine…

M-am simţit precum o maică-mea la cratiţă, când m-a chemat cineva afară, iar eu am zis că “am ceva pus la downloadat”, de parcă aşteptam după cuverturile stoarse din maşina de spălat.

ULTERIOR:

LaLowRiders657

JegSiCanalia

***

Apropo, i-am trimis Marianschelui premiul, că deja era nesimţit…

 PremiuMarianschiu

Pentru că vine vara, voi merge în localitatea Bucureşti, cu ocazia acestui week-end al sfârşitului de săptămână. Acolo mă duc cu treabă. În primul rând, ca să negociez la sânge banii voştri daţi pe triciclul meu Pegas, pentru care aţi fost într-atât de darnici (avem 1001 RON şi banii încă curg în cont de la donatorii anunţaţi; nu întârziaţi să-i trimiteţi, pentru că nici eu nu voi întârzia să vă pleznesc). O să-ncerc să-l cumpăr mai ieftin nu ca să-mi rămână mie de-o gumă Turbo şi-un vargabeleş. Ci ca să vi-i împart pe toţi banii rămaşi îndărăt, după un complex calcul pe proporţii. Şi nu în ultimul rând pentru că nu-i aia achiziţie, dacă nu te-ai tocmit un pic pentru ea, dacă nu chiar să te ţigăneşti. Iar aici departe de mine gândul să folosesc sensul peiorativ şi discriminatoriu, referindu-mă exclusiv la târguieli sau tocmeli mahalageşti, ci vorbesc anume despre ţigani, acei oamenii de etnie romă de la care s-a derivat cuvântul, fapt cu care va trebui să vă obişnuiţi fără să vă mai căcaţi prea mult pe dumneavoastră… Pentru că asta fac ei şi nimic nu admir mai mult. Daţi-vă două palme corect politice şi apoi politice corect şi reveniţi-vă.

Pe de altă parte, excursia mea de la vară, în care voi face turul României pe bicicletă, îmbrăcat în mire, cu intenţia explicită de a intra la cât mai multe nunţi, cuprinde acum o nouă dimensiune.

Deoarece că iubiţii dragi de la lowriders.ro au găsit de cuviinţă să ofere prin donaţie o a doua bicicletă! Da. Asta au făcut. Izbucniţi în urale controlate, ca să putem trece mai departe.

Considerând că planul iniţial era să mai merg cu cineva (şi da, ştim deja cine-i alesul), gestul lor e binevenit, fiindcă n-aş dori să alerge persoana respectivă după mine şi să trebuiască să mă tot opresc să se odihnească.

În ziua de sâmbătă mă voi înfiinţa la depozitul lor, unde, în prezenţa reprezentanţilor companiei şi a consilierului meu pe probleme juridice şi fiscale, Canalia (creierul – generic spus – care a pus la cale întreaga operaţiune), fotograful meu oficial şi Arpi (care n-are vreun sens în tot cadrul, da’ vine), îmi voi însuşi simpaticul biciclu. Voi posta poze într-acest sens, odată cu primirea.

Desfăşurător

Sâmbătă
07:00 Ajungere.
07:10 Preluare de către Arpad Rezi Augustin.
08:00 Mers la biserică 4 ore.
12:00 Mers la depozitul Low Riders. Văzut toate modelele, pus mâna pe fiecare, răsturnat ceva vâscos, zgâriat o vopsea proaspătă, plecat cu ţoagla.
14:00 15:00 Mers la diverse băuturi cu anumite persoane cunoştinţe de-ale mele, unde pot ca să vină şi cetitori, în Lăptărie. [orice modificări vor fi anunţate aici; pot fi contactat, precum de obicei, la zeroşaptepatruunuzerodoioptşaptecinciopt]
17:00 Mers la spectacol cu Arpi.
20:00 Ceai dansant în vreun birt local.

Duminică

07:30 Aburcat biţa-n tren şi plecare. (această zi se poate gestiona în funcţie de ce magnifice programe artistice îmi sunt oferite pe parcurs, dar în principiu m-aş cam cărăbăna cât de timpuriu, că Bucureştiul e urât, iar oamenii din el aşijderea; voi)

***

AdSenţ

***

Am tot discutat cu prieteni şi apropiaţi succesul meu în materie de fund-raiser cu determinare, într-o manieră fără fund-kissing (unii ziceau c-ar trebui, pentru mai mult succes, să chiar mă aplec şi spre implementarea acestei proceduri, dar apoi au cedat şi cu forţa) şi alte şmenării. Şi am găsit de cuviinţă să mă intitulez în acest sens un venture capitalist cu capitalurile altor persoane. Nu ai de pierdut dintr-al tău şi ai de câştigat dintr-al celorlalţi.

Exemplu de servicii promovate de mine, fie abuziv, fie subliminal.

ServiciileDivine

De asemenea, s-a ridicat comparaţia între acest mod de câştig prin blog şi metodele tradiţionale, făcându-se o clară delimitare între ce-am reuşit eu şi cum alţii stau să numere clicurile.

Până acum s-au strâns bani pe Jeg în 3 circumstanţe, toate pentru mine. Mă bucur să observ că sunt iubit aproape la fel de mult cum mă iubesc eu şi mi se dovedeşte asta mai des decât o fac singur.

Prima dată a fost când chiar era nevoie, deoarece mi se stricase ustensila de scris, iar pe atunci nu câştigam o lecţaie. De atunci, de când câştig o lecţaie, a fost a doua ocazie, când nu era absolut necesar, deşi, paradoxal, supravieţuiam cu acei bani, da’ nu era nevoie să mă pun în acea situaţie, cu excursia mea în-jurul-lumii-prin-Europa. Iar ultima dată, acum, total degeaba, pentru triciclul Pegas. Deci mergem încet spre bine, deşi încă nu-s mulţumit. Aş vrea să ajung la statutul în care primesc banii şi produse gratis, când mi-s chiar în plus, nu doar pentru un scop stupid.

Un alt egzemplu.

Egzecut

[pentru ambele aceste fotografii avem să-i mulţumim unei tinere domniţe pe care nu mai ştim cum o cheamă şi nici nu-i găsim mailul, da’ să intre pe mine să-mi amintească]

Aşa. Şi cineva (care încă n-a achitat) sugera că până la urmă e tot o formă de monetizare a blogului. Adevărat. Am tot propovăduit ideea ne-preacurvirii blogului cu bannere, advertoriale, şantaj şi alte cheşti. Şi rămân la asta. Modelul inventat de mine este diferit: dacă vreu bani din asta, o să elimin intermediarul – care este eu, de cele mai multe ori. N-are rost să aibă lumea de-a face cu mine. N-o să facem schema complicată cititor-publicist-plătitor. De ce să să îmi mint eu mie cititorii că nu le vând reclamele altora, iar ei să se facă-ca-cum-virgulă nu ştiu pe ce dau clic,  în timp ce alţii, din spate, cu reclamele, să se mai chinuie să-i refuz cu consecvenţă? O să plătească bir cetitorii direct Jegelui, fără să vând ceva. Fiţi mereu peregătiţi să căcaţi banu’, deoarece cu siguranţă mai scornesc ceva ocazional care să merite.

 LowRiders

15 comentarii

zi si tu ceva
 1. Octombrie 29, 2008 la 17:57
  link permanent
  toader zice ca:

  adica ceva bionic bunaoara.

 2. Octombrie 29, 2008 la 18:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da. Bionic, să zicem.

 3. Octombrie 29, 2008 la 18:07
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Adevărul este ca o bicicleta cu panouri solare as vrea si eu.

 4. Octombrie 29, 2008 la 19:32
  link permanent
  jimerino zice ca:

  marinschi, prietene, amice (continuarea lu’ ile indraznesc sa cred ca o cunosti, desi….), camarade, tovaras de arme albe, stimate coleg, iti irosesti ironia fina ca piatra ponce pe mine. intr-un cadru mai restrans ti-as fi zis “hai sictir!”, ca atat ma duce capul. dar nu-ti zic, ca nu sade frumos.

 5. Octombrie 29, 2008 la 20:09
  link permanent
  mirmen zice ca:

  jim, marianscă, mînuţele suuus şi cumbaiaaa, vă rog!!!

 6. Octombrie 29, 2008 la 20:17
  link permanent
  jimerino zice ca:

  gusfraba nu merge? eu vreau! sa vie!

 7. Octombrie 29, 2008 la 20:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce simpatic e Gimel mai nou. 😀 Continuă… continuă…

 8. Octombrie 30, 2008 la 15:14
  link permanent
  toader zice ca:

  ba fetelor, daca va cumplati cu darius sa ii faceti cadou o mistrie. as avea si eu nevoie. voi participa la un concurs cu niste premii oarecare si el imi va trimete mistria. c’asa a facut si cu mariansky.

 9. Octombrie 30, 2008 la 15:52
  link permanent
  Zappy zice ca:

  nu mai faci un concurs? ca as castiga si io ceva.

 10. Octombrie 30, 2008 la 18:44
  link permanent
  toader zice ca:

  tu cumpleaza-te cu darius si cumpara-i o mistrie. cat mai repede. am nevoie peste o saptamana – doua. deci trebuie sa va si desmpartiti pana atunci.

 11. Octombrie 30, 2008 la 19:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, hai că putem ajunge eu şi Zapa la un acord comun, că doar oameni suntem, să ne despărţim direct.

 12. Octombrie 30, 2008 la 19:33
  link permanent
  Zappy zice ca:

  Da toader, gata, ne-am despartit deja. Da ce-o fi aia o mistrie? Si ce-am castigat?

 13. Octombrie 30, 2008 la 20:01
  link permanent
  toader zice ca:

  bai, cumpara-i mistrie si dupa aia te desparti.nu asa pac pac glob am rezolvat. trebuie sa ii dai mistria cadou si dupa aia va despartiti. nu ma intereseaza ce faceti in rest.

 14. Noiembrie 8, 2008 la 22:01
  link permanent
  Teo zice ca:

  bai sa iti traisca familia la 450 Euro iti iei o dacie de moare lumea… nu bicicleta!!! 🙂

 15. Iulie 1, 2021 la 03:15
  link permanent
  Madison zice ca:

  Howdy! Someone in my Myspace group shared this site with us so
  I came to look it over. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this
  to my followers! Excellent blog and superb design.

un trackback

 1. de la Blogul lui M@riansky pe Octombrie 30, 2008 la 12:15

  […] ca într-un final, după lupte milenare care au durat câteva luni, acesta să se decidă şi să-mi trimită bucata aia de carton (că de lanternă nici n-a pomenit vreodată) la care numa nu vroia să […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)