Darius Hero

Adică, dacă există bani gheață și bani lichizi, de ce n-ar exista bani vapori?

A

FIINDCA NE-AM LUNGIT LA LOW RIDERS CU PALINCA, INTALNIREA DE LA 14:00 ESTE DE FAPT DE LA 15:00. SERVUS.

Adică banii altcuiva, în contact cu mine…

M-am simțit precum o maică-mea la cratiță, când m-a chemat cineva afară, iar eu am zis că “am ceva pus la downloadat”, de parcă așteptam după cuverturile stoarse din mașina de spălat.

ULTERIOR:

LaLowRiders657

JegSiCanalia

***

Apropo, i-am trimis Marianschelui premiul, că deja era nesimțit…

 PremiuMarianschiu

Pentru că vine vara, voi merge în localitatea București, cu ocazia acestui week-end al sfârșitului de săptămână. Acolo mă duc cu treabă. În primul rând, ca să negociez la sânge banii voștri dați pe triciclul meu Pegas, pentru care ați fost într-atât de darnici (avem 1001 RON și banii încă curg în cont de la donatorii anunțați; nu întârziați să-i trimiteți, pentru că nici eu nu voi întârzia să vă pleznesc). O să-ncerc să-l cumpăr mai ieftin nu ca să-mi rămână mie de-o gumă Turbo și-un vargabeleș. Ci ca să vi-i împart pe toți banii rămași îndărăt, după un complex calcul pe proporții. Și nu în ultimul rând pentru că nu-i aia achiziție, dacă nu te-ai tocmit un pic pentru ea, dacă nu chiar să te țigănești. Iar aici departe de mine gândul să folosesc sensul peiorativ și discriminatoriu, referindu-mă exclusiv la târguieli sau tocmeli mahalagești, ci vorbesc anume despre țigani, acei oamenii de etnie romă de la care s-a derivat cuvântul, fapt cu care va trebui să vă obișnuiți fără să vă mai căcați prea mult pe dumneavoastră… Pentru că asta fac ei și nimic nu admir mai mult. Dați-vă două palme corect politice și apoi politice corect și reveniți-vă.

Pe de altă parte, excursia mea de la vară, în care voi face turul României pe bicicletă, îmbrăcat în mire, cu intenția explicită de a intra la cât mai multe nunți, cuprinde acum o nouă dimensiune.

Deoarece că iubiții dragi de la lowriders.ro au găsit de cuviință să ofere prin donație o a doua bicicletă! Da. Asta au făcut. Izbucniți în urale controlate, ca să putem trece mai departe.

Considerând că planul inițial era să mai merg cu cineva (și da, știm deja cine-i alesul), gestul lor e binevenit, fiindcă n-aș dori să alerge persoana respectivă după mine și să trebuiască să mă tot opresc să se odihnească.

În ziua de sâmbătă mă voi înființa la depozitul lor, unde, în prezența reprezentanților companiei și a consilierului meu pe probleme juridice și fiscale, Canalia (creierul – generic spus – care a pus la cale întreaga operațiune), fotograful meu oficial și Arpi (care n-are vreun sens în tot cadrul, da’ vine), îmi voi însuși simpaticul biciclu. Voi posta poze într-acest sens, odată cu primirea.

Desfășurător

Sâmbătă
07:00 Ajungere.
07:10 Preluare de către Arpad Rezi Augustin.
08:00 Mers la biserică 4 ore.
12:00 Mers la depozitul Low Riders. Văzut toate modelele, pus mâna pe fiecare, răsturnat ceva vâscos, zgâriat o vopsea proaspătă, plecat cu țoagla.
14:00 15:00 Mers la diverse băuturi cu anumite persoane cunoștințe de-ale mele, unde pot ca să vină și cetitori, în Lăptărie. [orice modificări vor fi anunțate aici; pot fi contactat, precum de obicei, la zeroșaptepatruunuzerodoioptșaptecinciopt] 17:00 Mers la spectacol cu Arpi.
20:00 Ceai dansant în vreun birt local.

Duminică

07:30 Aburcat bița-n tren și plecare. (această zi se poate gestiona în funcție de ce magnifice programe artistice îmi sunt oferite pe parcurs, dar în principiu m-aș cam cărăbăna cât de timpuriu, că Bucureștiul e urât, iar oamenii din el așijderea; voi)

***

AdSenț

***

Am tot discutat cu prieteni și apropiați succesul meu în materie de fund-raiser cu determinare, într-o manieră fără fund-kissing (unii ziceau c-ar trebui, pentru mai mult succes, să chiar mă aplec și spre implementarea acestei proceduri, dar apoi au cedat și cu forța) și alte șmenării. Și am găsit de cuviință să mă intitulez în acest sens un venture capitalist cu capitalurile altor persoane. Nu ai de pierdut dintr-al tău și ai de câștigat dintr-al celorlalți.

Exemplu de servicii promovate de mine, fie abuziv, fie subliminal.

ServiciileDivine

De asemenea, s-a ridicat comparația între acest mod de câștig prin blog și metodele tradiționale, făcându-se o clară delimitare între ce-am reușit eu și cum alții stau să numere clicurile.

Până acum s-au strâns bani pe Jeg în 3 circumstanțe, toate pentru mine. Mă bucur să observ că sunt iubit aproape la fel de mult cum mă iubesc eu și mi se dovedește asta mai des decât o fac singur.

Prima dată a fost când chiar era nevoie, deoarece mi se stricase ustensila de scris, iar pe atunci nu câștigam o lecțaie. De atunci, de când câștig o lecțaie, a fost a doua ocazie, când nu era absolut necesar, deși, paradoxal, supraviețuiam cu acei bani, da’ nu era nevoie să mă pun în acea situație, cu excursia mea în-jurul-lumii-prin-Europa. Iar ultima dată, acum, total degeaba, pentru triciclul Pegas. Deci mergem încet spre bine, deși încă nu-s mulțumit. Aș vrea să ajung la statutul în care primesc banii și produse gratis, când mi-s chiar în plus, nu doar pentru un scop stupid.

Un alt egzemplu.

Egzecut

[pentru ambele aceste fotografii avem să-i mulțumim unei tinere domnițe pe care nu mai știm cum o cheamă și nici nu-i găsim mailul, da’ să intre pe mine să-mi amintească]

Așa. Și cineva (care încă n-a achitat) sugera că până la urmă e tot o formă de monetizare a blogului. Adevărat. Am tot propovăduit ideea ne-preacurvirii blogului cu bannere, advertoriale, șantaj și alte chești. Și rămân la asta. Modelul inventat de mine este diferit: dacă vreu bani din asta, o să elimin intermediarul – care este eu, de cele mai multe ori. N-are rost să aibă lumea de-a face cu mine. N-o să facem schema complicată cititor-publicist-plătitor. De ce să să îmi mint eu mie cititorii că nu le vând reclamele altora, iar ei să se facă-ca-cum-virgulă nu știu pe ce dau clic,  în timp ce alții, din spate, cu reclamele, să se mai chinuie să-i refuz cu consecvență? O să plătească bir cetitorii direct Jegelui, fără să vând ceva. Fiți mereu peregătiți să căcați banu’, deoarece cu siguranță mai scornesc ceva ocazional care să merite.

 LowRiders

115 comentarii

 • Drum bun sa ai. De asemenea mai trebuie sa ai ceva:
  * grija mare cu cine te pui in compartiment. preferabil oameni in varsta. femei si barbati deopotriva.
  * sa fii atent la minoritati, nu mai lasa lumea sa-ti ghiceasca in palma.
  * nu-ti tine banii toti la un loc,imparte-i in functie de cate articole de imbracaminte porti.
  * fii atent in Sighisoara.si de-acolo incolo.
  * sa-ti iei servetele.uscate si umede,sa te stergi pe mana pentru a nu fi lipicios…prea lipicios.
  Odata ajuns in capitala, nu te face frate de sange cu tinereii din gara.poti sa mori.
  Atat.
  Te strang in brate,iti strang si mana si te pun la inima.Strans.

 • @ Marian S.

  المعكرونة البيضاء Cristal
  جعل أسنانك كما الحصان
  Jeg معا مرة أخرى Pegasu `
  ونحن نعلم أن هناك جيدة الغاز.

 • Te rog frumos ca să sugi, măgare! Nu înţelegi mecanismele încâlcite ale câştigării de bani pe bloguri, fiindcă n-ai perdut niciodată bani pe bloguri, ca să ştii cum îi; una dintre ocazii era în articolul trecut, când ai eşuat să pierzi şi n-ai reuşit să câştigăm împreună; în rest, te iubesc şi ştiu că e mutual aşijderea, ca să folosesc un pleonasm care nu poate să curprindă cât de tare-ai vrea să mă iei în braţe.

 • Mă pregăteam să zic ce-a zis şi toader. Articolul a început mişto (un paragraf, hai, două – chiar bune, am râs), îmi venea să exclam că s-a apucat Darius iar de scris. Cu S. Când-colo…ai scăldat-o. Sunt dezamăgit.

  Lasă-ne cu vrăjeala. Lowriders dat la tine biţă, tu pus la ei banner. Dacă tu nu avut cetitori (adică animalele de noi), ei nu ar fi dat la tine biţă. Căci ştiau că vei pune la ei banner. Pe care noi desigur am dat click. N-o tăt întoarece ca la Brăila, sozolino! Care eşti! Vezi că ai cam mult spaţiu alb pe stânga-dreapta. Bagă nişte bannere. Ceva cururi, ţâţe goale, găseşi tu.

  De la mine nu mai vezi bani.

 • Eu am hotărât că sunt o persoană care îndeplineşte o activitate publică importantă. În acest context sunt apărat de lege. De acum să nu mă mai supere nimeni pentru că îmi afectează sănătatea psihică. Iată şi pedeapsa înscrisă în Codul Penal.

  Art. 160
  Atentatul savarsit contra vietii, integritatii corporale ori sanatatii unei persoane care indeplineste o activitate importanta de stat sau alta activitate publica importanta, in imprejurari care fac ca fapta sa puna in pericol siguranta statului, se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

 • Hudrea, mai subtire cu Braila! Treaba se intoarce ca la Ploiesti si nu ca la mine, la Braila! E clar? La Braila se intoarce doar copilul de la tata, fetele de la Spania si baetii de la puscarie! Si uneori pasarili calatoare!

 • Aş dori să se aplice de test legea pe Hudrea, primu’. Dar nu se va putea, că nu-i capabil nici să-ncerce să streseze pe cineva. Iubireo. Bun, deci tot Adrian este primul de pe lista celor care nu se vor urca vreodată pe ţoagla mea.

  Acum mă voi culca o oră, două, cu Arpi-n braţe, după care voi purcede ca să o ieau. Am petrecut juma’ de noapte cu o ciurdă de pocăiţi, iar cealaltă juma’, în alt vagon, cu unu’ care avea Macu’ mai mare decât al meu. M-a frustrat.

  Vă ţiu la curent, bovine macabre (şi ciudoase, Hudrea). Şi vă iubesc. Puneţi de-un complot frumos, cât lipsesc.

 • Magus, Brăila, nu Ploieşti. Cu Ploieştiul e altă poveste. Nimic nu ştii.

  Chiar mă, că mi-a sărit în ochi data trecută, dar până am cetit toate prostiile tale şi am ajuns jos, la Bagă, am uitat să râd de tine. Mers la biserică 4 ore? Do tell. Io-s cu sufletul la gură. Nu ştiu ce-i ăla, dar am auzit şi io expresia asta în juru-mi.

 • Acum doar nu o să vrei să-ţi rezolvi frustrarea să-ţi iei un Mac mai mare, asta pe lângă Pegas. 🙂
  Măi Darius, nu se mai poartă mare, se poartă delicat… deşi “conform unor statistici, aproximativ 8o% din statistici sunt false”, vorba lui Zale, se pare că oricât de mare are fi, tot primii 10 cm sunt importanţi, sau inch, ţoli, GHz, grade Kelvin ori grade acetice, că nu ştiu în ce se măsoară mărimea unui Mac de Maca lui e-mai-lată ca a ta.

 • Acuma sa-ti dau si eu o idee, na, daca bani nu ti-am dat.
  Zici ca vii imbracat in costum de ginere. Pai de unde bre costum de ginere, ai vrut tu vreodata sa te insori si ti-a ramas costumul ??? In concluzie: bani de costum. Am zis !

  Si sa nu uitati diseara sa va dati ceasurile inapoi. Am si eu unul pe care am sa-l dau inapoi la magazin.

 • ”Los pop-ups se han bloqueado en esta pagina.Pulsa la tecla”ctrl” al hacer clic,si deseas permitir que estos se muestren.”
  ui asa-mi scrie mie cand apas inspre biciclete. deci frumos..”deseas” nu ”queres”…so queres.

  Pocainti hah? lasa ca da de ai plecat si tu urechea la vreo pilda.De pilda…?

 • …Dariuse, trebuie sa te dezamagesc – exista bani gazosi, adica banii electronici, adica cei care inlocuiesc monedele sau banncnotele…..is ca aerul, exista da nu-i vezi….

  …daca vrei sa faci o excursie in doi cu bitoakla, ca sa nu ai probleme ca-ti pierzi partenerul/partenera, te sfatuiesc sa apelezi la o bicicleta tandem…..asa pedalati impreuna, va opritoi deodata si efortulk cumulat este mai eficient decat in cazul a doua biciclete….deci recomand cu caldura – bicicleta tandem…

  …cum stai cu planul de cucerire a noii iubite?….

  …bibliotecarule, amice, vaz ca te paste depresia de toamna…o fi datorita zileor reci, desfrunzirii copacilor sau faptului ca toamna este un fel de “apus” al vietii, care ne aminteste ca nu suntem neMuritori?….

 • @ plopcupere
  Pe mine moartea nu mă sperie. Cât timp nu am murit, nu am certitudinea că sunt muritor. Pe mine nu mă sperie moartea, ci viaţa care aduce suferinţă.

 • pana cand murim,toti suntem nemuritori!si toti suntem nemuritori,atata doar,ca trebuie sa murim.

 • mirmen, sa stii ca.
  uite, intr-una din vinerile trecute a fostara o catastrofa financiara in america. 40% din economia americana si-a schimbat proprietarul intr-o zi. e, am simtit io in nari un miros incins de la cabluri. asa ca amoniacu’ cand pui pui ceva la cuptor cu E-uri.
  cam asa cred ca miros banii. e un miros inecacios si iritant.

 • dragă, s-a încălzit, un pic, economia; e ceea ce te poţi aştepta în sezonul alegerilor în, vai(ş-amar) atît de mimeticul sat global 😛

 • jeg-ii primesc biciclete de la lowriders moca. oamenii cinstiti tre sa si le cumpere cu autofinantare! io asa o sa fac. banner-ul a functionat. 10 milioane ce voi decarta io! Al dracu’ marketing!

 • Dragule,
  Din ce-am mai citit prin comentarii vad ca unii dintre vizitatorii tai sunt nemultumiti ca ai pus bannerul lowriders. Ei n-au de unde sa ne cunoasca pe noi si cu atat mai putin sa stie ca n-am cerut in mod expres sa-l avem pe blogul tau (asta nu ca ne displace ca-i acolo, adica aici… ma intelegi tu!). Oricum ca sa nu cream controverse te invit (pentru ca n-am sa te rog si nici n-am sa insist) sa-l scoti daca crezi ca e cazul.
  In alta ordine de idei, ai uitat palinca la depozit! Si chiar daca n-ai facut-o intentionat ai facut totusi un rau (?) pentru ca m-am simtit dator s-o consum in totalitate. Asta m-a facut sa ajung pe jos acasa, mult mai tarziu decat mi-am propus initial, sa am ceva discutii contradictorii cu prietena mea (care stia ca merg la o intalnire pe care n-as fi putut s-o aman in nici un caz). Aceasta vazandu-ma in starea respectiva m-a suspectat de fel de fel chestii si a trebuit sa o lamuresc. Bineinteles ca am mai pierdut momente pretioase din timpul meu de odihna si asta m-a facut sa lipsesc cu regret la intalnirea de seara. Multumesc pentru mesaje!
  Ma bucur ca te-am cunoscut, iti doresc “succesuri” si astept cu nerabdare sa ne vedem din nou!

 • Greşit, Goarge. Nemulţumit e Hudrele, care e mereu nemulţumit, muşteriu vechi, încearcă să agaţe-n orice, nu te agita. 😀

  Într-aceeaşi ordine de idei, nu scoţ nici un banner, că, până la strategia viitoare, îl meritaţi, chiar şi doar pentru clicuri de văzut. Să afle lumea, iar Hudrele să tacă, fiindcă n-o să se dea. 😀 Ştii că vorbeam de puterea de brand şi exclusivism, începem cu el. De fapt, îl iau după IP şi nu mai are voie să dea nici clic pe-un banner, dacă nu îşi cere cuvios voie-n prealabil. 😀

  Altfel, văz că măcar unu’ vre’ să îşi ia. Să-l tratezi cu maxim de respingere. 😀 Să se roage de tine, să stea lumea-n faţa depozitului, ca la iPhone. 😀

  Alienate – deci da, chiar aşa voi face, precum ai explicat mai sus. 😀

 • Draga Darius,

  Pe aceasta cale te anuntam ca noi nu mai pricepem nimic. Putem observa in poze o bicicleta (deci, cu 2 – doo! – roti), iar in text putem observa ca ea a fost donatie. (deci, fara – zerrrro! – bani)
  Putem sa te intrebam respectuos (a) unde este triciclul (deci, cu 3 – trii! – roti) pentru care am facut campanie de strins bistari? si (b) ce vei face matale cu doo cicle? (o bi- si o tri-)?

  Ai tai plini de afectiune,
  monica, Zapa si cei 70 de RONi.

 • N-am zis că sunt în negociere? N-am zis că-mi tre’ două, triciclul şi cea donaţă? N-am zis că triciclu-i la Prahova şi că banii n-au intrat încă toţi? N-am zis că vă ţin la curent cu tot, deocamdată aia donată etc.? Ce-ai, dragă?!

 • ….toadere, eufemistic vorbind, banii electronici sunt ca aerul, adica nu se vad sub forma traditionala – moneda si hartie ….am facut o “metafora” in ton cu ceea ce zicea darius…

  …bibliotecarule, adevarul este ca noi oamenii suntem niste “risipitori”, crezandu-ne pana in ultima clipa ca suntem nemuritori…daca nu ar fi asa, poate am fi mai atenti ce facem cu timpul nostru…poate am invata sa ne traim clipa de parca ar fi ultima…dar poate asta este si farmecul vietii…sa traim pur si simplu…imi plac la nebunie “excursiile” lui darius…are jeg un fel extraordinar de a-si “cladi” clipa…de a intra in timp, ca un bizon alb si de a trai…darius, cu bune si rele, cu infatuari juvenile, cu revolte neasteptate, cu plictiseli sau cinisme naive, reprezinta ceva foarte VIU,,,pe mine darius ma reconforteaza…ma scoate din “toamna” aceea teribila, ca un sfarsit de noiembrie, cand totul este cenusiu, copacii par schelete triste, iar in jur este numai noroi si tristete, iar lumea seamna cu un muribund care isi traieste ultimele clipe…darius ma scoate din tristetea acestei toamne pentru ca este foarte VIU…el are defecte si calitati ca viata insasi…

  …ups, cat patetism…as putea sa-mi trag doua palme, dar nu am de gand sa sterg nici un cuvant din ce am scris…

 • Chireo – tre’ s-o vopsească frumos şi să o personalizeze, drăgălaşii. Apoi mi-o trimic. Vineri, au zis. Iubiţii! Dragii am zis?

  Mărianschi: cu premiile AZI! Mă giur pe mămicuţa sfântă şi precistă din ceruri. Pentru bani, nu de alta…

 • Taci să nu te mai audă alţii să zică cum că am face bişniţă cu premii contra donaţii, că noi facem da nu tre să ştie ei. Zicem că tu abia acuma îţi găseşti timp să le trimiţi, iar după ce te-ai pozat cu ele, coincidenţa face ca eu să deversez fondurile la tine în cont. Bine? :mrgreen:

 • adica ti-o tuneaza.boxe,bradulet?full option?cum ti-o personalizeaza? pt tine sau pt insotitorul tau?pt tine cred ca nu,ca tu o sa mergi cu pegasul,nu?daca pt insotitor cine-i acela?omul se cunoaste dupa bicicleta.

 • ei cum i-o personalizeaza? o vopseste in culoarea ruginii, ii scoate o roata si ii pune frana invers.

 • deci prin comentariu ala, monica iti demonstreaza ca nici nu citeste ce scrii. adica nu da doi bani pe textele dale. chiar daca ele sunt de 3 lei. in schimb vine aici pentru conversat.

De Darius Groza

Sociale