Darius Hero

Adică, dacă există bani gheață și bani lichizi, de ce n-ar exista bani vapori?

A

FIINDCA NE-AM LUNGIT LA LOW RIDERS CU PALINCA, INTALNIREA DE LA 14:00 ESTE DE FAPT DE LA 15:00. SERVUS.

Adică banii altcuiva, în contact cu mine…

M-am simțit precum o maică-mea la cratiță, când m-a chemat cineva afară, iar eu am zis că “am ceva pus la downloadat”, de parcă așteptam după cuverturile stoarse din mașina de spălat.

ULTERIOR:

LaLowRiders657

JegSiCanalia

***

Apropo, i-am trimis Marianschelui premiul, că deja era nesimțit…

 PremiuMarianschiu

Pentru că vine vara, voi merge în localitatea București, cu ocazia acestui week-end al sfârșitului de săptămână. Acolo mă duc cu treabă. În primul rând, ca să negociez la sânge banii voștri dați pe triciclul meu Pegas, pentru care ați fost într-atât de darnici (avem 1001 RON și banii încă curg în cont de la donatorii anunțați; nu întârziați să-i trimiteți, pentru că nici eu nu voi întârzia să vă pleznesc). O să-ncerc să-l cumpăr mai ieftin nu ca să-mi rămână mie de-o gumă Turbo și-un vargabeleș. Ci ca să vi-i împart pe toți banii rămași îndărăt, după un complex calcul pe proporții. Și nu în ultimul rând pentru că nu-i aia achiziție, dacă nu te-ai tocmit un pic pentru ea, dacă nu chiar să te țigănești. Iar aici departe de mine gândul să folosesc sensul peiorativ și discriminatoriu, referindu-mă exclusiv la târguieli sau tocmeli mahalagești, ci vorbesc anume despre țigani, acei oamenii de etnie romă de la care s-a derivat cuvântul, fapt cu care va trebui să vă obișnuiți fără să vă mai căcați prea mult pe dumneavoastră… Pentru că asta fac ei și nimic nu admir mai mult. Dați-vă două palme corect politice și apoi politice corect și reveniți-vă.

Pe de altă parte, excursia mea de la vară, în care voi face turul României pe bicicletă, îmbrăcat în mire, cu intenția explicită de a intra la cât mai multe nunți, cuprinde acum o nouă dimensiune.

Deoarece că iubiții dragi de la lowriders.ro au găsit de cuviință să ofere prin donație o a doua bicicletă! Da. Asta au făcut. Izbucniți în urale controlate, ca să putem trece mai departe.

Considerând că planul inițial era să mai merg cu cineva (și da, știm deja cine-i alesul), gestul lor e binevenit, fiindcă n-aș dori să alerge persoana respectivă după mine și să trebuiască să mă tot opresc să se odihnească.

În ziua de sâmbătă mă voi înființa la depozitul lor, unde, în prezența reprezentanților companiei și a consilierului meu pe probleme juridice și fiscale, Canalia (creierul – generic spus – care a pus la cale întreaga operațiune), fotograful meu oficial și Arpi (care n-are vreun sens în tot cadrul, da’ vine), îmi voi însuși simpaticul biciclu. Voi posta poze într-acest sens, odată cu primirea.

Desfășurător

Sâmbătă
07:00 Ajungere.
07:10 Preluare de către Arpad Rezi Augustin.
08:00 Mers la biserică 4 ore.
12:00 Mers la depozitul Low Riders. Văzut toate modelele, pus mâna pe fiecare, răsturnat ceva vâscos, zgâriat o vopsea proaspătă, plecat cu țoagla.
14:00 15:00 Mers la diverse băuturi cu anumite persoane cunoștințe de-ale mele, unde pot ca să vină și cetitori, în Lăptărie. [orice modificări vor fi anunțate aici; pot fi contactat, precum de obicei, la zeroșaptepatruunuzerodoioptșaptecinciopt] 17:00 Mers la spectacol cu Arpi.
20:00 Ceai dansant în vreun birt local.

Duminică

07:30 Aburcat bița-n tren și plecare. (această zi se poate gestiona în funcție de ce magnifice programe artistice îmi sunt oferite pe parcurs, dar în principiu m-aș cam cărăbăna cât de timpuriu, că Bucureștiul e urât, iar oamenii din el așijderea; voi)

***

AdSenț

***

Am tot discutat cu prieteni și apropiați succesul meu în materie de fund-raiser cu determinare, într-o manieră fără fund-kissing (unii ziceau c-ar trebui, pentru mai mult succes, să chiar mă aplec și spre implementarea acestei proceduri, dar apoi au cedat și cu forța) și alte șmenării. Și am găsit de cuviință să mă intitulez în acest sens un venture capitalist cu capitalurile altor persoane. Nu ai de pierdut dintr-al tău și ai de câștigat dintr-al celorlalți.

Exemplu de servicii promovate de mine, fie abuziv, fie subliminal.

ServiciileDivine

De asemenea, s-a ridicat comparația între acest mod de câștig prin blog și metodele tradiționale, făcându-se o clară delimitare între ce-am reușit eu și cum alții stau să numere clicurile.

Până acum s-au strâns bani pe Jeg în 3 circumstanțe, toate pentru mine. Mă bucur să observ că sunt iubit aproape la fel de mult cum mă iubesc eu și mi se dovedește asta mai des decât o fac singur.

Prima dată a fost când chiar era nevoie, deoarece mi se stricase ustensila de scris, iar pe atunci nu câștigam o lecțaie. De atunci, de când câștig o lecțaie, a fost a doua ocazie, când nu era absolut necesar, deși, paradoxal, supraviețuiam cu acei bani, da’ nu era nevoie să mă pun în acea situație, cu excursia mea în-jurul-lumii-prin-Europa. Iar ultima dată, acum, total degeaba, pentru triciclul Pegas. Deci mergem încet spre bine, deși încă nu-s mulțumit. Aș vrea să ajung la statutul în care primesc banii și produse gratis, când mi-s chiar în plus, nu doar pentru un scop stupid.

Un alt egzemplu.

Egzecut

[pentru ambele aceste fotografii avem să-i mulțumim unei tinere domnițe pe care nu mai știm cum o cheamă și nici nu-i găsim mailul, da’ să intre pe mine să-mi amintească]

Așa. Și cineva (care încă n-a achitat) sugera că până la urmă e tot o formă de monetizare a blogului. Adevărat. Am tot propovăduit ideea ne-preacurvirii blogului cu bannere, advertoriale, șantaj și alte chești. Și rămân la asta. Modelul inventat de mine este diferit: dacă vreu bani din asta, o să elimin intermediarul – care este eu, de cele mai multe ori. N-are rost să aibă lumea de-a face cu mine. N-o să facem schema complicată cititor-publicist-plătitor. De ce să să îmi mint eu mie cititorii că nu le vând reclamele altora, iar ei să se facă-ca-cum-virgulă nu știu pe ce dau clic,  în timp ce alții, din spate, cu reclamele, să se mai chinuie să-i refuz cu consecvență? O să plătească bir cetitorii direct Jegelui, fără să vând ceva. Fiți mereu peregătiți să căcați banu’, deoarece cu siguranță mai scornesc ceva ocazional care să merite.

 LowRiders

115 comentarii

 • O sa-i puna geamuri electrice, inchidere centralizata, aer conditionat si ESP. Ca se sifoneaza costumul de ginere, ala despre care tot nu vrea sa spuna nimic.

 • nu nu,toate astea probabil pt insotitor,care o sa fie ori un NĂNAŞ/NĂNAŞA ori vornicul.ala cu plosca de vinars.ca totusi,Darius va ciurcula cu PEGASUL.asta era planul

 • Toader – cum e frâna invers? Ia viteză când apeşi? 😀

  Personalizează adică cu nişte floricici Jeg. Zapă – monica dă chiar 70 de lei! Dintre care şi pentru dvs.

  Marian S. – O să fie second-hand. Şi cât pot de penibil. 🙂

  Pe însoţitor n-aveţi cum să-l cunoaşteţi.

 • Draga Darius,

  Te anunt pe aceasta cale ca am dat chiar 70 de lei dintre care numai pentru mine, ca m-am razgindit. Ma duc sa dau niste suturi in cururi nerecunoscatoare. Revin imediat de la biroul Zapei.

 • l-am gasit, era subliminal. chiar, CNA o sa baneze ultimul spot Delaco al lui Cap, ala cu sala de clasa. ce ziceti?

 • Scoate de la cetitori, se pare, prin donaţie. Dar nu, din altceva nu prea. Doar la ocazii de aştea. Şi mie mi se pare surprinzător? Io nu m-aş citi, d-apăi să-mi dau bani. Zic, dac-aş fi altcineva. Dar fiind eu însumi – da, mă citesc şi da, îmi dau bani mie.

 • da, si eu ma gandeam. zappy scrie mai cadentat, monica scrie mai coerent, hudrea mai corect, basty mai interesant, mariansky mai consistent si rox pune poze mai faine. pe bibli nu il mai citesc fiindca scrie articole prea lungi.
  ce ar fi daca.

 • huooooooo!de ce-ati dat bani mah?!sa va rada asta-n nas?asa va trebe!si el se mira de ce public indoctrinabil are;o sa va subjuge,o sa va ceara sa faceti sex cu el la fiecare post,deci:ACEST MESAJ SE VA AUTODISTRUGE IN 5 4 3 2 1 0 -1 -2 -3 …

 • @ plopcupere
  Am să pun problema altfel, dacă mâine mor şi nu voi fi nemuritor, înseamnă că am trăit degeaba, deci nu e nici un păcat că am murit.

 • Manevră cu Pegasul de handicapaţi… de fapt o campanie de marketing era menită să aducă un milion de click-uri pe…

  Darius… încălţările alea strică tot aspectul, elaborat, al ţoalelor.
  “Măi făt-frumos
  Fi mai serios.”
  (CASSA LOCO)

 • pai da fatioare,da daca dadeam numa eu,la gunoi cu visuletele tale;cu 30 lei nici de una de jucarie nu-ti ajungea;eu pe ailalti ii certam ca mie mi-o pot ierta;de ce dati ma,ha?bis.
  @bibliotecare:multumesc,multumesc,de fiecare data cand injur incep sa ma simt util!

 • @ Darius stimate Groza
  Nişte pantofi fini de piele întoarsă şi cu talpa subţiere ar rupe la un asemenea outfit. Ar mai merge şi pantofi din catifea.

 • stilisti? eu cred ca esti dragut si fara pantofi de piele intoarsa, si fara costumas de mire, si fara alte costumase…deci gooolll?!?

 • Da tot cu camesha aia apari in toate pozele si filmuletele…. deja mi-i jena cu tine. pune mana pe bani si ia-tzi o tzoala ceva.

 • 😀 A mai fost discuţia cu chemeşile, drago. A ridicat-o iubitul Adrian Ciubotarele. Chestia-i că am vreo 20 de chemeşi din second. Toate frumoase şi prezentabile. Iar fiindcă nu sunt destul de cunoscut, dar sunt un pic, mi le-am împărţit pe media, ca să fiu uşor recognoscibil aceluiaşi public. Deci pe net n-apar decât cu chemeşa asta, pe Realitatea doar cu aia cărămizie, pe Antene doar cu aia verde etc. Ăăăhăhăhăhăhăhăhăhăhă!

 • Mi s-a parut ca i-ai trimis premiul lui M@riansky. De la caldura nu cred ca e din moment ce afara e frig. Dar o sa ma gandesc mai bine la ce am mancat. Poate am vreo alergie ce provoaca halucinatii…

 • Ah…si in legatura cu chemesile tale. Eu stiu niste poze de pe jeg in care esti imbracat cu alta camasa. Sau tot de la halucinatii mi se trage?

 • eu cred ca nu a trimis nici un premiu lui mariansky ci doar o scrisoare precum ca. afla-vom noi raspunsul mai incolo.²

 • Dar, daca tot o tunezi, vezi sa-ti puie si o centura de siguranta roz, pentru aspect artistic in trafice… 😀

 • auzi bade, dar prin Constanta nu vii sa-ti dau o bere si-un pegas vechi? (din ala “modern”, cu saua lunga si coarne mari)

 • Eu ma abtin de la comentarii. Astept doar sa vad ce-o zice hudrelul cand m-oi poza cu premiile. Si toderelul si Jimmy si restul carcotasilor :mrgreen>

 • marianschiule, sa-ti egzplic: cand cardesti gascanul (pardon! sponsorul, omul de bine, sugar daddy-ul) sa-ti doneze combinatie de 350 de euro, te pozezi cu combinatia ca sa se vada ca ai talent si esti shukar. daca primesti o bricheta sau ce trebuie sa primesti tu, lucru care valoreaza mai putin decat a 86-a parte din abonamentul de net (am calculat cat timp ai pierdut pe acilisa)….pozele nu fac decat sa te bage si mai mult in gaura. in concluzie, mergi in pierdere. constanta. si se agraveaza pe masura ce speri si postezi mai mult. trist?
  acest mesaj este un pamflet dar un sambure de adevar tot are. ram pam pam!

 • (hasitetepe si wewewe) youtube.com/watch?v=d9GPxvP9VGY&feature=related

  Aveti si voi dreptate dar pina acum nu se intimpla asta. Ziceam sa ai rabdare si sa vezi acest film, poate te inspiri si te dotezi corespunzator. Tipa aia le are, nu gluma !!!

 • Măi jimmică nuş’ ce bombăni tu acolo că numa-n fugă te-am citit dar din ce-am înţeles să te pozezi tu ca tot cocalarul cu gâscanul şi să pui poza pe haifaiv, bineee? Cât despre premiile lui Darius, poate că acuma nu au o valoare financiară foarte mare însă au o valoare morală imensă derivată dintr-un parcurs istoric presărat cu evenimente greu de explicat din punct de vedere ştiinţifico-religioso-fantastic şi pe care tu nu l-ai putea înţelege vreodată. Trist? Nu chiar, căci concluzia mea e că te-au cam păcălit ăştia care te-au abonat la net de-ţi percep tarife aşa mari… Dar nu-i bai, la ce pamfleţe nătăfleţe scoţi cred că se merită…

  Apropou, au sosit premiile şi le voi ridica în cursul zilei de azi. Stay tunned.

De Darius Groza

Sociale