Adelina, mă doare la banană de revista ta de nişă.

sari la comentarii

Ulterior: VICTORIE! Adelina a izbândit în doar 4 zile să copieze textul de mai jos din mail, perioadă în care a avut timp şi să bage câteva greşeli în loc de diacritice şi să-l pună cu mare autoritate pe mad3.ro. L-a şi semnat, dintr-un motiv sau altul, o să-mi închipui că fiind logată de pe userul ei, i se atribuie tot ce publică.

Şi mai ulterior: Și mai victorie! Aparent, Adelina s-a mai gândit vreo 2 zile şi a şters articolul de pe mad3.

De să tot fie vreo trei săptămâni încoace, o don’şorică care mie aş putea să-mi zic că-mi repugnă cu spume, mă tot somează riguroasă, printre greşeli de scriere, pe diverse căi şi mai anume toate, să îi scriu un editorial pentru publicaţia ei online, aflată la începuturile-i glorioase, axată pe publicitate. Precum mie îmi place să particip, dacă nu cumva mai mult încurc, n-am avut vreo greaţă inspiraţională să îmi dau un text publicului lor, că nu mă durea tastatura.

Am însă o profundă oroare faţă de Adelina, căci despre ea este vorba. Situaţia este cu atât mai dificilă, pentru că îmi place foarte mult de iubitul ei, Vlad, cu care mă aveam bine, până când nu m-am mai avut bine. Toţi trei am fost colegi la Vitrina. Acum sunt doar eu coleg.

Datorită acestor sentimente, nici unul nu ne mai înţelegem luaţi doi câte doi, în afară de ei, deci practic eu cu Vlad, că de ea nici că-mi pasă.

Mai nou, ea s-a destrăbălat online prin acest site de care vă zic, cu a cărui activitate nu are nici în clin, nici în mânecă, însă care, prin meritul binevoitor al contributorilor, există. Mna, acum Adelina se încăpăţânează să colaborăm, chit că am folosit toate şansele să fiu galant în scârba mea.

Aşa că eu, băiat de comitet, am acceptat fără de crâcnire şi i-am redactat articolul de mai jos, alimentat direct din călimara mea cu liberă exprimare de culoare să-mi sugi pula. Pentru că el – previzibil – nu a mai văzut lumina publicării la destinaţia sa iniţială şi fiindcă s-a considerat de cuviinţă de către Adelina însăşi că ea nu poate face subiectul propriei sale incompetenţe, da’ altfel să-i facem content pe de gratis, după ce ne fute la cap fără încetare, mă gândesc că la fel de bine pot să-l pun şi aici, cu un link deontologic către unde trebuia să apară, din condescendenţă pentru cei care până acum au clacat insistenţelor şi s-au chinuit s-o satisfacă, ca să-i tacă pizda aia de gură. Mai jos, în forma în care trebuia să apară, dacă era Internetul liber, după cum se zvoneşte şi nu durea adevărul, după cum suferă cei care încearcă să se trateze de el:

Adelina, mă doare la banană de revista ta de nişă.

Bine? Nu pentru că ar fi dilentantă. Nu pentru că nu mi-ar plăcea mie personal de ea. Nici pentru că m-aş dau eu rotund şi mai deosebit de context, deşi fiecare ar fi îndeajuns motiv.

Însă mă lasă offline mad3.ro-ul tău pentru că tu eşti diletantă şi pentru nu-mi place mie personal de tine şi pentru te dai tu rotundă, niciodată în vreun context care să te avantajeze. Înţelegi odată? Îţi scriu acest editorial exclusiv ca să nu mă mai freci la coacăză de acum încolo, pe toate canalele posibile pe care ai ambiţia să mă seci, de parcă n-am şti foarte clar amândoi că nu te respect şi am cele mai mici intenţii să te tolerez când sunt pus în dificila circumstanţă: să lămurim înainte să-ncep că n-am nici o dispoziţie pentru gărgăunii tăi.

Trecând peste aceste aspecte care, într-o lume mai senină, nu ar fi o piedică în relaţia de bun augur ce-am avea-o – dar care se potrivesc de minune situaţiei noastre – îţi fac concesia să recunosc că m-ar bucura nespus să putem trata un subiect mai de doamne-ajută, dar, Adelina, trebuie să pricepi că nu se face un “IQ Ads pentru publicitatea clujeană”, când tu nu ai publicitate clujeană.

De abia o duce IQ Adsul de capul lui la Bucale, să găsească ceva mai acătării între vodafoanele ălora de două parale şi networkingul lor de mii de like-uri, adunate de pe la conturile în serie ale fomiştilor de plasme.

Deci pentru ce căcat ne-am uita noi, de la ţară, circumspect unii spre alţii, şi ne-ar pătrunde ideea ilustră să facem o şezătoare la rândul nostru despre acelaşi nimic pe care nu-l au nici ei? Nu mai bine – zic! – să facem, să avem despre ce vorbi, decât să vorbim neavând ce face?…

Vezi tu, o să îţi cânt despre degeabismul momentan al MAD3 şi mă bucur în acest sens că nu aveţi funcţia de comentarii pe site, ca ulterior să fiu forţat de împrejurări să-mi irosesc şi mai multă vreme pe dezbaterea mustindă de orgolii şi stupid a opiniei pentru exprimarea căreia am investit deja mai mult decât merita.

Noi nu avem advertising în adevăratul sens, cel de aur, undeva în apropierea palpabilă, că nu este de cumpărat, trebuie să ni-l dezvoltăm singuri, Adelina, de ce eşti toantă?

Ce avem sunt nişte produse şi servicii – în mai toată piaţa – fiecare cam la fel cu următorul, ale unor producători (clienţii noştri) de cele mai multe ori prea speriaţi să se diferenţieze măcar prin comunicare, dacă nu prin obiectul vânzării şi prea limitaţi în bugete şi viziune ca să se rişte.

Ce avem noi sunt nişte creativi cu un oarecare potenţial la (şi prea rar peste) limita confirmării, bine scuzată de o confuzie omogenă între înfrângeri nedreapte şi propria indolenţă, care s-au apucat de treaba asta prea în graba inspiraţiei, nefiind pregătiţi pentru toate muile breslei. Şi ce mai avem sunt nişte accounţi tocaţi între creaţie şi client, da’ altfel plini de bune intenţii şi lipsiţi de reale împliniri în a-i mulţumi desăvârşit pe toţi deodată, cu reflectare imediată în materialul de comunicare final, uneori viciat până la nociv.

Şi avem un public care de cele mai multe ori se va uita tâmp la ceva ce se duce mai departe decât ambalajul de plafar al vreunui ceai sau ţâţoase de stock atârnând pe blocuri de Mănăştur scurgându-li-se call-to-action-uri în scârba briefului printre bucile adunate-un pic cu fotoşopul.

Pornind pe firul ăsta cu tot felul de încâlcituri, nu se-ntâmplă aşa de des pe cât am vrea să se coboare din Ceruri Iisus din dreapta Tatălui la cumpărături.

Aşa că la ce căcat ai mai dat banii pe hosting? Nu mai bine hai începem cu a scoate ideea aia genială, a umbla pe apă până s-o-ntâmpla minunea s-o înţeleagă clientul lucid, nu buimac de la 5-6 propuneri adiacente la kil, să ştie de ce-o cumpără pe bani, nu pe şaorme şi să prindă cu succes la publicul ăla nu prea pretenţios? Nu mai bine hai să fim cât mai profesionişti putem, că sigur n-o să ne iasă din primele încercări şi dup-aia vedem unde ne adunăm la o gură de Internet, să ne batem pe umeri.

Apropo, la mulţi ani, c-am văzut pe Facebook.

***

***

40 comentarii

zi si tu ceva
 1. August 24, 2010 la 06:07
  link permanent

  Păi dacă tot a venit anotimpul întrebărilor, am şi eu o îndoială…JEG-ul pare că urăşte de fapt femeile dar… nu pare că displace bărbaţii. Citind JEG-ul foarte rar câte un bărbat este criticat, şi asta mai mult prieteneşte, amical. Femeile în schimb sunt atacate pe JEG cu o furie aproape compulsivă…

 2. August 24, 2010 la 09:41
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  dejnu, mult prea conflictual subectul, nu e de comentat, tăceţi, tîmpiţi.
  s-au pronunţat cu gura plină cuvinte grele : pulă, muie (scuze, am băgat de la mine, mi-era dor), idiot, banană, copulează, şcl.
  ce se poate comenta ar fi numele de famiglie. interesante. şi o spun ca unul care are un nume de te cruceşti, aşa că n-am parti-pris-uri.
  dej domnu’ sulea degeaba s-ar mărita cu domnişoara adelina, că l-ar chema sfoară.
  păi de ce ar fi mai bine asta? sulea e mult mai nobil, macho, torero, ole!
  eu nu m-am măritat cu iubita mea pentru că m-aş fi numit foarfecă. aşa ceva nu e de suportat, mai bine o viaţă lipsită de dragoste curată.
  în rest, greşeli de tipar. se scrie “Tatălui”, nu “Talăui”, dragă xerxese. de partea cealălaltă, greşeli de logică şi de exprimare a acestei lipse de logică, dar e normal avînd în vedere că e vorba de o femeie, nu de un om.

  şi de fapt, ce mă doare pe mine: burta. nu mai beau în viaţa mea, semnez olograf.

 3. August 24, 2010 la 10:05
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Biblel – putem constata, așadar, că neatacându-te nici măcar amical pe tine, ești mai mult decât o femeie.

 4. August 24, 2010 la 11:45
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Si totusi temperaturile nu mai depasesc 30 de grade. Ciudat.

 5. August 24, 2010 la 12:37
  link permanent

  Darius… păi nu era vorba despre tine, ci despre JEG, adică politica editorială a jurnalului.

  Dacă mergi acolo unde link-ul trimite spre EU, vei vedea că pe lângă editorialiştii Darius şi Pamfil… JEG-ul este cuprins şi de un colectiv iresponsabil, mai ales editorial. JEG-ul îi implică pe toţi, cu sau fără responsabilitate sau iresponsabilitate.

  PS.
  Fie vorba între noi, eu pe Pamfil îl suspectez de excese de misoginism. Cred că este şi frustrat pentru că nu a mai apărut de foarte mult timp în prim-planul JEG-ului, deşi a început ca vedetă.

 6. August 24, 2010 la 12:51
  link permanent
  artpi zice ca:

  si acum sa ne inveselim! yuhuuu, in cerc! Ia cu spirala!
  http://www.youtube.com/watch?v=p9D-RMZSFss

 7. August 24, 2010 la 15:32
  link permanent
  zamo.ca zice ca:

  eu m-asteptam sa fie ceva cu Adelina Timpurilor Noi, da’ merge si-asa.
  sa stii ca n-ai facut nicio treaba daca ea tace din pizda ei de gura, cata vreme continua sa gandeasca cu curu.

 8. August 24, 2010 la 15:33
  link permanent
  zamo.ca zice ca:

  na, ca mi-a luat-o artpi din mana.

 9. August 24, 2010 la 15:36
  link permanent
  Petrov zice ca:

  hohoho =)))

 10. August 24, 2010 la 16:59
  link permanent
  Costin zice ca:

  mai Darius, imi datorezi cam 50 lei ca tat m-am cacat pe mine de ras si amu tre sa spal (apa, detergent si curent).

 11. August 25, 2010 la 15:41
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aparent, Adelina s-a mai gândit vreo 2 zile şi a şters articolul de pe mad3, după ce se gândise vreo 4 să-l pună. Însă i-a luat mai puțin decât prima oară!

  Să vedem ce decizie ia următoarea dată și dacă se încadrează în mai puțin de 24 de ore.

 12. August 25, 2010 la 15:56
  link permanent
  zamo.ca zice ca:

  Eu nu cred ca tu esti constient de cum influentezi mediul inconjurator. Daca Adelina a prins acum o aversiune pentru banane?! De unde-si mai ia ea potasiu si multe alte oligoelemente in timp ce exerseaza esofagul?!?

 13. August 25, 2010 la 16:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Au. AAAU! Ahahahaaau.

 14. August 25, 2010 la 18:19
  link permanent
  daniel rus zice ca:

  tot e bine că face progrese

 15. August 25, 2010 la 19:27
  link permanent
  Marian S zice ca:

  65. Nu mai vreau 69. Ia sa vedem cine-l apuca, hi, hi, hi…

 16. August 26, 2010 la 11:48
  link permanent
  seiceanul zice ca:

  mi-ar placea sa vad politicieni care sa se atace atat de subtil. din pacate nu se intampla

 17. August 26, 2010 la 13:23
  link permanent
  daniel rus zice ca:

  @seiceanul: asta ar însemna că au ajuns acolo datorită inteligenţei şi nu prea se aplică în multe cazuri

 18. August 26, 2010 la 15:16
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  68.
  hai repede, care-l scrie pe nr. 69 are-un brand în gură de la marian.
  hai, să-l ajutăm pe om.

 19. August 26, 2010 la 15:18
  link permanent
  F zice ca:

  ottffsse? ha? nush despre ce zici.

 20. August 26, 2010 la 15:49
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Otetefeseeule, daca F e femeie m-am scos !!! Multumesc pentru propunere, ai avut o idee minunata, trebuie sa fac cinste !!!

 21. August 26, 2010 la 15:59
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  mareane, e de-ajuns s-o rezolvi atît de bine încît să facă ea cinste.
  decît că cam pare mascul.
  dar te descurci tu.

 22. August 26, 2010 la 17:51
  link permanent
  jimerino zice ca:

  mareane, eu zic sa-l/s-o spargi la kekosan oricum ar fi, cu orice riscuri. sa se invete minte odata, ca nu-i mai satura Dumnezeu de atata jeg.

 23. August 26, 2010 la 19:37
  link permanent
  costin zice ca:

  ma, numai eu am vazut asta? chiar nimeni n-a avut rabdare sa parcurga revista aia de ..

  http://mad3.ro/insider/Adelina-ma-doare-la-banana-de-revista-ta-de-nisa

 24. August 26, 2010 la 23:44
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Măi, dar cît (ce,cum) plăteşte fata, că îi scriu eu articol de nu poa` să-l ducă ?

 25. August 26, 2010 la 23:47
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Auzi, jegule, ce scrie la Adelina, ca esti web dEvision director !
  (Adelino, nu mai corecta, ca am deja un print screen).

 26. August 26, 2010 la 23:57
  link permanent
  zamo.ca zice ca:

  Marian S: o fi pun on “devious” >:)

 27. August 27, 2010 la 12:00
  link permanent
  Gia zice ca:

  Pe mine ma mira o chestie de ceva timp. In Cluuuji, toate numele de dudui incep cu ”Ad” sau “And”? De ce?

  In afara de Timea, desigur.

 28. August 27, 2010 la 12:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dăcât că cu tăt și cu Timea, deoarișce că-i din Oradea.

  Chit că Ada și ea-i din Alba Iulia.

  Însă Adelina, într-adevăr, este de pă nicări, eșuată-n Cluj. Aici ai dreptate, exceptând că te-nșeli, dacă te referi doar la sfera Jeg, în opoziție cu a te referi la Cluj în general, caz în care tot nu ai nimerit. Dar da.

  Deci ce?

 29. August 27, 2010 la 13:45
  link permanent
  Flo zice ca:

  advertisingu-i labareala , consecinta a unei labareli si mai mari. de ce atata zazanie pe marginea unei labareli? puneti dracu mana si cititi o carte.

 30. August 27, 2010 la 17:48
  link permanent
  Victor zice ca:

  “Datorită acestor sentimente, nici unul nu ne mai înţelegem luaţi doi câte doi, în afară de ei, deci practic eu cu Vlad, că de ea nici că-mi pasă”

  ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha. una dintre cele mai tari propozitii (sau e un enunt?) scrise pe jeg.ro

 31. August 27, 2010 la 18:36
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Ca bine le zice Flo, la ora 13,45. Subscriu.

 32. August 27, 2010 la 19:27
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Eu am suprascris, ce mai pot face…

 33. August 30, 2010 la 11:30
  link permanent
  Cosmin zice ca:

  Adelina e nehotarata!

 34. Februarie 22, 2012 la 23:42
  link permanent
  alupigus zice ca:

  ADELINA ROPE- you suck more than I do PUNCT

 35. Mai 11, 2012 la 00:54
  link permanent

  Wow, superb website layout! How long are you currently blogging for? you create blogging appear easy. The look and feel of your internet site is fantastic, let alone this content!

 36. Februarie 9, 2013 la 12:32
  link permanent

  Basketball7 p.mirielle.Mn for Mi Think Large TEN7 r.l.Baylor found at Okla Claim ESPN7 l.s.Marquette during To the south Fl ESPN27 signifiant.s.Financial institution break in for Street. John’s ESPNU, WBBR (1130 Have always been)5 g.michael.Knicks by Wizards MSG, ESPN (Before 2000.Six FM)7 w.michael.Cincinnati found at Providence SNY7:31 delaware.t.Louisvi [url=http://borselouis-vuitton.webs.com]Louis Vuitton Outlet[/url] lle found at Rutgers MSG+, WOR (710 AM)Five:25 w.l.Netting found at Pistons Indeed, WFAN (660 AM/101.In search of FM)Seven t.michael.E Louis by Fordham CBSSN9 k.t.Iowa within Wisconsin Giant TEN9 s.t.Spurs on Timberwolves ESPN [url=http://china-granite-marble-quartz.com/]slate tiles tile,tombstones[/url] On the lookout for l.m.Stanford located at Arizona ESPNEWS9 l.e.Might [url=http://borse-louisvuittonoutlet.webs.com]borse louis vuitton[/url] at TCU ESPNU10 k.s.Denver Talk about with Nv CBSSN10 w.e.Ut with Oregon Assert PAC12Hockey7:26 p.l.Bruins on Canadiens NBCSNSoccer2:31 [url=http://borselouisvuittonoutlet.webs.com]Louis Vuitton Sito Ufficiale Borse[/url] k.meters.Brazil within The united kingdomt FSC2:55 g.e.Alemania Aachen during The french language ESPN29:30 t.s.Jamaica from Mexico ESPN2Horse Rushing [url=http://louisvuittonsitoufficiale.webs.com]borse louis vuitton[/url] 14:40 p.meters.Gulfstream Ch. Seventy one Carry out @NYPostsports

 37. Aprilie 30, 2013 la 20:07
  link permanent
  CLARE OVERY zice ca:

  Apache HTTP Node type: “Apache/2.Three.Twelve (Unix)Centimeter Machine created: “Apr Twenty two Twenty [url=http://pliagelongchamppascher.weebly.com]sac longchamp pliage[/url] 09 20:Thirty three:35” URI: /o [url=http://toms-officialsite.webs.com]toms outlet[/url] pinion/editorial-school- [url=http://michaelkors-outlet.angelfire.com]michael kors outlet store[/url] district-is-doing-its-homework-1.4549815 mod_nvhandler cit [url=http://christianlouboutin-france.weebly.com]soldes louboutin[/url] individuals cod [url=http://louisvuitton-italia.weebly.com]louis vuitton borse[/url] ice: 120511 mod_nvhandler program content: HTTP project infraction mod_nvhandler fault rule: 8

 38. Noiembrie 28, 2013 la 07:21
  link permanent
  outletpkfrv zice ca:

  billig canada goose jakke dame mPf;8 [url=http://www.umeavandrarhem.com/parajumpers.asp]parajumpers long bear[/url] X:LnE cheap uggs for sale $M$=g [url=http://silsden.net/check.asp]coach factory outlet store online[/url] a-kn” [url=http://www.generation5.org/cl/]christian louboutin sale[/url] E@;QR

 39. Aprilie 26, 2014 la 07:10
  link permanent
  kbfqrutizs zice ca:

  aqrthkfh, cncufmrnha

 40. Ianuarie 17, 2015 la 15:45
  link permanent

  I see something truly special in this website.
  Jackson State iPhone 4s Cases Sketchy Chevron

3 trackback-uri

 1. […] umane, pe care am mai menţionat-o în multiple ocazii, variind de la ambiţiosul Andrei Gubaş, prietenul Adelinei sau prietenii noilor prieteni ai fostelor mele […]

 2. de la Facebook Fans Buy pe Decembrie 16, 2011 la 00:11

  Related.. Trackback…

  […]the time to read or visit the content or sites we have linked to below the[…]…

 3. […] cerc a gainii fara cap. Pai nu-i pacat ? N-ar fi proasta asta, asa cum ar fi majoritatea celorlalte proaste cu gargauni aiurea-n cap mai fericita, sau macar mai linistita daca nu le-ar fi mintit mami ca ambitia-i lucru bun, fara sa […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)