Darius Hero

Adelina, mă doare la banană de revista ta de nișă.

A

De să tot fie vreo trei săptămâni încoace, o don’șorică care mie aș putea să-mi zic că-mi repugnă cu spume, mă tot somează riguroasă, printre greșeli de scriere, pe diverse căi și mai anume toate, să îi scriu un editorial pentru publicația ei online, aflată la începuturile-i glorioase, axată pe publicitate. Precum mie îmi place să particip, dacă nu cumva mai mult încurc, n-am avut vreo greață inspirațională să îmi dau un text publicului lor, că nu mă durea tastatura.

Am însă o profundă oroare față de Adelina, căci despre ea este vorba. Situația este cu atât mai dificilă, pentru că îmi place foarte mult de iubitul ei, Vlad, cu care mă aveam bine, până când nu m-am mai avut bine. Toți trei am fost colegi la Vitrina. Acum sunt doar eu coleg.

Datorită acestor sentimente, nici unul nu ne mai înțelegem luați doi câte doi, în afară de ei, deci practic eu cu Vlad, că de ea nici că-mi pasă.

Mai nou, ea s-a destrăbălat online prin acest site de care vă zic, cu a cărui activitate nu are nici în clin, nici în mânecă, însă care, prin meritul binevoitor al contributorilor, există. Mna, acum Adelina se încăpățânează să colaborăm, chit că am folosit toate șansele să fiu galant în scârba mea.

Așa că eu, băiat de comitet, am acceptat fără de crâcnire și i-am redactat articolul de mai jos, alimentat direct din călimara mea cu liberă exprimare de culoare să-mi sugi pula. Pentru că el – previzibil – nu a mai văzut lumina publicării la destinația sa inițială și fiindcă s-a considerat de cuviință de către Adelina însăși că ea nu poate face subiectul propriei sale incompetențe, da’ altfel să-i facem content pe de gratis, după ce ne fute la cap fără încetare, mă gândesc că la fel de bine pot să-l pun și aici, cu un link deontologic către unde trebuia să apară, din condescendență pentru cei care până acum au clacat insistențelor și s-au chinuit s-o satisfacă, ca să-i tacă pizda aia de gură. Mai jos, în forma în care trebuia să apară, dacă era Internetul liber, după cum se zvonește și nu durea adevărul, după cum suferă cei care încearcă să se trateze de el:

Adelina, mă doare la banană de revista ta de nișă.

Bine? Nu pentru că ar fi dilentantă. Nu pentru că nu mi-ar plăcea mie personal de ea. Nici pentru că m-aș da eu rotund și mai deosebit de context, deși fiecare ar fi îndeajuns motiv.

Însă mă lasă offline mad3.ro-ul tău pentru că tu ești diletantă și pentru nu-mi place mie personal de tine și pentru te dai tu rotundă, niciodată în vreun context care să te avantajeze. Înțelegi odată? Îți scriu acest editorial exclusiv ca să nu mă mai freci la coacăză de acum încolo, pe toate canalele posibile pe care ai ambiția să mă seci, de parcă n-am ști foarte clar amândoi că nu te respect și am cele mai mici intenții să te tolerez când sunt pus în dificila circumstanță: să lămurim înainte să-ncep că n-am nici o dispoziție pentru gărgăunii tăi.

Trecând peste aceste aspecte care, într-o lume mai senină, nu ar fi o piedică în relația de bun augur ce-am avea-o – dar care se potrivesc de minune situației noastre – îți fac concesia să recunosc că m-ar bucura nespus să putem trata un subiect mai de doamne-ajută, dar, Adelina, trebuie să pricepi că nu se face un “IQ Ads pentru publicitatea clujeană”, când tu nu ai publicitate clujeană.

De abia o duce IQ Adsul de capul lui la Bucale, să găsească ceva mai acătării între vodafoanele ălora de două parale și networkingul lor de mii de like-uri, adunate de pe la conturile în serie ale fomiștilor de plasme.

Deci pentru ce căcat ne-am uita noi, de la țară, circumspect unii spre alții, și ne-ar pătrunde ideea ilustră să facem o șezătoare la rândul nostru despre același nimic pe care nu-l au nici ei? Nu mai bine – zic! – să facem, să avem despre ce vorbi, decât să vorbim neavând ce face?…

Vezi tu, o să îți cânt despre degeabismul momentan al MAD3 și mă bucur în acest sens că nu aveți funcția de comentarii pe site, ca ulterior să fiu forțat de împrejurări să-mi irosesc și mai multă vreme pe dezbaterea mustindă de orgolii și stupid a opiniei pentru exprimarea căreia am investit deja mai mult decât merita.

Noi nu avem advertising în adevăratul sens, cel de aur, undeva în apropierea palpabilă, că nu este de cumpărat, trebuie să ni-l dezvoltăm singuri, Adelina, de ce ești toantă?

Ce avem sunt niște produse și servicii – în mai toată piața – fiecare cam la fel cu următorul, ale unor producători (clienții noștri) de cele mai multe ori prea speriați să se diferențieze măcar prin comunicare, dacă nu prin obiectul vânzării și prea limitați în bugete și viziune ca să se riște.

Ce avem noi sunt niște creativi cu un oarecare potențial la (și prea rar peste) limita confirmării, bine scuzată de o confuzie omogenă între înfrângeri nedreapte și propria indolență, care s-au apucat de treaba asta prea în graba inspirației, nefiind pregătiți pentru toate muile breslei. Și ce mai avem sunt niște accounți tocați între creație și client, da’ altfel plini de bune intenții și lipsiți de reale împliniri în a-i mulțumi desăvârșit pe toți deodată, cu reflectare imediată în materialul de comunicare final, uneori viciat până la nociv.

Și avem un public care de cele mai multe ori se va uita tâmp la ceva ce se duce mai departe decât ambalajul de plafar al vreunui ceai sau țâțoase de stock atârnând pe blocuri de Mănăștur scurgându-li-se call-to-action-uri în scârba briefului printre bucile adunate-un pic cu fotoșopul.

Pornind pe firul ăsta cu tot felul de încâlcituri, nu se-ntâmplă așa de des pe cât am vrea să se coboare din Ceruri Iisus din dreapta Tatălui la cumpărături.

Așa că la ce căcat ai mai dat banii pe hosting? Nu mai bine hai începem cu a scoate ideea aia genială, a umbla pe apă până s-o-ntâmpla minunea s-o înțeleagă clientul lucid, nu buimac de la 5-6 propuneri adiacente la kil, să știe de ce-o cumpără pe bani, nu pe șaorme și să prindă cu succes la publicul ăla nu prea pretențios? Nu mai bine hai să fim cât mai profesioniști putem, că sigur n-o să ne iasă din primele încercări și dup-aia vedem unde ne adunăm la o gură de Internet, să ne batem pe umeri.

Apropo, la mulți ani, c-am văzut pe Facebook.

***

Ulterior: VICTORIE! Adelina a izbândit în doar 4 zile să copieze textul de mai jos din mail, perioadă în care a avut timp și să bage câteva greșeli în loc de diacritice și să-l pună cu mare autoritate pe mad3.ro. L-a și semnat, dintr-un motiv sau altul, o să-mi închipui că fiind logată de pe userul ei, i se atribuie tot ce publică.

Și mai ulterior: Și mai victorie! Aparent, Adelina s-a mai gândit vreo 2 zile și a șters articolul de pe mad3.

***

***

87 comentarii

 • ahahaheheehehahihihiohohohohhhhuhuhuhhhehehehaahahahuhuhuuhihohohohhihihi. pardon. ma scuzati, mi-a scapat.

 • Chestia asta e ca un medicament amar ce trebuie luat neapărat. Mă bucur că l-a luat altul în locul meu. Deci, greşală mare făcuşi, maică. Da’ de-aia gigantică, precum… infinitul. “de parcă n-am ştii foarte clar amândoi”. Ştim, da? Şi vei fi bun şi nu vei şti despre ce vorbesc şi vei şterge aceste minunate cuvinte, pentru tot restul vieţii universului. Bine.

 • În rima memorabilă a formației Braxy Girls, Sebastian (o să mă adresez prin tine grupului): “[…] tu nu știi să iubești!”

  Mitru: e ca ălea de pe internet.

 • Hah! Că doar acu’ am scris cât de enervant e cu “iese” şi “iasă”… Culmea-i că le folosesc oamenii tot timpul invers. De-ar sta cu capul în jos, poate-ar vorbi corect.

 • Mariene, că am uitat să te luminez: ea o vrut și tot ea n-o vrut, aproape deodatăhăhăhăhă.

  Alexandră… îi bine. Tu ești din Alba, de unde s-a născut impasul iepurelui.

 • Grup mare de persoane:
  – Ba Sebi, a zis Darius ceva despre comunicarea Vodafone si despre agentia care le face? Ca tu mai vorbesti cu el.
  – Nu ma, n-am auzit nimic, nu cred c-a zis.
  – Nicio parere, nimic?
  – Ma, nu stiu…ma mai uit pe blogul lui si va zic.

  Mai tarziu, un grup chiar mai mare de persoane:
  – Na ma, te-ai mai uitat? Si-a zis Darius Groza parerea despre comunicarea Vodafone sau despre agentie?
  – Da ma, chiar am uitat sa va zic…zicea ca vodafoanele sunt ale alora de doua parale.
  – A, ok, in sfarsit.
  (grupul se risipeste, lumea continua ce avea de facut)

 • jiuolkjukfgjohtrouo;tjhp;tkhp; f’gl’l lbn,g/h’ ‘n’ h’cngn; :’HG:Nl’n;. ./;h;mph]
  ;l;n ‘,’n ,lhlj’fpkh’p ipb[-;ln’lh.;l hl ;n’hm[hlmk[‘ ;/]m;h;mjh
  ;khjmk;,jh
  k,bnhlj;’]
  ugv/’k]u
  jk’
  ij’l]k
  ,’knm ‘nj
  tj’y;h/;hn’n/bh’hb ;jh.’mhblmH@lk.'[.j’jm’jmjmhmhj;u]
  ‘kjh'[k
  j,j
  ,’
  kj’
  kj;
  j’lk
  i[
  l’o9;p.]’;/n;’
  ];m

 • Păi, nu fac icter să pun link, pentru ăia care i-au făcut favoarea să-i scrie articolele şi cu care nu s-a gândit să facă pe afectata, că îi bun scrisul pe degeaba, primit de la milostivi. Şi n-om sta în taina necunoaşterii, doar ca să nu le scap un pic de trafic, că nu suntem la gazeta de părete, să şoptim subtil.

 • darius groza o face iara pe imbecilu’ cand gelozeste o fata pentru pretinu’ ei care ii baiat bun si ala nu ii mai da bani de chestii fiindca i-a zis gagica ca ii nesimtit si atunci groza o jigneste pe fata ca de ce isi face ea prost meseria ca ea nu are ce sa caute acolo si sa nu se mai dea desteapta ca nu.

 • Deci Adelina e geloasă pe mine, iar Vlad nu mai îmi dă bani mie (ei?… ea lui?), deoarece i-a zis Adelina că-i nesimțit (el, eu?)… de aici încolo am înțeles.

 • Interesant post 🙂
  Imi place cand se spun lucrurile pe nume, de fapt asa ar trebui sa ‘ezicste’ comunicarea on-line. Astept reactia duduii, fii bun si zi-ne si noua finalu’. Presimt caderea unui ‘comunicat important’ pentru…nimeni, conform caruia duduia te-a intrebat sfios daca poti/vrei/stii s-o ajuti intr-ale promovarii, si tu te-ai repezit ca o bestie la jugulara ei. Urat gest :)) Dar fooooarteeee sanatos.

 • prietenul adelinei care era baiat bun nu iti mai da bani ca cica esti nesimtit daca zice adelina si atunci tu ai o problema cu faptul ca fata ti-a cerut un editorial pentru initiativa ei pentru care nu iti da nici un ban ca oricum esti un nesimtit care se da mare si ea a incercat sa iti dea o sansa dar tu esti orbit de gelozia care nu iti da pace fiindca ala era baiat bun si nu mai e baiat bun cu tine fiindca adelina a incercat sa iti dea o sansa dar tu iar ti-ai dat in petec.

 • Până acuma s-a teoretizat și că îs gelos c-o vreau pe Adelina și că îs gelos că mi l-a răpit pe Vlad. O să-mi asum că te referi la ambele variante de gelozie, cumulate.

 • Da, așa cred și eu. Noji își exprimă cu greutate afecțiunea, în rest e doar un fetiș sexual ce i l-am refuzat în copilărie și c-o tură-și face reclamă l-a fotoblogul ăla care nu mai e foto de când a plecat din Zalău și nu mai e blog de când a ajuns cu cursa în gară la Cluj.

 • Din pacate Darius nu stie cateva lucruri, pe langa cele pe care le stie, si numai pe alea le tot face.

  1. revista nu e a Adelinei. Revista e facuta de 4 oameni din Cluj, printre care si Adelina si este a cui scrie la ea. Adica a cui e rugat sa scrie de catre macar unul dintre cei 4. Revista va trebui sa se auto-genereze in timp, fara cenzura si cu oricate orgolii.
  2. faptul ca Darius e director de departament de doua persoane in cea mai mare agentie de publicitate din afara Bucurestiului il pune intr-o situatie bizara, deoarece nu e in advertising si isi ia banii de la Mihaela pe textele de pe carti de vizita. Cred ca toti care au fost intr-o agentie din cluj stiu ca pe ce lucreaza Darius nu e brief. Pur si simplu nu se face unul.
  3. revin la unu pentru ca decurge si din doi: revista nu e despre cum e advertisingul din cluj ca si cel de bucuresti, ci e exact despre cum nu seamana deloc cele doua. Daca e cu carti de vizita, asa sa fie. Daca e cu orgolii, asa sa fie. Daca cei care lucreaza in “advertisingul” din cluj isi baga pula in el, asa arata.
  si 4. (ca nu mai am timp acum) Dupa ce Calin a scris articole si a asteptat cam o saptamana sa apara in revista imi dau seama cat de grabit e Darius sa treaca la concluzii. Nu iti fa griji Darius, faptul ca Adelina ti-a raspuns ca esti un idiot, nu insemna ca nu publica textul tau. Integral.

 • Da, mi-a răspuns, până am întrebat când apare, după care n-a mai răspuns. O să bănuiesc că verifica din punct de vedere al tehnoredactării toate articolele care stăteau la coadă în faţa mea, ca să nu apară cu copy-paste pline de greşeli pe site. Dar griji că o să ajungă să-l pună într-un final nu-mi făceam. 😀

  Nu ştiu cum lucrai tu (mai ales în proiectele în care colaborai fix cu Adelina pe dindărătul briefului), însă pe web, cei doi care lucrăm, încercăm să băgăm pe gât brief-ul clientului ca pe un medicament, în măsura în care putem şi cu ambiţia asta am început. Dacă asta nu funcţionează, îl facem noi, cum ne chinuiam şi împreună cu tine. Doar că încă n-am renunţat şi-am plecat.

  Totuşi, suntem în aceeaşi piaţă de publicitate clujeană pe care o descriam, aşa că înţeleg că-mi dai dreptate.

 • Încep să duc dorul la postările cu şi despre toalete!

  http www youtube.com/watch?v=RgeQmNJBCAk

  Şi pentru ăia care nu observă niciodată nimic… Uşile, deşi aveau gaură pe jos, de se vedeau picioarele, erau capitonate… Mă înţelegi?

 • Incredibil că pe băiatu’ ăla de a făcut site-ul îl cheamă Vlad SULEA. Eu m-aș fi însurat repede și aș fi luat numele nevestii, numai să n-o cheme Poola.

 • Darius, am să-ţi dau dreptate de această dată. Pentru că ai dreptate. Totodată ţin să menţionez că am completat şi anume câmpul “Website” ca să nu mă mai intrebi tu dacă mai există. De existat există, el, aşa, de capu’ lui!

  Numa’ bine,
  noji

 • Darius, de ce esti idiot? Din nou! Nu te saturi de poantele tale? Vezi ca plictisesti lumea si iti cere postari despre toalete.

  Adevarul e ca m-am gandit asa 2 secunde daca sa postez articolul tau sa nu (pentru ca problema ta cu mine nu are legatura cu MADE) dar totusi am ales sa postez.

  Dupa ce te-a durut foarte tare la banana de revista mea, te-a interesat foarte tare cand postez articolul. Iata http://mad3.ro/insider/Adelina-ma-doare-la-banana-de-revista-ta-de-nisa . Articolele se posteaza de obicei LUNI. Te-ai grabit ca si fata mare la maritat.

  Sa iti fie de bine!

 • Te-ai gândit aşa, patru zile… Timpul trece mai încet când gândeşti tu.

  Vezi cât îți ia să corectezi cuvintele în care te-ai gândit (câte două secunde pe fiecare) să scoți diacriticele manual. Și scoate-le tăte, dacă tăt ești acolo și tăt te-ai apucat…

 • “Am însă o profundă oroare faţă de Adelina, căci despre ea este vorba. Situaţia este cu atât mai dificilă, pentru că îmi place foarte mult de iubitul ei, Vlad, cu care mă aveam bine, până când nu m-am mai avut bine. Toţi trei am fost colegi la Vitrina. Acum sunt doar eu coleg.“

  Hai că de-abia acum m-am prins. Băi, aşa se întîmplă cînd se bagă o femeie în iubirea candidă şi curată dintre doi bărbaţi. Pfuuu !

 • Marian S, mare dreptate ai. Jimerino, si mai mare. 🙂
  Darius draga, tot nu ti-a trecut? De ce nu ii lasi tu pe Vlad & Adelina in pace?

 • nu stiu cine a Adelina si nici nu cred ca vreau sa stiu, dar de ce ar fi publicat asa ceva? nu imi explic. si s-a si gandit 4 zile (sau cate or fi fost). eventual un raspuns la atacul tau, care este unul bun, dar asa?!

 • Băi, dar ce nu pricep eu aici e de ce ar scoate cineva diacriticele dintr-un text bine scris deja. Adică şi de ce le-ar scoate manual când există opţiunea “replace”, dar de ce le-ar scoate din principiu.

  Nu ajunge că celelalte “articole” despre “publicitatea clujeană” (care-s de fapt despre lipsa totală de publicitate clujeană – oh, da, le-am citit şi n-am priceput nimic pentru că nu ştiu pentru cine sunt scrise) sună stupid dintru început fără diacritice? Trebuie stricate şi cele care vin direct scrise frumos, să înţeleagă omul?

  De ce, adelina care nu apare nici în lista cu “oameni ai mad3”?

 • Record de căsătorii la Primăria Cluj-Napoca, 72 de cupluri şi-au unit destinele într-o singură zi

  Un număr de 72 de cupluri s-au căsătorit, sâmbătă, în faţa ofiţerului Stării Civile al Primăriei Cluj-Napoca, stabilind un record de cununii oficiate într-o singură zi.

  Record de căsătorii la Primăria Cluj-Napoca, 72 de cupluri şi-au unit destinele într-o singură zi (Imagine: Mediafax Foto)
  Primarul Sorin Apostu a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că este bucuros de faptul că un număr atât de mare de tineri clujeni au ales să îşi unească destinele într-o singură zi.

  “Sunt bucuros că 72 de cupluri au ales să îşi unească destinele într-o singură zi la Cluj-Napoca, stabilind un record de căsătorii civile. Municipiul are 72 de familii noi, cărora le urez casă de piatră. Suntem printre primele primării din ţară care mai oficiem căsătorii în week-end şi vrem să păstrăm această tradiţie”, a spus Apostu.

  Potrivit acestuia, în acest an, la Primăria clujeană au fost înregistrate până acum 1.404 căsătorii, din care peste o mie au fost oficiate în zilele de sâmbătă şi duminică.

  Cununiile civile au avut loc în aer liber, în foişorul amplasat de municipalitate în Parcul Central din Cluj-Napoca.

  Duminică urmează să fie oficiate alte 34 de căsătorii, tot în parc.

 • a, am remarcat intrebarea adelinei. mi se pare foarte cu schepsis :
  “darius, de ce esti idiot?”
  urmatorul articol pe jeg trebuie sa ne dea raspunsul la aceasta chestiune. cu totii ne intrebam de ce darius, carevasazica, e idiot. doar ca noi avem si raspunsul. amu’ ar fi timpul sa avem si punctul lui de vedere.

 • ba,a observat, totusi, careva ca jeg a crescut? poate s-a chiar maturizat. a inceput sa scrie despre chestii profesionale, se cearta, argumenteaza, e expert, in felul lui, pula mea, e barbat.
  ba, decat sa te certi ca bou’ cu toate boauele, nu mai bine pui tu pula serios la treaba, sa scoti un mic palarist jegos? ca m-am saturat sa fiu singuru’. ma rog, in afara de toader, da’ omu’ a fost oarecum constrans de apropierea termenului de expirare.

 • 1
 • 2
De Darius Groza

Sociale