“A fii” sau a nu “fii”

sari la comentarii

Ca să scrii o carte trebuie să ţ-…

Ca să scrii o carte trebuie să nu te întrerupă nimeni! Ca să scrii o carte trebuie să ţi se fi întâmplat ceva. Trebuie să te îmbeţi sau trebuie să-ţi fi murit cineva. Sau, ca să scrii o carte, trebuie să nu ţi se fi întâmplat nimic.

Trebuie să ţi se fi întâmplat (sau nu) destule pagini. Trebuie să ştii să scrii sau să ai cuiva cui să-i dictezi repede-repede, când îţi vine ideea. Trebuie să te întorci, s-o corectezi, că ideea ta nu e niciodată destul bună. Cartea ta, în ansamblu, oricum nu e niciodată bună, oricât ai corecta-o. Depinde cât de mult le place şi cât de buni sunt cei cărora le place. Ca norocul pentru ei, nu sunt eu scriitorul şi nici voi cititorii ca să scriem, respectiv citim o carte prea curând.

Şi dacă n-ai ceva de notat sub pat, cartea ta nici măcar nu e. Sau laptopul. Laptopul trebuie să fie bun, mai bun decât cartea, pentru că e mai scump decât ea şi pentru că dacă bootează greu, puteai să fi avut mai bine o hârtie şi-un pix. Nu atât de bune cât cartea, mai ales că-s goale.

Trebuie să ai cine să ţi-o vândă, cine să ţi-o cumpere şi cine să ţi-o citească. Dacă e bunicică, îmi mai trebuie să-ţi mai facă şi poate că ar trebui s-o scumpeşti.

Cărţile mai bune nu au semn de carte, că dacă îs mai bune, o să ţină minte cititorul unde a rămas. Dar asta ţine în principal de tipar. În tipar se decide mai mult sau mai puţin dacă e bună. Aşa că trebuie specificat anume: “să nu-i puneţi, vă rog, semn de carte”. Printre cele mai bune cărţi sunt cele cu cel mai mare raport de pagini citite per timp.

Într-o scală comparativă, cartea oricui ar fi cea mai bună, atâta timp cât oamenii ar fi arşi pe rug, dacă n-o citesc, măcar ca unul dintre aspectele neconvenţionale ale campaniei ei de marketing.

Ca să scrii o carte ar fi preferabil să ştii să scrii “să scrii” cu un doi i şi să nu scrii “scri” cu un i, în formă negativă, ca la “Fii!” şi “Nu fi!”, dacă verbul “a fi” nu ar fi copulativ şi nu i-ar trebui (cu un singur i) nume predicativ. Dar el este. Şi să scrii “cu doi i”, nu cu “doi de i”.

De fapt, nu: ca să scrii o carte, ar fi bine să te-apuci.

***

BajeleNoji

[mulţumim, Nojea]

***

Partea a doua a articolului…

Imbecilul de frate-miu, cunoscut mai mult pe Internet şi în viaţa reală mai puţin drept “Care Dacian?”, a lipsit recent din apartamentul nupţial, durată de vreo o luna de zile, pe motiv că – zice el – s-a dus în Germania, cu lucrul. În tot acest răstimp, a publicat pe fotoblogul său un număr total de 3 poze, dintre care una când s-a întors, din Zalău. Ştiindu-l noi cum lucrează – în sensul că nu – şi cum nu face de fapt poze diafragmă declanşată după diafragmă declanşată – în sensul că ba da – ne rămâne decât să deducem că Dacian a lipsit – da – şi-a luat aparatu cu el – da – însă a făcut doar poze pentru industria porno, deoarece s-a întors cu bani.

Concluzia, odată puse detaliile cap la cap, a fost simplă. Mai mult decât asta, nu-l credem nici c-a ieşit din ţară, da’ nici nu-l bănuim că ar fi întreţinut sex, chiar în contextul propice acestei activităţi.

Ştim cu siguranţă că s-a întors pripit şi s-a tuns urgent, ca să-şi schimbe înfăţişarea. Care, dacă o analizăm la nivel de freză, ne dă un indiciu cu privire la categoria de pe site-urile unde-au ajuns pozele sale. Dar nu înclinaţiile sexuale sunt subiectele discuţiei noastre dintr-acest articol.

Cele toate cele 21 de zile cât a fost plecat, m-a ţinut ba cu şliţu’ desfăcut, ba cu pantalonii pe vine, ba până la urmă tot cu mâna-n chiloţi, că sub nici o formă n-a vrut să dezvăluie clar când se-ntoarce precis. Mă ţinea într-un continuu “deseară”. Ş-atunci, în ciuda cârdurilor de fete care ciripeau necontenit în interfon, eu nimănui nu puteam ca să deschid.

Caut, pe această cale, domnişoară de caracter, fizic atractiv, curată, inteligenţă ridicată, umor, sociabilă dar singură în apartament. Pentru Moafle.

***

Politeţuri şi nu numai…

PanaTa

[mulţumim mie]

***

ServiciiDeParcare

[mulţumim, Dan Chişu]

7 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 27, 2021 la 20:54
  link permanent

  Very superb information can be found on web blog.

 2. Iulie 27, 2021 la 21:21
  link permanent

  Very good post. I definitely appreciate this site. Stick with it!

 3. Iulie 28, 2021 la 10:37
  link permanent

  WONDERFUL Post. thanks pertaining to share.. more wait around..

 4. Iulie 29, 2021 la 10:43
  link permanent
  explore zice ca:

  Very neat blog post.Thanks Again. Want more.

 5. Iulie 29, 2021 la 13:50
  link permanent
  dj services zice ca:

  Super-Duper blog! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also

 6. Iulie 29, 2021 la 14:03
  link permanent

  Spot on with this write-up, I actually assume this web site needs rather more consideration. I all probably be once more to read way more, thanks for that info.

 7. Iulie 29, 2021 la 14:32
  link permanent

  Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, as well as the content!

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)