Darius Hero

“A fii” sau a nu “fii”

&

Ca să scrii o carte trebuie să ț-…

Ca să scrii o carte trebuie să nu te întrerupă nimeni! Ca să scrii o carte trebuie să ți se fi întâmplat ceva. Trebuie să te îmbeți sau trebuie să-ți fi murit cineva. Sau, ca să scrii o carte, trebuie să nu ți se fi întâmplat nimic.

Trebuie să ți se fi întâmplat (sau nu) destule pagini. Trebuie să știi să scrii sau să ai cuiva cui să-i dictezi repede-repede, când îți vine ideea. Trebuie să te întorci, s-o corectezi, că ideea ta nu e niciodată destul bună. Cartea ta, în ansamblu, oricum nu e niciodată bună, oricât ai corecta-o. Depinde cât de mult le place și cât de buni sunt cei cărora le place. Ca norocul pentru ei, nu sunt eu scriitorul și nici voi cititorii ca să scriem, respectiv citim o carte prea curând.

Și dacă n-ai ceva de notat sub pat, cartea ta nici măcar nu e. Sau laptopul. Laptopul trebuie să fie bun, mai bun decât cartea, pentru că e mai scump decât ea și pentru că dacă bootează greu, puteai să fi avut mai bine o hârtie și-un pix. Nu atât de bune cât cartea, mai ales că-s goale.

Trebuie să ai cine să ți-o vândă, cine să ți-o cumpere și cine să ți-o citească. Dacă e bunicică, îmi mai trebuie să-ți mai facă și poate că ar trebui s-o scumpești.

Cărțile mai bune nu au semn de carte, că dacă îs mai bune, o să țină minte cititorul unde a rămas. Dar asta ține în principal de tipar. În tipar se decide mai mult sau mai puțin dacă e bună. Așa că trebuie specificat anume: “să nu-i puneți, vă rog, semn de carte”. Printre cele mai bune cărți sunt cele cu cel mai mare raport de pagini citite per timp.

Într-o scală comparativă, cartea oricui ar fi cea mai bună, atâta timp cât oamenii ar fi arși pe rug, dacă n-o citesc, măcar ca unul dintre aspectele neconvenționale ale campaniei ei de marketing.

Ca să scrii o carte ar fi preferabil să știi să scrii “să scrii” cu un doi i și să nu scrii “scri” cu un i, în formă negativă, ca la “Fii!” și “Nu fi!”, dacă verbul “a fi” nu ar fi copulativ și nu i-ar trebui (cu un singur i) nume predicativ. Dar el este. Și să scrii “cu doi i”, nu cu “doi de i”.

De fapt, nu: ca să scrii o carte, ar fi bine să te-apuci.

***

BajeleNoji

[mulțumim, Nojea]

***

Partea a doua a articolului…

Imbecilul de frate-miu, cunoscut mai mult pe Internet și în viața reală mai puțin drept “Care Dacian?”, a lipsit recent din apartamentul nupțial, durată de vreo o luna de zile, pe motiv că – zice el – s-a dus în Germania, cu lucrul. În tot acest răstimp, a publicat pe fotoblogul său un număr total de 3 poze, dintre care una când s-a întors, din Zalău. Știindu-l noi cum lucrează – în sensul că nu – și cum nu face de fapt poze diafragmă declanșată după diafragmă declanșată – în sensul că ba da – ne rămâne decât să deducem că Dacian a lipsit – da – și-a luat aparatu cu el – da – însă a făcut doar poze pentru industria porno, deoarece s-a întors cu bani.

Concluzia, odată puse detaliile cap la cap, a fost simplă. Mai mult decât asta, nu-l credem nici c-a ieșit din țară, da’ nici nu-l bănuim că ar fi întreținut sex, chiar în contextul propice acestei activități.

Știm cu siguranță că s-a întors pripit și s-a tuns urgent, ca să-și schimbe înfățișarea. Care, dacă o analizăm la nivel de freză, ne dă un indiciu cu privire la categoria de pe site-urile unde-au ajuns pozele sale. Dar nu înclinațiile sexuale sunt subiectele discuției noastre dintr-acest articol.

Cele toate cele 21 de zile cât a fost plecat, m-a ținut ba cu șlițu’ desfăcut, ba cu pantalonii pe vine, ba până la urmă tot cu mâna-n chiloți, că sub nici o formă n-a vrut să dezvăluie clar când se-ntoarce precis. Mă ținea într-un continuu “deseară”. Ș-atunci, în ciuda cârdurilor de fete care ciripeau necontenit în interfon, eu nimănui nu puteam ca să deschid.

Caut, pe această cale, domnișoară de caracter, fizic atractiv, curată, inteligență ridicată, umor, sociabilă dar singură în apartament. Pentru Moafle.

***

Politețuri și nu numai…

PanaTa

[mulțumim mie]

***

ServiciiDeParcare

[mulțumim, Dan Chișu]

212 comentarii

 • 1)varzan este o anagrama de la razvan.sper ca v-ati prins de asta.
  2)nimeni in afara de mine nu are dreptul sa se refere la persoana mea folosind formula”varzan”( poate numai darius daca postarile in jurul carora se discuta sunt destul de bune)
  3)fara legatura cu precedentele… sunt onorat sa ma autoinvit in comunitatea jeg.
  Numa bine

 • Văd că lucrurile importante sunt lăsate de o parte. Eu nu am înţeles exact şi nu voi putea dormi la noapte, toader este cel cu degete voioase… sau nu?

 • ce suntem noi intr-un final, intreaba toata lumea… eu intreb ce suntem noi intr-un inceput! o picatura de sloboz… Einstein a fost o picatura de sloboz. greu de crezut… cu exceptia mea, pentru ca exist dintotdeauna, la baza restului omenirii sta o picatura de sperma… si un pumn de cacat, asta pentru modelarea caracterului… si de ce li se spune bastarzilor, “copii din flori”? adica ei sunt din flori, iar voi, restul, din sperma??? eu, in locul vostru, m-as rascula!

  barbatii de pe pamant, aaa si Darius, fiti mandri de ceea ce sunteti chiar daca va trageti cu totii dintr-o picatura de lichid… vascos.
  femelelor de pe pamant… voua inca incerc sa va gasesc calitati
  hermafroditi de pretutindeni, voi de unde cacat a-ti mai aparut???

  pentru cine intreaba: sunt bine, nu va faceti griji!

 • bine, bine, bine… iuuu, a mai vazut careva globul ala de foc? inca unul… e miercuri maine?

 • Toamna asta (care apropo, s-a dus) naste sentimente profunde dar putin violente. Unde e obisnuita melancolie? Unde-i poezia? Unde-i muzica obisnuita? 😀

 • femela mea m-a sunat sa-mi spuna ca a avut un cosmar… ca cica am dat-o prietenilor mei (pe rand) si dupa aceea am plecat… ma gandeam: asta oare citeste ganduri??? nota pentru mine: trebuie sa fiu mai atent pe viitor…

 • Iar a murit conversaţia. Dacă nu pun eu câte o poezie. V-am dat un link proaspăt pe care nu l-aţi folosit… şi am suferit din această cauză.

 • Biblio, te rog eu, pune o poezie ! Pina una-alta va rog si eu ceva: se numeste www 181 fm
  ( cu hasitetepe si veveve si puncte si slash-uri)
  Luati linkurile de acolo, bagati-le in Winamp sau Windows Mediaplayer si bucurati-va de ele.
  Macar in aceasta perioada sa vorbim frumos, ca eu unul as injura cu voiosie niste personaje de mai sus. Dar ma abtin tocmai din motivele expuse.

 • Pentru a fi de folosinţă, la nevoie, lui Marian S. , în cazul în care vrea să cucerească o tânără domnişoară.

  M-ai întrebat, cu ochii tai limpezi, de cristal:
  „Iubitul meu cel straniu ce daruri îmi gaseste?”
  – Iubito, taci! Ti-as spune ca inima-mi doreste
  Candoarea ce-avusese stravechiul animal

  Tu, care-mi legeni somnul cu mîngîieri usoare
  Sa nu stii niciodata cumplitu-mi nenoroc
  Nici taina scrisa-n mine cu litere de foc!
  De patima mi-e sila si orice gînd ma doare…

  Sa ne iubim cuminte. Amorul sta la pînda
  Si, nevazut, tinteste cu arcul lui fatal
  O, îi cunosc prea bine eternul arsenal:

  Rusine, furii, crima… O, margarita blînda
  Suntem doua amurguri de toamna ostenita
  O, tu, atît de alba si rece Margarita!
  (Charles Baudelaire – Sonet De Toamna)

 • eu zic ca mai buna e asta veche pe care o repet acum:
  intr-o balta neagra
  doua ochi luceste.
  ce sa fie oare?
  cred ca e doi peste.

 • dap, abia acum viata incepe sa aiba sens… zambeste grasule esti la televizor… a, ba nu, e doar un link. ma duc sa ma fac frumos, poate ma vede cineva nou… gata.

 • Simpatic foc articolul. M-a facut sa zambesc. Usor de gustat. Pacat ca nu mi-e foame.
  Cartea… ca sa faci rost de ea iti trebuie bani. Uite alt exemplu de subiect: sa n-ai bani. Daca ai bani ai si carte de publicat, nu? Si asa, exista cam multi presupusi scriitori care si-au cumparat cartile ca sa faca… Rodaj sau triaj? Care din ele? Oricum, cartea merge scoasa si la imprimanta (daca ai suficient tus), capsata asa cum poti (merge si capsatorul industrial daca te duci la seful de sectie sa-l ceri) si data oricui pe stragda gratuit. Si asta tot o varianta de publicareala se numeste.
  Bafta! Si scoate mainile alea din buzunare ca ti se ia pielea de la… prea mult manual tehnic.

 • Eu citesc poeziile, bine…nu pe toate, in limitele bunului simt.
  am intrat si pe site-ul cu Bach, am si ascultat cele 3 melodii. Hmm, nu e asa de rau cum credeam dar nici atat de sublim.
  Cat despre poezii, prefer sa nu mai zic nimic devreme ce sunt mustrata. 🙂
  Adica, ma asteptam de la “bibliotecar” sa explice ce nu se intelege si sa faca, pentru o mai buna intelegere din partea publicului, prescrieri de poezii care sa mearga pe acelasi gen, numai putin mai explicite.
  Probabil ca eu sunt de vina, nu-s destul de “citita”.
  🙂 si eu zambesc 🙂

 • o sutaaaa.
  misto treaba asta : “Sofia zice :
  Eu citesc poeziile, bine…nu pe toate, in limitele bunului simt.

  Este extraordinara remarca. Trebuie pusa pe oimr.

 • E hai acum, nu e interesant… luam si noi un moment de reculegere. Cenaclu e mult spus. 🙂

De Darius Groza

Sociale