Darius Hero

Umorul. Nu mă amuză.

U

Încă, pe OiMR.

Mie-mi plac persoanele care folosesc excesiv semnul `. Deoarece sunt niște persoane idioate, care pe mine mă atrag, pentru a le crăpa capul. Mă abțin, până la urmă, doar pentru că aș dori să mai existe persoane ca ele mai departe, ca eu să pot scrie în continuare despre dumnealor. De obicei, ele încheie o propoziție cu semnul respectiv, fiindcă, după ce s-au dezobișnuit de toate rigorile ortografice, înlocuindu-le cu “Muie, Steaua!”, “Moarte la ciori!”, respectiv “kkt”, au reinventat nevoia pentru o anume ordine în încercările lor eșuate de a articula enunțuri. Iar în mintea lor s-a născut convingerea certă că astfel este cel mai potrivit să marcheze finalul a ce vor să spună, fiindcă pe Internet nu se aude când îți sugi măselele.

Vorbeam despre asta cu o tânără domnișoară de caracter de pe Internet și n-am reușit nici unul să ne dăm seama ce este acest simbol, în ce condiții corecte se poate folosi sau măcar cum se cheamă. Deoarece, desigur, doar un semn mai puțin uzual puteau să selecteze persoanele idioate menționate, în năzuința lor de a mai respira, ca să trăiască, între două idei râgâite, de cele mai multe ori aceeași.

Eu am zis că-i un accent. De care? Nu cunoaște nimenea. Până la urmă am convenit să fie de acum încolo un “nu știu” și gata. Nici n-ar putea să fie pus altundeva decât pe aceeași tastă cu ~. Care cred c-am folosit-o de vreo 10 ori în viața mea, cu copy paste, pentru că degetele mele nu reușesc să apese și tasta aia și shiftul deodată, nici dacă s-ar împărți la două mâini și două picioare, câte am.

Sunt oricum mai multe taste pe tastatură cărora nimeni nu le-a scormonit prea profund sensul, cum mai există și, de pildă, dânsul: |. Nu I. Nu l. Că |. Locuiește lângă enter, pozând un pic mai grațios decât \. Înțelegeți voi. Apropo… \ cu italic n-ar trebui să stea |? Sau / cursiv să stea _? Întreb și eu.

Ulterior: În urma dezbaterilor stârnite, am căutat pe Google |. Vi s-a întâmplat să vă găsească vreodată Google-ul nimic? În sensul că să nu găsească ceva? Uite, nici nu știe să zică “Results 0” – măcar să recunoască.

GoogleBară

 

În schimb, vi s-a întâmplat ca Google să vă găsească nimic, în celălalt sens al expresiei, adică să căutați nimic, iar el să dea de el? Și să mai și sugereze asemănări?

Googlefd

***

Iar apoi, tot într-o discuție dintre acestea, dar cu amicul Pișto, cvasi-bulibașă peste Taverna, am descoperit un aspect foarte interesant al câmpului muncii, asupra căruia eu și el ne aplecăm atenția din când în când, pentru noi propuneri de biznis (“propuneri”, fiindcă sunt menite celor dispuși să lucreze, iar “noi”, fiindcă nu ne-a ieșit niciodată precedenta).

Și cică-mi explică mie maghiarul mai sus amintit că există curve, da? Iar eu înțeleg. Adică femei care fac tranzacții sexuale. Ele primesc bani, iar voi, clientela selectă, vă bucurați sincer de raporturi carnale. Pe lângă principiul în sine de “a ieși futut” în toate sensurile cuvântului. Și cum el e… adânc în subiect, a avut destulă vreme cât să realizeze – cât timp eu nu am putut decât să-i dau dreptate – că femeile reale (spre deosebire de cele imaginare), care se respectă, nu acceptă bani sau scurtături de la calea anevoioasă pentru dragoste crudă sau “amor pe covor”, vorba cântecului de ascultat în autobază, până-ți vine cursa… Ci ele se așteaptă să fie tratate cu diverse, un cafei, o floare sinceră, niște lugu-lugu. Adicătelea ele sunt pe barter. Da, fetelor, și voi care vreți atenție și sensibilitate, tot aia oferiți în schimb celor ce sunt dispuși să o mimeze. Da. Ah, iar băieții: voi să nu vă mai plângeți deci, că ele mimează orgasmul. Că și voi mimați că țineți la ele. Măcar să mai fie cineva, în afară de voi, care se preface că sunteți buni la pat.

Vedeți și voi, deci, cum Jegul este, de fapt, o înșiruire de discuții pe care le port cu altcineva, în viața mea reală, acolo unde trăiesc eu… Nu că n-aș purta discuții singur, da’ tre’ să fie și ceva interesant la ele, ca să ajungă aici. Or doar eu, de capu’ meu…

***

În rest, voi ați auzit de Magic, jocul? Nu?… Mami, du-te cu două paragrafe mai jos.

Deci Magic este un joc femeiesc, care este jucat de femeiești, iar pionii suntem noi, bărbăteștii. Constă în a-și găsi ele prin birturi câte-un specimen, a-l ameți de cap (nici măcar cu băutură), a-l duce într-un imobil (al lor sau al lor, când “lor” sunt, pe rând, fie fetele ce participă, fie băieții care sunt manipulați în această tortură socială), a-l utiliza ca pe un instrument, o bucată de carne, după care a-l lăsa acolo, respectiv trimite acasă și a nu-i mai da nici un semn vreodată.

Să analizăm. Vă spui, se practică, Arpi a asistat la o discuție între câteva… joviale, care au scăpat informația într-un moment mai șprițat. Pe lângă tentativa cretină de statement de egalitate – adică ele, misandrele, care iau masculii, după care-i abandonează (că își povesteau și chițăiau între ele, mulțumite) – mă-ntreb eu: cum anume ne dezavantajează pe noi chestia asta? Doar băieții ca mine, cu reputație îndelungată de ratalăi emoționali, suntem amenințați. În rest… ce fac ele să rezolve problema cocalarului? Că doar n-o să reușească niciodată să creeze un superfluu de activitate sexuală, să rămână “băjeții” speriați în domicilii și cămine. Voi, doamnelor, ați văzut câte site-uri porno există pe Internet? N-ați văzut. Că nu vă uitați. Noi știm și vă zicem: nu destule. Unii expandăm timpul, uitându-ne la câte două deodată. Credeți că dacă întoarceți voi placa, o să fim copleșiți?…

***

DariusStepsGoodLuck

DariusLouder

[pozele de mai sus apar într-o ediție adaptată și pe Neo Vintage Shop, unde borfetele cititoare de Jeg, dar și băieții, ambele categorii pasionate de seconduri sau mode atemporale, pot să se îmbucure de produse noi sau rodate, la prețuri accesibile, “Tigri! Ponei! Elefanți!” și alte elemente de marketing; eu mi-am procurat până în prezent o cravată și bocancii]

***

TavernaZalauPresidency

***

Ah, să nu uit. Copii! Mi-a zis Valeriu să nu-l mai miștocăriți că el s-ar orienta cu blogul său cu plete după mizeria mea. Fiindcă el nu e un Jeg-wanna-be. De fapt, din vorbele sale, am dedus, printre bocete, că-i chiar un ambițios Jeg-wanna-be-NOT-wanna-be. Deci nu vă luați de el, la comenteriile articolului unde s-a ridicat această perfidă ipoteză, pe care o găsiți aici.

205 comentarii

 • Am mers spre link-ul către Ziua on line… obţin un articol a la Evenimentul Zilei pe vremea lui Jean Cristoiu, Dragoste fara frontiere: Un lup se iubeste cu o capra. Acum lupul că lupul, dar şi ei i-a plăcut să stea capră. 🙂
  Când am citit însă şi “s-a indragostit lulea de colega de ”apartament”, am avut impresia că s-au reunit Andrelele şi cântă lasă-mă papa în China.

  “Cand capra pleaca putin, lupul incepe sa urle si sa alerge frenetic prin cusca pana cand ea se intoarce”, a declarat ingrijitorul lor, domnul Xu
  Probabil că domnul Xu este cel care ţine capra să nu plece… când închizi o capră într-o cuşcă cu un lup… întrebarea este unde pleacă capra? 🙂 Puţin, puţin… dar unde? Se duce la ladyroom să-şi pudreze nasul?

  Prada si pradatorul au inceput sa se intalneasca… accidental. “Intr-o dimineata, devreme, i-am dat drumul din cusca caprei sa pasca, si deodata apare langa gardul ei lupul, pentru ca nu ii inchisesem bine usa de la cusca. Lupul a fugit direct inspre capra si a inceput sa urle. Ea era atat de speriata, incat ii tremurau picioarele. Dar in urmatoarele nopti insa, cei doi au inceput sa se cunoasca mai bine si chiar au inceput sa poarte conversatii prin urlaturi si behaituri. Se poate crede ca flirtau”, a povestit Xu.
  Şi de atunci ori lupul a ajuns vegetarian ori capra a ajuns carnivoră… cine ştie ce Sigiliul a lui Baphomet au închis ăştia alături de vârcolacul iubitor de capre.

 • Revenind la acel ` obraznic…

  În limba română nu are nici o justificare, cum şi tastaturile voastre nu-s făcute pentru el. Aia a ta (Darius) veche din Dubai îl avea? În schimb o fost luate în calcul limbile alea de care ziceam mai sus că au nevoie de el.

  Apoi, maşinile de scris bănuiesc că aveau câte-o tastă pentru fiecare vocală din aia, cu tot cu `, că nu se puteau suprapune două pentru o singură literă. Alea care aveau nevoie de limbile respective. Iar pe compiutărele noastre din motive de eficienţă, comoditate şi zgârcenie au separat accentul de literă. Ar fi chiar trendy mă gândesc eu să avem câteva taste cu căciulă şi pălărie pentru ale noastre.

  Aşa îmi imaginez eu. 🙂

 • Stai, dragă.

  Deci se există tastaturi cu literele din îţâşă imprimate pe ele (eu, de pildă, n-am vrut). La fel cum ar trebui să fie şi pentru limbile ce au ` deasupra unor litere. Eu consider că n-ar trebui să existe nici una, deloc. Să se obişnuiască lumea unde îs ascunse.

  Apoi. La maşinile de scris era ` şi dădeai cu o literă înapoi foaia şi dădeai din tastă pe deasupra literei deja apăsate.

  Câte limbi au nevoie de aia, iar – în altă ordine de idei, când s-a trecut la computere – de ce s-a păstrat, că oricum puteau fi ascunse?

 • Din toată debandada asta de commenturi o singură chestie sunt curios… Marian S. e oare rudă cu Carmen S. ❓ Sau e doar o coincidenţă de nume… :mrgreen:

 • Cre’căci Carmen S. e concepţie divină din nimica, nu-i rudă cu nime’. Marian S. e de-al căşii, nu se pângăreşte el cu din astea, nici prin alianţă.

 • Uitându-mă pe wiki la maşinile de scris, majoritatea celor care au contribuit la ea sunt vorbitori de engleză, franceză, italiană, adică din alea cu `. S-or fi dus la o băută şi or fi căzut de acord să includă accentul. Şi daca e aşa cum grăieşte tu, adică se dădea în spate în loc să fie litere complete, numa bine se justifică combinaţia cu option.

  La treaba cu păstratu’ pe compiutăr, când o început Apple sau Microsoft să-l dezvolte, bănuiesc că prima oară s-a extins pe ţări europene mai dezvoltate precum UK, Franţa, Italia, etc. Eu spre exemplu am pe iPhone taste asigurate doar pentru engleză, franceză, italiană şi germană. Deci îi oarecum simpatizat micul `.

  Apoi mai intră şi ce-o zis Stas sau alţii că se mai bagă şi-n programare. Mie-mi pare stupid că se folosesc şi dumb quote ‘ – nu apostrof, că ăla seamănă cu o virgulă, e ghilimea proastă, iar Microsoft îi bou că are doar astea – şi accente ` da să zicem că o gândit programatorii ceva.

 • Dar, din ce-ai zis, doar francejii au folosesc `, nu? Şi ei oricum şi-or făcut în franceză tot ce-o picat. Tastaturi, softuri, schimbătoare de viteze la trotinete… Aşa că, ce, doar pentru ei, care oricum şi-or luat ulterior în cap?

 • Francejii şi italienjii îs doar unii din principalii accentuaţi. Mai sunt mulţi.

  Da nu era vorba de o îţâşă care accentua aiurea? Screw the french. 🙂

 • eu cred până la urmă că ` e pus de dizain. ca să nu fie tilda ~ desperecheată şi singură pe şift. cred că le lipsea un caracter din tarstatură.. şi s-au gândit ei aşa… şi avortonu’ de apostrof a ieşit căştigător la mustaţă în faţa semnului de liră englezească.

 • hihi.. am descoperit că pot să scriu şi cu mausu’ cu on-screen keyboard. Doar că mai greu. Foarte tare…

 • apropo de caractere,, eu am scris pe tastatură semnul de la Euro, langă % şi 5. Dar nu ştiu.. care e combinaţia de taste ca să apară? Ştie careva?

 • Mai, mai, lipsesc o zi si va luati de mine.
  Carmen S. NU e ruda mea, dar m-as inrudi cu ea prin alianta in conditiile expuse de Darius (adica platesc si eu cota de intretinere in seara aia). Nu stiu cum dracu` se numeste asta, parca uniune consexuala sau pixu` meu…
  Repet, numai daca are undeva intre 18 si 45 de ani si nu e blonda naturala.

  Si ca sa terminam odata cu tastaturile astea (că mă`nervez rău pe ele) hai sa conchidem ca sunt de mai multe feluri. A mea e ceva denumit “standard 102 characters English keyboard“ sau cam asa ceva. Este genul denumit in gluma si QWERTYUIOP dupa primul rind de caractere. Apas ALT si SHIFT si o mut din engleza in romana si gata; dar mi-e lene. Exista si tastaturi speciale pentru francezi, am vazut eu una din astea, mi-a fost imposibil sa lucrez la ea si am cerut sa mi-o schimbe. EXISTA si din cele care au caracterele diacritice (romanesti) ca taste separate si independente din constructie. Faptul ca la mine nu a mers una din astea se datoreaza unor setari pe care nu le-am facut bine (sau deloc), zice cineva. Si mai este un lucru important: ATENTIE LA FONTURI !!! Nu toate merg cu diacritice, numai citeva, cele mai importante. E vorba de UTF8 si UNICODE si alte dracovenii de codificari cu care nu mi-am batut capul. Acuma, eu, Marian, regăţean si mitic din tata in fiu stiu ca pe la voi abunda si destule produse de import din Ungaria. Daca in limba maghiara se foloseste semnul asta de ` atunci cred eu ca e clar. (Sincer nu stiu exact, doar banuiesc).Roaga si tu niste imparati sa-ti cumpere una de aici si o iei cind mai vii prin miticie. Dupa ce o montezi mai vorbim.

 • Marian, lui Darius i-am mai facilitat odată procurarea unui laptopiseţ cu tastatură qwerty. În perioada aia QWERTY aproape că devenise salutul nostru.

 • Mai aveţi de gând să prelungiţi mult agonia asta cu foantele şi diacriticele ?

  Be funny, entertain me, goddamnit !

  Şi nu zic asta doar fiindcă ţin în poale macbooku care e încins la maxim.

 • Groză, sari iute cu alt jeg, ăsta se-mpute, mizerabile! Şi propun să limitezi numărul comentariilor la 70. Bine, fie, 100. Peste sută îi poţi zâce amin şi să tragi apa peste el. Bun, amu săriţi grămadă şi muşcaţi-mă de jugulară că ce tare v-am jignit.

 • Acum mi-am adus aminte că în urmă cu 5 ani am pus mâna pe un calculator în chinezeşte. Windows în chinezeşte, tastatura în chinezeşte până şi pe butonul de power scria putere în chinezeste. Omul vroia să instaleze o placă de sunet de pe internet, fără să ştie ce anume era…pe placă, desigur, chinezeşte. La tastatură mai era cum era, pentru că închideam ochii şi era ca acasă, dar cum se scrie control panel în chineză nu am ştiut, omul mi-a citit, dar a citit în chinezeşte, pentru că eu nu i-am putut să-i explic ce înseamnă control panel. Mi-am cerut scuze şi… am plecat. 🙂 Să înveţe şi ei romengleza, ca noi toţi şi să cumpere licenţe americane… că eu chineza mai mult de omoni şi ocasa, nu ştiu… sau astea or fi în japoneză… hmmm.

 • Bai baiete,eu am stat binisor prin Zalau dar greu tra sa fie sa dai de asa talente ca tine! N-am de ce sa te citesc copile…e prima si ultima data. Cre ca ai luat-o la caitza de la pretinia ceausista cu coieru PSD-ului (adunatoru tau preferat de oaua) Nasty si ai empresia ca eshti cam vedeta..da cu parere de bine tra sa-ti aduc la cunosteala ca esti CHIAR jegutz. mi-e cam mila de tine da ce sa-i faci la toti n-i greu…tie cred ca ti-e rau. Grija sa nu boresti pe costumul mentorului…dar daca o faci sa fie de piersici adica catifelata…
  Daca pot vedea si maine asta saitu tau inseamna ca ai facut dus de dimineatza…ceea ce n-ash prea crede… da sa vedem!

 • toader zice că:

  Aprilie 8th, 2008 la 8:56 pm
  azerty

  Nuuuu, Toadere, QWERTY e una, AZERTY e altceva. Nu numai asezarea tastelor difera ci si felul in care codifica unele caractere speciale. Da` nu ma bag mai departe ca imi prind urechile (ooops, iar am folosit ` asta).

  SĂ VINĂ UN SPECIALIST ŞI SĂ NE SCOATĂ DIN CEAŢĂ !!! (na, vezi ca pot daca vreau ?)

 • Nevertheless. My sleeping grandma is less boring than ” qwerty or azerty ?”. Toadere hai fă tu un gest frumos şi zi ceva captivant şi amuzant, vreeeeei ?

 • aparu un prof care mi-a stricat buna dispozitie. asta baga politichie aci. cum pana mea sa apreciezi umorul prin prisma simpatiilor politice nu inteleg? pai eu ar trebui sa fiu dusman pe viata si pe moarte al lui darius ca io am avut fratii bunicului care au crapat in siberia si asta ii puiut de comunist. Doamneee, mare gradina ta.

 • Domnul în cauză fie e un prof la liceul cu năbădăi, ai cărui angajaţi (ăia cu musca pe căciulă) au complexe şi antice frustrări jegonice, fie e unu’ de-l ştiu de pe vremurile cu Net Cafe-uri, în a cărui buclă temporară s-ar putea să fi rămas. În orice caz, dă-i cu Nasty, că-i la modă.

 • Halal amantă ţi-ai găsit, permite-mi să te anunţ cu tropăiala-mi specifică în vieţile private ale oamenilor.

 • Sunt pregătit emoţional să asimilez şi versiunea necenzurată a toaderelilor. Aştept cu interes şi mulţumesc anticipat. Indiferent de ce voi primi.

 • 1. pai da roxano, tu dragoste, io sex … si uite asa nu ajungem sa facem nimic impreuna niciodata.

  2. basty droghe… scrisesem niste bancuri supermisto. numai ca “micul neghiob din zalau” (dixit individul de la tv) nu suporta umorul.

Sociale