Darius Hero

Umorul. Nu mă amuză.

U

Încă, pe OiMR.

Mie-mi plac persoanele care folosesc excesiv semnul `. Deoarece sunt niște persoane idioate, care pe mine mă atrag, pentru a le crăpa capul. Mă abțin, până la urmă, doar pentru că aș dori să mai existe persoane ca ele mai departe, ca eu să pot scrie în continuare despre dumnealor. De obicei, ele încheie o propoziție cu semnul respectiv, fiindcă, după ce s-au dezobișnuit de toate rigorile ortografice, înlocuindu-le cu “Muie, Steaua!”, “Moarte la ciori!”, respectiv “kkt”, au reinventat nevoia pentru o anume ordine în încercările lor eșuate de a articula enunțuri. Iar în mintea lor s-a născut convingerea certă că astfel este cel mai potrivit să marcheze finalul a ce vor să spună, fiindcă pe Internet nu se aude când îți sugi măselele.

Vorbeam despre asta cu o tânără domnișoară de caracter de pe Internet și n-am reușit nici unul să ne dăm seama ce este acest simbol, în ce condiții corecte se poate folosi sau măcar cum se cheamă. Deoarece, desigur, doar un semn mai puțin uzual puteau să selecteze persoanele idioate menționate, în năzuința lor de a mai respira, ca să trăiască, între două idei râgâite, de cele mai multe ori aceeași.

Eu am zis că-i un accent. De care? Nu cunoaște nimenea. Până la urmă am convenit să fie de acum încolo un “nu știu” și gata. Nici n-ar putea să fie pus altundeva decât pe aceeași tastă cu ~. Care cred c-am folosit-o de vreo 10 ori în viața mea, cu copy paste, pentru că degetele mele nu reușesc să apese și tasta aia și shiftul deodată, nici dacă s-ar împărți la două mâini și două picioare, câte am.

Sunt oricum mai multe taste pe tastatură cărora nimeni nu le-a scormonit prea profund sensul, cum mai există și, de pildă, dânsul: |. Nu I. Nu l. Că |. Locuiește lângă enter, pozând un pic mai grațios decât \. Înțelegeți voi. Apropo… \ cu italic n-ar trebui să stea |? Sau / cursiv să stea _? Întreb și eu.

Ulterior: În urma dezbaterilor stârnite, am căutat pe Google |. Vi s-a întâmplat să vă găsească vreodată Google-ul nimic? În sensul că să nu găsească ceva? Uite, nici nu știe să zică “Results 0” – măcar să recunoască.

GoogleBară

 

În schimb, vi s-a întâmplat ca Google să vă găsească nimic, în celălalt sens al expresiei, adică să căutați nimic, iar el să dea de el? Și să mai și sugereze asemănări?

Googlefd

***

Iar apoi, tot într-o discuție dintre acestea, dar cu amicul Pișto, cvasi-bulibașă peste Taverna, am descoperit un aspect foarte interesant al câmpului muncii, asupra căruia eu și el ne aplecăm atenția din când în când, pentru noi propuneri de biznis (“propuneri”, fiindcă sunt menite celor dispuși să lucreze, iar “noi”, fiindcă nu ne-a ieșit niciodată precedenta).

Și cică-mi explică mie maghiarul mai sus amintit că există curve, da? Iar eu înțeleg. Adică femei care fac tranzacții sexuale. Ele primesc bani, iar voi, clientela selectă, vă bucurați sincer de raporturi carnale. Pe lângă principiul în sine de “a ieși futut” în toate sensurile cuvântului. Și cum el e… adânc în subiect, a avut destulă vreme cât să realizeze – cât timp eu nu am putut decât să-i dau dreptate – că femeile reale (spre deosebire de cele imaginare), care se respectă, nu acceptă bani sau scurtături de la calea anevoioasă pentru dragoste crudă sau “amor pe covor”, vorba cântecului de ascultat în autobază, până-ți vine cursa… Ci ele se așteaptă să fie tratate cu diverse, un cafei, o floare sinceră, niște lugu-lugu. Adicătelea ele sunt pe barter. Da, fetelor, și voi care vreți atenție și sensibilitate, tot aia oferiți în schimb celor ce sunt dispuși să o mimeze. Da. Ah, iar băieții: voi să nu vă mai plângeți deci, că ele mimează orgasmul. Că și voi mimați că țineți la ele. Măcar să mai fie cineva, în afară de voi, care se preface că sunteți buni la pat.

Vedeți și voi, deci, cum Jegul este, de fapt, o înșiruire de discuții pe care le port cu altcineva, în viața mea reală, acolo unde trăiesc eu… Nu că n-aș purta discuții singur, da’ tre’ să fie și ceva interesant la ele, ca să ajungă aici. Or doar eu, de capu’ meu…

***

În rest, voi ați auzit de Magic, jocul? Nu?… Mami, du-te cu două paragrafe mai jos.

Deci Magic este un joc femeiesc, care este jucat de femeiești, iar pionii suntem noi, bărbăteștii. Constă în a-și găsi ele prin birturi câte-un specimen, a-l ameți de cap (nici măcar cu băutură), a-l duce într-un imobil (al lor sau al lor, când “lor” sunt, pe rând, fie fetele ce participă, fie băieții care sunt manipulați în această tortură socială), a-l utiliza ca pe un instrument, o bucată de carne, după care a-l lăsa acolo, respectiv trimite acasă și a nu-i mai da nici un semn vreodată.

Să analizăm. Vă spui, se practică, Arpi a asistat la o discuție între câteva… joviale, care au scăpat informația într-un moment mai șprițat. Pe lângă tentativa cretină de statement de egalitate – adică ele, misandrele, care iau masculii, după care-i abandonează (că își povesteau și chițăiau între ele, mulțumite) – mă-ntreb eu: cum anume ne dezavantajează pe noi chestia asta? Doar băieții ca mine, cu reputație îndelungată de ratalăi emoționali, suntem amenințați. În rest… ce fac ele să rezolve problema cocalarului? Că doar n-o să reușească niciodată să creeze un superfluu de activitate sexuală, să rămână “băjeții” speriați în domicilii și cămine. Voi, doamnelor, ați văzut câte site-uri porno există pe Internet? N-ați văzut. Că nu vă uitați. Noi știm și vă zicem: nu destule. Unii expandăm timpul, uitându-ne la câte două deodată. Credeți că dacă întoarceți voi placa, o să fim copleșiți?…

***

DariusStepsGoodLuck

DariusLouder

[pozele de mai sus apar într-o ediție adaptată și pe Neo Vintage Shop, unde borfetele cititoare de Jeg, dar și băieții, ambele categorii pasionate de seconduri sau mode atemporale, pot să se îmbucure de produse noi sau rodate, la prețuri accesibile, “Tigri! Ponei! Elefanți!” și alte elemente de marketing; eu mi-am procurat până în prezent o cravată și bocancii]

***

TavernaZalauPresidency

***

Ah, să nu uit. Copii! Mi-a zis Valeriu să nu-l mai miștocăriți că el s-ar orienta cu blogul său cu plete după mizeria mea. Fiindcă el nu e un Jeg-wanna-be. De fapt, din vorbele sale, am dedus, printre bocete, că-i chiar un ambițios Jeg-wanna-be-NOT-wanna-be. Deci nu vă luați de el, la comenteriile articolului unde s-a ridicat această perfidă ipoteză, pe care o găsiți aici.

205 comentarii

 • | e modul:)) se foloseste la mate… dar eu unul nu am inteles niciodata cine ar scrie probleme, formule si ecuatii matematice la tastatura…

 • Don’şoara cu care dezbăteam despre ` a zis la un moment dat că a-ntrebat p-undeva şi că ar fi un accent pus de danezi, pe litere, în combinaţie c-o altă tastă, ca un key-sequence. Da’ să-mi puie mie semnul doar de aia?

  Aşa sunt o grămădoacă de alte caractere ascunse, unele uzitate, dar foarte rar. Nu ştiu de ce ăstea ar fi necesare, pentru utilizatorul normal.

  Oricum, cu ` nu s-a lămurit, era o explicaţie duminicală, până ajunge la facultă, să-ntrebe. 😀 S-a sumeţit fata, căuta noaptea justificări, trezea lume (not).

 • Apropo de caracterele alea: mi-am auto-trimis azi mie însumi un email, de pe propria-mi adresă tot pe aia. Exact, v-aţi prins, a intrat la spam. Trist.

  No bine, n-are legătură cu caracterele, împuşcaţi-mă.

 • Vezi tu, Dariuse, acum te-am prins cu ocaua mică. Eu n-am semnul ăla ca un arac înfipt in taste. Si cînd te-am întrebat dacă a ta e specială ai zis că nu. Ţie de la tastatură ţi se trage, băiatule, m-am prins eu. Să nu fie chinezească, fiindcă am avut şi eu un telefon din acesta si deşi l-am dat pe engleză jumătate din meniu era cu araci din ăştia infipţi in diverse combinaţii.
  Cît despre femei, să nu te mire, după ce fac asta băieţilor se duc si fac ce le învaţă pe diverse site-uri diverse femei cu experienţă. Ti-am zis să faci un articol pe tema asta pînă nu mă răzgîndesc şi îl fac eu.
  iete colea: http://www.feminis.ro/dragoste-si-sex/cuplu/practici-sexuale-feminine-243
  @ Hudrea: pe Yahoo Mail asta e o modă dar nu-i aşa că trebuie să ne mai binedispună şi pe noi cineva ?

 • draga tolomacule’

  pozele sunt perfecte ! sa nu spui ca le-ai facut cu autodeclansator ca nu te crez’

  (pozele cu tine, adicatelea, fara cea cu imberbii de putin si basexcu)’

  Magic e un joc razbunator, inseamna ca trebuie sa plângeti si voi cu faţa-n perna atunci când noi nu va sunam postcoital dupa câteva zile si sa va intrebaţ’ si voi daca e din cauza ca sunteţ’ pur si simplu
  g r a ş i’

 • misto bocanci. i-ai luat foarte ieftin.

  | este un separator des utilizat in fisierele text care depasesc sute de mii de linii (cateodata milioane). chestie istorica. de pe vremea sistemelor de operare vms. un semn | ocupa mai putin decat un ; sau un spatiu (” “)
  (un fisier cu un flux de date de la bursa in general utilizeaza | in loc de spatiu. in plus, e mai usor de decodat.

  borfete?

 • Din` tot` ce-am` citit` am` rămas` în` minte` doar` cu` magazinul` virtual` de` unde` ţi-ai` procurat` boconcii`. Ce` să zic în afară` de faptul că o să fiu pe fază de acuma, poate prind şi io vreo rochie mai fistichie, că-s mult prea faine hainele…

 • Auz` mă … io credeam că “Jeg” nu are legătură cu “jegos” … Păi da! De unde ai tu mă jegosule poza asta?! Tu ştii că a fost făcută în restaurantul unui prieten bun de-al meu, şi mai exact în Casa Ardeleană din Mediaş?! Joi, în jur de 2, i-am tras în chip chiar io. Io, cu mâna mea şi blitz-u` lui. Ce-i cu Taverna – Cafe Club Zalău, pe ea?! Puşcăria te mănâncă mândrule …

 • n-au fost astia de la taverna in stare sa le dea si lor o masa mai mare, uitati-va la prietenul din stanga lui Putin…cred c-a mancat din palma, pt ca la masa n-are loc:)))))

 • La celălalt semn, `, se foloseşte pentru accent.
  À À À option – ` A Alt + 0192 uppercase A, grave accent

  Tastatura la care scrieţi provine de la maşina de scris, nu uitaţi asta. În plus, în primele versiuni DOS nu existau interfeţe grafice care să aibă diacritice şi alte chestii.

 • M-aţi deturnat cu semnele grafice…
  Voi aţi observat că ăştia nu aveau nimic în farfurii?
  Şi fetiţa aia care traducea doamnei Băsescu, băiatul care îi traducea lui Putin, nu au mâncat nimic?
  Să zic aşa, de mare porc. Nu a mai fost nimic cuşer.

 • Păi, stai, de ce aş pune accent `Aşa, când am caracterul Àşa. Atunciă ~asta ar fi ca să pun ă-ul în felul ~asta? 🙂

  Marian, tu n-ai semnul cum n-am eu dublură de tasta cealaltă, ce nu mi-o explicam, cu bara, motiv pentru care tre’ să fac ş-ul cu combinaţie de command.

  Matrakuka – aia-ncercam eu să vă explic, da’ mai bine vă las să orbecăiţi: nouă ne convine, nu regretăm. 😛

  Toader: Da, forma frumoasă şi deşteaptă de la “fete”.

  Copiluţu’: Dacă` am` agiutat` oamenii` cu` ceva`…

  Aline: .ro e numele de familie din partea mamei? 😀

  Alex: voi asmute Sorelele.

 • Şi cum merge, zi-ne drept, aştepţi să baţi suta la comentarii ş-abia apoi citim o prospătură?Nu de alta, da’ îs nou, nu-s din localitate.

 • apoi bocancii ceia de electro-gother poponaut nu-s nu stiu ce… 😛

 • tot copilash ramaseshi.:) da’ nu-i nimic. mai ai timp pana sa ai nevoie sa ii controlezi 🙂

 • se puteau folosi si alte semne in loc de || pentru “sau”. dar poate fi si asta o explicatie. de altfel nu se exclude cu ce ziceam eu.

  è, à, ì, `j… haaa, cu j nu merge!

 • Ete documentaţie:

  ` sau grave (În engleză cel puţin) e un accent care se foloseşte împreună cu vocalele prin diverse limbi precum franceza, italiana, vietnameza, etc. În gaelică se mai foloseşte în loc de macron atunci când pui în evidenţă prelungirea unei vocale. A nu se confunda cu ´ acute care-i tot un accent dar înclinat în direcţia opusă preum italicele şi folosit prin alte limbi cu diverse scopuri.

  Bara verticală | e folosită în mate pentru modul, în studii prozodice pentra a marca o caesura sau în logică pentru operaţia NAND (“not and” sau “nu ambele”) unde mai e botezată Sheffer’s Stroke sau Dunga lu’ Sheffer.

  Acuma, trebuie inventat un semn ce denotă suptul măselelor. Aşa cum femeia aia e îţâşă. 🙂

 • Mă tot întreb dacă pentru tine deja e ceva la ordinea zilei să venim noi, să te băgăm în meditații profunde prin izvorașul de comentarii care se scurge de fiecare dată peaci după un nou articol (exact, comentarii, pentru că cu opinii vin doar procente, restul nu ați obosit?)… Da nu cu asta vreau să trag astăzi plapuma peste mine 🙂

  Deci apropo de semne, se vede că nu ești nerd (și la propriu, și la figurat =]), “~,`,|” – sunt foarte des folosite în mediile informaționale acolo unde textul e la aceeași putere pe care l-ar avea într-o carte: exact în console și terminale (cd ~ sau kill `pidof process` sau ls -all |less), și prin asta dai dovadă că nu scrii doar pentru/despre non nerds/geeks, mulțăm’…

  Apropo de joculeț, citeam chiar astăzi știrile de dimineță, nu din ziare să scap de comentariile ce vor urma, precum că domeniul pizza.com a fost cumpărat cu 2,6M…. 8-|
  Da, însă nu aia e important ci, un comentariu lăsat de un cititor cu care încheia: “I just hope it was a pizza place. God help us all if it was a porn company.” Deci nu neg, precum că viitorul tot înspre aia va duce!… 🙂

  Bă alin…ro, eu am făcut liceul 4 ani în mediaș, periodă în care nu am văzut președintele româniei în vizită pe acolo, așa că îi foarte probabil să fi mers cu summit cu tot la taverna… 🙂

 • Mă nesimţitule! Mă năpârstocule. Mă ghicule! Stai că pun o poză nouă, la subiectul respectiv, pun pariu că-n ghicoşeala ta nu ţi-o trecut aşa ceva prin cap, să caţi pe Google. 🙂

 • Măi, Darius, cum să nu „se aude” pe net cum îţi sugi măselele? Păi ia să te sun io pe scaip sau pe iahu, să vezi ce cristăl cliăr mă auzi, şi moca! Cât despre semnele îţăşe pe care le aoleai.. ei bine, mie semnu’ “|” îmi foloseşte ca să vaz unde e “â” că aşa îl ştiu io de când eram mică. Tilda, aia ~ o folosesc pe mess când bălesc dupe ceva, iar ` este doar un apostrof cherchelit care a zis să fie şi el al’fel. Dar poate nu ştiai că de fapt “.” este “*” după ce s-a dat cu gel, este şi un banc pe tema asta, pe care probabil îl intuieşti, dacă nu îl ştii deja.

 • poate îmi spune şi mie cineva cum pun apostrof când am tastatura pe RO fără să mai schimb în ENG, că mă căpiază. L-am căutat de bezmetică pe toate tastele. Şi nenea ăla de zicea cu saitu’ secărica punct ro.. îl informez că mie nu îmi merge.

 • Îi pe egal/plus. Site-ul o fi fără “ă” în “secărică”.

  Iar îţâşă are doar forma asta. Eventual poţi spune “ce băieţi/fete îţâşă”, da’-şi păstrează forma.

 • eeeh.. normal că am încercat fără “ă”, ce crezi că sunt îţâşă? 🙂 Săru’mâna şi păntru apostrof, aia era singura tastă pe care n-o încercasem, cred. Se ascunsese sub becspeis.

  Sună cam aiurea băieţi îţâşă… 🙁 dar fie, respectăm decizia autorului.

 • Muhahahahahahaha… ha ha… şi stai că n-am terminat, HA! Valeriu a zis că ce? Părerea mea este ca înainte să vorbească, Valeriu ar putea să tacă, ar fi mai simplu şi mai uşor pentru el. Pentru că “perfida ipoteză” cum că virgulă Creierul cu Plete e de fapt un Jeg cu Plete a fost lansată de însuşi Valeriu în articolul respectiv, sau mă rog, “sunt obsedaţi unii” de ideea asta…

  Întrebarea mea e: unde îi găsim şi noi pe ăştia “unii obsedaţi” pentru că altfel înclin să cred că ei nu prea există şi că articolul respectiv e de fapt o răbufnire a conştiinţei domnului Cuc, care constatând faptul că blogul său devine un Jeg-wanna-be pe zi ce trece a dorit să dea o dezminţire cu riscul de a atrage atenţia asupra acestui fapt, ceea ce a şi reuşit. Îl felicit, adevărul e că de n-ar fi pomenit el asta, noi, muritori de rând, nu ne-am fi dat seama în veci de izbitoarele asemănări dintre cele două scrieri.

  Dar noi ăştia care totuşi am îndrăznit să vedem evidentul, peste prietenia dintre voi ca şi când am fi neglijat-o, promitem în zgomot de măsele supte că încercăm să nu-l mai necăjim pe Valeriu cu astfel de afirmaţii insolente, impertinente şi atât de îţâşe în fond, care nu duc decât la ură intrablogosferică şi chiar la luat bâte pe după cap şi alte şi noi nu vrem.

  Semnez M@riansky, Andrei Pleşu wanna-be aici :mrgreen:

 • S-a mai discutat “problema” blogului său. Îţi dai seama că mie-mi convine, că există şcoala Jeg. 🙂 Este un amestec de nenoroc pentru dumnealui că eu am conceput oarecum stilul ăsta sau l-am consacrat, dacă pofteşti. Mna. 😛 În rest… copii, copii! Nu fiţi rele.

  Şi repet – îţăşă. Să nu intervin editorial.

 • Rox, dragă, secarica.ro merge, la fel si programul cu pricina. Citeşte mai cu hatenţie instrucţiunile de-acolo, tre’ să merge, sunt sigur că merge, nu se există să nu merge. Da’ ceva sigur nu faci tu bine. Caută-mă pe messenger după ce încerci de 4 ori şi nu te descurci de nici un fel.

 • poate “idiotul” ca te detasezi clar si ca sa fiu un pic respectuos “Idiotul” cu i mare

 • Da’ “idiotule”, dacă-mi grăieşti direct mie. Pricepi ideea cu articolul gramatical? Că n-am fumat pipa păcii-mpreună, să-mi vii tu să mi te adresezi generic. Deci “idiotule”. Frumos. Şi logic. Ca un |. Că-l iau şi ţi-l bat imediat de cap, de-l fac “<".

 • io cred ca la cluj oamenii dau prea multi bani pe bocanci si nu le mai ramin si de o cautare pe google.

  ca sa mai economisiti, incercati direct cu “backtick” si “pipe character”

 • s-a scos ieftin. nepurtati, model 1960. 100% original.
  daca nu i-ar fi bagat darius in picioare si ar fi fost nitel mai mari i-as fi dat o suta de euro pe ei cu ochii inchisi.

 • Io am dilema cu `. | i-a făcut pe toţi programatorii să aibă un cuvânt de zis, da’ despre ` încheagă cineva o propoziţie? 🙂 Stef ne-a explicat ce e, da’ nu-nţeleg sensul ei independent. Nici nu ştiu dacă e o ea. De exemplu, noi n-avem căciula de la ă, pusă-n cuier. Doar în cap la “ă”.

 • cand ai sa scrii in frantzauseste totul are sa iti fie foarte clar. de aia nu iti da nimeni vreo explicatie. fiindca-i banala.

 • dupa ce am reflectat un pic cred ca cea mai buna explicatie este cea cu ||. “sau”-l logic e la baza.

 • Nou pe blog-ul asta…nu trageti in mine !
  Incercati in orice browser de internet ceva de genul wwww. (orice se poate scrie chiar si cacat).ro.ro

Sociale