Darius Hero

jeg.ro: turul țării – Bvruuu! + BONUS: Jdufff!

j

[Călătoria pe Twitter.]

[Citește primu’ articol acilișea.]

BONUS: Jdufff!

[pentru cui i se vede-n poze pe Trilu, puteți încerca YouTube]

Am pornit de la Brașov cu mare avânt și stârnire, spre Bacău, cu tăte îndesate în remorcuță cu o măiestrie cum nu le-am mai îndesat de când am plecat. Am trecut pe la Baumax și ne-am procurat niște chești anti-ploaie într-una, cu tăt cu pantaloni, plus o prelățoacă pentru micuța remorcă.

Am ieșit pe-un drum drept, plat precum oglinda. Am făcut f’o 15 kilometri… până când s-a dat ruloțica peste cap, cu tăt cu mine și biclă. Se rupsese roata din ax.

Lucrurile înăuntru sunt bine, nu vă faceți griji, stați jos. Fermoaru’ la ghiozdanu’ laptopului meu e și el rupt, de cad tastele pe lângă. Puteți începe să-mi trimiteți pe card bani pentru un rucsac nou. Altfel!

Bogdan Colceriu a venit cu mașina după noi și ne-a basculat, cu lucrurile mai valoare. Duminică ne-am întors la locul accidentului, să recuperăm remorca abandonată într-un șanț dosit lângă calea ferată și bicicletele din satul Herman. Azi și mâine încercăm reparații, tre’ făcut un ax nou, pesemne la strung, deci din banii ce nu sunteți în stare să-i colectați, de rucsac, probabil vor mai fi cheltuieli p-acolo, pe la ateliere.

Ca norocul, ieri n-am mai apucat să mergem la Râșnov, unde au început să cadă casele printre și peste oameni. De asemenea, de această dată datorită ruperii trailerului, n-am ajuns nici la Comănești, unde ne-a chemat o cetitoare la birt, exact în intervalul orar în care ceva dubioși îl înjunghiau pe fostul sportiv Băcăuan.

[la fel, dacă mere-n poze, alternativă YouTube]

Am stat, așadar, f’o trei zile la Sibiu, fiindcă ne-am puturoșit și pentru că nu ne grăbim nicăieri. Nici nu poți, chiar să-ncerci, să te grăbești nicăieri. Cel mult te grăbești undeva. Insă noi n-avem unde.

dariusflohq

[da, cel lăbărțat este de la Noumax; nu, nu cel pe care l-am clătit, șuuușt Tudor, ușurel, ăla nici nu iese din casă]

Am mers zilnic din comuna sibiană Cisnădie, la oraș, să ne îmbuibăm pe banii lui Flaviu, care și-a luat și el o bicicletă din plastic de China, ca să-și pedaleze șuncile după noi. Sunt unii oameni, dragi cititori, care nu își mai iau televizor pentru că venim. Nu știu, zic! Și am făcut toate traseele, în special ăla prin pădure, fără stopuri, pe deal în jos, pe potop. 10 kilometri. Slalom printre câni. Cu laptopu’ la spinare, acum mai curat, acum mai delicat.

wetflo657

Am pornit din Sibiu joi, iar pe drum ne-a depășit coloana lui Băsel, care ulterior am aflat de la omul în stat, Hudrea, c-ar fi, de fapt, nu Băselul. Deci cine? Ăla mai măruntul. Cert este că, mergând cu un milion de kilometri pe oră, printre tirurile care se fereau ca potârnichile de alai, n-a oprit să mă salute, cum s-ar fi cuvenit și să-ncerce să vorbească cu Flo pe germană, atâta cât o fi reușind, ca apoi să ne lase să lingem ceva ambalaj, să ne ție pe drum, că sigur îi pusese Ăl Mai Marele ceva acadele cu el.

Dar de ce să devenim politici într-această epopee ce se vrea una a naturii, a anduranței umane în cele mai aprige condițiuni, a sorbitului de pălincă cu tăte șatrele de pe drum și așteptatul să ne poarte lumea degeaba peste tot? De pildă, la Flaviu am mâncat de la KFC (atenție, spun de la KFC!), de două ori (atenție, spun de două ori!) până i s-a făcut lui rău.

Bun. Am trecut pe lângâ satul Veștem, iar la sugestia tuturor lumii, am oprit în parcarea de TIR-uri, să aburcăm în vreo remorcă pe deal în sus, că n-aveam ambiția să ne biciuim 150 de kilometri către Brașov, cu cârca în spate. Mare greșeală: drumul s-a dovedit a fi doar 116 kilometri, cu amibilii maghiari din Covasna Gabor Lehel, Bajko Gyula, Gecse Barna și Baluga Istvan, pe niște pante care puteau fi cu ușurință parcurse într-o zi și jumătate.

Și-am ajuns să realizez că fetele sunt cam ca TIR-urile de la Sibiu la Brașov. Unele nici nu se opresc, trec pe lângă tine fără să-ți acorde o geană. Unele opresc, dar sunt pline. Iar unele te așteaptă cu prelata desfăcută, numa’ bine să te urci în ele. Iar la sfârșit îți dai seama că puteai să pedalezi și singur. Asta-i o metaforă cu masturbare, pentru cine are dificultăți să o pătrundă.

flodariuslista

La Brașov ne-a întâmpinat Bogdan Colceriu, la care trebuia să durmim. Însă am realizat ulterior că dormeam de-a dreptul la mama sa soacră, prin alianță cu iubita lui, posesoarea și ocumpanta imobilului. Deci nu era nicidecum meritul măgariului. În sfârșit, e drept că ne-a cinstit cu beri, deși nu mai era cazul pentru jumătate dintre noi, considerând că Flo se obișnuise cu sticla de pălincă în buzunarul de la chept. Iar Flo rezistă la băutură cam cum rezist eu la minore.

Apropo de minore, Ramona (tot o confund cu soră-sa, deci poate e Roxana; sau poate nu e nicicum) ne-a așteptat și dânsa la Brașov, cu o grămadă de conserve, patru ciocolate mari și late și dragoste. Pentru Pamfil.

dariustelefon

Dat fiindcă că tura spre Brașov de la Sibiu a fost un noroc atât de simplist, am decis să luăm totuși calea Bacău, apoi către mare și abia ulterior București, considerând că domni și domnișoare ne-au declarat că ne așteaptă pe această rută. Și ce altceva să facem decât să profităm? De aceste ocazii.

Însă mai stăm o zi, două și la Brașov, pentru că ceva băiat ne-a racolat pe stradă și ne-a chemat la petrecerea lui de burlaci, cu ocazia zilei de vineri, în ceva pădure. Sună destul de apropiat cu scenariul unui film porno nereușit, așa că am acceptat cu condescendență. Nu se mai ține, evident că s-a plouat și e varză totul în giur.

Ne-am obișnuit cu mai toate dificultățile turului. Câteodată, dacă apucăm să facem duș, începem să mă simțim puțind, după ce-am făcut dușul. Și aproape că realizăm că mai mult ca sigur își dau și ceilalți seama de aceste aspect, dar nu tocmai, dar cel mai probabil că ne bănuie pe noi primii. Încerc să mă așez cu mintea în concepția că alții fac duș regulat, deci nu-s șanse să fie vreo confuzie. E clar de la noi. Soluția pe care am găsit este să nu mai simțim nevoia să facem duș. Și nu ne e greu. Altora le este. Dar ei fac. Câteodată renunțăm total la idee.

Mnu. Glumesc. Nu puțim neapărat. Ne-am eliberat de toxine, se cheamă. De asemenea turul ăsta m-a convins să-mi iau mașină. Pe Flo l-a convins să-și ia bicicletă.

dariusheadquarters

Dar, apropo de mașină: ieri, amicul Rareș de la Tetatet, pe care l-am cunoscut pe-o terasă, s-a gândit “să ne ducă să vedem de pe Belvedere orașiul”; așa că ne-a hâțânit cu Suzuki-ul său Samurai pe toate offroadele din giurul Brașovului, precum și pe străduțele din cartierul Schei, unde încăpea autoturismul cam cu oglinzile ciulite, cu cât a putut el apăsa pedala, de ne-au ieșit din cap coborâre în viteză, pe orice. Nici nu țin minte în care parte m-am uitat fugitiv la orașul luminat, că preferam să nu văd pe geam afară.

Ulterior am scoborât iară în satul urban, unde am cunoscut niște motoriști, cu care m-am dat, mai să m-omoare, până ne împrăștiat poliția. Le-am cunoscut pe don’șoarele Corina și Andreea, în sensul giratoriu. Nu, doar se dădeau cu un skate. Altfel niște fetițe de caracter. Ne-am întors la Bogdan Colceriu doar ca să-mi iau ceva căcaturile, apoi am plecat la ele. Ne-au dat brownies cu nu-știu-ce buruieni ce le-or găsit ele prin curte, de or lămurit singure c-ar fi marijuana în stare pură. Am dormit întors. Flo s-a retras cu una dintre ele în grădină, în sacul meu de dormit, ca să povestească.

Flo și pălinca îmi aduc aminte de taică-miu, îndeobște mirosul a atunci când vine la noi și se simte c-a dat iama-n rezerva noastră pentru musafiri. Flo zice că eu singur îi aduc aminte de mă-sa. Că de ce-ncerc să-l fac să încerce să nu moară, dacă e posibil, cu capul crepat la orice pas. În orice caz, îl țiu tranchilizat destul de bine cu pălinca mai sus amintită. Cu toate că în aceste cazuri, îl prinde dorința arzătoare să urce bicicletele cu tot cu remorcă pe scările blocurilor în sus. Să fie în siguranță.

74 comentarii

 • esti printre singurii care face videolog .. felicitari
  voi mancati ceva? .. ca vad numai bere.. palinca.. si altele 🙂
  drum bun!

 • Foarte tare editat filmuletu. Nimic nu se compara cu o baie rece intr-un rau, dis de dimineata(cel putin cred ca era dimineata).

 • Cand am vazut ca ati facut baie in rau m-a luat cu friguri…apoi, apa aia nu era ca gheata? drum bun in continuare!

 • Io zic griji la Bucale, ar fi bine sa ocolesti capitala daca nu vrei sa ajungi acasa in septembrie. 🙂 in rest, numa’ de bine.

  Si cum de nu v-ati intalnit cu niciun copoi pe drum?

 • Or trecut pe lângă, or claxonat un pic, da’ n-or întors să ne ia pă sus. La Braşov ne-or luat doar pe stradă, la verificat. Altfel, nimica.

  Mergem spre Bacău-Tulcea-litoral înainte. Şi abia pe săptămula viitoare la Bukkake.

 • hey, sunt una care n are treaba si si a tras blog sa si dea si dumneavoastra, coaele, cu parerea despre ce inseamna egoismul. eu sunt egoista si… puii mei… o fi bine, o fi rau. as zice bine so far. nu vreau sa leg prietenii virtuale. ma plictisesc numai. si vreau sa ne distram si noi. nu sa filosofam si sa gandim in profunzime…balarii din astea…hai! va astept cu drag! si egoism!

 • Darius dragule, de foarte departe cel mai tare film din cate am vazut pana acum pe la matale – Bravo! In alta ordine de iudeiuri, ori ai aparatul foto decalibrat/dereglat (sau orice alt cuvant cu de..) ori trebuie sa mananci mai mult, te vad cam slab. Sau te-a solicitat pedalatul pe Gangsta? Bucurie si elan! Te astept la Bucuresti.

 • dragilor (stati asa ca suflai in scrumiera si n-am loc de scrum sa ajung la taste…) asa… deci, voi cam faceti diferenta dintre “a zice” si “a face”.
  zic si eu…
  daca ramaneti in pana de palinca la buzunare, va rezolv eu cu una de maramures…zice tata ca e buna.
  zice si el…

 • S-ar rupt roata la remorcă. Ziuă de reparaţii. Punem şi film.

  Ego – Ne-aştepţi cu egoism unde? Sau nu spui, de egoistă ce eşti?

  Enesce, draghe – noi avem o-nţelegere să ne trimită tati pe curieri, dacă nu mai avem. Da’ am făcut un noi Consiliu, care a decis că bine, ne trimiţi tu. Eventual îţi aducem de-a noastră.

 • Cisnadie este oras nu comuna, a nu se confunda cu Cisnadioara (care e comuna).

 • N-avem neapărat unde sta, pare-mi-se. Ne vedem cu domnu’ ce ne-a dat rulota, că are ceva birtuţ pe-acolo. Da’ nu reţiu dacă a zis că şi durnit. Da’ avem cort, oricum.

  Oferă-te.

 • imi stau comunistii pe cap. daca n-ar ploua ati avea cateva locuri bune pentru cort.

 • Da’ dacă plouă, ce-are? Că plouă pe din-afara dânsului. Şi noi nu merem la “locuri” de cort. Noi creăm locuri de cort!

  Apropo de Radu şi Bogdan – nu era frig în apă, era chiar plăcut…

 • nu era vb de asta… doar ca e naspa sa stai in cort pe timp de ploaie… daca ma intelegi.

 • Milut, te contrazic. Poate fi chiar fain sa dormi in cort pe timp de ploaie 🙂 Chiar si pe furtuna, cod galben, Piatra Craiului :))

 • Ne-am luat nişte cheşti pentru aia, pe mărunţeii ce-i mai aveam. O prelată, ceva pelerine cu pantaloni. Mai tre’ să facem rost de nişte cizme de gumă, să videm ce mai îi pă card. După ce reparăm remorca şi ieu un rucsac nou, că s-a rupt fermoaru’, putem mere şi dacă-i “vremea nebună”, cum zicea pe ProTV. Vedem noi care pă care. Poa’ să fie şi cod să-mă-pupe-ntre-pulă!

 • Camelia, dragoste… asigurarea dă bani lu’ părinţi, când mor. Nu mă păzeşte, ca o pelerină magică… M-aşteptam la logica asta de la Duţ’. 😛

 • Hăhăăăi, noi vroiam să filmăm omucidu’ din întâmplare. Pe de altă parte, mai bine nu se petrecea (dacă tăt n-am venit). Da’ poate se ia Flo la harţă cu ceva rude de-ale lui ăia. Pun camera la încărcat.

  Scoage – te las să-mi faci o surpriză plăcută mie, iar alta lui Flo. 😛

 • nu se repeta ca dincolo era mai gras. nasol asta cu remorca, dar ce conteaza… mici si bere sa fie. si soare.

 • Am zis sau am scris să nu treceţi pe-aici, adică prin Sfântu Gheo atât de evidenţiat pe minunăţia de hartă? Ei? Asta înseamnă că o luaţi pe la Reci. E o rezervaţie faină pe-acolo, cu mesteceni. Pentru necunoscători, copaci. Este şi o baltă căreia-i zice lac, numai bună de spălat (fără şampoane şi săpunuri!).

  Cizme de gumă se găsesc destul de noi şi destul de ieftine prin turkalăuri, mai ales pe-aici. Dar nu merită un ocol de douăzeci de kile pentru patru gume de cizmă.

 • Trubadurilor care isteti, ce bine va sade’.
  Dariusule, poti sa faci palaria marca Groza, e foarte tare.
  Ce viata frumoasa duceti!:) Sunt plina de admiratie.
  Pe catel nu l-ati adoptat? Se facea dulau pana terminati cu turul.
  PS: nice ass! 😀

 • 1
 • 2

Sociale