Darius Hero

Decât orice, mai bine bogat.

D

Destul de simplu. Și mai am câteva reformulări mai potrivite pentru unele proverbe și zicători din popor, care s-au dovedit prin exercițiu a fi eronate. Cine sapă groapa altuia, avansează profesional. Buturuga mică are mai puține bonuri de masă. Prietenul se cunoaște când are nevoie. Ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place, numai că nu există.

Pentru că Toader de la comentarii a fost incapabil să ducă la bun sfârșit treaba de doi lei cu care l-am împovărat mult peste puterile lui atrofice, dar și fiindcă sunt un suflet mare ce nu poate duce supărare, am găsit o altă soluție impasului în care ne aflăm. Dat fiind că lumea se plânge că n-am dat nici un premiu din cele de căcat promise la concursurile de căcat organizate pe acest website contemporan de societate de căcat (website-ul), dar și deoarece mi-este prea lene să fac clasamentul câștigătorilor la toate concursurile, am decis să organizez oficial: Concursul Găsirii Concursurilor (sau CGC, ediția întâi).

Toată lumea să se repeadă la arhivă și să le caute, iar fiecare prim cetitoriu care găseșete un concurs care n-a mai fost descoperit, primește premiul acelui concurs, spre nemulțumirea câștigătorului (dacă nu-i pe poziție să și-l revendice) sau a oricui, de altfel. Participanții se vor înscrie în concurs la comentarii, cu numele articolului unde s-a ținut concursul și nominalizarea premiului, după caz. Este inclus și ultimul concurs, în care Păstaie n-a fost capabilă nici până în acest moment să-și aleagă premiul de pe panou, după multiple somații.

***

Ca la un semn, următoarea cacofonie acceptată din limba română se anunță să fie, atenție!,… Liceul de Muzică “Costel Busuioc”. Da? Chiar el. Zice pe Internet. La Ghilad vor sătenii (că cine altcineva?!) să-l deșcidă. Probabil că această decizie la nivel rural s-a luat într-un amestec de pasiune pentru armonie și ritm, combinată cu lipsa unei oportunități de a manifesta aceste ardori. Deci, ca să n-aveți dubii. Vreodată. Despre orice. Urmează Facultatea de Litere “BuddhaBlog“, Colegiul de Teatru și Televiziune “ArhiTV ș.a.

***

Mi-am dat seama că actul de a duce o fată să vază “Sex and the City” la cinema e ca și cum te-ai duce la curve. Și, implicit, a o trata pe fată ca o angajată în acest domeniu al muncii. Fiindcă se subînțelege că dacă faci acest sacrificiu, vei fi remunerat corespunzător. Statistic vorbind, așa li s-a întâmplat tuturor cu care-am vorbit. Să ne-nțelegem, noi, băieții, nu vrem plăceri carnale ca să mergem să vedem imbecilitatea aia cu voi. Noi pur și simplu nu vrem să vedem imbecilitatea aia. VOI, din proprie inițiativă, ne oferiți ulterior aceste răsplăți. Iar noi nu refuzăm, fiindcă suntem politicoși, de aia, la fel cum am fost politicoși și când am mers cu voi, chiar dacă nu am vrut.

Și am mai observat că, de când rulează prin Cluj filmul respectiv, duduie nunțile în week-end de limuzine. Limuzine la biserică, limuzine la primărie, limuzine la cantină, limuzine cu rudele din comuna Baciu, limuzine cu acordeoane și taragoturi în ele, limuzine cu site-uri de limuzine pe ele, limuzine puțind a pălincă, limuzine cu popi…

Unde s-a dus, dragă, celebrul Jeep albastru, decapotabil, cu fericiții mirii cocoțați în vârf și cu pozarul în față, într-o Dacie Papuc claxonândă, filmând din mers, legat cu fâșii de rafie?

***

Filozofând profesional, am remarcat o valență ciudată a postului meu de la Vitrina. Eu sunt subalternul direct al lui Călin, da? În același timp, sunt, evident, subalternul indirect ale șefei mari. Și, în același timp, subalternul intermediar al Renății, care-i șefă peste umbrela ce include Creația. Deci, ca idee generală, sunt subalternul. Nu sunt supra-alternul nicicui, nu-nu. Sunt mereu subalternul. Aveam un copywriter mai nou – nici nu s-ar fi pus problema să fie el sub mine, dar măcar mă consolam eu cronologic. Acum a plecat la București. Să fie copy acolo, pentru ca eu să continuu în a subalterna. În felurite moduri.

Mna, totuși, eu primesc uneori proiecte. Și tre’ să le coordonez, pentru ca ele să meargă, eu ducându-le la capăt. Ce mi-am dat însă seama e că nu sunt niciodată “șef pe proiect”. Călin are foarte mare grijă să mă desemneze “responsabil pe proiect”. Înțelegeți mica inflexiune? Nu-s șef, că aia mi-ar da autoritate. Sunt responsabil, ca să pot cădea de vină. Uneori Călin îmi explică poziția mea prin sintagma corporatistă “Deci, ne-am înțeles, da? Răspunzi cu coaiele!“.

***

Și am mai remarcat, căci eu asta cam fac, că nu te poți imita pe sine. Pentru că nu poți să-ți schimbi vocea în alta, c-ai deveni altcineva. Iar dacă nu ți-o schimbi ești pur și simplu tu. Așadar, ne putem imita-ntre noi, mai bine decât fiecare pe el însuși. Deci eu pot încerca mai cu succes să fiu altcineva decât eu.

***

Și am o teorie că manelele sunt o consecință de marketing a producătorilor de telefoane cu difuzor extern. Fiindcă până să apară Guță și Minune, nu asculta nimeni muzică în stația de autobuz.

Dar apropo de manele, m-am conformat și mi-am luat în serios atribuțiile de recuperator, deplasându-mă la imobilul fostei prietene a lui Arpi, pentru a colecta obiectele sale înstrăinate pe nedrept de proprietar… când acesta le-a părăsit (aici includ tot ce înseamnă boarfele lui Arpi) și s-a mutat în alt oraș (și aici includ tot ce înseamnă boarfele lui Arpi).

LuandBoarfele657

[foto Silvia Lungu Augustina]

***

Discutam zilele trecute cu o femeie din lista mea de pe Internet cu femei. Pentru că eu vorbesc doar cu femei, crezând singur despre mine însumi că sunt un mascul feroce, deși în același timp le discriminez, fiindcă de-adevăratelea sunt un porc. (Așa scrie pe forum la Jurnalul online. Asta, precum și că-mi bat joc de copii morți. Ca să știți. Să nu vă moară copiii, că-mi bat joc de ei și să nu aveți femei, că vi le discriminez.)

Dar revenind… vorbeam cu una dintre aceste femei, dar una de treabă, pre care-o tolerez, dar n-o încurajez, să nu se creeze un precedent. Și-ncerca să-mi explice foarte concret ea mie că mult am greșit când m-am aventurat de i-am zis iubitei mele că o poză de-a uneia (indiferent cine) e mai faină decât orice poză luată prin sondaj de-a EI! Care este iubita mea.

Și, cum femeile se iubesc între ele, nu ca bărbații, ce-și dau cu sticle-n cap unul altuia pentru deliciul lor, asta cu care vorbeam o proteja pe cealaltă în cauză.

Dar, la un moment dat, intenționat sau nu, fătuca ce-mi făcea mie teoria relației, a scăpat porumbelul. Și mă amenință ea, ca în numele lor, al tuturor: “să nu te mire că nu vei primi una-alta, de câte ori vei face boacăne de astea”. După care adăugă: “Hi, hi!”

În alte cuvinte, m-a avertizat în mod direct și explicit că fetele vor face sex cu tine DOAR dacă le-ai mințit așa cum trebuie, dacă ai putut să le convingi și, mai ales… că le convine asta. Mai mult decât atât, ele NU vor face sex cu tine, dacă ești sincer. Ahaaa! Băieți! Pe minciuni!

Și tot bărbații îs nemernici?! Dacă da, vă-ntreb un lucru: de ce nu există echivalentul ginecologiei pentru bărbați?

***

Mă, voi ați văzut noile pachete de țigări cu pictogramă? Nu știu alții cum sunt, da’ mie mi se par drăgălașe. Io ce-am văzut e un copil foarte simpatic care se uită la tine, cu o mască de oxigen pe față. De parcă ți-ar zice: “1% din valoarea acestui pachet intră în contul lui; Gigel are nevoie de o țigară”. Sia a văzut una cu o ecografie cu un bebeluș în burtă. Deci mai toate, emotive, așa, la corazon. Si să nu cumperi tu, om fără simpțire? Bine că nu-s pisicuțe, s-o văz pe maică-mea dând în cancer pulmonar, cu colecția în vitrina din sufragerie.

Bun, și eu am găsit pe jos un pachet de gume Orbit, de mestecat în gură. Doresc să subliniez că nu întorc pe cealaltă parte toate ambalajele ce le găsesc pe jos și nici nu caut în gunoaie când nu-i nimeni în jur. Dar pachetul ăsta chiar părea plin și l-am atins întâi cu piciorul să mă conving. Și l-am luat de pe jos și l-am băgat în buzunar, dar acum am o dilemă: eu de mic am avut impresia că orice găsești pe jos (sigilat, în stare impecabilă), nu-i voie ca să-l mănânci, că sigur l-a injectat cineva cu ceva. Gumele sunt la mine pe raftul de deasupra patului. Deci vă-ntreb.

{democracy:9}

Între alte întrebări ce mă frământă, dar nu-i vom face un poll, că nu sunteți capabili încă… De ce nu este naș la teatru, ca la tren?

***

Whoos the boos?

WhoSTheBoss

[mulțumim pentru fotografie lui Sebastian Olar Augustin]

Azi am scris într-alt fel, deoarece este ziua unui anume domn de culoare albastră, care-a investit în târtița mea cât eram plecat pe alocuri, în continentul Europa. Dacă tot suntem la strigare, urăm același LMA, că facem economii, lui Răzvan Medrea Augustin și reclicăm și căsniciei Ciutace, compusă din Mana, Victor și rezultatul Vlăduț.

108 comentarii

 • N-ai zis ma ca nu mai postezi? Ai mintit poporu’ cu… internerul. Intai cu premiile, acum cu articolele. Cine mai poate avea incredere in tine!? Hai ca abia astept sa citesc articolul… M-as mira sa nu fie tot despre Sia!

 • Am zis că nu mai postez, da’ dacă totuşi o să postez, ceea ce o să fac (şi am făcut), n-o să dau premiile – ceea ce ASTA am minţt, de fapt, căci, vezi tu, le dau.

  Dar c-a să-ţi răspund la nelămurire: Nimeni.

 • Cred că singura observaţie pe care o am este că nu ai luat planşeta. Sunt tare dezamăgit.

  Despre gumă… mestec-o! Chiar sunt şi eu curios dacă a fost injectată…

 • Mai era una tare: “Ajuta un prieten si cu siguranta isi va aminti… cu prima ocazie cand va mai avea nevoie de ajutor!”. Cu privire la concurs: nu mai particip in viata mea la concursurile organizate de tine. Toata lumea zbiara ca nu te-ai tinut de cuvant la concursurile anterioare si cea mai buna idee care-ti trece prin cap este sa mai organizezi unul??? Dar tocmai asta il face amuzant, asa ca te las sa scapi… dar tot nu particip.
  Iar incepi cu sexul drept rasplata? Din cauza celor ca tine restul barbatilor au de suferit! Daca ies cu 4-5 tipi ca tine, incep sa aiba pretentii de la cei ca mine. Te consider raspunzator pentru fiecare femeie care m-a refuzat sa ma serveasca pe gratis si vei trai cu vina asta toata viata… Asa meriti!!!
  Normal ca trebuie sa mananci gumele gasite pe jos! Altfel nu vom afla niciodata, daca au fost sau nu injectate cu ceva.

 • Bravo Darius eşti singurul moderator de concursuri care dă premii verbale. :)) Lume, recunoaşteţi dacă Darius zice concurs, vă avântaţi un-doi, fără să ştiţi ce pune în joc, doar pt simplul fapt că e concurs pe jegosferă, iar subiectele maiestrului nu sunt niciodata plictisitoare. 😀 Vreau şi eu concurs, şi ca premiu să arunci nişte vorbe, aşa de drac, pardon drag. >:D<

 • refuz să con-CUR-sez din cauza lu’ al’de toader. Ofer io ca premiu un articol “de bine” despre ăla care refuza că participe la concurs cu cel mai original comment, na. CAMPANIE ANTI-CONCURS jegos.

 • 1. Cam plict jegu’ ăsta. (“Hai să mergem în Iad” fu’ tare.)
  2 Şi eu zic să mănânci guma, să vedem cum îţi şede cu 3 (tri) urechi şi-un coi.
  3. Nu ştiai cum să ne zici că ai fost la teatru?
  4. Ţi-a zis d-ra că prea e inodor şi incolor jegul şi tu ai înţeles să-l albăstreşti?
  5. Ţâu minte că la concursul cu stencilu’ (ăla micu, îl ştii, de-l ştanţai din praful de pe maşini) nici n-ai scris cine l-a câştigat. Deci e clar că n-ai dat niciără premiul.
  6. Râdeţi-vă aici, e genial: http://farm4.static.flickr.com/3177/2590956724_a0be5f72cc_o.jpg

  Desigur,
  7.

 • Deci eşti primul înscris pentru stencil? (Că buba era că se perduse.) 4. Nu, e ziua lu’ unu’ cui îi place coloarea. 3. Ce teatră, dragă?

 • Ce boule eşti! Io pricep că ai fluturi la stomacă, da’ să uiţi chiar şi ce scrii înşivă cu cârnăciorii ăia “de-i” ai în loc de degete?! Poftim de te citeşte şi dă-ţi una după ceafă că ce hăbăucă eşti:

  “De ce nu este naş la teatru, ca la tren?” Cu accent pe cuvântul al, hehe, 7-lea.

  Nu ma înscriu la ni’c, n-ai tu ce să-mi dai să mă intereseze. Bine aşa, Rox? Primesc premiu’?

 • luanboarfele.jpg, ha? vezi ca poza aia cu tipu’ de la volan e OOF.. invat-o pe don’shoara “foto Silvia Lungu Augustina” cum se procedeaza… sau macar du-o la frate-to s-o-nvete!

 • Poate va aduceti aminte voi cei din blogosfera jegonistica de faptul ca la un moment dat mister gazda a promis ca o sa ma serveasca si pe mine (si pe mine ??? a mai servit pe cineva ??? ) cu palinka originala de Zalau.
  Citind acest material am ciudata impresie ca mai intii a baut-o pe toata si apoi s-a lasat cuprins de inspiratie.
  Voi nu credeti la fel ? Sau mai degraba a mestecat guma aia si ne pacaleste ? De acolo sa fie efectul ?
  Dariuse, esti sigur ca guma aia nu mai fusese mestecata odata ?

 • Cred că ciunga era din plante cultivate de maria lui huana… doar ciungile astea cresc pe trotuare… te faci că pierzi nişte bani când te legi la şireturi şi primeşti nişte pastile cu ciungă de rămâi stupefiant cum de se întâmplă asta… Cum spunea mama când eram mic, lasă jos, câh, câh…
  Eu revin la problema mea… când trimiţi un scurt metraj pe la un concurs ceva?

 • Dupa o analiza atenta a pozelor, am observat una cel putin dubioasa: tu cu pantalonii in vine abordand pozitia in genunchi! Ce faceai bre acolo? Marcai teritoriul? Sau te-a rugat prietenul Arpi sa lasi o ultima amintire pe pragul fetei, asa, ca dar de despartire?

 • Stiu, este o curea… Nu sunt inca pregatit sa cred ca un barbat poate purta o curea de genu’! Asa ca eu spun ca acea curea este un slip ales la betie si nu ma intereseaza ce spun ceilalti! Dar parca nici slip de culoarea aia nu poarta barbatii…

 • Satenii se duc duminica de duminica la biserica si se roaga sa le iasa planul, iar Costel Busuioc si familia sa revina pe “drumul cel drept”. =)) ai capu meu…….:|

 • Copiluţe: deoarece eşti prost; scrie subt ultima poză.

  Crachilo: Plângeam după fată. Da, cu cureaua aia.

  Ringo: Da, unele România doare.

 • @Mariansky: shut your pie hole, că mi-e maşina afară descoperită ! Am strâns puţin din buci ieri cu grindina aia….

  And in other news… dragi cititori de Jeg: de acum încolo* acest lan de commenturi va fi cunoscut drept BWU ( Braşov Weather Update ). So… nothing to see here, move along people !

  *( acum -> încolo pentru cei mai grei de minte )

 • Da’ în comentariul de lansare numa’ anunţi buletinu’, nu te-ai gândit să dai şi primele înştiinţări meteorologice?

 • la Constanţa e soare şi e gagici goale care face dopless:D. A, da.. pe plajă, bă, nu pe stradă

 • toader? toderitza? toderel?
  unde-i toader?!?!?! l-ati trimis la brasov, sa-l ploaie? sa vina sfirsitul lumii preste dinsul?

  Gata cu pretextele. Bai Dariuse, daca ala pleca la Bucuresti si te lasa sa subalternezi in continuare, pe tine nu te-a batut vreodata-n viatza ta gindul sa faci asijderea? Sau vrei sa shezi toata viatza ca mimoza-n Vitrina, sa te admire lumea?

 • Am bagat mai devreme decit trebuia. Scuze.

  Deci: …sa te admire lumea? Sa stii ca lumea te poate admira si-n alte zone geografice, crede-ma. Jur, sa-mi saie, sa n-ajung, sa n-am parte. Acu’ ma crezi?
  Chiriace, give it a thought. Ca si Veta ta ar hi transplantabila, la o adika ;). Salutari Siei, cum ar fi.

 • Rox, noi, ăştia din Ardeal, e mai necredincioşi. Nu credem dom’le nimic fără dovezi. Poze sau nimic.

 • :)))) pe vremea mea, maică, slipii erau şi sutien.. acuma slipii sunt şiterturile de la adidaşi

 • Hudrea zice că:

  Iulie 16th, 2008 la 4:11 pm
  Rox, noi, ăştia din Ardeal, e mai necredincioşi. Nu credem dom’le nimic fără dovezi. Poze sau nimic.

  Rox, noi, miticii de Bucuresti, mai necredinciosi ca ei. Poze. Pooooze ! POOOOOOZE !
  ( Daca iti pui ochelari de soare poti sa ne pacalesti si cu poze de-ale tale, noi nu ne suparam ! )

 • Ei na.. nu cre’ că n-au văzut miticii şi ardelenii pozne cu “gagice” fără sâni, pardon, sutien. Dar.. uite, pentru voi, special, o să mă duc mâine la plajă şi o să pozez ce ţâţe văd şi le spun pe blog. Ale mele e speciale, nu le decojesc aşea, la toată populaţia jegoasă:). Cel puţin nu fără o cafea în prealabil:).

 • @ Rox: “Cel puţin nu fără o cafea în prealabil“
  Wooooow ! Stiam eu ca gasesc unde sa ma gazduiesc cind vin la mare !!! Vezi datele de contact la mine pe site si lasa un mesaj, loooool ! Dar vezi ce faci cu Mishu ca m-a mai atacat unul odata, gelos pe stapina lui. Mishu ca Mishu, il pacalim noi cumva… dar altcineva mai e acasa ?

 • 🙂 în permanenţă am “badigard”. Nu ştii că ţâţele mişto sunt întotdeauna cu soţ?:)

 • Ăăăăăă. O cafea? Atât?

  Rox, uite aici idee de afarece: pui un webcam cu vedere către plaja minunată de care ziceai şi-l plantezi la tine pe blog. Să vezi atunci ce de vizitatori o să ai.

  Eventual, poţi chiar face în aşa hal încâţ orişice nătâng ajunge pe blogu-ţi nu doar să poată vedea imaginile, dar pentru nu ştiu ce taxă să poată să manevreze webcam-ul: mai la stânga, mai la dreapta, zOOOOOOOm.

  Dacă-ţi iese banul, dai 10%?

 • Hudreo
  1. Nu am vedere, şi nici măcar carte poştală cu marea de la nici un “gieam” al apartamentului meu.
  2. Nu duc lipsă de vizitatori pe blog
  3. Nu am făcut blogul ca să fac reiting sau bani, dacă era aşa puneam ad-sense-uri sau alte chestii de gen
  4. Ar trebui să mă plătească foarte mult ca să stau să mut webcamu’ mai la stânga mai la dreapta etc.
  5. Iese banu’ din chestii mai facile şi mai uşoare.
  6. Cafeaua e aşa, ca chestie, ca să citez pe cineva (ştiu eu cine).

Sociale