Darius Hero

Dacă e să privim în urmă, ne vom aminti că articolele mele au mai avut titluri bune și în trecut. Deci, se poate!

D

ALERTĂ! Azi am fost anunțat via Internet, de către persoane aproapiate fetii (adică ea înșivă), că zilele trecute s-a dus unde?! La solar. Situația devine dramatică. În octombrie, eu o să umblu cu Cleopatra pe stradă. Și nu în sensu’ bun…

Am descoperit că primele patru întrebări când vine vorba de căței sau bebeluși sunt aceleași în oricare dintre situații: E fetiță sau băiețel? Cum îl/o cheamă? Cât timp are? Ce-i dați să mânânce?

Cu mare pompă și fast vă anunț că recent am ochit o nouă stimabilă domnișoară, care a trecut testele preliminare pentru a avansa în grad de Augustină și, de ce nu, poate chiar Primă Doamnă Jeg, într-un oarecare viitor apropiat.

Tânăra este încă o ingenuă, negăsindu-și până acum drumul cel drept către Jeg. Deci nu bănuiește nimica-nimicuț. Așa că îmi voi folosi toată iscusința binecunoscută și farmecele atent falsificate ca s-o îmbrobodesc într-o magnifică relație, vorbindu-i șlăgalnic despre eroica mea operație testiculară care o va îndupleca, nenumăratele-mi eșecuri sentimentale care o vor pătrunde până la bocet și toate celălalte unelte meschine pe care le-am clocit într-acest sens de-a lungul timpului, anume pentru astfel de utilizări.

Vă rog să vă stăviliți emoția, pentru că nu va dura mult până acest lucru se va înfăptui. Precum nici nu va dura mult până când totul se va sfârși cu tragedie. Dar asta nu ne împiedică să privim cu înfrigurare desfășurarea dramatică de evenimente.

La momentul critic al publicării acestui articol, planul meu malefic va fi deja demult demarat fără privit îndărăt, iar pe când voi vă veți fi găsind pigulind greșeli de redactare dintre aceste rânduri, eu și domnița ne vom fi împletit armonic de ceva vreme, intențiile mele mârșave încununându-mi-se-vor-fi-fiind de succes. Aceasta a fost cea mai complicată declinare verbală ce i-a fost dată Jegului să o vază până în prezent, iar la ea au contribuit 4 oameni; pe lângă mie, le mulțumesc lui Moafle, Hendea și Palti.

De aceea vă invit să votăm.

{democracy:11}

***

PentruCaSuntetiOCiurdaDeParazitiContra-Productivi

Pe lângă comanda primită la serviciu de a crea un concept și macheta aferentă pentru o panglică de coroană funerară (unde eu aș fi avut ceva creativ pe neconvențional, morbid, pe target, da’ din păcate s-a anulat), în săptămâna ce s-a sfâșit odată cu terminarea săptămânii ce tocmai a trecut, m-am ocupat intens cu a produce UN naming de brand pentru un client.

Pentru acest un nume am scornit, așa, v’o să tot fie 50 de variante. Asta pentru că, la indicațiile șefei de-a ne mai apropia în firmă, am permis să se creeze iluzia prieteniei mele strânse cu Răzvan de la Client Service, care, cu această ocazie, și-a închipuit greșit că îmi place de el.

Am strâns sub atenta lui supraveghere vreo câteva duzini bune de alternative mai mult sau mai puțin fericite pentru nume, pe care, tot din 5 în 5 în 5, Răzvănel mi le respingea drăgăstos, probabil fiindcă-i plăceau într-atât, încât nu-i venea să le mai dea din casă. Variante, pe care, în caz de forță majoră, le pot adapta pe aproape orice client care mi-ar mai trece prin tastatură, vreodată, în întreaga viață și să și las moștenire câteva.

Puține dintre aceste nume au ajuns la clientul în sine, ca să mai poată refuza și el, sărmanul, ceva, dacă tot plătește.

Asta și nu alta este calea prin care am dezvoltat și șlefuit măiastru cele mai eficiente metodele care gantează găsirea unui naming bunuț, pentru orice copywriter de pe Pământ și din împrejurimi,  cu condiția să nu se afle în directa subordonare amical-profesională a lui Răzvan Medrea.

Metoda 1. Se intră pe Wikipedia și se caută cel mai cuprinzător cuvânt care ar descrie produsul. De pildă, dacă produsul este pâine cu grăunțe și semințe din trei areale climatice diferite de pe Glob, cuvântul va fi “panificație”. Apoi se alege opțiunea de limbă islandeză. Bakarí. Se dă lui Arpad și se produce un logo, detaliile acestui proces fiind explicate într-un tutorial viitor, după traducerea din maghiară.

Metoda 2. Se intră pe Urban Dictionary și se caută formula cu cele mai multe conotații vulgare din reason to believe-ul produsului. De exemplu, dacă avem un super-market care promite cele mai avantajoase prețuri de pe piață, mergem cu gândul la expresia “shop-carting”, care, între multe alte sensuri, înseamnă și a-ți căruța o fată beată din birt până acasă, cu diverse scopuri. Sau “shop-lifting the pooty”, adică a agăța o pradă ușoară precum este o mamă singură cu copil mic.

Mna, și acolo, după definiția termenilor, apar expresii similare. Găsiți vreo zece cu lejeritate, pe care să le folosiți.  Shoppe Place. Shop The Chop Retail. Shophista Center. Nu tre’ să știe musai clientul ce înseamnă fiecare, dacă “sună bine”.

Metoda 3 și preferata mea. Se iau verbe românești de peste trei silabe care reprezintă produsul, dacă acesta ar fi o acțiune. Se declină la perfectul simplu sau mai mult ca perfectul și se scot diacriticele. După care se citesc cum se scriu.

De exemplu: pentru o kebaberie fără autorizație, cu perioada de existență cam cât dintre două controale sanitare, avem “a răsfăța”. Răsfățași. RASFA TASI. Patronul – domnul Rasfa Tasi – este un fin cunoscător al secretelor gastronomice din țara lui, de unde a fugit în 1995, înscriindu-se la cursurile de stomatologie de la Cluj pentru bursă, facultate pe care a abandonat-o ulterior, ca să-și deschidă propria afacere din câteva în câteva luni. Trăiește cu soția lui pe care a cunoscut-o la un târg de ceaune în Chendremal și care are deschis un second-hand în cartierul Mănăștur. Este pitch pe naming, dacă vă interesează…

Da'VoiSuntetiDoaroCiurda

143 comentarii

 • eu in locul grasului-jegului bagam o intorsatura. un twist. zi ba ca ai trimis si concentreaza discutia pe nerecunostinta lu’ marianschi, care a primit si nu recunoaste. nu recunoaste pentru a nu fi nevoit sa multumeasca. si asa intram intr-o noua era, cea a blamarii marianscului. hough! (azi e ziua cand scriu sunete ciudate)

 • Foarte bine. În acest caz vreau filmuleţ cu Darius care pune pachetul cu premii la poştă. Prioripost, recomandat şi cu confirmare de primire a confirmării de primire (în condiţiile actualei întârzierii se pretează toate aceste servicii). Şi eu la rându-mi mă angajez (dacă nu cumva m-am angajat deja) să confirm însuşirea coletului. Abia după ce va fi fost făcut public tot acest şir al evenimentelor, tu Jimmy vei avea undă verde la blamarea marianscului în caz că susţine neadevăruri. Nici o clipocită mai devreme!

  P.S. Pe care mai întreabă cum se pune şi link în comentarii îl trimit în haştemeleu! Nu e cazul monicăi pe care am instruit-o deja :mrgreen:

 • jeg, hai, treci la treaba! falsifica, falsifica, falsifica! baga si uz. ca nu merge fals fara uz, nu cadreaza. e inutil. e ca un coi taiat. e ca mierea pusa pe croch cand n-ai un vitel care sa linga. ce ba? asa am vazut eu in filmuletele trimise de basty. asta mi-e educatia…

 • pai nu? mai e crouch….era la liverpool, cred ca e pe la portsmouth. da’ ala nu se lasa uns cu miere. si nici daca reusesti impotriva vointei lui, nu cred ca ajuta cauzei.

 • din solidaritate cu hudrea m-am jurat pe parnaie(asta e juramantul suprem) ca nu fac nimic pana nu se intoarce. asta pana ma enervez si plec sa-l caut.

 • Eu am votat “Doar următorul articol, o epopee plină de suspans în care relaţia voastră se transformă din nimic în realitate şi înapoi în himeră.”, desi raspunsul corect ar fi fost….3. Asa-mi dicteaza mie sufletul si constiinta: articolasul prezent, urmatorul…surprinzand pe deplin restrictia bijectiva a sinusoidei pe intervatul [0 , pi/2]…dimpreuna cu punctul maxim al astei ascensiuni, iar mai apoi…un al treilea articolash, suprinzand in mod bidimensional toata suferinta/extazul mirificei experiente…ce tocmai s-a ingropat cu totul.

 • Sincer, Darius, do we look like we care???
  Noi nu vrem decat ca tu sa suferi, sa curga sange, atat si nimic mai mult

 • Ba io vreau şi premiile ❗ Să trimită premiile ❗ AZI ❗ Cu filmuleţ, prioripost, confirmare, etc, aşa cum am stipulat mai sus DECI?

 • 1. Si odata cu noua relatie nu ti se face pofta de o zacusca proaspata…
  2. Clientul nu se prinde niciodata de lagatura intre cele-din-multitudinea de naming-uri create? Sau ii prezinti numai unul, castigator? 😛

 • 🙁
  E viaţa tristă en detail.
  Şi aşa speram la un filmuleţ, măcar la postarea asta. Scriu doar cu dreapta că din stânga se tot chinuie un qrur cigal să caute lama plecată prin vene.
  Asta cu despărţirea cuvintelor mi-aduce aminte de o poantă (că banc nu pot spune). Ci că se duce unul la medicul veterinar şi cere acolo un lator. Veterinarul se uită lung la el şi, ca să nu zică ţăranul că nu ştie ce este acela un lator, îi spune. Bade, asta nu e de orişicare, e scumpe rău latoarele astea… la ce îţi trebuie aşa ceva? Bădia se scarpină sub pălăria ponosită… Apoi şi-o luat şi vecinul unul, eu unul am calul, îmi mai trebuie să pun latorul şi am şi eu ca vecinul cal cu lator.

  Un banc stupid, dar vreau să vie filmul la care visez de atâta timp. Îmi vine să dau un CTRL ALT DEL la lator, că nu mai suport aşteptarea.

 • Trebuia să te duci tu la solar, n-auzi că lumea vrea să te vadă pe tine că suferi, că cure sânje… Poate că aşa situaţia chiar devina(prosteo?) dramatică.

 • Numai daca se blocheaza in solar si nu ramane nimeni prin preajma sa-l ajute, saracu’!
  Chestia asta am vazut-o intr-un film…nu mai stiu sigur care. Din randul pedepselor “prajite”. 😀

 • Nu ştiu despre ce vorbiţi cu devină dramatică, pentru căci chiar eu, care devin dramatic, am scris corect şi cu toate acordurile, cum de altfel se poate remarca. 😀

 • Biblio: află de la mine că mai bine mergeam la Iaşi – s-au dat sarmale gratis.
  Film suprarealist n-ai să vezi. Scene de Kafka am văzut ieri la nea` marinelu` si nea` motociclistu`.
  In condiţiile date crezi că te-ar mai impresiona un film cu Miha ?

 • Cât eşti Tu de bun, Dumnejegule! Cum dai tu reţeta succesului tuturor… pentru o simplă vizită în locul în care te scarpini în cur on-line!

 • Ah ce ma enerveaza ca nu stiu sa pun link (ai auzit M@rianski? NU STIU SA PUN LINK. adresa mea de yahoo este, desigur, krakilla cu yahoo, trimite hastemeleu).

  Solar… aha… dupa cum spuneam, iti plac mimozele. Asta e cu solarul. Probabil si cluburi de fite. Parca te vad cu ochelari d-aia de coca, de zici ca sunt masca de sudor si freaza d-aia panicata, de zici ca vrea sa fuga de pe cap. Si stai cu prietenii ei care sunt true si incerci sa te integrezi. N-ai cum, am incercat si eu d-astia! Prostia doare rau, da’ e ciudat ca ei nu simt nimic… Prostia altora sa te doara pe tine, asta da mister al universului.

  Marian S: film surrealist, te rog. nu-l jigni pe Bibliotecaru. si a vazut unul, pe care l-a facut chiar el: un filmulet genial, despre niste porumbei… care mananca… si mananca… mai vin cativa, care incep si ei sa manance… si mananca… toti, mananca… mai mananca putin… mai vin cativa si incep sa manance… mananca cu pofta… le place sa manance… mananca… si se termina filmuletul! in cel mai intens moment, cand porumbeii mancau. eu astept cu sufletul la gura continuarea!

 • krakilla, continuarea e cu aceiaşi porumbei care încep să se găinăţeze (wow, ce licenţă !) exact în capul celui ce le-a dat grăunţe mai devreme.

 • Reteta speciala pentru ciulama de porumbel, obez, taiat in timp ce se…o are cineva? Sper ca nu 🙂

 • Io ştiu căci când eram mici am fost în pod ca să scăpăm de porumbeii, care-şi făcuseră acolo o colonie mai largă decât reuşise comunitatea umană, care construise clădirea de dedesubt.

  Metoda aleasă a fost puşcarea cu aer comprimat de gloanţe în capul a cât mai multor păsărine apucam, până când celălalte înţelegeau mesajul. Idee care pe mine, la vârsta aia, m-a încântat până la jubilare.

  Dar eram totuşi destul de matur cât să nu încerc şi papricaşul de porumbel, care fusese la acel timp o urmare separată a distractivului măcel. Taică-miu, care a fost şi vânătorul-şef şi bucătarul-şef trecuse totuşi de vârsta sclifoselilor mele.

 • Bine că ai timp să scrii comentarii dinastea lungi da nu-ţi faci 5 minute să trimiţi secretara să-mi pună premiile la poştă… Vezi să nu uite de filmuleţ, recomandată, confirmare de primire, proiripost, etc…

 • Poate ca el a dat secretarei ordin sa indeplineasca cele de mai sus dar dansa o fi considerat ca e mai bine sa-si insuseasca premiile! E si asta o posibilitate…

 • Perspicacitate de gradinitza: Pe un gard sunt 8 pasarele. Vine vinatoru`, trage cu pusca si nimereste 3. Cite pasarici ramin pe gard ?
  1. Raspunsul lui Gigel: 5 ! (stai jos, bravo)
  2. Raspunsul lui Bula: ba niciuna ca s-au speriat si au zburat toate ! (bravo Bula, esti perspicace)
  3. Raspunsul Alinutei: alo, domnu` ? pasari, pasarele sau pasarici ? ca sa stim despre ce discutam aici. (bravo Alinuta, pur si simplu)

 • mofturos mofturos.

  auzi bai stimate autor. ai scris un articol despre lingaii de dosuri celebre din blogosfera.

  ar fi frãmos sa scrii unul despre defectele membrilor sectei jegoshishtice.

  bunaoara :
  jeg : mofturos la mancare
  basty : pervers sexual
  monica : ia pe toti in brate
  toader : fara defecte. faptul ca ii contesta divinitatea jegosheniei l-ar fi absolvit de orice alte pacate DACA le-ar fi avut.
  bibli : kilometric
  samd

 • Liniste: am dovada ca toader e tendintios si se mai si repeta:

  # toader zice că:
  August 15th, 2008 la 12:24 pm

  crachiula. monica a fost amanta mea pe care nu am si nici nu o iubesc. dar am primit afrontu’ ca o fugit cu hudrea. de care s-a amorezat.
  basty e pervers.

  Haha! De ciuda, deci…

De Darius Groza

Sociale