Darius Hero

Dacă aș avea un leu pentru fiecare leu pe care nu îl am…

D

ATENȚ’E: BASTIAN NU MĂ (REPET – NU) COPIAZĂ! LERIU ÎNSĂ DA!

[în acest deosebit articol, Darius își face lansarea în cariera muzicală, ținându-se de promisiunea dată și învățând pentru cetitori ca să cânte, pe lângă să încânte]

Am zis să aștept cu subiectul ăsta, ca să apuce participanții să se facă de absolut tot penibilul înainte să scriu.

Deci! Toată lumea îl știm pe de rost și dintotdeauna pe numărul de telefon lui Mircea Badea. Da? Îl știm. TOȚI! Nu-l știm cu toți pe același, da’-l știm fiecare dintre noi pe măcar unul dintre ele. L-am notat, îl avem, este-n agendă, mulțumim. Zeroșaptepatruzeroșaptedoidoizeroșapteșasecincizeroșapte! Șase.  Nouă. Zero… Șapte. Gata, bă! Îl știm toți, îl știe Google după orice căutare! Orice cauți pe net, ieșe număru’ lu’ Mircea Badea. Nu există vreun SEO mai bine făcut decât pre numărul lui Mircea Badea.

Scurt istoric

Cum a început chestia asta? Desigur, de la Băsescu. De la Băsescu s-a ajuns la fiică-sa, de la care s-a ajuns la numărul ei dat pe post la KissFM de Cârcotași, cărora Badea s-a gândit la rândul lui să le dea numărul la el pe post, post pe care, în același context, și l-a dat și pe al lui propriu. Numărul, că la el ne referim. Astfel, doar uitându-ne la televizor, putem să aflăm toate numerele lui tuturor. Bun? Da.

De atunci, zornăie telefoanele-n emisie. Unde diverși zic diverse, iar Bădie, după caz, face ce? LE DĂ NUMĂRUL PE POST! Firesc. Nu cred că există cineva care să nu fi pătruns până acum acest mecanism simplist.

Mai nou…

Mna, acuma recent, “colegu’ de trustă blogosferică”, Visurât, s-a gândit el în capul lui că ia să-l ia pe Badea nițelaș la pulă, via metode care costă 7 cenți. Bine. De ziua lui Voiculescu, doar tot e motiv de sărbătoare… I-a trimis șpagasinului un sms, să-i amintească de importanța acelor momente, poate în vederea obținerii unui cadou financiar.

În mod absolut surprinzător, lu’ Mirciu i-a venit ideea inedită să… stupoare! îi dea numărul lu’ Sebastian pe post, pentru uzul telespectatorilor. Total neașteptat, zău.

Visurât cască ochii a uimire, după care cade pe jos, tăvălindu-se, lovit la operație. Blogerii smiorc-smiorc pe la colțuri! În frunte pretenu’ cu China Birta “Chinezul” Cristian Augustin, care, hop!, venind călare pe TV tuner, ne arată revoltat pe blogul dânsului filmul în care cu mârșăvie Mircea Badea divulga datele personale ale unui telespectator! Mai concret, pe principiul “dați-le pălincă la prunci, ca să știe ce să nu bea”.

Voi reușiți să vă dați seama, mă, sau râdeți? Bun. Cu ocazia asta, cei care nu-l știau, află și numărul lui Visurât mai clar, ca să-l adauge în lunga listă cu numere pe care le știe toată lumea.

Într-o sclipire de Iașistein ce îi, numitul își redirecționează apelurile către telefonu’ lu’ Badea, că de ce să-l sune lumea pe el, cân poa’ să-l sune pe Badea direct și în direct? Și, tot hăhăind, începe să reverse telefoane către ăla din televizor. Pe la jumătatea acestui proces fără precedent, când ălalalt răspundea cu nesaț la tot ce primea, își dă Coșmaru’ seama, hlizindu-se a pagubă, că, hait!, tot ce vorbește poporu’ cu Badea Mircea nu i se facturează celui din urmă (care râde mai bine), ci abonatului care-a operat manevra de ocolire, rămânănd astfel fără minute gratuite de pe care să sune la soață, s-o cheme după el, dar și cu cost suplimentar peste pupăză.

Și să nu mergi undeva, departe, ca să nu te mai întorci? Visurâte, dacă îi ceva, dă-mi bip (0741028758), că te sun. Badeo, la fel, că te sun la Visurât.

***

Windows1895

***

Sorel “Programatorul Minune” Mihai, îl știți de pe Internet, a efectuat recent un studiu de popularitate pentru Jeg, fără să mă anunțe, ca să-mi facă o surpriză de ziua morților. Nu s-a mai răbdat și s-a scăpat cu rezultatele.

Poll-ul a fost executat pe un eșantion reprezentativ din comuna Hațeg. Pentru rezultate de-o relevanță mai puternică, Sorel Mihai a chestionat doar subiecți de vârsta lui, deci minori și doar de sex feminin, deci așa cum este și el. Finalul se vrea unul de o sporită relevanță, considerând că Sorel Mihai susține că în afară de el, există doar două persoane localitatea amintită cu un grad mai ridicat al celebrității: Para, taximetristul, respectiv o fată care a murit la 14 ani. Deci o concurență nu tocmai foarte activă.

MostreChestionarSorel

Din declarațiile operatorului sontajului:

“Dintr-un total de cel puțin 8 fete au răspuns afirmativ la întrebarea “Te-ai dezbrăca pentru Darius?” 3 fete, a existat o abținere și  două refuzuri. La băieți s-au înregistrat două refuzuri, un răspuns afirmativ și un răspuns necontorizat. Asta face ca, în cazul în care Darius ar fi dispus să lase oamenii să se dezbrace pentru el, mai mult de 83.45% și-ar da textila jos, în timp ce restul.

Asta face din Jeg.ro cel mai vizitat blog neînscris în Trafic.ro. Sondajul a avut loc între orele 15-16, marja de eroare fiind practic înexistentă în acest interval orar. Cei intervievați au fost aleși aleatoriu (la întâmplare).

În arhiva atașată (documentul fiind atașat arhivei) găsiți o imagine ce vine în sprijinul celor spuse mai sus.”

Sorel-Mihai

***

BatetiSiVoiDeschide

***

Pentru echilibru, Sorel a intervievat și un băiat, care, pentru a extinde sfera reprezentativă, este din Capitală și a fost atent selectat din rândul blogărilor, dar la fel – minor. La prima întrebare, Ariel nu s-ar dezbrăca pentru mine, iar la a doua, Ariel s-ar dezbrăca pentru mine “într-o situație de viață și de moarte”. De asemenea, răspunsul este afirmativ și pentru “două situații de viață și de moarte” ș.a.m.d. Deci exponențial crescător.

În teorie, deducem că eu aș putea convinge aproape orice persoană, chiar și de sex masculin, dacă este minoră, să se dezbrace pentru mine, amenințând cu suicidul.

***

Așa cum v-am promis (pentru că eu sunt un om de cuvânt, nu-i așa?), când voi fi învățat prima muzică pe ukulele, vă voi fi arăta-o. Undeva e greșit un timp verbal aici. Oricum, poftiți. Alăturea de mine a stat și cântat struța Mirona Pascu Augustina, pe care o cunoașteți din rolul mâinii, în filmul cu cubul lui Rubik.

[se dedică Bibliotecarelui și Cameliei de la serviciu]

[pe YouTube sau de downloadat]

244 comentarii

 • Deci clipul e divin, eu sunt divin, sunt cel mai talentat afon! Badea ştie zice, chiar dacă zice prostii. Parcă-s deştepte, nu alta. Visurât da.

  În rest, să fac şi io topuri la comentatori, măgare, să veji unde te clasezi? SCÂRBĂ! CACOFONULE!

 • Bai 😆 ! A dat Hudrea una si voi, repede, ati crezut ca e iar complot!

  COMPLÓT s. conjuraţie, conspiraţie, intrigă, maşinaţie, uneltire, (livr.) cabală, (înv. şi pop.) meşteşug, meşteşugire, (înv.) măiestrie, (fig.) lucrătură, urzeală.

  NEÎNŢELÉGERE, neînţelegeri, s.f. Faptul de a nu (se) înţelege, lipsă de înţelegere. ♦ Dezacord; conflict, diferend; discordie, ceartă. ♦ Confuzie creată datorită interpretării greşite a unei afirmaţii, a unei situaţii etc. – Ne- + înţelegere.

  Deci hahaha! Iar l-ati spamat pe Darius pe nevinovatelea!

 • @monica: Nu nu. Hudrea zicea de ironie. Eu ziceam de limbi în cur. toader de stat capră. krakilla de rulmenţi, adică merge totul ca pe roate. A fost o comuncare insinuantă prin insinuările-i. Vezi ? Mai sus. Vezi ?

 • =)) ma mai gandesc la clip.musai sa l revad :))
  SCÂRBĂ! CACOFONULE! :”> no isn’t that sweet even coming from darius ?! :))

 • cum zicea si monica

  BRAŢ, braţe, s.n. 1. Segment al membrului superior cuprins între cot şi umăr; partea de la umăr până la încheietura mâinii; p. ext. membrul superior al corpului omenesc. ♢ Loc. adv. În braţe = cu braţele petrecute în jurul corpului cuiva (spre a-l strânge la piept sau spre a-l purta pe sus). (Braţ) la braţ (sau de braţ) = cu braţul trecut pe sub braţul altuia. ♢ Expr. A da (sau a oferi, a lua cuiva) braţul = a trece braţul sub braţul cuiva spre a-l conduce sau a fi condus. A duce (pe cineva) de (sau la) braţ = a sprijini pe cineva, ducându-l de braţ. (A primi sau a aştepta etc. pe cineva) cu braţele deschise = (a primi sau a aştepta etc. pe cineva) cu mare plăcere. A lua (pe cineva sau ceva) în braţe = a apăra, a susţine, a lăuda (pe cineva sau ceva). A fi braţul (drept al) cuiva = a fi omul de încredere al cuiva. A ajunge (sau a aduce, a arunca pe cineva) în braţele cuiva = a ajunge (sau a lăsa pe cineva) la discreţia cuiva. 2. Cantitate care se poate cuprinde şi duce în braţe (1). Un braţ de fân. 3. Fig. (În sintagma) Braţe de muncă = muncitori. 4. Obiect sau parte a unui obiect care seamănă cu braţul (1). ♦ Element solid al unui sistem tehnic, solidar sau articulat la un capăt cu sistemul respectiv şi care serveşte la preluarea unei sarcini sau la transmiterea unei mişcări. 5. Parâmă legată la capătul unei vergi şi care serveşte la manevrarea laterală a acesteia. 6. Distanţa de la un punct fix la linia de acţiune a unei forţe. 7. Ramificaţie a cursului principal al unei ape curgătoare. ♢ Braţ mort = ramificaţie părăsită a unei ape, alimentată numai la revărsări. – Lat. brachium.
  Sursa: DEX ’98 | Trimisă de valeriu, 21 Mar 2003 | Greşeală de tipar

  BRAŢ s. 1. (ANAT.) mână, (înv. şi reg.) brâncă. (A duce pe cineva de ~.) 2. (GEOGR.) ramificaţie, (pop.) crac. (~ al unei ape curgătoare.) 3. (TEHN.) pârghie. (~ al unei balanţe.) 4. (TEHN.) crac, margine, mână, mâner, pervaz, spetează, (reg.) condac, cotoi. (~ la ferăstrău.) 5. (TEHN.) chingă, coardă, spetează, stinghie, (pop.) curmeziş. (~ la podul coşului morii.) 6. v. bată. 7. (TEHN.) furcă, mână, stâlp, (reg.) ciocan, cujbă. (~ la războiul de ţesut.)
  Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greşeală de tipar

  braţ s. n., pl. bráţe
  Sursa: Dicţionar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greşeală de tipar

  BRAŢ ~e n. 1) Parte a mâinii, cuprinsă între umăr şi cot. 2) Membru superior al corpului omenesc; mână. A ţine în ~e. A prinde în ~e. ♢ A strânge în ~e a îmbrăţişa. A duce de ~ (pe cineva) a sprijini (pe cineva). A sta cu ~ele încrucişate a nu face nimic; a sta degeaba. A primi (pe cineva) cu ~ele deschise a primi (pe cineva) cu mare bucurie şi plăcere. A fi ~ul drept al cuiva a fi omul de încredere al cuiva. ~e de muncă totalitate a persoanelor care dispun de capacitate de muncă. 3) Cantitate (de ceva) care poate fi dusă de un om cu braţele. Un ~ de fân. 4) Parte a unui obiect, a unei unelte, maşini etc., care se aseamănă prin formă şi funcţie cu braţul. ~ul unei macarale. ~ele unui fotoliu. 5) Ramificaţie a unui curs de apă. /<lat. brachium
  Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greşeală de tipar

  braţ (-ţe), s.n. – 1. Parte a membrului superior cuprinsă între cot şi umăr. – 2. Cantitate de lemne care se poate cuprinde şi duce în braţe. – 3. Cantitate mică, în general. – 4. Ramificaţie a cursului principal al unei ape. – 5. Diferite organe, piese sau instrumente care amintesc de forma sau funcţiile braţului, cum sînt cele ale fotoliului; la războiul de ţesut, bara verticală unde se fixează sulul la urzeală; la ferăstrăul de mînă, cele două bare verticale; părţile cleştelui etc. – Mr., megl. braţ, istr. brǫţ. Lat. brachium (Puşcariu 217; REW 1256; Candrea-Dens., 179; DAR); cf. it. braccio sau brazzo, prov. bratz, fr. bras, cat. bras, sp. brazo, port. braço. Este cuvînt cunoscut în general (ALR 233). Der. braţetă, s.n. sau f., din it. (ven.) brazzeto; brăţaţ, s.n. (rar., lungime a unui braţ); brăţiş, adv. (corp la corp); îmbrăţişa, vb. (a strînge în braţe; a adopta; a cuprinde), din adv. precedent.
  Sursa: DER | Trimisă de blaurb, 28 Oct 2006 | Greşeală de tipar

  BRAŢ s.n. (Mar.) Manevră curentă folosită la orientarea unei vergi în plan orizontal pentru ca velele să ocupe o anumită poziţie faţă de direcţia vântului. [Var. bras s.n. / < engl. brace, fr. bras].
  Sursa: DN | Trimisă de LauraGellner, 21 Nov 2004 | Greşeală de tipar

  BRAŢ s. n. 1. (mar.) manevră curentă care serveşte la braţarea vergilor. 2. (constr.) element rigid, solidarizat sau articulat, care transmite o mişcare sau poartă o sarcină. 3. distanţa dintre un punct şi linia de acţiune a unei forţe. (< engl. brace, fr. bras)

 • de acord cu rika

  CACOFONÍE, cacofonii, s.f. Asociaţie neplăcută de sunete; cacofonism. ♦ (Muz.) Suprapunere de sunete discordante; lipsă de armonie. – Din fr. cacophonie.
  Sursa: DEX ’98 | Trimisă de cata, 23 Jun 2002 | Greşeală de tipar

  CACOFONÍE s. (LINGV.) (rar) cacofonism. (A folosit o ~)
  Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greşeală de tipar

  Cacofonie ≠ eufonie
  Sursa: Antonime | Trimisă de siveco, 3 Aug 2004 | Greşeală de tipar

  cacofoníe s. f., art. cacofonía, g.-d. art. cacofoníei; pl. cacofoníi, art. cacofoníile
  Sursa: Dicţionar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greşeală de tipar

  CACOFONÍ//E ~i f. 1) Asociaţie sau repetare neplăcută de sunete în vorbire. 2) muz. Amestec discordant de sunete; lipsă de armonie. [G.-D. cacofoniei; Sil. -ni-e] /<fr. cacophonie
  Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greşeală de tipar

  CACOFONÍE s.f. Întâlnire de sunete care impresionează neplăcut auzul; cacofonism. ♦ (Muz.) Reunire de sunete discordante; lipsă de armonie. [Gen. -iei. / < fr. cacophonie, cf. gr. kakos – rău, phone – sunet].
  Sursa: DN | Trimisă de LauraGellner, 28 Feb 2006 | Greşeală de tipar

  CACOFONÍE s. f. întâlnire de sunete discordante, neplăcute auzului; asociere de cuvinte care redau imagini, fapte neplăcute; cacofonism. (< fr. cacophonie, gr. kakophonie)
  Sursa: MDN | Trimisă de raduborza, 15 Sep 2007 | Greşeală de tipar

 • bey, de priceput pricep io. numai ca sunt si sensuri ascunse. adica faptul ca monica te-a chemat in brate mi-a trezit banuielile.

  am remarcat asta :
  “2. (constr.) element rigid, solidarizat sau articulat, care transmite o mişcare sau poartă o sarcină.” !!!
  ce sa inteleg eu de aici ? a?

  cand a zis domnu’ de mai sus “cacofon” am intarit aratand ca termenul se refera nu numai la jocuri de silabe ci mai ales la “Întâlnire de sunete care impresionează neplăcut auzul”

 • am gasit pe situl lui arielcelmentionatinarticollacareamajunsprinclickpearticolultau un quiz cu cat de mircea badea esti.

  eu am :
  Scorul tau: 1/13.
  si dupa aia imi zice ca cica sunt zoso. …O^O…
  acu’ io stiu ca zoso e un blogger care scrie multicel da’ io in rest nu stiu cam nimic despre el.

  da’ io personal am raspuns doar ce am crezut eu ca este de bun-simt. dupa criteriile mele se pare deci ca acest badea e doar lipsit de bun simt:).

 • fuck! m-am luat dupa toader si am scapat de dracu si am dat de tac-su. cica sunt opusul lu’ mircea badea, adica zoso. contest! ne vedem la comisie!

 • @ Darius Groza
  Eşti prea aspru cu tine însuţi. Afon înseamnă să ai probleme cu interpretarea sunetului (şi nu neapărat cu auzul, cum cred unii). La tine nici vorbă de aşa ceva. Cred că eşti doar prea leneş să exersezi (adică semeni cu mandea 🙂 ).

 • voi fi aspru dar sever:
  1. pe cine vreti sa concurati,pe cheeky girls sau pe indigo?
  2.de ce nu ai continuuat rubrica de ziceri populare(nu scotea audienta?)?
  3.cum se tasteaza smileu’ ala din comenturi?

 • reclamatii si sugestii

  1. reclamatii
  cei care doriti sa faceti chat pe comment sunteti rugati sa cuplati ideile intr-un singur comment intuind raspunsurile sau reactiile celorlalti pentru a nu lasa impresia ca darius are multe comentarii pentru ca scrie rar.

  2. si

  3. sugestii
  dorim vizualizarea mai deasa a solistei implicate in clipul de mai sus pentru o imagine/sunet jeg mult mai prietenoasa/prietenos. si asa zice concurenta ca esti finantat de tot felul de moguli, context in care e loc sa-ti extinzi afacerea angajand oame[ni ce cuvant fain] de calitate.

 • @hudrea….

  Corect e Venea Omoara pe Siret… Ca sa intelegem si noi care-i subiectu si predicatu…

 • Poftiţi, e proaspăt, acu l-am primit pe mess, Bibli sigur va aprecia:

  Esti frumoasa ca o stele,
  Tu mi-ai rupt inima-n doi,
  Toate sufletele mele,
  Bate pentru tu si noi!

 • Noroc că n-ai dat copy-paste, imediat după mesajul tău de fără copy-paste.

  Nu sugerezi tu să fie azi zi de mass-uri pe Jeg?

  Creşte iarbă, iarbă deasă,
  Sus pe-acoperiş de casă.
  Vine calul şi o paşte,
  Altă iarbă se dezvoltă.

  Pe un câmp cu viorele
  Creştea numai toporaşi,
  A venit mândrele mele
  Şi le-a cules ei pe toţi.

 • si in acelasi potpuriu era si poezeaua asta dc imi aduc bine aminte:
  intr-o balta neagra
  doua ochi luceste
  ce sa fie oare?
  cred ca e doi peste.

 • Am şi eu o poezie, foarte masculină şi plină de steroni testo.

  “Femeia e ca viciul”

  Este o poezie scurtă, dar spune multe şi e şi făcută de mine. 🙂
  Nu este cea mai scurtă poezie a mea, am una şi mai scurtă, cu doar trei cuvinte… dar asta altă dată.

  Dacă se încumetă cineva să-mi analizeze poezia, eu îl ascult. 🙂

 • “Femeia e viciul” e poezia mai scurtă? Într-o variantă re-editată?

  Şi nu cre’că e lirică, e matematică, fiindcă aia e o axiomă.

 • @ Darius şi Groza
  Păi nu, că se deturnează de tot fondul poetic… Dacă e nevoie, am să caut acea poezie, “cea mai scurtă” a mea…

 • Cică a fost “Conferinta Politica 2.0, la secţiunea dedicată bloggerilor” şi au sărit chiar pe conferenţiarul Groza. N-ai cu cine, nişte ţărani.

 • A reglat asta ceasul! Bravo, felicitari! Ti-a luat doar cateva luni…

  Pentru cei care nu mai puteau dormi noaptea de grija-mi, vreau sa fac un anunt: imi iau calculator, adica am facut rost de bani! garsoniera mi-a fost renovata si arata mai rau ca inainte, dar nu conteaza, acum am un loc stabil de dormit, mancat si f… facut baie. Femeia este pe punctul de a primi cartonasul rosu… Adica lucrurile, usor, revin la normal! Sunt atat de bine, incat nu-mi vine nici macar sa injur cocalarii, dar imi inving dorinta arzanda si intr-un final, reusesc!

 • Si ca sa ajut folclorul:

  In apa, patru ochi luceste
  Ce sa fie oare?
  Cred ca e doi peste!

De Darius Groza

Sociale