Darius Hero

Așa, să vadă lumea ce poamă aduce-n casă!

A

N-am mai vorbit de câteva săptămâni bune de “aia”, căreia-i spunem așa, fiindcă ar fi dizgrațios s-o numim “prietena lui Dacian”, statut cu care nu suntem de acord și căruia ne opunem cu tărie și vehemență, situație temporară căreia publicul a decis într-o votare recentă să îi mai acorde o șansă și se pare că încrederea ne-a fost trădată.

Ei bine, o readucem acum în discuție pe ea, cea care ni-l fură pe Dacian și dup-aia fură idei de pe fotoblogul lui sub pretextul că învață, pornind de la câteva argumente solide: Moafle a plecat la București, deci ne putem desfăta în răutăți, dar – mai important – a venit vremea să renunțăm împreună la ea, pentru el și în numele lui.

Ca să nu fim dramatici și să-i ardem bunurile, cum ar merita, totuși, o să ne gândim la câte ființe trăiesc lipsite de luxul pe care ea și-l asumă, de parcă l-ar merita, și îi vom licita aici, pe Jeg, tot avutul ei nedrept ce l-am putut găsi colea, infestând redacția Jeg. Ca regulă de pornire, să se consemneze că ea nu-și poate cumpăra înapoi boarfele, indiferent cât e dispusă să ofere, fie personal sau prin intermediari.

Astfel, cu această festivă ocazie când îi zicem în cor “Iubito, ești pa!”, gama Jeg vă oferă:

Un minunat tricouaș cu mânecuțe lungi, guleraș și dungulițe felurite, pentru ștrengarul tău ce-ncepe clasa-ntâi. Vom porni de la suma modică de 39.000 ROL, constând în valoarea materială a produsului, că sentimente nu-s, și ne oprim la acest preț, adjudecând articolul vestimentar primului sosit.

mâncând litere

Continuăm cu o fină țesătură în varii culori terne, alcătuind această cârpă cu impresii de eșarfă, ideală pentru femeia de serviciu din tine. Pentru că are franjurii ăia debili, se va începe de la proverbialul “2 lei”, că nu poate face mai mult, iar limită maximă nu există. Oricât va fi diferența dintre suma oferită și aceasta de la care s-a mers, banii vor fi donați pentru blocarea numărului de telefon al individei pe toate cartelele ce le dețin familia noastră și apropiații.

mâncând litere

Vom încheia această sesiune generoasă de balcon-sale cu ultima inepție cu care-i cumpără iubirea naivă, o lampă de producție Ikea, care n-are nici o vină-n sinea ei, dacă nu ar fi procurat-o numita, iar săracul instrument de iluminat n-ar fi ales să-și dea duhul tragic, la v’o trei zile de uzură. Nici nu-i punem un preț, dați, acolo, cât aveți mărunt.

mâncând litere

Mna. Aștept mușterii. Nu returnăm (proastei) marfa cumpărată.

***

O să vă-mpărtășesc ce a mai ajuns, dintre lucrurile ce nu sunt îndreptățite, să-mi provoace mie vomă-n gură: oamenii care “n-au chef”.

De ce? Pentru că trebuie să îți irosești foarte inutil sentimentele ca să te treacă vreodată neavutul chefului. Nu-mi imaginez cât de slabă sau influențabilă poate să fie o persoană care ajunge să fie nechefuită de către ceva. Că așa bănuiesc că se-ntâmplă, nu? Altfel nu-mi explic.

Mai citeați mai demult pe Jeg despre persoanele care folosesc ora ca scuză, în contextul de “e prea târziu să procesez ce îmi aglutinează simțurile”, de parcă un atac cerebral n-ar funcționa prea devreme în week-end, sau “eu, dimineața, când mă trezesc, abia că reușesc să fiu homo, sapiens vine pe la prânz”.

Mna, cam așa și cu cheful. Sau dispoziția, cum mai e referită. Fără-ndoială că, pentru cine practică aceste mici tertipuri ale comodității “la modă”, se găsesc cele mai tembele și nesolicitante situații. De exemplu: să trimită cineva un ceva pe mail. Sau să-ți paseze ceva, de pildă, hârtia igienică, de la o distanță de se ajunge la ea cu un membru, fără să se ridice de pe cur.

De cele mai multe ori, cheful sau dispoziția ascund, de fapt, un minim efort. Niciodată nu se-ntâmplă să n-ai chef de – să zicem – mers la război. Acolo te caci pe tine de frică și cam atât. Și e cam și una dintre puținele situații în care e acceptabil, cealaltă e când ești bătrân. Nu tre’ să ai dispoziția să mergi la budă. Nu există, de altfel, o dispoziție pentru a merge. Există abilitatea de-a avea două picioare funcționale alternativ. Deci să n-o ai, pe ea, “dispoziția de ceva”, te prinde mai des la nevoia de a te scârma în nas sau alte astfel de îndeletniciri sisifice.

Negreșit că persoanele care descoperă aceste breșe extrem de utile, prin care se mai pot beși ca să-și întârzie procesele fiziologice de excreție, nu evită nici să pozeze cu orice ocazie în victimele penibile care se complac a fi. Ba chiar se mândresc, deoarece, pentru majoritatea, “nu am chef azi”-ul reținut în clasa a 9-a, pe când încă nici că-și înțelegeau reacțiile trupești, da’ noroc că citeau Bravo, e destul pretext să se constrângă la a-l urma.

În acest fel, a nu avea “dispoziția necesară” este tot o rigoare, doar că auto-impusă, iar ea se face prin mai multă caznă decât înseși ostenelile pe care-ncearcă să le înlocuiască. Recte, să nu ai chef de ceva faci cu mai multă greutate decât să ai, fiindcă, la fel ca hainele, ceva care te strânge și-ți intră-n cur e mai la modă.

107 comentarii

 • Ok, am lămurit cu eşarfa. Lampa rămâne la 29,9 şi deturnarea ţi-o rezolvi cu Blu3, nu e responsabilitatea casei noastre cu reputaţie impecabilă să aranjeze râcile-ntre cumpărători.

  Vera, pupici se dau pe viu şi pe bot, nu textual, ci contexual.

 • Ok, umeraşele din poză fiecare costă începând de la 1 leu. Tu, Licurice, n-ai vrea să licitezi un pic împotriva ta, după modelul lui Andrei, cât măcar să te poţi lăuda c-ai particiap la o bătălie? 😀

 • Darius, daca as locui in Cluj probabil ca ti i-as da pe viu si pe obraz. Dar din moment ce eu locuiesc in Sud, aici, la Dunare, nu stiu cum ti-as da unul.
  Felicitari Adorian, nu mai face misto de mine pe Ymessenger!

 • :))) zgarcit ce esti! in loc sa-mi dai unu GRATIS ca ti-am mai deschis o licitate!!

  ps: sper ca sunt trei umerase, nu unu’ singur

 • Ca tot eu astazi am dat licitatia peste cap, mai bag 10…….bani la umerase, si 10…bani la amarata aia de lampa, nu de alta dar nu vreau sa ma stric cu Andrei. Deci umerasele sunt 10,1 lei si lampa 30 de lei

 • Darius, eu zic sa nu mai iei in considerare ofertele lui Blu3, ca imediat se supara iar si-si retrage din nou toate ofertele… si unde ajungem in ritmul asta?! Deci lampa ramane la 29,99 RON… ca sa fie clar! 😛

 • Iulia nu influenta decizia comisiei de licitatie, sunt cea mai credibila persoana din blogosfera, nu se poate sa spui asa ceva. Bineinteles ca stimabilul Darius stie asta 😀

 • Doar că blogosfera nu e de încredere ca întreg. Aştept dublarea aceastei colaborări de la Andrei. Am decis, împreună cu consilierii mei financiari, că de pe filiera Blu3 & Co. să nu vină bani decât prin virament bancar cu confirmare la transfer. Până la aceste înfăptuiri sau prezenţa Crivăţului, lampa rămâne la 29,9.

  În altă ordine de idei, Jeg Retails of Other’s Belonggings Inc., va introduce în curând licitaţia liberă a oricine în numele altcuiva. Dar nu încă.

 • Eu am spus ca e ceva necurat la mijloc, uite ca acum chiar m-am suparat si vreau sa dezmint orice mesaj care imi aduce mie un – de imagine, asadar, stimabile JEG, da un cont sa-ti transfer si ultimii bani pe care ii mai am in contul din Romania (vreo 2-3 miloane de euro)

 • hai sa n-o mai lungim. andrei crivat -that’s me, hehe – ofera spre denadejdea umilei sale concurente 50 de lei pentru lampa. mai stau mult pana la adjudecare ?

 • Andrei… vad ca joci murdar! Umila concurenta?! Mai trebuie sa mentionez ca insulti lampa cu un asemenea pret de nimic..? Pai eu sunt gata sa dau 51,99 RON!!! Darius, sa se consemneze, da? Vreau sa plec cu ceva frumos inapoi… 🙂

 • Andrei, vad ca o desconsideri din nou… ii voi salva onoarea oferind 60 RON… eu nu umblu cu fise… 😛

 • Andrei tine cont ca si eu am o umila contributie la ce dai tu, nici nu mai stiu care este suma, Darius trebuie sa stie mai bine…

 • Blu3… de la tine se asteapta inca dovada transferului, da?!
  Si Andrei… nu pot sa cred ca umbli cu bani marunti… eu ofer 65… ca am gasit 5 lei intr-un borcan…

 • …ştiţi că a deschis PRO TV o petiţie on line pentru înfiinţarea Poliţiei Animalelor? intraţi s-o semnaţi !!…

 • Darius e la mine acasa. I-am dat sa bea Stroh, o bautura care are 80 de grade tarie alcoolica. Am “negociat” (faceti click cu mouse-ul pe cuvantul negociat dintre ghilimele, sa va convingeti) si lampa vine la mine, cu oferta 65.01. Comisia zice ca nu se poate oferta mai buna. Licitiatia este inchisa, cel putin pentru moment. Ma intorc la musafiri, ca incepe Darius sa se trezeasca.

 • …anie, ne leşi cu obsesiile tale pentru gunoi:P…agilson se confimă menirea mea “spaima comentariilor” :P…

 • Primiti si schimburi?
  As da un model la scara al Manastirii dintr-un lemn, traforaj pirogravat, placaj furniruit cu visin, productie proprie 1992, cu dulie de bec de 45, tip veioza Eforie Nord.

 • Mester invartitor Darius, in ce masura am putea discuta despre adjudecarea lampii pe datorie? Sau poate de un discount. Ai tarife in functie de tara/latitudine?
  Daca scazi pentru mine 10 roni din pret, te mut doua pozitii mai sus in lista de mess.

 • Deci am câstigat a doua oara licitatia pentru cârpa/esarfa?! Multumesc pe aceasta cale sustinatorilor mei.

 • fana, nu pot pentru ca sa-ti dau umerasele pentru ca nenea darius nu s-a invrednicit sa mi le dea. le-a ascuns atunci cand m-am dus sa le revendic. mi-a aratat numai zdremtzele alea de haine care miroseau a perwoll. si cu lampa a dat de pamant de vreo doua ori – asta sa se stie in caz ca mai doreste cineva sa o cumpere. :d

 • Of of, Andrei… ce om de ne-cuvant esti… sau ne-om de cuvant… sau cum sa-ti mai spun? Pai tu crezi ca asa se procedeaza? te retragi din licitatie cand iti convine? Pai scrie pana si in common law scrie, si inca in romana, desi e original in maghiara, ca daca te retragi din licitatie cand tu ai cea mai mare oferta, trebuie sa platesti pagube de 50% din valoarea ofertei, daca se gaseste un alt cumparator, sau o suma egala cu oferta imediat precedenta ofertei tale, in cazul in care futi meciul cu retragerea ta. 😀

 • Se impune sa licitez si eu. 80 ron si doua beri, maine, ca e ziua mamei. Vezi? Faci si o fapta buna pentru ca nu i-am cumparat nimic.

De Darius Groza

Sociale