Darius Hero

Am văzut pe ceva blog la una titlul: “Vântul vieții mi-a furat iubirea mamei” și după m-am căcat pe mine de râs, am zis că-i bun de titlu și aici; sper că-i dintr-o melodie, nu că i-o murit cineva…

A

Frâncuții noi pe OiMR.

Fă! Nu numa’că io nu trebuie să scriu aiciuca constant, spre nerecunoștința voastră… ci nici măcar nu trebuie să vă explic! Io nu vă datorez vouă că să texte, lipitori neproductive. Nu îmi trăiesc mie viața, ca să mi-o citiți voi și să vă mulțumească, limbrici din curul societății, iar dacă nu vă hrănesc cu ceva nou, nu înseamnă că ar fi fost responsabilitatea mea, ca apoi să trebuiască să mă justific.

Eu, bine intenționat, încerc să mi se întâmple lucruri cât mai interesante și mai dese și buchisesc aici cu măiestrie, ca să aveți voi ce să vă umple diminețile goale de întâmplare, când pierdeți vremea la slujbele pentru care sunteți plătiți degeaba sau trezindu-vă și scârmându-vă-n cururi a pagubă, că nici pă alea nu le aveți. Însă nu e vreo obligație de-a mea. O fac din altruism, din măreția sufletului meu de aur, care vă dă, fără să vă ceară nimicuță în schimb (boxerii și banii gratis și zacuștile de legume și nu cu ciuperci deoarece nu-mi plac pe care nu le-am primit încă din propria voastră inițiativă).

S-a-nțeles, vite morbide ce rumegați cu patru creiere subdezvoltate, care nu fac împreună nici cât unul subdezvoltat, același articol și vă certați între voi ca chiorii la comentarii de săptămâni de zile, fiindcă nu aveți alte experințe personale? Vă mulțumesc pentru înțelegerea pe care, dacă ați avea capacitate mentală, dar n-o aveți, mi-ați acorda-o.

Dar dacă vreți neapărat să știți – ceea ce vreți, fiindcă asta-i tot ceea ce vă scoate din apatia vieților voastre fără de conținut – n-am mai scris de atâta vreme deoarece îmi petrec  tot timpul liber cu noua asta fată de care v-am mai povestit și care are abilitatea copleșitoare de a nu face toată ziulica NIMIC!

Deci nu că face anumite lucruri, dar acestea nu merită menționate. Ea NU face ORICE. Mergem în locuri, în esență observ cum îmi dispar o grămadă de bani și mereu mă întorc de nicăieri absolut extenuat. Dar când mă pun să-mi amintesc ce s-o fi întâmplat, realizez că nu s-a întâmplat.

Am cunoscut prin ea o întreagă comunitate pe care n-o mai întâlnisem nicăieri înainte – eu umblând prin locuri unde se-ntâmple chestii – iar toți membri ei (în afară de una, asupra căreia vom reveni) o ajută pe Ada și ea pe ei înapoi în a nu cumva să facă oricare din ei ceva.

I-am cunoscut prietenele de-o pasivitate molipsitoare, care se strâng cu toatele în diversele bârloguri, unde ele zac inerte. Iubita mea este mereu ocupată cu a se întâlni cu mine și a le chema pe celălalte legume, cu care și-au stabilit că trebuie să se vadă undeva static, iar acolo să vegeteze. Știu că vegetează, deorece multe au prins rădăcini acolo și nu se mai ridică. Trebuie să le râcâi ca să se mute în alt loc, lăsând se petreacă ceva în spațiul în care stăteau, să nu existe inutil. Și mă duce și pe mine acolo să mă simt bine cu ele, împreună și unde – ce altceva? – trebuie să – exact! -  stau.

Există una dintre prietenele ei, care se numește Teo Turtă. Din întreaga comunitate, doar ea face anumite unele lucruri. Necazul este că acestea reușesc să fie cele mai neinteresante treburi care există de făcut. Ca să aveți o imagine, acestea sunt cele pe care noi, ceilalți, care de obicei facem, alegem arareori să nu le facem și să facem nimic, în loc să facem alea, care nu merită făcute. Probabil ea a pierdut vreo tragere la sorți între celălalte și este condamnată să aibă activitate și n-a reușit decât ceva ce este absolut irelevant.

Și pentru cineva care a reușit să nu facă nimic între alții care doar asta fac, așa ceva cum face ea  este totuși… orice. Pentru că de regulă, la sesiunile de lâncezeală profundă, Teo Turtă ia entuziast cuvântul și ne povestește – atenție! – ce-a făcut, câteodată hazardându-se să ne povestească ce-a mai făcut, ca și cum asta ar fi vreo activitate constantă, dacă ar fi o activitate.

Dezamăgirea mea, care aștept  cu înfrigurare mometul măreț ca oricare dintre ele să facă orice, măcar un pârț, măcar doar fiindcă n-au putut să facă ceva să nu-l facă, este că Teo Turtă ne povestește de cele mai multe ori lucruri care i s-au întâmplat și probabil față de care n-a avut vreo prăvălire neînsuflețită ca să se opună. Acestea ce i s-au întâmplat – dacă e să devenim tehnici – practic nu sunt lucruri pe care ea le-a făcut, ci care i s-au făcut… adică o definiție pentru diateza? Pasivă. Unul dintre cele mai plictisitoare lucruri pe care ni le-a adus Teo Turtă la cunonștință, de pildă, este cum i-a luat mă-sa telefon, doar una dintre multiplele acțiuni la care Teo Turtă n-a avut vreo contribuție reală, mai mult decât în capul propriu.

Uneori Teo Turtă povestește cu mare patos lucruri pe care le-au făcut alții în locul ei și ar fi trebuit  să le facă ea, atribuindu-și-le într-o oarecare măsură. Cum ar fi curățenie la ea acasă, de către prietenu-so, când ea nu era acolo – probabil făcând nimic cu fetele sau povestindu-ne cum nu face ceva, crezând că e ceva de povestit făcut de ea, telefonul luat de mă-sa, să zicem- în opoziție cu a-și face ea ei ce trebuia, ca să nu mai vorbim ce trebuia să-i facă lui.

Alteori, Teo Turtă ne povestește lucruri care încă nu s-au întâmplat și pe care nu vrea să le facă, cu foarte mare detaliu pe cum nu vrea să facă aceste lucruri, asumându-și astfel prin insistență aproape aceleași merite precum dacă le-ar fi făcut deja.

Probabil deoarece are atât de multe responsabilități. Printre responsabilitățile lui Teo Turtă se numără: motorul lui prietenu-so, patul Emiliei, obligația părinților de-a veni din Alba ca s-o ducă înapoi în centrul orașului Cluj, de la periferie.

Dacă tot am ajuns la ea și o menționasem anterior ca excepție, singura persoană din anturajul Adei, care se rupe astfel de contextul tragic în care trăiește, este Emilia Fekete. Emilia Fekete, în antiteză cu restul putorilor latente din jurul ei, face totul.

Dintre responsabilitățile Emiliei: făcutul de mâncare, spălatul vaselor dacă le-a boscăit pe toate, mersul după țigări, plătitul țigărilor dacă îi trebuie să fumeze, Teo Turtă, făcutul de liniște ca să doarmă Ada lin, ascultatul de muzică la maximum de la Ada când vrea să doarmă ea însăși, deschisul ușii când vin oricare dintre pijdi de la disco negăsindu-și cheile de bete și opritul sonerieri care țârâia continuu în acest sens.

***

[care vrei Prințu’ de când eram mici, îl iei de aici, da’ dai și la ceilalți copii; este un folder cu Prince Of Persia primul, cu Prince of Persia 4D – un remake cu alte nivele și Dos Box, ca să meargă și pe Windows și indicații, că n-am așteptări de la voi]

93 comentarii

 • Astazi m-am gandit serios de ce anume te citesc. Apoi Turda asta are o moaca de a face actiuni pe care chiar nu le face ! tu nu te uiti la ea ! zi-mi numa’ ca e o sclifosita ca sa stiu totu despre ea !

 • Din ceea ce citesc, 25 de zile de abstinenta pe blog nu cresc calitatea. Dimpotriva! Incerci 40 data viitoare?

 • Şi după ce te-ai căcat pe tine de râs trebuia să scoţi un titlu mai acătării:
  “Vîntul mamei mi-a furat iubirea vieţii“

  Aşteptăm să ne povesteşti dacă i-ai tras-o duduii în cauză. Deocamdată eşti cam neinteresant.

  Peseu: Hudrea, mersic pentru data trecută, vezi că o să concurez şi acum la titlul de cel mai bun comentariu. Da, da, recunosc, ăsta nu e cel mai bun, mai pritocesc.

 • Da’ scade cantitatea, ceea ce înseamnă atunci că nu se mai diluează esența, iar tu până într-un final tot asta faci la două noaptea, ăăăhăhăhăhă, ce-am mai scos-o, că mândru mi-s de mine, cum i-am dat-o, hîhîhîhîîî, de dibol ce îs; bun.

  Lu’ Marian după ce să-i mai și răspund, că nici nu știu la care s-o fi referind.

 • Aoleeeuu! Oamenii care nu fac nimic sunt ca varicela. Pana la poza cu printu’ nu am retinut nimic, decat pe Turta din Alba. A! si cum stai tu si o asculti pe Turta care-ti povesteste nimic.

 • Ba, inca n-am citit postu’, da’ titlu ii din Alexandrina Hristov- Avionul de aur, o melodea absolut superba. Na, asa, sa stii.

 • 1. Francutii noi care este una? Mai vechi de-o luna se pune ca sunt VECHI!
  2. Deci o cheama Ada? Alta cu nume de 3 litere? Zi-ne cu sexu.
  3. Daca nu termini cu stilul asta care odata parea amuzant vei primi o plama. Gratis. Nu am inteles daca fetele fac NIMIC sau nu fac NIMIC. Ca si cand ar conta daca ar face ceva, orice, cand nu fac ceva care oricum e irelevant daca fac/nu fac doar ca sa aiba ce povesti ca au facut sau nu au facut ceva sau ar avea de facut ceva care nu vor sa faca dar le place sa povesteasca ca si cand ar face. Ma intelegi? Ma obosesti si decat asa mai bine deloc, de cand nici eu nu mai scriu, nici eu nu te mai stresez sa vii cu articol nou. Poti sa nu mai scrii deloc. Daca nici mirmen nu mai citeste e semn ca poti sa iei o pauza. De limbricii care te streseaza cu articol nou nu-ti fa griji, ma ocup eu daca e nevoie.

 • Dacă ești dealerul local de jocuri retro…Lemmings și Volfied, te rog. Mulțumesc.

 • Esenta? Cred ca esenta e ca si altul o fute pe Ada in zilele in care tu postesti, pardon, postezi, si poate de aia s-au rarit intrarile…
  Mergi la netcafe ca sa ii lasi singuri?
  Sau esti un cuckold veritabil?

 • trist. Ai ajuns să faci articol din înjurături către cititorii tăi fideli. Foarte trist. Mă gândesc să unsubscribe.

 • Nu te gândeşti tu să nimic.

  Ui’ la Adină asta de mai sus ce se dă de ceasul morţii. Aşa-i şade bine unei don’şorici aşa ca tine, uăăăhăhăhăhă. Dar, ca să-nţeleg, după raţionamentul tău găunos, băiatul ăsta ce nu-s eu nu se prea descurcă – cam cât de rar postez eu, să stea la pândă zi-lumină să-mi vie inspiraţia – sau cum, de ce i-i atât de dificil?… Că nu-ţi prea iese cu logica şi desfăşurarea acţiunii.

 • Invartitul cuvintelor nu te scuteste de efectele propriei tale replici: “tu sa nimic”. Daca Ada face nimic, Teo Turta face nimic, pijdele cu soneria fac nimic, iar tu dai ordinele de a face nimic, atunci tu esti intaiul nimic din grup. Stii de ce fac albinele miere, nu? Pentru ca daca ar avea presedinte in loc de matca ar face cacat…

 • Poate ca Blaga se referea la zilele in care nu scrii, dar chiar nu are logica…
  Sau poate capeti inspiratie cand ii urmaresti?
  Un muz si o muza / stau pe pat, pula-n buza / ea feleaza, el nu refuza…

 • “Felează”, hîhîhîîîhîhî. Ahem-ahem. Pardon.

  Deci da, în sensul că nu: ceva e stricat la socoteala Blagei feministe.

 • @ (a rond)Darius: pentru negânditori, fă-le un abstract la fiecare articol.
  @ (arond)Adina: You are fucking missing the point. Îţ zâc eu ce-ai pierdut: Fetele ălea stau pentru că ele cred că stând te distrezi, când de fapt, realitatea este că nu se ştiu distra, deci în consecinţă ele stau pentru că nu ştiu ce-i aia distracţia şi îşi imaginează că dacă stau cu un suc în mână îmbracate cu hainele de duminică ele se distrează. Dar ele nu ştiu ce-i aia distracţie, deci ele fac c pot. Asta ne aduce din nou la tine şi la comentariul tău. De ce crezi că darius a avut vreo inferenţă în activitatea fetelelor care nu ştiu altceva decât să stea. Întrebarea mea este, de fapt, de ce căcat am dat refresh azi la commenturi?

 • Cred ca ai dreptate Dragos, nu interfereaza. Reuseste sa stea, sa se uite si sa carcoteasca pe JEG. Asadar, Darius, ti s-a sincronizat si ciclul cu al lor? O sa faci si tu nimic? Pentru ca ai scris ca esti cu Ada de ceva vreme, si totusi, nu le-ai putut provoca sa iasa din starea de nimic letargic in care puturosesc. Un Mesia ca si tine nu a schimbat niste fufe de categoria B? Iti pierzi indemanarea prietene. Poate ca formula aia, “pula lui Darius Groza (in cm) = IQ Darius Groza/10” e adevarata. Si sa-mi bag clitorisu’ ca nu esti Goethe!

 • Adică aflu pe această cale că există o formulă în care necunoscuta e pula mea? Aoileu. Ce prietene ai tu și cu ce vă ocupați?

  Sau ce pulă cu IQ mic v-a scos pe dvs. și ele din vreo letargie de nimic? Te văd așa, la manșă, stăpână pe situații de acest tip.

  Pot să vă spun tu?

  Mărie: marș prin rototranslație cu sânii pe un plan oarecare.

 • Daca nu esti impotent, poti.

  Categoric o pula cu mai multa personalitate…

  P.S. Citatul ala de sus ar suna mai bine “Incultul personulitatii”. Si il poti trece ca fiind dat de Adina Blaga. Mersi!

 • Nu prea se creditează parafrazele. Că de aia se creditează citatele pe care le parafrazează oamenii. De obicei, ăia care nu au inspiraţia să fie citaţi.

  Dar dacă tot te văd insistând avidă după mențiune – cum ești obișnuită probabil din școala primară – şi recunoşti aici, scris şi articulat, că încerci să te lansezi în lumea online, folosind ca rampă Jegul, fiindcă ai eşuat în viaţa reală, voi face acest pustiu de bine şi te pun acolo sus.

 • in afara de primele trei paragrafe ale articolului (desigur scrise de catre un encefalopat care a avut parola) si de greselile gramaticale, articolul este foarte bun. cel mai bun de cand a inceput decaderea acestui forum si chiar de cand a inceput decaderea calitatii blogului (adica de foarte multa vreme).

 • jur ca am citit toate comentariile, da’ nu mai stiu care a zis ca statul nu e distratie si ca, deci, alea nu stiu sa se distreze. dar, totusi, sa-mi suga cata pula am si eu, ca atat mi s-a dat. mortii ei de distractie ca ma disperati cu distractia asta de va duceti in sloboz sa va unga si va faceti ca va futeti in cur cu dansatul ala lasciv esuat si puneti o mana pe cur si va luati de pizde la modu’ “sa moara mama ce ti-as face” si dupa aia radeti ca retarzii ca alea v-au zis “da’ nu te duci tu un pic sa sugi 8 puli” si voi ati replicat “‘te fa-n mortii tei” si aruncati servetele in sus si de la 5 beri in sus o considerati betie crunta, da’ nu conteaza, ca voi v-ati distrat. stati! statul e bun, e cea mai tare distractie. anunt pe aceasta cale ca saptamana viitoare voi fi in concediu. luat fix ca sa stau. sa stau in pat, sa stau la strand cu picioarele in apa, sa stau si sa vad toate meciurile de la CM, sa stau cu copil, sa stau cu femeie, sa stau in pula mea cu cine o vrea sa stea cu mine, numai sa stau, fute-v-ar in gat ursii aia schilozi care coboara in racadau dupa haleu! ado, palaria aia e urata ca mortu’ vanat (de la vanataie), da’ pentru stat you ma biaiatch!

 • Avionul de aur ma duce din casa,
  Unde ma iubea mama
  De unde am fugit mireasa
  Copilaria pierduta s-a ascuns printre stele
  Eu vreau sa o ating,
  Dar sunt scurte mainile mele
  Eu.. stiu, amintirea nu moare
  Vantul vietii mi-a furat iubirea mamei
  Acum zbor in aer, in avionul de aur
  Zbor spre visul meu
  Constelatia super-taur

  Avionul de aur ma duce inspre casa
  Unde imi zicea mama:
  “Copila duioasa”…
  Inima fetitei mele salta-n sus
  Atinge stele..
  Ma bucur sa o prind cand seara cade obosita in mainile mele
  Eu.. stiu, fericirea nu doarme
  Vantul vietii mi-a adus fericirea mamei
  Acum zbor in aer, in avionul de aur
  Zbor spre visul meu
  Constelatïa super-taur…”

  http
  www
  trilulilu.ro/luxaeterna/0956eb06fe38f6

  Incultule!

  Pe vremuri era pe blog un fel de auto-ironie şi noi râdeam de miştoul pe care îl faci de tine, adică de proprie persoană… Acum văd că ataci, mă constelaţie super-taur cu bile de aur!

 • Alexandrina Hristov este bulgăroaică de Chişinău, şi, pe lângă faptul că e cîntăcioasă, încă bine cântăcioasă, e şi pensulatoare pictatoare, dar şi poetesă…

 • Gimel-gimel, care nu mă lăsa să șăd joc când veneam la Bucală, că hai să meeerem la bere, hai să mai mereeem la aaaltă bere, las’ c-oi șede pe tren, acuma dorește să stea în ștrand cu picioarele în copil uitându-se la femeie CM. Ce s-a mai maturizat, cât a mai crescut el…

 • Mă muie! N-ai dreptate!

  “Io nu vă datorez vouă că să texte, lipitori neproductive. Nu îmi trăiesc mie viaţa, ca să mi-o citiţi voi şi să vă mulţumească [..]”

  Ba dimpotrivă, ne datorezi. Trebuia să te gândeşti la detalii de genu’ înainte sa porneşti jegu’ ăsta de Jeg. Amu taci şi sapă. Că ţi-o trebuit blog şi premii pentru blog.

  Cu drag,
  noji

 • Statistic, Groza a comentat cel mai des. Deci, aia care se string aici si comenteaza, neavind viata si ce sa faca-n ea… Etc.
  La Bucuresti. Mai repede.

 • da. asa cum zice monica. sa fie-al dreacu care te-o lasa sa stai. numa’ impicioare bei, ‘te-n gura de schilod!

 • Cum Turtă? Si Teo de unde vine? De la Theodora, de la Tudorica, de la Tudora, sau de la Teofana? Eu am avut odata o gagica care zicea ca ea nu se marita numaidecat cu unu’, na, sa arate ca Tudor Chirila , adica ‘nalt si sexy si ma-sa’n cur… Na, si s-o maritat cu un directoras de la o firma de sucuri, un pogonici la 1,60 cu Pagini Aurii sub talpi, de 42 de ani trecuti, denumit in buletin Troacă.

 • dar poate n-o cheamă “Teo Turtă”, poate o cheamă “Teo Tută”. atunci s-ar explica multe, aproape toate-totuţe. mă rog, neimportant dacă titularul de contract ar fi mai ferice sau nu, nu conteşte la scară regională.
  cît despre faptu’ că-i lipsesc bani, e extenuat şi nu-şi aduce-aminte de nimic după diferitele deplasări în natură, cred că e clar. doamna e foarte ineligentă în atragere argentului din portofel, sexul în boscheţi e foarte intens iar la coadă îţi dă cu flaşu-n ochi, dăriusică! n-ai văzut man in black? e, cam aşa ceva.

  dar, interesant, şoc, groază:
  dej domnu’ noji, iresponsabilul în cestiune şi-a făcut/creat/născut/căcat acest blog din propria sa voinţă? a lui personală? nu l-aţi obligat/forţat/siluit voi?
  atunci de ce mănîncă atîta borş că are şi el viaţă personală şi noi nu? ce, io nu ştiam că n-am? i-auzi, plm!

 • Io cre` că trebuie să băgăm o moţiune de cenzură. Dup`aia să votăm cu bilele la vedere. Care are. Care n-are… suflă în vuvuzele.

 • Mariane, i’auzi acilea:

  Vuvuzele, vuvuzele, asa trec zilele mele; Nu da Doamne cineva; Sa-i dau vuvuzeaua mea.

  Ha, ha, ha, tranglanglangla, hai tranglaglagla granglam gararang gla la la la!
  Haaa vuvuzelllll, da vuvuzel din tiganie, toti iti poarta, toti iti poarta dusmanie…

 • 1
 • 2

Sociale